Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Mocht Feyenoord zo'n speler zoeken, dan stap ik gelijk in het vliegtuig'

Laatste update:

Shinji Ono stond jaren geleden enkele seizoenen onder contract bij Feyenoord, al werd de Nederlandse periode van de Japanse middenvelder wel gekenmerkt door blessures. Desondanks omschreef Wesley Sneijder hem in 2010 als een ‘zeer lastige tegenstander’ en dacht voormalig Feyenoord-trainer Bert van Marwijk dat Ono goed genoeg was voor het middenveld van Barcelona. De veertigjarige Japanner is nog steeds profvoetballer, bij FC Ryukyu in zijn thuisland.

"Ik ben vaak geblesseerd geweest bij Feyenoord, ook op belangrijke momenten", verzucht Ono in een uitgebreid interview met VICE Sports. "Wanneer ik fit was gebleven had ik misschien een andere carrière gehad, maar ik heb er wel het beste van gemaakt. Ik verliet Feyenoord met het oog op het WK van 2006 in Duitsland. Bij Urawa hoopte ik fit te worden en mee te gaan naar Duitsland. Dat lukte, ik heb dat WK gehaald."

Een jaar na het WK kwam Ono bij VfL Bochum terecht. "Een warme club. Mijn debuut tegen Borussia Dortmund was heel goed met twee assists, maar daarna raakte ik weer geblesseerd", aldus de routinier, die al nadenkt over een eventuele loopbaan als trainer. "Met een vriend heb ik al voetbalscholen geopend in Japan en Singapore." Een terugkeer naar Nederland is op termijn wellicht een optie. "Mochten ze bij Feyenoord een ervaren middenvelder nodig hebben of over een tijdje een nieuwe trainer, dan stap ik gelijk in het vliegtuig."

Ono zal de UEFA Cup-finale van 2002 nooit meer vergeten. Feyenoord was destijds in de eindstrijd in De Kuip met 3-2 te sterk voor Borussia Dortmund. "De finale met twee goals van Pierre van Hooijdonk en een van Jon Dahl Tomasson, met een assist van mij", brengt Ono in herinnering. "Het hele toernooi was bijzonder, ik speelde alle wedstrijden. Later besefte ik pas hoeveel waarde die prijs heeft gehad voor mij. Mijn eerste grote prijs, en dat in mijn eerste avontuur buiten Japan." Ono verliet Feyenoord in 2005 met 24 doelpunten en 24 assists in 148 wedstrijden achter zijn naam.

Had Feyenoord Shinji Ono langer voor de club moeten behouden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat was dit een heerlijke voetballer. Heeft inderdaad veel pech gehad met blessures. Maar als hij fit was echt een genot om naar te kijken. Misschien wel een van de meest technisch verfijnde spelers die feyenoord ooit heeft gehad

Niet geheel objectief in deze, maar het zou prachtig zijn als Ono ooit nog eens terugkeert in de Kuip Echt een van de besten die ik ooit in een Feyenoord shirt gezien heb en het is echt zonde dat hij toch zo met blessures heeft getobd. Toch mooi dat hij nog altijd profvoetballer is op die leeftijd en hopelijk wordt z'n trainerscarriere een succes.

21 april 2020 om 15:47

Fantastische speler inderdaad. Een inzicht en techniek die ik later helaas niet vaak meer heb gezien op het middenveld van Feyenoord.

21 april 2020 om 15:53

Absoluut! Wat een fenomenale speler was Ono, echt genoten van zijn tijd bij Feyenoord. Als je op zijn Instagram filmpjes afgaat lijkt die topfit, dus wat mij betreft mag die nog een seizoen komen! Maar zonder gekheid, zou inderdaad erg mooi zijn als die ooit eens in De Kuip komt te werken.

21 april 2020 om 18:16

Was ook echt een prachtig middenveld , vulde elkaar perfect op!! Bosvelt was mijn favoriet maar Ono was prachtig.. en idd een van de beste die we hebben gehad, zonder van zijn overbelasting en daardoor “mindere” carrière. Die had inderdaad Barcelona aangekund!!

21 april 2020 om 16:05

Als iemand die het Japanse voetbal volgt moet ik er wel bij vermelden dat zijn allerlaatste " serieuze " seizoen in Australiã« was bij Western Sydney Wanderers 4 jaar geleden. Sindsdien heeft hij het gedaan met de laatste paar minuutjes invallen in voornamelijk de tweede divisie. Die drie jaar dat hij in de J-League (japanse Eredivisie) met zijn club heeft hij minder dan 1000 minuten gespeeld. Ook afgelopen seizoen maar 500 minuutjes bij zijn huidige club. Hij zit er vooral bij vanwege zijn kijk op het spelletje en ervaring.

21 april 2020 om 16:32

Hier halen we toch ook gewoon oudere spelers die hetzelfde doen? Zo'n Ooier of Westerman schijnen erg belangrijk geweest te zijn in de kleedkamer. Lijkt me toch aardig hetzelfde te betekenen? Jonge spelers helpen, ervaring delen, zorgen dat ze niet naast de schoenen gaan lopen etc.

Heerlijke speler idd. Ik was erbij die finale. De laatste Europese prijs van een Nederlandse voetbalclub. Een magische avond was dat.

21 april 2020 om 17:56

Ik kan me heel dat toernooi herinneren dat elke vrije trap echt angst inboezemde bij de tegenstanders, van Hooijdonk was echt geweldig.

Maar sowieso dat team wat we hadden.

Emerton,Bosveld, Kalou, Ono en thomasson en van hooijdonk, Van persie als groot talent.


Ik denk het beste feyenoord van de laatste 20 jaar

23 april 2020 om 14:54

En met die prachtige shots van de biddende Gyan. Heel Rotterdam trilde elke week. Wat een feest was dat zeg!

Wesley Sneijder noemde hem ooit de beste directe tegenstander waar hij tegen had gespeeld. En toen had Sneijder al Oranje, Real Madrid en Inter op zijn palmares staan. Ono staat met stip in mijn persoonlijke top 3 middenvelders die ik bewust in de eredivisie heb zien spelen (pakweg vanaf het begin van deze eeuw. Zo ontzettend jammer van al zijn blessures, er is door Japan ook echt roofbouw op hem gepleegd.

Ono was een mooie speler voor feyenoord. Dat team was echt feyenoord waardig. Goeie spelers hadden ze die tijd. Dat waren spelers die voor elkaar door het vuur gingen. Hahaha en na die gewonnen finale van ze. Weet je wat ik kado kreeg van me neef? Ik heb het niet weggegooid hoor! Wel weggegeven. Maar heb hem sowieso dubbel en dwars teruggepakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren