Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ryan Gravenberch moet tegen Frankrijk op de plek van Joey Veerman in het Nederlands elftal!’

Laatste update:

De tweede wedstrijd van de groepsfase op het EK in Duitsland staat bij het Nederlands elftal voor de deur. Met Frankrijk moet afgerekend worden om direct zeker te zijn van de achtste finales. Een pittige opgave voor Oranje, maar voormalig Eredivisie- en Premier League-speler Jos Hooiveld weet precies hoe Nederland de Fransen moet aanpakken.

Hooiveld was positief over het 4-3-3-systeem waarin Oranje tegen Polen speelde, al zou hij wel een aantal pionnen anders zetten. “Ik zou Xavi (Simons, red.) eruit halen voor Frimpong. Ik heb toch het gevoel dat Memphis en Frimpong elkaar beter weten te vinden en dat Simons en Memphis niet het beste in elkaar naar boven halen.’’ De 41-jarige oud-voetballer stelt dat het geen enkel probleem is om tegen Frankrijk aan te treden met zowel Denzel Dumfries als Jeremie Frimpong.

De Fransen lieten in hun openingswedstrijd tegen Oostenrijk geen goede eerste indruk achter op Hooiveld, die de kansen van Nederland in de groep optimistisch inschat. “Ik vond ze een beetje los zand, eigenlijk. Alhoewel Oostenrijk me erg verraste. De intensiteit die zij op de mat legden, was ongelooflijk. Ik denk dat we het tegen beide ploegen heel lastig gaan krijgen, maar de Fransen zijn zeker te pakken.”

In de ideale basiself voert Hooiveld drie wijzigingen door ten opzichte van de wedstrijd tegen Polen. Zoals gezegd blijft hij bij het 4-3-3-systeem, maar gaan Stefan de Vrij, Joey Veerman en Simons eruit voor Matthijs de Ligt, Brian Brobbey en Frimpong, waarmee Cody Gakpo wordt verwezen naar de 10-positie en Memphis op links uitkomt. “Ik denk dat we ze het beste met onze snelheid van de zijkant kunnen pakken en de één-op-één-duels moeten aangaan met hun backs. Wij zijn sterk in de opbouw, dus dat moet het doel zijn’’, analyseert Hooiveld.

Niet iedereen is het eens met de beoogde opstelling van Jos, zo wordt Ryan Gravenberch geopperd als vervanger van Joey Veerman op het middenveld. “Veerman zakte volledig door het ijs tegen Polen, Gravenberch is het niveau veel meer gewend. Daarom zou ik voor hem gaan’’, klinkt het bij een van de mannen van VersuZ.

"Brobbey moet in de basis wat mij betreft en Memphis vanaf links is gevaarlijker. Achterin vind ik het moeilijk, want we hebben daar echt veel toppers staan’’, concludeert Hooiveld. De oud-verdediger is verder nog gecharmeerd van Micky van de Ven, die volgens hem dicht bij een basisplaats is. “Zodra er iemand door het ijs zakt, wil ik hem heel graag in actie zien.’’

In de voorspelling is Hooiveld uiterst optimistisch: de 41-jarige oud-voetballer lijkt last te hebben van Oranjekoorts. “Het wordt 2-0. Anderen voorspellen een gelijkspel of dat we verliezen, maar we hebben echt een goed team. Het wordt 2-0 voor ons Oranje.’’

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima opstelling. Alleen jammer dat koeman voor wijnaldum gaat kiezen en we dus hopeloos overlopen worden op het middenveld.

17 miljoen mensen, 10.000 opstellingen. We gaan het zien. Hier in Leipzig is het regenachtig! Ben benieuwd. Hup Holland hup!

Gewoon zelfde 11 starten en 2de helft heb je weer genoeg variaties om te doen.
Dat eindeloze gepraat over opstellingen, we hebben nou eenmaal een selectie die gelijkwaardig is aan elkaar waardoor je voorkeuren hebt.

21 juni 2024 om 15:30

Inderdaad. En de waan van de dag is steeds de waarheid. Iemand speelt een mindere wedstrijd en kan er gelijk niks meer van of kan het niveau niet aan. Gewoon dezelfde vertrouwen geven en het zal iedere wedstrijd beter gaan.

21 juni 2024 om 15:38

Nee sorry, andere tegenstander, dus andere ideeën. Als bij Veerman het passen niet lukt tegen Polen, dan is de kans uiterst klein dat dit tegen Frankrijk wel gaat lukken. Hij krijgt namelijk nog minder tijd. Daarbij is Veerman matig in de omschakeling. Ik zou echt voor een ander middenveld kiezen.

Jos Hooiveld? Is dat niet de eeuwige wisselspeler van Heerenveen, die er helemaal niets van bakte in Friesland? Kan VZ nu echt geen betere bronnen / analisten krijgen dan deze aansteller?

21 juni 2024 om 14:00

Dit is toch een Kul argument?
Wat hadden Mourinho ej Slot gepresteerd op het hoogste niveau voor ze goede trainers werden?

Hooiveld heeft toch ook nog een aantal jaren in Schotland en Engeland gespeeld volgens mij?

Daarnaast, hoef je geen geweldige voetballer te zijn om het spelletje te kunnen zien en snappen.

21 juni 2024 om 14:19

Wat heb jij precies bereikt om je mening te mogen geven?

21 juni 2024 om 14:48

Jos Hooiveld is tactisch waarschijnlijk beter dan grote namen Lampard en Gerrard. Dat zegt dus niet veel.

21 juni 2024 om 15:01

Dat beeld schetst dit artikel anders niet.

21 juni 2024 om 15:14

Jos is een cultheld, vriend van de show en bovenal een waanzinnig mooie vent. Hij heeft alleen aan het begin van z'n carriã¨re even bij Heerenveen gespeeld en is daarna voornamelijk in het buitenland actief geweest. Uiteindelijk is hij met Pochettino en Southampton gepromoveerd naar de Premier League, voordat Koeman het overnam.

Tijdens het WK in Qatar is hij een paar keer bij ons in de studio aangeschoven en dat beviel (de kijker) uitstekend. Vandaar dat we hem altijd graag aan tafel uitnodigen.

21 juni 2024 om 15:39

Heeft gewoon een respectabel aantal duels gespeeld in Engeland, iets meer respect is op z'n plaats.
Daarbij toch wel een graag geziene gast, toch?
Iemand waar je ook wel mee in een vriendenteam wilt zitten.

Het lijkt werkelijk waar een nationale hetze tegen Joey Veerman, echt ongekend. Het kent geen grenzen, met de media voorop. Veerman moet en zal geslachtofferd worden. Omdat ie van de spanning wat slordig speelde de eerste wedstrijd. Die zal juist gebrand zijn om het tegendeel te bewijzen nu, altijd opstellen.

21 juni 2024 om 15:59

Oh nu ligt het aan de spanning? En die andere 9 interlands? En die wedstrijden waar het niveau toevallig hoger is dan in de eredivisie?

21 juni 2024 om 16:12

Je bedoelt tegen Duitsland toen ie een van de betere was? Of in de Champions League toen ie tegen finalist Dortmund speler van de wedstrijd was?
Verspilde moeite dit, lekker alles afbreken en meepraten met de rest. Wijnaldum of Gravenbergh erin zeker?

21 juni 2024 om 16:16

Je bedoelt toen hij compleet overlopen werd tegen Dortmund? Tegen Arsenal? Tegen Polen? Tegen Duitsland was hij helemaal niet een van de betere. Niks meepraten met de rest, gewoon wedstrijden kijken op een objectieve manier. Reijnders een linie naar achter en Xavi op 10

21 juni 2024 om 16:39

Ik snap werkelijk waar de roep om Xavi niet... Het enige dat hij bij Oranje op de mat legt zijn teleurstellende prestaties. Ik heb Veerman meer interlands aardig/goed zien spelen dan Xavi. Begrijp me niet verkeerd Veerman hoort ook absoluut niet in de basis thuis maar op dit moment hebben we niks beters. De tijd om te knutselen aan het team is vootbij. Nu moet je gewoon de basis houden en hier en daar een beetje finetunen

25 juni 2024 om 13:12

Geen discussie mogelijk met jou begrijp ik. Prima, als jij het zo wil zien. Geen fan denk ik. Geniet van de rest van het toernooi.

25 juni 2024 om 13:19

Ach ik zit gewoon objectief te kijken, dan zie je dat Veerman het gewoon niet meer aankan als het tempo omhoog gaat. Dat geeft niet maar dan hoor je geen basisspeler te zijn

21 juni 2024 om 16:21

Sorry hoor maar in alle topwedstrijden zag je hem niet, wanneer hij er moest staan. Wat niet erg is maar hij is een betere versie van stengs. Goede cijfers, maar in de topwedstrijden zien we hem niet. Of valt tie zwaar tegen.
Ik vergelijk ze niet qua speler maar als manier hoe over hem gepraat wordt door iedereen.

21 juni 2024 om 16:25

Genoeg topwedstrijden wel gezien dit seizoen..
Vind het ook wel zwaar overdreven dat ie naar een wat mindere interland gelijk naar de bank zou moeten..

21 juni 2024 om 17:14

Of hij word zwaar overschat in negatieve zin, dit zijn met alle respect geen wedstrijden tegen Almere City of Volendam of Excelsior ( Mickey Mouse competitie) om met een Veerman te beginnen tegen het grote Frankrijk, hij is kampioen geworden met Psv en dat was het! Gravenberch er in en je hebt gelijk een beter stabielere middenveld met meer Fysiek en dit is precies wat Nederland nodig heeft tegen Frankrijk

21 juni 2024 om 18:29

Waar slaat die roep om Geertruida of Brobbey dan op? Die presteerden nog slechter in dezelfde “Mickey Mouse” competitie. Sterker nog, laten we nooit meer spelers uit de Eredivisie selecteren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren