Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Scheidsrechter zet publiek op verkeerde been na VAR-ingreep en krijgt lachers op de hand

Laatste update:

Scheidsrechter Filip Dujic heeft zondag de lachers op zijn hand gekregen tijdens het Major League Soccer-duel tussen St. Louis City en Atlanta United (1-1). De arbiter legde een VAR-ingreep uit aan het publiek in het stadion van St. Louis City.

Sinds de start van het seizoen in het huidige kalenderjaar heeft de MLS in de stadions video review-aankondigingen geïntroduceerd. Scheidsrechters zijn daardoor verplicht om een VAR-beslissing uit te leggen aan het aanwezige publiek en de mensen die de wedstrijden thuis via de televisie kijken.

Voor het geven van uitleg wordt de headset-microfoon van scheidsrechters gelinkt aan het geluidssysteem van de stadions. Als publiek is het echter wel een aanrader om naar de volledige uitleg te luisteren, zo bleek zondag tijdens de wedstrijd tussen St. Louis City en Atlanta United.

Vlak voor rust dachten de fans van St. Louis City dat hun ploeg na tussenkomst van de VAR de score opende. "Na het bekijken van de beelden was er geen sprake van buitenspel," begon scheidsrechter Dujic met een bulderende stem, wat het thuispubliek aanzette tot een daverend applaus.

De arbiter had zijn zin alleen nog niet afgemaakt en zei vervolgens: “Voorafgaand aan het doelpunt werd er echter een overtreding begaan door St. Louis. De uiteindelijke beslissing is een directe vrije trap voor Atlanta United.” Het gejuich van het thuispubliek sloeg hierdoor direct om in boegeroep.

De hilarische beelden gingen al snel viraal op social media. Toch hopen voornamelijk veel Engelse voetbalfans dat video review ook snel wordt gebruikt in de Premier League.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Doen ze ook bij de nba. Echter weet ik niet zeker als de fans het waarderen, want het rekt wel de wedstrijd uit. En voetballers, voetbalfans en supporters zijn al redelijk ongeduldig ten opzichte van Amerikanen die het fijn vinden om een reclame of live optreden tussendoor een wedstrijd te hebben.

24 juni 2024 om 08:44

Denk juist dat het de acceptatie vergroot. Maar ik denk dat het inzetten van de VAR moet veranderen. Een team moet maar een call aanvragen. Bij Hockey hoor je vervolgens de scheidsrechter de vraag doorspelen naar de VAR en die richt zich alleen op dat aspect. Dus: als er een speler denkt het buitenspel was, kijken ze alleen daar na. Dan leg je de verantwoordelijkheid meer bij de spelers neer en wordt de scheidsrechter weer een spel begeleider. Iets wat oorspronkelijk ook de doelstelling was en zou moeten zijn.

24 juni 2024 om 08:46

Helemaal eens. Werkt daar, en ook bij tennis al jarenlang perfect.

24 juni 2024 om 09:15

Denk juist niet dat de teams het moeten kunnen aanvragen. Waar trek je de lijn? Bij elke beslissing wordt dadelijk de VAR erbij gehaald. ook het 'credits' systeem zoals bij tennis gaat niet op voor voetbal, teveel afhankelijkheden (buitenspel, hands, overtreding, bal over de lijn, etc) en bij tennis alleen 'uit/in'.

24 juni 2024 om 09:59

Daarnaast is een tennisveld ook aanzienlijk kleiner waardoor spelers veel meer zicht hebben op de bal en lijnen... Buitenspel is daarnaast millimeter werk en is ook gewoon niet te zien voor spelers waardoor het voor hen ook teveel gokken is of het wel of niet buitenspel was...

24 juni 2024 om 11:07

@psvgek95 Daar zijn vrij duidelijke en goedwerkende regels over in het hockey. Een referral mag alleen worden aangevraagd bij overtredingen in het 23-metergebied die leiden tot een strafcorner, strafbal of een doelpunt, alsmede bij de beoordeling van of er sprake is van een geldig doelpunt. Indien de aanvraag onterecht blijkt, verlies je bovendien als team het recht op een referral. Ik zou niet weten waarom een variant hiervan in het voetbal niet zou werken. Bij de regels in het voetbal komt er iets meer interpretatie aan te pas, maar dat is nou ook weer niet zo fundamenteel anders dan in het hockey.

24 juni 2024 om 09:13

Een korte toelichting na het bekijken van de beelden scheelt nog geen 10 seconden. Het haalt meteen de verwarring eruit en vergroot, zoals Topptopp al aangeeft, de acceptatie van een beslissing.

24 juni 2024 om 10:49

Dit moet je juist doen.
In het stadion krijg je vaak niet alles mee en niet in elk stadion zijn de herhalingen duidelijk.
Maar als een scheids gewoonnzegt pietje tike de bal met ze arm in het doel zoals bij Tsjechië dan weet hele stadion meteen wat er is.

Dit vind ik wel een goed idee. Het geeft bij de scheidsrechter denk ik wel het gevoel dat hij écht de juiste beslissing moet nemen, omdat je hem eigenlijk moet verantwoorden.

24 juni 2024 om 09:17

Niet eens met je argument. Dit geeft naar mijn idee juist een prikkel om te voorzichtig te zijn. Denk je dat een scheidsrechter in een volle Kuip wel eens even uitlegt aan die doorgesnoven gekken dat ze een pingel tegen krijgen? Die kiest bij twijfelgevallen gewoon voor de thuisspelende ploeg hoor.

24 juni 2024 om 10:02

Zeker als scheidsrechters achteraf in bescherming genomen worden door, zoals in Engeland, niet voor de camera te hoeven verschijnen. Dan krijg je het argument dat de beslissing "volledig is uitgelegd tijdens de wedstrijd" en hebben ze weer een manier gevonden om vooral geen verantwoordelijkheid te hoeven dragen.

24 juni 2024 om 10:52

Daarom is het ook beter dat de scheidsrechter achter VAR-beeld deze uitleg geeft ipv de scheids op veld. De scheidsrechters op het veld hebben het vaak al moeilijk genoeg om de touwtjes in handen te houden en spelers rustig te krijgen...als ze ook nog deze verantwoordelijkheid erbij krijgen, kan het wel wat teveel worden voor sommige scheidsrechters.

24 juni 2024 om 15:25

Ik vind nogsteeds dat het probleem niet bij de beslissingen van de Scheidsrechters ligt. De regels zijn gewoon veel te onduidelijk. FIFA moet zijn scheidsrechters meer beschermen en de regels vereenvoudigen. Dat komt ook discussie en dus snelheid ten goede.

Voor degene die dit ook willen in Nederland; zullen we even wachten totdat Bas Nijhuis met pensioen is?

24 juni 2024 om 10:16

Welk punt probeer je nu eigenlijk te maken?

Haha, iedereen onvoldoende!!!

Behalve jij.

Doen ze al jaren bij andere sporten zoals rugby, American football, basketball enz.
Dat dit in het voetbal nog niet gedaan is, is eigenlijk wel vreemd. Er kunnen hartstikke veel beslissingen genomen worden waarbij wij het als kijker net niet zien waarom. Goede stap in een eerlijker spel dit.

"ik heb goed nieuws en slecht nieuws..."

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren