Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Akpom uploadt vlog op YouTube en geeft kijkje achter de schermen rondom thuisduel van Ajax: ‘Een heel zwaar seizoen’

Laatste update:

Chuba Akpom heeft zondag op zijn persoonlijke YouTube-kanaal een vlog geüpload over de dagen rondom Ajax – Almere City FC (3-0) van afgelopen mei. De 28-jarige spits van de Amsterdammers laat onder meer zien hoe hij zich voorbereidt op de wedstrijd en hoe hij samen met een aantal teamgenoten naar muziek luistert in de kleedkamer. Akpom nam zijn camera ook mee tijdens de ereronde na afloop van de wedstrijd.

In de video van Akpom laat hij vanaf de dag van tevoren zien hoe hij zich voorbereidt op de wedstrijd. De spits van Ajax laat weten dat hij het fijn vindt om de tegenstander te analyseren. Akpom laat zien dat hij op zijn iPad naar fragmenten van het duel tussen Heracles Almelo en Almere City zit te kijken.

“Ik let vooral op de twee centrale verdedigers en de keeper”, aldus de spits. “Ik wil zien hoe zij zich positioneren en welke loopacties ik zou kunnen maken om schade aan te richten.” Vervolgens is te zien dat Akpom, in de uren voorafgaand aan het duel, met onder anderen Devyne Rensch en Carlos Forbs in de kleedkamer naar muziek zit te luisteren. Ook Kenneth Taylor en Kian Fitz-Jim komen voorbij.

Ajax won het thuisduel met 3-0 dankzij een hattrick van Steven Bergwijn, waardoor de vijfde plaats werd veiliggesteld. Omdat het de laatste thuiswedstrijd van het seizoen was, lopen de spelers na afloop een ereronde door de Johan Cruijff ArenA. Brian Brobbey en Jorrel Hato laten de persoonlijke prijzen die ze in de wacht hebben gesleept zien voor de camera van Akpom.

De aanvalsleider laat, als hij thuis is gekomen, zijn licht schijnen op het seizoen van de Amsterdammers. “Een goede 3-0 overwinning voor ons vandaag. Dat hadden we nodig om de vijfde plaats veilig te stellen, waardoor we aan het einde van het seizoen geen play-offs hoeven te spelen”, aldus Akpom. “We wilden natuurlijk niet op de vijfde plaats eindigen, maar het was voor ons allemaal een heel zwaar seizoen.”

“Ajax is de beste club van Nederland, maar dit seizoen kwamen we tekort. Al met al was het een positieve dag vandaag. De zon scheen, mijn familie was er en mijn zoontje kwam op het veld om wat te voetballen. Hij smeekte al een paar weken om het veld op te mogen. Dat was leuk voor hem.”

Het wordt afwachten of Akpom komend seizoen ook nog bij Ajax speelt. De Amsterdammers zijn druk bezig met de komst van Wout Weghorst en Akpom zat afgelopen seizoen vaker op de bank dan hem lief was. Ajax wil hem in ieder geval niet vóór augustus laten gaan, aangezien de club het eind juli in de tweede voorronde van de Europa League opneemt tegen FK Vojvodina. Ajax wil dan nog over Akpom kunnen beschikken.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Dit is wellicht een van de grootste verschillen met verleden jaar. Verleden jaar zat er rond deze periode al veel chagrijn, waar blijven de aankopen? Telegraaf en andere schreven regelmatig negatieve stukken.

Nu is het veel gemoedelijker, nieuwe seizoen start en de sfeer in de ploeg is stukken positiever. Dat ga je straks terug zien in de prestaties.

1 juli 2024 om 14:41
0

Het is wel te hopen dat Kroes itt Mislintat de selectie wel wat eerder op orde heeft, zeker als er eerst spelers weg moeten voordat er versterkingen gehaald kan worden. Tel daarbij op dat Brobbey, Bergwijn, Kaplan, Sutalo (en in mindere mate Sosa) waarschijnlijk later aansluiten vanwege het Ek.

Straks heb je weer een stroeve start, begint de media te zagen en valt Ajax weer in hetzelfde negatieve spiraal.

1 juli 2024 om 15:03
0

De selectie die er staat is alleen ook lang niet zo slecht als vorig jaar eruit is gekomen. Een goede trainer, die structuur aan kan brengen gaat al veel extra brengen. Als is het sowieso te hopen dat de selectie wat eerder op orde is, ja. Maar het EK maakt het ook lastig -zorgt ervoor dat de markt later op gang komt-

Al kan het ook altijd ineens heel snel gaan met spelers

1 juli 2024 om 15:03
0

@Oortap,

Versterkingen vroeg kan iedereen vergeten, en als je een echte supporter bent kan je daar normaliter alleen maar blij mee zijn.

De huidige selectie is (veel) te groot, met veel te hoge afschrijving. Dus er moeten eerst spelers weg.

GK: Ramaj, Rulli, Gorter, Pasveer, Setford (min 2 weg)
RB: Gaaeij, Gooijer, Sanchez, Rensch (min 2 weg)
LB: Sosa, Baas, Wijndal, Martha (min 2 weg)
CV: Sutalo, Hato, Kaplan, Avila, Medic (1-2 weg)
LV: Bergwijn, Forbs, Godts, Axel-Dongen en Unuvar

Etc etc

Voor het mooie vertrekken:
Rulli, Akpom, Wijndal alle drie sowieso, dat scheelt afschrijving en salaris

1 juli 2024 om 15:30
0

Ik heb ze eerder vandaag, na het nieuws over Pasveer proberen te tellen en kwam meen ik tot 32 spelers in de A selectie (een beetje afhankelijk van wie je wel of niet mee neemt).

Dat zijn er, als je ook nog een paar jonge talenten door wil schuiven, een stuk of 10 te veel, waarbij je een aantal jonge spelers eventueel kan verhuren.

Voordat de selectie een eind wordt terug gebracht denk ik dat er alleen een rechtsbuiten komt. Ze hebben tot nu toe overal laten doorschemeren dat daar de eerste prioriteit ligt en die sowieso komt/moet komen.

1 juli 2024 om 15:38
0

Al maak je deze selectie fitter dan het afgelopen seizoen, dan maak je al een stap in de goede richting.
Je merkt Al dat er een andere chemie is tussen deze trainer en de vorige trainers. Deze trainer is vanaf dag 1 bezig met de groep en zit er boven op.

1 juli 2024 om 14:49
0

Ik denk ook dat het komt om de Telegraaf ens. Bezig met het EK dus even minder aandacht voor Ajax .

1 juli 2024 om 15:14
0

Ik hoop dat het gemoedelijk blijft.

Volgens mij kwam het chagrijn iets later. Rond deze tijd had Ajax vd Boomen en Tahirovic al binnen en moesten Kudus, Timber, Alvarez, Tadic e.d. nog vertrekken. Doordat ze pas later een eerste wedstrijd moesten spelen waren ze ook pas net een dag in training en niet al bijna 2 weken zoals nu.

Het chagrijn begon voor mijn gevoel na het vertrek van Tadic en Timber midden juli.
Goed mogelijk dat dit nu ook gaat gebeuren. Net als bij Mislintat geven de meeste fans / volgers nu de huidige leiding het voordeel van de twijfel, maar de eerste unhappy berichten over het uitblijven van versterkingen kun je inmiddels ook vinden.
Wanneer er over een week of twee, 10 dagen voor de eerste EL kwalificatie wedstrijd, nog geen spelers gehaald zijn, zal dat alleen maar erger worden.

Als je Ajax het afgelopen 1.5 seizoen niet gevolgd zou hebben en puur afgaat op dit filmpje/vlog zou je zeggen wat een vrolijkheid allemaal. Een laatste wedstrijddag vloggen met een 3-0 overwinning, de 5e! plaats veilig gesteld en geen play-offs hoeven te spelen. Iedereen zou zich doodmoeten schamen na zo'n seizoen maar daar lijkt het allesbehalve op.

Een vrolijke Taylor na zo'n seizoen verbaast me ook weinig als je heb gescoord tegen Emmen het seizoen ervoor en dan het wijzelijke vingertje voor de mond. Man wat een generatie zeg.

1 juli 2024 om 14:49
0

Dus het feit dat het bestuur er al 2 jaar een puinhoop van heeft gemaakt moet betekenen dat alle spelers, zelfs na een winstpartij, met een chagrijnige kop maar gelijk naar binnen moeten lopen? Juist als het moeilijk loopt geniet je net even wat meer van de positieve punten. Alle Ajacieden zien dat het beter moet. Iedereen ziet dat het beter moet. En volgens mij hebben ook alle spelers van Ajax meedere keren toegegeven dat dit niet is waar Ajax hoort te staan en zijn. Wat wil je nog meer dan precies? Als iedereen daar met een lang gezicht rond gaat lopen krijgen ze ook iedereen over zich heen.

1 juli 2024 om 15:36
0

@afcaeric, Het bestuur heeft er zeker de afgelopen 2 jaar een puinhoop van gemaakt. Maar de spelers hebben er geen puinhoop van gemaakt op het veld wil je zeggen? Die zorgen notabene voor de prestaties.
Ik ben zeker voorstander van het feit dat je successen moeten vieren, maar welke successen zij er geweest dan dit seizoen? Een overwinning op een Almere City in de laatste wedstrijd van het seizoen die de poort open zette voor jullie?
Want een 18,e plaats in een seizoen, 10-0 van Feyenoord op de broek, 5e plaats in de ED, Uitgeschakeld worden door amateurs in de beker zijn nou niet echt successen wil ik zeggen.

1 juli 2024 om 16:56
0

Als jij niet snapt dat Taylor na die laatste wedstrijd, niet heel teleurgesteld rond loopt weet jij niet wat empathie is. Taylor is door zo’n grote groep, zo erg negatief benaderd en heeft zich desondanks behoorlijk herpakt. Taylor heeft zeker op het einde van de competitie duidelijk vooruitgang laten zien. Als je dan van wezenlijk belang bent in het behalen van de (tussentijds bijgestelde) doelstelling, snap ik dat je niet met een gezicht van een oorwurm rond loopt. Oftewel, nee hij zal niet tevreden zijn maar ja hij zal op dat moment het positieve zien en daardoor een positief gevoel hebben…en gelijk heeft hij!

1 juli 2024 om 18:19
0

Wat een onzin. Dus iedereen moet maar de hele tijd gaan janken omdat het een matig seizoen was? Positiviteit is de basis van een goed elftal, alleen maar schamen en negatief zijn heeft geen enkele zin.

1 juli 2024 om 14:59
0

Het seizoen zit erop Rotterdamse vriend. Een nieuw seizoen breekt aan, eentje waarin Ajax haar zaakjes bestuurlijk weer in orde heeft en er een veel betere sfeer hangt.

Nee we gaan niet terug blijven kijken naar afgelopen jaar, we kijken nu weer vooruit, naar het nieuwe seizoen. En we kijken met veel belangstelling naar de concurrentie, wat gaat daar gebeuren en hoe gaan die hun verkopen op vangen.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. De sfeer is in ieder geval goed.

1 juli 2024 om 15:39
0

@speedyafc, Je bent erg erg hoopkleurig gestemd. Jij denkt dat alles nu opeens koek en ei is en dat Ajax weer voor de tiel strijdt? Je loopt nog steeds met jongens als Hato & Sutalo achterin, een matige keeper die acteert geweldig te kunnen keepen, geen middenveld en 2 linksbuitens van 50 miljoen die niet renderen.

Zaakjes bestuurlijk weer op orde? Door die Kroes op een plek te zetten waar die eigenlijk helemaal niet hoort te zitten? Nee moreel kennen jullie niet daar in Amsterdam.

Voorloping zitten PSV, Feyenoord, Twente en AZ nog in een beter vaarwater als dit huidige Ajax.

1 juli 2024 om 15:51
0

Ik verwacht eerlijk gezegd dat PSV nog een maatje te groot zal zijn dit jaar. Het is nu afwachten welke spelers er bij Feyenoord allemaal gaan vertrekken.

Ajax zal dit jaar voor plek drie en heel misschien wel plek 2 gaan.

AZ heeft net Pavlidis verkocht, zit dus in het geheel niet in beter vaarwater. Die gozer zat op 80 goals en 27 assists in 137 wedstrijden. AZ doet echt een behoorlijk jasje uit.

Twente zelfde laken een pak. Brenet en Small zijn net vertrokken. Ugalde was al verkocht. Voor de spits hebben ze nu alleen de 35 jarige van Wolfswinkel over.

Feyenoord is afwachten. Geertruida gaat weg maar daar zal het niet bij blijven. Voor hetzelfde geldt vertrekken ook Hankco, Wieffer en Giminez. Minteh is al weg, verhuur periode liep af.
We zullen zien wat voor selectie Feyenoord dadelijk op het veld heeft staan.

Hou toch op met je moraal, gaat echt helemaal nergens over. Kroes zit prima op de TD plek, denk dat hij ook een uitstekende directeur geweest was. Ajax heeft de bestuurlijke lege plekken allemaal prima ingevuld.

1 juli 2024 om 16:21
0

Wat denk je nou zelf dat Ajax voor plek 2 kan gaan met een centraal driehoek bestaande uit Ramaj, Sutalo en Hato? Tel daarbij Rensch als back op. De Linksback is een twijfel geval want als dit Wijndal wordt heb je natuurlijk het beste tandem van Europa weer intact met hem en Bergwijn.

AZ zal zich zoals gewoonlijk in de spits wel weer prima versterken dat hebben ze al jaren prima in orde.
PSV zal ongetwijfeld een jasje gaan uit doen, Feyenoord hier en daar ook net als Twente. Maar bij jullie moet er teveel gebeuren om te kunnen strijden voor directe CL plekken.

Hoezo zou ik moeten ophouden met moraal, dat is toch zo? Al jaren een crimelene bende daar op de supportersvakken, een TD die een dickpick stuurt in deze tijd, een AD die zich niet of nauwelijks durft uit te spreken, Kroes die aandelen aankoopt met voorbedachte rade of die leuke rechtszaak met De Vrij toen dit nog als directeur bij SEG werkzaam was of toch het blijven beschermen van Promes terwijl het eea al bekend was?

1 juli 2024 om 16:33
0

En hoe ziet de centrale driehoek er bij de concurrentie straks uit? Alles is relatief. We zullen het straks begin september wel zien. Heb er dit keer stukken meer vertrouwen in.

Al jaren zien we vuurwerk in het stadion de Kuip. Laatst moest de brandweer nog met spoed komen blussen, brand in een vol stadion. Waarom hingen al die netten er ook alweer? Oh ja, tegenstanders kregen spullen naar hun hoofd gegooid, tot bloedens aan toe. Spreekkoren zelfde laken een pak. Zelfs met versterkte installatie werd er op het stadion plein gezongen over een terreur organisatie en een bepaalde bevolkingsgroep die uitgeroeid moest worden.
Europees zien we steeds vaker dat Feyenoord fans geweigerd worden. Hoe zou dat toch komen?
En aanvoerders die weigeren een regenboog band te dragen? Gewoon de andere kant opkijken toch?

Christenen zeggen het altijd heel mooi, zij die zonder zonden zijn werpen de eerste steen.

Je kan iemand die niet veroordeeld is niet jarenlang een beroepsverbod geven. Promes verliet Ajax al begin 2021. Pas twee en een half jaar later werd hij in eerste aanleg veroordeelt.

1 juli 2024 om 18:25
0

Het gaat er in princiepe niet om hoe die centrale driehoek er bij de concurrentie er uit gaat zien. Die zullen ten alle tijden beter zijn als deze 3 van Ajax.

Gelukkig is er geen vuurwerk te bekennen in de arena wil je zeggen? Kan me nog een wedstrijd herinneren waarin een wedstrijd doelbewust werd gesaboteerd vanwege het gooien van fakkels, nietwaar? Of moeten we het over de Vermeer pop hebben? De bekerfinale van 2014 tegen Zwolle? Of überhaupt elk bezoek aan de Kuip van de bekerfinales tegen PSV waarbij van alles werd gesloopt?

In welke Europese uitwedstrijd worden Feyenoord supporters buitengesloten behalve in Rome? De afgelopen 3 Europese seizoenen zijn een feest zonder grote problemen maar tegen een volksfeest aan.

Vergeet niet dat Ajax op de hoogte was van het feit dat Promes werd afgeluisterd door de politie, zoiets gebeurd niet zomaar.

1 juli 2024 om 18:55
0

Ik ga er geen wedstrijdje verpiesen van maken. Grote clubs hebben een harde kern en daar gebeuren incidenten. Bij allemaal.

Iedereen in Nederland is onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. Ajax heeft geen toegang tot strafdossiers of bewijsmateriaal, is geen rechter en besloot Promes van de hand te doen. Maar hem verbieden te voetballen, dat ging te ver.

Ajax wist medio 2020 niets van afluisteren. Sterker nog, dat jaar vonden de criminelen activiteten waarvoor Promes later voor veroordeeld is, plaats. Begin 2021 nam Ajax al afscheid van Promes.

1 juli 2024 om 15:20
0

Wat een generatie zegt die dan. Zegt gelijk iets over hoe je er tegenaan kijkt misschien door een oude bril.

Natuurlijk is er plek voor vrolijkheid na een heel seizoen chagrijnigheid

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren