Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sofyan Amrabat vanuit de basis op jacht naar eerste Europese prijs

Laatste update:

De opstellingen voor de Conference League-finale tussen Fiorentina en West Ham United zijn bekend. De meest in het oog springende naam is die van Sofyan Amrabat, die namens de Italianen aan de aftrap staat. De wedstrijd in de Fortuna Arena in Praag begint om 21.00 uur en is te zien op Veronica en ESPN 1.

Amrabat is zoals gebruikelijk de balafpakker op het middenveld van Fiorentina. De 48-voudig Marokkaans international wordt daar geflankeerd door Giacomo Bonaventura en Rolando Mandragora. Blikvanger bij Fiorentina is naast Amrabat spits Luka Jovic, die tot vorig jaar nog onder contract stond bij Real Madrid. Aan de zijde van West Ham United is de naam van Declan Rice de bekendste. De Engelsman speelt waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor the Hammers en staat in de belangstelling van zo'n beetje de gehele Europese top.

Zowel Fiorentina als West Ham won zijn laatste Europese beker in de jaren '60, wat inhoudt dat één van beide ploegen een einde maakt aan een periode van lange internationale droogte. Voor Fiorentina wordt het zijn vijfde Europese finale, al werd de laatste 33 jaar geleden afgewerkt. Toen verloor la Viola de UEFA Cup-finale van Juventus (3-1, 0-0). De laatste keer dat Fiorentina een prijs won, was in het seizoen 1996/97. Nadat de Coppa Italia een seizoen eerder werd veroverd werd ook de Supercoppa gewonnen tegen AC Milan, dankzij een dubbelslag van Gabriel Batistuta (1-2). De huidige spits, Arthur Cabral, staat momenteel samen met FC Basel-aanvaller Zeki Amdouni bovenaan het topscorersklassement met zeven treffers.

De laatste keer dat West Ham een trofee won was in 1980, toen the Hammers de FA Cup veroverden ten koste van Arsenal (1-0). Voor Vladimír Coufal en Tomás Soucek wordt het een speciaal duel. De Tsjechen spelen in de eerste Europese finale die gehouden wordt in hun thuisland. Wel werd de wedstrijd om de Europese Supercup in 2013 al in Praag afgewerkt. Manager David Moyes kan niet beschikken over de al langer geblesseerde Gianluca Scamacca, maar verder heeft de Schot iedereen tot zijn beschikking. De winnaar van het duel plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League. Beide ploegen plaatsten zich via de competitie niet voor Europees voetbal en dus zou dat een flinke kers op de taart zijn voor de winnaar.

Opstelling Fiorentina: Terracciano; Dodô, Milenkovic, Ranieri, Biraghi; Bonaventura, Amrabat, Mandragora; González, Jovic, Kouamé

Opstelling West Ham United: Aréola; Coufal, Aguerd, Zouma, Emerson; Soucek, Rice, Paquetá; Bowen, Antonio, Benrahma

Welke club wint de Conference League?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik verwacht wel een leuke wedstrijd eerlijk gezegd. Fiorentina is toch een team dat altijd wil voetballen (Italiano wordt ook wel genoemd bij Napoli als opvolger van Spaletti. Ze hebben ook wel een goed team. Maar als je naar die namen van West Ham kijkt dan gaat het toch moeilijk worden. Wat een team hebben die eigenlijk.

Als Iron Maiden-fan ben ik vanavond alleszins, uiteraard voor West Ham.

8 juni 2023 om 00:05

Mooie combi idd. Heb zelf het iron maiden whu tenue.

8 juni 2023 om 00:14

Vind het zelf ook wel echt een leuk ding. 1 Van de dingen die op zo een eindeloos verlanglijstje staat haha.

Ik hoop dat Fiorentina wint. Puur omdat ze echt een prijs verdienen. Na ook in de Coppa finale te hebben gestaan en 8e staan bijna het hoogst haalbare in mijn ogen. West Ham heeft toch een telleurstellend seizoen gedraaid, alle competities bij elkaar. Verwacht wel een leuke wedstrijd

Gun het West Ham enorm, fantastisch om te zien hoe het leeft bij die iedereen verbonden met die club.

Groot West Ham liefhebber en hoop dan ook dat ze vanavond gaan winnen, echter zou het helemaal mooi zijn wordt Zouma binnen het eerste kwart gewisseld. Hoop echt dat dit zijn laatste minuten zijn in het West Ham shirt.

Wat een geweldig seizoen voor Amrabat! Halve finale WK met Marokko, finale Copa Italia met Fiorentina en nu ook weer de finale van de Conference League!

Leuk voor het Marokkaans voetbal om Aguerd en Amrabat op zo'n finale te zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren