Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

NOS wint strijd om voetbalrechten en sluit deal met UEFA voor duels op EURO 2028

Laatste update:

De wedstrijden van het Nederlands elftal zijn ook de komende vier jaar te zien bij de NOS, zo maakt de omroep dinsdag officieel wereldkundig na succesvolle onderhandelingen met de UEFA. Dat betekent dat onder meer het EK in 2028 in Ierland en het Verenigd Koninkrijk voor de voetballiefhebbers te zien is op het open net.

De NOS zendt hiernaast de komende vier jaar ook alle wedstrijden van Oranje uit, inclusief de duels in de Nations League. In dat toernooi stuit Nederland op 7 september op Bosnië en Herzegovina (Eindhoven). Drie dagen later volgt de ontmoeting met EK-organisator Duitsland in Amsterdam.

Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NOS Sport, is enorm trots op de nieuwe deal voor de komende jaren. "Grote sportevenementen zoals het EK voetbal brengen mensen samen", zo valt te lezen op de website van de NOS.

"Samen voetbal kijken en erover praten is iets waar jong en oud van genieten; het verbindt en versterkt de band tussen generaties. Dat is een belangrijk doel van de publieke omroep", aldus Hoekman.

Alle EK's en WK's waar Nederland aan deelnam, zijn door de NOS uitgezonden. De meeste duels van het Nederlands elftal op een groot toernooi trekken een miljoenenpubliek, zeker als Oranje ver komt.

De halve finale tussen Nederland en Argentinië op het WK van 2014 in Brazilië is nog steeds het meest bekeken televisieprogramma aller tijden. Destijds zagen maar liefst 9,1 miljoen mensen Nederland stranden in de halve finale na strafschoppen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

jammer want het niveau is bedroefend. analisten vind ik niks . het toewerken naar een wedstrijd is niks . de analyses zijn niks. kortom had graag een andere zender dit zien doen.

2 juli 2024 om 12:56
0

Ze hebben voldoende klachten ontvangen. Hopelijk doen ze er iets mee.

2 juli 2024 om 14:01
0

Dit is niet bepaald de eerste keer dat ze klachten ontvangen. Dan spaar wat mij betreft liever een berg gemeenschapsgeld uit en laat een commerciële omroep het uitzenden, wellicht kwalitatief nog veel sterker zelfs.

2 juli 2024 om 15:09
0

John de Mol klapt al in zijn handjes. Wil je Geneé, Gijp & Derksen echt bij Oranjewedstrijden zien ja?

2 juli 2024 om 12:56
0

Knap dat NOS dat gewonnen heeft als de andere zenders niet voluit gingen bieden... Ziggo had geen interesse, net als KPN omdat het niet achter de decoder mag. SBS zit krap bij kas vanwege deal met Viaplay. Bleef alleen RTL over die na het wegvallen van europese wedstrijden al aangaf niet meer voor voetbal te gaan.

2 juli 2024 om 14:07
0

Yes ook dan Stekelnburg en Schreuder als interviewers en nalisten als rapper Donnie. Heerlijk. Heel fijn dat de NOS de rechten heeft (gehouden)
Sarcasm on - niveau moet echt omhoog

2 juli 2024 om 14:51
0

Is toch prima, al die onzin eromheen hoef je toch niet te kijken. Zolang het maar op de open zender is, dan kan iedereen het tenminste zien.

Wel met wat betere verslaggevers aub. De uitspraak van buitenlandse namen is beneden alle peil. Ik zap vaak, snel weg naar Vlaamse, Britse of Poolse zenders, die beheersen zowel de buitenlandse namen als vloeiend taalgebruik veel beter.

Ook vooruitblik en nabeschouwing van wedstrijden kan beter, maar dat is meer een kwestie van smaak. De verslaggevers doen feitelijk dingen echt fout.

2 juli 2024 om 12:57
0

Jij wil zeggen dat Britten goed zijn in het uitspreken van namen van Nederlandse spelers? Haha. Das Louis ven Haal vast niet met je eens.

2 juli 2024 om 13:12
0

Stefan de Fridge

2 juli 2024 om 13:20
0

Er lopen meer spelers rond dan alleen Nederlandse. Het is niet perfect, maar in ieder geval wel beter taalgebruik, betere voor- en nabeschouwingen dan bij de NPO

2 juli 2024 om 13:24
0

W.m.b. zeggen ze gewoon Bruno Fernandes op 'onze' manier en niet zoals de Portugezen doen

2 juli 2024 om 13:27
0

Engelse namen kunnen ze wel beter hun best voor doen. Maar een Portugees als Ronaldoe of Zwao Feliesj uitspreken klinkt ook wel als interesantdoenerij, dan hoor ik toch liever Ronaldo of Joao Felix.

2 juli 2024 om 13:53
0

Nederlanders zijn over het algemeen juist echt zeer goed in het uitspreken van andere talen. Zeker tov Duits, Frans of Engelstaligen.

Dat we matige analisten hebben zal best, maar Nederlanders pakken op uitspraak? Neeeh. We doen een beetje te veel ons best juist. Zo'n Sierd bijvoorbeeld. Of wat Tinus zegt met Portugese namen.

2 juli 2024 om 15:10
0

Je hebt het over 'onze' manier, maar we zijn er ontzettend inconsequent in. We hebben het bijvoorbeeld wel over Ronaldienjo en niet over Ronaldin-ho. Waarom zou je dan geen Fredsjh mogen zeggen bij Fred.

2 juli 2024 om 13:28
0

De uitspraak van buitenlandse namen boeit me juist niet zo heel veel. Ik wil gewoon mensen die voetbaldieren zijn en niet personen die af en toe een wedstrijdje kijken

2 juli 2024 om 13:36
0

Uitspraak kwam net aan bod in de pre-match show op Youtube kanaal van NOS met o.a. Jan Roelfs. Blijkt dus een individuele keuze te zijn van commentatoren hoe ze het uitspreken. Jan Roelfs spreekt ze uit zoals ze in thuisland uitgesproken horen te worden. Hij heeft daar toen o.a. met de uitspraak van Fred van Brazilie (fredsjh) heel veel kritiek op gehad onbegrijpelijk.

Vanavond wel Jan Roelfs als commentator. Ongelooflijk dat dit zijn eerste wedstrijd bij de NOS wordt waarin hij commentator is bij een wedstrijd van Oranje. Is de beste commentator.

2 juli 2024 om 13:41
0

Jan Roelfs vind ik ook de beste. Grueter vond ik eerst nog prima, maar die vertelt alsof hij een werkstuk moet schrijven en nog een X aantal woorden nodig heeft.

Gelukkig maar, dan ben ik verzekerd van een mooi helder beeld, ipv die fletse uitzend kwaliteit door commercièle zenders.

2 juli 2024 om 12:57
0

eh.... zo helder is UHD van de NOS niet. Beste beeld in UHD kwaliteit is nog altijd Ziggo.

2 juli 2024 om 18:35
0

Klopt ja, Ziggo is ook heel goed.

Hopelijk krijgen we commentators die het verschil zien tussen Guehi en Saka op NOS de komende jaren. Niveau is soms erg slecht waardoor ik soms toch de wedstrijden bekijk op BBC of bij de Belgen.

2 juli 2024 om 15:39
0

Haha dat was inderdaad tenenkrommend

2 juli 2024 om 16:12
0

Dat kon echt niet inderdaad hahaha

De NOS is slechter dan ooit. Een soort jeugdjournaal voor voetbal. En commentatoren die niet om aan te horen zijn. Ik kijk nu alles op VRT.

2 juli 2024 om 13:02
0

Wat is er mis met het jeugdjournaal? Is juist leuk joh. Veel beter dan Studio Fussbal hoor.

2 juli 2024 om 13:07
0

Gelukkig, we blijven de komende jaren verzekerd van de vooraf ingestudeerde spreekbeurt van Mevrouw Stentler.
Een hele opluchting.

2 juli 2024 om 13:16
0

Leuk voor kinderen, maar ik wordt liever niet behandeld alsof ik 7 jaar oud ben. De analyses van de wedstrijden bij de NOS zijn een beetje hetzelfde. Er wordt nog net niet uitgelegd wat de spelregels zijn.

2 juli 2024 om 13:24
0

Die Van Ramshorst is trouwens ook geen haar beter dan Stentler hoor voor we dat weer krijgen.
Tuttifrutti! alsof we een paar kleuters van 4 zijn die een avondje Donald Duck TV mogen kijken. En van onze belastingcenten deze onzin he
Die 110 miljoen die de nieuwe regering bezuinigt op de publieke omroep had nog wel keer 5 gemogen.

2 juli 2024 om 13:32
0

@ajaxclub Om vervolgens in plaats van het NOS journaal elke avond naar Hart van Nederland te moeten kijken? Je snapt kennelijk niet dat de kwaliteit van de programma's naar beneden gaat Omdat er bezuinigd wordt. En Omdat er bezuinigd wordt zit je naar drie keer zo lange reclameblokken te kijken.

2 juli 2024 om 13:46
0

De bezuinigingen op de publieke omroep gaan nu pas beginnen hoor, daar was de laatste jaren nog geen sprake van en het niveau is al tijden schaamteloos lachwekkend. Maar goed dat is ook wat je krijgt als kwaliteit niet meer leidend is maar zoveel mogelijk deugpunten scoren.

2 juli 2024 om 13:52
0

@kwark. Je hebt echt geen fortuin nodig om drie mensen aan een tafel te zetten die wat inhoudelijker op voetbal kunnen ingaan dan er nu gebeurd. En gezien ze elke avond weer een nieuwe bn'er aan tafel hebben lijkt de geldkraan nog niet dicht gedraaid te zijn.

2 juli 2024 om 13:56
0

Toch zijn de enige kwalitatief interessante programma's op de NPO, ik snap dat het wat naar links buigt, maar het staat iedereen vrij om morgen een rechtse omroep te starten (kijk maar naar On!). Dat is het mooie van de publieke omroep. Het is publiek.

Ik kijk iig liever NPO dan naar de hersencel verdampende rotzooi op de commerciële zenders.

2 juli 2024 om 14:15
0

Met je eens hoor, iedereen die bijvoorbeeld met het voetbal wel geniet bij de NPO gun ik dat van harte. Ik kijk eigenlijk vanaf dag 2 al bijna alles bij onze zuiderburen en persoonlijk vindt ik het echt een verschil van dag en nacht.

2 juli 2024 om 14:30
0

@ajaxclub en Forzaromale. In 2015 was er ook een bezuinigingsronde van 200 miljoen. En ik ben het met jullie eens dat het dit jaar wel heel slecht gesteld is met de uitzendingen en dat de 30 seconde van Stentler niet zoveel toevoegen in Studio Sport Eredivisie. De Bn'ers zijn er op de publieke omroep altijd om het bereik te verbreden, en ben benieuwd wat die vragen voor een avondje, maar ik gok dat daar maxima aanzitten, net als de salarissen bij de NPO (met uitzondering van enkele zwaargewichten als Matthijs v Nieuwkerk, Jeroen Pauw, etc.). Maar je kunt dit niet los zien van bezuinigingen en vercommercialisering van de tv-markt. Er is zoveel meer reclame nodig om op te boksen tegen bezuinigen en hogere lasten. Als je het interessant vindt kun je er wel een en ander over lezen. De NPO kan financieel niet concurreren met een Ziggo of RTL, wat mij betreft Wytse van der Goot voor president van NPO Sport, maar ja...

2 juli 2024 om 15:30
0

Het format is hetzelfde gebleven en er komen alleen maar meer gasten als eerst. Dit heeft helemaal niks met bezuinigingen te maken maar gewoon met slechte keuzes. Niemand klaagt over het beetje meer reclame dat ze te zien krijgen. Maar gewoon de matige presentatoren en de keuze om alles infantieler te maken met simpelere gasten voor het publiek wat toch alleen na de wedstrijden van oranje kijkt. Vroeger toen ze gewoon met drie vaste gasten achter een tafeltje zaten was het prettiger om te kijken en dat zal echt niet duurder zijn geweest.

Beter dit dan RTL of Sbs6. Krijgen we Albert Verlinden, Roy Donders en Patty Brard als analisten.

2 juli 2024 om 13:11
0

En drie keer per helft ineens een banner van Gerard Joling die de helft van je tv scherm overneemt om één of ander glitterprogramma te promoten.

Vreemd dat de WK halve finale van 2014 beter bekeken is dan de WK finale van 2010 toen Nederland tegen Spanje speelde.
Je zou zeggen als je hoort dat Nederland een finale op een WK voetbal speelt je automatisch eerder gaat kijken ook als je geen fanatieke voetballiefhebber bent dan naar een halve finale.

2 juli 2024 om 13:07
0

Bij het WK finale keken veel mensen op grote schermen. Misschien dat zoiets invloed heeft op het aantal geregistreerde kijkers?

2 juli 2024 om 13:16
0

Daar komt het inderdaad door. Ik was in Amsterdam die dag en werkelijk ieder plein was overvol. Zal in de rest van Nederland niet anders zijn geweest, het weer was ook fantastisch weet ik nog.

2 juli 2024 om 13:31
0

Was het ook niet dat de wk finale op zondag werd gespeeld? Je hebt natuurlijk een groep in Nederland die niet op zondag tv kijkt

2 juli 2024 om 13:35
0

Volgens mij is meten van kijkcijfers nog steeds een grote aanfluiting en totaal niet accuraat. Je schrikt je wezenloos, zegt weinig allemaal

2 juli 2024 om 14:22
0

Daar hebben jullie een punt. Misschien ook wel omdat de verwachtingen in 2014 vrijwel 0 was met matige Eredivisie spelers op een 30-jarige Van Persie en Robben, Sneijder en De Jong na.

Denk ook wel dat het een soort shockeffect was en ze stonden nog met een halve been in die finale ook

Tinfolie op aub als je dit leest.

Ze zijn natuurlijk niet dom, zoiets kun je als bedrijf niet ook zomaar af pakken van het publiek.
Gewoon lekker bij de nos laten en mensen gaan vanzelf klagen over het kwaliteitsverschil van onze programma’s.

Volgens mij betalen de Belgen nog kijk en luistergeld. Je zou haast gaan twijfelen. Maar de wieleruitzendingen en de avondetappe vind ik altijd wel goed, dus... ze kunnen het wel... alleen bij voetbal doen ze het niet.

Ik vind deze editie bij de NOS echt dramatisch. Mevrouw Stentler komt met termen waar ik als trainer nooit van heb gehoord, en is voor de doorsnee voetbalfan gewoon niet interessant om naar te luisteren, en de andere analisten die aanschuiven raken ook kant noch wal. De commentatoren en anchors van de programma's zijn nog erger.

2 juli 2024 om 13:28
0

Dat Leonne Stentler termen gebruikt die jij niet begrijpt als coach ligt toch meer aan jou dan aan haar? Kan het verschil zijn tussen voetballers en non-voetballers die coachen (zeg niet dat je geen goede coach bent), maar ik zie coaches in selectie-elftallen waarvan ik de kriebels krijg van hoe ze coachen omdat ze dat zonder voetbalkennis en mensenkennis doen...Coach staat helaas niet gelijk aan voetbalverstand lijkt het wel. Triest genoeg omdat je wel het plezier van pupillen bepaalt.

Vind eindtoernooien ook wel echt bij de NOS thuishoren, net als bijvoorbeeld de tour de France en de Olympische Spelen. Maar zoals hier al door velen aangegeven, ze moeten wel echt aan de bak hoor. Het niveau is echt wel ondermaats, de gasten weinig toevoegend en de analisten wil ik het niet eens over hebben. Het kan kennelijk nog slechter dan Tom Egbers die 3 weken verdwaald en verstrooid in de camera kijkt als een hert in de koplampen van een auto. Zulke kijkcijfers brengt ook wel een verantwoordelijkheid met zich mee om een fatsoenlijk programma neer te zetten

Ik heb ondertussen genoten van de uitzendingen bij de Belgen. Goede presentatoren die echt van voetbal houden en over de inhoud praten met relevante gasten en geen vage rappers. Af en toe heb ik ook op de BBC gekeken alleen krijg je daar soms met commentatoren het gevoel dat ze alleen Engels voetbal kijken. Wel vond ik Fabregas en Thomas Frank daar uitstekend als analisten.

NOS blijft voetbal als volksvermaak behandelen met kwisjes en entertainment gasten en analisten die vooral niet te diep mogen gaan en natuurlijk om de haverklap reclame, kan zo integraal naar SBS. Het is van een bedroevend niveau. En als dat nu een bewuste keuze is waarom dan niet parallel online echte analisten met voetbalkennis? Dan kan het plebs tv kijken. (VI kan ook gewoon parallel analyses doen id rust en na afloop exact conform uitzendtijden of doen ze dat al?)
De Belg en zeker de BBC laten NOS ver achter zich al heb je daar natuurlijk een andere nationalistische focus

2 juli 2024 om 14:14
0

Hoe zie jij voetbal dan? Oorlog, net als Rinus? Volgens mij is voetbal ook gewoon volksvermaak.

Gelukkig maar!

Wordt echt moe van al die streamingdiensten en exclusieve zenders...
Komende voetbalseizoen al zwaar 'genaaid' naar Ziggo.

Als niet Ziggo-klant, krijg je alleen nog maar Europeesvoetbal van Nederlands clubs te zien...
Dus als Nederlandse ploegen zijn uitgeschakeld en op een bepaalde dag niet spelen... zenden ze niets uit! Behalve de finale dan...
Een flinke stap achteruit vergelijken sbs/rtl/veronica waarbij ze tenminste nog een eigen gekozen wedstrijd gingen uitzenden.

Al is het niveau van de NOS dit jaar heel erg bedroevend, het blijft nog altijd beter als de rest. Misschien dat Helene Hendrix er een beter programma over zou kunnen maken maar dan moet ze het zelf doen en niet onder de vleugels van vi.

Met het uitsterven van alle voetbalpraatprogramma's hoop ik dat voor het volgende Ek/wk er wel een iets serieuzer programma wordt gemaakt door de NOS. Stiekem hoop ik op iets zoals de Belgen of Engelsen. Inhoudelijk zijn die een stuk sterker, en daar is ook genoeg ruimte voor grappige anekdotes en verhalen. Je hebt daar alleen geen mensen zitten die 0 verstand hebben van voetbal, zoals die historicus of Donnie. Zelf heb ik een beetje het gevoel dat Sjoerd een soort carte blanche heeft gekregen voor dit EK, zeker omdat Henry Schut er niet is. Heb liever weer een programma zoals de afgelopen hoofdtoernooien.

Dat niveau af en toe niet best is. Vind ik wel dat het een open net moet blijven.. beetje je EK achter een betaal muur gooien zou schandalig zijn !

EK in 2028 in Ierland en het Verenigd Koninkrijk ?? Betekent dat Engeland/schotland/wales/noord Ierland en Ierland allemaal geplaatst zijn voor het EK ??

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren