Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Huurperiode van Van de Beek in Duitsland neemt vernederende wending

Laatste update:

De verhuurperiode van Donny van de Beek bij Eintracht Frankfurt is nog allesbehalve het succes te noemen waar de 26-jarige middenvelder op zal hebben gehoopt. Zijn eerste optredens waren al niet fantastisch, maar vrijdag tegen FSV Mainz 05 (1-0) werd een dieptepunt bereikt: Van de Beek kwam nauwelijks aan de bal en werd vroeg gewisseld.

Van de Beek werd in januari door Manchester United op huurbasis gestald bij Eintracht. De voormalig Ajacied kreeg daarbij een basisplek in het vooruitzicht gesteld door Dino Toppmöller.

Van de Beek startte vervolgens ook drie keer in de basis, maar kan zijn stempel als een van de twee aanvallende middenvelders van Eintracht nog niet drukken. In drie optredens kwam de Nederlander niet tot doelpunten of assists.

Nog zorgwekkender zijn de pass-statistieken van Van de Beek. Tegen Mainz kwam de middenvelder in 45 minuten slechts tot acht passes, waarvan slechts drie op de helft van de tegenstander. In totaal raakte hij veertien keer de bal.

Van de Beek bleef in de rust vervolgens achter in de kleedkamer en werd gewisseld voor Farès Chaïbi. Met de Algerijn in de ploeg maakte Eintracht al snel het enige doelpunt van de wedstrijd. Voormalig PSV'er Mario Götze tekende voor die treffer.

Voor Van de Beek breken cruciale weken aan in Duitsland, want zijn basisplek lijkt allesbehalve meer verzekerd. Van de Beek heeft nog enkele maanden de tijd om Eintracht ervan te overtuigen hem definitief over te nemen van Manchester United. Er is een optie tot koop van elf miljoen euro.

Mocht een langer verblijf bij Eintracht er niet inzitten, dan keert Van de Beek in principe terug bij Manchester United, waar zijn contract doorloopt tot medio 2025. Zijn rol op Old Trafford lijkt echter volledig uitgespeeld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Misschien, heel misschien, is Donny niet zo'n goede voetballer als er gedacht werd. Het is nog vroeg om deze stap van hem als een mislukking te zien. Maar als hij dit niet recht trekt dan blijft er weinig anders over dan misschien nog een terugkeer bij Ajax a la Klaassen ofwel nog wat geld innen in Turkije/midden oosten.

27 januari 2024 om 19:35

Hij was bij Ajax ook nooit een uitblinker. Hij kon goed in de ruimte die een spits liet duiken en maakte daardoor enkele hele belangrijke doelpunten. Maar was nooit een drager van het elftal, en zal dat ook niet worden.

27 januari 2024 om 19:40

Misschien gewoon optimaal profijt gehad van een goed draaiend, sterk elftal van spelers om hem heen waardoor hij makkelijk "belangrijk" kon zijn. Maar als je hogerop komt en niet een enorme status hebt dan val je natuurlijk al snel door de mand als je eigenlijk op alle individuele kwaliteiten/kenmerken hooguit een 6je of 7 scoort.

27 januari 2024 om 19:51

En hij miste heel veel kansen! Als je de Ziggo/Sierd de Vos-samenvatting van Real-Ajax nog eens bekijkt hoor je dat Sierd er nog aan refereert. Op een of andere manier zijn hem aan de hand van enkele (zeer, zeer) belangrijke goals kwaliteiten toegedicht die hij niet zo bezit. Desondanks lijkt het me een nuttige toevoeging voor zo’n beetje elke Nederlandse club.

27 januari 2024 om 19:39

Heel misschien? Is gewoon een beperkte voetballer. Blinkt in niets uit. Heeft een seizoen boven zichzelf uitgestoken met Ajax maar daarna niks helemaal niks laten zien. Wel respect naar zijn zaakwaarnemer om zo een contract eruit te slepen. Miljoenen verdienen met een contract tot zomer 2025.

27 januari 2024 om 21:04

Dat weet ik wel zeker. Ik werd nogal eens vervloekt in het stadion, omdat ik hem uit het team wilde halen. Hij heeft heel veel geluk gehad. Onderandere doordat de verdediging niet goed stond, waardoor Blind een linie naar achteren ging en een plaatsje extra op het middenveld vrij kwam. Anders was hij uiteindelijk op de bank beland.

27 januari 2024 om 21:51

Hier was ooit een VZ lid Holland8 die ons dit allemaal voorspelde over Van de Beek. Wat heeft die gast toch in alles gelijk gekregen. Taylor is in alles de nieuwe Van de Beek. Ook weer dezelfde zaakwaarnemer die hetzelfde marketing trucje probeert uit te halen bij Taylor als destijds bij Van de Beek.

27 januari 2024 om 22:44

Donny is ook nooit geweldig geweest, maar gewoon net als Klaassen, de Wit en Ekkelenkamp een middenvelder van 13 in een dozijn, die Ajax nu 4x achter elkaar heeft opgeleid.

28 januari 2024 om 07:48

Ik had idd bjj vd Beek altijf het gevoel alsof het een iets betere versie van Klaassen was
Maar meer ook niet.

Heeft geen enkel kenmerk waarvan ik denk, nou dat is evht speciaal. Maar in één van de beste Ajax elftallen sinds tijden deed hij leuk mee inderdaad

Komt gewoon te kort. Hij kan gevaarlijk zijn als middenvelder die in het strafschopgebied komt, maar voetballend brengt hij weinig.

27 januari 2024 om 19:41

Te kort voor wat? Niveau Eintracht moet wel kunnen. Vergeet niet dat Donny bij United al 2 jaar amper gevoetbald heeft en daarna zwaar geblesseerd is geraakt. Dan is het een beetje onzin om nu zo'n sensatieartikel te maken na 3 wedstrijden in Duitsland. Bijna iedere week is er wel een vroege wissel en een nieuwe jongen die er net is is een logische keuze als het niet loopt in een wedstrijd.

28 januari 2024 om 19:21

Ik vraag mij af of de subtop in Duitsland niet al te hoog voor hem is. In een goed draaiend team met veel creativiteit kan hij waarschijnlijk prima meekomen, maar als er juist iets extra’s van hem verwacht wordt zie ik weinig toegevoegde waarde in hem

Van de Beek heeft jaren niet gespeeld. Daarvoor was hij een aardig goede middenvelder in een uitstekend draaiend team.

Ik kan me zomaar voorstellen dat hij nog veel tijd nodig heeft om weer op niveau te komen. Hij heeft zitten verpieteren op de bank in Manchester.

27 januari 2024 om 20:16

Realistische reactie. Daarom moet Van de Beek ook terug naar NL. Twente, AZ, daar zou hij zijn vorm kunnen hervinden.

27 januari 2024 om 21:24

Dat gaat niet gebeuren, hij komt gewoon veel te kort en dat is heus niet omdat hij weinig tot niets gespeeld heeft, want hij heeft al due tijd gewoon op "niveau" kunnen trainen.

Heel erg sneu voor hem, maar ik krijg een beetje Hendrix vibes bij hem. Situaties zijn natuurlijk wel verschillend maar beide spelers zijn wel dusdanig omhoog gepraat geworden in een bepaalde periode. Vervolgens zie je zo'n carrière als een kaartenhuis in elkaar storten. Zou een goede stap terug hem nog aan het voetballen krijgen. Teams als AZ en Twente hebben altijd wel graag een scorende tien. Ajax lijkt mij niet zo slim in de fase waarin ze zitten, lijkt me een risico mocht Donny toch zijn ritme bij Ajax ook niet kunnen vinden.

27 januari 2024 om 20:13

Kan me erg vinden in deze comment.
Je kan hem zeker vergelijken met een Hendrix of Davey Klaasen en in mindere mate met een Jordy Clasie. Allemaal jongens die bij hun club dragende en goede spelers waren, maar in een andere omgeving gewoon niet niet echt tot hun recht komen. Denk vooral dat als hij veel minuten gaat krijgen en vertrouwen op doet, daarbij ook de omgeving optimaal is, hij zeker nog kan opbloeien.

We gaan het zien, gun het hem van harte in iedergeval

Ook in Duitsland heeft hij het moeilijk. Met zijn beperkte kwaliteiten haalt Van de Beek financieel wel het maximale uit zijn carriã¨re.

Dit zijn wel typische van de Beek statistieken, die jongen is helemaal geen middenvelder meer en je speelt als ploeg dan ook met tien man als hij in het veld staat, tenzij je zoals Ajax in hun topjaren 9 van de 10 wedstrijden alleen maar op de helft van de tegenstander speelt. Ik heb zelden iemand op het middenveld zien staan die zich minder met het spel bemoeit als van de Beek, meer dan een keer raken doet hij namelijk niet

Lees weer veel mensen met een snel oordeel.
Gozer heeft een paar jaar moet vertoeven bij een rommelige "top" club. Heeft er lang uitgelegen met zijn blessure. Gaat na jaren een paar minuten weer mwat meer spelen. Zelfvertrouwen zal ook flink gedaald zijn. Blijft gewoon een mens uiteindelijk.
Daarnaast is geen absolute top speler. Maar als we kijken naar zijn Ajax periode is hij zeker geen koekenbakker. Heeft gewoon tijd en vertrouwen nodig en dat gaat gewoon niet in 123. Voor een optimale performance is het ook van belang dat de rest van de omgeving en de persoon in kwestie ook optimaal is. Heb de indruk dat dit niet het geval is?

Weet nog wel dat mensen vonden dat hij naar Real moest ten tijde van het middenveld Modric, Kroos en Casemiro. En kijk nu eens 4 jaar later, Modric en vooral Kroos halen nog steeds een uitstekend niveau en van der Beek kan niet eens overtuigen bij Eintracht

27 januari 2024 om 20:44

Tja het was wel het jaar dat het Ajax middenveld Modric en co alle hoeken van het veld lieten zien.

Goh, surprise surprise, is er iemand hier die verrassend is.
En toch nog een vrij lang artikel over hoe slecht het gaat met hem.

28 januari 2024 om 01:15

Ik zag Erodinho eergisteren zeggen dat men het verkeerd zag in Donny, want Donny "is nu de drager van Eintracht". Dus het is mogelijk om het anders te zien.

Ik heb sinds bekend werd dat deze geldwolf naar Manu zou gaan, meteen gezegd dat hij gigantisch gaat mislukken bij Manu. Ik kreeg gelijk. Toen bekend werd dat hij naar Eintracht Frankfurt zou gaan, zei ik hetzelfde. Hij is gewoon niet zo'n goede voetballer als wat hij denkt te zijn. Bij ajax speelde hij wel "oké", maar alleen omdat ajax toen echt een team was waar spelers iets voor een ander overhadden. Hij is niet beter dan spelers van Vitesse, Utrecht, Sparta of Groningen. Ik denk dat hij financieel wel binnen zal zijn dus zou ik, als ik hem was, proberen om een baantje als voetbalanaalist te krijgen bij AT5, ESPN of weet ik waar.

Die gast speelt altijd verstoppertje. Deed hij bij Ajax ook al. Team was echter zo goed dat iedereen op die positie wel mooie goaltjes kon meepikken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren