Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Redding voor Vitesse is plots heel dichtbij: ‘De overname is bijna rond’

Laatste update:

Guus Franke wil Vitesse ondanks eerdere tegenovergestelde berichtgeving nog altijd overnemen, zo meldt de Gelderse ondernemer zelf aan Omroep Gelderland. Vitesse bevestigde maandag om 16:50 uur via een persbericht nog dat Franke was afgehaakt. "Ik neem Vitesse over, er is helemaal niets geklapt", aldus Franke.

Vitesse heeft een nieuwe overnamepartij nodig om gered te kunnen worden. De Arnhemmers hebben een schuld van 14,3 miljoen euro aan Coley Parry, de Amerikaanse zakenman die zijn overname van Vitesse eerder in het water zag vallen.

Franke onderhandelt al tijdenlang met Parry over een deal. De Amerikaan zou zwaar benadeeld worden in geval van het faillissement van Vitesse, toch onderhandelt hij op het scherpst van de snede. "Ik kan je wel zeggen dat het de moeilijkste onderhandelingen waren die ik ooit heb gevoerd", zegt Franke over de gesprekken met Parry.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Franke benadrukt dat hij zich niet heeft teruggetrokken, ook niet uit gesprekken met Vitesse zelf. De ondernemer is vastberaden om de Arnhemmers te helpen aan een sluitende begroting. De club heeft tot maandagavond 23:59 uur voor het inleveren van de stukken voor de commissie van beroep voor het behoud van de proflicentie van de club.

Diverse andere kandidaten om Vitesse over te nemen haakten eerder wél af, onder wie ook Michael van de Kuit, die met zijn bedrijf Nedstede eigenaar is van GelreDome. Het Algemeen Dagblad meldde maandagmiddag dat Vitesse 'een smeekbede' heeft gestuurd aan Van de Kuit om de club van de ondergang te redden. Van de Kuit was eerder al zeer kritisch op Franke, omdat laatstgenoemde geen bewijs van zijn vermogen zou kunnen overleggen.

Franke baseert zich op een naar eigen zeggen miljardenomzet met zijn investeringsmaatschappij Axiom Partners. Dat bedrijf is gevestigd in Zwitserland, waar Franke ook al jaren woont.

Van de Kuit is eigenaar van GelreDome en stelde zich afgelopen maanden hard op: de huur voor het stadion wordt voor Vitesse na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie niet verlaagd, ondanks dat de club het bedrag niet kan opbrengen.

Hoopvol nieuws vanuit Vitesse zelf


Vitesse-supporters hebben zich maandagavond verzameld op Papendal. Interim-directeur Edwin Reijntjes kwam 's avonds vanuit het crisisberaad met hoopvol nieuws naar de supporters. "Er is nog geen witte rook, maar we zijn er bijna. Het belangrijkste is nu dat het rondkomt tussen Common Group (Parry, red.) en Franke. We hebben nog wel heel veel huiswerk te doen naar de KNVB. Dat wordt na middernacht. Zij willen er uitkomen. Wij zijn bezig alle documenten voor de KNVB in orde te maken."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Is er ergens een livestream?

1 juli 2024 om 22:25
0

Dit es echt de beste reactie ever op dit vlak

1 juli 2024 om 22:41
0

Wel een goed idee, 23:59 uur
Een minuut laten aftellen met daarna of het wel of niet gelukt is. Het zal wel goed komen of ze krijgen nog een week uitstel.

Alleen al voor de entertainment-value zou het jammer zijn als Vitesse zou verdwijnen.

Maar goed, hopelijk komt er deze zomer eindelijk zekerheid en rust in de tent daar.

1 juli 2024 om 22:11
0

🤣. Nou dat heb ik al een tijdje in het achterhoofd. De haters die hopen dat deze club ten onder gaat. Op wie gaan ze dan zeiken. Niet iedere week meer kunnen typen over toeschouwers aantallen. Niet meer over Russische maffia. Dat wordt een leeg bestaan.

1 juli 2024 om 22:49
0

'haters'. Echt zo'n puberterm. Er zullen weinig mensen echte haat voelen richting Vitesse. Er zullen mensen zeggen dat het terecht is dat door wanbeleid de club naar de galemiezen gaat, anderen vinden het doodzonde. Maar haat? Dat je tot in je diepste vezels een hekel aan iets of iemand hebt en veracht? Nee, dat heb ik niemand zien beweren. Niet hier en elders ook niet.

1 juli 2024 om 23:25
0

Pfff waarom nu weer puberterm?
Maar kijk eens verder naar beneden.
“Vitesse bah, opdoeken” ….

Een beproefde onderhandelingstechniek. Wachten tot het allerlaatste moment. Voor Parry is het slikken of stikken. Als hij de laatste strohalm (wat dat ook is), gaat Vitesse failliet en is hij zijn geld kwijt. Maar ben benieuwd of het allemaal op tijd is en de KNVB deze buitenlandse geldschieter (want dat is hij formeel) wel goed gaat keuren,

1 juli 2024 om 21:49
0

Hoezo is hij dat formeel? Hij is de baas bij Axiom, maar de overname is dacht ik op zijn naam, niet die van Axiom.

1 juli 2024 om 21:52
0

Dat gaat niet, specialisten hebben weken nodig om alles uit te spitten bij investeringsmaatschappijen.

Je moet de UBOs bepalen en die moet je doorlichten. Vaak zijn die UBOs weer bedrijven en dan mag je nog dieper spitten. Totdat je alles tot natuurlijke personen hebt herleidt.

1 juli 2024 om 22:12
0

Dit is geen onderhandelingstechniek, want de KNVB moet een sluitende begroting hebben. Dat gaat alleen als alles rond is en de geldstromen zijn goedgekeurd. Als daar nog twijfel over is, kan Vitesse de licentie op de buik schrijven. Zoals Speedyafc al aangeeft zijn een paar woorden op goed vertrouwen van Franke bij lange na niet genoeg.

Uh....

Of Franke is verkeerd begrepen door Vitesse, of iemand heeft uitspraken gedaan namens Franke die niet kloppen.

Overigens vraag ik me af waarom De Gelderlander probeert die hufter Van der Kuit probeerde naar voren te schuiven.

Wat een chaos momenteel. Hopelijk wordt de overname vlug afgerond en wordt het wat rustiger.

1 juli 2024 om 21:53
0

Welnee Francke moet garanties afgeven. Daar schort het aan.

Intenties zeggen niets.

1 juli 2024 om 21:54
0

Kan tactiek zijn? De media is lekker opdreef in elk geval! Hopelijk komt er goed nieuws

1 juli 2024 om 21:55
0

Kan, maar dan is het wel erg kort dag om zo'n tactiek te kiezen.

1 juli 2024 om 21:59
0

Taktiek om de boel te rekken voordat je onomkeerbare verplichtingen bent aangegaan zal je bedoelen.
Alles gaat nu om de formele garantstellingen en die liggen er tot op heden niet.

1 juli 2024 om 22:01
0

Ik heb geen idee wat er ligt, ben er niet bij aanwezig, jij wel?

1 juli 2024 om 22:10
0

Dat was het bericht eerder vanavond, de boel is geklapt want de proof of funds is niet overlegd.

1 juli 2024 om 22:33
0

Dat bericht kwam vanuit de media, niet vanuit Vitesse of Franke...

1 juli 2024 om 22:42
0

Het kwam van de stadion eigenaar nadat Vitesse hem gebeld had.

Vitesse meldde alleen dat Francke zich teruggetrokken had.

AD:

Hij zou eerder een akkoord hebben over het wegwerken van de schuld van de voetbalclub aan de Amerikaan (14,3 miljoen euro). Maar die deal was geklapt. De ondernemer kon geen garanties geven aan de Amerikaan.

1 juli 2024 om 22:14
0

Ik denk eigenlijk dat Vitesse al op de zaken vooruit aan het lopen is en dat Franke misschien niet volledig op de hoogte is van de eisen van de Knvb. Als Franke in de komende uren zijn geldstromen niet duidelijk kan maken en geen garantie kan afleggen, gaat de deal niet door, ook niet als Franke niet de intentie heeft om ermee te stoppen.

1 juli 2024 om 22:28
0

Mag toch aannemen dat de eisen van de licentie commissie bekend zijn. Waar de vorige directie nog dacht dat komt wel en alvast geld uitgaf wat ze nog niet hadden, mag je toch hopen dat deze crisismanagers gemeld hebben dat hij met garanties moet komen.

1 juli 2024 om 22:52
0

Die Franke is vast geen dodo hoor, die weet wel hoe zulke dingen werken en heeft zijn mannetjes daar wel voor.

GTST is er niks bij. Stekker eruit en opnieuw beginnen

Als Vitessefan krijg je toch hartklachten zo langzamerhand.

1 juli 2024 om 21:50
0

Hartklachten? Nee, niet als je de rollercoaster sinds 2000 gewend bent. Zoveel chaos is er geweest, je went er wel aan.

1 juli 2024 om 22:05
0

Tsja… het is vooral sneu voor andere clubs die ondanks beleid zijn afgegleden doordat Vitesse hij plekje in de eredivisie opvulde (zie de graafschap)…

1 juli 2024 om 22:05
0

Ik moet er nog een klein beetje aan wennen, al heb ik me al tijden geleden voorbereid op het naderende einde. Hoop dat het goedkomt.

1 juli 2024 om 22:13
0

Tsja net zoals al die sporters die het moesten opnemen tegen sporters die door die keurige supermarkt werden gesponsord.

1 juli 2024 om 22:16
0

Maar het is nog nooit zo nijpend geweest als nu. Dit ziet er echt heel slecht uit, want als er nu nog twijfels zijn over de geldstromen, gaat Franke dat nooit op tijd kunnen bewijzen. Die onderzoeken duren weken tot maanden, geen dagen.

1 juli 2024 om 22:30
0

Eens Joop, maar in die sport daar zijn licenties toch ook ontnomen en alle resultaten van geschrapt?

1 juli 2024 om 23:12
0

Schaatsploeg? Wielerploeg?

Wat een soap , fijn dat de derby blijft bestaan. Ben wel benieuwd wat nu de straf gaat zijn omdat ze weer te laat zijn met hun stukken inleveren. Met -18 beginnen

1 juli 2024 om 21:52
0

Een voordeel, uit de KKD kunnen ze niet degraderen.

1 juli 2024 om 21:54
0

Klopt , maar de kans ontnemen op promotie hebben ze na al dat gesjoemel wel verdiend

1 juli 2024 om 22:17
0

Er wordt wel meer gesjoemeld. Het wordt tijd dat niet de club en de supporters de dupe zijn, maar de bestuurders die deze luchtfietserij mogelijk maken. Voor een curator ligt de mogelijkheid in de WBF. Belastingdienst zal mogelijk WBA 36 invorderingswet onderzoeken. Niet de club maar deze bestuurders moeten aansprakelijk worden gesteld.

1 juli 2024 om 22:23
0

Maar die zelfde mensen hebben wel staan juichen al 20 jaar , wetende dat het geen zuiver geld was

1 juli 2024 om 22:36
0

Dát is het meest frustrerende voor de neutrale supporter in mijn ogen. Het permanent doen alsof de neus bloedde van iedere Vitesse fan…

ik snap niet dat vitesse fans, dat gewoon níet kunnen toegeven… zou ze veel goodwill opleveren als ze daar gewoon de hand in eigen boezem zouden steken.

1 juli 2024 om 22:50
0

@daei16 je slaat de spijker op zijn kop

1 juli 2024 om 23:11
0

De Vitesse supporter bestaat niet.
Dat de club wordt verkocht aan Russen of aan Amerikanen. Welke invloed heb je erop?
Je hebt liefde voor je club.
En bij die Russen is het nog nooit bewezen dat het fout geld is. Je kunt allerlei aannames doen, maar zonder bewijs is niemand schuldig.
En blijkbaar is niemand geschokt dat een grote Nederlandse sponsor wel crimineel geld heeft witgewassen.
En nee voor mij hoeven die Russen en Amerikanen ook niet. Na het afscheid van de Rus had ik liever gehad dat men toen met project Arnhem was gestart.

Tja, ik denk dat die Parry een redelijk beeld heeft van inboedel, grond en ontroerend goed wat Vitesse echt wel zal hebben. En wat hij daar bij een faillissement als grootste schuldeiser aan over kan houden. En er lekker hard in gaat. Verschrikkelijk dat je je ziel verkocht hebt aan zo'n Amerikaanse gladjanus.

Verder hoop ik dat iemand Vitesse opnieuw op kan bouwen. Schoon schip maken, jongens van de club erbij halen. Club linea recta weghalen uit dat veel te grote Gelredome die je inkomsten rond wedstrijddagen gijzelt. En langzaam bescheiden des noods met een Almere achtig stadion lekker aan een gezonde toekomst gaan werken.

1 juli 2024 om 21:53
0

Dat gaat nog jaren duren , voor dat je de gelredome kan verlaten. Er is niet zo snel geld en een locatie gevonden

1 juli 2024 om 21:54
0

Probleem qua het stadion is dat je een nieuw stadion zou moeten bouwen, en zo ongeveer alle grond in Arnhem welke haalbaar is qua bereikbaarheid staat vastgepland voor de komende paar jaar. En je moet iemand vinden die de bouw van het nieuwe stadion zou willen financieren.

1 juli 2024 om 22:08
0

Mensen gaan vooral voorbij aan het feit dat Vitesse met Parry eigenlijk maar 1 echt grote schuldeiser heeft. De rest is voor nu wel behapbaar. Het is dus niet zo dat meerdere schuldeisers al vechten voor hun centen. Parry weet dus ook dat hij vooraan staat.

2 juli 2024 om 00:02
0

De Belastingdienst werd ook genoemd. En vermoedelijk ook spelers en personeel als ze volgende week geen bankrekening hebben

1 juli 2024 om 22:36
0

In welk stadion moet Vitesse dan gaan spelen? In Arnhem is er geen ander stadion, redelijk in de buurt heb je de stadions van NEC en De Graafschap. Die zullen er niet heel happig op zijn hun stadion ter beschikking te stellen, zeker NEC niet.

Een nieuw stadion zet je niet even in een paar weken neer, daar gaat behooelijk wat tijd overheen. Plus, waarvan gaat Vitesse een nieuw stadion betalen?

De enige uitweg is het hoofdveld van Papendal, met 1 tribune voor 550 toeschouwers. Lijkt me ook verre van ideaal.

Ik denk dat het voor Vitesse nog minimaal een jaar Gelredome wordt.

Maar laten we eerst eens kijken of Vitesse nog wel bestaat aan het begin van de eerste speelronde. Dat lijkt al een hele opgave te worden als ik alles zo lees en hoor.

1 juli 2024 om 22:52
0

Weet je wat ook een hele opgave word? Die 550 plekken verkocht te krijgen

Iemand popcorn? Dit past wel helemaal bij Vitesse, haha!

Dit hoort allemaal bij het spel om die Amerikaan onder druk te zetten. Uiteindelijk wordt Vitesse gewoon gered.

1 juli 2024 om 21:56
0

Als je het beroep wilt laten slagen dan zullen er harde garanties overlegt moeten worden.

Met alleen de intentie verklaring van Francke kom je er niet.

1 juli 2024 om 21:59
0

Ik denk dat de KNVB ook wel begrijpt dat ze niet vanavond alles zwart op wit hebben. Wel zal er wat qua bewijs moeten komen. Dit hele gebeuren kan ook gewoon een spel zijn van Vitesse en Franke naar Parry toe.vind vd Brom ook aardig relaxed op tv.

1 juli 2024 om 22:02
0

Dan is er niets veranderd dus zal ook de beslissing van de KNVB niet veranderen.

1 juli 2024 om 22:09
0

Ik heb geen idee hoe het verder zit. Ik vind John van der Brom aardig relaxed. Franke heeft net zelf gemeld dat hij een akkoord heeft met Parry en dat ze nu hard werken om het rond te krijgen. Dit heeft Franke gemeld bij de Gelderlander. We zullen moeten afwachten denk ik

1 juli 2024 om 22:10
0

De KNVB gaat niet af op een beetje bewijs. Vitesse zal de boel rond moeten hebben, anders zijn ze de licentie officieel kwijt. Zo simpel is het helaas.

Het trainingscomplex Papendal staat qua waarde op papier voor 12 miljoen euro. Als Parry daar aanspraak op maakt met betrekking tot zijn lening, gaat hij niet inbinden.

1 juli 2024 om 22:37
0

Sportcomplex Papendal is geen eigendom van Vitesse, dus dat verhaal gaat niet op. Vitesse traint er, maar ook veel andere nationale elftallen van Nederland.

1 juli 2024 om 22:32
0

Nouja gered? Die Amerikaan zorgt dan gewoon voor een uitstel van executie nu de Amerikaan vast wel weer een puinhoop van gaat maken

Het komt allemaal goed mensen

1 juli 2024 om 22:04
0

Stort dan ff dat miljoentje alvast, kan Vitesse gewoon de lopende rekeningen betalen.

Kweek je een hoop vertrouwen mee.

1 juli 2024 om 22:17
0

Dat heeft weinig zin als de geldstromen niet duidelijk genoeg zijn. Dan ben je dat miljoentje ook kwijt.

1 juli 2024 om 22:32
0

Dat weet ik. Hier is het hele punt de garantstelling.
Leuk dat iemand zegt dat zijn handtekening tientallen miljoen euros waard is maar er zal toch echt bewijs geleverd moeten worden.

2 juli 2024 om 09:19
0

Ze hebben net een mailtje gestuurd of ze het geld uit het trustfonds naar Vitesse mogen overmaken.

2 juli 2024 om 10:19
0

Dus de beoogd eigenaar wil in dit stadium nog geen geld in Vitesse stoppen.
Dat is zorgelijk.

Komt ie net naar buiten op Papendal uitleggen wat er nog kan...terwijl paar uur daarvoor op de officiële website staat dat het geklapt is...volgt Vitesse nou gewoon de pers zonder zelf eerst wederhoor te plegen???? Man, man, niet goed veur m'n hert dit!!!!!

Dit kost me echt een paar jaar van mijn leven.

Kunnen we ophouden elke keer met die pushmeldingen? Graag een pushmelding als iets echt 100% zeker is en niet ieder uur een update.

Natuurlijk komt t laatste moment goed.

De krantjes doen dit natuurlijk goed.
Berichten over een gevoelig onderwerp en daar zelf een draai aan geven.
Het volk blijft alles maar lezen en zo heb je je doel behaald

Berichten vanuit Papendal klinken goed, er is bijna witte rook!! Het lijkt alsnog goed te komen

De tussenstand is 3-4 voor vitesse..vitesse wordt gered....vitesse heeft problemen dreigt licentie kwijt te raken....vitesse wordt mogelijk overgenomen.....vitesse gaat failliet..... vitesse gaat toch niet falliet....zo spannend😄

Opdoeken dat vitesse bah

Parry dacht dit potje poker gewonnen te hebben, maar wordt last minute gewoon zwaar uitgekleed. Well played Vitesse & Guus

Ja nee ja nee toch niet toch wel of toch niet of toch wel nee? Ja? Ja, of toch niet?

1 juli 2024 om 23:56
0

Wanneer komt die aftelklok?

GUUS FRANKE EN COLEY PARRY SLUITEN AKKOORD, DOCUMENTEN INGEDIEND BIJ DE KNVBSorry voor de hoofdletters

2 juli 2024 om 10:57
0

Tergerlijkertijd is de cash op en wil Francke in dit stadium geen geld storten, immers Vitesse vraagt dringend of ze het geld van de crowdfunding nu mogen gebruiken waarbij het recht op terugbetaling vervalt.
Gaat het dan toch nog mis dan verliest Francke geen geld. De donnateurs wel.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren