Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Graafschap-parel Önal maakt voor 1 miljoen euro stap omhoog naar Eredivisie

Laatste update:

NEC heeft de strijd om de handtekening van Basar Önal gewonnen, zo melden bronnen rondom de club aan Voetbalzone. De negentienjarige aanvaller van De Graafschap kon ook rekenen op interesse van de Turkse topclubs Galatasaray en Besiktas, maar kiest dus voor een stap naar de Eredivisie.

De Nijmegenaren betalen circa één miljoen euro om Önal in te lijven. De verwachting is dat de jeugdinternational van Turkije dinsdag officieel wordt gepresenteerd door NEC.

Önal werd de afgelopen maanden ook gelinkt aan andere clubs uit de Eredivisie. Hij heeft zijn keuze nu echter laten vallen op de Nijmeegse club, die het afgelopen seizoen knap zesde eindigde in competitieverband en de finale van de TOTO KNVB Beker verloor van Feyenoord.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De dribbelaar zette zichzelf tijdens de vorige jaargang bij De Graafschap op de kaart met zijn productiviteit. In de Keuken Kampioen Divisie noteerde hij in 32 wedstrijden 9 goals en 6 assists.

In totaal speelde hij 83 duels in de hoofdmacht van de Superboeren. Daarin was Önal goed voor 19 doelpunten, 11 keer fungeerde hij als aangever.

NEC heeft zich intussen al flink geroerd op de transfermarkt. Önal wordt de vierde zomerse versterking voor trainer Rogier Meijer. Eerder verzekerden de Nijmegenaren zich al van de komst van Stijn van Gassel (Excelsior), Sami Ouaissa (Roda JC) en Luc Nieuwenhuijs (Vitesse).

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Mooie stap voor Önal, bij NEC kan die zich rustig ontwikkelen naar een nog betere speler. Vanuit de Graafschap kant had ik wel een iets hogere transfersom verwacht... ja 1 miljoen is aardig wat maar denk dat als je hem naar Turkije had verkocht dat de transfersom wel hoger was uitgevallen.

1 juli 2024 om 12:40
0

1 miljoen is al een hoge som als je kijkt naar hoe er over het algemeen beleid wordt gevoerd. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat ze maar wat aanklooien daar. Helaas. Maar goed, dat is ook de charme van de club hè

1 juli 2024 om 12:50
0

En dan word nu waarschijnlijk die 1 miljoen weggegooid aan oude op retour slechte spelers ipv bij de jong teams kijken of daar nog talentvolle jongens zitten die je voor een prikkie kan overnemen..

1 juli 2024 om 13:13
0

Natuurlijk! Misschien kunnen ze Anthony van den Hurk aantrekken. Als je als club vooruit wil, moet je inderdaad proactief kijken bij een Jong Ajax. Dat kunnen ze blijkbaar wel, getuige Rio Hillen, maar wel heel incidenteel. Zet een aantal slimme mensen in de top en je bent binnen een jaar of 5 een stabiele eredivisionist. Ben ik van overtuigd.

1 juli 2024 om 13:20
0

Moet ook gezorgd worden dat het financieel ook is een x stabiel is. Zoals zo Seuntjes is leuk dat je hem terug haalt maar had Raterink niet dezelfde impact kunnen hebben?

Lijkt er nu op met de verkoop van Haen en Önal dat daar waarschijnlijk weer 'oude' jongens komen te staan.

Zoals Twan van Gilst speelde best prima potjes achter elkaar en dan komt uit het niks Giovanni Buttner op zijn plek en dat vind ik aan de ene kant zonde om waarde te gaan creëren op het veld.

1 juli 2024 om 13:20
0

Hopen we al jaren op, maar blijkbaar lukt niemand het

1 juli 2024 om 15:15
0

Dat laatste heeft (denk ik) het een en ander te maken met de naam en wat verkeerde invloed.. bij een club als de Graafschap moet je inderdaad waarde op het veld creëeren, verkopen, slim investeren en zo doorgroeien. Dat lukt alleen niet als men niet veel verder komt dan loze kreten als "we'j mot'n het samen doen", zonder daarbij enige vorm van visie te ontwikkelen.

1 juli 2024 om 17:28
0

Inderdaad. Als Go Ahead, PEC, Heracles, en een in mindere mate Excelsior het kunnen, kan Graafschap het ook. Als Winterswijker die bijna 20 jaar voetbal volgt is het toch ongelooflijk dat ze in mijn tijd nooit langer dan 2 jaar in de Eredivisie hebben kunnen spelen. Terwijl het wel kan. Het is dat zogenaamde nOaBeRsChAp, waar we zo leuk mee lopen te doen, dat goed beleid in de weg zit. Door dat zogenaamde noaberschap houden ze elkaar de hand boven het hoofd. Echt ongelofelijk slechte managers hebben we ook vandaag de dag. Net zoals in de tijd van Hofstede, die bepaalde mensen binnen club haalde/hield omdat ze verwant waren aan een relatie (bijv. zoon van een investeerder).

1 juli 2024 om 17:32
0

Als je toch ook zo'n Martin Mos volgt op Twitter, het is echt om verdrietig van te worden dat dat soort gasten onze mooie club mogen leiden. Het is geen eens een publiek geheim meer dat meneer nogal een dronkaard is, maar soms gooit ie al om 11 uur sochtends de gekste dingen eruit. Hoe heeft zo'n man ooit een vooraanstaande rol kun vervullen.

2 juli 2024 om 09:37
0

Exact, Pimpelman. De ons-kent-ons-cultuur leeft vrij sterk in de Achterhoek en dat is voor sommige zaken best handig, maar niet bij een voetbalclub. Dat is uiteindelijk in essentie een miljoenenbedrijf dat je ook als zodanig moet leiden. Dat kan niet als je daar wat niet al te slimme ex-voetballers neerzet. De voornaamste vereiste is 'binding met de regio'. Dat is een pré, begrijpelijk, maar het is ridicuul dat het zo belangrijk gemaakt wordt. Zet er gewoon slimme, handige mensen neer die een (goed doordachte) visie hebben. Betaal ze naar prestaties en er zijn genoeg geschikte kandidaten die zoiets zien zitten.

1 juli 2024 om 12:41
0

Eens. Heel mooie club voor die jongen als volgende stap en met Meijer een trainer die goed voetbal wil spelen.
Maar inderdaad, met die clubs uit Turkije erbij had je verwacht dat hij wat meer op zou kunnen leveren. Maar dat moet hij zelf natuurlijk ook willen.

Toch bijzonder dat NEC de laatste jaren Heerenveen steeds vaker weet af te troeven op de transfermarkt omdat ze blijkbaar meer te besteden hebben. Dat is aan de begroting toch niet af te lezen...

1 juli 2024 om 14:02
0

Is toch best mee te leven dit, bovendien hebben we nu 2 prima vleugelflitsers dus tot dat Sahroui weggaat is het ook niet zo 1,2,3 dat je even 1 miljoen gaat aftikken voor een KKD-speler met 1 jarig contract.

1 juli 2024 om 17:03
0

NEC heeft dan ook wel aardig gecasht het afgelopen jaar…

Groot talent niet de allergrootste van de platina lichting van de Graafschap. Onal is na Britlijn in mijn ogen de speler die het verst kan komen. Hean gaat naar Feyenoord (wandelgangen) en dan hebben ze nog steeds uit diezelfde lichting Raterink, Yadir, Wevers en Schoppema. Van de Logt en van Driel zijn vertrokken maar hadden zeker potentie komen alleen fysiek tekort. Natuurlijk ziek dat een club van de Graafschap 8 spelers uit 2004 in het 1ste elftal heeft lopen en allemaal ook kunnen voetballen. Die lichting was de beste 2004 lichting van Nederland samen met PSV. Ze speelde Feyenoord en Ajax van de mat toen ze -17 waren en speelde elk jaar mee voor het kampioenschap. Zeker onder de staf van -17 met Siers en Brok was het een genot om te zien zo dynamisch jammer dat Corona het seizoen afbrak. Volgens mij waren ze al op de helft kampioen en hadden ze al een doelsaldo van +90 in de 1ste divisie. NEC heeft een prachtige publiekslieveling aangetrokken en een heerlijke speler. Wel een jongen die je onbevangen moet laten voetballen want dan is hij geniaal. Ik heb altijd het gevoel als Vreman hem met teveel opdrachten laat voetballen er minder uitkomt. Heel benieuwd hoe hij zich verder gaat ontwikkelen. Die zal als het niet slaagt bij NEC altijd nog naar Turkije kunnen. Ik vind 1 miljoen erg weinig zeker gezien het feit dat Hean voor 150.000 is verkocht is het misschien tijd dat Bijleveld gaat vertrekken. Nooit onder de indruk geweest van de man maar dit is bitter slecht onderhandeld.

1 juli 2024 om 16:18
0

Nu nog een hoofdtrainer die de jongens vervolgens beter maakt...

Vind 1 miljoen aan de ene kant best veel geld voor een KKD-speler met nog maar een eenjarig contract die er waarschijnlijk niet meteen zal staan en rustig gebracht zal moeten worden. NEC heeft voor Ouissa ook al zo'n bedrag betaald en daar is volgens mij ook niet de bedoeling van dat hij het meteen gaat doen. Er zal wat dat betreft nog wel wat kwaliteit bij moeten.

Aan de andere kant is dit in essentie wel uitstekend beleid wat NEC voert. Jonge, talentvolle spelers halen op het moment dat het nog kan, ze langdurige contracten aanbieden en er dan mee aan de slag gaan. Want als je beseft dat NEC verder nog Roefs, Van Rooij, Sandler, Proper, Sano, Rober, Ouissa en Hansen onder contract heeft staan kan je eigenlijk alleen maar concluderen dat er erg veel kapitaal op het veld staat. Dat je daarnaast ook nog Heerenveen voor de tweede keer in een halfjaar de loef afsteekt (eerder met Chery) is ook tekenend voor de groei van de club, dat was 2-3 jaar geleden volkomen ondenkbaar.

1 juli 2024 om 14:09
0

Ik denk dat het ook wel meespeelt dat ze hadden verwacht dat zodra Sahroui wel verkocht is, Hveen het bedrag wel op tafel wil leggen. Dus als je dan echt overtuigd bent van Onal dan moet je wel. Neemt niet weg dat ik het echt een flinke prijs vind voor een KKD-spelers met 1-jarig contract.

Hier gaat NEC denk ik een hoop plezier aan beleven. Goede, talentvolle speler die ik ook graag in Utrecht gezien zou hebben.

Best wel opvallend hoe makkelijk NEC toch weer een miljoen euro uitgeeft. Ik vind het wel een fijne aankoop. In het verleden had NEC veel gehuurde spelers, die met name richting het einde van het seizoen er niet helemaal meer bij leken te zijn. Met deze jonge talenten is het uiteraard afwachten, maar dan heb je in principe wel jongens die door willen groeien bij NEC en dat kan dan echt 'win-win' zijn.

NEC heeft zo vroeg in het seizoen al best een leuke voorhoede staan, met het behoud van Rober en het aantrekken van Ouaissa. Dan hebben ze uiteraard ook nog Ogawa, Hansen en Sano die ook voorin kan spelen. Ik ben zeker niet ontevreden.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren