Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aké reageert op als Ruud Gullit verklede fans: ‘Als ik eerlijk mag zijn...’

Laatste update:

Nathan Aké maakt zich totaal niet druk om de fans die verkleed gingen als Ruud Gullit. Oranje-supporters zorgden zowel in binnen- als buitenland voor heel wat discussie, maar die vindt zowel Aké als bondscoach Ronald Koeman totaal onnodig. Op de persconferentie reageert het duo op de ontstane ophef.

Dat de fans verkleed gingen als Gullit uit 1988 door een pruik te dragen deed niet zozeer veel stof opwaaien. Het waren vooral de zwarte geschminkte gezichten die voor heel wat commotie zorgden.

“Ik vind het eerlijk gezegd niet zo’n probleem”, reageert Aké op de vraag wat hij vindt van de commotie. “Als ik eerlijk mag zijn: ik vind de discussie te ver gaan. Ik denk iedereen dat soort dingen gewoon moet doen. Dit kan, in my opinion.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Gullit heeft zelf ook aangegeven dat hij het eervol vindt, dus ik denk niet dat we er een heel probleem van moeten maken”, besluit de verdediger van het Nederlands elftal, die bijval krijgt van Ronald Koeman.

“Daar sluit ik me wel bij aan”, benadrukt de glimlachende bondscoach na een vraag van journalist Valentijn Driessen. “Ben ik er lekker klaar mee. Jij bent er toch ook wel klaar mee toch, Valentijn? Dat je het nog vraagt. Ik ben het helemaal eens met Nathan.”

In gesprek met Humberto Tan zei Gullit inderdaad dat hij er zelf totaal geen probleem mee had. “Ik voel me eigenlijk best vereerd. Ze zijn me nog niet vergeten.”

Ook Tan zelf zoekt niets achter de ludieke actie van de supporters. “Het is eigenlijk een herinnering aan een van de grootste prijzen die hij heeft gewonnen als voetballer. Dat was ook de bedoeling van de actie”, zei de presentator in gesprek met De Telegraaf.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vraag me wel af waar de ophef dan is ontstaan. Ik heb zelf geen Twitter, maar er zouden vast een paar professionele slachtoffers iets geroepen hebben. Maargoed, je kan een foto van een stok plaatsen en die voelen zich dan nog gekwetst.

20 juni 2024 om 21:11

K zag een blonde student van jaar of 19 die wel geschokt was. Terwijl hij nog aan t bijkomen was van de protesten bij de universiteit, had hij hier al vast een duidelijk oordeel over: dit kan echt niet meer in deze tijd

20 juni 2024 om 22:52

Ach, in de VS hebben ze een allergie op blackface of als een blanke het N woord zegt.
Blijkbaar leven deze gevoeligheden anders aan deze kant van de oceaan. Ik denk dat sommige mensen dat moeilijk te begrijpen en/of te accepteren vinden.

20 juni 2024 om 21:48

Het komt volgens mij door Humberto Tan, die op hele slinkse wijze het bracht zovan wat vindt Nederland hiervan?

20 juni 2024 om 21:53

Het zijn beroeps zeikers die er een probleem van maken. Het ene deel heeft van protesteren zijn beroep gemaakt, de andere groep zit op z’n zolderkamer het internet te bevuilen en dan is er nog een groep is bij de media is gaan werken. Want die laatste groep heeft aan hun eigen duim genoeg om een rel te veroorzaken.

20 juni 2024 om 22:00

Ik denk dat het media is die gewoon kilks willen die dit opblazen. Tuurlijk zijn er een paar mensen die dit vreselijk vinden maar dat opzich is niet genoeg om het op te blazen. Een website als Rtlnieuws bijvoorbeeld is al te blij met het posten van dergelijke dingen

20 juni 2024 om 22:55

Je bent chef van een van de meest aantonende krant/sport media van het land. Eén EK is om de 4 jaar. We hebben er lang op gewacht. Je zit daar om vragen te stellen namens een groot deel van de voetballief hebbende bevolking/supporters. We staan aan de vooravond met de confrontatie met een grote favoriet Frankrijk en kunnen haast niet wachten totdat de wedstrijd gespeeld zal worden. Eén prachtige clash. Je stel een vraag aan Ake, een top gozer, gewaardeerd, in zijn prime. En wat vraag je dan…..? Een schande. Hij had echt echt gehoopt op een ander antwoord waarmee hij weer een lekker polariserend sfeertje mee had kunnen creëren. Zoveel
Mensen die hier weer in trappen. Geen aandacht aan geven. Gewoon lekker met zijn alle ongeacht alle verschillen genieten van het voetbal. Succes voor morgen!!!

22 juni 2024 om 11:01

Wij hebben er net aandacht aan gegeven hehe.. Het aantal comments zal ook wel invloed hebben of bijvoorbeeld VZ iets post.

20 juni 2024 om 22:42

Het lijkt mij vooral de media die dit een aandacht geeft. Niemand heeft er problemen mee. Gullit zelf niet Ake etc ook niet. Kunnen we aub stoppen met deze onzin gelijk.

20 juni 2024 om 23:25

Tja, je hebt tegenwoordig nou eenmaal mensen die iedere kans aanpakken om ergens een probleem in te zien. Die hebben waarschijnlijk zelf genoeg problemen en deflecteren dat richting dit soort zaken.

Er is in toenemende mate een groep blanke, linkse studenten die meent namens iedereen beledigd te moeten zijn. Vaak zijn deze te herkennen aan een paarse of een andersoortige alternatieve haarkleur. Eigenlijk zouden we daar niet eens meer aandacht aan moeten besteden. Het is toch vrij duidelijk dat er hier geen enkele racistische gedachte achter zit.. Verder die ik iedere Africa Cup en WK ook zat mensen uit die landen die hun gezicht om de een of andere reden wit verven. Prima hoor, ik heb nog nooit iemand hen van racisme horen beschuldigen, of mij daardoor beledigd gevoeld.

20 juni 2024 om 21:11

Je hebt volledig gelijk. Dit soort groepjes paarsharige hobbits moet je gewoon laten roepen en vooral niet serieus nemen. Uit protest zullen ze wel weer een school barricaderen, dat zegt genoeg over dat soort volk.

20 juni 2024 om 21:53

Daarmee beledig je de Hobbits, in hoeverre een fictieve wezen zich dat kan voelen 😛. Maar persoonlijk heb ik zelf een beter beeld bij deze schepselen dan van paarsharige groepjes die mogelijk een school barricaderen.

20 juni 2024 om 22:28

De hobbits verdienen meer respect dan vergeleken worden met dit soort gruwels. Paarse gremlins klinkt beter imo

20 juni 2024 om 21:57

Volgens mij kwam de ophef vooral uit het buitenland. Maar wellicht volg jij bepaalde mensen dat je dit meekrijgt, ik heb geen studenten of studentes hierover gehoord, heb je toevallig een link?

20 juni 2024 om 22:23

Mensen als Martijn hebben geen bronnen. Hij is gewoon geïrriteerd en ventileert waarschijnlijk wat zijn algoritme hem verteld heb. Dat is de wereld waar we in leven en dat moet je maar accepteren.

20 juni 2024 om 23:14

Ik stoor me best aan zulke comments, maar om er dan helemaal met goed doordachte argumentatie tegenin te gaan is zo'n ongelooflijke verspilling van je tijd, zeker op een voetbalsite. Dus ik hou het lekker kort.

Deze situatie is heel simpel: mensen uit het buitenland kennen de referentie niet, dus ze vinden er wat van. In Nederland weten we wie Ruud Gullit is, en snappen we dat er geen kwade bedoeling achter zit; integendeel. Niemand wordt gecanceld.

Maar het is wel een goed moment om te kunnen klagen over de paarsharigen. O wee dat iemand probeert voor anderen op te komen.

21 juni 2024 om 08:02

Oh jee. joeflaff en Baardgrasmus zijn linkse rakkertjes! Iemand doet een pruik op, vervolgens gaat een groepje boomknuffelaars huilen en is de rest van de wereld geïrriteerd als ze daar wat van vinden. Juist.

Laten we de vraag omdraaien: wie wordt er gekwetst door dit eerbetoon aan Gullit?

21 juni 2024 om 08:44

Ik weet niet wie er gekwetst is, ik heb niemand gehoord. Jij blijkbaar wel?

Tegenwoordig wordt het denkbeeldige tegengeluid als een soort stroman gebruikt, om daarna een niet bestaande strijd tegen 'woke' te kunnen voeren. Figuren als Derksen zoeken in de krochten van X een kritische noot, vergroten die enorm uit om zichzelf daar tegen af te kunnen zetten. Alsof zij ons behoeden voor dat grote tegengeluid (dat er helemaal niet is).

21 juni 2024 om 08:53

Zeitgeist ik ben links(er dan rechts) en het kan me niets schelen.
Ik heb trouwens ook alleen artikelen voorbij zien komen waar mensen vertellen dat ze het geen big deal vinden. Om vervolgens allemaal opmerking over links westers en woke te lezen. Lijken we bots.

21 juni 2024 om 00:27

Niet vergeten dat het ook een enorm klein groepje is met links gedachtegoed die hier een probleem van maakt. Maar wij in Nederland geven dit soort mensen een podium. Dat vind ik zo stuitend. Je verkleden als een nationale held van 1988 is geen racisme. Het heeft er helemaal niets mee te maken zelfs. Ik zal het ook nooit begrijpen.

21 juni 2024 om 13:41

Het belangrijkste wat ee als samenleving kunnen doen is geen aandacht te geven aan zulke gekkigheden. Zo verliest het vanzelf z'n kracht

Gezeur over een zweetbandje, gezeur over een ode aan Gullit.. de zwarte kant van Social Media.. (mag dit zwarte kant genoemd worden?)
En dat op zo'n geweldig voetbalfeest!

20 juni 2024 om 22:15

Hoezo de zwarte kant van social media? De grootste zeikerds over die band zijn oude media zoals Johan Derksen in zijn tv programma en Valentijn van de Telegraaf

20 juni 2024 om 22:22

Die hoor je er het meeste over ja, maar er waren ook vele negatieve berichten richting Memphis op sociale media.

20 juni 2024 om 23:20

Derksen heeft idd de TV als platform, waar de 'normale' Nederlander op social media haar gal kan spugen.
Het gezeik over de pruik is naar mijn weten ook niet op tv begonnen.

20 juni 2024 om 23:27

Mee eens, maar onderaan de streep is social media ook maar een spreekbuis van een ieder die het gebruikt. Het is toch voor een relatief groot deel een afspiegeling van de samenleving. Dat maakt het misschien wel een beetje pijnlijk, maar vooral schrijnend.

21 juni 2024 om 10:21

@sirius social media is vooral een afspiegeling van de extremere geluiden en niet zozeer van de samenleving. De mensen die gematigder zijn in hun opinie, gooien deze simpelweg niet constant op social media.

Is ook gezeur om niks. De intentie vanaf het begin was gewoon goed. Ruud Gullit is altijd al een grote held geweest in het Nederlandse voetbal door het EK van 1988. Snap niet waarom je daar ophef om wil maken. Zelfs Gullit vond het fantastisch. Gezeik om helemaal niks inderdaad.

Iedereen moet tegenwoordig overal iets van vinden, je zou er toch moe van worden als je dit soort vragen moet beantwoorden.

20 juni 2024 om 23:28

Iedereen vindt ook overal iets van. Dat is ook niet erg. Het wordt een probleem als het emotioneel gelul in de ruimte wordt, gebaseerd op niets anders dan een bepaald gevoel (dat net zo vaak wel als niet met de mening an sich te maken heeft).

Ik kan bijna niet geloven dat die vraag van Driessen komt! Als Aké er wel een probleem mee had, klom hij weer flink in de pen.

Ik snap de algemene ophef om blackface best, maar als nou echt alle betrokkenen het prima vinden jongens. Het is ook een beetje inschatting. Hier is het duidelijk goed bedoeld.

20 juni 2024 om 21:31

Precies dat. Wat pas echt sh*t is, is dat ik deze fophef bijna had gemist. Helaas toch weer in de fuik verstrikt geraakt.

Onderbelicht probleem is het niveau van de journalistiek. Van alle vragen die je Aké en Koeman kan stellen, vraag je ze naar zweetbandjes, verklede fans etc. Man, vraag die jongens eens wat gerichte vragen over spelwijze etc. Volgens mij zijn er zat voetbalgerelateerde topics om te bespreken tijdens zo’n persmomentje.

Jaja zo zien jullie het graag hè?
Wat een hoop hypocrisies lees ik hier of is het gebrek aan onwetendheid?
Ik als donkere man wat ik allemaal heb meegemaakt op mijn jongere jaren, dit voelt voor mij als een klap terug,nee ik denk er anders over.maar dat zou komen doordat ik eerder slachtoffer ben geweest van zulke aantijgingen.maar ja wie kan het wat schelen?

20 juni 2024 om 21:38

Wat zie je als een klap in je gezicht millbrown? De ode aan de donkere man Ruud Gullit door een stel blanke mensen? Een groter eerbetoon kun jij jezelf als donkere man toch niet wensen? Dit is emancipatie in z’n kwadraat.

20 juni 2024 om 22:06

Ajaxfollower je geef antwoord op een vraag die jij stelt!
Maar ik zal zo beleefd zijn jouw vraag te beantwoorden.
Het ging mij meer om
Ruud en akè die daar geen problemen mee hebben.
Als dit jouw definitie van emancipatie is loopt je rond met naïeve gedachten.
Een grotere eerbetoon?man nog steeds is 1juli niet erkend door Nederland.
Dat is voor mij als donkere man een grote eerbetoon.
Weet je normaal gesproken reageer ik nooit op topics,omdat ik merk dat er een bepaalde cultuur verschil is kwa denkwijze op dit site.En mensen zoals jij laat het weer blijken.

20 juni 2024 om 22:28

Waarom moet 1 juli erkend worden dan? Dan ga je je ineens beter voelen ofzo? Als Nederland nu erkend komt de volgende stap en dat is geld. Net als excuses en herstelbetalingen is onzin.

20 juni 2024 om 22:34

Ja, leuk dat jij 1 juli een groter eerbetoon vind aan de donkere man, maar daar ga je dus de mist in. Het is geen eerbetoon aan de donkere man in het algeheel, maar een ode aan Gullit. Dus waarom jij je er zo ongelukkig bij voelt, is mij niet helemaal duidelijk. Ik snap niet zo goed dat als de hoofdpersoon aangeeft vereerd te zijn, dat jij je zo in je eer aangetast voelt.

20 juni 2024 om 22:40

@nora1911 eerst willen ze excuses en dan komt het herstelbetalingen voor iets van honderden jaren geleden. Iedereen uit die tijd leeft niet meer en wij mogen er voor opdraaien.

20 juni 2024 om 22:42

1 juli is toch gewoon erkend? Net als iedere andere datum op de kalender?

20 juni 2024 om 22:49

Jij vertoont narratief gedrag in je comment een, fijne avond.

20 juni 2024 om 22:50

Waarom krijg ik het gevoel dat het bij jouw om geld gaat?

20 juni 2024 om 22:57

Want het draait die mensen om het geld.. zucht

20 juni 2024 om 23:00

Dat doe jij toch ook? Jij wilt toch ook je overtuigingen aan ons laten weten. En omdat wij niet zwart zijn kunnen wij het niet begrijpen. Nee ik begrijp het ook niet hoe types als Sylvana, Afrieye en jij iets onschuldigs als een goed bedoeld eerbetoon aangrijpen om je eigen narratief op te dringen.

20 juni 2024 om 23:20

Omdat enkele politieke partijen dit al jaren bespreekbaar maken. Niemand uit deze tijd hoeft excuses te maken vind ik voor iets van zo lang geleden. Plus in het verleden hadden mijn familieleden geen slaven. Met herstelbetalingen betaalt de belastingbetaler mee en nogmaals die zijn allemaal onschuldig en hebben niks met het verleden te maken.

20 juni 2024 om 23:25

Millbrown, 1 juli is inderdaad geen Nederlandse feestdag. Wel wordt er genoeg aandacht besteedt aan Keti Koti. Of moet Nederland nog meer doen volgens jou?

20 juni 2024 om 23:32

Ga je lekker? Je bent alles behalve beleefd. Je komt met iets heel anders op de proppen dan waar het hier om draait, een eerbetoon aan Gullit. Als het je raakt is dat jouw probleem. Ik kom uit een hele grote Surinaamse familie. De meest vreselijke verhalen zijn bekend en zullen nog vele generaties meegedragen blijven worden. Maar we moeten er niet in blijven hangen of zwelgen zoals een kleine groep mensen blijft doen. Als de Nederlandse staat 1 juli niet wilt erkennen slaap ik er geen nacht minder om. Als de Nederlandse staat dat wel zou doen, ook prima.

20 juni 2024 om 23:44

Ajaxfollower ik geef net aan wat ik een eerbetoon vindt “erkend 1 juli.
Ik eis niks gewoon een utopie gedachte die in mij leeft,sorry als mijn geschiedenis jouw stoort.
Het moreel is ver te zoeken en dat bewijst jullie met elke reactie,zelf die likes geef mij het beeld waar ik angstig van word.

21 juni 2024 om 09:06

Dit gaat toch helemaal niet over 1 juli, maar over een aantal mensen die verkleed gaan als hun voetbalheld. Het lijkt mij juist een goed teken dat een aantal blanke jongens een donkere man als held zien. Dat is toch juist wat we willen? Het tegenovergestelde van rascisme.

En dan toch zijn er weer een paar van die beroepsslachtoffers die vinden dat het weer over hun gaat.

21 juni 2024 om 13:46

@Leon Tijssen Tuurlijk gaat het om geld. Herstelbetalingen zijn pure onzin, want niemand die in die tijd heeft geleefd leeft nu nog. Ik ben zelf donker en hoef geen enkele cent van eventuele herstelbetalingen.

20 juni 2024 om 21:53

Het kan mij vrij weinig schele eerlijk gezegd we kunnen niet met ieder individu rekening houden.

20 juni 2024 om 22:02

Dan mogen maskers met rood haar niet, met lange neuzen, met brillen.. allemaal dingen waar mensen voor geplaagd zijn. Maar als je racisme als de ultieme zonde ziet en dus boven alle andere formen van haat dan maakt de rest niet uit.

20 juni 2024 om 23:31

Dan moet je waarschijnlijk hulp zoeken (niet lullig bedoeld, maar dan heb je duidelijk bepaalde trauma's dermate niet verwerkt dat je de realiteit niet juist inschat), want dit heeft niets met discriminatie of racisme te maken. Het is meer een soort ode aan een Oranje-held van weleer. Als je hier slechte intenties of iets in die richting in ziet, moet je je misschien afvragen of je niet een verkeerd beeld van de wereld om je heen hebt. Als we vanuit jouw context gaan redeneren, kun je zo'n beetje alles afschaffen. Je kunt zelfs een suikerklontje bij wijze van spreken dermate ontleden dat het racistisch is op die manier. Ik denk niet dat ik je hoef te vertellen dat een suikerklontje gewoon een suikerklontje is...

In plaats van kritische vragen over de vreemde keuzes van Koeman, het langzame tempo waarin NL voetbalt etc. komen onze “journalisten” met vragen over zweetbanden en geschminkte mensen. Treurig niveau.

De media moet niet de persoonlijke mening van een paar wappies op social media aanpakken om wat ‘nieuws’ te hebben. Mensen die zoiets melden, moet je gewoon negeren (…).

20 juni 2024 om 22:03

tja we doen er zelf ook aan mee door erop te reageren zoals ik nu zelf. Het nieuws kijkt naar hoeveel mensen reageren ...

Idd commotie om niks belangrijk is gewoon dat we de context moeten weten en niet met emoties iedereen zomaar beschuldigen.

Wordt er soms een beetje moedeloos van, het is toch hilarisch hoe zij Gullit na willen doen, heb je weer zo'n type aks Sylvana Simons die er weer wat over zegt, zulke gasten ga eens een baan zoeken.
Ik ben absoluut geen racist maar weet niet hoe ik mensen zoals een Gullit, Tan enz zou moeten benoemen, krijg je weer de racisten kaart toegeschoven als ik het anders benoem maar niets mee bedoel pfff

20 juni 2024 om 22:21

Hoe moeilijk is het? Donkere mensen. Mensen met een donkere huidskleur. Hoe beschrijf jij Robben en Derksen dan?

20 juni 2024 om 22:29

Die beschrijven we als blank

20 juni 2024 om 22:45

Wit, zwart en gekleurd zijn de enige opties toch tegenwoordig?

20 juni 2024 om 23:35

Nou, doorgaans hebben mensen ook gewoon een voor- en achternaam. Dat lijkt me wat makkelijker dan 'donker persoon', 'blank persoon' of wat voor vage bewoording dan ook. Man, wat maken mensen het moeilijk tegenwoordig om gewoon de persoon te zien... Ongelooflijk...

20 juni 2024 om 23:25

"ik ben absoluut geen racist, maar..." classic.

Wel grappig dat sommige mensen zich hier zo ongemakkelijk over voelen, terwijl het enige wat je moet doen is respect hebben voor de ander. Zulke comments doen hetzelfde als waar ze bijvoorbeeld een Sylvana Simons van betichten: dingen groter maken dan ze zijn.

Dit is niet per se gericht aan jou, maar als je gewoon respect hebt voor het feit dat sommigen zich niet gehoord vinden, betekent het meteen dat ze het dus ook niet over jou hebben. Zodra je er verongelijkt over gaat doen (a la "het wordt me nu zo moeilijk gemaakt als blanke man" bewijs je alleen maar hun gelijk.

21 juni 2024 om 08:28

En wat als je Sylvana prima hoort, maar het er niet mee eens bent? Door haar te erkennen, geef je haar gelijk, door er tegen in te gaan dus eigenlijk ook... Dat creëert iets vreemds, vind je niet?

Niemand maakt er dus uiteindelijk een probleem van....1,2,3 en door.......wat kansloos en triest.

Als blanken gaan bepalen wat wel en niet racistisch is voor de donkere mensen dan is einde zoek..

21 juni 2024 om 09:27

Dat bepalen blanken niet ,maar gullit en ake.

Prima, Aké en Gullit vinden het één en een andere groep is tegen Blackface. De geschiedenis van Blackface is vuil. Een racistische en vernederende karikatuur. Als we Joden nadoen, dragen we ook geen prothese neus. Als we Duitse spelers nadoen doen we niet opeens een SS-logo op ons shirt. Waarom dan wel zwart schminken en een pruik dragen?

20 juni 2024 om 22:33

Omdat dat is hoe Gullit er uit zag?

21 juni 2024 om 09:02

Een Jood met een grote neus toch ook?

21 juni 2024 om 09:22

Karikatuur: spotprent
tekening of beschrijving waarin een persoon of zaak door komische overdrijving wordt getypeerd.
een bepaald eigenschap wordt overdreven
overdreven voorstelling, waardoor het belachelijk wordt vb: hij tekende een karikatuur van de president

21 juni 2024 om 14:02

mokuku, ligt er aan hoe die ene specifieke jood die jij wil eren eruit ziet. De meeste joden hebben echter geen grote neus.

20 juni 2024 om 22:34

Een SS logo vergelijken met een pruik. Met dit soort opmerkingen hoop ik dat morgen tientallen duizenden supporters zich verkleden als gullit. Een ware voetbalheld en iedereen ziet die kopbal dat zijn lange haren mee bewegen in de lucht.

20 juni 2024 om 22:36

Ze willen op Gullit lijken, heeft helemaal niets met Blackface te maken. Daarnaast vond Gullit het zelfs een eer, wie is de rest van de wereld dan om hier wat van te vinden? Het wordt alsmaar treuriger op deze aardbol, deze discussie gaat helemaal nergens over.

20 juni 2024 om 22:42

Ik zie dat er 37 reacties zijn op dit bericht waarvan er twee het vervelend lijken te vinden. Alle ‘geïnterviewden’ vinden het prima en de persoon in kwestie ook. Dat is toch geen slechte score?

20 juni 2024 om 22:40

Omdat het geen karikatuur is, maar een echt persoon die wordt nagebootst. Dat verschil zie je zelf hopelijk ook wel?

21 juni 2024 om 09:04

Wist je dat slechts een paar decennia geleden Amerikanen zich zwart schminkten om donkere artiesten na te doen, omdat ze zich zo ver verheven voelden boven donkere mensen? Ze wilden niet als wit persoon ‘hun’ muziek maken. Ze vonden het prachtig, maar vonden het ‘apenmuziek’, dus moesten ze eerst zwart geschminkt worden.

21 juni 2024 om 09:13

Dat is een heel verdrietig gegeven dat werkelijk waar niks met deze gebeurtenis te maken heeft. Jij hebt het over blackface en de pijnlijke geschiedenis. Dat is hier niet aan de hand. Zie je werkelijk het verschil niet tussen een karikatuur en letterlijk op een persoon willen lijken?

Het is opnieuw de 0,1% die de 99,9% (waaronder Ruud Gullit) iets wil aanpraten. Ik snap de media ook niet zo goed. Laat dit toch lopen. Zonder media aandacht was er geen ophef.
De Oranje Indiaan zou anno 2024 ook niet meer kunnen volgens de 0,1%. Culturele toe eigening. Die man deed geen vlieg kwaad.

Ik weet niet wat verdrietiger is: de twee of drie mensen die hier daadwerkelijk een probleem mee hebben, of de boos-mannetjes die dit maar wat graag als brandstof aangrijpen om overtrokken conclusies over universiteiten, ‘links’ en woke te trekken.

20 juni 2024 om 22:49

Mensen die zeggen dat alle studenten links zijn, die lopen vooral niet zoveel rond op universiteiten zelf heb ik het gevoel.

Al varieert het natuurlijk wel een beetje qua opleidingsonderdeel.

20 juni 2024 om 23:37

Tja, mensen vinden hun gevoel tegenwoordig belangrijker dan feiten. Dan krijg je dat soort vage statements.

Sorry maar het onderwerp racisme begint echt helemaal door te slaan . Iedereen met meer dan 2 hersencellen weet dat dit gewoon een eerbetoon voor Gullit is . Komt nog zover dat je als blanke niet te lang in de zon mag liggen . Ik ben absoluut tegen racisme maar hou de kerk aub een beetje in het midden zeg .

Waarom oordelen mensen voor een ander. Gullit vind het eervol ipv dat hij het rascistisch vind. Waarom denkt mij niet eerst na want al de mensen die het vinden dat het niet kan niet eens de actie hierachter. Door hun vervelende tot walgelijke reacties hebben ze een hele mooie actie op zeep gelopen waardoor en goed doel nu geen geld ontvangt.
Deze supporter gaat als look a like van raars Gullit naar de wedstrijden en hiervoor werd hij gesponsord. Dit geld zou ten goede komen van Máxima kindercentra .

Iemand van mijn generatie weet dat Ruud Gullit zich naast het voetballen in heeft gezet tegen de Apartheid in Zuid Afrika (hij droeg zelfs een prijs op aan Nelson Mandela die toen nog gevangen zat). Ruud heeft zelfs een hitje gehad met een nummer hier over. Deze 3 fans zullen ongetwijfeld de leeftijd hebben dat ze dit ook weten. Zou iemand met racistische motieven zich dan uitdossen zoals Ruud? Dat lijkt mij wel heel erg dom.

Het zou wat zijn als Boer Harm een donkere man blijkt te zijn. Dat zou ik dan ook racistisch vinden. Ik ben fel tegen racisme enkel kan ik deze hele discussie niet begrijpen. Ik zou het prachtig vinden om te zien onder de fans, gullet is een van mijn jeugdhelden.

Ben, zelf donker van kleur, maar kan me om dit soort dingen totaal niet druk om maken, Gullit heeft toch een donkere huidskleur, en had toen die tijd toch rasta haren?

Is dit dan het begin van de ommekeer? Een Gullit die zich niet beledigd voelt en een Tan die er niet hard tegenin gaat?

Zolang alles met respect uitgevoerd wordt zou er geen probleem moeten zijn.

Anders moet straks zelfs de Hulk of de Power Rangers zich straks respectloos behandeld voelen als er met Carnaval iemand zich vol giet met drank in 1 van hun pakjes.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren