Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester United opent gesprekken met management van Bayern München-verdediger Matthijs de Ligt

Laatste update:

Manchester United is concreet in de markt voor Matthijs de Ligt, zo verzekert transferexpert Fabrizio Romano zaterdag via X. De club van manager Erik ten Hag heeft reeds de eerste contacten gelegd met het management van de centrumverdediger van Bayern München, die een overgang naar Old Trafford wel ziet zitten.

Volgens Romano is Man United een serieuze optie voor De Ligt, zelfs nu the Red Devils komend seizoen niet in de Champions League uitkomen. Door het veroveren van de FA Cup komt de Engelse grootmacht in het seizoen 2024/25 uit in de Europa League.

De Duitse tak van Sky Sport meldde onlangs dat Bayern bereid is om te luisteren naar een goed bod op De Ligt. Het is nu aan Man United om een eerste aanbieding neer te leggen in de Allianz Arena. De in 2022 aangetrokken De Ligt ligt nog drie seizoenen vast bij Bayern.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De Ligt is er in de afgelopen twee seizoenen niet in geslaagd om een vaste plaats te veroveren in het hart van de Bayern-defensie. Bayern staat derhalve niet onwelwillend tegenover een vertrek van de Nederlander, die twee jaar geleden voor 80 miljoen euro werd aangetrokken. Het is afwachten welke vraagprijs der Rekordmeister hanteert.

Concreet doelwit


David Ornstein van The Athletic meldde vrijdag dat De Ligt een concreet doelwit is voor Man United. Een dag later blijkt dat vanuit Engeland de eerste contacten zijn gelegd met de zaakwaarnemer van de voormalig Ajax-verdediger.

De Ligt wordt namelijk gezien als een 'steeds haalbaardere' optie om de achterste linie van Erik ten Hags ploeg te versterken. De twee kennen een prima relatie. Ten Hag maakte van De Ligt als achttien jaar oude jongen al de aanvoerder van de Amsterdammers.

Bij Manchester United wordt de komst van De Ligt als een realistischere optie beschouwd dan het aantrekken van Jarrad Branthwaite, het Everton-product dat een prijskaartje van zo'n 80 miljoen euro om zijn nek heeft hangen.

Ornstein schrijft dat de eventuele komst van De Ligt losstaat van Manchester Uniteds interesse in Branthwaite. Manchester United zou na het vertrek van Raphaël Varane het liefst twee centrumverdedigers strikken, hoewel de financiële reglementen dat bemoeilijken.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Samen met Lisandro wel echt een gruwelijk duo. Hopelijk komen er nog 2 of 3 toppers.

29 juni 2024 om 19:04
0

Denk dat ze achterin ook iemand willen die een verdediging kan leiden en goedgebekt is. Man Utd mist veel leiderschap op het veld en hiermee zou je een goede slag kunnen slaan. Ook altijd nog maar 24 jaar oud.

29 juni 2024 om 19:19
0

@Matthijs, gruwelijk duo gebaseerd op wat? Dat ene goede seizoen van D Ligt wat inmiddels alweer bijna 5 jaar achter ons ligt? Bij Juve in 3 jaar geen onbetwist basisspeler en zelfs met verlies verkocht aan Bayern. Ook bij Bayern geen vaste basisspeler.

29 juni 2024 om 19:23
0

Verdediger van het jaar geweest in Bundesliga en team van het jaar in serie a

29 juni 2024 om 20:24
0

Is gewoon niet waar. Zat in team van het jaar in Duitsland…

29 juni 2024 om 20:52
0

Wezol je hebt niet gekeken he? Onthoud alleen de fouten die hij heeft gemaakt. Hij was zowel bij Juventus als Bayern basisspeler. Prijzen gepakt zowel individueel als met het team.

29 juni 2024 om 22:05
0

De Ligt en Maguire ziet er een stuk minder rooskleurig uit. Beetje twee keer van hetzelfde, maar beide niets.

De ligt en martinez zou een heerlijk duo zijn voor united

29 juni 2024 om 21:27
0

Alleen te hopen dat ze fit blijven. Beiden zijn erg blessuregevoel helaas. Maar indien fit idd een complementair sterk duo.

30 juni 2024 om 00:30
0

Als Shaw dan ook nog fit kan blijven dan hebben ze samen met Dalot best een goede verdediging die nog wel een paar jaartjes mee kan

Zou een goeie keuze zijn van beide kanten. Een manager die vertrouwen in hem heeft, een mooie competitie en een club die vers verdedigend bloed kan gebruiken.

En maar doorgaan met een (ex)eredivisie all star team samen stellen. Ten hag een contract verlenging aanbieden gaat echt helemaal verkeerd uitpakken voor manchester united

29 juni 2024 om 18:45
0

Gewoon een goede aankoop man, hou toch op.
Azijn zeker in de aanbieding?

29 juni 2024 om 19:01
0

Fc heb toch gelijk . Veel te veel Nederlanders de nieuwe staf dalijk de ligt wat gewoon een matige speler is . Ik kan nu al voorspellen dat dit niet goed zal gaan.

29 juni 2024 om 19:08
0

De Ligt is een gruwelijke speler voor man utd. Samen met martinez een dodelijk centraal duo. Ik kan nu al voorspellen dat dit erg goed zal uitpakken

29 juni 2024 om 19:54
0

Nu kunnen we het hebben over in hoeverre De Ligt zijn potentie tot nu toe heeft waargemaakt, maar een matige speler? Hou toch op.

29 juni 2024 om 18:46
0

Er zijn nu meer technische mensen bij betrokken bij United. Ten Hag heeft vele minder invloed. De Ligt is helemaal geen gekke optie ook kijkend naar United zijn selectie

29 juni 2024 om 20:32
0

Of nu Ten Hag daar zat of niet, ze hadden sowieso een nieuwe verdediger nodig en de Ligt staat op het lijstje, en zover ik weet regelt de nieuwe staff dat is aangesteld door Sir Jim Ratcliffe de transfers, Ten Hag heeft zover ik weet daar nu veel minder inzage dan de voorgaande seizoenen.

29 juni 2024 om 21:05
0

Je vergeet voor het gemak dat ETH in z’n eerste twee seizoenen noodgedwongen de sleutels van de club in handen kreeg, omdat ze bij ManU geen voetbalverstand in het bestuur hadden. Dat is komend seizoen en dus deze transferperiode totaal anders. Dus dit is niet ETH z’n aankoop maar die van ManU, met volledige goedkeuring van alle technische beleidsbepalers die de club inmiddels aangenomen en aangesteld heeft. Daarnaast is De Ligt nog altijd pas 24 en heeft een sh*tload aan ervaring en is gewoon een prima (opbouwende) verdediger.

Wel echt een speler voor de PL, ik zeg laat maar komen. Wel het gevoel dat hij wat stilstaat in zijn progressie eigenlijk niet heel veel beter geworden dan dat hij al was bij Ajax. Dat maakt hem niet slecht ofzo maar tsja.. gewoon jammer! In de PL mag je over 't algemeen wat harder zijn als verdediger en dat ligt de Ligt wel. 😉

29 juni 2024 om 18:56
0

Denk wel dat ie beter is geworden, won in zn eerste jaar bij Bayern ook gewoon speler van t jaar en was met afstand de beste verdediger daar, had alleen pech met die gekke Tuchel als coach en wat blessures dit seizoen.

29 juni 2024 om 19:21
0

@LucasAndersen, De Ligt is echt niet beter geworden, bij Juve in 3 jaar tijd geen onbetwist basisspeler en hebben hem zelfs met verlies verkocht aan Bayern. Dat zegt in mijn ogen voldoende.

29 juni 2024 om 19:22
0

Team van het seizoen. Niet speler van het jaar.

29 juni 2024 om 20:00
0

Even beginnen met voetbal kijken. De ligt was een absolute basisspeler bij Juve. Werd verkocht ivm de financiële problemen van Juve.

30 juni 2024 om 10:24
0

@WesZol bij Juve was hij gewoon basisspeler. Niet liegen he

30 juni 2024 om 11:19
0

Idd. 87 competitiewedstrijden in 3 seizoenen met gemiddeld 84 min per wedstrijd. In zijn laatste seizoen 31 competitiewedstrijden met gemiddeld 86 min per wedstrijd. Daarnaast in de CL ook gewoon veel gespeeld.

Denk ook dat het een goede aankoop is voor Man Utd. Ten Hag heeft al eerder het maximale uit hem gehaald en als hij dat opnieuw kan doen heeft hij met Martinez gewoon een geweldig centrum en een leider achterin erbij. Als ze een beetje gevrijwaard blijven van blessures, er nog een of twee goede aanvallers bij halen en Ten Hag zijn bordje wat minder vol heeft vwb technische zaken zie ik het nog wel weer goedkomen met Utd. CL-voetbal halen moet dan te doen zijn.

Ik had paar jaar geleden gehoopt dat hij de overstap van Ajax naar United maakte waar United ook geïnteresseerd was, en nu via een omweg met veel meer ervaring toch bij United. Zal wel een sterke duo vormen met Martinez. Zal wel een beetje billenknijpen worden aangezien beide heren best aggressief spelen.

29 juni 2024 om 18:48
0

Martinez zal waarschijnlijk wat foutjes van de Ligt moeten opknappen en het voetballende gedeelte moeten verzorgen.

Maar in de verdediging er 2 hebben die vooruit durven te verdedigen is wel prettig.

Wanneer leert Ten Hag nu eens dat hij moet oppassen met oud- Ajacieden en/ of Nederlandse spelers? Met dit soort spelers (Juventus en Bayern mocht hij vertrekken) ga je niet naar de Champions League.

29 juni 2024 om 18:55
0

Kijk je nu door je Feyenoord bril of ? Want met deze jongen ga je zeker wel naar de Champions league. Of je de Premier league en/of Champions league gast winnen dat zie ik niet gebeuren eerlijkgezegd maar ze halen dan wel de top 4

29 juni 2024 om 19:00
0

Kampioen in NL, Italië en Duitsland, Golden Boy, international en 2x een halve finale CL gehaald. Maar volgens jou niet goed genoeg om voor de eerste 4 plekken mee te spelen.

29 juni 2024 om 19:09
0

Dankjewel Oortap!!

29 juni 2024 om 19:09
0

Er zijn weinig verdedigers waar ik ooit een wauw factor bij heb gehad. Canavarro is daar 1 van, Miranda en Godin was een geweldig duo maar Mathijs de Ligt was al 1 van de beste verdediger op zn 19de

29 juni 2024 om 20:01
0

Een top 3 verdediger van Europa maakt je niet beter? Nee je hebt helemaal gelijk.

29 juni 2024 om 20:12
0

Ik lees dit soort berichten steeds .mocht vertrekken bij Juve.
De ligt wilde zelf weg. daar waren ze niet blij mee. echter was de ligt niet blij hoe er zaken werd gedaan door juve(de ligt heeft zelf bewijzen geleverd in een zaak)

zie hier wat de directeur zei toen der tijd:

Arrivabene heeft gereageerd op een mogelijk vertrek van De Ligt. 'het is onmogelijk om spelers te houden die willen vertrekken, maar de drie partijen moeten allemaal tevreden opstaan van de onderhandelingstafel. Wie het geld heeft, wint.'

Je hebt het nooit in eigen hand met blessures maar de ligt kampt laatste jaren wel met blessures en bij manchester united daar hebben heel veel spelers last gehad van blessures…

29 juni 2024 om 18:52
0

Dat is inderdaad het risico met de Ligt. Als hij 2 seizoenen achter elkaar fit blijft dan heb je waarschijnlijk een topverdediger. Blijft hij sukkelen met blessures dan wordt het (weer) een dure miskoop.

Als Branthwaite en de Ligt daadwerkelijk allebei zouden komen dan zou je samen met Martinez goede opties centraal achterin hebben. Maguire en Kambwala als backup en Evans voor noodgevallen. Dat zou normaal gesproken meer dan genoeg opties zijn. Al was dat afgelopen sezoen nog niet genoeg. Ik hoop alleen wel dat een goede prijs en salaris wordt uitonderhandeld vanuit United's perspectief

Jammer als die weg gaat, vooral als je Upa wel houdt.

Bayern betaalde 67 miljoen ipv 80 miljoen. Dit ter zijde, het zou jammer zijn als de Ligt vertrekt en niet een Upamecano.

Meest ondergewaardeerde verdediger die overal altijd basis hoort te staan. Zou mooi zijn om deze topper weer structureel te zien schitteren onder Ten Hag.

De Ligt en Ugarte naar United en ze hebben twee uitstekende versterkingen. Dan gaat United de goeie kant op. Een nieuwe linksback en een rechtsbuiten en dan heb je een uitstekende transferzomer als United zijnde.

Ik heb niet zoveel met man utd, maar dit zou wel echt vet zijn. Ga ze dan toch weer meer volgen

Ik had hem graag gezien bij Madrid als vervanger voor Nacho. Enige nadeel is zijn blessuregevoeligheid want met Alaba en Militao is het al veel twijfel.

Zou een hele goede aankoop zijn. Maar één centrale verdediger is niet genoeg.

Dit is gewoon een goede aankoop. Speelde een ijzersterk vorig seizoen bij Bayern, dit jaar watblessurepech, maar nog altijd meer dan goed genoeg voor United en pas 24.

3 klassen beter dan Branthwaithe natuurlijk, no brainer

Gewoon blijven en komend seizoen voor de titel gaan.Dan staat hij er veel beter op dan bij United zonder CL voetbal.

Lijkt me meer dan prima aankoop, zou een sterk complementair koppel kunnen vormen met martinez. Benieuwd naar welke andere aankopen manu aan het kijken is. Mits hij komt, zou dit mijn opstelling zijn. Eventueel een nieuwe 9 of 6 of beide als er geld is. Op papier best aardig team

Onana
Dalot
De Ligt
Martinez
Shaw
Mainoo
Casemiro
Garnacho
Fernandes
Fernandes
Hojlund

Ik snap dat jullie een Fan zijn van de Ligt, maar hij gaat het nooit redden in Manchester. Hij is gewoonweg niet goed genoeg. Wederom een Nederlandse trainer in Manchester die denkt dat Nederlanders naar goed uit de voeten kunnen.

Een verdediging met Shaw-Martinez-de Ligt-Wan Bissaka is gewoon een top verdediging! Ook het aantrekken van van Nistelrooij is goed voor Højlund en Rashford! Die 2 zou ik laten strijden voor de spits positie.
Voor de linkerkant zou ik Eze halen.
Alleen zou United een top middenvelder moeten kopen voor de 6 of 8 positie. Ook voor de opvulling van de selectie zou ik wat kopen. Verkopen: Antony, Diallo, Eriksen, Evans, Lindelöf, Maguire en Mount.

30 juni 2024 om 00:44
0

Shaw ga je toch niet meer op bouwen. Die kerel is echt veel te blessuregevoelig en kan nooit een heel seizoen spelen. Daarnaast weet je het na afgelopen jaar ook niet meer met Malacia. Dus een nieuwe linksback is noodzakelijk hoor.

Dat je nu pas denkt aan de Ligt?!!

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren