Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax wordt in lange open brief gesmeekt om toptransfer af te ronden

Laatste update:

Vanuit Armenië wordt Ajax in een open brief gesmeekt om de komst van Eduard Spertsyan te heroverwegen. De Amsterdammers zijn in principe akkoord met FK Krasnodar over een transfersom van vijftien miljoen euro voor de 23-jarige aanvallende middenvelder, maar de Raad van Commissarissen blokkeert de transfer: Ajax wil niet indirect bijdragen aan het Russische regime, dat in oorlog is met Oekraïne. In de brief wordt betoogd dat daar op geen enkele manier sprake van is en dat de transfer alsnog kan plaatsvinden zonder dat Rusland daarvan profiteert.

De brief kwam tot stand via een samenwerking tussen drie media: Havaqakan, dat in het Nederlands publiceert over Armeens voetbalnieuws, Football Kentrom, dat een Armeense voetbalpodcast uitgeeft, en de fanwebsite MokumAjax over de Amsterdamse club. "Het is ons ter ore gekomen dat de Raad van Commissarissen van Ajax tot de conclusie is gekomen dat de overgang van Eduard Spertsyan als 'onethisch' wordt beschouwd vanwege de oorlog die wordt gevoerd door de Russische Federatie tegen de soevereine natie Oekraïne", zo wordt de brief geopend. Pier Eringa, de voorzitter van de RvC van Ajax, heeft de brief inmiddels in ontvangst genomen.

In de brief wordt benadrukt dat Spertsyan géén Rus is, ondanks dat hij wel het paspoort van dat land bezit. "Eduard Spertsyan is een trotse Armeen. Hij is weliswaar geboren in het zuiden van Rusland, maar is een zoon van een Armeens immigrantengezin dat Armenië verliet tijdens de vroege onafhankelijkheid van het land in een poging om een beter leven te vinden." In de jaren negentig vertrok een groot deel van de Armeense bevolking uit het land vanwege de erbarmelijke economische staat van het land. "Eduard groeide op in een Armeens huishouden en is vervuld van trots, genoeg om de Russische bond te negeren, zelfs op zestienjarige leeftijd al." Toen koos Spertsyan voor een interlandloopbaan bij Armenië. Inmiddels staat de nummer 10 op zeventien interlands.

Ajax heeft moeite om een hoge transfersom over te maken aan Krasnodar, omdat de eigenaar nauwe banden zou hebben met het Kremlin. In de brief wordt dat bestreden. "Krasnodar is eigendom van de Russisch-Armeense zakenman Sergey Nikolayevich Arutyunyan, beter bekend als Galitsky. Galitsky is een particulier zakenman die niet eens vermeld staat op de sanctielijst van de Europese Unie. Dat terwijl de EU-lijst uitgebreid en allesomvattend is, waarbij rekening wordt gehouden met alle personen die macht en invloed hebben over en op de Russische staat en oorlog. Galitsky is niet een van die personen. Sterker nog, Galitsky heeft zelf bij veel gelegenheden uitgesproken trots te zijn op zijn Armeense vaderland. Zakendoen met Galitsky en Krasnodar is géén immorele daad en zal niet verder bijdragen aan de Russische oorlogsmachine."

In de brief wordt met een beschuldigende vinger naar de Europese Unie gewezen. "De benzine in de voertuigen die vandaag in Nederland rondrijden, is geproduceerd uit Russische olie die via Azerbeidzjan en Turkije naar de EU wordt getransporteerd. Het maakt onderdeel uit van een deal die toevallig gesloten werd vlak voor de Russische invasie in Oekraïne, zoals ook gemeld door the Guardian. De vijftien miljoen euro die zou worden uitgegeven aan een Armeens international die in Rusland speelt, valt in het niet bij de miljarden die de EU rechtstreeks op de rekeningen van het Kremlin stort."

Zo is politiek plots nauw verweven met sport. "Wat alles heeft dit te maken met een Armeense voetballer, vraagt u zich misschien af? Alles", staat te lezen in de brief. "Eduard Spertsyan is een afspiegeling van de dagelijkse strijd die het Armeense volk voert. Het volk wordt gestraft voor de daden van onze buren. Gestraft voor waar zijn wieg stond, niet omdat hij daarvoor gekozen heeft, maar omdat we honderd jaar geleden werden verdreven toen de Ottomanen ons probeerden uit te roeien." Met die laatste zin wordt gedoeld op de Armeense genocide, die vanaf 1915 het leven kostte aan 1,5 miljoen Armenen, 750.000 Arameeërs en 500.000 Grieken. Het huidige Turkije ontkent de volkerenmoord tot op de dag van vandaag en spreekt officieel over de Armeense kwestie.

Ajax mag Spertsyan niet straffen voor de daden van Rusland, zo wordt betoogd in de brief. "Eduard zette zijn voetbalcarrière op het spel door een interlandloopbaan te kiezen in zijn vaderland (en dus niet voor Rusland te kiezen, red.), toch wordt hij gestraft voor zijn geboorte in Rusland, waar hij zelf niets aan kon doen. De handelingen van de EU hebben aanzienlijk meer impact op de oorlog in Oekraïne, door via olie uit Azerbeidzjan geld naar Rusland te sluizen, dan een transfersom van vijftien miljoen euro voor een Armeen naar een club die eigendom is van iemand die niet op de EU-sanctielijst staat. Deze handelingen zouden niet onethisch zijn."

Vanuit Armenië wordt de RvC van Ajax stellig opgeroepen om nogmaals te kijken naar de transfer. "We dringen erop aan uw beslissing te heroverwegen en de club Ajax toe te staan om de beste Armeense middenvelder van zijn generatie te kopen. Dit gaat over veel meer dan een speler kopen. Dit gaat over het doen van het moreel juiste en het ondersteunen van Armenië."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

In deze brief staan eigenlijk lauter logische woorden en argumenten, helaas heeft logica nul effect tegen woke-isme dat langzaam ons bestuur is binnen gekropen door het toevoegen van gracht gordel directeurtjes! Jammer dat de stemming makerij van de Telegraaf toch zijn effect heeft gehad en dat Ajax niet wijst naar de hypocrisie waarbij Russische transfers van competitie genoten niet aan de zelfde ethische maatstaf zijn gehouden en dat krasnodar simpel weg gewoon niet op de sanctie lijst staat en dus gewoon mee gehandeld mag worden!!

7 augustus 2023 om 22:59

Ik denk dat er vooral naar sponsoren en achterban gekeken en geluisterd wordt. Zijn er sponsoren, deals die hierdoor Ajax de rug toe keren.

7 augustus 2023 om 23:01

Vanuit de achterban van Ajax is het geluid heel duidelijk, en dat luid gewoon doen! Wat betreft sponsoren vraag ik mij dan wel af waar de sponsoren van psv en Feyenoord waren om te zuren over respectievelijk til & szymanski?

7 augustus 2023 om 23:22

Tja er staat wel dat het niet bijdraagt aan de oorlog, maar vervolgens wel dat het in het niet valt vergeleken met wat de EU direct overmaakt. Zal wellicht met de vertaling te maken hebben, maar in dit artikel spreken ze zich wel degelijk tegen.

Blijft eigenlijk maar 1 optie over om dit zonder gezeik af te ronden. Spertsyan gratis naar Ajax en ter compensatie voor het transfergeld Ard van Peppen halen en die in de deal betrekken.

7 augustus 2023 om 23:24

Sponsor Adidas? Van adolf dassler die sympathieën had voor zijn naamgenoot en de nazis voor sportkleding voorzag?

7 augustus 2023 om 23:26

Volgens mij is er nog steeds een groot verschil tussen huur en koop

7 augustus 2023 om 23:29

Geen idee waarom sponsoren Ajax de rug toe zouden keren. Als het gaat om een trotse Armeen, een club die niet op de sanctielijst staat en een eigenaar van Krasnodar die tevens geen directe banden met Poetin heeft en daarbij ook een trotse Armeense roots heeft. Vindt de hele situatie omtrent Spertsyian overtrokken. Voetbal moet leidend zijn en in deze kwestie met eerder genoemde argumenten vind ik een transfer van Spertsyian naar Ajax juist wel verantwoord. Zoals dit nieuwsartikel alleen maar meer bevestigt.

7 augustus 2023 om 23:34

Je denkt dat Szymanski gratis is verhuurd aan Feyenoord vorig jaar? Tegenwoordig is er ook gewoon sprake van een huursom i.p.v. een afkoopsom. Ik heb nergens vernomen dat Szymanski gratis is gehuurd (op salaris na), maar ik kan het mis hebben hoor.

7 augustus 2023 om 23:42

Relatief. Het gaat om een morele kwestie; als Ajax miljoenen overmaakt naar Krasodar; geeft dat dit effect;
1. Krasnodar heeft veel grotere kans op winst einde boekjaar
2. Over die winst betalen ze belasting in hun federatie / kraj
3. De kraj draagt bij aan rijksbegroting

Dat zijn aardig wat tussen stappen. Bij verhuur doe je twee dingen;
1. Maakt huur over
2. Draagt bij aan waardeontwikkeling, door Feyenoord hebben de Turken miljoenen meer overgemaakt voor Szymanski. Uiteindelijk is dat maar een stapje extra. In moreel opzicht is er dus geen verschil tussen huur en koop imo. Beide gewoon doen ook, gezien het echt fracties zijn, echt maar tienden van een procent wat bij het rijk terecht komt. En van die rijksbegroting gaat ook nog maar een beperkt deel richting oorlog ook nog.

8 augustus 2023 om 00:06

Pantelic16 omdat sponsoren geen tijd/zin hebben om dat verhaal uit te leggen, en hun klanten toch al geen tijd/zin hebben ernaar te luisteren.

8 augustus 2023 om 00:09

Amsterdam4 weinig aan te merken op het meeste dat je zegt, behalve je laatste zin. Die gasten lopen natuurlijk serieus leeg daar. Oorlog is zo kostbaar, en de russen kunnen geen (relevant) geld printen.

8 augustus 2023 om 00:22

Wat zeg jij nou weer Siepie?... Adidas de nazi's voorzien van sportkleding? Het merk is 1949 opgericht...

De enige associatie is zijn voornaam die hij uiteraard niet zelf gekozen heeft. Hitler was 11 toen Dassler geboren werd, lijkt me dus ook stug dat hij ernaar vernoemd is niet? Jij denkt zeker ook dat het hele Duitse leger voor SS Lazio heeft gespeeld?

Momenteel 16 (!) mensen gaan nog met je mee ook. Er is voor jullie ooit een oplossing gevonden in het programma "Dit was het nieuws": Je doet gewoon niet meer mee!

8 augustus 2023 om 00:39

Ik denk dat daar helemaal niet naar geluisterd is. De RvC blokkeert gewoon bij voorbaat, zodat ze deze hele discussie niet hoeven te voeren met sponsoren/achterban en überhaupt geen vragen krijgen. Gewoon geen zin in gezeik. Wat mij betreft overigens gewoon onzin, lekker kopen die speler.

8 augustus 2023 om 00:46

@tyuin De gebroeders Dassler waren eerst samen hè, ze zijn begonnen in 1924. Daarbij waren de broers lid van de NSDAP, dus hij vond zijn naamgenoot niet zo erg, denk ik. In 1949 is het uiteindelijk adidas geworden, maar daarvoor was Adolf Dassler dus al bezig. Of hij de nazi’s voorzien heeft van sportkleding, geen flauw idee

8 augustus 2023 om 01:07

@Siepie: Dat is hedentendsge nog lekker relevant. Daar heeft het huidige Adidas bestuur part noch deel aan en dat weet je zelf ook wel.

8 augustus 2023 om 06:26

Die sponsoren hebben ook gewoon contracten getekend die ze niet zomaar eenzijdig kunnen vernietigen zolang Ajax gewoon binnen de regels handelt met betrekking tot de sanctielijst. Daarnaast als de (negatieve) media aandacht van deze transfer na een paar maand weer is gaan liggen, dan boeit het de sponsoren meestal ook allemaal niks meer.

8 augustus 2023 om 06:27

@ironmanutd, verdiep je eens in de enorme oorlogskas die Rusland heeft en die nog steeds gevuld wordt. De gewone Rus merkt weinig van de oorlog. Dat is een stap die Poetin ook nog kan maken (maar niet wil in verband met draagvlak). Die gasten lopen bij lange na niet leeg en kunnen dit jaren volhouden.

8 augustus 2023 om 07:01

Er zijn heel veel zaken die momenteel aandacht krijgen die gaan over gebeurtenissen van lang geleden. Langer geleden dan de tweede wereldoorlog. Daar wordt ook verwacht dat wij " rekenschap" afleggen, excuses maken en vergoedingen gaan betalen.
En al deze zaken heb ik part noch deel gehad... Dus relevantie wordt bepaald door de maatschappij, en die wordt sterk beïnvloed door de media en de politiek..

8 augustus 2023 om 07:36

@voetbalfan2002

Welke achterban ? De achterban die o.a. Xavi Simons wedstrijden lang voor homo uit maakte ? Is dit de achterban waar je je bedrijfsvoering op af moet stemmen ?

8 augustus 2023 om 08:31

@siepie:
Ja serieus...... Dit is iets wat je er bij haalt! Dat is wel meest trieste wat je maar kan doen hoor.....

Denk je dat Adidas daar toen niet voor heeft moeten boeten.... Zelfde als VW en Hugo Boss...

Maar dat is niet meer Actueel of wel?!?!?!

Wat een in en in triest argument altijd dingen van tientalle of zelfs honderde jaren er bij te halen....

8 augustus 2023 om 09:19

Rochus loopt leeg was misschien niet de juiste benaming. Al heeft er pas nog iemand zijn zorgen over geuit, maar dat terzijde. Er gaat in ieder geval een ongekend godsvermogen naartoe.

7 augustus 2023 om 23:08

Gestopt met lezen na de term "woke-isme"

8 augustus 2023 om 06:29

Want dat is een vrije mening waar je niets mee kunt?

8 augustus 2023 om 08:11

Rochus, nee. Maar het wordt te pas en te onpas gebruikt door bepaalde groepen. Alles wat enigzins links is of niet bij de groep past is dan woke. Ik neem de vrijheid om me daar van te distantiëren.Ik irriteer me ook aan de mate van hoe het woord is gekaapt door 'extreem' rechts. Waar woke eerder stond voor bewustwording van racisme problematiek, werd het daarna breder getrokken en werd sociale ongelijkheid erbij betrokken. Nu wordt iedereen die een andere mening heeft dan bepaalde rechtse groeperingen weggezet als woke.

8 augustus 2023 om 08:13

Woke gaat meer over genderidentiteit en discriminatie. Daarnaast wekt het het idee dat de oorlog en het afkeuren ervan een zaak van politieke voorkeur is. Past niet echt. Dit is meer de braafste van de klas zijn. Er worden sanctielijsten opgezet door instanties die dat als taak hebben. Hou je je aan die lijsten doe je het wat mij betreft gewoon netjes.

8 augustus 2023 om 08:27

@rochus:
Nee dat is een dood doener die helemaal niet van toepassing is hier.
Die vaak al door bepaalde mensen wordt aangehaald als ze het ergens niet mee eens zijn.

Want dit heeft 0,0 met woke te maken...

8 augustus 2023 om 08:38

Leuk dat je het vraagt, Rochus, maar nee. Voetbalfan2002 laat met het gebruik van die term zien helemaal niet bereid te zijn om te discussiëren. Iedereen die niet zijn ontzettend geweldige normen en waarden deelt, is gewoon een linkse woke moraalridder.

Totaal geen behoefte om dan de rest van zijn comment te lezen, want je weet precies welke kant het op gaat.

Sneue manier om iedere discussie, in dit geval al bij voorbaat, dood te maken. Noem de ander gewoon woke omdat hij/zij een ander (vaak progressiever) standpunt heeft dan jij.

8 augustus 2023 om 08:55

Hoezo maak je een discussie dood door een term te gebruiken? Je kunt toch op inhoud doorgaan? Storend vind ik eerder het framen van de termen links en rechts in dit draadje.

8 augustus 2023 om 09:15

En termen als woke-isme of grachtengordeldirecteurtjes zijn niet framend en wel inhoudelijk?

Je maakt wel degelijk een discussie dood door zo'n term te gebruiken. Je laat namelijk meteen zien totaal niet open te staan voor andere opvattingen. Waarom zou je dan de discussie nog aan kunnen gaan?

7 augustus 2023 om 23:10

Lekker he? Even het woord “woke” gebruiken om je frustraties van je af te schrijven

8 augustus 2023 om 09:31

Inderdaad, dit heeft helemaal niks met "woke" te maken. Niet elk ethisch vraagstuk is meteen "woke". Jammer want met de rest van de genoemde argumenten ben ik het wel eens.

7 augustus 2023 om 23:19

Ik hoor het Valentin nog zo zeggen op tv "Wij zijn Ajax, we hebben een andere maatstaf dan die clubs"

Wat een mafkees.

Maarja als de telegraaf intern geen looppaden meer heeft, dan maar op de club slaan met dat soort onzin.

7 augustus 2023 om 23:58

@mentalist
Je zou eens de geschiedenis moeten lezen van de Telegraaf en dan vooral tijdens WO2, de krant heeft een dubieus verleden.
Die oorlog is al een groot politiek steekspel, waar sommige mensen over de ruggen van doden rijk van worden.

7 augustus 2023 om 23:42

Als ik jou was zou ik eens proberen om mensen met een andere mening niet weg te zetten als hypocriet en woke. Hypocriet zijn we allemaal en jouw mening is nou eenmaal niet de enige kloppende mening.

We leven met het feit dat door sancties bepaalde transacties niet meer gedaan mogen worden. Deze transfer valt daar niet onder en dus zou hij puur volgens de regels mogen. Het leuke aan regels is hierbij dat je ze niet perse kosten wat het kost hoeft op te volgen. Ze geven alleen de kaders aan waarbinnen je zelf na kunt denken. In dit geval vind ik er best wat voor te zeggen om de transfer niet te doen. Het mag dus volgens de regels maar door belastingen kan er zo een deel van het geld in het oorlogspotje van Poetin belanden. Ik vind het heel gezond dat daarover een discussie onstaat binnen een voetbalclub.

En over de uitkomt, het kan best zo zijn dat ajax hierin een andere conclusie trekt dan PSV of Feyenoord eerder deed. Zo gaat dat nou eenmaal weleens met meningen. Het is maar net welke waarden en belangen belangeijk worden gevonden.

8 augustus 2023 om 06:37

Het mag dus volgens de regels maar door belastingen kan er zo een deel van het geld in het oorlogspotje van Poetin belanden

En dit is dus precies de woke gedachte die mensen die zich wel verdiepen zo stoort. Althans mij. Nederland spekt nog steeds voor miljarden die oorlogskas, Nederlandse chips worden bewust via tussenhandel geleverd aan Rusland. Daar worden ze in wapens gestopt. Vele voetbalclubs doen hetzelfde. En ga zo maar door. Zelfs als het klopt wat jij stelt dan gaat het om 1-2 miljoen. Daar kun je de oorlog pak em beet een 20 minuten van aan de gang houden. 20 Minuten te lang. Maar de selectiviteit, het gebrek aan breder perspectief stoort mij in dit soort discussies. Hierboven wordt gezegd dat huur anders is dan koop. Dus 1 kogel is minder erg dan een raket? Hoe maak je zo’n vergelijk?

8 augustus 2023 om 06:56

Ik zeg ook nergens dat ajax met zo'n transfer hoofdsponsor van het Russische leger wordt. Er zijn inderdaad voorbeelden van EU landen/ bedrijven die Rusland nog veel meer geld opleveren. Denk alleen dat het niet perse uitmaakt om hoeveel geld het nou gaat. De ajax directie kan niks doen aan geopolitiek en aan wat andere bedrijven doen, ze kunnen alleen kijken wat ze zelf wel en niet willen doen.

Ik vind kijken naar het gevolg van paar miljoen die je overmaakt opzich geen slechte afweging hoor maar het is niet objectief gezien de enige goede mening die je kunt hebben. M'n punt is vooral dat ik het een beetje vermoeiend vind dat alle andere meningen woke genoemd worden.

8 augustus 2023 om 07:07

Maar in dit geval is de hypocrisie natuurlijk van een andere orde. We verwarmen lekker onze huisjes en rijden onze autootjes met dank aan Rusland, daar betaald de EU dan wel " miljarden'" voor. En die gaan rechtstreeks naar de Russische staatskas en niet via een procentje belasting zoals bij de transfer.
Als de staat (dus wij) nog steeds energie afneemt en daar veel geld voor overmaakt maar anderen dan moralistisch de les leest, is dat van een hypocriete orde die ik toch even anders vind dan; " mensen met een andere mening weg te zetten als hypocriet en woke". Overigens wel mee eens dat dit niets met Woke te maken heeft maar wel veel met boter op het hoofd, oftewel, hypocrisie.

8 augustus 2023 om 00:43

@voetbalfan2002 ik ben begonnen met lezen na het woordje "woke". Aangezien de "Amsterdammer" niet meer bestaat, stel ik voor om een andere locatie voor ajax te zoeken. Een mooi boerendorp waar de normen en waarden van hypocriet proggresief amerika nog niet tot in de haarvaten is doorgedrongen. Ajax sint Hubert olé olé olé.

8 augustus 2023 om 06:09

Zullen we eens stoppen met overal het woordje woke aan te plakken?

8 augustus 2023 om 06:41

Want de vrijheid om je mening te uiten daar gaan we ook mee stoppen. Dit artikel gaat toch 100% over woke denken? Volgens de regels mag het, maar ethisch gezien is het wellicht discutabel. Hoezo is dat niet woke denken?

8 augustus 2023 om 07:11

Rochus, dit heeft helemaal niets maar dan ook niets met Woke te maken, ondanks dat ik daar ook niet gek op ben.
Dit heeft puur te maken met hypocrisie.
De een doet het, de staat en twee andere BVO's, en bij de andere wordt de moralistische kaart getrokken.

8 augustus 2023 om 07:15

Het een sluit het ander niet uit. Ik geef duidelijk aan waarom ik het wel woke vind. Dat heb ik je nog niet zien weerleggen.

8 augustus 2023 om 07:50

Woke is een term die verwijst naar het zich bewust zijn van racismeproblematiek en sociaal onrecht jegens minderheden in de samenleving. Al is vriendelijk goedemorgen zeggen als je in een lift stapt of opstaan voor een zwangere vrouw in de tram tegenwoordig ook Woke volgens sommige groepen, dus tja.

8 augustus 2023 om 08:03

Dit heeft inderdaad niks met woke te maken! Woke is gericht op met name het institutioneel racisme! Daar ben ik zeker van!

Maar dit hele oorlogsgedoe en tegen Rusland is gewoon boerenverstand! Ik ben tegen de oorlog en ik ben super blij dat ajax geen geld overmaakt naar dit oorlogsland!

8 augustus 2023 om 08:04

Als dat jou definitie is, dan heb je gelijk. Ik hou me liever aan de geëvolueerde bredere definitie: bewustzijn of bewustwording. Los van de beperking van racisme.

8 augustus 2023 om 08:20

De "geëvolueerde" definitie komt voort uit een groep mensen (hoofdzakelijk online) die alles wat neigt naar politieke correctheid bestempelen als woke. Dat is geen evolutie, maar een luie manier om alles waar je geen zin in hebt en verder niet over wil nadenken stom te noemen. Het is juist een gedevolueerde definitie ervan. En vooral een erg luie.

8 augustus 2023 om 08:25



ohhhh heerijk dit!
School voorbeeld over simpel discussie mond dood maken! Inderdaad overal wat je niet aanstaat Woke aan plakken. En als grootste argument dan je vrijheid van mening te uiten... Want heey dat mag in Nederland dus mag je alles maar roeptoeteren ook...

Dan mogen de andere dus net zo vrij daar ook hun mening op geven toch? Mooie er aan is het werkt 2 kanten op.

Maar een oorlog gebied boycotten heeft echt 0,0 met woke te maken! Zo kan je alles waar je tegen bent onder woke gooien. Heel dat echte woke gebeuren met Wc's voor iedereen en die onzin wat meer tijd en geld kost dan iets op zal leveren.

Maar bewust nadenken over een oorlog waar mensen dood gaan is alles behalve woke!

8 augustus 2023 om 08:45

@migi, dat geeft dan toch eerder aan in welke kringen jij komt en waar jij dit hoort. Ik hoor in verschillende settings de term woke gebruikt worden om het gangbare of gebruikelijke ter discussie te stellen. Dat jij je beperkt tot 1 enkele groep is toch net zo lui?

8 augustus 2023 om 08:46

@capis, je mist het complete punt. Het gaat niet over het boycotten van de oorlog maar om de ethiek binnen de bepaalde grenzen.

8 augustus 2023 om 09:01

Dat is niet lui, dat is gewoon de betekenis van het woord. Woke is het nieuwe politiek correct. Dat werd in de vorige eeuw ook gekaapt door rechts om hun achterban bang te maken voor het verlies van de traditionele conservatieve waarden en dat sloeg toen ook nergens op. Het is reactionaire paniek. Je uitspreken voor sancties tegen Rusland is niet woke. Natuurlijk kan je stellen dat iedereen z'n eigen definitie aan woorden mag geven, en dat mag ook, maar dat wordt dan erg lastig communiceren. Verzin gewoon een eigen term.

8 augustus 2023 om 09:07

=@rochus

Hoe is 'bewustzijn of bewustworden' de definitie voor woke? Woke refereert juist naar een specifiek bewustzijn.

Als je jouw 'bredere' definitie gebruikt devalueert dat de term en kun je nooit meer een specifieke discussie aangaan.

Discussies voeren met vage, ongedefinieerde termen als hoe jij 'woke' interpreteert heeft echt totaal geen zin.

Maar eigenlijk weten we wel wat het is. Woke is een signaalwoordje voor bepaalde 'rechtse' groeperingen om aan te geven dat deze groeperingen bij dit onderwerp moeten ageren. Dan hoef je verder geen argumenten meer te bedenken, want alleen het woordje woke is dan al genoeg om de stemming over een onderwerp te bepalen.

Kun jij me vertellen wat er allemaal onder het 'bewustzijn' van woke valt? Want als dat van racismeproblematiek tot en met hypocrisie rondom de handel met Rusland gaat, dan is de term toch gewoon veel en veel te breed?

8 augustus 2023 om 09:18

Hoezo is dit te breed? En hoezo leidt dit tot devaluatie en als dit zo is hoezo is dat erg voor de discussie? Het enige waar het hier over gaat us over het gebruik van woke de invulling daarvan en links en rechts een sneer naar links en rechts. Nergens gaat het hier over de inhoud. Dat is toch te stom voor woorden?

8 augustus 2023 om 09:26

Je kan toch niet ontkennen dat Woke vooral online erg veel wordt gebruikt als heel breed, betekenisloos scheldwoord om iets weg te zetten als stom. Het is letterlijk wat de originele reactie waar deze hele discussie onder staat doet. In plaats van nadenken over het onderwerp om te kijken of er wat voor beide standpunten te zeggen is roept ie stom woke-isme door grachtengordel directeurtjes. Dat heeft geen enkele inhoud, waardoor je dus ook nooit een discussie met inhoud krijgt, omdat je die meteen doodslaat door er zo'n stom label op te plakken (ironisch genoeg wat anti-woke mensen zo erg vinden, labels plakken).

Ik vind dat Ajax die kerel gewoon moet halen, maar niet omdat hem niet halen te woke is, maar omdat Krasnodar niet op de sanctieslijst staat en het weinig consistent is om er zelf andere mensen bij te gooien.

8 augustus 2023 om 09:32

@rochus

Omdat er geen discussies gevoerd kunnen worden met woorden die eigenlijk niks betekenen. Volgens jou moet ik in plaats van woke 'bewustzijn of bewustwording' lezren.

Ja, wat betekent dat dan? Waarom een woord gebruiken zonder echte betekenis? Woorden hebben een definitie zodat ze een betekenis hebben. Als een woord een hele brede betekenis heeft.

Lekker makkelijk om een gesprek te voeren dat van alles maar ook niks betekent.

8 augustus 2023 om 10:04

Volkomen eens met Migi. Woke wordt vooral door bepaalde groeperingen gebruikt om iedereen die niet hun normen en waarden delen weg te zetten als softe moraalridders. Dan heeft die discussie aangaan bij voorbaat geen zin meer.

Gezien de rest van zijn originele comment, ga je me niet vertellen dat woke hier in de positieve zin van het woord gebruikt wordt.

8 augustus 2023 om 08:22

De rvc heeft gewoon geen zin in negatieve aandacht van de media. Daarom keuren ze de transfer bij voorbaat al af. Het zal hen niet eens gaan om wel of niet op een sanctie lijst. Ze kunnen ook niet aantonen dat Ajax indirect met deze transfer het regime zou steunen. Het is allemaal gebaseerd op onderbuikgevoel.

8 augustus 2023 om 08:28

Woke..........

Een oorlog gebied boycotten heeft echt 0,0 met woke te maken! Zo kan je alles waar je tegen bent onder woke gooien. Heel dat echte woke gebeuren met Wc's voor iedereen en die onzin wat meer tijd en geld kost dan iets op zal leveren. Dat is inderdaad totale onzin net als kleinzinnige onzin dingen de grote groep opdringen.

Maar bewust nadenken over een oorlog waar mensen dood gaan is alles behalve woke!

Maar heey woke er in gooien is lekke rmakkelijk scoren!

Eerst dacht ik van; wat een gejank van die Armeense bond; als die gast echt zo geweldig is als zij schetsen dat hij is, komt wel een andere Europese club van enige grote. Maar toen dacht ik Van; tja als alle andere grote clubs zo ook handelen als Ajax, blijft er weinig over.. dus ben benieuwd of Ajax hun beslissing terug gaan draaien

7 augustus 2023 om 23:19

Vind de situatie zelf een beetje overtrokken. Het betreft een speler die uitkomt voor Armenië, daarnaast staat Krasnodar niet op de sanctielijst en heeft de eigenaar van Krasnodar geen directe banden met Poetin. Zijn gedurende de oorlog diverse voorbeelden van spelers, al dan niet huur die eveneens de overstap hebben gemaakt van Rusland naar een ander EU-land.

7 augustus 2023 om 23:23

maurootje wow dat ging echt in 2 stappen? 😳

7 augustus 2023 om 23:33

Nee, eigenlijk heb ik het eerst nog voorgelegd aan m’n collega’s, na uurtje brainstormen kwamen toch tot een eindconclusie.

Mooie brief, hopen dat het effect heeft.

Al zou ik het niet erg vinden als hij niet komt, Ajax zou er namelijk echt zwaar op vooruit gaan en plots het beste middenveld van de Eredivisie hebben. Zie liever Berghuis aanploeteren. 🙈

7 augustus 2023 om 23:10

Berghuis aanploeteren? Is een van de beste spelers van de competitie man 😅

7 augustus 2023 om 23:11

Daar verschillen jij en ik dan van mening.

7 augustus 2023 om 23:21

MessiBazoer

Is een beetje van wij van WC-eend adviseren WC-eend

Niet gek dat een Armeen zegt dat hij de beste middenvelder zal zijn.

Waar het op gebasseerd is, geen idee. Niet in de CL waar Berghuis hoog niveau gehaald heeft en deze speler niet.

7 augustus 2023 om 23:21

De laatste goede wedstrijd van Berghuis was in oktober 2022, uit bij RKC..

7 augustus 2023 om 23:26

Ik zeg nergens dat hij de beste middenvelder zal zijn, beter lezen.

Verschil is wel dat ik zowel Berghuis als Spertsyan al jaren ieder weekend zie voetballen. Jij doet je uitspraken zonder de een consistent aan het werk te hebben gezien. En die CL dooddoener is puur bedoeld om de discussie dood te slaan en je niet te hoeven verdiepen in de vergelijking.

Maar je zult vast TM hebben bekeken en een YT compilatie en daardoor een zéér compleet beeld hebben van de speler. 👍🏻

7 augustus 2023 om 23:52

Je zegt dat Ajax met Spertsyan in één klap het beste middenveld van de Eredivisie zou hebben. Omdat het huidige middenveld dat niet is, waar zou jij Spertsyan rangschikken tussen de huidige Eredivisie-middenvelders?

8 augustus 2023 om 07:25

Jij zult vast allerlei VPN's hebben om Spertysan te kunnen volgen in Rusland.
Ik betwijfel of je hem.al "jaren volgt".
En hoe ga je iemand vergelijken die zich alleen op een ander niveau heeft begeven dan je vergelijkend materiaal?
En Berghuis af doen als een heel matige speler getuigt nou ook niet echt van heel veel voetbal verstand.
Daarnaast heb ik allerhande compilaties gezien van wedstrijden van Krasnodor en kan op deze basis nog niet zien dat Spertysan meteen het Ajax niddenveld tot de beste zal maken. Verdienstelijke speler en zeker met nog potentie.

8 augustus 2023 om 18:44

Je hebt het over Rusland hé geen Noord Korea. Je kan gewoon prima contact hebben met mensen in Rusland en het nieuws volgen etc.

9 augustus 2023 om 10:26

@ajaxxxlove

Het is vooral met zijn kwaliteiten een mooie aanvulling op het huidige middenveld van Ajax, wat het tot een erg compleet middenveld zal maken.
Van den Boomen en Tahirovic dusverre is een middenveld met een prachtige lange pass, overzicht en rust, maar heeft niet die stiekeme steekpass, dat schot uit de tweede lijn of iemand die 'zwerft' als een valse spits: dat is wat Spertsyan brengt.

Als ik dit dan afzet tegen het middenveld van PSV en Feyenoord vind ik Ajax, indien Spertsyan komt, vooral het meest complete (en dus beste) middenveld van de Eredivisie hebben (dit is wel met in het achterhoofd dat Sangaré nog bij PSV weg gaat en ik niet weet wie daar voor terug gaat komen).

@ajajax

Oké.

De eigenaar staat niet op de sanctielijst, dus we kunnen het beste jongetje van de klas zijn, of we doen gewoon normaal en kopen deze jongen.

Als Armeen zijnde vind ik dit oprecht heel zuur. Aan de ene kant denk ik, wij hebben dit niet nodig, Spertsyan komt wel aan een ploeg.

Maar aan de andere kant. Spelers als Zakharyan, Tiknizyan, Spertsyan zitten letterlijk vast in Rusland omdat clubs niet willen onderhandelen met Russische clubs.. dit zou een gouden generatie kunnen worden voor ons als land, buiten Zakharyan uiteraard. Bizar wat er aan de hand is.

Ps: het is niet alleen vanuit Armenië, want er zijn genoeg fan pagina’s van Ajax die achter deze brief staan.

7 augustus 2023 om 23:29

Wat is er in het Armeense voetbal veranderd sinds Manucharyan? Die werd destijds als het grootste talent dat Armenië ooit had gezien beschreven. Is dat een pionier geweest die het pad heeft geplaveid voor de toppers na hem, of was er wat anders aan de hand? Niet veel later na hem kwam Mkhitaryan natuurlijk, die zal ook hebben geholpen.

Is het de zege geweest van latere spelers dat ze eerder naar het buitenland zijn gegaan? Of is er echt iets binnen het Armeense voetbal veranderd?

8 augustus 2023 om 00:28

Binnen het Armeense voetbal is er qua opleidingen, groei etc voor zover mij bekend niet denderend veel veranderd. Ik las dat zelf de u23 trainer nog enorm corrupt is. De competitie kent nu wel meer buitenlanders waardoor je soms voetballers ziet die in de competitie een lange tijd spelen geneutraliseerd worden tot Armeen waardoor zij dan voor Armenië mogen uitkomen. Zo hebben wij nu een Servische doelman en een Nigeriaanse middenvelder bij de nationale elftal.

Het zit hem vooral bij de diaspora. De jongens in het buitenland, die daar zijn geboren of zijn opgegroeid, die hebben de laatste jaren een fantastische indruk achtergelaten. Grant Ranos bijvoorbeeld, die jongen is 19 jaar en heeft onlangs een transfer gemaakt naar Gladbach vanuit de 2e elftal van Bayern Munchen. En dan heb je spelers als Tiknizyan die zwaar gelinkt word met Werder Bremen maar ook in het zelfde schuiltje zit als Spertsyan en Zakharyan.

Ik verwacht de komende jaren nog meer goede voetballers met Armeense afkomst, maar het zullen vooral Armeense voetballers zijn met een diaspora achtergrond. Wat niet erg is, maar dan is de vraag of zij dan uiteindelijk voor Armenië zullen uitkiezen. Arsen Zakharyan koos bijvoorbeeld uiteindelijk voor Rusland.

7 augustus 2023 om 23:35

"Spertsyan zitten letterlijk vast in Rusland"
Hij zat er voorheen toch al prima? En zal vast riant beloond worden voor zijn diensten.
Ik zou zijn transfer zelf ook geen big deal vinden, maar die situatie is nou eenmaal iets waar een rvc rekening mee moet houden. Laten we nu niet gaan doen alsof hij in een siberische cel zit.
En zal vast niet de enige goede speler zijn in het enorme netwerk van ajax en mislintat. En verder.

8 augustus 2023 om 00:21

Je moet het ook niet letterlijk nemen. Het is geen gevangenis en natuurlijk heeft Spertsyan en die andere jongens het niet slecht, integendeel Krasnodar is een fantastische stad met heel veel Armeniërs. Deze jongens willen wel een stap vooruit zetten in hun carrière en hun potenties waarmaken en nu kan dit niet door politieke redenen waar zij niks aan kunnen doen.

Het gaat meer om hun ambitie om vooruit te gaan als topsporter. Wij hebben het hier wel over jonge voetballers die uitgeleerd zijn in Rusland en vooruit willen gaan.

8 augustus 2023 om 00:44

CMG- veel spelers zitten wel eens 1 of 2 jaar langer "vast", door bijv lastige voorzitters of kapotte faxen . Dan lees ik hier altijd dat ze "met hun volle verstand" een contract getekend hebben. Dat contract zal vast wel een keer aflopen en dan kunnen ze hun stap maken als ze goed genoeg zijn.
Ik vind het ook onzin hoor, maar dat vind ik wel vaker. Laten we er geen drama van maken. Ik vind het in ieder geval veel erger voor medewerkers van ikea of zo daar.

Dan hebben ze in deze aan onze roomser dan de paus zijnde RVC de verkeerde voor zich. Maar gelukkig hebben wij Taylor als middenvelder. En die laat ons wel even een poepje ruiken dit seizoen!!!! Wat zou ik blij worden als Ajax weer zou worden gerund door nuchtere voetbaljongens. En simpel de vraag stellen: mag het? Ja. Dan halen als we hem nodig zijn.

Dan heb je dus een stel maatschappelijke figuren in je RvC zitten die niet alleen de voetbalmensen overrulen als het op voetbal-aangelegenheden aankomt, maar die mensen hebben dus ook nog eens geen verstand van het maatschappelijke gedeelte.

Weg met die lui. Geen idee of deze Armeen een topper is, de vorige twee Armenen bij Ajax waren geen succes, maar daar gaat het hier voor mij niet eens om. Het feit dat voetbalmensen moeten knokken om niet-voetbal en niet-financiële redenen om een speler aan te trekken is ridicuul voor een voetbalvereniging. Dat is waarom Cruijff de macht greep, om dat het toen ook al gaande was. Dat onkruid is helaas niet vergaan. Weg er mee. Voetbalmensen moeten voetbalbeslissingen nemen.

Respect voor de RvC. Geen zaken doen met Russische belangen hoe leuk dit jammerverhaal ook klinkt

7 augustus 2023 om 23:37

Wat een onzin, zoals hierboven al gezegd staan er gewoon uitstekende argumenten in de brief. Krasnodar of de eigenaar daarvan staan niet op de uitgebreide sanctielijst van de Eu.
Dus jij bent ook zo iemand die bijv vindt dat alle Russische sporters geweerd moeten worden van internationale sportevenementen? Bijv geen Rublev of Medvedev op Wimbledon. Want zulke mensen hebben ook niks te maken met de oorlog.

7 augustus 2023 om 23:43

Helaas zijn de eerste 3 woorden van jouw reactie waarschijnlijk al te lang en complex voor hem. Ook dat gaat hij niet lezen.... Zonde, want je reactie was goed en zo kunnen we nog meer voorbeelden geven die krom zijn. Deze speler kan er niks aan doen, maar is nu een soort gevangene... Geen Europese club die zich hier nog aan gaat branden waarschijnlijk. Vind het vooral voor hem echt triest.

8 augustus 2023 om 10:52

Klopt helemaal Silver Front. Ik ben tegen Russische sporters op de internationale sportevenementen. Zeker lullig voor de sporters maar dat is nou eenmaal te wijten aan je regime.

8 augustus 2023 om 10:57

Gelukkig is de RvC het met mij eens en zit jij niet aan het roer. Waarschijnlijk te complex voor je om te begrijpen .

Van mij hoeft hij niet perse te komen hoor, maar de reden waarom slaat natuurlijk nergens op. Die jongen tekent voor de oorlog een contract in Rusland en is nu, door toedoen van vele anderen en een hoop media-poeha, ineens een soort krijgsgevangene. Dat is toch sneu? Als dit een onbekend Europees persoon was in het grensgebied op Russische grond die hierheen wilde vluchten, werd hij opgevangen en kreeg hij asiel. Nu is het een bekende sporter, die ook niks met de oorlog te maken heeft, maar waarde vertegenwoordigd en die moet maar wegrotten in Rusland tot zijn contract afloopt.... Geen enkele club durft hem te kopen uit angst voor imagoschade... Wat een trieste bedoeling en dan vooral voor die speler. Die zit overal tussenin en kan geen kant op, terwijl hij er niks mee te maken heeft..

Interessant verhaal. Het laat ook zien dat oorlogen zich niet laten vangen in algemeenheden als 'doe geen zaken met Rusland'. Dan mis je de persoonlijke inzichten (over Spertsyan zelf en over de clubeigenaar), je mist de inzichten over hoe er op andere veel meer structurele en problematische manieren wordt bijgedragen aan de Russische oorlogskas die minder onder een vergrootglas liggen, en je mist het culturele verhaal over het Armeense volk. Voorlopig zou ik zeggen: laat de transfer uitzoeken door een onafhankelijk bureau en toetsen aan Europese regels, en kijk wat daar uit komt. Het heeft weinig zin om zelf sancties te bedenken voor een speler, club, eigenaar, als de EU dat niet nodig acht.

Ik denk dat mensen zullen schrikken als men weet wie er allemaal zaken doen in Rusland, direkt of indirekt.
Genoeg beursgenoteerde bedrijven die zaken in Rusland , Shell en Unilever bv, ondanks dat dit bekend werd leed hun aandeel daar niet onder.
Als ik die brief zo lees zijn er wel openingen om deze speler te halen. Natuurlijk zal er altijd wel een bijsmaak aan blijven kleven.

8 augustus 2023 om 01:10

Als anderen het doen, kunnen we net zo goed ook meedoen!!!!

8 augustus 2023 om 01:30

Of als andere het niet doen moeten wij het ook niet doen?
Ajax zal uiteindelijk zelf de keuze moeten maken , waar zij mee kunnen leven. Komt deze speler en is het echt een aanwinst ok, komt die niet ook ok .
De wereld is niet zo zwart wit als men denkt . Wat de ene slecht vind vind een ander weer goed enz.....al met al politiek is een smerig spelletje

8 augustus 2023 om 02:09

Je geeft zelf nota bene het derde alternatief; zelf bepalen of je het ethisch verantwoord vindt en bij het beleid dat je als bedrijf wil uitstralen, vindt passen. Niet sneu laten afhangen van wat anderen in (totaal andere) markten doen. Als de RvC het niet gepast vindt, waar echt wel wat voor te zeggen is, dan is het jammer voor deze speler (en misschien voor de selectie).

Over zwart-wit denken gesproken, hoeveel kleurtjes wil je wel niet in dat alternatief zien? Briljant toch!

8 augustus 2023 om 06:50

Het is niet dat jij in al je reacties laat zien dat je openstaat voor een andere kleur.

8 augustus 2023 om 07:15

@Ajaxxxlove,
Alleen moet je, je sterk afvragen of de RvC hier überhaupt over gaat. Het is een vrij operationele actie. Die juridisch juist is, waarbij de continuïteit van de onderneming geen gevaar loopt en een meerderheid van het bestuur er niet op tegen is. Dan is wij vinden het niet ethisch erg dun voor een RvC om een deal af te blazen. Sterker nog, die imagoschade is vele malen groter voor het voetbalbedrijf Ajax. Bij de eerst volgende transfer waar Mislintat aanklopt denkt de andere kant die is toch van die club waar de RvC al twee transfers getorpedeerd heeft, nadat de deal rond was. Lekkere binnen komen bij het spel van onderhandelingen, waar veel afhangt van gunnen en gevoel. Mensen vragen af waar het verschil vandaan komt dat Feyenoord wel al rond is met Dynamo over haar sterspeler, voor een veel lager bedrag en Ajax niet. Dit soort acties van de RvC kan daar wel eens een bepaalde invloed op hebben. Bij Kloese weet dynamo iig een deal is een deal.

8 augustus 2023 om 12:55

@rochus, verklaar je eens nader? Beetje kinderachtige en vooral sneue steek zonder onderbouwing. Ik geef nergens mijn voorkeur rondom deze transfer aan. Sterker nog, voor beide standpunten is wat te zeggen en ik heb vrede met de uiteindelijke beslissing van de RvC. Ik heb gewoon een bloedhekel aan framende termen als 'woke-isme' of 'grachtengordeldirecteurtjes', om mensen met andere standpunten weg te zetten als een stel softe rukkertjes.

Ben jij in staat dat los te zien van mijn standpunten rondom deze discussie, of kom je liever weer met dit soort treurige comments?

@ninjakai, de vorige zomer heeft wel geleerd dat de RvC transfers gewoon kan blokkeren. Je hebt volkomen gelijk dat dit imagoschade oplevert. Maar dat komt omdat het interne proces met betrekking tot transfers gewoon amateuristisch is. De TD heeft blijkbaar de ruimte om spelers en clubs te benaderen, en pas als er een mogelijk akkoord is komt de RvC in het spel. Dat moet andersom.

Nadeel daarvan is wel dat je daardoor misschien achter de feiten aan gaat lopen. Dat is de afweging die je zal moeten maken.

8 augustus 2023 om 15:01

@ajax
50 shades of grey , hoeveel wil jij er hebben ?

Ik vind dat er helemaal niet wordt ingespeeld op logica, eerder op sentiment. Hij zou meer Armeen zijn dan Rus en mensen uit Nederland geven toch al meer uit aan Russische olie dus een speler halen is verhoudingsgewijs een fooi: en dat zou het allemaal moeten vergoeilijken, wat een drogredenen.

Het gaat niet om die speler, vind ik. Het gaat erom dat er zaken moeten worden gedaan met een Russische instantie, of ze nu op een sanctielijst staan of niet. En ik vind het juist goed dat dit door Ajax pertinent geweigerd wordt.

En het is mijn mening dat dit geldt voor alle gevallen: dit kan niet per individu behandeld worden of apart worden gezien omdat het sporters betreft.

In dit soort gevallen dient er mijns inziens lik op stuk beleid gevoerd te worden: alles wat Russisch of Belarussisch is, inclusief sporters, dienen te worden geweerd. Niet omdat die sporters er iets aan kunnen doen, maar omdat ze aanzien geven aan een crimineel land. En dat mag op dit moment niet. Je moet zo'n land op alle mogelijke manieren aanpakken inclusief het ontnemen van privileges voor sporters en atleten.

Maar ik geef toe: ik ben bevooroordeeld als half-poolse persoon en ietwat gekanteld tegen Rusland en hun rol in het verleden. Daar heeft mijn eigen familie aan moeder's kant onder geleden en wat Oekraine nu moet doorstaan trekt voor vele mensen met Centraal en Oost Europeaanse roots oude wonden open. En ik gun voetballers een hele leuke carriere, maar diegenen verbonden aan Rusland nu even niet.

8 augustus 2023 om 00:20

'alle zwarten uitsluiten' is racistisch.
'alle Russen uitsluiten' is sociaal gewenst.

Ja, zo lust ik er ook wel een paar.

8 augustus 2023 om 00:29

Ongepaste en goedkope rethoriek om dat met elkaar te vergelijken.
Bovendien heb ik het woord 'uitsluiten' niet gebruikt.

8 augustus 2023 om 00:33

@misseva88

Ligt er aan uit welk Afrikaans land ze komen. Als ze bv uit Niger komen , dat de Franse uit hun land schopt , dan mogen ze wel worden uitgesloten. Zo werkt het in de politiek.

8 augustus 2023 om 01:17

Aangespoord door Rusland en met behulp van Wagner uit hun land schopt.

Zo werkt het bij de Russen.

8 augustus 2023 om 01:33

ligt er allemaal aan uit welk perspectief je dit bekijkt. Dan zijn het de Russen , dan weer de Amerikanen dan weer een ander land. Maar ja zo lang er maar chaos is, wordt er flink verdiend

8 augustus 2023 om 09:41

@dvh5981
Je zegt dat iedere (wit-)Rus geweerd moet worden. Op welke manier is dat niet uitsluiten dan? En dat enkel om hun paspoort, hun nationaliteit. Dat is niks anders dan discriminatoir. Het is absoluut geen ongepaste retoriek. Het is een vrij heldere vergelijking, alleen weigeren een hoop mensen in te zien dat ze zich beroepen op discriminatie.
Je stelt letterlijk dat Russen als hele groep behandeld moeten worden in plaats van ze als individu te zien. Je wil expliciet mensen anders behandelen om het land waar ze zijn geboren. Tekstboek discriminatie.

8 augustus 2023 om 10:29

Het is wel ongepast, omdat je de verkeerde invalshoek neemt en mijn uitleg verdraait en discriminatie mij in de mond legt (of op mijn toetsenbord).

Ik stel dat we Oekraine wel op iedere en ( Bela-) Russische niet (op geen enkele manier) dienen te steunen, op basis van wat Rusland Oekraine aandoet. Dat is mijn manier van opkomen voor zwakkeren, mensen die aangevallen worden.

Ik vind dat Oekraine op elk mogelijke manier beschermd dient te worden en een antal manieren om dat op dit moment te doen is niet dealen met Russische organisaties en het niet toelaten van Russische sporters, of sporters met Russische banden (of een combinatie van die drie).

En die Russen zijn nadat het weer pais en vree is van harte welkom, maar nu -uit solidariteit met, steun voor en bescherming van Oekraine- even niet.

8 augustus 2023 om 10:49

Oké, ik vervang wat woorden in je discriminatoire betoog met wat andere voorbeelden, kijken of je dat wel racisme vindt dan.
'alle Marokkanen moeten worden geweerd omdat twee homo's in elkaar geslagen zijn door een Marokkaan'.

Dat is discriminatie. De ene Marokkaan is niet verantwoordelijk (en moet dus niet gestraft worden) voor het gedrag van een andere, aan de andere kant van het land. Of zelfs voor z'n buurman of familielid. Een ieder verdient het individueel beoordeeld te worden, iedereen over één kam scheren is infantiel.
Niet alle Russen hebben schuld aan deze oorlog, zoals niet alle Joegoslaviërs schuld hadden aan de Eerste Wereldoorlog.

Maar goed, als we het over Polen hebben. Donkere mensen hebben het daar (eufemistisch) niet makkelijk. Maakt jou dat dan ook een racist naar donkere mensen, puur omdat je een halve Pool bent? Want dat is een beetje het niveau van je betoog hier.

8 augustus 2023 om 15:07

@dvh5981
Ik zie het meer als dat Rusland dat jongentje is dat op de speelplaats telkens wordt uitgedaagd en getreiterd door andere personen. En als dat jongentje( Rusland) een van die andere personen een aframmeling geeft is dat jongentje dat altijd wordt uitgedaagd eb getreiterd de schuldige in het conflict.
Ik denk dat we alles van twee kanten goed moeten bekijken en er voor zorgen dat deze oorlog zo snel mogelijk stopt.
Ik vind namelijk dat elke burger van Rusland en Oekraine moet worden beschermt tegen de spelletjes die op politiek niveau worden gespeeld.

8 augustus 2023 om 15:07

Misseva88, je snapt dat het in elkaar slaan van, in jouw voorbeeld, twee homo's, niet helemaal hetzelfde is als het binnenvallen van een buurland, en dat daarom je voorbeeld niet helemaal één op één opgaat? (eigenlijk gewoon zo mank als de pest)

Maken we ons nu druk over het eigen clubje of een voetballer die teleurgesteld is omdat een transfer niet doorgaat? We zouden beter met onze gedachten kunnen zijn bij de vele jonge gasten (vaak in de leeftijd van veel reageerders hier) die naar het front worden gestuurd om te vechten in een zinloze oorlog veroorzaakt door een dictator.

Vind het nu al te veel politiek heel deze transfer, te veel gedoe eromheen ook, ik ben maar een simpele Feyenoorder, maar als ze die gozer zo graag willen moeten ze dat lekker doen.

Gewoon halen die jongen, heeft geen enkele zin om een voorbeeldfunctie aan te nemen wanneer talloze Nederlandse bedrijven hun goederen nog richting Rusland sturen met een omweg of een andere naam. Juist deze bedrijven houden het laatste beetje van de Russische economie overeind, geld vinden ze altijd wel maar als er niets uit te geven valt dan maakt die 12M van Ajax ook geen verschil.

8 augustus 2023 om 01:12

Dus omdat anderen iets doen waar jij misschien niet achter staat, moet je je eigen normen en waarden ook maar laten varen? Is dat de rode lijn die ik in jouw verhaal mag vertalen?

Mijn vader zou dan altijd zeggen; als je vriendjes in een sloot springen, spring jij dan ook?

8 augustus 2023 om 01:36

Dus als andere het niet doen moet jij het ook niet doen. Het is maar goed dat sommige mensen of bedrijven dingen doen die andere niet deden , zo kan er tenminste vooruitgang komen.

8 augustus 2023 om 11:50

Ajax was eensgezind over deze transfer binnen de organisatie en had al een bod uitgebracht, zelfs 2. Er was niemand binnen Ajax die zich stoorde aan deze deal totdat de media er het kleinste beetje druk op zet. Wat Ajax nu doet is precies wat jouw vader dan beschrijft niet?

De rode lijn in mijn verhaal is dat Ajax hun eigen plan moet trekken, als alles legaal is dan valt Ajax niets te verwijten maar de personen die de regels zo hebben opgesteld wel.

8 augustus 2023 om 12:34

Hoezo was Ajax eensgezind? Volgens mij wilde juist Mislintat de deal, ondanks twijfels binnen de RvC, gewoon doorzetten en onderhandelde hij vrolijk verder. Er was nooit sprake van eensgezindheid. Mislintat nam gewoon het initiatief. Vorige zomer liet wel zien dat het uitbrengen van een bod niet betekent dat de RvC akkoord is met het plan. Anders hadden wij nu Ocampos gekocht voor ~20 miljoen. Goddank ging de RvC er toen op het laatste moment voor liggen.

Dan kun je zeggen dat dat proces anders moet, volledig terecht. Maar het geeft aan dat het uitbrengen van een bod niet betekent dat de leiding akkoord is.

8 augustus 2023 om 01:19

@homelander Als ik van het dank van het WTC spring spring jij dan ook?

Die Nederlandse bedrijven worden aangepakt en degene die nog niet worden aangepakt moeten worden aangepakt.

Los van deze specifieke situatie lijkt het me sowieso niet goed dat Ajax straks een reputatie aan het opbouwen is van een club die enigzins onbetrouwbaar is omdat na akkoord een stel bobo's er nog voor kan gaan liggen. Dit is meen ik nu al de 3e keer in een jaar dat dit gebeurt. Het is vooral jammer. Volgens geruchten zit Mislintat al sinds begin juni achter hem aan, bereik je eindelijk akkoord en dan begint de rioolkrant een heksenjacht waardoor mannen en vrouwen in pakken zich opeens beseffen hoe onetisch het is.

8 augustus 2023 om 07:22

@Diego_Forlan, precies dit. Mensen willen weer graag zuid Amerikaanse verassingen in de eredivisie. Kans dat die bij Ajax ten tonele gaan verschijnen is behoorlijk afgenomen. Die zijn op z'n best minder transparant te noemen met allerhande tussenpersonen. Als die weinig vertrouwen in je hebben, dan krijgt desbetreffende speler je bod geen eens te horen. En met Ocampos en nu Spertyan gebeurd het ook nog behoorlijk high profile, ipv die vage verhalen van spelers over dat ze al rond waren, maar de club wilde niet meer.

8 augustus 2023 om 07:49

Ik vind vooral de Vlachodimos soap erg pijnlijk. Die jongen wilde naar Ajax, zag dat toen nog als een stap vooruit/opzij en alles was rond tot onze bobo vrienden er tussen gingen liggen. Dan had je nu een hele stabiele keeper gehad. Ik vind Rulli persoonlijk prima, maar ik verwacht zeker gezien alle geruchten dat dit geen lang verblijf zal worden, en dan kunnen we weer opnieuw beginnen. Benfica naar Ajax is inmiddels een stap naar beneden en ik kan me voorstellen dat Vlachodimos na dat gedoe absoluut niet meer open staat voor Ajax. Het feit dat Ajax in de winterstop Rulli haalde toonde wel aan dat het gokken op Pasveer een domme actie is geweest, die dus gemakkelijk voorkomen had kunnen worden.

Niet op de sanctielijst, niet zeuren. Als het nou een Rus is met een grote Z op z'n borst getatoeëerd snap ik het wel. Dat zo'n Levchenko het bout vindt snap ik ook nog wel, maar een Armeen halen die in Rusland speelt tja. Je kan inderdaad het aller braafste jongetje ter wereld zijn als je dat wil. En als ie heel goed is, vind ik sowieso dat Ajax hem niet mag halen.

8 augustus 2023 om 08:20

Niet mag halen. Sterk moderator sterk

Je kunt de RvC niets kwalijk nemen. Ajax is een beursgenoteerd bedrijf en daar liggen dit soort zaken altijd gevoelig. Daarnaast willen bepaalde sponsors waarschijnlijk ook niet geassocieerd worden met Rusland.

Echt ongekend dat ze zelfs met sport Turkije beschuldigen van die onzin verhaal van hun.

Als de Armenen, die honderden jaren onder Turks gezag leefden, zich niet lieten opjutten door de Russen door hun Turkse buren uit te moorden, waren ze ook nooit verdreven. Als je gaat lopen rellen en de Turken afslachten in hun eigen land, dan krijg je een keer de deksel op je neus. Volledig verdiend en goed geregeld door de Turken. Chapeau daarvoor.

Ten 2e, de Grieken durven nog steeds te praten. Die kwamen Turkije bezetten nadat Turkije was verzwakt door de Engelsen, Italianen en Fransen. Die zijn afgemaakt op Turks grondgebied omdat ze bezetters waren, ook weer volledig terecht en goed werk van de Turken.

De Griekse voorvaderen hebben leren zwemmen door Ataturk, en liggen diep op de bodem van de Middelandse Zee. Net zoals de Engelsen, Italianen en de Fransen.

Turkije is onveroverbaar, is weer eens gebleken en anno 2023 nog steeds 1 van de sterkste legers van de wereld en 100% sterker dan alles wat er is in Europa. De oorlog met Oekraine en Rusland heeft weer eens bewezen welke landen de zwakste zijn van NATO en welke landen de ruggengraat van de NATO zijn ( VS, UK, Turkije )

Er is in het verdrag van Laussanne ook opgenomen dat Griekenland boetes moest betalen aan de nieuwe Turkse republiek wegens het schenden van mensen rechter. ( Zoek maar op )

P.S : Goede versterking voor Ajax, jonge gozer die als hij zich goed kan ontwikkelen ook nog eens een geod bedrag kan opleveren.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren