Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Francesco Farioli lyrisch: ‘Alex Kroes is de beste baas die ik bij Ajax kan wensen’

Laatste update:

Het seizoen van Ajax is deze week officieel begonnen. Woensdag maakte de selectie van Ajax voor het eerst kennis met de nieuwe trainer Francesco Farioli. De Italiaanse oefenmeester weet dat hij direct aan de bak moet met de Amsterdammers.

“We maken nu de eerste stappen in de juiste richting”, zegt Farioli voor de camera van ESPN. "De eerste dagen zitten we nog even op de roze wolk, maar we moeten ons bewust worden van de stappen die we moeten zetten.”

De 35-jarige trainer trof naar eigen zeggen een gemotiveerde spelersgroep aan. “Ik voel het verlangen van de groep om dingen te veranderen. Zo kort na het afgelopen seizoen hebben de spelers altijd nog wat ‘krasjes’, maar we moeten keihard trainen en elke dag verbeteren. Klaar zijn voor de grote uitdagingen die wachten.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Steven Berghuis is niet geheel fit en volgt een aangepast schema, zo laat Farioli weten. Hij was dan ook niet op de eerste groepstraining te vinden.

Waar Farioli de selectiespelers nog moet leren kennen, heeft hij al wel een hechte band ontwikkeld met technisch directeur Alex Kroes. “Als we het hebben over arbeidsethos en de wil om dingen voor elkaar te krijgen, is Alex Kroes de beste baas die ik bij Ajax had kunnen wensen.”

“Ik ben verliefd geworden op zijn energie en zijn verlangen om dingen hier te veranderen”, vervolgt de Italiaan. “Zijn manier van werken is exact hetzelfde als mijn manier. Hij is waarschijnlijk een van de redenen waarom ik de nieuwe trainer ben van Ajax.”

Farioli geeft aan dat hij en Kroes de afgelopen weken druk bezig zijn geweest met hoe de selectie er komend seizoen uit moet gaan zien. “Wij zijn de eerste die op De Toekomst verschijnen, maar ook de laatste die hier vertrekken. En dat is absoluut geen act." Mocht het nou echt heel laat worden, heeft Farioli wel een oplossing. “Alex en ik zijn niet zo heel groot, dus dan delen we gewoon de bank die hier staat”, sluit hij grappend af.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kijk er erg naar uit om Ajax te volgen onder deze trainer, het is voor het eerst in lange tijd dat ik toch wel heel erg benieuwd ben naar hoe een coach Ajax zal laten spelen. Hopelijk krijgt de beste man de tijd en staat de hele organisatie dit keer eens achter de hoofdtrainer met als doel om die club vooruit te helpen.. Het was even lollig om Ajax zo op z'n bek te zien gaan, maar het wordt nu toch wel weer tijd dat ze zich oprichten. Het Nederlands voetbal heeft Ajax achter het stuur nodig en niet op de achterbank..

20 juni 2024 om 14:17

Ik vind PSV een prima chauffeur en Feyenoord navigeert goed op de passagiers stoel

20 juni 2024 om 14:22

Europees heb je denk ik toch liever PSV, Feyenoord en Ajax dan PSV, Feyenoord en Twente.

20 juni 2024 om 14:25

het zou voor de breedte wel goed zijn dat Twente CL haalt. krijgen ze ook extra geld om te investeren. Hoe breder de top hoe beter het voor het Nederlands voetbal is.

20 juni 2024 om 14:28

Moeten ze wel even door de CL voorrondes komen, dat lukte vorig jaar met de Conference League voorrondes al niet. Zie je mijn punt?

20 juni 2024 om 14:37

Ik snap je punt. Waarbij vorig de loting niet echt mee zat.

20 juni 2024 om 14:58

Maar je kunt je afvragen of je iets te zoeken hebt in de CL als je tegen (met alle respect) Fenerbahce wordt afgeslacht.

20 juni 2024 om 15:19

Maar je kunt je afvragen wat Ajax er nu te zoeken heeft. Stonden toch nog een paar plekken lager op de ranglijst. De voorronde CL kan voor elke NL ploeg heel lastig zijn.

20 juni 2024 om 15:23

Ajax blijft altijd nog kapitaal krachtiger dan Twente superfarmers. Je kan nu wel doen alsof Ajax is omgeturnd tot een of andere laagvlieger maar dat slaat natuurlijk nergens op. Als Ajax verkoopt en een paar goede spelers haalt kunnen ze gewoon weer kampioen worden. Twente moet veel meer aan gebeuren om mee te doen in de CL.

20 juni 2024 om 15:49

Superfarmers: gisteren zei je ook al dat Kroatie van een lager niveau dan Albanie is omdat ze 1 moeizaam potje spelen. Volgens mij redeneer jij iets te veel vanuit de waan van de dag, ik zou toch wat meer over de lange termijn kijken voordat je dit soort conclusies trekt.

Laat het duidelijk zijn dat Ajax qua club, staf en zelfs spelers veel meer ervaring op Europees niveau heeft dan Twente en dat de kans dat Twente er nu in de voorronde gelijk uitvliegt veel groter is dan wanneer Ajax nu op die plek had gestaan.

20 juni 2024 om 16:26

@superfarmers,
"het zou voor de breedte wel goed zijn dat Twente CL haalt. krijgen ze ook extra geld om te investeren. Hoe breder de top hoe beter het voor het Nederlands voetbal is."

Twente gaat toch nooit een topclub worden zoals Ajax, PSV en Feyenoord dat zijn? Daarvoor liggen ze veel te ver weg uit het centrum van het land, veel te ver weg van het serieuze sponsorgeld en is ook de stad, misschien zelfs wel de regio, veel te dun bevolkt. Twente heeft een tijdje boven zijn stand geleefd, maar heeft daar ook echt wel enorm voor op de blaren moeten zitten. Het is geen wonder dat de grootste clubs uit het best draaiende deel van ons land komen natuurlijk en niet uit de provincies..

20 juni 2024 om 16:42

Gelukkig is door de voorronde CL iig zeker dat ze europees mogen spelen.

20 juni 2024 om 17:44

Want Eindhoven ligt ook centraal in Nederland? Twente heeft best veel achterland. En nu Schalke het zo slecht doet is ook een stuk van Duitsland interessant. En ik verwacht ook niet dat Twente de aansluiting vindt omdat ze niet door de voorrondes komen. Maar stel dat dat wel zou lukken dan zouden ze in de nieuwe opzet miljoenen ontvangen waarmee ze het Ajax opnieuw moeilijk zouden kunnen maken.

20 juni 2024 om 14:18

Ik vond er anders niks aan.

20 juni 2024 om 14:23

Ajax denkt dat het Nederlands voetbal ze nodig heeft, even een subtiele correctie.

20 juni 2024 om 14:30

De coëfficiënten laten de laatste 10 jaar zien dat het Nederlandse voetbal Ajax nodig heeft, even een subtiele correctie.

20 juni 2024 om 14:30

Komisch hoe iedereen altijd gelijk klaar staat om wat negatiefs te roepen over Ajax nu het 2 jaar slecht ging/gaat. Maar als je dan zo nodig je gram wilt halen om de quote van Yoericfc negatief te benaderen, is het dan wel toegestaan voor de Ajacieden om buiten de afgelopen 2 jaar de mooie dingen te benoemen, waar ook de rest van de Eredivisie een graantje van mee heeft kunnen pikken? Of is het dan weer de typische "amsterdamse arrogantie"?

20 juni 2024 om 14:31

Zonder Ajax (en Feyenoord) had PSV nu doodleuk voorronde CL mogen spelen he.

20 juni 2024 om 14:44

@messibazoer,

Nederland heeft elk punt van elk team heel hard nodig. De ene periode haalt de ene club de meeste punten binnen, een andere periode is het weer een andere club. Maar het is volgens mij ook vooral de conference League die ons onlangs heel veel punten opgeleverd heeft.

20 juni 2024 om 15:01

@afcaeric leg het me eens uit want ik wil het oprecht weten, wat heeft een heracles of fortuna bijv. dan voor een graantje kunnen meepikken met de successen van ajax?

20 juni 2024 om 15:08

Juweel: denk je dat het toeval is dat een GAE zich kan plaatsen voor een Europese competitie of begrijp je niet hoe coefficienten werken?

20 juni 2024 om 16:07

@juweel de transfer van Peer Schuurs leverde Fortuna nog wel wat op. Feit dat zelfs voor reserves van een goed Ajax nog bijna 10 miljoen opleveren is wel fijn toch? Spelers van Ajax leveren vaak wat meer op, dan bij een andere club. Die premium komt voor een deel ook uit historische successen.

Berghuis weer niet fit? Wat is dat toch met hem dit afgelopen seizoen?

20 juni 2024 om 14:22

Ja dat viel mij ook al op. Hoe kun je nou weer geblesseerd uit een vakantie komen.

20 juni 2024 om 14:24

Gewoon verkopen. Het is tijd voor een serieuze rebuild en met hoe vaak hij niet fit is en het salaris dat hij verdient kan je beter ruimte in gaan ruimen voor een vers talent. Mag hopen dat de scouts Brazilië en Argentinië nog weten te vinden...

20 juni 2024 om 14:26

Een fitte Berghuis mag van mij altijd blijven, maar als je hem weer het halve seizoen kwijt bent aan blessures en schorsingen dan heb je er inderdaad weinig aan... Laten we hopen dat het nog de nasleep is van de slechte voorbereiding vorig jaar en dat hij onder Farioli wel weer gewoon elke week wedstrijdfit is.

20 juni 2024 om 14:35

Rug problemen kun je niet altijd zomaar oplossen.

20 juni 2024 om 14:42

Volgens mij een oog ontsteking

20 juni 2024 om 14:59

Jtjevtt we moeten hem gewoon verkopen denk ik,huj is te vaak geblesseerd

20 juni 2024 om 15:11

Ik denk dat je niet zo makkelijk een speler terug haalt met zijn ervaring, gif (soms iets te) en creativiteit en dat zou wel een groot gemis zijn in deze selectie. Zijn cijfers waren afgelopen seizoen ondanks de vele blessures ook gewoon heel erg goed.

Ze benadrukken in ieder geval beiden graag hoe hard ze werken. Nu nog resultaat boeken

20 juni 2024 om 14:17

Dat is in elk geval al vooruitgang na Ibiza Steijn.

20 juni 2024 om 14:23

Ik heb wel eens gelezen dat je met 4 dagen werken effectiever bent. Als ik dan zie dat Ajax nu bij Rosario uitkomt dan is dat wel een bevestiging.

20 juni 2024 om 14:30

Haha ja inderdaad. Nee zonder gekheid, keihard werken is een grote pre voor mij. Alleen vind ik het wat dubieus om dat a la Kroes nu de media in te gooien (17u per dag), en vervolgens voor een hoop geld met Rosario en Weghorst aan te komen. Dan heb ik liever Don Dennis, die in stilte doorbeukt bij Feyenoord. Maar we gaan het zien komend jaar, ben erg benieuwd naar de topclubs!

20 juni 2024 om 14:30

Farmers: Ik word er ook niet heel warm van maar het is wel een jongen met ervaring, Nederlandstalig, niet al te duur in de huidige markt (tahirovic was duurder), speelde in de Ajax jeugd en hij kan op de misschien wel meest dramatisch bezette positie van heel de opleiding: rechtsback.

Ik kan er nog wel inkomen.

20 juni 2024 om 14:41

jttjevtt
Als je budget niet al te groot is dan is elke nieuwe speler weer een flinke hap uit dit budget.
Daarbij zie ik in Rosario niet echt een rechtsback. Was in de jeugd vooral een box to box speler, werd bij PSV meer een verdedigende middenvelder. Voor een back lijkt hij mij wat statisch. Waarbij ik persoonlijk altijd een hekel heb aan spelers die overal kunnen spelen. Ideaal misschien als 12 man, maar voor de rechtsback zie ik het liefste een rechtsback en liever niet een speler die verdedigende middenvelder, centrale verdediger of rechtsback kan staan.

20 juni 2024 om 15:07

"als je budget niet al te groot is dan is elke nieuwe speler weer een flinke hap uit dit budget."

We weten helemaal niet wat Ajax heeft te besteden, er zullen ongetwijfeld ook een hoop spelers vertrekken dus volgens mij is dat budget helemaal niet zo beperkt dat een multifunctionele middenvelder/back voor 7 miljoen een enorm gat slaat in wat je te besteden hebt.

Over de inzetbaarheid, was jij niet groot fan van Flamingo? Dat is de definitie van een multi-inzetbare speler en laten we ook niet Tadic, Schouten, en zelfs Hancko vergeten. Allemaal uitblinkers die allemaal op verschillende posities kunnen spelen.

Ik ga niet zeggen dat Rosario van dat niveau is, maar laten we het maar eens even afwachten. Zoals gezegd word ik ook niet heel warm van zo'n naam, maar ik vind het nou ook weer niet eentje in de categorie Mikautadze terwijl je al twee spitsen hebt en geen rechtsbuiten.

20 juni 2024 om 15:27

Ik ben zeker gecharmeerd van Flamingo. Ik vind dat hij vooral als middenvelder Utrecht een extra wapen geeft. Bij Schouten, Tadic en Hancko (ander kaliber dan Rosario) vind ik dat ze vooral sterk zijn op 1 positie (waarbij ze alle drie op een andere positie ook wel indruk gemaakt hebben).

Inzake de begroting van Ajax is wel bekend dat ze afgelopen seizoen een klein verlies maken. Dit ondanks een transferwinst van 75 miljoen en dat ze een krediet limiet van 20 miljoen aangevraagd hebben om het seizoen goed uit te komen.
Een totale boekwinst van 75 miljoen verwacht ik niet dat Ajax dit jaar gaat halen. Dat betekend dat ze heel veel moeten bezuinigen (dus veel spelers verkopen en niets terug halen) om geen groot verlies te maken. Daarnaast missen ze ook aankomend seizoen wederom CL voetbal. De kans dat Ajax dus moet bezuinigen is vrij groot.

Ten aanzien van Rosario ben ik minder negatief dan de meesten op dit forum. Echter snap ik ook zijn toegevoegde waarde niet. Maar laten we idd maar afwachten. Ten eerste of hij komt, en daarna wat hij laat zien.

20 juni 2024 om 15:56

Ik denk dat je daarmee onderschat hoe belangrijk Hancko, maar ook Geertruida en zoals gezegd Schouten en Tadic zijn geweest voor hun clubs vanwege die multi-inzetbaarheid. Dat is gewoon een enorm wapen. En Rosario is vast niet van dat niveau hoewel je vantevoren ook niet had kunnen voorspellen wat een voltreffer Schouten zou zijn. Misschien is Rosario wel helemaal het type speler dat je mist in dit elftal, iemand die wat zakelijker speelt tussen al die frivole jeugdspelers. Zoals je zegt, we gaan het zien.

En dan zul je vast nog wijzen naar bijvoorbeeld Mikautadze maar dat bleek gewoon helemaal geen multi-inzetbare speler te zijn die kan alleen in de spits. Net als dat Akpom op 10 helemaal niet bij het Ajax spelletje past en dus ook gewoon een spits is.

Qua budget ben ik een stuk optimistischer dan jij bent. Als je echt op de centen moet zitten haal je niet Henderson voor dat salaris en ga je niet een tweede spits voor 5 miljoen aantrekken terwijl je op andere plekken ook versterking nodig hebt.

Wat een kontkruiperij bij de baas zeg. Kijken of hij ook nog zo denkt als de resultaten toch ineens flink tegenvallen en de opportunisme in de voetbalwereld weer regeert. Steijn was in het begin ook lyrisch over Mislintat. Na een maand konden ze elkaar wel afschieten

20 juni 2024 om 14:34

In Italie noemen ze dat "strisciare il culo", is daar heel normaal. Maar ja wat moet hij dan zeggen, ze zullen oprecht wel allebei hard werken in deze fase, Kroes heeft Farioli ook binnengehengeld, daar zal ook wel een waarheid in zitten, dus volgens mij benoemt hij gewoon de feiten. En anders is het altijd beter om de schijn op te houden naar buiten toe. Beter in ieder geval dan Steijn die zijn diarree losliet op de spelers.

Steven berghuis niet geheel fit, slecht vind ik
Dat altijd naar een paar weken vakantie

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren