Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax troeft Bayern München af en haalt trainer met verleden in Amsterdam terug’

Laatste update:

Willem Weijs staat op het punt om terug te keren bij Ajax. Volgens Voetbal International wordt hij de nieuwe trainer van het Onder 19-elftal van de Amsterdamse club. De gesprekken tussen Ajax en de 37-jarige oefenmeester uit Limburg zijn in een vergevorderd stadium aanbeland.

Mocht het daadwerkelijk tot een samenwerking komen, dan begint Weijs aan zijn tweede periode bij Ajax. Tussen 2013 en 2017 was de jonge coach namelijk jeugdtrainer op Sportcomplex De Toekomst. Daar komt hij met Ajax Onder 19 opnieuw te werken.

Weijs is de beoogde opvolger van Frank Peereboom, die bij Ajax verder gaat als hoofdtrainer van het beloftenelftal. Peereboom neemt op zijn beurtje het stokje over van Dave Vos, met ingang van komend seizoen assistent van Francesco Farioli bij het eerste elftal.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Er prijken diverse clubs op het CV van Weijs, die ooit bij PSV begon als jeugdtrainer. Na vier seizoenen bij Ajax volgden avonturen bij NAC Breda, Willem II, Anderlecht en Lommel SK. Vorig jaar werd hij door FC Eindhoven aangesteld als hoofdtrainer. Na een jaar en een tegenvallende veertiende plaats werd de samenwerking beëindigd.

Weijs werkte bij Anderlecht samen met Vincent Kompany, de nieuwe hoofdcoach van Bayern München. De Belgische trainer had in Brussel een goede band met Weijs en wilde hem volgens Transferwatch meenemen naar Bayern. De Limburger lijkt nu dus echter voor Ajax te kiezen.

Transferwatch weet voorts te melden dat Weijs voor meerdere seizoenen gaat tekenen bij Ajax. Weijs moet in Amsterdam sturing geven aan het Onder 19-elftal, dat de laatste jaren niet bestond. In de afgelopen seizoenen werd gewerkt met Ajax Onder 18, maar dat is nu weer teruggedraaid.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nu nog een mandje met nieuwe spelers voor Ajax 1

Ik hoor laatste weken toch wel steeds nieuws dat ze vooral voor de organisatie aan het versterken zijn en de jeugdopleiding aan het vullen zijn. Dat stemt mij toch wel positief. Blik staat op de toekomst in Amsterdam heb ik het gevoel. Zonder te weten of deze mensen en jeugdspelers kwalitatief een toegevoegde waarde zijn.

26 juni 2024 om 16:02

Lees vooral het artikel van Beuker even van vandaag als je benieuwd bent naar de ontwikkelingen binnen Ajax. De toekomst van Ajax ziet er weer rooskleurig uit. En dat mag ook wel na 2 sportief slechte jaren voor het eerste en na jaren van verwaarlozing binnen de jeugdopleiding.

26 juni 2024 om 16:05

Waar staat dat artikel?

26 juni 2024 om 16:09

Ajax website

26 juni 2024 om 19:49

Was ook heel erg nodig hè. Alle belangrijke trainers en managers die de laatste jaren zorgden voor de succesvolle spelers als De Ligt, Timber, Donny etc. zijn allemaal vertrokken uit onvrede en conflicten. Het kader van de jeugdopleiding had niet meer het niveau wat Ajax nastreeft. Hopende dat Ajax weer de draad weet op te pakken.

26 juni 2024 om 16:07

Ik denk dat het succes van Overmars en Ten Hag heel wat jaren aan onkunde achter de schermen heeft verbloemd. Van wat ik lees is het de opdracht van Beuker (en Kroes en nog wat anderen) om de gehele organisatie van top tot teen te herstructureren, waar Ajax op de lange termijn de vruchten van moet plukken. Dat er bijvoorbeeld de afgelopen twee jaar amper Ajax 1 waardige jeugdspelers doorbreken (en momenteel al helemaal niks in JA rondloopt) was al een teken aan de wand.
Maargoed, ik ben ook wel benieuwd hoe Ajax 1 aan het begin van het seizoen ervoor staat. Over een maandje is de eerste serieuze test al voor Europees voetbal.

26 juni 2024 om 17:11

Dat klopt zeker Oortop. Overmars heeft in zijn laatste jaren bij Ajax gigantisch veel risico genomen. Dat heeft ze sportief een aantal mooie jaren opgeleverd, maar voor de lange termijn veel schade aangebracht. Er was o.a. een veel te hoge salarisadministratie en ook de jeugdopleiding was verloederd.

Hele vette keus. Goede, talentvolle trainer.

26 juni 2024 om 17:39

Maak dat maar iemand anders weijs.

27 juni 2024 om 09:31

Moet allemaal natuurlijk nog maar uitweijzen of dit een succes wordt.

Uitstekende keuze. Volgend jaar hopelijk naar Jong Ajax.

Heb dit seizoen voor KNVB licentiepunten een sessie bijgewoond van - deze voor mij toen nog onbekende man - en was zeer onder de indruk. Kwam erg over als de moderne vakidioot. Jong, energiek, veel potentie en kennis. Maar goed dat kan natuurlijk ook zijn omdat hij ‘t zelfde verhaaltje 5x per jaar vertelt.

Wel goed gevoel bij verder en interessante keuze.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren