Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Roberto De Zerbi staat na vertrek bij Brighton & Hove Albion plots voor zeer verrassende transfer

Laatste update:

Roberto De Zerbi staat voor een transfer naar Olympique Marseille. Dat verrassende nieuws brengt Fabrizio Romano donderdagmiddag. De 45-jarige Italiaan leek na zijn aangekondigde vertrek bij Brighton & Hove Albion klaar voor een Europese topclub, maar is dus op weg naar de nummer acht van het afgelopen Ligue 1-seizoen.

Romano schrijft dat de onderhandelingen zich al in een vergevorderd stadium bevinden. De Franse club nadert een akkoord met De Zerbi over een contract voor drie seizoenen, maar moet nog wel langs Brighton om een overstap te kunnen realiseren.

Marseille moet the Seagulls zes miljoen euro betalen om de Italiaanse manager los te weken. Dat zit zo: De Zerbi wilde weg bij Brighton, maar ligt nog tot medio 2026 vast aan de Engelse zuidkust.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De oefenmeester had een afkoopclausule van vijftien miljoen euro in zijn contract staan, maar Romano meldt dat die is verlaagd naar zes miljoen euro na zijn aangekondigde vertrek bij Brighton. Dat is dus ook het bedrag wat Marseille moet overmaken.

De Zerbi maakte de afgelopen twee jaar veel indruk bij Brighton. De Italiaan loodste the Seagulls vorig seizoen naar de zesde plaats in de Premier League, waardoor de club zich dit jaar mocht melden in de Europa League.

De Engelsen wonnen de groep met AEK Athene, Ajax en Marseille, maar gingen in de achtste finale ten onder tegen AS Roma. Brighton eindigde dit seizoen als elfde in de Premier League, waarna De Zerbi dus zijn vertrek aankondigde.

De manager werd genoemd bij onder meer Bayern München en Manchester United, maar vervolgt zijn carrière dus hoogstwaarschijnlijk bij Marseille.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij had dan beter in PL kunnen blijven, toch wel de mooiste en meest uitdagende competitie. 😬

13 juni 2024 om 15:35

Marseille is toch ook wel echt een waanzinnig club met geschiedenis! Ben het met je eens dat de competitie natuurlijk niet is te vergelijk met de PL. Maar er lijken op dit moment niet veel plekken vrij te komen in de PL..

13 juni 2024 om 17:28

Het is ook de club met de meest primitieve achterlijke fanbasis van heel Europa. De club en zijn geschiedenis is prachtig, maar ik zou niet trainer van zulke supporters willen zijn.

13 juni 2024 om 16:10

Mooiste is redelijk subjectief. Het is ook wel een commercieel monster vol speeltjes van rijke buitenlanders.

Wel echt een toffe move! Marseille is toch wel een pareltje qua geschiedenis. Hopelijk krijgt hij het daar weer op de rit en kan hij zich mengen in de prijzen. Ben reuze benieuwd!

13 juni 2024 om 15:40

Alleen qua geschiedenis de laatste jaren en in het heden is het een grote slangenkuil met het grootste schorem als aanhang! Het mooie nostalgische is helemaal verdwenen bij deze club. Een moderne trainer als de Zerbi zou deze club kunnen redden.

13 juni 2024 om 16:01

Over de geschiedenis van de club: Ol. Marseille is altijd al een rauwe club geweest. Het tegenovergestelde van aartsrivaal, het mondaine PSG. In de havenstad kun je het als coach bijna nooit goed doen. Zowel intern als vooral extern een broeinest van onrust. Dus ben benieuwd of De Zerbi deze reus op lemen voeten wel aan de praat kan krijgen. Lopen toch wel een paar heel goede spelers rond. Was wel zichtbaar in de confrontaties met Ajax. Dus met beleid???

Ben benieuwd. Hopelijk kan hij mooi voetbal naar een grote club als Marseille brengen! Dan worden ze helemaal gek daar in Zuid Frankrijk!

13 juni 2024 om 15:45

Dat zijn ze al alleen dan in negatieve zin.

14 juni 2024 om 09:46

Klopt. Maar misschien dat je dan wat meer positiefs gaat horen uit Marseille!

leuke stap, een aanzienlijk grotere club dan brighton.
zijn vorig jaar 8e geeindigd, dus veel vooruitgang te boeken.
daarnaast zijn er ook wel de middelen om mee te doen voor het kampioenschap. PSG zonder mbappe is ook een heel stuk minder. De kansen liggen er zeker

Verdikkeme, kom dan maar naar Dortmund.

Huh Conceicao en Marseille zouden toch al een akkoord hebben?.

Maar hij kan beter wachten op een club uit betere competitie. Al is Marseille echt niet verkeerd qua club zelf.

13 juni 2024 om 15:43

Nu je het zegt. Het is erg plotseling. Dacht inderdaad dat de Portugees de baantje zou krijgen

14 juni 2024 om 09:46

Qua club inderdaad niet. Ik zou er alleen nooit willen voetballen en/of wonen zeg. Verschrikkelijke stad!

Veel clubs liggen te slapen. Hij is soms naïef maar ik vind Da Zerbi een geweldige trainer. Had hem graag willen zien bij een club met een goede spelersmateriaal. Men onderschat hem te veel omdat hij een paar uitglijders had met flinke nederlagen. Bij een club met hoge technische kwaliteiten zal je dat niet zo snel zien. Ik ben benieuwd. Zag Brighton graag spelen soms en misschien dat ik af en toe Marseille ga kijken volgend seizoen.

Terzic heeft net aangekondigd Dortmund na 10 jaar (waarvan 2,5 als hoofdtrainer) te gaan verlaten. Dat lijkt mij toch ook een hele mooie club voor De Zerbi, met meer mogelijkheden dan bij l'OM

Ik vind dit wel een logische vervolgstap voor De Zerbi. De top van Europa was toch net even te hoog gegrepen en hij heeft daar ook nog net even te weinig voor laten zien. Ik had hem liever in de Serie A teruggezien, ik had hem een mooie spirituele opvolger gevonden van Sarri bij Lazio.

Vraag me af als je de media zou geloven, dan heeft hij geweigerd voor de job bij Bayern- Is dit nu waar of niet ? Als ik dit bericht lees dan stel ik mij de vraag Bayern NEEN - Marseille JA ... ok of ik ben dom of ja ik begrijp het niet. Is niet dat het mijn wens was dat hij naar bayern komt maar toch Marseille boven Bayern zetten ... of is het de media die al die weigeringen gewoon uit een snoepenbak vist ...

Snap niet dat Milan hem niet genomen heeft. Nu heb je toch een coach die bij Roma mislukt is. Hopelijk pakt het voor hun wel goed uit maar verwacht van niet.

Ik heb het vertrek gemist van De Zerbi?? Iedereen was tevreden en alle topclubs waren op hem aan het azen? Bayern, Manutd etc? het was een fantastische coach, die iedereeen wilde hebben.

Dan ga je toch niet naar Marseille, die zijn 8e geeindigd, mooie historie natuurlijk, maar daar valt toch niet te behalen ;-)

Van Bayern, United naar OM dat is toch zeker een serieuze stap naar beneden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren