Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax in vergevorderd stadium met Wout Weghorst, die dolgraag naar Amsterdam wil

Laatste update:

De gesprekken tussen Ajax en Wout Weghorst begeven zich in een vergevorderd stadium, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano woensdagochtend. Daarnaast zouden de Amsterdammers steeds optimistischer zijn over de onderhandelingen met Burnley, waar de 31-jarige spits nog tot medio 2025 vastligt. Ajax hoopt Weghorst voor een laag bedrag naar de Johan Cruijff ArenA te halen.

De gesprekken tussen Ajax en Weghorst over zijn persoonlijke voorwaarden verlopen volgens Romano voortvarend. “Alle partijen hebben er vertrouwen in dat de deal tot stand zal komen”, aldus de journalist.

Er volgen nog onderhandelingen tussen Ajax en Burnley, maar de Amsterdammers zijn ervan overtuigd dat het goed komt. Transfermarkt schat de marktwaarde van Weghorst op 6 miljoen euro, maar het lijkt erop dat Ajax inzet op een lagere transfersom. De in Borne geboren aanvalsleider loopt volgende zomer uit zijn contract in Engeland

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Voetbal International en het Algemeen Dagblad meldden op 7 juni dat Ajax Weghorst op de korrel heeft. Volgens VI is de 31-jarige aanvaller voor een 'schappelijke prijs' op te halen in het noordwesten van Engeland.

Journalist Tim van Duijn van Voetbal International bevestigde dat Ajax heeft geïnformeerd bij Burnley naar de diensten van Weghorst. De journalist schreef daarbij dat de rechtspoot een overstap naar Amsterdam wel ziet zitten. Inmiddels lijkt het erop dat de onderhandelingen soepel verlopen.

In eerste instantie leek FC Twente goede papieren te hebben om Weghorst terug te halen naar Nederland. De aanvaller droomt er nog altijd van om een keer uit te komen voor zijn jeugdliefde. Het is mede door de interesse van Ajax twijfelachtig of Weghorst komend seizoen in de Grolsch Veste te bewonderen is. Met name op financieel vlak lijkt dat een grote uitdaging.

In de afgelopen jaren werd Weghorst verhuurd aan achtereenvolgens Besiktas, Manchester United en TSG Hoffenheim. Een vierde verhuurperiode lijkt geen optie te zijn en met het oog op het contract dat in 2025 afloopt is de verwachting dat Burnley Weghorst zal verkopen. Ajax wil toeslaan, maar niet al teveel betalen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tot zover de ‘Twente fan’. Ik lees al tijden dat die alleen maar naar Twente wou? Schijnbaar valt dat wel mee. Zal Brobbey dan toch vertrekken? Woutje gaat toch niet voor back up?

19 juni 2024 om 09:38

Twente kan hem gewoonweg niet betalen. Maar weghorst hoeft mij betreft ook niet meer naar Twente te komen.

19 juni 2024 om 09:38

Hij wilde inderdaad naar twente. Ik sluit niet uit dat hij, zeker na het EK, gewoonweg te duur is. Wanneer er 6-7 miljoen betaald moet worden kan Twente het vergeten.

19 juni 2024 om 20:05

Volgens Bruggink en Oosting vandaag op X is er nog steedsprima contact met Wout, en heeft hij bijna dagelijks contact met Oosting, dus wie dieze onzin allemaal verzint dat zelfs Romano er bij betrokken is weet ik niet, maar vooralsnog is er helemaal niets bekend over dat hij naar Ajax gaat

19 juni 2024 om 09:39

Het verhaal vandaag is weer een andere verhaal voor morgen inderdaad. Een Weghorst kunnen ze goed gebruiken in Enschede met oog op de voorronde CL. Dan voetbalt hij twee jaar in Amsterdam, 33 en afbouwen bij Twente. (Zou dat niet doen als Twente, tenzij hij er 20 in schiet per seizoen😅)

19 juni 2024 om 10:11

Hij wordt in augustus al 32 dus zou dan over 2 jaar 34 zijn.

Dat is toch wel een leeftijd dat zijn type spits (moet sterk van zijn inzet en werklust hebben) minder.

Die twee jaar in Amsterdam kan hij nog zeker wel van toegevoegde waarde zijn.

19 juni 2024 om 10:38

Aan de andere kant is een 35jarige Van Wolfswinkel nig steeds basisspeler bij Twente en die vond ik op zijn top een stuk minder dan Weghorst. Als Van Wolfswinkel op die leeftijd nog belangrijk bij Twente kan zijn kan Weghorst dat al helemaal.

19 juni 2024 om 11:17

Van Wolfswinkel is wel een ander type spits. Weghrost moet het veel meer van passie en werklust hebben. Van Wolsfwinkel is wat leper en technischer, past ook veel beter bij de groep die Twente nu heeft. Laat Woutje maar naar Amsterdam gaan, hoeft ook niet af te bouwen in Enschede.

19 juni 2024 om 09:41

Woutje kan brobbey er wel uitspelen, scoort meer, minder vaak geblesseerd. Al zou brobbey voetballend wat beter zijn

19 juni 2024 om 09:48

Dat geloof je toch niet echt he? Weghorst gaat Brobbey er never nooit uitspelen. Laten we nou niet doen of Weghorst een geweldige speler is. Voor Ajax een hele nuttige 'plan B' spits. Niet meer en niet minder.

19 juni 2024 om 09:52

Ik zou de komst van Weghorst enorm toejuichen, maar los daarvan is wel te merken dat je je het afgelopen seizoen meer gefocust hebt op de KKD. Los van de blessures, klopt er maar weinig van het hele verhaal.

19 juni 2024 om 10:06

Weghorst komt niet voor de bank. Zie hem Brobbey er wel uitspelen, die wordt ook wat overschat.

19 juni 2024 om 10:11

Laten we nou niet doen alsof Brobbey de wereldspits is. Het is een sterke speler die in Nederland fysiek zijn duels makkelijk wint, maar scoren en dat isde hoofdtaak van een spits kan die niet zo goed. Een Weghorst heeft bewezen dat hij dat wel kan.

19 juni 2024 om 10:12

@psv18
Dat zou kapitaalvernietiging zijn.

19 juni 2024 om 10:28

Maar brobbey is toch ook niet zo super geweldig? Heeft veel kansen nodig, maar kan wel tegenstanders bezig houden, al kan weghorst dat ook. Ik vind niet dat ze elkaar veel ontlopen

19 juni 2024 om 10:33

Een tweede keer zelfs 😅😂

19 juni 2024 om 10:42

@zlatan,
Je moet misschien ook niet doen alsof Brobbey zo geweldig is. Het verschil is niet zo groot, maar Brobbey heeft te veel kansen nodig en maakt nog te veel domme overtredingen.

19 juni 2024 om 10:57

Ik doe helemaal niet alsof Brobbey zo geweldig is. Maar hij is iig een stuk beter dan Weghorst en ook veel meer een Ajax spits. En was bovendien afgelopen seizoen een van de weinige Ajacieden die zijn niveau nog wel eens haalde en belangrijk was. Dit alles bij elkaar maakt dat Weghorst (op dit moment!!) Brobbey zeker niet uit de basis zal spelen.

19 juni 2024 om 11:38

@zlatan, ook in oranje staat ie boven Brobbey, dus waarom zou dat ook niet bij Ajax kunnen?
ligt helemaal aan de speelstijl, en of Brobbey zo blessure gevoelig blijft, die jongen lijkt het gewoon niet helemaal aan te kunnen om op een hoog podium continu te presteren.
En laat er nu een italiaan aan het roer komen bij Ajax, die vindt doelpunten maken waarschijnlijkj belangrijker dan 2 man bezig houden

19 juni 2024 om 11:50

Depay staat boven Brobbey. Weghorst alleen omdat hij een totaal ander type spits is dan Depay en Brobbey en daarom iets kan forceren wat die 2 niet kunnen. Ik zie overigens ook liever Brobbey in de basis dan Depay.

19 juni 2024 om 15:48

Als Ajax verstandig is geven ze Brobbey eens een paar maanden rust. Zodat hij kan werken aan zijn herstel en er voor te zorgen om spierblessure te voorkomen

19 juni 2024 om 09:41

Dat was sowieso behoorlijk onwaarschijnlijk. Zelfs al zou hij helemaal niet in actie komen op het EK, dan nog kost hij minimaal 6 miljoen euro en zijn salaris is niet op te hoesten voor de Nederlandse subtop. De kans dat hij door het EK alleen maar duurder wordt, is groot.

19 juni 2024 om 09:44

En toen wist Weghorst ook nog niet dat Ajax interesse zou gaan tonen.

19 juni 2024 om 09:46

Zeker Twente fan, over 2 jaar voegt hij nog steeds veel toe aan Twente en dan is hij waarschijnlijk gratis weg te halen bij Ajax.
de drive van Weghorst gaat niet weg of hij nu 31 of 40 is ik weet zeker dat hij altijd alles blijft geven voor de club, en daardoor zal hij altijd van meerwaarde zijn.

Dus in principe is dit voor Twente zo verkeerd nog niet, nu hoeven ze niet te betalen en over 2 jaar is z'n salaris weer wat lager, en wie weet misschien is het maar voor één seizoen? En wordt er tussen Ajax en Twente een of andere deal gesloten. Misschien neemt Weghorst wel een bepaalde clausule op in z'n contract hierover? Wie zal het zeggen.

Wat ik wel weet is dat hij 31 jaar is een best beperkte voetballer in zijn kunnen maar wel kan zeggen dat hij voor Manchester United heeft gespeeld en straks Ajax, en het mooi kan afsluiten bij FC Twente.

19 juni 2024 om 09:50

Twente was een droom voor hem en dat blijft het natuurlijk gewoon. Stel hij heeft twee goede jaren bij Ajax, dan is hij met 33 nog steeds interessant voor Twente. Van Wolfswinkel hebben ze ook maximaal benut daar.

19 juni 2024 om 10:11

Ik geloof best dat hij in principe graag naar Twente wilt, maar als Ajax hem simpelweg veel meer salaris bied moet je wel heel stoicijns zijn je gevoel te volgen. Merendeel hier, en eigenlijk overal die de mond vol hebben over 'clubliefde' en 'geldwolven' zou blind het veel hogere aanbod kiezen.

19 juni 2024 om 11:46

Dat ligt bij Weghorst misschien net wat anders zijn. Daar zitten (door Avia) flink wat centen in de familie en hoeft financieel gewin voor hemzelf niet de doorslag te geven. Echter is Burnley hierin ook een erg belangrijke partij en met meerdere geïnteresseerde clubs moet Twente qua transferbedrag ook al snel afhaken.

19 juni 2024 om 13:29

Ah, wist ik niet. Misschien ligt het dan nog net iets anders. Toch kiezen ook de rijken over het algemeen nog steeds het hoogste aanbod. Ik zelf zie hem overigens liever bij Twente. Zal daar absoluut gewaardeerd worden en komt het algemene niveau van de competitie en hun kansen op CL plaatsing ook ten goede.

19 juni 2024 om 17:27

Eens Diego , aan het einde van zijn loopbaan heeft hij een Manchester United en een Ajax in zijn CV staan, en is International,en dan mag hij best trots zijn, en dan afsluiten bij zijn club Fc Twente en zo heeft een prachtige carrière gehad.

19 juni 2024 om 10:52

Het gaat erom wat Weghorst drijft in deze fase van zijn carrière. Volgt hij zijn hart dan tekent hij voor zijn Twente. Wil hij nog even cashen dan gaat hij naar Ajax. Ik gok dat het cashen wordt.

Zou echt mooi zijn als hij echt naar Ajax komt

19 juni 2024 om 09:47

Ga je dan met 2 spitsen spelen,
Ga je dan een dure op de bank zetten, en wie dan?
Ga je Brobbey dan linksbuiten/ rechtsbuiten/ op 10 zetten?

Ajax heeft op vrijwel alle posities een probleem, maar nou net op die plek niet. Lijkt me sterk dat je dan daar het meeste geld gaat besteden

19 juni 2024 om 09:50

Als Akpom vertrekt, kun je wel een 2e spits gebruiken. Hoewel Rijkhof die plek van mij ook had mogen invullen.

19 juni 2024 om 09:50

Meeste geld? Akpom gaat voor 20-25 miljoen weg, Weghorst kost tussen de 5 & 7 miljoen.

Denk niet dat Weghorst de duurste Ajax aankoop gaat zijn dit seizoen.

19 juni 2024 om 09:54

@zlatan65, wat zie jij in Rijkhof dat ervoor zorgt dat hij klaar is om stand-in te zijn van Brobbey? Leuk talent hoor en ik sluit niet uit dat Rijkhof op den duur spits van Ajax kan worden, maar ik heb het afgelopen halve seizoen niet kunnen ontdekken op basis waarvan Rijkhof klaar is voor Ajax 1.

19 juni 2024 om 10:05

Komt allemaal wel goed. Ajax heeft 2 verschillende spitsen nodig en dat gaat nu waarschijnlijk gebeuren

19 juni 2024 om 10:13

@drenniz

Ik denk wel dat Weghorst een behoorlijke hap uit je salarisbudget neemt

19 juni 2024 om 10:17

Dat geloof ik ook wel, maar echt een absolute groot verdiener? Ik betwijfel het, dan moet ik ook wel nageven dat Ajax goed gek is als ze Weghorst een dik salaris gaan geven.

19 juni 2024 om 11:01

@ajaxfan158: ik zie wel potentie in Rijkhof. En Ajax blijkbaar ook, anders hadden ze hem niet terug gehaald. En aankomend seizoen kan hij mooi (verder) rijpen naast Brobbey. Hij hoeft er ook nog niet gelijk te staan hè.

19 juni 2024 om 11:17

Ik heb het over salaris ja. En ik geloof niet dat je een Weghorst voor de bank haalt. Als dat inderdaad allemaal meevalt, dan kan een Twente het ook betalen. Dus het kost je sws een behoorlijk muntje

19 juni 2024 om 11:21

Drenniz "akpom gaat voor 20-25 miljoen weg" is dat al bevestigd? Naar welke club gaat hij?

19 juni 2024 om 11:39

'akpom gaat voor 20-25 mijloen weg', wat lees ik? Welke club is zo knettergek om dat te betalen voor een modale voetballer.

19 juni 2024 om 16:07

Sorry ik had moeten zeggen als, en die als is natuurlijk vanuitgaande dat wat je leest overal klopt 😉

Noem mij maar gek, maar ik zou dit fantastische vinden.

Een beetje gekkie die er altijd 150% voor gaat, niets aan het toeval overlaat en altijd wat extra gif brengt.

Akpom verkopen en weghorst terug ga je er in mijn ogen nog op voorruit ook! Laat het hem maar uitvechten met Brobbey wie eerste spits word.

19 juni 2024 om 09:41

Als het voor akpom is, ben ik ook voor. Alleen dan want drie klassen minder dan Brobbey vind ik hem zeker! Hoop dat dat gif dat ie brengt niet is om voor een extra jaar die beker te vullen net nu ik dacht dat ie leeg was

19 juni 2024 om 11:33

Weghorst drie klassen minder gebaseerd op wat? Heeft de afgelopen 3 wedstrijden voor Nederland gewoon gescoord. Brobbey niet.

19 juni 2024 om 13:20

Als je niet speelt is het ook moeilijk scoren natuurlijk..

19 juni 2024 om 09:49

Precies helemaal mee eens denk als je hem voor 5 miljoen kan halen en Akpom voor meer dan het aankoopbedrag kan verkopen dat je een hele goede deal hebt als Ajax zijnde. Kan hij het met Brobbey uitvechten en zien wie er wint. De spits positie is dan meteen klaar en dan kan je focus naar de rechterkant en linksachter (als Rosario als verdedigende middenvelder ook komt). Zou je haast alleen nog Eriksen als 10 erbij willen hebben voor alle posities dubbel bezet te hebben. Ziet er toch mooi uit tot nu toe.

19 juni 2024 om 11:12

Eriksen is toch een héél andere categorie en totaal onhaalbaar of mis ik iets? In dat geval Taylor op 8 en Henderson/Vos op 6 en de dramatische dagen met Mannsverk en vooral tahirovic snel vergeten. Maar nogmaals, Eriksen lukt never never nooit.

19 juni 2024 om 09:53

Mee eens burwatti. Ik ga eer ook vanuit dat Akpom zal worden verkocht en dat Weghorst daarvoor komt en dan is dat een super aankoop. Zoals eerder aangegeven als je de laatste 20 minuten iets moet forceren en je zet Weghorst naast Brobbey met spelers op de flanken die een voorzet kunnen geven, dan ga je in ieder geval enorm veel druk leggen op de verdediging van de tegenpartij. Daarnaast zal Brobbey niet alles kunnen spelen en heb je met Weghorst een super vervanger. Hopelijk komt dit snel rond.

19 juni 2024 om 10:10

Hij heb het bij manchester United ook redelijk gered. Weghorst is altijd handig als supersub voor Ajax. Gewoon een echte strijder voorin dan ook al is het niet altijd even mooi.

Rare aankoop dit. Je hebt Brobbey en ook nog Akpom rondlopen die je voor een aardig bedrag hebt gekocht. Haal je zo’n Rijkhof terug voor een miljoen wat ook gewoon een hoog bedrag is voor een jeugdspeler. Lekker signaal naar de jeugd ook weer.. daarnaast is Weghorst natuurlijk een prima spits voor de eredivisie maar liggen de zwakke plekken toch echt op andere posities lijkt me.. Weghorst gaat echt niet naar Ajax komen om supersub te zijn.

19 juni 2024 om 09:39

Akpom gaat voor een flink bedrag verkocht worden. de verwachting is dat hij tussen de 20 en de 25 miljoen op gaat brengen. Ik vind dit juist een hele logische aankoop op meerdere facetten. Een jongen die op sportief gebied, mentaal en ook qua ervaring enorm veel kan toevoegen aan de selectie. Laat hem maar lekker strijden met Brobbey om een basisplaats. Dat zal ze beide scherp houden. Plus, heb je met Weghorst een hele goede supersub in huis. Maar dat hoef je ons Nederlanders natuurlijk niet meer uit te leggen.

19 juni 2024 om 10:36

Ik was er niet van de op de hoogte dat Akpom verkocht ging worden dus dat is dan idd mijn fout. Dat maakt het al een stuk logischer maar ben wel benieuwd naar de concurrentiestrijd. Ben wel even benieuwd waar jullie dat vandaan halen. Ik kan het nergens vinden namelijk. Ik zie een heel onduidelijk bericht in mei, zonder bron en zonder genoemde club en daarnaast kan ik niks vinden over een mogelijke transfer van Akpom?

19 juni 2024 om 09:40

Hoezo is dit "een lekker signaal naar de jeugd?" Behalve Rijkhoff loopt er geen enkele spits rond. Voordat Rijkhoff werd terug gehaald speelde Jong Ajax zonder spits, en Rijkhoff is nog niet klaar om al 1e spits te zijn. Brobbey blijft nog max 1 jaar, daarna mag Weghorst en Rijkhoff de spitspositie afwisselen. Weghorst komt bijna transfervrij over en Akpom nu verkopen betekend 20 tot 25 miljoen binnen harken om andere posities te versterken. Dit is een hele logische aankoop.

19 juni 2024 om 09:46

Het zou wel weer de moderne gekte illustreren als het Ajax daadwerkelijk lukt om zo'n bedrag te vangen voor Akpom. Enfin, qua restwaarde had Mislintat het wèl aardig voor elkaar.

19 juni 2024 om 11:04

Akpom gaat nooit 20-25 mil opleveren vriend, hooguit 12-15 en dan heb je een goede deal gesloten.

19 juni 2024 om 11:33

Welke gek gaat indd 15-25 mil betalen voor akpom.

19 juni 2024 om 12:09

Ja ik vind het ook gek. Er is geen enkel betrouwbare bron te vinden die dit bevestigt. Überhaupt geen bron te vinden over clubs die geintresseerd zijn. Mensen gaan er hier al vanuit dat hij weg is voor een dik bedrag. Vandaar ook mijn eerste reactie

19 juni 2024 om 09:44

Lijkt me logisch als Weghorst wordt aangetrokken dat Akpom natuurlijk verkocht gaat worden. Je gaat niet 4 spitsen behouden. Ook is Rijkhoff natuurlijk nog lang niet goed genoeg. Die moet nog wel rijpen bij Jong Ajax. Daarnaast is Weghorst toch wel iemand die je mist in dit huidige Ajax. Iemand die altijd alles geeft en met passie. Vorig seizoen was dat pijnlijk duidelijk dat er totaal geen pit in deze huidige selectie zit.

Winnaarsmentaliteit ontbreekt wel bij ajax, nadat tadic weg is. Misschien dat wout die terug kan brengen.

19 juni 2024 om 09:40

Tadic is in alles natuurlijk een 100 keer betere voetballer. Ook veel meer een aanvoerder dan Weghorst. Ik ben sceptisch, maar laat me graag verrassen.

19 juni 2024 om 09:49

Als ik de geruchten zou moeten geloven heeft Ajax ook weer een lijntje uitgegooid voor een terugkeer van Tadic (geen idee of het waar is), maar als je Wout en Tadic in je selectie hebt is dat wel meteen een flinke impuls idd qua winnaarsmentaliteit waar het afgelopen seizoen duidelijk aan ontbrak!

19 juni 2024 om 10:16

Qua winnaarsmentaliteit zeker, maar zou Weghorst er mee kunnen leven bij Ajax op de bank te zitten? Bij oranje accepteert hij dat. Daar fungeert hij op het hoogste niveau achter een Depay. Een seizoen lang banken op bezoek in waalwijk of breda lijkt me moeilijker te verteren. Zou hij zich in die rol kunnen schikken?
Of zou Brobbey dat kunnen?
Ik snap dat er noodzaak is een 2e spits te halen wanneer Akpom vertrekt, maar daar zijn ook andere profielen op los te laten. Weghorst bij Twente zou ik mooier vinden.

19 juni 2024 om 10:35

Heb ik ook gelezen bonk. Tadic wil afwachten wat de plannen van Mourinho (nieuwe trainer) zijn en zal het daaraan laten afhangen, aldus dat bericht.

19 juni 2024 om 10:37

Ijsmuts: het kan inderdaad ook een grote puist in de selectie worden als hij zich gaat roeren op een vervelende manier. Dus zeker een gok, maar als van tevoren duidelijk wordt gecommuniceerd wat zijn rol is, dan heb ik wel hoop op succes met wout.

Zou jammer zijn. Als Twentesupporter de laatste jaren bij de club en ook nog een betere Europese campagne, dat zou mooi zijn. Maar ik denk dat Weghorst simpelweg te duur is. Schijnbaar wil Boadu erg graag in Enschede blijven, dus dat zou een mooie vervanger zijn. Echter ben je dan weer afhankelijk van Monaco.

19 juni 2024 om 09:40

Ze willen boadu opnieuw huren. Maar deze keer wel met optie. Parrot staat willen ze ook graag hebben. Ik sta er niet van te kijken dat beide komen.

19 juni 2024 om 09:43

Op dit moment zijn het allemaal geruchten. Het enige wat we eigenlijk zelf wel in kunnen vullen, is dat Weghorst onhaalbaar is. Die kost veel te veel geld.

19 juni 2024 om 10:05

Sirius als club wil je ook niet dat weghorst volgend jaar transfer vrij weg loopt ze hebben hem verhuurt ik denk dat Weghorst hier meer uit kan halen dan Burnly.

19 juni 2024 om 12:34

Boadu past niet bij Twente, die hoeft niet te komen.

19 juni 2024 om 09:41

Tot hoelang ligt Boadu vast in Monaco? In potentie zou die wat duurder moeten zijn. Het is dat Weghorst nu ‘hot’ is door z’n doelpunt tegen Polen.

19 juni 2024 om 09:43

Ik dacht tot 2026.

19 juni 2024 om 09:53

Die is dus ook niet te betalen. Huren met optie tot koop maximale inderdaad. Niet perse verkeerd. Overigens spelen met Weghorst vraagt andere dingen van de spelers om de spits heen dan met Boadu. Met Ricky heb je een soort type Weghorst al.

19 juni 2024 om 09:49

Een optie tot koop zou wel moeten denk ik, want als je m nu zou moeten kopen kan je net zo goed voor Weghorst gaan. Ik denk niet dat ze elkaar veel ontlopen qua prijs.
Alleen verdient Boadu ( ik schat zo’n) 3 maal zoveel als de duurst betaalde Twentespeler. Dus dan kan je m met optie tot koop halen maar dan zou Boadu flink in salaris achteruit gaan. En of hij dat gaat doen weet ik iet, maar ik denk dat Weghorst wel meer water bij de wijn zou doen.

En had zo graag Weghorst willen zien in een twenteshirt.maar dat gaat, als hij naar Ajax gaat, nooit meer gebeuren. Helaas. Het zou het perfecte moment zijn. Hij zou waarschijnlijk een heldenstatus krijgen bij Twente.

19 juni 2024 om 09:56

Denk zelfs dat Boadu duurder is dan Weghorst. Langer contract, nog jong en zit zeker rek in. Weghorst is al op z’n top en z’n contract loopt af na dit seizoen. Monaco heeft 13 mil betaald dacht ik. Willen iets meer dan 6 mil vangen denk ik (anders bizar beleid 😅).

Wou alleen naar Twente zei hij.. Ondanks dat denk ik ook niet dat Twente hem kon betalen. Zoals ik laatst las wou burnley 5 miljoen, dat is los van z'n salaris al te veel voor twente

19 juni 2024 om 09:49

Ja, maar toen was Ajax nog niet in de picture. Dit gaat lullig klinken maar Ajax staat beter op je CV dan Twente en ook mooier. Ajax is nou gewoon eenmaal een club met meer historie en over 't algemeen een grotere club. Ik geef hem geen ongelijk.

En over 2 seizoenen kan Twente hem nog steeds goed gebruiken, dan gaat hij gewoon transfervrij met minder salaris eisen naar Enschede joh. Niks aan 't handje

19 juni 2024 om 09:53

Denk niet dat hij dan nog naar Twente gaat met 33 én ook eerst nog even voor Ajax kiezen terwijl je te kennen geeft graag voor Twente te spelen. Voor mij hoeft het dan niet meer. Heel erg jammer en baal er enorm van. In het twenteshirt zou hij de hele wedstrijd gas geven en 200 procent geven.

19 juni 2024 om 09:59

Ik denk dat het bij Wout Weghorst niet uitmaakt welk shirt hij draagt 200 procent geeft hij toch wel.

Maar ook wanneer hij 33 is, zal hij zeker van meerwaarde zijn voor Twente ik bedoel kijk naar Wolfswinkel 35 jaar en Twente benut hem tot het maximale. Dit gaat met Weghorst niet anders zijn.

Nee ik zou dit niet ervaren als een 'backstab' maar meer als een gunst, dit zorgt ervoor dat hij financieel gezien geen last is voor Twente en over 1 a 2 seizoenen voor een stuk minder naar Twente kan gaan en ook minder salaris zal gaan vragen door z'n leeftijd.

Nu is maar de vraag hoe uitbundig hij gaat juichen als hij een hattrick scoort tegen FC Twente

19 juni 2024 om 10:21

Dat Ajax op je cv mooier is, is natuurlijk een persoonlijk perspectief. Ik zou er niet aan moeten denken maar los daarvan, voor jeugdspelers is het een mooie plus. Je komt er makkelijk(er) mee aan de bak in Europa. Maar een 30-plusser die zou kunnen kiezen tussen een topclub waar hij in niets matcht, of spelen bij zijn jeugdliefde... dan zou ik optie 2 op mijn cv een stuk mooier vinden. Zeker omdat je daar de komende jaren eerste spits gaat zijn.

19 juni 2024 om 10:38

Drenniz je CV hoef je niet meer op te vijzelen op je 31e. Voor een trotse tukker is Ajax helemaal niet mooier. Aannames. Ik ga ook een aanname doen: dit is puur om het geld. Twente kan Burnley-bedrag niet betalen, Ajax wel en Weghorst zelf krijgt meer salaris dus zal er ook niet onwelwillend tegenover staan.

Dat Twente hem over 2 seizoenen nog steeds goed kan gebruiken is ook absoluut niet zeker. En heel eerlijk gezegd hoeft hij van mij dan ook niet meer te komen. We zijn geen amateurclub.

19 juni 2024 om 11:40

Je CV is alleen belangrijk als je daarna nog verder wil. Met zijn 33 jaar denk ik toch eerder dat hij aan zijn laatste club gaat beginnen. Dan is het cv ineens niet meer zo relevant.

Zou een perfecte aankoop zijn voor dit Ajax. Zeker in deze huidige selectie mis je soms winnaarsmentaliteit en altijd knokken tot het einde. Vorig seizoen was dat zo pijnlijk duidelijk. Akpom kan je nu verkopen en dan heb je met Brobbey en Weghorst twee prima spitsen.

Volgens mij was de tendens tot vorige week dat ajax dit niet zou moeten willen want te oud, past niet in de beleid/visie, te duur, te houterig etc.

maar ik vermoed dat ie na zijn goal van afgelopen zondag ineens de transfer target #1 moet gaan worden

19 juni 2024 om 09:41

Want tendens onder de supporters bepaalt wie de target #1 wordt?

Tja, jammer, maar het komt niet onverwachts dat hij voor FC Twente niet haalbaar is. Ik verwacht ook niet dat hij ook nog een minuut voor FC Twente gaat spelen. De club wordt met het seizoen gezonder met meer vet op de botten, terwijl Weghorst met het seizoen ouder gaat worden. Op een gegeven moment moet je het ook niet meer willen.

Voor Ajax een goede aankoop, mits ze Mikautadze en Akpom weten te slijten. Ik verwacht namelijk niet dat Brobbey al vertrekt. Nou vraag ik me wel af of je 1 van hen niet beter had kunnen houden aangezien het probleem niet centraal voorin ligt, maar Weghorst is wel een zekerheid voor een bepaald aantal doelpunten. Ik vraag me wel af hoe hij en Brobbey samen gaan spelen, want ik denk niet dat je 1 van hen op de bank kunt posteren zonder dat ze zwaar ontevreden worden.

19 juni 2024 om 09:42

Mikautadze is natuurlijk al verkocht. Maar met Akpom heb je natuurlijk nog een spits. Een spits die net als wout voetballend te kort komt, maar wel goals kan maken. Ik ga er dan ook vanuit dat Ajax ervan uit gaat dat ook Akpom verkocht gaat worden.

Zullen ze bij Ajax ècht zo dom zijn om hun beste speler, leider en potentiële goudmijn Brobbey zo te ondermijnen dat Woutje meedingt om eerste spits? Wedje afgesloten om vorig jaar qua drama te kunnen toppen? Zorg nou maar eens voor een 6 en in ieder geval twee capabele verdedigers...!

19 juni 2024 om 09:49

Ik denk dat Brobbey hier echt niet slechter van wordt. En gezien zijn mentaliteit zal hij wat concurrentie echt niet vervelend vinden. Brobbey is belangrijk voor Ajax, zowel qua spelen als wat betreft toekomstige transfersom. Daarnaast is ie gewoon heel goed. Dus ik denk dat Brobbey altijd met een streepje voor begint (zeker omdat hij voetballend veel beter is).

19 juni 2024 om 09:51

Concurrentie aanschaffen betekent natuurlijk niet dat je een speler ondermijnt. Dat slaat naar mijn idee nergens op. Wanneer Wout komt betekent dat naar mijn idee dat Akpom op zeker vertrekt (of Brobbey voor extreem bedrag). Rijkhof is naar mijn idee nog geen serieuze concurrent. Als hij zich goed ontwikkelt kan hij dan na komend seizoen het vertrek van Brobbey opvangen en concurreren met Weghorst.

19 juni 2024 om 09:56

Zeiden we dat ook niet toen Huntelaar terugkwam terwijl Dolberg eerste spits was? Kijk hoe dat is afgelopen. Dolberg raakte geen knikker meer en in plaats van Europese top speelt deze jongen nu bij Anderlecht. Als Brobbey echt gewoon zo goed is zoals iedereen hier beweert, gaat hij hier gewoon goed mee om en blijft hij gewoon eerste spits.

Ik snap Burnley niet. Kijken die geen EK ? Die moeten nu toch een risico gaan lopen door even af te wachten. Als Wout nog een aantal keren scoort stijgt zijn marktwaarde toch behoorlijk.

19 juni 2024 om 09:47

De omzet in de Championship is wel drastisch lager natuurlijk. Verder heeft Weghorst volgens mij ook nog een 1-jarig contract, dus de hoofdprijs gaan ze sowieso niet ontvangen. De markt in Engeland is sowieso ietwat anders. Daar zal Weghorst bijvoorbeeld vooral bekend staan als een speler die de PL niet aankan.

19 juni 2024 om 10:03

Maar denk jij niet dat een scorende spits tijdens een EK niet ineens voor veel clubs ineens een interessante speler kan zijn ?

19 juni 2024 om 09:49

Burnley is gedegradeerd en Weghorst heeft nog een contract voor één jaar. Supporters leven vaak in de waan van de dag maar clubs doen dat (zeker bij grote bedragen) een stuk minder.

Zo kan ik ook over Ajax zeggen dat ze hadden moeten wachten met het wegdoen van Mikautadze en Conceicao omdat ze gisteren gescoord hebben. Achteraf inderdaad makkelijk praten maar als Ajax verder wil, zullen ze eerst spelers weg moeten doen voordat er nieuwe gehaald kunnen worden. Aangezien ze vrij vroeg weer voorrondes spelen, hebben ze nu al knopen door moeten hakken. Wellicht heeft Burnley ook wel redenen om snel een deal te sluiten.

19 juni 2024 om 09:57

Weghorst ligt toch ook niet zo goed bij de club en de fans? Zegt ook wel iets dat je meerdere seizoenen op rij wordt verhuurd.

Gaan we dit soort vage, onbetrouwbare bronnen echt gebruiken om berichten te plaatsen?! Laten we aub meer waarde hechten aan de deskundige en betrouwbare bronnen rondom Enschede die hier al weken roepen dat hij alleen maar naar FC Twente wil! Beetje tegenstrijdig allemaal maar voorlopig klamp ik mij vast aan de deskundigen uit het oosten van het land die er veel meer kijk op hebben.

19 juni 2024 om 09:48

Die gaat niet naar FC Twente. Niet te betalen. Alleen al de transfersom zou een groot struikelblok vormen en Weghorst verdient 2 miljoen euro per jaar. Volgens mij heeft FC Twente niet eens een speler die 5 ton per jaar verdient. Dat had men wel na kunnen gaan eigenlijk Maar goed, ik snap jouw sarcasme. Dat soort opmerkingen komen overal voor. Zo dachten sommigen dat Ajax in de winterstop het lek boven had met een Engelse veteraan die ze uit SA hadden weggeplukt...

19 juni 2024 om 09:50

Huh? Tot gisteren werd door zo ongeveer iedereen vanuit Twente alles afgedaan als onzin omdat hij alleen maar naar Twente zou willen.

19 juni 2024 om 09:55

haha love de sarcasme, maar het is natuurlijk wel een feit dat Weghorst in zijn documentaire en meerdere interviews aangaf dat hij heel graag naar FC Twente wilt dus ik snap ergens wel dat mensen dit dan gaan roepen.

Prima stap voor Wout Weghorst, Ajax staat toch beter op je cv dan een Fc twente. Mooi dat Heracles Almelo deze topper de Eredivisie in heeft getrokken in 2015, nu nog even knallen in Amsterdam en daarna lekker afbouwen in Enschede😂

19 juni 2024 om 10:07

Mooi verhaal, maar op je 31e is je CV niet zo heel belangrijk meer aangezien je dan aardig richting het einde van je spelerscarrière gaat. Als Wout echt zo'n groot fan van Twente was geweest had ie nu wel voor ons gekozen en water bij de wijn gedaan.

Als je hem kunt aantrekken en Akpom voor 20m kunt verkopen doe je goede zaken

19 juni 2024 om 09:59

20 miljoen voor een spits die bij RKC niet eens zou opvallen? Wat is dat voor bedrag joh?

19 juni 2024 om 10:18

Grappenmaker. Scoort gewoon elke 96 minuten. 14 g/a in 25 wedstrijden terwijl die er maar 8 in de basis begon.

19 juni 2024 om 10:50

Dan gaat hij denk ik nog geen 20 opleveren.
Spelers als Nketiah en Nelson gaan misschien net voor dat bedrag in Engeland bijvoorbeeld. En zeker Nketiah heeft veel meer laten zien op hoog niveau.

19 juni 2024 om 09:59

Akpom voor 20 miljoen? Welke wereld leven wij in?

Spelers die in de BPL wisselspeler zijn (en Engels), gaan waarschijnlijk maximaal voor dat bedrag.... Geen Akpoms.

De hype die Wout Weghorst heet. Wat heeft hij de afgelopen jaren nou gepresteerd op club niveau? Man Utd was prut, Hoffenheim nog slechter. Het is dat L. de Jong niet mee wilde naar het EK anders was hij niet eens geselecteerd geweest. Wordt straks een 2e Henderson, veel te duur en veel te veel opgehyped.

19 juni 2024 om 10:15

Hoffenheim nog slechter? nu kwats je maar wat, bij Man Utd was het niet veel maar zijn passie heeft ook weer veel gebracht. Toch een prijs gepakt en ik blijf het zeggen, sinds de komst van Weghorst begon Rashford erg goed te voetballen. Hij maakte United niet slechter maar beter, dus was het voor een Spits die goals wil maken een kut seizoen? Ja zeker.

Maar bij Hoffenheim toch regelmatig als invaller of geen 90 minuten wedstrijden was hij ook weer erg belangrijk met z'n constante druk en goals en assists die hij geleverd heeft dit seizoen. Zijn seizoen bij Hoffenheim was succesvoller dan bij United.

Zou het heel raar vinden.
Weghorst wil ergens eerste spits zijn. Als die naar Ajax gaat en Brobbey blijft, dan ga je toch niet spelen? Brobbey is veel meer een eerste basisspits voor Ajax dan Weghorst. Die voor een Ajax gewoon een breekijzer zoals in Oranje zal zijn.

Ben benieuwd wie eerste spits zal worden en/of Brobbey blijft.
OF komt Wout i.p.v. Akpom, die wellicht nog een zakcentje richting de BPL kan opleveren?

Verder zou ik het jammer vinden van Wout zelf. Telkens aangeven dat je graag naar FC Twente wilt en dan naar Ajax gaan. Ik bedoel: het kan dat FC Twente hem (nog) niet kan betalen, maar dan ga je toch niet naar Ajax? Dan kies je toch een andere club in het buitenland ofzo, als je perse naar Twente wil uiteindelijk?

Denk ook niet dat Twente over 2 a 3 jaar nog staat te springen om Woutje.

Nou, alle hoop op de beloofde nieuwe uitgestippelde koers kan weer de prullenbak in met dit nieuws. Puur opportunisme. Laten we een halve gare halen die veel rent en meer bezig is met zijn act en het publiek dan met voetbal. Heeft overal bewezen dat hij zwaar tekort komt en niet hoger moet spelen dan middenmoot. Dit is toch absoluut niet het niveau dat Ajax moeten nastreven. Als je dit soort spelers nodig zou hebben voor het eerste dan kun je de opleiding net zo goed direct sluiten. Kom op zeg. Af en toe een opleving bij het Nederlands elftal maar voor de rest gewoon heel middelmatig.

Zeg me… dat het niet zo is.. zeg me dat het niet zo is.. Serieus Ajax wat moet je met Weghorst.

Als Weghorst de voorkeur krijgt boven Brobbey in Oranje en ons ook heeft bewezen waarom, zou het dan zo raar zijn als hij dit op clubniveau doortrekt en Brobbey misschien wel laat banken bij Ajax

19 juni 2024 om 10:25

Dat is natuurlijk niet waar. Weghorst kwam erin tegen Polen en kan met zijn kwaliteiten iets forceren, Brobbey is daar veel minder geschikt voor. Maar eens over het feit wie er op het bankje gaat dan aangezien ik ze niet beide zie spelen....

19 juni 2024 om 16:08

Toen Ajax nog Haller had brachten wij juist Brobbey in om iets te forceren. Dus je kan wel iets met Brobbey forceren alleen is hij in de lucht minder dan Weghorst.

Als ik even voor Weghorst mag denken. Je kunt voorronde CL spelen bij Twente en gegarandeerd groepsfase EL. Bij een club waar het rustig is. De organisatie staat er prima. Of je gaat voorronde EL spelen bij Ajax waar altijd wel weer iets aan de hand is, Wespennest. Twente vind ik gewoon logischer.

Dit is geen ajax spits. Die wordt binnen de kortste keren verguist in Amsterdam als blijkt dat hij echt het ajax spel niet kan spelen. Wout is een held en moet dat blijven. Feyenoord zou hij imo veel beter passen.

Waarom kijken ze niet eerst naar posities waar het echt schort, zoals de gehele verdediging en een rechtsbuiten? Er zijn nu gewoon 3 of 4 plekken waar je eigenlijk niemand voor hebt, maar ondertussen gaan we een weghorst halen (voor de bank?) of wordt er zo'n nietszeggende Rosario genoemd... Ik vind dit nog geen goed vooruitzicht.

Ben benieuwd wat Weghorst kan toevoegen. Lijkt me absoluut niet dat Weghorst als beoogd basisspeler gehaald wordt als Brobbey blijft.
Daarnaast zie ik in Weghorst ook vooral een hele goede speler om als invaller in te kunnen brengen, zeker als er doelpunten geforceerd moeten worden. De vechtlust en energie die Weghorst brengt is sowieso een goede aanvulling lijkt me.

Ik heb persoonlijk helemaal niets met Weghorst als persoon, toch vind ik hem een mooie aanvulling aan de eredivisie. Had hem wat dat betreft liever naar Twente zien gaan omdat ik denk dat hij daar mee zou gaan spelen. Maargoed ik ben benieuwd wat hij in NL weer kan laten zien, laatste seizoenen toch geen al te beste cijfers

Als woutje nu naar ajax gaat hoeft die van mij niet meer bij twente te komen

19 juni 2024 om 10:26

Ja want Twente en Ajax hebben totaal geen verleden om elkaars spelers over te nemen natuurlijk.
Rare reactie dit.

19 juni 2024 om 11:07

Krovikan denk eerst even na voor je een reactie plaatst, de reactie van Dinokorte heeft niks te maken met het feit dat Ajax en Twente nooit spelers van elkaar overnemen, wel met het feit dat Weghorst uitspraken heeft gedaan dat die zijn grote droom wil waar maken.
Maar dit wist je zelf ook wel neem ik aan.

19 juni 2024 om 10:27

Je kunt ook niet voor twee clubs tegelijk spelen dus dat is dan al opgelost.

Het lijkt me heel stug dat Weghorst nu in onderhandeling is. Die zit in een ek bubbel. Daarnaast zal Burnley ook het ek afwachten in de hoop dat Weghorst veel scoort wat de prijs flink kan opdrijven. Kortom..ik geloof persoonlijk niet veel van dit verhaal

19 juni 2024 om 10:31

Daarnaast vind Weghorst dat hij bij het ek eerste spits had moeten zijn. Lees: in rangorde ook boven Brobbey staat. En dan zal hij bij Ajax reserve gaan staan. Dit rijmt niet met zijn denkwijze

19 juni 2024 om 19:20

Wat een kromme redenatie. Je geeft jouw mening over de rangorde bij het Nederlands elftal en op basis van jouw rangorde trek je een conclusie wat Ajax met hem van plan is en dat dit niet klopt. Veel meningen en aannames waardoor een conclusie trekken zeer discutabel is.

Dit zegt veel over de huidige status van Ajax. Twee jaar geleden zou alles wat Ajax is hoongelach laten horen bij het idee dat er belangstelling is voor Weghorst. Dat is toch geen Ajax speler, dat is toch niet het niveau wat bij Ajax past. En kijk nu eens. ze staan allemaal juichend in de rij. Het kan verkeren. Grappig om te zien.

Dit is toch wel zonde. Heb hier nogal wat vragen bij. Brobbey? Weghorst gaat heus niet op de bank zitten. Twente? Hij geeft al jaren aan dat ie daar nog altijd wil spelen. Buiten dat natuurlijk een cultheld en voor de eredivisie gewoon een topspits.

Dat hele ajax DNA wordt altijd zo gehyped, maar dit laat gewoon zien wat voor onzin dat is. Hij heeft echt 0 ajax DNA, maar ik snap wel dat ze hem erbij willen halen voor een schappelijk bedrag.

Gewoon een hele fijne aankoop. Goede kop heeft ie met zijn sterke mentaliteit om altijd tot het gaatje te gaan. Zulke kun je er nooit genoeg van hebben.

Zou me niks verbazen als ajax brobbey gewoon verkoopt deze zomer. Verkopen altijd hun goede spelers die enige waarde vertegenwoordigen.
Dan wout als 1e spits bij ajax. Het leven kan raar lopen.

Verwacht dat Weghorst veel effectiever is dan Brobbey, die zo ontzettend veel kansen mist...
Ik vind Brobbey een net-niet spits!

Je dient dit soort spelers door de lens van de nieuwe trainer te bekijken.

Farioli speelde vaak met Moffi of Guessand in de spits bij Nice: ook van die lange, sterke spitsen. In dat opzicht prima te begrijpen en misschien wil Ajax cashen met Brobbey, nu ze iemand als Rijkhoff achter de hand hebben.

Enige vraag is wel of hij de rol als veteraan-boomstam accepteert, zolas bijvoorbeeld Huntelaar in zijn laatste jaren.

Als Wout elke wedstrijd bij Ajax speelt legt hij er tussen de 25-30 in. Eindelijk iemand met een mentaliteit die het gras gaat opvreten. Ik hoop daar ze daar nog een paar van aantrekken. 2 Argentijnen of Mexicanen erbij voor de backpositie of cvm met dezelfde mentaliteit.
Ik hoop daarnaast dat de transfer met Rosario afketst. Deze jongen vond ik altijd zo sloom ogen bij PSV dat ik blij was dat hij daar speelde.

Mooi voor Wout en voor Ajax dit had jaren geleden nooit gebeurd maar Ajax moeten weer opbouwen en dan kan je Wout er goed bij hebben

Ik vind t totaal geen speler voor Ajax. Hebben ze twee technisch zeer beperkte stormrammen in de aanval. Cruyff zou zich omdraaien in zn graf. Wat is er nog over van het Ajax-dna?

Hij wilde ook dolgraag naar Twente. Laat Ajax aub deze blaaskaak overnemen, kunnen wij doorschakelen naar Boadu.

Ik snap hem nog steeds niet... lijkt me een mismatch...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren