Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitgeblust FC Twente loopt eindstrijd van play-offs mis

Laatste update:

FC Twente heeft zich niet weten de plaatsen voor de finale van de play-offs voor Europees voetbal. Het lukte de Tukkers, die als zesde eindigden in de reguliere competitie, niet om RKC Waalwijk in eigen huis van het lijf te houden: 0-1. Dat in combinatie met de 1-1 in Brabant zorgde ervoor dat niet het uitgebluste FC Twente, maar RKC Waalwijk het in de eindstrijd mag opnemen tegen Vitesse.

/

De Tukkers begonnen zeker niet denderend aan de krachtmeting met de Waalwijkers. Het team van coach Steve McClaren loopt de laatste weken op de achterste benen en dat bleek ook maar weer eens in De Grolsch Veste. De eerste kans was voor Robert Braber: de aanvaller schoot met veel effect in de richting van het doel van Sander Boschker (die de nog altijd zieke Nikolay Mihaylov verving), maar de sluitpost pakte in twee instanties knap. Het matige verdedigen van Twente werd dus niet afgestraft en even later lieten de Tukkers zich voor het eerst zien aan de andere kant.

Dwight Tiendalli nam het doel van Jeroen Zoet onder vuur, maar de verdediger schoot rakelings langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Omdat Denny Landzaat een niet te missen kans toch miste (de middenvelder kopte voor open doel naast) en Luuk de Jong geen strafschop kreeg toen Frank van Mosselveld hem vasthield zochten beide ploegen zonder doelpunten de kleedkamers op. McClaren besloot in te grijpen en liet de gewetste Douglas (die door zijn enkel ging) en Wout Brama achter in de kleedkamer en bracht Wesley Verhoek en Nils Röseler.

/

Veel leverde dat niet op, want op een kans van Nacer Chadli na was het bijzonder saai in Enschede. De thuisclub zocht wel vaker het doel van Zoet, maar de doelman stond zijn mannetje op drie enorme kansen. Zo redde de huurling van PSV op een kopbal van Chadli en een schot van De Jong, terwijl de spits niet veel later teveel tijd nodig had toen hij werd vrijgespeeld door invaller Quincy Promes.

De circa vijfhonderd meegereisde supporters uit Brabant gingen nog maar eens achter de ploeg staan en dat wierp vruchten af. Trainer Ruud Brood bracht namelijk Furkan Alakmak het veld in en die schoot RKC hoogstpersoonlijk naar de finale van de play-offs. De aanvaller dribbelde richting het doel van Boschker, kapte naar binnen en schoot de bal met een fraaie curve in de verre hoek. De promovendus mag nog hopen op Europees voetbal, terwijl het voor Twente ook nog niet is afgelopen: de ploeg van McClaren mag dankzij het Fair Play-klassement instromen in de eerste voorronde van de Europa League. Degradant Excelsior kan zodoende Europees voetbal vergeten.

Is Steve McClaren wel de juiste trainer voor FC Twente?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Echt een terechte uitslag! Twente wilde niet voetballen, kreeg kansen, maar er speelde er maar 1 voor de winst. Volledig terechte uitslag! Top, gefeliciteerd Rkc.

13 mei 2012 om 18:29

zeker terecht en knap, dit is wel lekker voor RKC. McLaren vind de Europa league niet belangrijk, hij zal het begin juli al kunnen laten lopen - kunnen ze zich fijn op de competitie richten.

13 mei 2012 om 18:45

Vond de "witte zakdoekjes" op de tribune wel humor. Fantastische trainerswissel heeft uitstekend uitgepakt ook. Echt een teleurstellend seizoen voor Munsterman en z'n mannen. Natuurlijk wel fijn voor de Uefa coefficienten dat Excelsior Europa niet in gaat. Het is daarom ook te hopen dat Vitesse de finale wint. Want de leegloop die bij RKC gaat gebeuren is natuurlijk ook geen visitekaartje in Europa.

13 mei 2012 om 20:03

als Mc Laren er begin juli nog zit... Zou me niet verbazen wanneer het al gauw weer over is met de liefde tussen Munsterman en Steve...

13 mei 2012 om 21:32

zou wel lekker beleid zijn van Munsterman.. In plaats van trainers af te rekenen, kan hij zich beter zelf aanrekenen want Twente heeft maar een matige ploeg hoor, uitzonderingen zijn Mihaylov, Douglas, maar die maakt tegenwoordig ook elke wedstrijd een paar fouten, John, Fer, al valt die niet echt op, Chadli en de Jong.. De rest is gewoon middelmaat dus is het niet gek als je een keer buiten de top-5 valt..

13 mei 2012 om 18:38

Vitesse met Jordania achter de hand, hoop ik op de Arnhemmers in de Europa League. RKC Waalwijk mist volgend jaar veel spelers (vanwege huren ect ect) en niet te vergeten ''trainer Ruud Brood''.

ect Toch nog een troost prijs voor de Twente mensen, die een Europesse ticket bemachtigen.

13 mei 2012 om 18:58

Ik heb veel sympathie voor RKC en weinig voor Vitesse (vermoedelijk ben ik hierin niet de enige).

Toch hoop ik inderdaad ook dat Vitesse Europees voetbal haalt. Is nou eenmaal beter voor het Nederlandse voetbal.
Vitesse zie ik met wat versterkingen nog wel een ronde overleven of de poulefase halen. Die illusie heb ik bij RKC nou niet bepaald.

13 mei 2012 om 18:42

Zeker terecht... RKC is de verdiende winnaar ten opzichte van Fc Twente...

IK Ben daarintegen ook erg blij dat Twente ernu al uitligt. En dat heeft allemaal te maken met de Fair Play competitie. Nu gaat niet Excelsior maar juist Twente in de eeste voorronde van de Europa League.

Balen voor die Tukkers dat ze eind Juni al aan de bak moeten in Lichtenstein, Ierland of Ijsland...

13 mei 2012 om 18:43

@ kolkman
wat een bullshit. Vooral tweede helft speelde er maar 1 club voor de winst. Twente wilde wel voetballen, maar ze kunnen op het moment niet beter. Dat rkc door gaat is ze gegund

13 mei 2012 om 21:50

Ik ben ook heel erg blij hiermee. nu kan Nederlandse met de sterkste teams Europa in.
Vitesse zie ik wel RKC verslaan, dus de top 7 gaat gewoon Europa in dit jaar. dat is nog nooit gebeurd !!
ik weet niet wat er met Twente gebeurt is, ze zijn op net als AZ. dan lijkt het net of ze niet willen. maar ze willen wel, maar kunnen niet. volgend seizoen zie ik Twente gewoon weer met de titel meedoen. dat ze nu slecht spelen zegt niks natuurlijk. als ze fris zijn hebben ze een heel goed team met Tadic erbij. ook al gaan er wel een paar weg. ze hebben een best brede selectie.
Gefeliciteerd Rkc. wat een prestatie. ongelofelijk wie had dat gedacht. niet Feyenoord maar RKC is dit jaar de aller grootste verrassing van de Eredivisie.
voor NL voetbal hoop ik dat Vitesse Europa in gaat, maar eigenlijk gun ik het de Waalwijkers ook heel erg ; Hulde aan RKC Waalwijk. twee jaar geleden op sterven na dood, en nu ff bijna Europees voetbal halen en Twente eruit knikkeren. seizoen begint nu al op 30 juni met een serieuze wedstrijd voor Twente in de 1e voorronde van de Europa League. wat uniek om die ronde te spelen. stel ze winnen de Europa League, dan kunnen hun zeggen dat ze als enige van iedereen aan het begin al meededen. maar wel vroeg beginnen om naar die staatjes te gaan. dat is wel minder natuurlijk. over 2 a 3 weken moet Twente al weer beginnen aan de voorbereiding. dan hebben ze een korte vakantie. maar lang genoeg om nu goed uit te rusten neem ik aan. goed dat ze er nu uit zijn. anders moesten ze nog een dikke zware week. ik denk dat Twente in de 1e voorronde EL wel met een B ploeg komt. en dat die A speler rust krijgen. ook een paar internationals zitten dan op het EK natuurlijk. maar die kan je wel missen tegen Malta

13 mei 2012 om 21:55

Terechte uitslag, Rkc wordt beloond voor een topseizoen. Twente dankzij 'fer"play toch nog Europa in, zij het al in juli.

Dit is toch niet meer normaal..

13 mei 2012 om 18:56

Waarom niet dan ?....

13 mei 2012 om 19:42

Omdat FC Twente normaal gesproken RKC met minimaal 3-0 hoort te kloppen

13 mei 2012 om 19:55

Ach weet je wat het is, Twente en al haar supporters zien zichzelf als een topclub binnen Nederland, door de aardige successen van de laatste jaren. Als je Twente ziet als een subtopper, zoals het naar mijn mening ook hoort, dan is deze uitslag over twee wedstrijden een stuk minder verrassend. Natuurlijk zou Twente favoriet blijven in dit tweeluik, maar omdat na het behalen van de landstitel er door veel mensen naar Twente gekeken wordt als een topclub zijn ook de verwachtingen hoger en de resultaten teleurstellender en zo zie je maar dat je met de op 2 na grootste begroting van het land gewoon weer met beide benen op de grond staat.

Als Twente de verwachtingen eens een tikkeltje terug zouden schroeven dan zouden ze zich met playoffs (die ze normaal wel zouden winnen dan) al op zijn minst, tevreden zijn.

13 mei 2012 om 20:00

@slovenac,

Als de supporters van Twente zich zelf tot de topclubs rekenen, mogen ze wel voor een beter gevuld stadion zorgen. 20.000 man nadat het 3 maanden tegen zit in de laatste 3 jaar!!! Wat hebben die zgn goede supporters zich vandaag laten kennen zeg!! Ik riep 2 maanden geleden al dat diegene die de play offs moest spelen van de top 6, overal buiten zou vallen omdat het psycholigsch gierend zwaar is om die knop om te zetten. Dat is Twente niet gelukt (en geen schande, want dat hadden Ajax en PSV ook niet gered). Wat nogmaals wel gelukt is, is de demasque van de supporters van Twente

13 mei 2012 om 20:12

Als je eerder dit sezoen 5-0 en 0-4 wint van ditzelfde Rkc, dan mag je jezelf na vandaag toch wel even achter de oren krabben?

13 mei 2012 om 20:21

Met een begroting van ruim 45 miljoen behoor je in Nederland in de top en ben je dus een topclub. Gelet op de laatste paar seizoenen zijn ze dat ook. Daar doet een matig seizoen niets aan af.

Is PSV nu ook geen topclub meer?

13 mei 2012 om 20:34

Slovenac

"twente en al haar supporters zien zichzelf als een topclub binnen Nederland."

Waar haalt iedereen dat toch vandaan? Wat een gezever weer zeg. Munsterman heeft altijd juist heel bescheiden doelstellingen voorafgaand. Daarbij is het echt niet zo dat elke supporter schreeuwt dat we een topclub zijn, zulke schreeuwerds zijn we over het algemeen sowieso niet, uitzonderingen daargelaten. Ik persoonlijk denk dat we nog geen topclub zijn, maar wel gaan worden. Jaren van groei betalen zich uiteindelijk echt wel uit. Overigens vind ik het begrip "topclub" sowieso een wel heel ruim begrip. Wanneer ben je een topclub? Vind het altijd een beetje een loze discussie.

Dat gelul over 'verwachtingen terug schroeven' gaat ook nergens over. Als je de derde begroting van Nederland hebt, dan mag je toch als achterban wel wat verwachten ofniet? Of is dat gelijk arrogantie o.i.d.? Wat een BS. Ik ga voorafgaand aan een seizoen verdomme geen genoegen nemen met playoffs met onze begroting, jaarlijkse groei sterker wordende jeugdafdeling. Is dat zo onlogisch?

Jij probeert ons klein te houden; vrees dat dat niet gaat lukken.

13 mei 2012 om 21:38

Als je naar de ploeg die op het valt staat, is het inderdaad geen top.. Of vind je van wel? Wisgerhof is middelmaat en bovendien veel en veel te traag, Tiendalli is middelmaat en maakt elke wedstrijd wel een paar fouten, Rosales is een leuke voetballer maar kan absoluut niet verdedigen, Brama is ook niet top, Verhoek ook niet, bovendien maakt Douglas fouten die Wisgerhof door z'n traagheid niet kan herstellen, is Fer niet echt wat je er van verwachtte, Chadli is wisselvallig, John ook soms maar wat wil je met 19 jaar? Luuk de Jong is een goede spits, maar ook hem vind ik ''het'' net niet hebben wat een topspits moet hebben.

13 mei 2012 om 21:59

"dat gelul over 'verwachtingen terug schroeven' gaat ook nergens over. Als je de derde begroting van Nederland hebt, dan mag je toch als achterban wel wat verwachten ofniet? Of is dat gelijk arrogantie o.i.d.? Wat een Bs."
Wij zijn toch ook altijd arrogant als we roepen dat we kampioen moeten worden?

Daarbij ik ken maar weinig Twente supporters hier die vonden dat ze geen topclub waren na 1 kampioenschap. Er kwamen hier zulke grote woorden bij. In Enschede staan ze weer even stevig op beide beentjes na dit seizoen.

13 mei 2012 om 23:21

Ajacied777

Met 'wat verwachten als achterban' is niet hetzelfde als roepen dat we kampioen moeten worden. Ik bedoel daarmee plaats 1 t/m 3. Toch een wezenlijk verschil.
Deze eindklassering is niet passend bij een club als Twente met haar begroting, vind je wel?

Daarbij weet ik niet precies wat de link met Ajax in deze is, maar dat terzijde.

Je hebt het over Twente supporters die vonden dat ze een topclub waren na 1 kampioenschap. Ik spreek meer fans die echt niet aan de grootheidswaanzin lijden die jij nu noemt. "zulke grote woorden" zullen vast gevallen zijn, maar die zijn echt niet door de meerderheid v. de Twente aanhang hier gemaakt zoals jij nu zegt. Maar goed, dat is ook een welles- nietes discussie.
Ik wil je er alleen op wijzen dat ik denk ik ietsje meer Twente supporters ken/spreek dan jij en ook ietsje meer af weet van de gemiddelde Fc Twente supporter. Of wil je daar ook over discussiëren?

Nee hoor, je bent gewoon weer ouderwets aan het Twente bashen, zoals ik van je gewend ben. Dat je hier voldoening uit lijkt te halen vind ik nog steeds bewonderenswaardig.

13 mei 2012 om 23:50

@burdym

Ik wist niet dat Twente al net zo'n gevulde prijzenkast heeft als Psv, Feyenoord of Ajax?

Het zijn prijzen waarmee je de naam topclub verdient, niet geld, niet supportersaantal en ook niet 1 landstitel, of is AZ nu ook een topclub?
Deden het dit seizoen 10x beter dan Twente..

13 mei 2012 om 23:59

@ Twenteov

Ik probeer ''jullie'' niet klein te houden, als Twente zo blijft spelen houden ze zichzelf wel klein. Ik probeer helaas alleen een realistische schets weer te geven maar ik kan begrijpen dat dat van jou kant niet wordt gewaardeerd als supporter.

Als Twente nou eens 4 á 5 landstitel binnensleept, een paar keer de beker wint én ver komt (dan bedoel ik halve finale El/kwart finale CL) in een europees toernooi, dan kunnen zij zich als topclub van NL betitelen, maar zoals ik het nu zie, en dat is natuurlijk mijn mening, is Twente gewoon de beste Subtopper van het land...

13 mei 2012 om 23:01

Het is een tweeluik tussen twee subtoppers in de eredivisie waarbij het ene team het andere wel eens kan verslaan... Van de 10 keer zal twente er 8 winnen, 1 gelijk spelen en 1 keer verliezen.... Het is een mooi jaar geweest voor veel voetbal liefhebbers, maar niet voor de tukkers.
Ik denk dat twente zichzelf nog maar eens goed achter de oren moet gaan krabben... wat ging er deze jaargang allemaal mis en waar kan het aan gelegen hebben dat het mis ging? De afgelopen 5 jaar deed twente leuk mee bovenin, maar dit jaar lieten ze het afweten in de beslissende fase (vrijwel hele tweede seizoenshelft) en dat onderscheid een subtopclub van een topclub... zij verliezen die wedstrijden waar topclubs ze winnen... Volgend jaar beter.

heerlijk de 7 beste nederlandse ploegen europa in!

13 mei 2012 om 18:27

Vitesse speelt niet best en is natuurlijk wel favoriet. Het is alleen wel erg voorbarig, iedereen dacht ook dat Twente wel even RKC zou oprollen.

13 mei 2012 om 23:59

Vitesse speelde tot aan de rode kaarten best aardig. Klopt niet wat je zegt.
De individuele klasse van een Bony gaat gewoon het verschil maken.
Daarnaast kan ik me niet voorstellen dat Vitesse struikelt over Rkc in een cyclus van 2 wedstrijden.
Twente maakte een uitgebluste indruk en dat kan je van Vitesse niet zeggen.

13 mei 2012 om 18:29

Wat een onzin. Volgend seizoen begin je gewoon weer van vooraf aan.

goed zo gelukkig geen Excelsior in de Europa League.

Twente wil denk ik Europa in? Wat een dramatische vertoning. Mooi voor RKC dit!

Dit zegt wat over het seizoen van Twente, en natuurlijk ook over die van Rkc! Topprestatie van Rkc, gefeliciteerd!

wat is twente toch ver weggezakt! Echt jammer.. ze speelden echt goed voetbal.
Wat is er toch aan de hand met die club?

13 mei 2012 om 18:29

Een terugval na 5 goede seizoenen. Het gebeurde Ajax, PSv en Feijenoord en Az misschien ook wel. Tja, tis onbegrijpelijk, maar toch.

13 mei 2012 om 18:49

Onzin, Ajax is nooit teruggevallen naar de achtste plaats. De wissel Adriaanse-mclaren is gewoon dramatisch uitgepakt. Nu begint Twente al op 30 juni met de EL campagne, ter vergelijking, Ajax speelt pas op 5 augustus om de JC schaal. Daar ga je volgend jaar aan het einde van het seizoen echt de rekening voor betalen.

13 mei 2012 om 19:02

@ Speedy:

8e plaats is wat overdreven. Zonder play-offs is Twente als vijfde geëindigd en daar is Ajax ook wel ooit geëindigd. Als zesde ook nog wel. Dat was eind vorige eeuw en begin deze eeuw.

13 mei 2012 om 19:12

Op die zesde plaats heeft Ajax dit seizoen ook een poosje gestaan.

13 mei 2012 om 19:24

Waarna we uiteindelijk kampioen werden..

13 mei 2012 om 19:40

@lord Zedd Het gaat erom waar je aan het einde staat.

Wat een afgang van FC Twente zeg. De laatste weken echt dramatisch gespeeld en eigenlijk gewoon terecht uitgeschakeld. Nu de hele voorbereiding voor volgend jaar ook naar de haaien omdat ze op 5 juli al Europees moeten spelen.

B L A M A G E

gefeliciteerd Rkc...

Geweldig hè zo een trainerswissel.


Laat RKC nu maar Europa in gaan.
Ik zou het geweldig vinden.
Die club is helemaal uit de dood opgestaan met gewoon goed voetbal.

13 mei 2012 om 18:30

flikker toch op man

als je niet weet hoe het binnen de club is gegaan dan moet je je er niet mee bemoeien

13 mei 2012 om 18:34

Dat weet jij als insider natuurlijk wel, wil je zeggen. Hoe het exact eraan toe ging weet niemand behalve de desbetreffende heren. Ik kan het me nog als de dag van gisteren herinneren dat Mcclaren dit Twente wel weer even kampioen zou maken. Zie hier wat hij ervan gebakken heeft! Geen eens Europees voetbal. Tja, dan mag je je best achter de oren krabben. Ben zeer benieuwd hoe hoog Co was ge-eindigd...

13 mei 2012 om 18:36

zeer agressief , gaat niet goed he met twente sinds de trainers wissel, twente mocht zn handen dicht knijpen dat Co naar hun toe kwam en vervolgens ontslaan ze hem

13 mei 2012 om 18:37

Oh nu moet ik opflikkeren.
Eerst komt de verlosser weer terug en heeft iedereen een grote mond dat ze wel even kampioen worden en zou allemaal beter gaan.
Nou mooi niet dus.
En dan druk je ze met de neus op de feiten en dan moet ik opflikkeren.


13 mei 2012 om 19:54

wve

Wie precies heeft er geroepen dan dat Mcclaren ons kampioen ging maken dan? Dat kan ik nl. niet herinneren, de stemming was positief, maar dat is zeer zeker niet hetzelfde. Niemand heeft hem ook 'verlosser' genoemd. Stemmingmakerij.

Ik was persoonlijk blij met het aanstellen van Mcclaren; het spel onder Adriaanse was ontzettend wisselvallig en je zag dat dit geen 'gelukkig huwelijk' was.
Vanuit dit oogpunt gezien; vertel jij mij dan eens even wat er mis was met het aantrekken van een trainer die ons eerder kampioen heeft gemaakt?
Dat het nu verkeerd uit heeft gepakt is zonde en ook ik ben zeker niet tevreden met Steve, maar het aanstellen van hem 'an sich' is niet heel vreemd. Maar achteraf praten is lekker makkelijk.

Wat ik ook niet begrijp; waarom genieten zoveel mensen toch van de teloorgang van Twente? Is het zo vermakelijk?
Volwassen gedrag zeg, hou je lekker bezig met je eigen club. Doe ik ook

13 mei 2012 om 20:58

Mensen hebben er plezier in vanwege die trainer van jullie, die niets anders dan volslagen onzin uitbraakt en veel minder sympathie geniet in Nederland als Co Adriaanse. Persoonlijk heb ik er nog meer plezier in vanwege al wat er tussen onze clubs is gebeurd. Ik heb geen respect meer voor de club Twente en haar supportertjes, ik gun Twente alles en vooral degradatie volgend jaar zodat ik dat afgrijselijke shirt niet meer in de Galgenwaard hoef te zien...

13 mei 2012 om 21:33

haha...er is er 1 over de zeik en die heet redhottwente.

On topic. Twente begint vroeg in europa en ligt er dus ook vroeg uit. Mcclaren vindt de EL niet zo belangrijk. Ik vind het niet beschamend dat twente van RKC heeft verloren gezien de psyche van het afgelopen seizoen. RkC Morele winnaar omdat iedereen zo'n beetje dacht dat deze ploeg rechtstreeks zou degraderen. Twente de morele verliezer omdat de verwachtingen veuls te hoog war'n en ze dat niet konden waarmaken. Zeker na PSV uit was het hosanna.
Dat het dus niet gemakkelijk zou wordentegen RKC was wel te verwachten.

Voor volgend seizoen kan twente dus wel een opfrisser gebruiken. Rkc...veel succes. Heb genoten van jullie manier van voetbal.

13 mei 2012 om 23:03

OT: Blij dat de lijdensweg nu is afgelopen, volgend jaar nieuwe kansen.

Of:haha forzafcut, jammer voor je jongen. Twente heeft Utrecht inmiddels op alle gebieden ver achter zich gelaten. Kijk eens wat voor een zooitje het binnen jullie organisatie is. En dan praat jij over degradatie, je mag je kleine vuistjes samen knijpen dat Utrecht nog steeds in de eredivisie voetbalt.

13 mei 2012 om 23:29

forzafcut

Gek genoeg kan ik het van jou nog wel begrijpen ook. Idd is er nogal veel gebeurd tijdens wedstrijden tussen onze clubs. Dat je daardoor FcT het slechtste wenst kan ik me voorstellen alhoewel ik het ook lichtelijk kleinzerig en onvolwassen vind.
Wat betreft Mcclaren; die heeft het bij mij ook aardig verbruid op voetbaltechnisch gebied, maar het enige dat hij 'uitbraakt' zijn clichés zoals de meeste trainers. Behalve Wouters dan, want die zegt dan weer helemaal niets. Ook prima.

Degradatie voor Twente zit er voor jou helaas niet in de komende jaren, zou me eerder zorgen maken als ik voor, pak hem beet, een Fc Utrecht ofzo was.

was voor Rkc en hebben gewonnen ben blij maar in de finale ben ik voor Vitesse

Dit is echt ongelofelijk, had hier niet op gerekend. Als neutrale kijker ben ik hier wel blij mee. RKC knap gedaan en beloond. En Excelsior gelukkig europa niet in

Geen excelsior en gezn heracles die europees spelen. Perfect scenario!

13 mei 2012 om 18:29

Zeg maar gerust, droomscenario!

voor de coëfficiëntenlijst niet heel verkeerd. Nu kan Twente alsnog via het fair play-klassement zich plaatsen, en gaat Vitesse of RKC in plaats van Excelsior naar Europa.

Wat de wedstrijd betreft, Twente is zó ongeïnspireerd de laatste weken/maanden. Waar zit hem dat toch in? Toch Mclaren?

13 mei 2012 om 18:29

twente nu vier voorrondes waarin ze 8 overwinningen kunnen pakken. In eerste 2 rondes sowieso al wel 4 overwinningen. Kom maar op puntjes!!!

13 mei 2012 om 18:37

Mogen ze eerst wel anders gaan spelen, anders gaat ook dat niet gebeuren...

Hoeveel punten levert het eigenlijk op als je al zo vroeg in Europa moet spelen?

13 mei 2012 om 18:40

Krijg je niet pas punten voor het plaatsen in de groepsfase en de daadwerkelijke competitie?

13 mei 2012 om 18:49

Neen, voorronde is gewoon punten (weet niet of het meer of minder is, dat zou wel kunnen). Anders zouden die kleine landen nooit aan punten komen. Volgens mij gewoon gelijkspel 0.200 en winst 0.400 punten.

13 mei 2012 om 19:25

Klopt alleen worden ze nu gedeeld door 7 clubs, daarom zullen de nederlandse clubs wel goed moeten presteren komend seizoen om beetje punten bij elkaar te sprokkelen.

13 mei 2012 om 19:53

bij voorrondes krijg je bij overwinning 1.000 punten/ 1 punt en bi gelijkspel 0.500 punten.

Na de kwalificaties is dat 2.000 per winst en 1.000 bij gelijkspel

13 mei 2012 om 19:58

ok en dat moet dan waarschijnlijk door het aantal deelnemende teams van het land gedeeld worden.

Enorm knap van Rkc. Ik hoop persoonlijk wel dat Vitesse de club is die verder gaat, maar dit is natuurlijk voor RKC al een meer dan prima seizoen!

Dit word een hele korte vakantie voor Leroy Fer

13 mei 2012 om 18:30

Niet alleen voor Fer, ook voor de rest van Twente.

13 mei 2012 om 18:34

Hoezo? Hij kan morgen al gaan hoor, speelt toch niet op het EK, alleen voor spelers die op het EK mee zullen doen hebben een korte vakantie, volgens mij moeten ze al spelen voordat de finala uberhaupt gespeeld is

13 mei 2012 om 18:50

Nee voor fer valt wel mee, maar de spelers die naar het ek gaan, poe poe. Ben twente fan, maar thuis van rkc verliezen is weer een diepte punt.

Dat Twente is echt over de top, dit gaat ook volgend seizoen helemaal niets worden. Zwijnen hem via de grootste omweg mogelijk maar verdienen Europees totaal niet. Leuk voor RKC dit dat in mijn ogen verdiend door is. De aanstelling van Mclaren is wanbeleid ten top.

Het laat nog maar eens duidelijk zien dat Twente niet de topclub is die het pretendeerd te zijn.

13 mei 2012 om 18:39

Echt weer een Ajacied om dat te zeggen, op basis van 3 maanden slecht voetbal bepalen dat twente niet goed genoeg is voor Europa en nu al weten dat het volgend seizoen niks wordt.

Dit team heeft gewoon de kwaliteit om mee te spelen om het kampioenschap, maar dat hebben er wel meer, dat bij ons aan het einde alles verkeers is gevallen is gewoon pech. Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat we verloren hebben, maar na heerenveen kon voor mij dit seizoen toch al de prullebak in.

Ik heb ervan overtuigd dat twente volgend jaar weer meedoet om de eerste vier plaatsen, een topclub staat er niet ineens, dat wordt je met vallen en opstaan en alleen omdat we één minder seizoen hebben gehad betekend dat niet dat we ineens een vrije val naar beneden hebben gemaakt.

13 mei 2012 om 18:58

"echt weer een Ajacied om dat te zeggen"

Misschien de rest van de discussies eens lezen, er zijn ook supporters van andere clubs die met dit soort teksten komen.

13 mei 2012 om 19:05

'echt weer een ajacied om dat te zeggen'
Waarom is dat nou 'weer EEN Ajacied' ?
Dat slaat echt nergens op, gezien de laatste Maanden, verdienen jullie ook niet meer.
Naast punten laten liggen werd er ook niet goed gespeeld...en je moet toch echt aan een (het liefst beide)van deze punten voldoen om terecht ergens te eindigen.

13 mei 2012 om 19:11

Nou, kijk de meest supporters zien twente niet winnen omdat ze excelsior europa niet inwillen, maar ik zie de laatste tijd vele ajacieden hier en in mijn omgeving die Twente meer uitlachen als leedvermaak, alsof we ineens totaal geen bedreiding meer zijn.

Ben het er ook helemaal mee eens dat wij op basis van de laatste maanden nu ook staan waar we horen te staan.

Toch kun je maar weer zien hoe grillig voetbal kan zijn, na Psv-twente waren we volgens iedereen titelkandidaat #1. Nu we in een (grote) dip zitten zijn we volgens iedereen niet eens meer een titelkandidaat voor volgend seizoen. Dat is zo makkelijk om te zeggen, dat bedoel ik ermee.

13 mei 2012 om 19:37

@catalunya11

Reageer er toch niet op.... ajacieden hebben er een handje van dat als een concurrent veliest ze de grond in te trappen..... en als ze zelf hebben verloren ligt het nooit aan hun dramatische spel.... maar altijd aan een ander, tegenstander kreeg geen rood voor een schouderduw enzo....

een ander verdiend niks, ze voeren wanbeleid kortom...alles beter weten als een ander!
We zien volgen jaar wel weer....als die twee arrogantee belgen achterin weg zijn, v/d wiel weg is.....

Krijgen ze een verdediging met de onervaren rhijn, blind, donk(willen ze halen)
en de supporters noemen nuytinck als opvolger van vertonghen...... ook jong en onervaren.....
Hier willen ze de CL mee in.... Hahaha....

En maar lopen verkondigen dat anderen het niet goed doen.....laat ze lekker eerst naar hun zelf kijken....

13 mei 2012 om 19:42

@debestepsv

Gelukkig heeft Ajax nooit met natrappen te maken gehad toen het slecht ging met ze. Waar was jij de afgelopen jaren op VZ?

13 mei 2012 om 21:46

Volgens mij is er 7 jaar op Ajax getrapt en is het begonnen in Einhovuh met Affelay. (helemaal niks in).

En ja...dat frustreerd.
En ja...het is lekker om 2 keer kampioen te worden
En ja...het is lekker om CL voetbal te kijken als je cluppie ook mee doet.

Dus ja...ik voel me deze zomer wel lekker.
En ik weet ook dat dat volgende zomer weer anders kan zijn.

Maar het zijn niet alleen Ajacieden die met dit soort teksten komen hiero. Je filterd wat je wil horen rn van wie je het hoort Catalunya. Beter opletten voortaan.

Net goed dat Twente eruit ligt en dan met name voor Munsterman, die zijn redder/idool Mcclaren zo nodig moest binnenhalen.
Ik heb het altijd al gezegd: Mcclaren is een slechte trainer.

Het is RKC van harte gegund. Ben benieuwd wat Munsterman met Mcclaren gaat doen...toch nog 2 jaar contract. Zal duur worden om ook hem weg te werken.

Schandalig natuurlijk om over 2 wedstrijden van RKC Waalwijk te verliezen, maar voor de neutrale toeschouwers is dit natuurlijk een ideaal scenario met het oog op Europees Voetbal.

Twente mag ten koste van Excelsior instromen in de EL, en als Vitesse weet te winnen van RKC gaan er toch 2 sterkere ploegen Europa in. Persoonlijk zie ik liever Twente / Vitesse Europa in gaan dan Twente / Excelsior.. Al is het uiteraard ook RKC zeker gegund na een geweldig seizoen voor de Waalwijkers!

Twente zal nooit een topclub worden het mist daarvoor alles maar vooral de wil en mentaliteit. Volgend seizoen misschien hele voorhoede weg,ik zie het somber in voor de tukkers, rkc gefeliciteerd met was dik verdien! !

13 mei 2012 om 19:51

Volgens mij wordt je een topclub op het beeld van je prestaties, je begroting, je kampioenschappen en andere prijzen, plus je spelersmateriaal. Heeft niks te maken met de wil en metaliteit, want als een speler van De Graafschap wel mentaliteit heeft, is het een speler voor een topclub?

Dat de spelers van Twente nu geen instelling tonen is gewoon pijnlijk duidelijk geworden, betekend alleen nog steeds niet dat je met dit materiaal mee had moeten doen voor de plekken 1 t/m 4. Twente heeft het nu totaal aan zichzelf te danken dat ze nu een veel en veel kortere vakantie hebben. En het kan aan alles liggen nu, maar om de schuld nu op 1 iemand af te schuiven gaat mij nu te ver, Twente had misschien Mcclaren niet aan moeten stellen, maar zo'n terugval sloeg echt helemaal alles.

RKC heeft verdient gewonnen. Fc Twente had er niet bepaald veel zin in en er was ook absoluut geen motivatie, geen enkele spelers. RKC had een duidelijke doel : proberen om de finale te bereiken van de play-offs en dat is ook gelukt dankzij die mooie treffer van Alakmak. Fc Twente moet zich schamen om met zo'n instelling het veld op te stappen.

RKC supporters, gefeliciteerd en succes in de finale.

Ik ben eerlijk gezegd heel blij met dit scenario, Twente gaat dus toch wel Europa in. Moet Vitesse nog wel even de play-offs winnen, al is het RKC wel enorm gegund. Wat hebben die fantastisch gepresteerd zeg.

13 mei 2012 om 18:36

Ik ben er ook blij mee, ik moet er niet aan denken dat Twente de play-offs had gewonnen en Excelsior de Europa League in was gegaan. Twente komt die voorrondes toch wel door en daarnaast kan Vitesse misschien nog een aardige prestatie leveren in Europa, het geld is er, nu de spelers nog en een team vormen.

13 mei 2012 om 18:45

Wie zegt dat de tegenstanders van Twente op dat moment slechter zijn dan Rkc. Menigeen gaat er vanuit dat Twente wel even alsnog Europees gaat halen, maar zie dat nog niet zo snel gebeuren. Half Twente zal verkocht worden, niet dat het heel erg is gezien de laatste wedstrijden, dus ze kunnen wederom opnieuw beginnen met bouwen. Dit scenario houdt dus in dat je moet bouwen ten tijde van het spelen van de voorrondes. Denk zalf dat Twente volgend jaar het wat rustiger aan mag doen, want ze spelen dan alleen in de competitie en voor de beker, Europees gaan ze namelijk Niet halen.

13 mei 2012 om 23:09

Ze hebben al europees voetbal gehaald zij het dat ze in de eerste voorronde moeten beginnen, en twente is nog niet zo slecht dat ze niet het hoofdtoernooi halen hoor.

14 mei 2012 om 13:07

Tweede voorronde toch? Dus ze moeten 2 tegenstanders uitschakelen. Je mag hopen dat Twente ondanks de recente slechte resultaten tegen het begin van het nieuwe seizoen toch wel een aardig elftal op de been kan hebben om tegenstanders uit Zweden en Roemenië of iets dergelijks over de knie te leggen.

We hoeven nu ook weer niet te doen alsof Twente ineens een degradatiekandidaat is, omdat ze toevallig (en gelukkig voor het Nederlands voetbal) verliezen van Rkc.

Twente begint weer subtopper te worden.

13 mei 2012 om 18:33

Dat zou zomaar kunnen ze streden een paar jjaar voor kampioen. Maar bij subtoppers kan het na een paar jaar weer wegvallen.
Ajax en psv zijn de enigste ploegen die structureel de afgelopen 30 jaar voor kampioen streden op miss een paar seizoenen na.

Ik hoop dat twente zich versterkt met martens zou goed zijn voor het nederlandse voetbal als twente stabiel blijft.

13 mei 2012 om 18:37

Begint? Altijd al geweest en nu nog steeds. De weg naar de top is een lange weg en dat lukt je niet in een paar jaar. Fc Twente had genoeg aan een 0-0 en wilde niet aanvallen. RKC speelde niet te aanvallend, meer defensief totdat men in de 2e helft door kreeg dat er meer te halen viel. Een korte vakantie voor de selectie van Fc Twente. Succes in de 1e voorronde van de Europa League!

Twente mag zich best schamen hoor, ongelovelijk dat ze nog via fair play een Europees ticket hebben. Rkc, van harte! Hopelijk winnen ze ook de finale, wat een geweldig seizoen.

Snapt iemand wat Mcclaren voor voetbal wil zien? Drama voetbal dit.

13 mei 2012 om 19:53

Het controle voetbal dat werd gehanteerd in het kampioensjaar, maar daar is totaal niks van terecht gekomen.

yes dit is het beste voor het nederlandse voetbal twente via fair play in europa en vitesse moet nu proberen te winnen van rkc

twente is wel erg weggezakt zeg of hebben ze met opzet verloren omdat ze toch naar europa gaan via de fairplay

13 mei 2012 om 18:30

nee, nu hebben spelers die naar het ek gaan helemal geen vakantie meer.

Een topclub moet een tweeluik met (alle respect) RKC gewoon winnen.
Ze hebben alle geluk dat ze nog Europees voetbal mogen spelen door dat hele fair play gedoe.
Geluk bij een ongeluk is dat Excelsior niet Europa ingaat. Dit is voor de uitstraling en het imago geen goede zaak. Ik kan me voorstellen dat het lastiger wordt om spelers te behouden en aan te trekken als je zo vroeg al aan de bak moet voor de Europa League.

Prima uitslag, Twente wilde niet, RKC wel = Terechte uitslag.

Wat is het trouwens fout gelopen met Mclarren dit seizoen.

13 mei 2012 om 18:31

Volgens mij kon Twente niet meer, dat is heel wat anders dan niet willen.

13 mei 2012 om 18:32

In de vorige wedstrijd hebben ze ook rustig aangedaan. Als ze serieus wilde , hadden ze echt wel een beter resultaat neergezet.

13 mei 2012 om 18:33

Ja ok, uitwedstrijd was lamlendig en meer van we maken het thuis wel goed. Maar vandaag hebben ze het echt wel geprobeerd. Iets zit er niet goed bij die ploeg. Dat hebben de resultaten van de afgelopen weken wel bewezen.

Twente gaat toch nog Europa in door het fair play klassement, maar toch vind ik dit een belachelijke vertoning. Hoe dan ook, een geweldig seizoen en een geweldige afsluiting voor Rkc!

Wanneer is de finale?

13 mei 2012 om 21:53

Donderdag en zondag zijn de finalewedstrijden (ook de finale van de play-offs is een tweeluik).

WIJ Gaan Europa IN! Lekker Rkc! Vooral omdat mijn landgenoot de winnende heeft gemaakt, dit is toch niet te geloven! Wauw!

13 mei 2012 om 18:48

Gefeliciteerd, prachtige verdiende overwinning maar zeg aub niet jouw landgenoot! We zijn allemaal Nederlanders inclusief Alakmak...

13 mei 2012 om 19:20

Ik ben geen Nederlander en zal het ook never niet zijn, misschien staat het zo op mijn paspoort, maar ik ben gewoon 100 % Turk no matter what ! Ik voel me totaal geen Nederlander.

13 mei 2012 om 19:40

wat doe je hier dan als ik vragen mag?

13 mei 2012 om 19:41

Als je je geen Nederlander voelt, lever dan je NL -paspoort in!

13 mei 2012 om 19:42

dat is precies het probleem met de maatschappij tegenwoordig, als er nederlander in je paspoort staat ben je nederlander . in turkije ben jij zeker voor hun een hollander

13 mei 2012 om 20:08

Daarom ga ik met de eerste beste kans naar mn eigen land, jullie hebben geen flauw idee om als buitenlander in Nederland te zijn. Jullie zijn diegene die ervoor gezorgd hebben dat ik me hier niet thuisvoel, door de discriminatie en racisme die hier hevig is. Alsjeblieft ga aan 10 Turken vragen of ze Nederlander of Turk zijn, 9/10 antwoord Turk.

13 mei 2012 om 20:22

@turkey
Jammer dat jij je zo aansteld. Net als op deze site, het lijkt erop dat je dit er zelf naar gemaakt hebt.

13 mei 2012 om 20:39

Nee heb ik niet gedaan, en ben ook geen 'turk' die de straten van Nederland verwaarloosd en doe ook Gymnasium als één van de weinige Turken in Nederland. Dus ik ben niet dom, maar als ik me dat vind moet je dat toch respecteren of niet ?

13 mei 2012 om 21:14

Sorry hoor, maar de meeste van jouw landgenoten (turken) hebben het er zelf naar gemaakt. Bijv: Homo-pesterijen, diefstal, overvallen, ga zo maar door.


On: Verdiende overwinning voor Rkc! Twente moet vroeg aan de bak volgend seizoen.

Erg knap van rkc en wat een slecht 2e seizoenshelft van twente niet normaal meer.verder zou het goed zijn voor het voetbal als vitesse wint van rkc dan heb je mooie clubs in de el. Maar nogmaals knap van rkc klasse

Gefeliciteerd RKC met deze puike prestatie, nog twee wedstrijden je weet maar nooit.

gellukig dat twetne heeft verloren. ik gun het rkc wel alleen denk dat vitesse de finale wint. twente kan nog europa league halen met die fair-play ticket. aan de ene kant wel handig want excelsior word afgemaakt in europa en twente kan zich dan nog gaan plaatsen.

Dankjewel Twente, nu moet Vites tegen Rkc. Die gaan we winnen en Europa in. Thank god geen Excelsior in Europa. Twente fietst de eerste ronde door de Europa League, alvast extra bonuspunten.

13 mei 2012 om 18:34

Ik denk dat RKC gaat winnen van Vitesse. Zit veel meer voetbal in de ploeg bij Rkc. Bij Vitesse is het enkel Bony en Hofs.

14 mei 2012 om 00:27

Jouw haat tegen Vitesse zit best wel diep he? Kom je standaard tegen als het over Vitesse gaat, en altijd negatief.
Dat je hofs noemt is nogal lachwekkend. Hofs is een echte Vitessenaar met een aparte status, ook vanwege zn doelpunten tegen vaak Nec, maar om hem apart te benoemen zegt veel.
Je weet dus eigenlijk niet waar je het over hebt. Een echte Vitesse volger weet namelijk dat Annan minstens zo belangrijk is als Bony, met vlak daarachter Kashia!
Hebben we niet toevallig een back lopen die in beeld is bij Oranje?


ps: thuis won Vitesse dik van Rkc. respect voor die ploeg maar mag in een tweeluik geen probleem opleveren..

14 mei 2012 om 18:08

Hofs en Bony zijn allebei technisch hoogbegaafd. Annan is niet goed en Kashia kan hel goed worden. Mijn haat tegen Vitesse is niet heel groot, maar doordat zij door die Merab opeens meedoen voor Europees doet me niet echt goed. Heb verder ook helemaal niks met Nec, maar is toch een sympathieke club.

Ja, Twente won ook gemakkelijk van RKC in de competitie, verwacht geen problemen voor RKC

13 mei 2012 om 18:36

Waarom zou Vitesse zo makkelijk winnen, iedereen dacht dat RKC tegen Twente eruit zou vliegen ui de Play-offs maar ze wonnen verdiend! Waarom zou Vitesse dan even kunnen winnen ? Geef mij een paar argumenten, want zo is het wel heel kort door de bocht.

13 mei 2012 om 19:43

@ turkey, jou reactie over turk zijn is iig nog veel korter door de bocht

13 mei 2012 om 18:37

Lijkt me ook dat Vitesse dat gaat winnen. Twente speelt als een natte krant, maar RKC stelt ook zeer weinig voor.

13 mei 2012 om 18:41

Jij vind Vitesse niet als een natte krant spelen? Die hadden moeite met 9 man van NEC

13 mei 2012 om 18:57

@frmarianum
Vitesse- NEC of NEC - Vitesse zijn altijd wedstrijden opzich en uit jouw reacties kan ik duidelijk halen dat je net Vitesse - NEC hebt gezien en nu over die wedstrijd gelijk conclusies gaat trekken..
Vitesse heeft gewoon meer kwaliteit als RKC en veel meer potentie, dus het zou gewoon mooi zijn als Vitesse van RKC gaat winnen

13 mei 2012 om 19:22

frmarianum heeft gelijk, Vitesse heeft vandaag zeer matig gevoetbald, tegen 9 man leek het nog nergens op... Vitesse wint echt niet zomaar van dit Rkc, daarnaast ligt de druk bij Vitesse. Als Vitesse gen EL haalt zal Jordania(vich) not amused zijn...

13 mei 2012 om 19:36

Frmarianum

Zal best wat je zegt over Vitesse (heb wedstrijd van hen niet gzien), maar RKC is echt niet om over naar huis te schrijven. Ik vraag me af waar jij het 'voetbal in de ploeg' in RKC hebt gezien? Daar doet een prachtige goal van Alakmak niets aan af.
Ik denk dat RKC niet nog een keer op deze manier doorkomt. Maar goed Twente heeft het op zichzelf afgeroepen door te spelen als oudjes. Dat lag aan twente zelf, niet door het 'voetbal in de ploeg' van Rkc.

13 mei 2012 om 19:56

@ fantje ik zeg toch dat de gelderse derby wedstrijden opzich zijn en je ze dus niet moet oordelen op 1 wedstrijd en vervolgens ga je mij precies hetzelfde vertellen als frmarianum .... shiiiittttttt

14 mei 2012 om 00:12

Tot aan de rode kaart was Vitesse gewoon goed. Dat heb ik geconstateerd en staat ook nogeens in diverse verslagen in de media.

14 mei 2012 om 00:16

Het is je blijkbaar ontgaan dat Vitesse het eerste uur met veel overtuiging speelde en een hoop kansen afdwong. Ik heb dat gezien en de kranten denken er ook zo over. Jij bent echter nogal anti vitesse dus niet geheel objectief.
Ze hadden inderdaad moeite met de man meer situatie. sommige spelers liepen uit de positie (buttner, van Ginkel) en Nec ging een soort alles of niets voetbal spelen.
.

vitesse gaat europa spelen

13 mei 2012 om 18:41

Ik zie Vitesse niet winnen van Rkc.
Erg stugge ploeg is dat.

Dit is helaas wel de beste oplossing voor het Nederlandse voetbal, ik ad het wel leuk gevonden voor Excelsior maar het is gewoon veel beter dat Twente in de EL zit ipv Excelsior.

Ver onder de maat, hoe hebben we ze wel niet horen zeggen 'we moeten het laten zien'. 'we zijn de supporters wat verplicht'. Blablabla, al weken lang leggen we telkens hetzelfde belabberde spelletje op de mat.
Wel mooi dat Excelsior nu niet Europa in gaat!
Jammer, maar nog steeds trots..

13 mei 2012 om 18:40

Trots op wat? Dit belabberde spel of dat je toch europa in gaat

13 mei 2012 om 18:57

Op de club. Niet op de huidige prestaties. Wij zijn de laatste jaren erg verwend. Na vele fantastische seizoenen staan we weer eventjes met beide benen op de grond.
'never forget where you came from' zullen we maar zeggen..
Blijft natuurlijk een teleurstellend seizoen, want natuurlijk hadden wij er meer van verwacht, d.w.z. top 4. Wat rest is een korte vakantie en de voorrondes El!

13 mei 2012 om 19:42

@afca013

tja.....dat snap je niet hè clubliefde......

Successupporter!!

13 mei 2012 om 19:47

een psv er die over successupporters praat, dat is uit ervaring want het meest zielige publiek in nederland is dat van psv

13 mei 2012 om 21:47

gezien de reacties hier is 'debestepsv' een beetje gefrustreerd. Ik denk dat hij de uitzondering is op Brabantse gezelligheid.

13 mei 2012 om 21:49

Ik denk dat 'debestepsv' een beetje gefrustreerd is gezien zijn reactie hiero. Of hij is gewoon de uitzondering op Brabantse gezelligheid.

Ik denk het laatste want ze hebben alle uitzonderingen een seizoenkaart gegeven en dat verklaart gelijk de putsfeer in dat stadion.

Twente, wat een afgang. Echt waar. Wat een drama. Kijken wat the good old Englishman nu weer voor wijze woorden uit de hoge hoed gaat toveren. Ik hoop iets in de trend van: Brama, Wisgerhof en Tiendali spelen volgend seizoen niet meer bij Twente

13 mei 2012 om 18:38

Zoiets hoop ik ook ja. Dat hij daar aan toevoegt: en ik ook niet meer trouwens.

Gefeliciteerd Rkc! Terechte overwinning, ongelooflijk dat Twente zo is afgezakt na de 2-6 tegen Psv.

De gifbeker is eindelijk leeg; als Fct-supporter zou je bijna blij zijn dat je niet nog meer wedstrijden van deze losers hoef te kijken.

Misschien dat spelers al bezig zijn met een transfer o.i.d., bij deze; geen een speler verdient een transfer naar een andere club. Laat ze volgend seizoen lekker zelf de rotzooi maar opruimen en dit rechtzetten. Nadeel is alleen dat we het dan weer met deze ongeconcentreerde/slappe/inspiratieloze spelers.

Als het voetballend even tegenzit; dan lijkt het me logisch dat je het puur op werklust voor elkaar probeert te krijgen. Zelfs op dat gebied wordt er gefaald door de meerderheid van de spelers, en dát steekt me nog het meest.

Ik blijf ontzettend veel van m'n club houden; maar deze spelers ben ik spuug- en spuugzat!

13 mei 2012 om 18:39

Ik wil ze geen losers noemen, maar om eerlijk te zijn alles wat je zegt klopt. Jammer hoor dat Twente zo teleurstelt.

Overigens beter stelt Twente in dat spelers elke wedstrijd vol voor de winst gaan en anders krijgen ze geen loon. Als je de inzet ziet en de lonen, nou dat is gewoon niet normaal.

Toch mooi dit, Twente draait een seizoen (heel) slecht en dan beginnen mensen te roepen dat ze weer een subtopper zijn. Was Feyenoord ook niet eens subtopper geworden of zijn die nu opeens door hun klassering ook weer een echte topper? Als je gewoon naar de laatste jaren kijkt, dan zie je dat Twente gewoon standaard meedraait in de top van Nederland. Kijk als je volgend seizoen ook laag eindigt, ja dan kan je zeggen dat Twente misschien toch wel weer richting een subtopper gaat, maar één jaar zo slecht spelen kan een keer gebeuren.

Overigens het lijkt me duidelijk wat er volgend seizoen moet gebeuren. Alle spelers zonder inzet ontslaan. Wacht dat zijn op dit moment dus alle spelers. Nee, maar Twente moet echt eens wat inzet gaan tonen. Het maakt niet uit dat je een keer zo laag eindigt, maar de manier waarop doet het hem wel. En als ik naar de manier kijk, dan ben ik als Twente supporter toch zwaar teleurgesteld. Ik heb het hele seizoen niet een ploeg gezien waarvan ik dacht, ja die doen echt alles voor de overwinning.

Nu lekker vakantie voor de Twente spelers. Wel een korte, maar ze hadden dit jaar toch al altijd vakantie als je naar het spel kijkt. Er moet nog veel gebeuren om het volgend seizoen anders te doen. Zo moet er een duidelijk speelwijze komen, er moeten nieuwe spelers bijkomen en ik vrees dat Mcclaren ook weg moet. Veel te doen in weinig tijd dus voor Twente.

Volgens mij zou Excelsior het nog beter doen in europa als je dit vandaag zo ziet. Wat een schande van Twente.
Natuurlijk is het goed dat Twente en niet excelsior en ook geen Heracles (maar Psv) naar europa gaan, maar dit was toch echt wel een kleine schande. Ik weet nog niet zo goed of ik een fan ben van Mclaren. Hij heeft dat jaar natuurlijk succes gehad, maar dat heeft toch erg veel met de kwaliteiten van de spelers te maken gehad en niet zo zeer met zijn kwaliteiten om een team te bouwen.
Weet iemand hoe lang zijn contract is? tot eind volgend seizoen?

13 mei 2012 om 18:47

Tot medio 2014. Nog 2 jaar dus :/

Over Mcclaren ben ik ook niet zo tevreden. Het kampioensjaar was puur gebaseerd op de late goals van Ruiz, en niet het spel van FC Twente zelf. Hopelijk vinden ze een constructie dat Kluivert (mede) trainer wordt, aangezien hij Jong FC Twente prima liet spelen i.t.t. Mcclaren.

Even wat statistieken:
Sinds 11 maart werd er bijvoorbeeld maar 3 keer gewonnen, 4 keer gelijk gespeeld en maar liefst 7 keer verloren. (alle competities)

Van de maximale punten (14 wed = 42) werden er maar 13 punten behaald. Dat is nog geen punt per wedstrijd!

13 mei 2012 om 19:32

exact;

Hou toch op man.

Allereerst; ik ben ook niet tevreden met Mcclaren op dit moment. Maar een heel kampioenschap puur gebaseerd op de late goals van Ruiz? Twente speelde dat jaar gewoon heel degelijk en was ook verdedigend nauwelijks te kloppen. Twente had dat jaar de langste adem en dat wedstrijden vaak (lang niet altijd) gewonnen werden in de slotminuten, is op een gegeven moment geen toeval/geluk meer te noemen. Twente speelde dat jaar andere teams kapot en dat betaalt zich dan later in wedstrijden uit.

Ruiz functioneerde goed door het middenveld dat achter hem stond, dus dat Ruiz Twente alleen kampioen maakte vind ik echt de grootste BS die ik ooit gehoord heb.

Dat een mede Twente-supporter dit roept en deze poep gelooft, vind ik heel apart.

13 mei 2012 om 19:56

Geluk wilde ik het ook niet noemen. Het was gewoon 1 van de kwaliteiten van dat team om in de laatste 15 minuten toch nog even aan te zetten. Hierdoor werd er vaak ook door Ruiz gescoord. Dit is iets wat we eigenlijk missen: Inzet. Het lijkt wel alsof ze niet de hele tijd gemotiveerd zijn. Zonder Ruiz was Twente geen kampioen geworden, denk ik. Het klopt ook wat jij zegtl natuurlijk was het ook gebaseerd op de snelheid van Stoch (wat resulteerde in voorzetten en goals), overzicht van Perez en andere spelers. Ik was het spel (mcclaren) even echt zat op het moment van schrijven.

Wauw!
Wat krijgt Twente hier de deksel heerlijk op de neus!!!
Het is RKC 100 % gegund!! Geweldig dit !

Wat een prachtige resultaat voor RKC , en wat een opluchting voor het Nederlands voetbal. Want hoewel niemand 1 woord te klagen zou mogen hebben wanneer Excelsior in Europa zou gaan , is het voor de coëfficiënten een stuk beter dat het niet gebeurd. Daarom was ik er ook wel blij mee, maar als Excelsior wel Europa in ging was dat volledig terecht gezien hun sportief gedrag dit seizoen.

Ik zag trouwens al de eerste paar witte zakdoekjes vanmiddag , de steun voor Mcclaren bij het publiek begint langzaam te verdwijnen. Organisatorisch was het ontslag van Adriaanse geheel terecht , maar sportief is het een achteruitgang geweest. Volgend jaar zal Mcclaren toch echt moeten presteren anders kan Joop Munsterman op zoek naar een nieuwe trainer.

Plichtmatig potje voetbal voor Twente. De wil was er wel alleen de energie is er niet meer. Ik had het eerlijk gezegd wel verwacht. Man of the match voor mij Jeroen Zoet, geweldige reddingen verricht. De teleurstelling was er al met de 6e plaats. Dit is niet eens zo teleurstellend. Seizoen zit erop gelukkig. Lekker vakantie vieren en ipv verplichte potjes tegen amateurs, de voorbereiding Europees beginnen.

haha , fer vind je twente nog steeds een stapje hogerop.
feyenoord: voorronde cl
twente: 1e voorronde el
Haha

13 mei 2012 om 18:50

whahahaha prachtig

13 mei 2012 om 19:22

En uiteindelijk komen we elkaar weer tegen in de EL.

13 mei 2012 om 20:27

@chabab
Ik hoop dat onze pijn met FC Twente van kortere duur is dan al die jaren dat jullie zo in de kuip moesten lijden.

13 mei 2012 om 21:27

ik ben niet voor feyenoord ( vind het wel een prachtige club ) maar ik kan me alleen nog uitspraken herinneren van fer waar die zegt dat twente een stap hoger is dan feyenoord ... nou wat heeft ie tot nu toe bereikt met twente?
feyenoord vs twente 3-2
twente vs feyenoord 0-2
nu jij?

13 mei 2012 om 22:17

El Ahmadi wilde ook graag een stap omhoog.
2 Jaar lang huilend dik onder Twente geeindigd. Hij heeft zijn cluppie zelfs kampioen zien worden. Kwa financien is Twente gezond. Feyenoord moet er nog steeds aan werken. Net als jij ben ik niet voor Feyenoord maar ik heb wel altijd een zwak voor deze club.
Leroy Fer wordt aankomende seizoen absoluut een topspeler in de Nederlandse competitie. Hij moest nog erg wennen. Helaas was hij niet steeds van hele grote waarde gezien zijn transfersom.
Fc Twente was dit laatste half jaar erg zwak. Hiervoor mijn oprechte excuses.

Het is moeilijk je te motiveren als je al geplaatst bent voor Europa League voetbal weliswaar een rondje eerder maar dan nog. Logisch gevolg.

Bedankt Rkc!
Ik dacht wel dat ze zouden winnen en ze hebben mijn toto gemaakt dit weekend.
Verschrikkelijk hoge quotering.

Afgezien van mijn Toto, is het natuurlijk volledig terecht dat RKC door is. Twente speelt al weken lang bagger en dit zat er dan ook aan te komen. Gelukkig gaan ze wel Europa in door het Fair Play klassement.

Ik weger me dood aan al die berichten dat twente subtopper is omdat het drie maandjes slecht speelt enzo omdat:
twente heeft gewoon de derde begroting van de eredivisie
Twente heeft nu een opkomende jeud (beloften zijn kampioen)
Twente heeft allemaal talentvolle, jonge spelers
Twente heeft al twee echte versterkingen, tim breukers niet meegeteld, voor volgend seizoen: bjelland (deens international) en tadic

Ik verwacht gewoon weer een plaats in de top 4 voor volgend seizoen

13 mei 2012 om 18:56

Weet je wat het grappige is, jullie pretenderen altijd geen subtopper te zijn maar een topclub. Maar ondertussen wel als mietjes de doelstelling op Europees voetbal zetten. Een topclub heeft als doelstelling kampioen worden en niet kampioen worden is dan gewoon een slecht seizoen. Zolang jullie zo op save willen spelen ben je geen topclub maar gewoon een subtopper die het een paar seizoenen leuk heeft gedaan.

13 mei 2012 om 19:16

@ Jk-ajax;

Die doelstelling zal bij aanhoudende groei vast wel omhoog gaan, ik denk dat als Twente zo blijft groeien (organisatorisch) dat een kampioenschap wel de doelstelling zal worden ipv enkel europees voetbal. Zou ook kunnen zijn dat Munsterman met zo'n doelstelling misschien de druk enigszins probeert weg te nemen.

Overigens roept echt niet elke supporter dat Twente een topclub is. Ik persoonlijk denk dat we nog geen topclub zijn nl., maar ik denk wel dat Twente een topclub in NL gaat worden.

En voordat je ons 'mietjes' gaat noemen (lekker volwassen ook); moet ik je nog even vertellen waar we vandaan komen? Van ver, maar dat vergeten velen vaak. Toen ik voor het eerst naar twente ging speelden ze om plek 12 t/m 14 in het Diekman. Het is toch niet meer dan logisch dat een kampioenschap niet ineens een doelstelling kan zijn? Er is tijd nodig om te groeien. Dan pas gaan we net zo'n grote muil opzetten als jullie jaarlijks.

13 mei 2012 om 18:58

Beloftencompetitie stelt geen reet voor. Maar als daar toch goede talenten inzitten moet je ook nog een coach hebben die weet hoe hij daar gebruik van moet maken. Oftewel coach nummer 5 in 3 jaar tijd aan het roer zetten.

13 mei 2012 om 19:52

Weet je wat zo grappig is? De beloften van FCT zijn kampioen geworden mede door de coach, ene Patrick Kluivert. Bij Ajax mocht hij ad slag als coach F1....goed bestuurlijk inzicht en blijk van waardering daar!

14 mei 2012 om 14:05

Nou dan lijkt het me verstandig om Mclaren eruit te trappen en Kluivert aan te stellen. Misschien dat hij er iets van kan maken volgend jaar. Bij Twente hebben ze namelijk een geweldig bestuur met inzicht dus moeten ze deze perfecte stap ook kunnen zien toch? Bij Ajax is het bestuurlijk een zooitje, maar dat wist je al. Sarcasme druipt namelijk van je opmerking af. Gelukkig gaat het bij Ajax sportief wel goed.

Btw de F1 van Ajax is ook kampioen geworden. Had Kluivert ook mee kunnen maken, is ongeveer dezelfde prestatie.

Ach we weten met zijn allen toch dat mclaren de el maar niks vind dus hij wordt op zijn wenken bediend.
Althans dat denkt hij , is er nog zoiets als fair play .
Wordt hij alsnog gestraft .
Korte vakantie , de eerste voorrondes van de voorrondes van de voorrondes beginnen volgende week al meneer maclaren.....; ; ;

Rkc RKC fantastisch ..gefeliciteerd met jullie geweldig seizoen.
Nu nog even de rug rechten tegen de reserves van de reserves van de reserves van Chelsea.
Ik hoop dta de waalwijkers het halen.

Daar sta je dan met je 3e begroting van Nederland. Een lachertje is Twente geworden en wat hebben een hoop mensen een lol om Munsterman met zijn fantastische wissel Co voor Steve. Ben blij dat deze engelse malloot nog 2 mag blijven.

Ik heb medelijden met de Twente fans die altijd zo positief achter de club staan. Hoop voor jullie dat deze gek snel de laan uit gestuurd wordt en er een echte trainer komt die wat met dit materiaal kan.

13 mei 2012 om 19:32

Krijgen F'nrd supporters nu praatjes? Jarenlang hebben ze de derde begroting van Nederland en spelen om niets en nu zijn ze een keer tweede (doordat ze een stuk minder wedstrijden hebben gespeeld dan AZ, Twente en PSV (en zelfs Heerenveen) en gaan ze andere clubs op plek zetten... erg jammer dit...

13 mei 2012 om 19:40

dat gezeur over EL wedstrijden ... slaat nergens op . Ooit door iemand een keer geopperd maar meer niet. Twente staat waar het altijd heeft gestaan ... subtopper met goede uitschieters naar boven

13 mei 2012 om 20:30

Met die uitschiters naar boven zoals je noemt was behoorlijk permanent. Daar in de Kuip moeten ze ook weer aan de bak om volgend seizoen dit vast te houden.

13 mei 2012 om 21:24

Ga eens tellen hoeveel wedstrijden AZ heeft gespeeld en hoeveel F'nrd spelers, daar zit een groot verschil tussen. Als je dan ook nog eens kijkt naar het aantal A internationals dan zeg ik hierbij: I rest my case!

Waarschijnlijk beleef je veel plezier aan het lopen opruien hier, ik ben blij dat je mede f'nrd supporters dit gedrag niet overnemen. Dat past niet bij een club als F'nrd.

ik hoop dat vitesse wint van Rkc. Niet omdat ik vitesse nu zo'n geweldige club vind, maar zij kunnen denk ik meer potten breken in europa dan Rkc. Is gewoon beter voor het nederlandse voetbal..

Zou die buitengewoon vervelende Munsterman nu ook het veld betreden hebben na afloop of doet hij dat alleen als er succesje is behaald?

13 mei 2012 om 18:51

Hij liep er. Maar nu wenste hij het liefst al die camera's weg denk ik

13 mei 2012 om 19:38

Hij heeft zelfs een toespraak gehouden. Munsterman is en blijft een held!

13 mei 2012 om 20:01

Dat is nog wel het trieste van Twente.. De enige held daar is de voorzitter :/

13 mei 2012 om 19:48

Munsterman houdt altijd na de laatste thuiswedstrijd een toespraak over het afgelopen jaar. Dat heeft hij deze keer natuurlijk ook gedaan.

13 mei 2012 om 20:26

Ja hij liep er. Had je niet verwacht he. Hij staat voor de club in goede en slechte tijden.

veel mensen geven de trainer de schuld, maar die heeft toch een prima elftal opgesteld lijkt me. Tenzij de trainer ze verboden heeft om te winnen, zou ik toch eerst naar de spelers zelf kijken. Totaal niet gemotiveerd om de playoffs te spelen, laat staan winnen. Tuurlijk heeft een trainer invloed, maar je moet deze spelers niet ontzien. Meeste hebben genoeg ervaring om deze wedstrijd gewoon te moeten winnen. Mclaren is halverwege ingestapt, die moet mijn inziens worden beoordeeld over een heel seizoen.

Dat betekend dat Twente al op 30 juni begint met de EL campagne. Komend seizoen gaat dus heel erg lang worden voor Twente. Terwijl het EK begint, zal Twente al met de voorbereiding moeten starten.

Ajax zal pas op 5 augustus gaan beginnen met de wedstrijd om de Johan Cruyff schaal. Lijkt me toch een heel groot voordeel.

13 mei 2012 om 18:50

Voordeel aan het eind vh seizoen vooral denk ik dat je op doelt? Want inderdaad moet je een hele brede selectie hebben om op alle fronten mee te kunnen doen. Maar ik zie Twente alleen maar slechter worden vanaf nu. Twente moet nu al voorbereiding doen terwijl er nog een ek is als het klopt dat ze 30 juni al beginnen. Zwaar!

13 mei 2012 om 21:17

1e voorronde EL begint op 5 juli ;

13 mei 2012 om 21:31

Het enige voordeel voor Twente is dat zij beter op elkaar zijn ingespeeld in het begin van het seizoen.

14 mei 2012 om 07:39

Waar haalt toch iedereen die data vandaan? 30 juni, 1 juli, ik lees overal andere datums. De eerste voorronde is op 5 en 12 juli. Nog vroeg, maar ook andere El-deelnemers zullen rond die tijd alweer vol in training zijn.

Heerlijk. Zijn die tukkers weer even op hun plek gezet. Valt me wel tegen dat nu het even wat minder gaat het stadion daar opeens weer halfleeg zit. En maar volhouden dat het geen gloriehunters zijn. Daarbij gun ik het RKC ook van harte. Wat heeft die Brood dat een fantastisch voetballend team van gemaakt. RKC heeft in mijn ogen de beste prestatie van het seizoen neer gezet.

Goed zo Twente! Nu 3 weken vakantie, dan heb je nog voldoende tijd om je weer voor te bereiden op 1e voorronde EL.
Rkc-vitesse: mooie finale. Hoop dat Vitesse het haalt, RKC zal bij plaatsing wel de belangrijkste spelers verliezen en hebben dan weinig kans in EL. Vitesse kan wel investeren en veel punten pakken in EL.

Typerend slot van het Twente seizoen ! Wat een zooitje lambakken lopen daar rond zeg ? Met die clown van een trainer voorop ! Nou Mclaren laat het nu maar zien volgend seizoen ik verwacht weer een vroegtijdig vertrek voor deze zeer middelmatige trainer !

Bij Twente was duidelijk te merken dat de spelers ongemotiveerd waren. Ongeconcentreerd mede daardoor. Mclaren blijft me verbazen over hoe slecht hij wel niet is. Munsterman gisteren nog keihard aan het roepen dat ie absoluut geen spijt had van het ontslag van Adriaanse. Nou Mclaren's komst heeft het voetbal van Twente alleen maar slecht gedaan. Het stomme is dat Twente verliest en toch nog europees speelt. Ik vind dat de twente supporters nog veel geduld met deze groep hebben. Die jongens willen niet voetballen. Een prof zou blij moeten zijn elke stap die hij op het veld zet. RKC heeft het maximale gepresteerd. Vitesse verslaan gaat heel lastig worden, maar wie weet?

Dit is gunstig voor de EL van volgend jaar. Stel je voor zeg, dat Excelsior Europa in was gegaan, die hadden de eerste voorronde sowieso al niet kunnen overleven. Voor FC Twente wel vervelend dat de voorbereiding op het volgende seizoen nu eerder zal moeten beginnen.

Knap ook van Rkc, echt een kroon op dit seizoen. Toch hoop ik wel dat Vitesse doorgaat, omdat ik die hogere ogen zie gooien in Europa. RKC in Europa lijkt mij persoonlijk iets teveel van het goede. Ben benieuwd of RKC niet net zoiets gaat meemaken als ADO Den Haag. Een geweldig seizoen, trainer weg, nieuwe trainer, dramatisch seizoen.

Gelukkig, als Vitesse nu nou wel wint van RKC hebben gewoon de huidige top 7 in Europa en aangezien ik denk dat Vitesse een stuk beter elftal heeft komend seizoen is dat niet meer dan geweldig. Hopen dat Vitesse en Twente door de voorrondes komen en dan hebben gewoon 7 ploegen in Europa! Geweldig toch?

Overigens wil ik RKC niet al afschrijven hoor, een gevaarlijke ploeg die ook wel Europees voetbal verdient. Maar, ik weet niet of het zo goed voor het Nederlands voetbal zou zijn volgend seizoen =S

FK Ordabasy Şımkent, maakt je borst maar nat. Twente enschede komt eraan! haha :D

Bewijst maar ween eens hoe de provincieclub Twente slechts tijdelijk succes wist te behalen en dus geen echte topploeg is. Knap van Rkc!

Ik denk dat Mclaren nu wel bewezen heeft een matige trainer te zijn, deze ( op papier) goede ploeg moet toch de play-offs doorkomen. Echter is het spel niet om aan te zien en ligt Twente er dus terecht uit. Ze hebben geluk met dat Fair-playklassement en wij als Nederlanders hebben geluk dat Excelsior Europa niet ingaat. Nu hopen dat Vitesse doet wat het moet doen en dan gaan naar mijn mening de sterkste Nederlandse ploegen Europa in.

Ik denk dat iedereen dit toch wel had verwacht. RKC is gewoon een beter team momenteel.

gelukkig doet Twente nog mee aan europees door de fairplay, toch een team dat europees moet spelen. Wat mclaren ermee gedaan heeft vraag ik me af... Hoe kunnen ze thuis verliezen van Rkc?

Ik zie twente het eindtoernooi niet eens halen op deze manier. 5 juli is wel erg aan de krappe kant, daar komt ook nog eens bij dat Mclaren gewoon niet de trainer is voor dit elftal. Hij kan geen beroep doen op vedettes die vaak het verschil maakte bij twente.

Al met al heeft twente het gewoon niet kunnen waarmaken, als je voor je thuis publiek je zo in de loeren laat leggen door Rkc, met alle respect trouwens, dan heb je naar mijn mening ook niks te zoeken in Europa.

Twente verdient eigenlijk niet eens dat extra voorronde ticket..

Blijkbaar zit de opkomst van FCT als topclub bepaalde supporters van andere clubs erg hoog getuige de reacties hier op dit forum. Ik kan dit dan ook niet andere als lachend lezen en ook niet anders zien dan dat FCT goed bezig is.

Natuurlijk valt t uiteindelijke resultaat tegen, we zijn behoorlijk 'verwend' geraakt de laatste jaren. Ik zie dit als een leerjaar en ja de weg naar de status van topclub is er een van vallen en opstaan. Vallen en opstaan in alle geledingen van de club. Zolang iedereen er maar van leert, durft in te grijpen als t nodig is, moeilijke beslissingen nemen en stap voor stap vooruit gaat op welk gebied dan ook, komt t vanzelf weer goed.

FCT heeft nu de 3e begroting van Nederland....terwijl ze niet zo lang geleden op een haar na failliet waren geweest. Vergeet nooi waar we vandaan komen, maar ook niet waar we naar toe willen...working on a dream!

13 mei 2012 om 22:15

Valse beschiedenheid.

Je mag best vergeten waar je vandaan komt. Daar hoef je niet blijvend achter te verschuilen. Slappe hap gelul. Zelfs in jullie kampioensjaar hoorde ik de mensen om me heen zeggen..we zijn er nog niet en het zou mooi zijn als we kampioen worden. (ik kom uit tukkerland en werkte daar in 1 van de 2 steden). Niemand die uitsprak dat twente kampioen ging worden. Kolere valse bescheidenheid.

Beter is blik vooruit en jezelf profileren. Je mag rustig uitspreken dat je kampioen gaat worden of dat je de beste bent. Daar is niks arrogants aan. Dat is het uitspreken van hoop op succes en je clubliefde. Zelfs als het klote gaat mag je deze teksten nog bezigen. Je mag je eigen club gewoon de beste vinden. Clubliefde geldt tenslotte maar voor 1 club. (ongeacht welke).

Twente mag ook rustig uitspreken dat ze een topclub zijn. Financieel doen ze het ook buitengewoon goed. Dus financieel een topclub,. Jazeker. Sportief...misschien wel. Maar dat hangt van je eigen definitie van topclub af. Ik vind dat geschiedenis ook bepaalt of je een topclub bent of niet. Ook je uitspraken en clubdoelen bepalen of je een topclub bent. Ik vind dat zolang men in twente uitspreekt dat een plek bij de beste 4 ook goed is, men nog geen topclub heeft in overijssel. Want dan is Heracles ook een topclub. Financieel goed voor elkaar en niet degraderen is namelijk ook mooi.

Ervaar structureel de druk van een kampioenschap moeten halen of spreken over een verloren seizoen. Drop de valse bescheidenheid. Wereld van verschil voor een hele club en haar aanhang. Maar dat vind ik en die mening hoeven anderen niet te delen. Daarom vind ik Twente nog niet in alle aspecten een topclub. Toch anders dan Ajax, psv en feyenoord.

15 mei 2012 om 10:04

Ik weet niet of je het valse bescheidenheid kan of mag noemen. Misschien is dit (o.a) wel de laatste stap die men moet zetten om (zichzelf) een echte 'topclub' genoemd te mogen worden.

Als we winnen zijn we trots, bij verlies gaan we los. Twente heel mijn leven lang!

13 mei 2012 om 19:37

Het is andersom maar dat neem ik je niet kwalijk.volgend jaar gaan we weer los.

13 mei 2012 om 20:03

Wees maar trots op deze wanvertoning.. Lach maar om wat de anderen zeggen... Dat je niet de neiging hebt om je eigen spelers uit te schelden bewijst maar weer dat jullie nog lang geen topclub zijn...

13 mei 2012 om 20:16

Ik weet dat het eigenlijk andersom is, maar ik zing liever deze versie (met vele andere mensen). Trots zijn we als we winnen, als we verliezen gaan we los (in de negatieve zin) net zoals nu. Ik baal er flink van en vind dat we het woord 'trots' nou niet bepaald toepasselijk is bij deze 'prestatie'. Bepaalde personen binnen onze club blijven altijd maar 'trots' zeggen. Bij winst én bij verlies. Rot toch op met dat 'trots' gebeuren. Na de landstitel was het altijd maar trots, trots, trots. Maar ik ben niet bepaald trots hoor. Bij winst wel, maar nu ga ik los!

13 mei 2012 om 21:53

Dus als ik het goed begrijp ben je een topclub als je de spelers van je eigen club uitscheld/uitfluit na een (reeks) slechte wedstrijd(en). Je trainer een pannekoek noemt. Of bedekt met bivakmutsen het trainingsveld bestormt.

Goed, dan weten we nu eindelijk wat de criteria's zijn om een jezelf een topclub te mogen noemen.

13 mei 2012 om 22:55

Nee, maar het bewijst wel dat zowel de supporters als de club het uitstralen een topclub te zijn. In de provincieclubjes is het zo: "ach, als we 5e worden is het ook goed." Kijk nu, bij AZ zzijn ze hartstikke blij bijvoorbeeld.. Als Ajax/psv een keer 2e wordt is het land te klein. Dan staan de media, de supporters en jan en alleman in de fik!

Sorry boys, maar dat zal bij Twente niet gebeuren..

goed gespeeld door RKC en ook een prachtige goal maar als twente het echt heel erg vind vraag ik me af want ze hebben toch al die fair play ticket.
ik vraag me wel af als mclaren nog blijft

Tja je kunt er lacherig over doen maar met het oog op volgend seizoen is dit natuurlijk wel in het voordeel van Twente.. een veel rustiger speelschema!

13 mei 2012 om 19:35

... waarom? ze spelen gewoon EL en zelfs meer wedstrijden dan andere EL ploegen in de competitie. Dus enkel nadeel.

Al dat leedvermaak van vooral Ajacieden, die na 15 jaar wanbeleid, het weer een beetje op de rit beginnen te krijgen. Na de uitwedstrijd tegen PSV was Twente de gedoodverfde landskampioen en nu is Twente weer terug bij af, een simpel provincieclubje. Laat Joop maar lekker verder bouwen aan de verdere groei van deze fantastische club.

13 mei 2012 om 20:04

Joop de held. De enige van Twente. Ach man houd toch op. Het is onrealistisch dat een club in een dunbevolkt gebied de derde plek in NL gaat innemen, laat staan PSV inhalen... L)

Twente zal altijd een subtopper blijven. Provincieclubje uit Twente.

13 mei 2012 om 20:36

De afgelopen 5 jaar was toch echt realiteit maar dat jij het deze mooie club niet gunt begrijp ik ook weer. Jij blijft liever in het verleden hangen en kunt geen respect opbrengen voor clubs en mensen (munsterman) die de traditionele top 3 willen aanvallen. Op het moment dat het wat minder gaat ben jij een van de eersten die voorop staan en alles belachelijk maken. Stoer hoor!

13 mei 2012 om 23:14

Reageer niet meer op deze kleuter. Provoceren vind hij leuk. Als het volgend jaar weer minder gaat dan zie deze gloryhunters niet.

13 mei 2012 om 23:35

Gloryhunter???? Volgens mij heeft mijn club pas recenter weer wat successen geboekt, daarvoor was het 6 jaar lang niks.. En toch was ik er gewoon hoor! Steunen door dik en dun, daar hebben we het niet over.. Maar het is niet zo dat je je club niet mag bekritiseren!

Dat eeuwige moraalridders gejank daar word je toch moe van. Je fluit je eigen spelers niet uit! Je gaat niet op het veld staan om verhaal te halen!

Wat zijn die spelers dan? Gevoelige puppies die je niet mag aanraken?! Breekbaar glas? Het zijn verdorie duurbetaalde profs, die moeten werken en inzet tonen! Ik begrijp de mensen wel die met zakdoekjes zitten wanneer een trainer en lange tijd faalt...

Maar goed, deze topclub-mentaliteit is klaarblijkelijk nog niet doorgedrongen in Tukkerland. Geen probleem, maar dan sta je op dezelfde hoogte als Az/heerenveen/vitesse

Pfff vermoeiend hoor.
Supporters van ajax die het leuk vinden dat twente momenteel drama is.
Zegt genoeg dat ze op twente reageren.
Wees gewoon blij dat je kampioen bent geworden en wees verder stil zo geliefd zijn jullie niet, en blijkbaar terecht

13 mei 2012 om 22:29

Ajax is geliefd bij 4 miloen mensen in Nederland. (nu praat ik verder even los van feyenoord, want die hebben ook een retegrote achterban) Elke andere club in Nederland haalt dat aantal bij lange na niet. In twente mag je blij zijn met een achterban van paar honderd duizend.

Maarrrr....elke club heeft een aanhang van 10 miljoen als men Ajax in een titelstrijd verslaat of in de bekerfinale tegenover ons staat.. En dat is mooi. Dat zegt iets over de grootte van Ajax .dat maakt ook onze frustratie erger als we jullie reacties horen en tegelijkertijd onze clubliefde dieper.

Men noemt ons arrogant (heb ik hierboven als ergens een stukkie over geschreven), maar in 95 stonden er genoeg voor ons te juichen. En als van der Wiel, Sneijder, huntelaar of weet ik wie welke ajacied scoort tijdens het EK, dan juichen we ook weer met zijn allen. Zo simpel is het.

13 mei 2012 om 23:16

Jij juicht niet als v Persie scoort? Ex-feyenoord.

13 mei 2012 om 23:24

Ik heb het hier niet over feyenoord. Ik snap dat niet iedereen iets in een breder context kan zien of lezen. Jij bevestigt dat.

Nooit begrepen waarom Adriaanse weg moest. Mclaren compleet gefaald in Duitsland en als een geschenk uit de hemel belde Munsterman hem op of hij alsjeblieft terug wilde komen, hij dacht vast en zeker dat het een april grap was, maar het was nog echt waar ook.

Dit Twente is het gewoon niet waard om in Europa te spelen. Ik hoop alleen niet dat Twente nu een terugval krijgt in zijn ontwikkeling. Spelers willen altijd Europees voetbal spelen en dit zal het alleen nog maar moeilijker maken om talenten naar Enschede te lokken.

13 mei 2012 om 19:46

Adriaanse ging ook niet weg omdat de resultaten slecht waren. Er was geen chemie, geen klik tussen de trainer met de selectie/staf/heel twente.

13 mei 2012 om 19:54

Maar om het dan weer met een trainer te proberen die in geen enkel opzicht slaagde bij Wolfsburg? De kans dat hij het grootste succes uit de geschiedenis van de club kon/kan evenaren na een afwezigheid van een seizoen is natuurlijk klein tot onmogelijk.

13 mei 2012 om 20:13

Het was ook een grote gok van Twente. Het heeft het 1e half jaar verkeert uitgepakt. Misschien gaat het volgend jaar veel beter.

13 mei 2012 om 19:59

Nooit begrepen of je er nooit in geintresseerd? Misschien toch maar eens inlezen in het hoe en wat en dan pas reageren.

FCT is groeiende en daar horen ook ups en downs bij.

Thank god its over.

wat een waardeloos seizoen, met als dieptepunt deze wedstrijd. Ik heb echt spijt dat ik ernaartoe ben geweest. De sfeer was niks en het spel was alweer niks. Snel vergeten dit seizoen.

Verder de bezem door de selectie halen, Brama weg, chadli weg, wisgerhof vervangen, tiendalli weg, Douglas weg. Tadic voor chadli, schilder voor tiendalli, roseler voor wisgerhof, bjelland voor douglas, guttierez voor Brama. En vooral ola en Luuk behouden.

13 mei 2012 om 20:27

Promes en David naar het eerste halen. En liever Kuiper dan Schilder.

Wat een deceptie werkelijk waar de inspiratie was ver te zoeken en dat noemt zich dan een ''topclub''?

Het beste nieuws hiervan is dan nog dat Excelsior niet Europa ingaat. Met alle respect voor die club, maar dat zou dramatisch zijn geweest.

13 mei 2012 om 21:55

Vinden ze zelf ook, zou ze alleen maar geld kosten dus ik denk dat ze hier in Kralingen nog wel het hardst juichen van iedereen

*net thuis

Het was niet om aan te zien. Het hoogtepunt was de invalbeurt van Promes. Wat een heerlijke voetballer.

Nog een positief punt: Begin juli kunnen we Twente alweer in het stadion aanmoedigen. Meer dan een maand eerder dan normaal.

Begin jullie zit ik dan weer in het stadion trots mijn club toe te juichen! Trots da''w veur Twente bint!

Dan mag Twente gelukkig op 6 Juli beginnen met europees voetbal! Grote kans dat ze de EL groepsfase halen! Groter dan Excelsior
Vitesse, AZ, Psv, Heereveen, Twente en eventueel Feyenoord in de EL! Nederland gaat dit jaar veel punten scoren! Niks
negatiefs aan dus! Chapeu voor RKC

Heerlijk voor andere supporters van andere clubs, om twente nog een schop na te geven. Het voetbal na de mokerslag van twente tegen psv was dramatisch. Sindsdien is het bergafwaarts gegaan. En dit na jaren van succes is het een hard gelag. Maar goed we gaan alsnog europa in. Al had ik liever een jaar geen europees voetbal gehad. Je wint het toch niet, dus waarom meedoen hieraan. En het kost nog geld ook. Dat mclaren is terug gekomen, was ook niet mijn favoriete keuze. Aangezien de beste man bij ons zijn blazoen weer heeft opgevijzeld en ons heeft verlaten voor het grote geld. En toen maar is terug gekomen, omdat niemand anders hem wilde hebben. Zijn de prestaties goed, dan accepteer je nog enigzins zijn uitspraken, maar nu komen mij deze de keel uit. De oneliners en ga zo maar door.
Twente zal zich in de zomer dusdanig moeten versterken, om nog een seizoen als deze te voorkomen.
Het is aan munsterman en twente om dit te doen. Je bent supporter in goede tijden en slechte tijden.

13 mei 2012 om 23:39

Ik snap echt niet hoe je kunt zeggen ''ik had liever een jaar geen Europees gehad'' Wat een beroerde uitspraak. Doe jij anders even weer heel snel het jasje aan wat je past. Een Twente supporter hoort te juichen dat ze Europees voetbal spelen. Dat ene jaartje CL heeft bij sommige van jullie wel een ernstige gedragsafwijking veroorzaakt.

Doen ineens net alsof Twente verplicht is om elk jaar CL te spelen en de Europa League niet meer goed genoeg is. Bah.

Wen er maar aan, als de grootste clubs in Nederland zoals Feyenoord en Ajax de zaakjes weer op orde hebben en het wanbeleid over is en daar ziet het bij beide clubs toch echt naar uit, zal Twente vaker niet dan wel meedoen aan de Cl.

Dus doe nou maar even zoals jullie altijd deden ''doe maar normaal dan doe je al gek genoeg''. En trek die nuchtere jas van je maar weer aan, want dit slaat echt helemaal nergens op.

14 mei 2012 om 00:37

Ik leef in een land waar ik mijn mening mag geven, net als jij. Jarenlang heeft jouw club nederland geschaad door niet de champions league te halen. En daardoor de nodige punten te halen voor extra plekken in europa. Je bent psv vergeten te noemen. Met advocaat zullen ook zij de nodige stappen zetten en zal het bovenin spannend worden.
Eerst maar eens zien of feyenoord de zaakjes op orde krijgt, de nodige spelers zullen vertrekken. Geld voor aankopen hebben ze niet, champions league poules te halen, zullen ook moeilijk worden. Gezien de tegenstanders die ze krijgen. En feyenoord en heerenveen hebben niet europees gespeeld. En dat heeft ook meegespeeld. En een club als ajax hoort elk jaar mee te spelen om de titel. Het is ook beschamend met zo'n begroting dat dat niet gebeurd is. Nu weet ik waarom driekwart van nederland zo'n hekel aan jouw clubje heeft.

14 mei 2012 om 09:01

Sas32, je doet een aantal stevige uitspraken die gewoon niet te onderbouwen zijn. PSV gaat stappen maken met Advocaat? Waar baseer je dat op? Feyenoord gaat spelers verliezen en heeft geen geld om aankopen te doen? Als ik me goed herinner heeft Feyenoord al enige tijd geleden enkele aankopen gedaan (o.a. Ruud Vormer) en wist het juist weer zwarte cijfers te schrijven. Niks wijst er op dat zij verzwakt aan het nieuwe seizoen zullen beginnen. Je mag best verwachtingen uitspreken, maar dit is me toch een verzameling ongefundeerde stellingen zeg.

Verder een leuke tegenstrijdigheid om Ajax eerst de verplichting op te leggen om ieder jaar mee te spelen om de titel (en dus te impliceren dat het een grote club is), om het vervolgens weer als 'clubje' te bestempelen. Normaal ben ik het enigszins eens met je betogen, maar je ogenschijnlijke rancune zet je niet aan tot het schrijven van zinnige dingen.

14 mei 2012 om 13:29

Sas32

Zal ik jou even helemaal wakker maken.

- Jarenlang heeft jouw club nederland geschaad door niet de champions league te halen. En daardoor de nodige punten te halen voor extra plekken in europa.

Dankzij de prestaties van mijn club in Europa staat heel Nederland op de kaart, of wou je dat soms ontkennen. Ga overal op de wereld vragen naar Ajax en ze kennen het. FC Twente zullen ze never never nooit van gehoord hebben! Ondanks dat ene jaartje uitschakeling in de CL.

- En een club als ajax hoort elk jaar mee te spelen om de titel. Het is ook beschamend met zo'n begroting dat dat niet gebeurd is.

Weet niet wat jij in je hoofd haalt, maar Ajax speelt wel degelijk elk jaar mee om de titel! Met uitzondering van één jaar toen ze 5e werden geloof ik. Maar verder spelen ze gewoon elk jaar mee, slaat dus nergens op. Bovendien heeft het helemaal niks te maken met het feit dat jij Twente niet in de EL wil zien.

Twente mag gewoon zielsgelukkig zijn als het een keertje in de CL mag opdraven, en die arrogante praatjes van we willen niet in de EL horen niet thuis bij je club. Te bang om uit te spreken dat ze de titel willen.

ahah mclaren tot ziens je was de zwakste schakel
als ze op laatste benen lopen dan moet je meer wisselen en rusten ne beter conditie hebben
maar met zo een lachwekkende trainer word nooit wat
vind ook dat munsterman eens aan een nederlandse trainer moet denken dan die flapdrollen uit buitenland want ze bakken er niks van
en doet wel goed dan komt omdat ze hele goede spelers hebben ruiz elia arnoutovic jansen die ee nwedstrijd beslissen
ben geen twente fan maar dit is gewoon lachwekkend te nomen met die mislukte geldwolf
helemaal niks in enschede
terwijl ze voor nederland juist nuttig zijn in europa
knap van rks maar hebben er nisk te zokeen vitseese kan als het goed doet nog wel iets preateren als het een team word

Seizoen eindelijk voorbij.. Valt niets over te zeggen deze wedstrijd, ik denk dat het resultaat voor zich spreekt.. Toen Willem Janssen weer rechtsbuiten stond wist ik het alweer, dit word weer niets. Snel op naar 5 Juli, want dan moeten we alweer in Europa spelen.

Jeetje wat een haatreacties richting Twente hier zeg... FC Twente gaat ook volgend seizoen meedraaien in de top van de eredivisie en ook volgend jaar zullen de wedstrijden tegen FC Twente topwedstrijden zijn. Dat het nu tegen zit is gewoon niet anders, maar ik ben ervan overtuigd dat ze er sterker van worden.

Prima prestatie van Rkc, die hebben echt een heerlijk seizoen. Ben benieuwd waar dit eindigt.

13 mei 2012 om 20:15

Sportieve reactie. Als ik je een groen randje kon geven, had ik dat gedaan. Helaas moet je het doen met een duimpje omhoog.

Bij Twente moet men even schoon schip maken en ook de jeugdspelers nog meer de kans geven. Het was heerlijk om de jeugdeling Promes vandaag 20 minuten te zien. Net als Röseler. Dat wordt een topverdediger voor Twente.

Goed voor het Nederlands voetbal! Nu Mclaren nog de laan uitsturen en het droomscenario is compleet!

prachtig gedaan joop en steve.nu kan ik niet op vakantie.vanaf 5 juli weer naar de grolsch veste ,forza twente

Haha grappige van dit senario is dat je nu voor de competitie die huilverhalen gaat horen van vermoeidheid omdat ze nu de 1ste voorrronde moeten spelen. Onder Co werd rkc van het veldgeblazen eerder dit seizoen. 5-0. Maar goed ik hoop voor Twente dat ze door die voorrronde heen komen want hoe meer teams hoe beter voor nederland

13 mei 2012 om 21:45

De westrijd Twente - RKC was onder leiding van Mcclaren. Dus als je iets wilt aanhalen, zorg dan wel dat je het correct aanhaald en niet zomaar "feiten" in de wijde wereld strooit.

13 mei 2012 om 23:33

Ben het met je eens. Volgend jaar geen huilverhalen uit twente over meer Europese wedstrijden en kortere vakantie en dat jullie dan nog meer punten zouden hebben gehad. Denk dan nog maar eens terug aan dit seizoen en bedenk dat jullie club dat over zichzelf heeft afgeroepen.

Toch nog een mazzeltje dat Nederland die Fair Play Cup heeft gewonnen. Anders was de blamage voor FC Twente compleet geweest. In ieder geval mooi dat Excelsior niet Europa in gaat, dat zou alleen maar een enorme afgang kunnen worden.

De Twente spelers hebben wederom hun supporters en achterban voor schut gezet. Dit doet bij velen pijn. Gelukkig weten Ajax, Feyenoord en Psv supporters ook hoe dit voelt.

13 mei 2012 om 21:42

Ohw dan maakt het niet uit.....

13 mei 2012 om 22:20

nee dat zeg ik dus niet. Maar wij als supporters maken dit allemaal mee. Wij genereren ons ook kapot.

Volkomen terecht dat RKC gewonnen heeft! Dit Twente heeft niets te zoeken op Europees niveau (uiteraard RKC ook niet... maar heb enorm respect voor deze club gekregen na verloop van de competitie). Voor hun supporters is het seizoen al zo mooi.... hoop dat ze het halen tegen Vitesse. Zo niet, dan heeft RKC toch een knap staaltje neergezet en laten zien dat je beslist niet de minste hoeft te zijn als je vanuit Jupiler League de Eredivisie binnenkomt. Voor wat twente betreft.... snap al die comotie niet rond Co Adriaanse destijds..... want Mclaren maakt er echt een zielig hoopje van bij Twente. Zou zeggen (mijn eigen mening); Exit!

Wat moet ik zeggen? Het wordt een moeilijk seizoen volgend seizoen voor Koeman. Dit is natuurlijk een prestatie die niet snel te evenaren of te verbeteren is. Supertrots op mijn club. Dus ook zonder Nemeth, Sno, Auassar, Castillion kan RKC voetballen, dus hou nou een keertje op over die "huurlingen". Ook voor het komend seizoen zal RKC er in slagen een leuke selectie samen te stellen. Er zullen spelers zijn die dit RKC -terecht- als een mooie springplank voor hun carriere zullen zien.

Wel mooi voor die Muntenman, Waar is hij eigenlijk? Als hij wint zoekt hij alle camera's op? En nu is hij nergens te vinden. Hoe dan ook: dit was onder Co Adriaanse natuurlijk nooit gebeurd. Maar ja, die weigert naar de pijpen van die ijdele voorzitter te dansen. Benieuwd of hij nog steeds vindt dat deze drollentrainer beter is dan vakman Adriaanse.

Ik ben een tevreden man.
EL tickets er van uitgaande dat Vitesse het tweeluik met RKC wint:

Vitesse
Psv
Az
Heerenveen
Fc Twente
*feyenoord (afhankelijk van de Vcl)

Cl
Ajax
* Feyenoord

Als je mij van te voren een lijstje zou vragen in te vullen zouden deze clubs absoluut mijn voorkeur krijgen om Nederland te vertegenwoordigen. Ik hoop dat we volgend jaar een x echt iets kunnen presteren in de Europa League! Hoe kick zou het al zijn als ze alle 6 (mits Feyenoord de EL in gaat) de groepsronde zouden halen.

Mclaren vraag zich af wat er mis is gegaan na de 6-2 tegen Psv. Daar ging ie in de zomer over nadenken. Wat dacht je van de trainer wissel? Adriaanse had moeten blijven dan had je nu kampioen geweest met Twente. Mclaren wint van PSV nog met het elftal van Adriaanse en daarna is het gewoon de hand van Mclaren geweest die voor de slechte resultaten heeft gezorgd.

Kampioen worden met Twente was een gelukstreffer 2 jaar geleden want hij heeft daarvoor en daarna met alle clubs gefaald. Ik snap niet waarom die trainer gehaald wordt om prijzen te winnen, want hij doet het tegenovergestelde.

Twente gaat het voelen om een topclub te zijn. In de top aankomen is een moeilijke zaak maar bij de top blijven is nog een moeilijkere zaak. Fc Twente moet nu goed gaan investeren in spelers en de spelers die het niveau niet aankunnen weg doen, zo kun je nog aanhaken aan de top. Fc Twente moet erg vroeg beginnen dit is natuurlijk best goed voor het Nederlandse voetbal zo kan Twente 8 wedstrijden spelen tegen laagvliegers in kleine landen en zo erg veel punten binnen weten te halen Max. 8.000 punten dat is dan natuurlijk lekker voor Twente en Nederlandse competitie. Psv,twente,az en Heerenveen zijn al zeker van de EL die kunnen erg veel punten samen halen. Feyenoord doet mee aan de Vcl, denk niet dat ze ver komen misschien nog een gelijk spel eruit halen maar denk toch wel dat ze de EL in gaan. Ajax begint in POT C in de Poulfase CL dat is vaker een hopeloos zaak want je moet tegen 2 teams die beter dan jou zijn. Ik hoop dat de 7de club Vittese word gewoon omdat zij het verdienen en ook nog eens flink kunnen investeren in spelers (De Bruyne,lukako etc. etc.). Nederland is kwa punten in de coefficient ranglijst de laatste 5 jaar steeds omhoog gegaan en zo verliezen we volgend jaar ons slechte jaar (5.000 punten) en Rusland (ons volgende rivaal na Oekraïne) verliest volgend jaar hun beste jaar toen Zenit onder Advocaat de EL en de ES werd gewonnen. De Nederlandse clubs moeten er voor zorgen dat ze voor volgend seizoen 10.500+ punten weten te halen en dit 2x achter elkaar en dan maar hopen dat Frankrijk of Rusland een slecht jaar hebben dan zie ik die extra VCL of CL ticket wel komen.

Twente moet gauw spelers als Brame, Tiendalli, Cornellise, Landzaat, Bajrami en Chadli van de hand doen, en o wat spelen die heren dramatisch zeg dit seizoen. Er moeten een aantal verkocht worden en een aantal nieuwe verdedigers en middenvelders bij komen en dan kan Twente voor de top 4 spelen.

ik vond Chadli juist beter in zijn doen dit keer.

Dit is voorlopig het einde van Fc-twente in de top van de Nederlandse Eredivisie. En einde van de aanval van de provincieclubs op de gevestigde orde.

Er zullen zeker nog een aantal sleutelspelers weggaan nu. En een aantal anderen is niet goed genoeg of hebben het beste gehad. Dit kost weer tijd om op te bouwen en dat gaat met deze trainer natuurlijk nooit lukken.
Wat zal Leroy Fer een spijt hebben dat hij van een mooie grote club oppertunistisch naar Twente is gegaan. Dom dom, waarschijnlijk gek laten maken door Twente en zaakwaarnemers.

13 mei 2012 om 22:45

Mogelijk heb je gelijk. Clasie moet ik zeggen is een aardige middenvelder.
Fer is inderdaad zeer wisselvallig en weinig beslissend. Wijnaldum is inderdaad een eeuwig talent.

13 mei 2012 om 23:20

Mooi schrijf ons maar af. Volgend seizoen nieuwe kansen. Net of Ajax, Feyenoord en PSV hebben gedomineerd dit seizoen.

Ik ben zeer benieuwd naar het Europese seizoen van de Nederlandse clubs volgend jaar. Dit mag absoluut een droomscenario genoemd worden. De enige club die ik momenteel nog niet sterk genoeg vind om ver te komen is Vitesse, maar Jordania kennende gaan die zich echt nog wel versterken deze zomer.
Let wel, Vitesse moet nog 'even' Rkc uitschakelen, dan pas is het helemaal een top scenario.

14 mei 2012 om 00:05

Hoezo niet? Als we de sterke as Kashia, annan en Bony gewoon behouden staat er toch wel een basis om er wat van te maken.
In het verleden heeft Vitesse ook aardig wat rondjes overleefd, dus waarom nu niet...

Eerst maar Rkc verslaan, wordt nog lastig zat omdat het een goed collectief is.

Wow! Ik heb helemaal niets van deze wedstrijd mee kunnen krijgen, maar ongelooflijk wat RKC dit jaar presteert! Dit is echt een zege voor het voetbal als je mij vraagt; een club die met een zeer beperkt budget erin slaagt om van gedoodverfde degradatiekandidaat in de finales van de playoffs te komen met ook nog eens aardig voetbal! Niet alleen een geweldig voorbeeld voor andere clubs, maar ook hét voorbeeld dat je succes niet hoeft te kopen!

Ik zeg: Ruud Brood trainer van het jaar! Met alle respect voor wat Koeman en De Boer hebben gepresteerd; dit had niemand voor mogelijk gehouden...!

Twente mag van geluk spreken dat we voor het eerst een extra ticket hebben.
Normaal gesproken had Twente dus gewoon naast Europees voetbal gegrepen. Ongelovelijk eigenlijk..

mooi voor nederland 7 clubs in europa en niet de minsten

ajax
feynoord
psv
az
heerenveen
twente
vitesse?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren