Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-target Jonathan Ikoné imponeert niet: ‘Gun het niemand om 34 wedstrijden van hem te zien’

Laatste update:

Jonathan Ikoné moet de nieuwe rechtsbuiten worden van Ajax, zo meldde Fabrizio Romano dinsdagavond. De Amsterdammers hebben de gesprekken met Fiorentina daarvoor geopend en bereiden een bod voor. Niet iedereen is echter overtuigd van de Franse vleugelaanvaller.

Ajax is naarstig op zoek naar een nieuwe vleugelspits, bij voorkeur voor de rechterkant van de aanval. De linksbenige Ikoné lijkt daarvoor een geschikte optie.

Ikoné zal waarschijnlijk te duur zijn voor Ajax om direct te kunnen kopen. In januari 2022 maakte Fiorentina nog een bedrag van vijftien miljoen euro over aan Lille OSC om de inmiddels 26-jarige aanvaller over te nemen.

Het ligt daardoor meer voor de hand dat Ajax inzet op een huurovereenkomst. Kersverse trainer Francesco Farioli zit momenteel dun in de rechtsbuitens. Carlos Forbs lijkt na een dramatisch debuutseizoen te mogen vertrekken, terwijl Steven Berghuis in eerste instantie wordt gezien als nummer 10.

Willem Haak, journalist bij Southfields, is een kenner van het Italiaanse voetbal en hij is nog niet bepaald overtuigd van Ikoné. “Ik gun het niemand om 34 of meer wedstrijden naar de Jonathan Ikone van Fiorentina te kijken. Buitenspeler is in Italië vreselijk geweest. Veel te vrijblijvend en nooit efficiënt”, schrijft hij op X.

“Als je wil blijven uitblinken in vrijblijvendheid is het een goede aanwinst. Neemt niet weg dat in de Eredivisie in principe iedereen kan slagen”, plaatst de journalist als kanttekening.

Journalist Wesley Victor Mak volgt het Italiaanse voetbal ook op de voet. Hij stipt eveneens aan dat Ikoné in zijn drie seizoenen bij Fiorentina nog niet heeft weten te overtuigen. “115 wedstrijden, 12 goals, 10 assists. Na een uitstekende tijd bij Lille viel zijn periode in Italië behoorlijk tegen.”

Ikoné komt uit de jeugd van Paris Saint-Germain, waarvoor hij zeven officiële duels speelde. In het shirt van zijn vorige werkgever Lille OSC kwam de vleugelaanvaller in 3,5 jaar tijd tot 150 officiële duels. Daarin noteerde hij 16 goals en 27 assists.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat klinkt allemaal niet heel erg opwindend

26 juni 2024 om 14:52

Als je al Carlos Forbs hebt heb je deze jongen niet nodig. in De wedstrijden die ik van hem heb mogen aanschouwen was het een blind paard dat iedere vorm van overzicht uit het oog verloor. Heeft zeker wel snelheid maar ik zou als Ajax zijnde toch wat meer voor een buitenspeler gaan die in de kleine ruimtes wat beter uit de voeten kan. Wil je Counteren, dan is deze Ikone best geschikt. Maar ik verwacht niet dat Farioli dat bij Ajax voor ogen heeft.

26 juni 2024 om 15:42

Samen met Forbs zou het een mooi span zijn om voor de wagen te spannen. Gaat lekker snel dan en geblindeerd.

12 goals in 110 potjes is inderdaad niet geweldig, maar het punt dat iedereen kan slagen in onze competitie is wel waar.

26 juni 2024 om 13:15

Zelfs Veerman

26 juni 2024 om 13:21

Inderdaad, Henk Veerman heeft toch maar mooi 23 goals gemaakt in 38 wedstrijden voor ADO, hij verdient een kans in de Eredivisie.

Heb Fiorentina dit seizoen een aantal keer gezien. Ikone speelde niet eens basis bij Fiorentina.

Met alle respect een hele middelmatige ploeg. Spelen wel op balbezit en het middenveld is vaak overbezet.
Als je daar al niet kan renderen is Ajax niet voor jou bestemd.

Denk serieus dat deze man geen 90 minuten kan spelen. Kwam op mij erg lui over en als Fiorentina achter of gelijk stond speelde hij op dezelfde tempo. Je moet geen wonderen verwachten van Ikone.

Beetje een transfer in de lijn van Akpom. Erg teleurstellend dus.

26 juni 2024 om 13:36

Grappig dat je hem in een adem noemt met Akpom. Dat was wel de speler met de meeste goals per gespeelde minuten van Ajax....

26 juni 2024 om 13:42

Akpom een spits vergelijken met een rechtsbuiten? Waar heb jij het over? Akpom heeft als invaller gewoon goede statistieken.

26 juni 2024 om 20:10

@De Uitverkorene

Wat een domme reactie. Vergelijk geen posities met elkaar maar de impact van aankopen. Kan ook een linksback en een spits zijn als ze beide presteren dat het twee goede aankopen zijn.

26 juni 2024 om 14:01

Ik ken die hele Ikone niet, maar gelet op wat jij aangeeft Marek lijkt het niet waarschijnlijk dat Ajax deze speler gaat halen. Dn kun je nog eerder Driouech proberen binnen te hengelen en die op rechtsbuiten neerzetten. Gaat het dan waarschijnlijk beter doen dan deze Ikone. Het is helaas nog steeds afwachten wanneer de eerste grote aankoop gedaan zal worden.

26 juni 2024 om 16:52

Goede analyse dacht ik te lezen, tot je over Akpom begon... Toen zag ik direct dat je er geen kijk op hebt en anderen maar een beetje napraat. Denk dat dit een aankoop ,al zijn zoals Forbs. Smaakloos.

26 juni 2024 om 19:31

Je hebt het over de Italiaanse competitie t.o.v. van een Nederlandse competitie. Veel meer goede clubs in de Serie A dan in de Eredivisie, dus misschien rendeert hij juist prima hier. Daarnaast heeft Ajax twee baggerseizoenen achter de rug en moeten wij niet al te hoog van stapel nu lopen door te zeggen dat als je bij Fiorentina niet kan renderen, dan ook niet bij Ajax dat zal gaan doen. Ajax is op dit moment erg diep gezonken.

De naam is ook al ontkracht door Tim van Duijn. Of die gaf iig aan dat ze voor een andere naam gaan

26 juni 2024 om 17:24

Laten we het hopen. Heb dit ontkrachten ieder geval nergens gevonden

Het is ook onbegrijpelijk als ze voor hem zouden gaan. Kijkend naar waar Ajax zich momenteel bevindt, lijkt het me sterk. Dan kun je net zo goed Forbs de kans geven. De marktwaarde van Ikone ligt op 10 miljoen euro met een moyenne van 13 goals en 23 assists in 157 wedstrijden Ligue 1 en 8 goals en 8 assists in 78 wedstrijden Serie A. Ook is hij 26 jaar, dus zoveel groei zal er ook weer niet in zitten. Da's gewoon je reinste kapitaalvernietiging.

26 juni 2024 om 13:52

Ik denk ergens dat Forbs ook wel zal opbloeien onder Farioli. Jeremy Boga deed het ook erg goed onder Farioli dus hij weet buitenspelers wel te laten renderen en iemand moet Forbs gewoon de rechtsbuitenpositie aanleren. Hij is links en heeft de eigenschappen van een buitenspeler, dus als dat goed ontwikkeld wordt hoeft Ajax ook niet zo nodig meer op zoek naar een rechtsbuiten.

26 juni 2024 om 15:10

Ik heb meer twijfels over Forbs bij Ajax dan over Forbs zelf. Zelfs het matige Ajax van afgelopen seizoen speelde tegen de meeste teams in Nederland ver op de helft van de tegenstander (om vervolgens in de omschakeling steeds geklopt te worden). Dan moet hij in kleine ruimtes gaan spelen en dat kan hij eigenlijk niet.
Geef je hem de ruimte is hij pijlsnel en op basis van zijn stats ook nog redelijk effectief ook. Genoeg teams, ook in de Europese (sub) top waar hij die ruimte wel zou krijgen.

Waarom niet die jongen van excelsior, kent de taal kent de eredivisie is nog jong kan zich nog goed ontwikkelen voor onder de 5 miljoen.

Hij deed het bij Lille prima, maar bij Fiorentina loopt het niet. Dat hebben we vaker gezien. Het is moeilijk te zeggen of hij bij Ajax kan slagen. Maar ik vind het te makkelijk om hem op basis van zijn prestaties bij Fiorentina af te schrijven.

Was bij Lille heel goed en dan met name in het kampioensseizoen. Heeft het toen zelfs tot international van Frankrijk geschopt. Geen idee waar het mis is gegaan, maar afgaande op zijn talent, zou ik zeggen dat hij prima kan presteren in de Eredivisie.

Het is als speler belangrijk dat je de juiste club en competitie kiest. Cijfers zeggen ook niet alles

Hoop dat Ajax gewoon verder zoekt en iemand anders dan Ikone haalt. Farioli speelt graag met aanvallers die snel zijn, maar met Ikone weet ik het niet zo. Die is snel, maar juist technisch en in de kleine ruimtes heel matig. En ook al speelt Ajax niet meer op de manier zoals van ze verwacht word, ze blijven weinig ruimte krijgen en dan past Ikone gewoon niet bij Ajax. Die moet juist veel ruimte hebben, ook om zijn snelheid te benutten.

Wat mij betreft wagen ze dan maar een poging voor die oude bekende van Farioli. Die Oguz Aydin, een bekende van Farioli en heeft zich de afgelopen 1,5/2-jaar goed ontwikkeld en heeft zeker nog ruimte om beter te worden. Zat dicht tegen de definitieve selectie voor het EK van Turkije aan, maar helaas afgevallen en is ook pas sinds kort international. En wat ook een voordeel is, hij speelt voor Turkije maar is gewoon een Nederlandse-jongen die de taal al goed machtig is en in Den Haag is geboren.

Ramaj
Veltman
Kaplan
Hato
Baas
Proper
Taylor
Aydin
Eriksen
Karlsson
Brobbey

Toen Ajax destijds tegen Lille speelde, speelden hij en Osimhen erg sterk! Dus de quotes die ik hierboven lees slaan kant nog wal, dit soort spelers zijn juist een versterking voor Ajax 😉

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren