Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

The Athletic zet Oranje buiten top 10 beste EK-landen: ‘Koeman snapt het niet’

Laatste update:

The Athletic heeft donderdag een ranking gepubliceerd van de beste en meest attractieve EK-landen tijdens de groepsfase. Daarbij heeft het Britse medium niet alleen gekeken naar de behaalde punten, want ook het algemene gevoel bij de fans en het vermaak tijdens wedstrijden wordt meegenomen. Het oordeel is dat de duels van Oranje attractief zijn, maar dat het team - mede door keuzes van Ronald Koeman - voetballend vooralsnog geen sterke indruk maakt.

Het Nederlands elftal wordt door The Athletic op een schamele veertiende plek gezet op de lijst met beste EK-teams tot nu toe. Oranje scoort weliswaar goed op excitement rating (29.8 punten), maar kwalitatief houdt het niet over. Volgens de lijst zijn alleen de wedstrijden van Portugal (38.4) en Spanje (34.4) nóg vermakelijker. Het medium vindt dat de amusementswaarde van Denemarken het laagst is: 7.6.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“We hebben al een tijdje geen echte Nederlandse implosie meer gezien, maar het voelt alsof er hier nog wel een op komst is”, zo luidt het enigszins hoopvolle oordeel van The Athletic over het optreden van Nederland tot dusver. Wel worden de zwakke plekken duidelijk aangestipt. “Virgil van Dijk lijkt te kraken, terwijl het team over een nietszeggend middenveld beschikt.”

“Ronald Koeman heeft schijnbaar ook geen idee hoe hij Jeremie Frimpong moet gebruiken - een van Europa's meest vermakelijke spelers van vorig seizoen. Ze weigeren het licht te zien en toe te geven dat Wout Weghorst de man is die ze nodig hebben.”

“Misschien heeft Koeman besloten dat Big Wout voor hen beter gedijt als pinchhitter, als soort militair geschut dat alleen in noodgevallen gebruikt kan worden. Maar hij is zo’n ongekende grootheid dat het zeker de moeite waard is om hem te laten spelen. Wij willen Wout, Ronald. WOUT!”, zo klinkt het.

Engeland staat op een dertiende plek en wordt iets beter ingeschat dan Nederland, maar de amusementswaarde ligt met 20.7 punten veel lager. Spanje wordt gezien als het beste land op dit EK. “Ze maakten korte metten met Kroatië, ze hadden met een veel grotere marge dan 1-0 van Italië kunnen winnen, ze voerden vervolgens tien wijzigingen door en gingen op cruise control door hun laatste wedstrijd tegen Albanië.”

Oostenrijk, winnaar van Groep D, belandt op de tweede plek van de ranking van The Athletic. “Gewoon diep, diep indrukwekkend”, zo luidt het oordeel. Frankrijk staat net achter Nederland op de vijftiende plek. Het slechtste land van het toernooi is Tsjechië, dat net na Polen gerangschikt is.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vrees toch wel een deceptie. Aantal podcasts geluisterd over Oranje. Allemaal hebben ze als titel '' weg naar finale ligt open ':. Dit is echt gedoemd te mislukken.

Richt je nou toch eerst op Roemenië. Ronde per ronde.

27 juni 2024 om 17:46
0

En dan maar denken dat mensen van hun fouten leren..... In 2021 dacht men ook veel te makkelijk, de rondvaart door de grachten was al gepland en toen kwamen de Tsjechen en die zeiden mooi: Ajeto! Volgens mij is niks een makkie voor dit team en mogen we hartstikke nederig zijn. En laat het dan maar eens zien.

27 juni 2024 om 18:01
0

Ik had er vertrouwen in, maar na Oostenrijk heeft het team hopelijk een wake-up call gehad. Elke pot voor de volle 100% en dan maar zien waar het schip strand. Maar dat legio landgenoten na Tsjechië nog steeds niks hebben geleerd verbaasd me.

27 juni 2024 om 18:35
0

Wie van onze landgenoten zegt dat Tinus? Ik lees namelijk voornamelijk negatief gepijpzeik dat we Roemenië niet moeten onderschatten 'want Tsjechië' en Oostenrijk.

1. Was Tsjechië veel sterker dan Roemenië
En 2. Waren we al geplaatst tegen Oostenrijk en je ziet aan alle andere landen dat dat niet meehelpt in de motivatie.

Alleen Virgil van Dijk vertegenwoordigt al meer waarde dan de Roemeense selectie. Het is gewoon een schande om zo negatief te zijn. Maar oh jee, wat ben je scherp zeg!

27 juni 2024 om 18:38
0

Luister gewoon eens naar wat podcasts, mijn beste. Jouw woorden zie en hoor ik echt amper.

Het maakt je verhaal niet beter en jezelf geen leuker of beter persoon wanneer je eindigt met een nogal onnodige sneer. Moet je lekker zelf weten natuurlijk, maar echt zinvol is het niet.

27 juni 2024 om 18:41
0

Maat, heb je onder een steen gezeten afgelopen jaren? Het is werkelijk waar schandalig wat we afgelopen periode laten zien. Dat negatieve gepijpzeik is niet geheel onterecht in mijn optiek.

Maar goed, laten we vooral het positieve punten uit het spel, de tactiek en de wissels halen.

Ik kan ze helaas niet bedenken en opnoemen, ben benieuwd naar jouw punten

27 juni 2024 om 18:52
0

Derodetornado, we scoren 2 keer. Maken 2 eigen goals, veerman en schouten hebben hun slechtste pot wel gehad. Keeper had een paar goede reddingen. En hebben de makkelijkste loting van allemaal.

Nog meer of voldoende zo?

27 juni 2024 om 18:53
0

Ik heb al een tattoo laten zetten. Wereldkampioen 2024!!

27 juni 2024 om 19:05
0

Kun je de 4 nog makkelijk in een 6 veranderen?! 😂😜

28 juni 2024 om 09:24
0

Helaas vertegenwoordigt Virgil op dit moment maar 30 mln, kan met niet voorstellen dat alle Roemeense voetballers van dit elftal samen minder waard zullen zijn

28 juni 2024 om 11:38
0

Dit Roemenië is echt wel een stuk minder dan Tsjechië waar we toen van verloren. Bij Roemenië hebben ze iemand uit de serie B in de basis staan. Verder wat spelers uit de Romeense competitie. Er is geen enkele Roemeen die bij Nederland in de basis zou staan.
Als Real Madrid een keer een waardeloze wedstrijd speelt tegen een middenmotor en verliest, wat ook wel is gebeurd. Dan verwacht je volgende wedstrijd toch ook niet dat ze gaan verliezen van een degradatiekandidaat

27 juni 2024 om 17:46
0

@Tinus88

Precies, met volle 120% focus en inzet. En daar hoort wisselen bij.

Met Weghorst ipv Depay, Frinpong op rechtsbuiten en Dumfries op de back. Word je nooit afgetroefd op mentaliteit…

27 juni 2024 om 18:03
0

@bergkamp, ik had je wel hoger ingeschat dan iedereen na lullen over Depay. Ik snap dat je momenteel een Weghorst fan bent en hem dolgraag bij Ajax ziet. Maar Depay eruit halen heeft geen enkel zin , hij is wellicht de enige speler samen met Gakpo die vanuit niets iets kunnen creeren, hoewel het nog niet helemaal uit komt maar nog steeds. Daarom zou ik wel opteren om Wout in de spits te zetten en Depay kort erachter, Frimpong of Xavi rechtsvoor en Gakpo op linksvoor. Depay eruit halen heeft geen enkel nut, als we nog enig hoop willen hebben op kampioen worden dan moeten we blijven hopen op een opleving van Depay in komende wedstrijden. Een Weghorst alleen gaat ons die beker niet binnen brengen. Een driehoek met Depay, Gakpo, Weghorst en youngstars Frimpong / Xavi moeten nu gaan opstaan. Zo niet, zijn we overgeleverd aan een uitschakeling tegen Roemenie, Oostenrijk / Turkije in volgende rondes. Daar gaat een Wout in de spits zetten en Depay op de bank niets aan veranderen.

27 juni 2024 om 18:22
0

Laatste keer dat depay iets heeft gecreëerd uit het niets in een potje dat erom deed ? Ik wacht wel.

27 juni 2024 om 18:32
0

@Salmon238, dinsdag. Maar je moet het wel willen zien

27 juni 2024 om 18:43
0

70% Gakpo en Weghorst.

27 juni 2024 om 19:02
0

De afgekeurde goal van Simons tegen Frankrijk mag ook op naam van Depay hoor. Zelfs tijdens zijn allergrootste zaadwedstrijden kan Memphis ineens in een flits iets geks doen wat een goal oplevert. Weghorst is volstrekt afhankelijk van bediend worden, als dat niet komt heb je er he-le-maal niks aan.

een beetje spits scoort tegen Oostenrijk na die lage voorzet van van Dijk, echter kwam weghorst niet eens aan de bal. Sterker nog, hij houdt de bal niet eens in. Nee, Weghorst is allesbehalve de oplossing.

27 juni 2024 om 19:50
0

@caribbean, ik ben het met je eens. Maar het is wel droevig dat uit de eerste 3 wedstrijden is gebleken dat we afhankelijk zijn van een bevlieging van Gakpo of Depay. Dat zijn subtoppers die bij hun clubs niet spelen in de topwedstrijden als iedereen fit is. Daarom snap ik niet dat mensen denken dat we Europees kampioen gaan worden. Godzijdank hebben we een gunstig schema waardoor we nog in de halve finale kunnen komen met een beetje geluk. Maar ik zie ons geen topwedstrijden winnen.

27 juni 2024 om 20:45
0

@Carribean

Weet je wat ik pas gek vind, dat we spelen met een spits die eigenlijk geen spits is, alleen tegen kleine landen heeft gescoord, en niet bijdraagt aan het voetballende gedeelte.

Mensen geven aan dat Weghorst bij United gefaald is (terecht) maar Depay net zo goed? Depay was bij United, Atletico en Barca ook niet meer als wissel? En zijn gemiddeldes zijn (op PSV/Lyon na) ook nergens interessant.

Waarom word Memphis als spits op een voet stuk geplaatst, terwijl hij bij geen enkele club als spits iets noemenswaardig heeft gepresteerd?

Weghorst hield in de Bundesliga over drie seizoenen vergelijkbare gemiddeldes als Lewandowski. Gemiddeldes die Memphis nooit gehaald heeft..

En dan het voetballende gedeelte, we hebben met Maatsen, Gakpo, Dumfries, Frimpong vier spelers die gebaat zijn bij een bal vaste kopsterke spits. En die draaien we eigenhandig de nek om met Memphis.

Misschien is Memphis an sich een betere speler dan Weghorst: zeker!
De betere spits: (heel erg) twijfelachtig
De betere spits voor het NL elftal gezien de ploeg genoten: absoluut niet.

28 juni 2024 om 07:16
0

@D-Bergkamp - Ik ben het gedeeltelijk met je eens over hoe we Depay moeten gebruiken bij Oranje, om de spits heen met Zirkzee of Brobbey zou absoluut mijn voorkeur hebben. Wat betreft de rest van de argumenten die je gebruikt, is het op zijn zachtst gezegd echt super selectief. Om te beginnen dat hij United niet geslaagd is als speler van in de begin 20’ die als dure aankoop met veel druk werd binnen gehaald, vergelijken met een Weghorst die daar zowat in zijn toptijd heen ging, vind ik maar een scheve vergelijking. Daarbovenop, hoe kan je nou de spelers willen vergelijken met elkaar om te beoordelen, maar zijn beste jaren (PSV/Lyon) weglaten? Depay was een absolute ster bij PSV en Lyon met ongekende cijfers qua goals en assists, zelfs als hij geblesseerd heeft hij in die paar wedstrijden nog veel bijgedragen. Depay was 5 seizoenen lang de absoluut topspeler bij Lyon, waar Weghorst 3 goeie jaren heeft gehad bij Wolfsburg. Besiktas deed hij het ook ‘oké’, maar verder niks noemenswaardig. Dat het niveau van Barca en Atletico te hoog gegrepen is voor Depay ben ik het ook mee eens, desondanks was Depay bij Barcelona als bankzitter gewoon betrokken bij 12 goals in 28 wedstrijden. Bij welke topteam heeft Weghorst zichzelf bewezen? Nee, dat Depay de betere spits is in het algemeen lijkt me vrij duidelijk. Alleen, zoals jij, vind ik hem bij het huidige Oranje niet passen in de spits. Hij wilt teveel het spel bepalen en opbouwen waarder er nooit iemand in de 16 staat.

28 juni 2024 om 07:56
0

@psvlld

Selectief en subjectief is iets dat beide onze posts wel treffen. Let wel dat ik nergens zeg dat Weghorst een betere voetballer is, of meer techniek heeft, of meer inzicht. Ik zeg dat Weghorst puur een betere spits is en een betere match voor het team.

United/slagen bij clubs
- Depay slaagde niet bij United (en Barcelona en Atletico) in diverse fases van zijn carriere.
- Weghorst ging daar misschien heen in zijn top tijd, weliswaar slechts een half jaar en geen inwerk tijd of mee trainen. Die moest er binnen 3 dagen staan.

Lyon - Wolfsburg besiktas
- Depay speelde bij Lyon 178 wedstrijden met 76 goals en 55 assists. Als grote man.
- Depay speelde bij PSV ook enorm goed, met hele sterke cijfers, maar niet als spits!
- Weghorst bij Wolfsburg (zwaardere comptitie) 3 seizoenen met 144 wedstrijden, 70 goals en 22 assists.
Vervolgens geef je aan dat Weghorst bij Besiktas het ok deed? 18 wedstrijden met 9 goals en 4 assists?

Hetgeen dat in het nadeel spreekt van Depay is dat hij, buiten Lyon, eigenlijk voornamelijk als vleugelspeler is gezien en gebruikt. Dat maakt van hem de betere voetballer en de meer multifunctionele voetballer. Alleen is hij niet de betere spits. De positie waarvoor ze concurrenten zijn.

Buiten het feit dat Weghorst (of Brobbey/zirkzee) simpelweg de veel logischere spitsen zullen zijn in de ploeg voor de voetballende oplossing. Zijn ze ook meer geschikt voor de positie en (in geval van Weghorst) ook de betere spits.

27 juni 2024 om 17:49
0

Dus het team is gedoemd te mislukken omdat mensen in een podcast zeggen dat de finale haalbaar is? Want die mensen van die podcast zijn nauw betrokken bij het team? Waar heb je het over?

27 juni 2024 om 17:54
0

Hazardinho77. Nja dat het team gedoemd kan zijn om te misslukken en te makkelijk over wedstrijden kan denken heeft het al bewezen tegen Oostenrijk en Tsjechië toch?

27 juni 2024 om 17:55
0

Typische Nederlandse mentaliteit om je tegenstander te onderschatten en al verder te kijken naar de volgende rondes en zelfs de finale.

Dat zien we ook keer op keer op keer op keer op het veld terug. Laten we niet net doen of de spelers dat niet hebben.

27 juni 2024 om 19:09
0

Ik geloof er niks van dat de spelers zo denken. Denk jij dat ze deze storm aan kritiek niet meekrijgen? Die willen zich echt wel revancheren en weer laten wat laten zien.


Dat eeuwige aanhalen van Tsjechië is om moe van te worden.. Malen gaat één op één op 30 meter van de keeper, heeft alle tijd, maar verprutst die kans. Één minuut later maakt de Ligt hands en krijgt hij rood. Dat is een zeer ongelukkige samenloop van omstandigheden. En ja, dan wordt het verschrikkelijk lastig met 10 man.

Ik vind het ongelofelijk dat jij ontkent te zien dat over het algemeen elke fan negatief is. Er komen hier kreten voorbij als “Roemenië is favoriet” of “Roemenië is dolblij dat ze ons geloot hebben”. Wat doet iedereen absurd negatief na één slechte wedstrijd tegen Oostenrijk.. het is echt niet te filmen. En het erge is, alles ging fout, maar dan ook echt alles, en alsnog creëer je grotere kansen dan die Oostenrijkers.. en dat in een wedstrijd waar het tactisch volstrekt fout staat en 90% van het team een offday heeft.

27 juni 2024 om 19:34
0

Tsjechië een ongelukkige samenloop noemen gaat wel ver haha. Dat hele ek was gedoemd om te mislukken. Het mag wel iets minder negatief op dit moment inderdaad, want Koeman wordt afgekraakt, maar de boer was pas echt om te huilen.

27 juni 2024 om 19:52
0

Uiteraard. Dat hele EK was niks, maar het is niet zo dat Tsjechië je helemaal scheel speelde omdat de spelers in het veld zichzelf overschatten, en zij Tsjechië weer zwaar hebben onderschat. Daar geloof ik niet in.

Dat was gewoon een slechte wedstrijd, die door die misser van Malen en De Ligt al helemaal niet meer te winnen viel.

27 juni 2024 om 19:57
0

Als je de selecties van Engeland, Portugal en Spanje naast die van Nederland zet dan staan alleen van Dijk en Aké er misschien in. Verder zou ik niemand opstellen van het Nederlands elftal. Als je dan tegen die landen speelt moet je het hebben van teamgeest. Maar daar blinkt Nederland ook niet in uit. Gelukkig zitten die landen aan de andere kant van het schema. Maar je moet heel veel geluk hebben wil je van die landen winnen. Dat Malen die kans mist tegen Tsjechië en ook tegen Oostenrijk heeft ook met kwaliteit te maken. Nu kunnen we nog positief zijn gezien het schema en is er veel mogelijk. Maar ik zie Nederland niet 2 toplanden uitschakelen in de halve finale en finale. Maar halve finale is zeker mogelijk met dit schema. Al is dat zeker geen zekerheid.

27 juni 2024 om 21:51
0

Nee daar hebben ze bewezen dat het tactisch plan en uitvoering slecht was. Heb nooit iemand horen zeggen dat ze makkelijk gaan winnen van wie dan ook, en dat zie je ook niet perse in het veld terug. Het is gewoon collectief falen en gebrek aan kwaliteit. Dat overschatten gebeurt alleen hier in reacties of vanuit de media zelf.

27 juni 2024 om 17:56
0

Wel frappant dat ze Engeland een hoger amusement waarde geven dan Nederland, alsof ze een van de favorieten uit moeten pikken om hun eigen spel uit de spotlight te halen. Het toernooi gaat nu pas beginnen en alles draait om het team gevoel en efficientie. Argentinie had op het WK ook niet het beste spel maar werden wel wereldkampioen. Nou kan ik nog niet echt een team gevoel bij het Nederlands elftal ontdekken, maar laten we hopen dat ze na het verlies tegen Oostenrijk wakker zijn geworden en nu kunnen gaan groeien.

27 juni 2024 om 18:30
0

Engeland heeft een lager amusementswaarde, maar word wel hoger ingeschat, staat in de tekst

27 juni 2024 om 18:02
0

Tinus die angst is gewoon zelfbescherming. Durf groot te hopen en te denken, dan gaat het geheid tegenvallen maar zit je er nu wel lekkerder in, toch? Roemenië sorry hoor daar zijn we gewoon favoriet, en verplicht om dat ook uit te stralen. Oostenrijk of Turkije hetzelfde, al heeft Oostenrijk een goede coach en leuk middenveld. Maar als we daarvoor gaan vrezen dan vind ik dat we onszelf voor de gek houden puur om straks een eventuele tegenvaller (die altijd mogelijk is) minder hard te laten aankomen. Ga gewoon voor 100% vertrouwen en straks 100% balen als het toch niet lukt. Zelfs Engeland of Italië in de halve finale zijn te pakken (Engeland natuurlijk alleen door die idiote coach en behoudende stijl). Pas in de finale komen we tegen een team (Spanje) wat echt veel beter speelt dan wij kunnen. En zelfs dat is een wedstrijd waar alles mogelijk is.

27 juni 2024 om 18:16
0

Is ook zo hoor. En ik geloof er ook wel in. Maar ik '' schrik '' wel een beetje van al het positivisme. We zijn eergisteren nog een tijdje weggespeeld tegen Oostenrijk waar we met diverse '' OLES '' van links naar rechts werden gestuurd.

Als dat geen lesje in nederigheid was, weet ik het ook niet meer.

27 juni 2024 om 18:35
0

Ja dat klopt, dat was zeker een lesje in nederigheid, maar wat dat betreft heb ik mijn lesje nog niet geleerd ben ik bang. Ik ben ook gewoon optimistisch omdat ik zo'n Georgie opeens zie winnen van Portugal en wij daar enorm veel geluk mee hebben. Dat geeft toch vertrouwen dat dit toernooi van alles kan gebeuren. En tegen Oostenrijk waren we slecht, zeker in de fase die jij noemt, maar uiteindelijk hebben we meer grote kansen dan de Oostenrijkers. Dus er waren ook positieve punten te benoemen.

27 juni 2024 om 18:51
0

Het was zeker niet alleen kommer en kwel maar vooral dat middenveld baart me zorgen. Dat zag er echt heel, heel erg slecht uit tegen Oostenrijk. Dat lijkt me vooral een teamprestatie en afspraken. Maar daar moet echt heel veel gebeuren willen we van Roemenië winnen. Als dat verbeterd zijn we beter dan Roemenië en Oostenrijk en winnen we twee keer. Maar van Oostenrijk ben ik toch wel geschrokken.

27 juni 2024 om 18:55
0

De weg naar de finale ligt voor iedereen aan onze kant van het bracket open

27 juni 2024 om 19:05
0

Het zijn toch niet de spelers die dit roepen in podcasts? Die richten zich heus wel eerst op Roemenië.

27 juni 2024 om 19:29
0

Die podcasts zijn toch niet gemaakt door de spelers of staf... Die zullen vast (hopelijk iig) elke wedstrijd als een finale zien.

27 juni 2024 om 19:39
0

Jeetje is dit de nieuwe woke movement ofzo? Al die negatieve zeiksnorren met dat gelul over onderschatting, Tsjechië en weet ik veel wat zijn zo vermoeiend. Zelfs met Koeman aan het roer zijn we gewoon dik favoriet en dat mag je gewoon uitspreken hoor. bal is rond en verliezen zit er altijd in, maar makkelijkere tegenstanders dan wat je nu treft is bijna onmogelijk.

27 juni 2024 om 19:47
0

Ja, is wederom allemaal de schuld van woke, Mulenga. Je zou maar een slag om de arm houden qua toeleven naar Roemenië, nadat we in de voorbije tien jaar op beslissende momenten verloren van Tsjechie, Bulgarije, Zweden en Turkije. En afgelopen dinsdag nog verloren van Oostenrijk. Nee echt woke om te denken dat we misschien niet zo goed zijn als we denken. Tuurlijk zijn we favoriet, maar dat naar de finale praten om deze route, net zoals 3 jaar geleden, alsjeblieft zeg.

27 juni 2024 om 20:43
0

Wat een slap geneuzel man. Wat heeft 3 jaar geleden überhaupt met dit toernooi te maken. Ik hoop dat onze spelers een betere mentaliteit hebben. Het lijkt wel of iedereen hier zit te hopen op een verlies om dan te kunnen zeggen: zie je wel! Ik zei het al in mijn comment!

27 juni 2024 om 20:24
0

Zo is het. Ronde voor ronde bekijken. “De weg naar de finale ligt open” klinkt alsof een uitstekend draaiend team louter zwakke tegenstanders voor de boeg heeft. Niets is minder waar. Nederland is het zwakke team op dit moment helaas. Elke tegenstander is zwaar voor ons

27 juni 2024 om 20:25
0

Zo is het. Ronde voor ronde bekijken. “De weg naar de finale ligt open” klinkt alsof een uitstekend draaiend team louter zwakke tegenstanders voor de boeg heeft. Niets is minder waar. Nederland is het zwakke team op dit moment helaas. Elke tegenstander is zwaar voor ons

27 juni 2024 om 20:26
0

Zo is het. Ronde voor ronde bekijken. “De weg naar de finale ligt open” klinkt alsof een uitstekend draaiend team louter zwakke tegenstanders voor de boeg heeft. Niets is minder waar. Nederland is het zwakke team op dit moment helaas. Elke tegenstander is zwaar voor ons

27 juni 2024 om 20:57
0

Ik denk ook echt wel dat ze zich richten op Roemenië, alleen de pers doet dat niet… ik verwacht een tot op het bot getergd en gemotiveerd oranje tegen Roemenië, ze hebben tenslotte wat goed te maken na de wanvertoning tegen Oostenrijk. Eigenlijk is dit een perfect scenario, afgaan tegen Oostenrijk, een tweede kans krijgen tegen Roemenië, de puntjes op de i tegen Oostenrijk of Turkije en dan vlammen in de halve finale.

28 juni 2024 om 01:58
0

Ik heb me ook al ingesteld op een uitschakeling. Net zoals tegen Oostenrijk, zul je zien dat ze zich niet kunnen motiveren en het eindigd in een gelijkspel waarna we na de verlenging na penalty's eruit liggen. Nieuwe coach, nieuwe kansen. Maar die Koeman is echt niks.

28 juni 2024 om 07:17
0

Helemaal eens. Oranje stelt niks voor. We hebben 20 minuten leuk gespeeld tegen Polen, toen zij besloten om druk naar voren te zetten. Weghorst zijn goal verborg alle zwakheden.

Tegen Frankrijk hebben we niet gevoetbald, enorm veel geluk gehad dat de Fransen de bal over de doellijn leken te willen lopen ipv gewoon af te maken.

Oostenrijk. Die hebben minder goede spelers, maar liepen er gewoon doorheen.

Als er voor iemand de weg naar de finale open ligt dan is dat toch voor Oostenrijk

Over een maand zeggen we allemaal: het beste wat ons kon ovetkomen is (dik) verliezen van oostenrijk.
Benieuwd waar koeman mee komy en of hij frimpong durft op te stellen! Vd ven zou ik altijd opstellen ook. Heb er zin in!!

27 juni 2024 om 17:53
0

Waar komt dat optimisme vandaan? We hebben geen middenveld en een matige voorhoede en een achterhoede die niet scherp is. Oh, en nul mentaliteit. Als je die Georgiers toch zag gister.... Die vochten als Leeuwen!

27 juni 2024 om 17:59
0

Een Mourinho wordt gewoon kampioen met dit team. We hebben hele specifieke kwaliteiten en met de juiste tactiek kan je iedereen verslaan.
Het is gewoon jamme dat we met Koeman zitten opgescheept.

27 juni 2024 om 18:05
0

Een eindtoernooi is toch veel leuker als je optimistisch ervan uitgaat dat je kan winnen? Ik heb er zin in, heb vertrouwen, kijk al uit naar de huldiging. Ik heb het volgens mij leuker dan alle pessimisten hier. Verliezen kan altijd, maar waarom zou je daarvan willen uitgaan terwijl we zowel objectief (statistieken) als subjectief (nationalisme) echt wel een kans maken?

27 juni 2024 om 18:50
0

We hebben een achterhoede met mentaliteit en scherpte, maar de Ligt en vd Ven zitten op de bank en met Reijnders en Simons hebben we twee middenvelders waar veel landen jaloers op zijn. Zo slecht is het niet, er worden alleen niet de juiste beslissingen genomen door de staff.

27 juni 2024 om 19:46
0

Je hebt alleen echt 0 persoonlijkheid op het middenveld en voorin. Alllemaal schooljongetjes. Depay heeft nog wel karakter maar is alleen maar met zichzelf bezig.

27 juni 2024 om 20:49
0

waarom zou ik negatief zijn? ik probeer gewoon met positivisme de moed erin te houden. vind ik leuker dan negativiteit Ieder zn ding.

Zolang Koeman aan zijn vriendjespolitiek blijft vasthouden, verlies ik al mijn vertrouwen in hem. Het blijven opstellen van Wijnaldum begint komische vormen aan te nemen. Vliegt Oranje er uit tegen Roemenië is Koeman al zijn geloofwaardigheid als trainer kwijt.

27 juni 2024 om 18:01
0

Ik durf niet te zeggen dat het gaat om zijn vriendjes, lijkt wel dat ie last heeft van spelers die het onder hem goed hebben gedaan.

Maar je hebt gelijk in de belachelijke status die hij sommige spelers geeft. Wijnaldum laat het ook gewoon echt niet zien. Veerman en Depay ook niet.

28 juni 2024 om 07:39
0

Veerman krijgt terecht kritiek, vanwege onvoorstelbaar veel balverlies.
Maar hij komt iig nog aan de bal. Bij Wijnaldum lijkt het net alsof hij nooit aan de bal is gekomen. Of hij zich niet kan of wil vrijlopen, of dat wanneer hij de bal heeft er ook niks mee doet, geen idee….maar ik heb simpelweg niet het idee dat hij mee heeft gedaan.

27 juni 2024 om 18:37
0

Wijnaldum heeft gewoon in 3 wedstrijden al bijna 20 balcontacten gehad hoor... waarbij hij 50% accuracy heeft. Dus op zich wel terecht dat hij speelt. Hij kent immers depay.

27 juni 2024 om 19:52
0

Als je als medium stelt dat Portugal attractief voetbal speelt kan je de rest ook beter niet serieus nemen. We gaan het zien.

28 juni 2024 om 07:22
0

Koeman is dat voor mij al kwijt.
Ik heb op dit toernooi landen aan het werk gezien waarvan de selectie niet zoveel beter is dan die van Nederland (understatement), maar die een beter team hebben neergezet dan wij. Teams die intenser, sneller, gedurfder spelen dan wij. Vaak krijgen die dan ook een deksel op de neus, maar met die kwaliteiten is dat niet zo vreemd. Wij konden met dat gebras ook gemakkelijk 3 of 4 goals maken tegen Oostenrijk, maar dat weerhield hen niet om gewoon hun eigen spel te blijven spelen en Nederland af te jagen.

Al die landen hebben bekwamer bondscoaches dan wij hebben met Koeman.

Het is niet alleen de schuld van Koeman. We hebben gewoon middelmatig materiaal. Deze lichting is 5 klasse minder dan de lichting Sneijder en Robben.

27 juni 2024 om 18:02
0

Maar dan kun je nog steeds het maximale eruit halen. Als je ziet dat het middenveld de zwakke schakel is (mede door blessures) en je verdediging de sterkste linie is, waarom dan niet meer verdedigers opstellen en minder middenvelders? Bijv. 3-4-3. Verbruggen op goal. De Vrij Van Dijk Aké of De Ligt. Allemaal top CV's. Op de flanken Dumfries/Frimpong en Maatsen/vd Ven. Je hebt zowat de beste wingbacks ter wereld in je selectie. Dan Schouten en Reijnders op het middenveld. Voorin Gakpo, Depay en Simons. Eventueel Weghorst als Depay ligt te kloten. En dan lekker op de omschakeling spelen. Daar licht de kracht van dit team.

27 juni 2024 om 18:24
0

VvD is totaal niet meer de verdediger van 4 jaar geleden. De Ligt, maakt ook vaak onnodige fouten. Schouten en Reijnders zijn echt lichtgewichten. Gakpo, Depay en Xavi is middelmaat.
Denk dat Ake de enige is van wereldniveau.

27 juni 2024 om 19:48
0

Waha je hebt toch ook helemaal geen wereldklasse nodig om van Roemenië, Oostenrijk etc te winnen? Of wil je beweren dat die teams dat wel zijn?

27 juni 2024 om 18:26
0

Maar 3 klassen beter dan de selectie van bijvoorbeeld 2018. Mensen blijven sinds het niet halen van 2016 hangen in dat het allemaal niks is, maar we hebben een prima team. En met een goede coach is een halve finale vooraf niet ondenkbaar. En zelfs met Koeman moet je gezien het programma halve finale kunnen halen.

28 juni 2024 om 07:42
0

Waarom MOET dat? Je komt onderweg teams tegen die hebben laten zien het beter voor elkaar te hebben.

Ik denk juist dat het NIET gaat lukken, ongeacht het programma, omdat we Koeman en zijn speelstijl en wisselbeleid hebben

27 juni 2024 om 19:02
0

Het is nooit alleen de schuld van een coach. Maar je hoopt dat coach en spelers samen 1+1 =3 worden. Nu is het meer 1 + 1 =0,5.

27 juni 2024 om 20:52
0

Wat een gezwets. Deze selectie valt genoeg uit te halen. Die verdediging van de lichting Robben/Sneijder was daarentegen weer veel minder dan wat we nu hebben.

28 juni 2024 om 21:17
0

Voor het eerst in jaren blij met de spelers die we hebben in Nederland. Van der Ven, Frimpong, Simons, Maatsen, Zirkzee zijn nog jong. Ook Gakpo, De Jong, De Ligt, Verbruggen, Veerman, gebroeders Timber, Reijnders, Koopmeiners en Wieffer ontwikkelen zich nog door. En dan nog mogelijk spelers als Hato, Hartman of Brobbey die naar dit niveau kunnen groeien. Het is al goed, maar jong. En dit is de kern dat nog jaren meegaat. Dit is een precies wat ik heel graag zie. We hebben een fijn Oranje.

“we hebben al een tijdje geen echte Nederlandse implosie meer gezien, maar het voelt alsof er hier nog wel een op komst is”, zo luidt het enigszins hoopvolle oordeel van The Athletic over het optreden van Nederland tot dusver."

Vreemde stelling. De implosie tegen Oostenrijk was enorm en het zou niet erg hoopvol zijn als er nog een op komst is. Dan zouden we worden afgedroogd door Roemenie. Dat is dus niet erg hoopvol.

27 juni 2024 om 19:12
0

Die snapte ik ook niet. Zelfs als ze het verschil tussen exploderen en imploderen niet snappen slaat het als een tang op een varken.

Zo heeft iedereen zijn mening inclusief The Athletic. Wel bijzonder dat Woutje gepusht wordt maar ik heb wel gekkere dingen gehoord de laatste tijd. Wat de amusementswaarde van Oranje betreft kan worden opgemerkt dat de hoge beoordeling niet komt van de Oranje supporters vermoed ik. De constatering door The Athletic dat het middenveld wel erg licht is is niet meer dan een open deur die al talloze malen werd ingetrapt, het gemis van Frenkie, Teun, Mats en eventueel Quinten of zelfs Marten laat zich voelen. Ach, ik hoop er maar het beste van, je weet nooit hoe een koe een haas vangt. Trouwens, wat vindt de Gazet van Sexbierum eigenlijk van de prestaties van Oranje op dit EK?

27 juni 2024 om 19:15
0

Teun een gemis noemen is lachwekkend. Heeft nog nooit een goede interland gespeeld. Alle 3 de middenvelders tegen Oostenrijk hebben er minimaal 1 gehad. Teun bij een club waar Hateboer presteerde nog steeds niet

27 juni 2024 om 23:08
0

Heeft U de Serie A wel gevolgd? Teun is natuurlijk geen absolute topper maar kijkend naar hoe het middenveld op dit EK tegen Oostenrijk presteerde is wat mij betreft een kinderhand snel gevuld.

The Athletic is geen Brits medium.

27 juni 2024 om 18:23
0

Is van de NYT toch?

27 juni 2024 om 18:51
0

Yep. Sinds 2022. Daarvoor was het van twee Amerikaanse jongens uit California, totdat NYT het kocht voor iets van 550 miljoen dollar of zo.

Nr. 14, dat voelt goed…👌🏻

Brobbey in de spits. Depay of Malen eromheen. Frimpong vanaf rechts. Dumfries uit de basis. En probeer Gravenberch naast Reijnders met Schouten erachter. 352 spelen. Met Frimpong en Maatsen heb je er de spelers voor om met wingbacks te spelen. Van de Ven, Van Dijk en De Ligt centraal.

27 juni 2024 om 18:23
0

Niks mis mee, maar gakpo moet spelen

28 juni 2024 om 00:03
0

Dan Gakpo om Brobbey heen. Het moet in de punt gewoon wat stabieler.

27 juni 2024 om 18:32
0

Brobbey is in werkelijk niets beter dan Depay. Niet dat ik Depay zo een topper vind, alleen vind ik wel dat je op dit moment gewoon niets beters hebt in de spits. Wel met je eens dat Frimpong gewoon moet spelen

27 juni 2024 om 19:16
0

Je snapt niet dat Depay als solo spits niet fungeert en je daarnaast iemand moet hebben die de bal kan vasthouden en het veld lang maakt. Depay is niet slecht, geen wereldtop, maar komt te kort in deze rol.

27 juni 2024 om 19:51
0

Ik ben het met je eens dat Depay niet functioneert en tekort komt, maar wat ik wil zeggen is dat hij alsnog bij gebrek aan beter de beste optie is. Misschien Gakpo in de spits maar het lijkt me zonde om hem van zijn beste positie te halen

27 juni 2024 om 23:11
0

Als je Maatsen wingback maakt heb ik toch liever Aké in plaats van Van de Ven, al was het maar omdat Nathan al is ingespeeld op Van Dijk en ook de rest van de ploeg.

Op basis van wat vinden ze ons beter dan Frankrijk haha. Klinkt een beetje als een clickbaitlijstje met Engeland op 13 ook.

27 juni 2024 om 18:57
0

Zeker niet. Als men (met name hier op de forums) eens kapt met blindstaren op selecties en welke “grote namen” landen kunnen opstellen en gewoon objectief kijkt naar de wedstrijden die gespeeld zijn, kun je je zeker vinden in deze lijst.
De grootste teleurstellingen van dit EK zijn namelijk gewoon Frankrijk, Engeland, België, Nederland en in iets mindere mate Italië.
Ploegen waar ik zeer van onder de indruk ben zijn de Centraal een Oost Europese landen.

27 juni 2024 om 19:13
0

Zullen we voor 1 miljard euro wedden dat Oostenrijk de EK finale niet haalt? Ze verloren bijvoorbeeld al van het als 15e geplaatste Frankrijk dat op 80 speelde. Dit soort lijstjes zijn gericht op engagement. Er beginnen wel vaker grote landen slecht aan toernooien. Uiteindelijk staan die grote landen vrijwel altijd in de halve finale.

27 juni 2024 om 21:04
0

Zou die weddenschap aangaan als ik het me kon veroorloven haha

Ik acht de kans dat Oostenrijk de finale haalt op dit moment net zo groot als Nederland en Frankrijk, dat is puur gebaseerd op wat ik tot nu toe heb gezien.
Uiteraard bieden resultaten behaald in het verleden geen garanties, dat geldt zowel in het voor- als nadeel van iedereen.

NL moet zo nodig 433 spelen. We worden verdedigend compleet overlopen en helaas zijn de beste middenvelders geblesseerd thuis gebleven. Voorin leuke speler maar creëren te weinig kansen. Dan komt er nu de standaard overschatting van ons bij of onderschatting van de tegenstander en daarmee zijn we weer bijna thuis. De spelers willen een aanvallend systeem die ze niet kunnen waarmaken dus naar mijn bescheiden mening als amateur azijn plasser. Terug naar een 532 of 523 variant. Goal Verbruggen. Centraal Ake, Van Dijk en de Vrij. Wingbacks Frimpong (why not) en Van de Ven. Middenveld Schouten en Reijners en voorin Gakpo, Simons en eigenlijk lood om oud ijzer want we hebben geen goede spits. Dan maar de dark horse Zirkzee?

Niemand die wat zegt over het systeem, gaan we 532 spelen met Frimpong en van der Ven op de zijkanten dan heb ik er nog vertrouwen in. Gapko en Weghorst voorin, Depay als 10

27 juni 2024 om 19:59
0

Hou op met die 5-3-2 joh, daar zijn we eindelijk van af.

28 juni 2024 om 01:15
0

Gaat ook goed nu, dat scheelt🙈

We moeten toegeven dat we met Koeman een van de slechtste coaches van deze EK hebben. Southgate van Engeland komt daar ook voor in aanmerking. Die heeft zeker beter materiaal dan Koeman, maar beiden bakken er niets van. Logisch dat we met Oranje niet hoog in de ranking staan als beste, of meest attractieve elftal. Er is ook wel vergelijkingsmateriaal, want wie naar de selectie van Oostenrijk kijkt, heeft toch niet de indruk dat daarin veel betere spelers rondlopen dan in Oranje? Dus is de conclusie dat in vergelijking de coach van Oostenrijk, Rangnick, de zaken veel beter voor elkaar heeft dan Koeman. En in vergelijking met van Gaal, faalt Koeman ook hopeloos: van Gaal in zijn laatste periode als bondscoach 20 wedstrijden gespeeld, 0 verloren. Koeman daarna in 19 wedstrijden 6 nederlagen met zo'n beetje dezelfde spelers. En vond van Gaal senior Wijnaldum toen al niet meer goed genoeg voor een uitverkiezing in zijn selectie. Zullen we, met deze cijfers en vergelijkingen in de hand, maar vaststellen dat we gewoonweg een waardeloze, maar ook nog eens halsstarrige bondscoach hebben, die zijn vriendjes de hand maar boven het hoofd houdt? Ik ben hem al langer spuugzat. Met dat serieuze hoofd nonsens uitbraken en Oranje naar de knoppen helpen. Knvb, grijp in!

27 juni 2024 om 19:39
0

Koeman is zoekende maar het elftal is ook gewoon heel erg middelmatig op het middenveld. Geen 1 speler van een ander land die wakker ligt van een van onze middenvelders. Ben het wel met sneijder eens dat je een speler zoals q timber mist. Voorin hebben we ook alleen maar b garnituur. We hebben helaas alleen goede verdedigers.

27 juni 2024 om 22:13
0

Hij is helemaal niet zoekende. Het is Veerman of Simons, en voorin Simons of Frimpong/malen. En als klapstuk telkens Wijnaldum als invaller. Koeman is vastgeroest in zijn eigen droomwereld.

"“virgil van Dijk lijkt te kraken, terwijl het team over een nietszeggend middenveld beschikt.”

En wij prijzen Veerman, Schouten en Reijnders de hemel in.......

Ik zou Matthijs de Ligt als cvm neerzetten met Schouten en Reijnders. De ligt heeft daar met Bayern gespeeld. Is voetballend beter de de Rhoon en verdedigend in de duels ook die had daar anders gestaan nu mits fit. Gakpo Memphis Frimpong daarvoor. Ake-v Dijk-d Vrij-Dumfries er achter en je hebt misschien nog een kansje.

schandalig dat bijna iedereen blijft roepen volste vertrouwen te hebben tegen Roemenie. Op basis waarvan? Hoe goed Oranje de groepswedstrijden hebben gespeeld zeker en dan vooral de laatste??
Dit is disrespect richting Roemenie en zo motiveer je hen alleen maar.
Ik zou zeggen na dinsdagavond is het vakantie voor de oranjespelers en Koeman mag een nieuwe baan zoeken!

27 juni 2024 om 20:55
0

Ja man ik zou alsnik Koeman was de kleedkamer vol hangen met buitenlandse krantenknipsels om onze jongens te motiveren. Ride or die mentaliteit kweken. Het is echt alles of niets. Denk je dat Koeman nog het vertrouwen van de spelers geniet?

27 juni 2024 om 22:18
0

Zie jij een Schouten boos worden????;-)))

27 juni 2024 om 23:19
0

Schouten wordt nog niet boos als zijn hond de zitbank onder pist, maar ja hij is dan ook gewend met Ramalho te spelen, nuff said.

Naja het middenveld is inderdaad niet sterk,maar dan moeten we wel meenemen dat Timber,De Jong,Koopmeiners,Wieffer en De Roon allemaal geblesseerd zijn.

Wat snapt koeman wel? Spelers als zirkzee en frimpong banken maar wijnaldum laten invallen zodat ie aan zn 100e interland komt?

2 weken geleden: We gaan de finale toch niet halen en mogen wij al blij zijn met een volgende ronde.

2 weken later: Wij gaan de finale halen en kampioen worden!!

Waan van de dag, bij deze uitslag was je vroeger al uitgeschakeld. Nu vieren we een 3e plek (zelfs met een verlies tegen Oostenrijk - die je eventueel later wrer kunt treffen) alsof het een wereldprestatie is.

Wat kan iemand zo'n lijstje nou schelen, allemaal uit de duim gezogen gewoon niet op letten en dan sta je maar laag, het gaat uiteindelijk om de winst, en niet of je hoog staat op zulke lijstjes

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren