Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mike Verweij voorziet Feyenoord van duidelijk transferadvies: ‘Ik zou hem echt niet laten gaan’

Laatste update:

Calvin Stengs kan voor een bedrag van ongeveer 12 miljoen euro naar Lazio, zo meldde journalist Gianluca Di Marzio eerder deze week namens de Italiaanse tak van Sky Sport. Mike Verweij, journalist van De Telegraaf, vindt echter dat Feyenoord de creatieveling voor dat bedrag niet moet laten gaan, zo laat hij weten bij Kick-off.

“Ik vind dat, als je een speler hebt die zo dicht tegen het Nederlands elftal aanzit, je die nooit voor een bedrag van 12 miljoen moet laten gaan”, opent Verweij. “Voor hetzelfde geld had Koeman hem wel opgeroepen als een van de vervangers voor De Jong of Koopmeiners.”

“Maar er zijn ongeveer twaalf spelers afgevallen bij het Nederlands elftal”, reageert Valentijn Driessen. “En dan komt Koeman nog steeds niet bij Stengs uit, dus je moet je afvragen hoe dicht hij er nou tegenaan zit.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Ze hebben hem voor 6 à 7 miljoen gehaald, geloof ik”, gaat Verweij verder. “Ik vind Stengs echt een prima voetballer. Die zou ik echt niet zomaar laten gaan.”

“Ze hebben natuurlijk die Nadje gekocht”, vervolgt Driessen. “Het schijnt alleen dat het de bedoeling was dat ze hem langzamerhand zouden brengen achter Stengs.” Feyenoord nam de middenvelder deze week voor een bedrag van een half miljoen euro over van Versailles FC, uitkomend op het derde niveau van Frankrijk.

“Maar als er zo’n bedrag wordt geboden voor een speler die je voor relatief weinig geld hebt binnengehaald, dan kan ik me voorstellen dat je vanuit bedrijfsmatig oogpunt zegt: ‘ja’", aldus Driessen.

“Maar dan moet je wel binnen je selectie nog spelers hebben die dat kunnen opvangen of een waardige vervanger halen. Dat is dan natuurlijk de vraag, want je moet er niet veel zwakker van worden. Stengs was een van de weinige creatieve spelers bij Feyenoord”, besluit Driessen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Binnen een jaar 5 miljoen winst op een speler die niet onbetwiste basisspeler was, is toch makkelijker verdiend zou je zeggen.

15 juni 2024 om 13:51

Tsja je kan je afvragen wat je ervoor terug kan kopen. Dan zou ik die 12 miljoen lekker laten zitten en doorspelen met Stengs.

15 juni 2024 om 16:19

Zeker omdat als hij weggaat Joey Kooij weer wedstrijden van Feyenoord mag fluiten. Dat feit alleen al is veel meer waard dan 12 miljoen.

15 juni 2024 om 14:01

Stengs was gewoon onbetwiste basisspeler hoor. Alleen met blessures stond hij er niet in. Verder ook gewoon prima seizoen gedraaid en zijn statistieken onderstrepen dat. Zou hem gewoon houden. Zeker aangezien de kans groot is dat Wieffer, Santi Geertruida en Hancko ook vertrekken.Wordt door zijn speelstijl behoorlijk ondergewaardeerd.

15 juni 2024 om 14:14

Ik ben persoonlijk niet kapot van hem als speler. Maakt vaak verkeerde keuzes en als het moeilijk wordt is hij de eerste die door de mand valt. Betekent echter niet dat je hem voor zo'n bedrag hoeft te laten gaan. Je kan er denk ik veel meer uit krijgen en zelfs voor Feyenoord zelf is hij meer waard. Voor dat bedrag haal je niet met zekerheid een betere vervanger.

15 juni 2024 om 14:05

Stengs heeft een uitstekend seizoen achter de rug en was onbetwist een basisspeler. Verweij heeft hier gewoon gelijk. Zonder vervanger nooit laten gaan.

15 juni 2024 om 14:47

Misschien hebben ze al een vervanger en misschien is het wel geen 12 mil maar veel meer

15 juni 2024 om 14:59

We hebben een kroat die daar kan spelen dus Verweij heb helemaal niet gelijk

15 juni 2024 om 15:47

@Crooswijker: Een Kroaat die hem het hele seizoen niet uit de basis heeft gespeeld en vooral op linksbuiten heeft gespeeld. Misschien is het allemaal wel minder zwart-wit dan jij aangeeft.

15 juni 2024 om 15:51

Het gaat erom dat hij dat wel kan ook heb je lingr nog die daar ook kan spelen . Slot koos voor strengs omdat hij al langer werkte met hem maar in mijn ogen was het gewoon te weinig wat hij liet zien . Hij haalde niet elke week een voldoende vind ik

15 juni 2024 om 23:24

Zijn vorige club krijgt 25% van de opbrengst, dus 12 mil hou je zelf maar 9 over.. moet feyenoord nooit doen, is er pas net een jaar. 20 of niet zal ik zeggen

Nadje wordt volgens mij eerder gehaald als vervanger (op termijn) van Wieffer e/o Zerrouki; dus niet voor Stengs.

Heerlijke speler. Voor dat bedrag nooit laten gaan. Is met 18 assists in zijn eerste seizoen al heel belangrijk geweest.

Helemaal mee eens, al is het alleen te doen om een statement te maken als Feyenoord/Nederlandse club.
Wil je een basisspeler wegkopen? Prima, maar dan moet je boven de marktwaarde bieden en anders niet akkoord gaan. Zo kun je transfersommen opkrikken en wordt je als club internationaal ook serieuzer genomen.

Stengs is een speler die bijna gegarandeerd 20 goals/assists kan afleveren in een seizoen. Hij is daarnaast ook nog redelijk jong. Zo'n speler moet je nooit voor een bedrag als 12 miljoen laten gaan. Zodra de bedragen richting of over de 20 miljoen gaan kun/moet je het natuurlijk wèl overwegen. (Lees: 18+ miljoen) Ook al omdat je weet dat een deel van het bedrag nog naar Nice zal gaan.

Onderschatte speler, ervaren, enorm waardevol in ons spel en nog verrassend jong. Heb het idee dat spelers die uit het buitenland terugkomen ouder worden geschat.

Lazio is wel de laatste Italiaanse club waar ik op dit moment zou tekenen. Is altijd net niet. Lotito gaat altijd voor net niet spelers het is eigenlijk een kleurloos team zonder ambitie. Eindigen altijd rond de 5e/7e plek met af en toe keer een uitschieter naar boven. Maar qua transferbeleid is het al jaren niet geweldig en gaan ze daarom ook nooit structureel bovenin meedoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren