Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hans Kraay maakt ideale opstelling van Ajax: ‘Gaat nooit gebeuren’

Laatste update:

Hans Kraay junior heeft zijn ideale opstelling gemaakt voor het huidige Ajax. De analist van ESPN toonde zijn elf namen zondag in Goedemorgen Eredivisie, waar hij meteen werd geïnterrumpeerd door tafelgenoten Mario Been en John van den Brom.

Ajax won zaterdagavond met 2-4 op bezoek bij Heracles Almelo, maar liet bij vlagen zien uiterst kwetsbaar te zijn. Met name in defensief opzicht loopt het nog niet bij de ploeg van trainer John van 't Schip. Ajax werd dit seizoen het vaakst gepasseerd van de bovenste negen ploegen in de Eredivisie.

Bij Goedemorgen Eredivisie komt de vorm van de Amsterdammers ter sprake. Hans Kraay, die toegeeft dat hij zijn opstelling liever niet had laten zien, opteert voor een nieuwe formatie: 3-4-3.

"Het was altijd vloeken in de kerk als je geen 4-3-3 speelde bij Ajax. Kurt Linder (oud-coach van Ajax, red.) is er met pek en veren uitgejaagd. Tomislav Ivic heeft ook een keer met vijf verdedigers gespeeld. Toen stonden ze in zijn huiskamer en ontvoerden ze zijn vrouw", zegt Kraay gekscherend.

De ideale elf van Ajax volgens Hans Kraay junior.

"Maar Erik ten Hag heeft de 4-3-3 ook omver gegooid de laatste wedstrijden en is 4-4-2 gaan spelen met Haller en Tadic als diepe spitsen. Waarom zou je niet met drie centrale verdedigers kunnen spelen? Dat klinkt ook nog aanvallender, 3-4-3."

Wat Kraay betreft vormen Josip Sutalo, Jorrel Hato en Devyne Rensch de driemansdefensie, met Anton Gaaei en Borna Sosa als vleugelverdedigers. Kenneth Taylor en nieuwkomer Jordan Henderson moeten het blok op het middenveld vormen.

"Sutalo gaat zich comfortabeler voelen met dekking aan beide kanten, Rensch kan naar de buitenkant en Hato kan dat ook", licht Kraay toe. "Sosa kan niet verdedigen maar wel aanvallen. Gaaei kan niet verdedigen maar wel aanvallen. Ik denk dat iedereen net tien procent beter is."

"Waarom kan je niet met Rensch, Sutalo en Hato naast elkaar spelen?", vraagt Kraay zich af. "Zo gek is dit toch niet?", vraagt ook presentator Milan van Dongen zich af. "Voor Ajax wel", aldus Van den Brom en Been. "Bij Ajax gaat dit nooit gebeuren. Je moet met vier toch ook beter kunnen verdedigen dan ze nu doen? Of niet?", sluit Van den Brom af.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bergwijn en Berghuis gaan niet opeens meer lopen dus dan komen Taylor en Henderson in een zwembad terecht. Henderson zou dat nog wel aankunnen als hij de benen nog heeft maar Taylor zie ik daar echt niet mee omgaan.

28 januari 2024 om 12:11

Want? Hlynsson doet verdedigend ook niet veel dus amper verschil. Plus je hebt een extra centrale verdediger, die ook naar het middenveld kan schuiven. Berghuis en Bergwijn werken gewoon hard de afgelopen paar wedstrijden.

taylor eruit voor vd boomen zodra die fit is.
verder is dit inderdaad een opstelling op basis waarvan mislintat zijn aankopen had gedaan.
en dit gaat ook nooit gebeuren zoals iedereen daar aan tafel al zei

Dat je überhaupt uitkomt bij Gaaei en Sosa zegt al genoeg. Die hebben toch wel bewezen niet goed genoeg te zijn. Het is niet voor niets dat Van 't Schip steeds meer de jeugd aan het gebruiken is dan de Mislintat aankopen. Ook zo'n Gooijer nu weer. Gewoon een gemiddeld talent, maar nu al in alles beter dan Gaaei. Zelfde geldt voor Martha. In alles beter dan Sosa, maar ook gewoon een gemiddeld talent.

28 januari 2024 om 12:26

Martha in alles beter dan Sosa? Sosa ben ik niet van overtuigd, kan alleen met 5 verdedigers spelen, maar is 100% wel beter dan Martha.

28 januari 2024 om 12:28

Kan aan mij liggen, maar heb zowel Martha als Gooijer tot nu toe niets zien doen waar veel talent uit blijkt

28 januari 2024 om 12:45

Ik zeg dan ook 'gemiddeld', ik noem dit verre van toptalenten. Maar Sosa en Gaaei kunnen er gewoon echt werkelijk niets van. Hato moet steeds alles oplossen, en dit is gewoon met Rensch, Martha en Gooijer toch minder.

28 januari 2024 om 17:20

Gooijer heeft vooral bij Jong Ajax laten zien een prima talent te zijn. Helaas gisteren 2 domme fouten, maar potentie heeft hij wel. Centraal is hij beter dan op de back want aanvallend voegt hij (vooralsnog) te weinig toe.

28 januari 2024 om 12:29

Martha is in niets beter, dan Sosa. Ik verwacht dat Sosa ook gewoon weer gaat spelen (was namelijk geblesseerd).

Ideale opstelling en dan Taylor erin zetten, wat doet die eigenlijk al 1,5 seizoen in de basis. Nu nog de formatie veranderen zou dom zijn, het klein beetje automatisme wat erin sijpelt met momenten ben je dan weer kwijt. Het probleem lost zich vanzelf op met 2 betere backs en een lading fitte middenvelders die de concurrentie aan kunnen gaan met elkaar.

28 januari 2024 om 12:27

Taylor wordt stelselmatig de hand boven het hoofd gehouden door trainers, analisten en een deel van de supporters. Die was als aankoop al lang en breed uit beeld verdwenen. Is niets beter dan de Ekkelenkamps en Dani de Wits van deze wereld maar heeft de mazzel zijn doorbraak gehad te hebben in het slechtste Ajax in jaren

28 januari 2024 om 13:01

Hand boven het hoofd gehouden door trainers ja, maar door supporters echt niet. Hoe kom je daar bij? De kritiek door de supporters op Taylor is niet mals...

28 januari 2024 om 13:13

Ik denk dat Ajax in de toekomst toch hoopt te cashen op een jongen als Taylor. Dat is de reden dat hij veel minuten maakt. Maar voegt voetbaltechnisch weinig toe aan het Ajax spelletje. Omdat hij uit de jeugd komt heeft hij meer krediet dan jongens van buitenaf.

Taylor heeft echt de mazzel dat hij uit de jeugd komt, Nederlands is en daardoor veel minder kritisch bekeken wordt dan bijvoorbeeld aankoop Tahirovic. Ik zie hem nog altijd in 'ideale opstellingen' voorbij komen en in de media is er opvallend weinig kritiek op hem, daar waar Mikautadze er na 60 minuten in Sittard er al 'niks van kon'. In werkelijk geen enkele ideale opstelling is er een plek voor Taylor. Pure middelmaat zonder ook maar een vleugje klasse en de arbeidsethos van een nummer 10 uit de jaren 90

28 januari 2024 om 14:22

Wat een onzin, als er iemand kritisch bekeken wordt is het Taylor wel.

28 januari 2024 om 17:21

Soms bekijken mensen hem niet eens en zijn ze al kritisch

Op basis van welke kwaliteiten staat Taylor in dit elftal???

Je kunt die opstelling van Hansie ook zien als 5-2-3 maar als Sosa en Gaaei daadwerkelijk hoog staan, op het middenveld, vormt de tandem Sutalo met Rensch voor een regen aan tegendoelpunten.

Ja lekker joh, als Gaaei en Sosa hoog staan lekker 1 op 1 gaan verdedigen achterin. Doe maar niet.

Snap nog steeds niet dat ajax niet ziet dat de achilleshiel van het hele elftal de verdediging is.. gister ook weer kleuter fouten die in de F-jes gemaakt worden.. tegen, met alle respect, hercules maak je dat nog weer goed.. maar doe je dat tegen psv komend weekend dan ga je er met 6 nul af... ga nou verdikke eens investeren in die verdediging man!

28 januari 2024 om 13:48

Ik schrijf hercules haha.. maar dat maakten ze niet meer goed. Ik bedoel uiteraard heracles

Als je al het spelsysteem gaat aanpassen, dan moet je dat doen om je beste spelers allemaal op te kunnen stellen. Gaaei en Sosa zijn niet je beste spelers, dus zou ik ook niet snel het spelsysteem hierop aanpassen. De nuance kan je straks maken op het middenveld met meer verdedigend ingestelde spelers / spelers die wel teruglopen als je de bal niet hebt. Taylor en Hlynnson kunnen strijden voor een plek als AM. Henderson CV en Boomen / Tahirovic op 8. Als Sutalo terug is, dan Rench weer terug naar RB.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren