Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-reserves in doelpuntenfestijn niet langs Engelse degradant

Laatste update:

Twee dagen na de remise van Ajax op bezoek bij OGC Nice (1-1) heeft een reserveteam van de Amsterdammers met 3-3 gelijkgespeeld tegen Hull City. In een besloten oefenduel wist Ajax een 0-1 achterstand om te buigen in een 3-1 voorsprong, maar de Premier League-degradant sleepte toch nog een gelijkspel uit het vuur op De Toekomst. Frenkie de Jong, Klaas-Jan Huntelaar en Vaclav Cerny waren verantwoordelijk voor de doelpuntenproductie van Ajax.

Marcel Keizer stuurde zijn B-keus het veld in. Op De Toekomst keek Ajax al vroeg tegen een achterstand aan, nadat ex-AZ'er Markus Henriksen het strafschopgebied betrad en Benjamin van Leer verschalkte. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten: een van richting veranderd schot van De Jong in een druk zestienmetergebied liet doelman Allan McGregor kansloos. Even later greep Ajax de leiding: Mitchell Dijks werd gelanceerd en vond Huntelaar, die van dichtbij afrondde.

In de tweede helft nam Ajax verder afstand, doordat Cerny op aangeven van De Jong tot scoren kwam. Ajax leek het duel dus naar zich toe te trekken, maar Hull knokte zich terug. Een lage uithaal van Dan Batty van binnen het strafschopgebied betekende de 3-2, waarna James Weir op aangeven van Adama Diomandé de eindstand bepaalde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Jong ontpopt zich wel tot potentieel basisspeler. Erg dreigend allemaal wat hij laat zien

28 juli 2017 om 16:10

Hoe weet je dat hij dreigend was terwijl de wedstrijd besloten was?

28 juli 2017 om 16:21

Misschien is Bonnoz Marcel Keizer wel, 😂. Misschien op basis van tekst dat hij heeft gescoord.

28 juli 2017 om 17:44

Ik denk dat hij het over de wedstrijden heeft die hij tot nu toe gespeeld heeft.

Toch weer Frenkie die opvalt, wordt dit zijn seizoen?

De Jong is dus geen A-keuze? Ik blijf het verbazingwekkend vinden. Was Keizer niet juist degene die weet wat Van de Beek etc. allemaal kunnen?

28 juli 2017 om 16:13

Op dit moment niet nee we hebben net 1 wedstrijd gespeeld. Wel heel erg makkelijk dit. Een beetje zeuren om het zeuren

28 juli 2017 om 16:16

Niet snel oordelen.
Als invaller woensdag kan hij nu een hele wedstrijd spelen.

28 juli 2017 om 16:45

In het begin laat je altijd de basis van het seizoen ervoor zoveel mogelijk staan. Dat de Jong een toekomstige basisspeler is van Ajax is 100%. De vraag is alleen wanneer wordt hij een basisspeler.

28 juli 2017 om 18:54

Denk dat keizer in het begin voor zekerheid en ervaring gaat. Zou kamikaze zijn als hij ineens met jong Ajax als basis elf gaat spelen. Hij heeft wel de mooiste trainersbaan van Nederland. Hoop dat hij laat zien waarom hij is doorgeschoven.

Frenkie heeft zoveel voetbal in zich, hij gaat binnen nog time vaste basisspelers worden met Donny & Ziyech op het middenveld. Perfect in balans en zeker in de Eredivisie samen met Feyenoord het beste middenveld

28 juli 2017 om 16:15

Perfect in balans? Allemaal jongens die aanvallend denken en vrij veel risico in hun spel leggen lijkt me niet een toonbeeld van een middenveld dat in balans is? Begrijp me niet verkeerd, het zijn stuk voor stuk goede talentvolle voetballers maar ik zie ze zeker op dit moment nog niet samen in een elftal spelen.

28 juli 2017 om 16:24

Ben het deels met je eens al denk ik dat ze wel samen kunnen spelen, maar dat ligt met name hoe Donny gebruikt gaat worden. Je zag afgelopen woensdag zowel wat goed ging als ze samen spelen: Er zit heel veel voetbal in. Maar ze liepen ook uit positie wat resulteerde in 5 minuten billen knijpen.

28 juli 2017 om 16:30

@dammie: wij willen toch aanvallend voetbal zien?liever 4-3 winnen dan 1-0.

28 juli 2017 om 16:33

Donny is verdedigend een stuk beter dan schone, dus dan was het vorige middenveld nog slechter in balans

28 juli 2017 om 16:42

Dat is maar net hoe je ernaar kijkt. Wanneer je een puur verdedigende middenvelder plaatst speel je vaak weer met minder druk. Je speelt zo met meer risico, maar een middenveld met van de Beek, De Jong en Hakim is m.i. levens gevaarlijk en zit vreselijk veel voetbal in. Dat is natuurlijk me Schone ook al, maar je ziet wanneer de tegenstander ook druk zet dat hij moeite heeft met zijn handelingssnelheid in de kleine ruimte een vd beek voetbalt daar makkelijker doorheen (wel met risico, maar beter met risico naar voren dan eeuwig tikie terug)

28 juli 2017 om 17:18

In wedstrijden tegen kleine clubs kun je zeker wel met die drie spelen maar in grotere wedstrijden wordt het een lastig verhaal en ben je enorm kwetsbaar. Ik weet dat er veel kritiek is op Schone maar hij is wel degene die voor balans en rust op het middenveld zorgt. Ik vind het geen toeval dat het vorig jaar beter ging draaien toen hij in het team kwam

Laten ze eens een keer een voorsprong van 2 doelpunten vasthouden. Na Paok en Genk is dit nu de derde keer deze voorbereiding dat onder andere de reserves de tegenstander laten terugkomen naar een gelijke stand, nadat ze een voorsprong van 2 doelpunten hadden genomen.

28 juli 2017 om 17:01

Tsja defensief is jong Ajax gewoon niet goed genoeg. Dankerlui en Bergsma zijn er gewoon nog niet klaar voor. Zeefuik is de enige bij wie ik genoeg potentie zie voor de rechtsback positie. Tel daarbij op dat dijks gewisseld werd (volgens mij net voor de 2de treffer van Hull) en het is compleet. Geen waarde aan hechten. Eigenlijk alleen maar knap dat Jong Ajax gelijk weet te spelen.

28 juli 2017 om 17:27

Zeefuik maakt ook nog veel defensieve fouten. Ik herinner me een doelpuntenfestijn tegen Almere City van een paar maanden terug, waarbij Jong Ajax Almere kompleet van de mat tikte, maar waar er in korte tijd drie doelpunten kinderlijk eenvoudig werden afgegeven en alle drie die goals had Zerefuik kunnen voorkomen. Ja, hij heeft potentie, maar hij is nog lang niet klaar als standin voor Veltman. Overmars is niet voor niets op zoek naar een RB.

28 juli 2017 om 17:38

dan zullen we binnenkort wel Luis Manuel Orejuela van Deportivo Cali kunnen verwelkomen, hebben Sanchez en Cassierra er weer een landgenoot bij.

Denk dat dit ook geen gek idee zal zijn, ook graag nog een linksback en linksbuiten.( Richarlison? )

Opstelling Ajax:
Van Leer; Zeefuik,dankerlui,bergsma,dijks (77' Sidoel); Eiting, De Jong (88'flemming),mazraoui(45'cassiera); Neres,huntelaar,cerny

Mooi dat Frenkie stevig aan de deur aan het kloppen is. Het gaat niet lang meer duren voor dat Frenkie basis staat in het 1e. Middenveld vd Beek Frenkie Zyech. Iedereen zijn ritme weer opgedaan voor de belangrijke wedstrijd volgende week en de weken die daar opvolgen

Inmiddels staat er een samenvatting van deze wedstrijd op het youtube kanaal van Ajax. Frenkie zijn goal was behoorlijk gelukkig maar toch mooi dat ie scoort. Ik denk dat vooral de verdediging te licht is om in Ajax 1 te kunnen spelen. Daar moet toch echt versterking nog bij.

De jong zal behoorlijk wat minuten gaan maken in de hoofdmacht
Die is zo fantastisch bezig
Daar kan je niet omheen
Al bij al voor de reserves een prima resultaat zo op eerste gezicht al weet niemand exact hoe goed de reserves waren vandaag

Bergsma en Dankerlui kunnen het niveau duidelijk niet aan. Laten telkens hun man lopen en Bergsma oogt ook sloom. Cerny wel erg gretig, zou mooi zijn als hij dit jaar wat kansen krijgt, want talent heeft die zeker. Cassierra lijkt nu al geen toekomst meer te hebben, speelde in de 2e helft als middenvelder (?) en anders als linksbuiten. Vond hem vorig seizoen in Jong Ajax toch nog wel prima spelen dus zou hem dan verhuren om speeltijd te krijgen als spits.

28 juli 2017 om 19:34

Linksbuiten ipv mazraoui. Ik denk dat cassiera nog genoeg potentie heeft maar dat hij veel baat zou hebben bij een verhuur waar hij veel kan spelen.

Wie na het zien van de samenvatting nog meent dat er bij Jong Ajax/ajax2 wel
defensieve talenten rondlopen, moeten zo optimistisch zijn dat bij diegenen de
zon 24 uren schijnt met een lekker temperatuurtje van rond de 24 graden. Nou,
ik kan je vertellen dat al deze jongens nimmer en te nooit bij Ajax 1 een vaste
plaats zullen krijgen. Bedenk wel dat mochten in het slechtste geval bij Ajax tegen
Nice, de 3 reeds beboete verdedigers weer geel krijgen, je hoe dan een paar
van deze knapen zult moeten opstellen. Dan haalt Ajax de volgende ronde Cl/
EL zeer waarschijnlijk niet. Overmars moet niet alleen hoognodig 2 backs halen -
de 2 die daar nu staan zijn niet van het gewenste Ajax niveau - maar ook nog 2
stand ins voor het hart van de defensie. Dat klinkt misschien wat lachwekkend,
maar ik heb in het vorig seizoen Jong Ajax veel zien spelen, en dezelfde spelers
maakten toen, reeds eerder in de huidige voorbereiding en in deze wedstrijd
niet alleen dezelfde fouten, maar komen domweg pure kwaliteit te kort. Ik hoor
dat Bergsma er aan komt - en Zeefuik. Ja, Bergsma moet je even op wachten,
die is nogal traag en Zeefuik is weer aan een volgend doldriest avontuur bezig.
Die leert het nooit (af), zou je denken. Maar goed, als Dijks al goed genoeg wordt
bevonden voor Ajax 1, zijn deze jongens prima vervangers - afgaande op de door
Ajax gevraagde kwaliteit.

28 juli 2017 om 19:58

Goed betoog tot je Dijks opmerking, de man die op de links backpositie derde keus is.

Je ziet aan de uitslagen van jong Ajax dat er een verdedigings probleem aan het onstaan is.Dit omdat waarschijnlijk de backs zijn doorgeshoven naar Ajax 2

Dat jongen ajax kan veel beter met de heer keizer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren