Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Uitspraak van Nathan Aké over Nederland - Oostenrijk wordt breed uitgemeten bij ESPN: ‘Als dit waar is...’

Laatste update:

De analisten van ESPN geloven niets van de woorden van Nathan Aké dat het aan de instelling lag tegen Oostenrijk (3-2). De linksbenige verdediger weigerde toe te geven dat Nederland tactisch werd overklast. Bij de betaalzender zijn ze een andere mening toebedeeld.

Presentator Jan Joost van Gangelen haalt meteen de woorden van Aké aan in EK Praat. De verdediger van Oranje zei tijdens de persconferentie vrijdag het volgende: "We begonnen niet goed. Volgens mij hebben we de eerste twintig minuten geen duel gewonnen. We waren overal te laat."

"Het zag er weldegelijk uit als een tactisch probleem", weerspreekt Vincent Schildkamp de woorden van de reserveaanvoerder. "Het leek erop alsof hij het niet erkende. Hij zei ook dat iedereen zijn verantwoordelijkheid moest pakken, alle elf."

"Als je één ding niet moet doen is dat iedereen zich ermee gaat bemoeien", gaat Schildkamp verder. "Je hebt maar twee spelers nodig die het aansturen. Iemand in de verdediging en op het middenveld. Zo pak je het aan."

Leo Driessen vond het ook een 'raar verhaal' van Aké. "Ik geloofde hem niet. Als dit waar is, gaan ze dus met de verkeerde instelling het veld in en krijgen ze dat niet omgebogen?"

Anco Jansen vermoedt dat de woorden van Aké ter verdediging van Koeman waren. "Ze hadden geen flauw idee wat ze moesten doen zonder bal. Echt geen flauw idee. De spelers zeiden achteraf dat het druk zetten niet goed was. Dus dat was de intentie? Dat hebben we geen moment gezien."

"In de rechterzone bij Geertruida kwam Oostenrijk constant vrij. Er klopte gewoon helemaal niks van als ze de bal niet hadden", besluit Jansen

Aké schuldbewust


Aké gaf later tijdens de persconferentie wel toe dat de slappe instelling verband kan houden met de slechte veldbezetting. "Als we de bal hadden, verloren we hem heel snel. We hebben niet alleen de energie in het elftal geëvalueerd, ook hoe we tactisch staan."

"Ik denk dat het in de wedstrijd ook niet goed stond. Misschien kom je daarom wel te laat. Dat kan zeker daardoor komen. Dat hebben we ook duidelijk gemaakt naar elkaar. We moeten het zelf oplossen."

Waar lag het probleem tijdens Oostenrijk - Nederland?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zowel tactisch als op inzet afgetroefd. Als een kleine meid in de hoek gezet.

28 juni 2024 om 23:27
0

Gebrek aan inzet geloof ik niet, Veerman was er kapot van.
Het zijn gewoon teveel veranderingen, er is geen leider op het middenveld.
En ja we missen ook de rust van Frenkie. Tegen de Roemenen winnen we.

29 juni 2024 om 01:22
0

Zoals ze de eerste helft met name speelde: overal te laat, slechte aannames, zwakke passjes, geen power… dan maakt het niet uit hoe je speelt, je legt het af. Overigens vond ik de 2e helft niet eens zo verkeerd… alleen geef je het totaal weg door een paar flaters in de verdediging. Slechte pot maar als Nederland gewoon hun niveau haalt winnen ze de komende 2 wedstrijden heus wel!

29 juni 2024 om 02:42
0

Credits mogen ook gewoon naar Oostenrijk. Zijn ook gewoon door. Die spelen prima naar mijn mening. We denken even iedereen zomaar op te rollen, maar meerdere toplanden maken dit soort misstappen. Laten we gewoon blij zijn dat we het voor elkaar hebben gekregen de meest gunstige loting te hebben. Als dit nou helemaal fout gaat dan mag iedereen zeiken. Tuurlijk missen we Frenkie, maar om nou te denken dat hij echt het verschil had gemaakt gaat ook wel ver. Kan zomaar zijn dat we met 3-0 winnen en Veerman een wereldpot speelt en dan ziet het er weer heel anders uit.

Als je zelfs niet kan herkennen dat je tactisch overmeesterd bent en op instelling van alle de elf spelers gooit dan zie ik een eventuele herkansingwedstrijd tegen Oostenrijk heel somber in. Met andere woorden ze zouden zo weer met dezelfde tactiek aantreden maar dan met een "betere" instelling de wedstrijd gaan benaderen.

28 juni 2024 om 22:26
0

Nou ja, het kan dus zo zijn als Anco Jansen zegt, dat ze Koeman zijn tactische plan en plein public niet willen afvallen.

28 juni 2024 om 23:13
0

Je snapt toch ook wel dat hij Koeman niet publiekelijk gaat afvallen?

Ake en Virgil probeerde positief te blijven, maar ik kan mij niet voorstellen dat ze het tactisch goed vinden gaan als ze beiden een topcoach hebben/hadden. Bij elk interview met Koeman lijkt het alsof hij iets te veel de professor uit wil hangen. Een pedante man die zichzelf behoorlijk overschat. Tijd voor Nigel om na het EK Koeman direct te ontslaan en voor een buitenlandse coach moet gaan. Het lijkt nergens op.

Aké zal ook heus wel weten dat NL tactisch overklast is. Maar wanneer hij dit nu toegeeft zegt hij via een omweg dat koeman faalt. Koeman faalt ook zeker maar ik kan me voorstellen dat de spelers nog ergens de rust willen bewaren

29 juni 2024 om 09:35
0

Toen koeman zijn wissels invoerde zag je pas echt wat een tactische onbenul deze vent werkelijk is. Vanaf de 65e minuut liep iedereen door elkaar en niemand wist meer wat die moest doen.

Hoezo geloven ze Aké niet? Ik vind hem heel helder. Als ik dit stuk hierboven lees vind ik het een enorm gezwam van de ESPN tafel. Nathans citaten zijn juist sterk.

tegenwoordig als je als voetballer eerlijk bent waar iedereen getuigen van is wordt er gelijk met vergroot glas na je gekeken

VI had echt een goede analyse met beelden waarop het heel goed te zien is. De Oosterrijkers trokken elke keer Geertruida uit zijn positie doordat zijn man hem naar binnen trok en niemand zijn man overnam. Dan kwam de Oostenrijkse linksback op stomen in het gat want Malen liep maar half mee.

28 juni 2024 om 22:28
0

Ik heb die beelden niet gezien, maar ik heb Koeman horen zeggen dat hij heeft geëist van zijn vleugels dat ze ook hun verdedigende werk moesten doen. Blijkbaar heeft Malen daarin gefaald, aangezien hij niet met zijn man meeliep? Heeft het toch (ook) met inzet te maken.

28 juni 2024 om 22:29
0

Gebeurde idd 3 keer in de eerst 10 minuten. Stond echt te schreeuwen tegen de tv 😅

28 juni 2024 om 23:08
0

Hij heeft de vraag al eens gehad, maar Pieter Zwart kan zonder problemen in een functie in het voetbal terecht. Zijn analyses zijn zo verschikkelijk sterk altijd, zo ook deze. En het mooie is; meteen tijdens en na de wedstrijd.

Wat een gezeik. Ja het was slecht, maar we zijn door. Zul je zien dat we zometeen Roemenië van de mat vegen met 4-0. Staan we gewoon letterlijk met één been in de halve finale! Hup Holland!

En maar tikkertje spelen op de training. Ronald Koeman zal het tegen Roemenië toch anders aan moeten pakken. Ze kennen nu de stijl van Nederland. Tactisch zal het anders moeten. Mandekking en zonedekking was het probleem. Tikkertje spelen is niet mee van deze tijd. Andere dingen doen op Tactisch gebied is noodzakelijker dacht ik zo. Er is genoeg ervaring in de staf om dit op te lossen. Nu nog elkaar corrigeren in het veld en het kan goed gaan

Tactiek gaat ten onder als je geen inzet hebt, dus snap hem wel, je kan gedurende die wedstrijd nooit je tactiek spelen omdat je achter de feiten aanloopt vanwege je inzet. Veel “nieuwe” landen hebben een opportunistische tactiek, die ze verbergen met inzet. Wij denken ons altijd er uit te kunnen voetballen, maar geen inzet en winnaarsmentaliteit, zie je wat er kan gebeuren.

Ik denk dat het probleem is dat Nederland zichzelf overschat en Oostenrijk precies weet wat ze wel en niet kunnen. Ook vind ik Oostenrijk meer een team. Er lopen geen vedettes rond en zelfs Arnautovic speelt in dienst van het team. Met zo’n instelling kan je ver komen. De pech van Oostenrijk is dat er nog behoorlijk wat goede voetballers niet bij zijn, zoals een Alaba.

Als ik naar Nederland kijk, dan vind ik dat Koeman er niet echt een team van gemaakt heeft. Er gaan veel dingen fout in het veld en ze begrijpen elkaar niet altijd. Depay speelt vooral voor zichzelf en is meer bezig met zijn uiterlijk. Hij speelt ook als een krant, dus zou ik hem op de bank zetten. Helaas heeft Koeman geen ballen, dus zal dat niet gebeuren. Op het middenveld heb je echt een serieus probleem. Veerman zal met poep in zijn broek spelen en Wijnaldum is al ver over zijn houdbaarheidsdatum heen. Dan blijven er niet veel smaken meer over. Gravenberch heeft een redelijk fysiek, maar heeft niet veel gespeeld dit seizoen. Reijnders is een 8, maar speelde tegen Oostenrijk ook heel slordig. Schouten is een speler die je net voor de verdediging neerzet, maar zoals tegen Oostenrijk ook zijn mannetje liet lopen. Ik ben niet bang voor een afgang tegen Roemenië, maar ik zal niet raar staan te kijken als we eruit vliegen.

Blijkbaar begrijpt Aké niet dat het slappe vertoonde spel vaak ook de verdienste is van de speelwijze van de tegenstander is. Oostenrijk had tactisch de perfecte "bestrijding" van Nederland gevonden. De vraag is echter of dit aan Nederland lag, want Frankrijk had exact hetzelfde probleem. Ik ben dan ook van mening dat Oostenrijk een dark horse is voor de titel.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren