Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Laatste UEFA Cup-winnaar van Feyenoord (44) beëindigt profcarrière

Laatste update:

Shinji Ono heeft op 44-jarige leeftijd een punt gezet achter zijn profcarrière. De Japanse middenvelder speelde zondag zijn laatste wedstrijd, nadat hij eind september zijn stopbeslissing al had aangekondigd. Ono is in Nederland vooral bekend vanwege zijn tijd bij Feyenoord. Hij speelde er 148 officiële wedstrijden, waaronder de gewonnen UEFA Cup-finale in 2002.

In 2001 telde Feyenoord 5,5 miljoen euro neer om de toen twintigjarige Ono los te weken bij Urawa Red Diamonds. De Japanner veroverde direct een basisplaats onder trainer Bert van Marwijk.

Ono kwam tot 43 wedstrijden in zijn debuutseizoen, waaronder acht stuks in de UEFA Cup-campagne. In de finale, die met 3-2 gewonnen werd van Borussia Dortmund, stond hij 85 minuten op het veld.

Na nog drie seizoenen in De Kuip vond Ono het welletjes en besloot hij terug te keren naar zijn geboorteland. Daar maakte hij zondag ook zijn laatste minuten als prof.

Als speler van Hokkaido Consadole Sapporo, een middenmotor in de J1 League, kreeg Ono voor het eerst dit seizoen speeltijd. Hij mocht als basisspeler 22 minuten lang de aanvoerdersband dragen, maar verloor wel van de club waar hij zijn eerste stapjes in het profvoetbal zette: de Urawa Reds.

Ono kwam in zijn carrière ook nog uit voor VfL Bochum, Shimizu S-Pulse, Western Sydney Wanderers en FC Ryukyu. Hij schopte het tot 56 interlands (6 goals) voor de Japanse nationale ploeg en werd in 2002 verkozen tot Aziatisch Voetballer van het Jaar.

Ono is tevens de eerste Japanner ooit die een Europese clubtrofee bemachtigde. Wesley Sneijder noemde hem in 2010 nog 'de moeilijkste tegenstander die hij ooit heeft gehad'.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een legende is dit ook. Een van de weinige Japanners die een Europese hoofdprijs wist te winnen. Daarnaast een enorme strijder, publiekslieveling en een groot persoonlijkheid. 44 jaar is eigenlijk al absurde leeftijd om met voetbalpensioen te gaan; de voetballers die momenteel nu doorbreken waren niet eens geboren toen hij met Feyenoord de UEFA cup won.

Het gaat hem goed.

3 december 2023 om 10:51

Yep, een (de eerste Japanner) van de drie Japanse spelers die een Europese prijs hadden gewonnen (naast Hasabe en Kamada die de Uefa cup wonnen met Eintracht).

3 december 2023 om 11:35

Dat hij het zo lang ging volhouden.. bij ons echt veel blessures gehad, maar als hij fit was, speelde hij. Echt écht genoten van deze man!!

Ik zou zeggen komop Feyenoord regel een afscheidswedstrijd voor hem..

3 december 2023 om 10:45

Lijkt me mooi! Genoeg animo denk ik zo.

Laatste speler uit FIFA'99 die stopt. Ik word oud...

Ono, naast een hele goede voetballer ook een enorm mooi mens. Tijdens het uitgaan in Rotterdam leerden we genoeg spelers kennen, maar Shinji is ons echt bijgebleven. Voor de verjaardag van mijn vrouw, 8 mei, kreeg zij van hem tickets voor een skybox voor de finale in de Kuip. Waanzinnig cadeau en een onvergetelijke avond.

Helaas toch aardig te kampen gehad met blessures waardoor zijn carriere na Feyenoord toch niet zo mooi is geweest als je hem had toegedicht.

Deze man was zo goed! Mede door blessures niet helemaal de carrière gehad die hij had kunnen hebben. Ook de keuze om na Feyenoord terug te gaan naar Japan, heeft daar wel invloed op gehad. Was destijds nog maar 25. Weet iemand overigens waarom hij na Feyenoord terug is gegaan naar Japan, in plaats van het maken van een vervolgstap in Europa?

3 december 2023 om 18:03

Weet het niet meer precies, heeft daar later nog wel spijt van gehad heb ik een keer gelezen.

Overigens is hij daarna nog wel terug geweest in Europa bij Bochum zonder veel succes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren