Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Contracten Ajax-talenten nog niet verlengd: ‘Van Halst wil salaris niet bepalen’

Laatste update:

De contracten van Jorrel Hato en Gabriel Misehouy zijn nog altijd niet verlengd bij Ajax. Volgens Johan Inan, Ajax-watcher voor het Algemeen Dagblad, zijn er twee specifieke redenen dat de verlengingen nog zijn opgepakt: de burn-out van Klaas-Jan Huntelaar en het aanstaande vertrek van Jan van Halst.

“Door de hectiek blijven er belangrijke dingen voor de club liggen", begint Inan in de AD Voetbalpodcast. “Een van de grootste talenten van Nederland, Jorrel Hato, loopt gewoon nog steeds met een jeugdcontract.”

“Hij verdient het om vastgelegd te worden”, gaat hij verder. “Hem komt gewoon een goed en langdurig contract toe. Je moet zo’n jongen ook recht in de ogen kunnen kijken. Die verlenging is heel belangrijk voor Ajax.” Hato ligt met zijn jeugdcontract nog tot medio 2025 vast in Amsterdam.

Inan noemt naast Hato nog een speler waarmee de Amsterdamse club nog altijd niet verlengd heeft. “Het geldt, in iets mindere mate, ook voor Misehouy. Die dingen kwamen door het ontslag van Sven Mislintat op het bordje van Huntelaar terecht.”

Huntelaar zit inmiddels met een burn-out thuis. Volgens Inan is het nu taak aan interim-algemeen directeur Van Halst om de verlengingen van de twee talenten rond te krijgen.

“Van Halst wil dat soort dossiers wel oppakken, maar tot op een bepaalde hoogte. Hij zit er hooguit tot maart. Hij wil niet de salarissen van dat soort jongens bepalen, omdat hij weet dat hij er over een paar maanden niet meer is.”

“Ik noem nu Hato en Misehouy, maar Huntelaar was ook nog met andere beloften bezig”, vervolgt Inan. “Stanis Idumbo bijvoorbeeld, vorig seizoen de meest waardevolle jeugdspeler. Dat soort dingen gaan nu geparkeerd worden. Ze moeten zo snel mogelijk dit soort dossiers oppakken.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nog nooit gehoord van taken delegeren zeker? Vooral bij zoiets belangrijks als het binnenhouden van getalenteerde jeugdspelers..

24 oktober 2023 om 12:36

En wie stelt dan het mandaat voor het salarisplafond vast?
Dat is wat Van Halst doet en later niet op afgerekend wil worden.

24 oktober 2023 om 12:51

Ajax bestaat toch niet sinds gisteren. Er zijn toch vergelijkbare situaties geweest die je als referentie kunt gebruiken. Wanneer van Halst nu zijn verantwoordelijkheid niet neemt, is hij volledig ongeschikt voor deze interim-functie. Iets wat ik overigens als Twente fan al wist. Maar ook dit zal ongetwijfeld wel aan Steyn liggen, want voor de rest gaat alles geweldig in de organisatie bij Ajax. Die Steyn dat was het kwaad.

Geef hem gewoon een miljoen per jaar, handtekening eronder en klaar

24 oktober 2023 om 12:24

Frank Otten denk niet dat dat genoeg gaat zijn. Zijn zaakwaarnemer zal beseffen dat hij 1 van de weinige spelers is die potentieel veel waarde vertegenwoordigd, en jongens als rensch en taylor verdienen volgens mij al 1.5m. Ik denk dat ze hier met gemak 2m uit weten te persen.

24 oktober 2023 om 12:38

Wat een gekke bedragen! Taylor en Rensch zitten tegen of op het miljoen. Alsnog veel te veel, maar niet nog eens 50 procent hoger.

Bij de definitieve doorbraak van talenten krijg je een verhoging en als je je in de basis speelt. Nu heeft Hato wel al recht op het laatste, maar hij is ook nog wel heel jong. Leeftijd speelt ook mee in de salariëring. Zijn salaris zal ongetwijfeld gepast stappen gaan maken, zie ook bij een Timber, maar 2m acht ik niet realistisch.

De salarissen zijn juist in z'n geheel omlaag gegaan en ook nieuwe jongens hebben geen gekke bedragen gekregen zoals Klaassen voor 3m of Tadic 6m.

24 oktober 2023 om 12:40

@Riddle

Hoe kom jij aan deze informatie? Zijn deze bedragen ergens te vinden?

24 oktober 2023 om 12:43

Geen idee of het klopt, maar volgens Salarysport verdient Rensch 1.27 en Taylor 1.33 miljoen op jaarbasis.

24 oktober 2023 om 12:58

Op Salarysport staat ook dat Avila 2 ton verdient en ook staan Ihattaren, Daramy en Hanssen nog op de loonlijst. En Mikautadze krijgt niets.

24 oktober 2023 om 13:21

Forbes en Satulo staan er ook niet op. Hoe kom jij aan je bedragen dan Riddle?

24 oktober 2023 om 13:22

Websites die denken te weten voor hoeveel spelers op de loonlijst staan zijn totaal onbetrouwbaar.

24 oktober 2023 om 13:22

Riddl... ik zie op een site (capology) 1080000 voor rensch en 1200000 voor taylor. Ik zat dus wat hoog, als die inderdaad kloppen. Maar die bedragen lijken me hoog genoeg om aan te nemen dat hato nu niet gaat tekenen voor 1m. En zelfs als de bedragen nog lager zijn trouwens.
Deels omdat de hele club totale chaos is, en deels omdat er gewoon makkelijk meer uit te halen is. Ajax kan het zich echt niet permitteren deze deal niet rond te krijgen. Ideale situatie voor speler en zaakwaarnemer.

24 oktober 2023 om 13:25

Fosse... die sites houden vaak communicaties als ook geruchten bij. Veel van de salarissen kloppen "gewoon". Totaal onbetrouwbaar lijkt me dus wat overdreven, maar ze zullen inderdaad niet 100% juist zijn. Een aardige graadmeter misschien wel.
Ten tijde van football leaks bleek trouwens vaak dat salarissen en vooral bonussen aanzienlijk hoger waren dan gedacht.

24 oktober 2023 om 13:52

Al die sites met salarissen, maar ook de kranten, speculeren maar raak. Ik zie nog diverse artikelen waar Tadic op 3,5m wordt gezet, maar diezelfde krant zegt een jaar later dat het 6m was.

@Edo - ik ben zeker geen bochheriefje met vrienden op hele hoge plekken met alle knowhow, maar vanuit wat scoutingswerk in het verleden heb ik wat vrienden gemaakt in de voetbalwereld. Overigens het exacte bedrag, dat weet ik dan ook weer niet. Het is meer indicatief, maar wel meer accuraat dan die websites.

24 oktober 2023 om 13:33

Zo makkelijk gaat dat niet. Die jongen kan in het buitenland waarschijnlijk meer dan het dubbele verdienen en je kunt niet zomaar dat salarishuis weer opkrikken. Buiten het feit dat je momenteel niet echt iemand met de juiste 'bevoegdheid' hebt, moet je ook heel goed kijken welke speler wat waard is. Nu kun je bij Hato nog wel enigszins gokken, maar die wil je ook geen 2,5 tot 3 miljoen euro per jaar geven, niet nu al.

Dit zou vast nog wel goedkomen op korte termijn.

Ajax wilt langer met hem door en die jongen is zelf ook tevreden bij Ajax, volgens mij.

Heb geduld!

24 oktober 2023 om 12:16

En anders, PSV en Feyenoord pak je kans. Misschien dat AZ er een paar maanden af doet voor de ad om dit half december te laten beginnen.
Kan me voorstellen dat die spelers liever volgend jaar europees spelen.

24 oktober 2023 om 12:26

bdb030 "en die jongen is zelf ook tevreden bij Ajax"
Ja lijkt me inderdaad een erg fijne werkomgeving momenteel ..
Er zullen topclubs uit nederland en mooie buitenlandse clubs aan hem gaan trekken. Ben benieuwd hoe makkelijk hij gaat tekenen. Lijkt me veel logischer om even rustig af te wachten hoe dingen zich gaan ontwikkelen bij ajax.

24 oktober 2023 om 13:49

Als Hato zijnde zou ik me vooral afvragen wat kan ik op dit moment leren bij Ajax. Afgelopen wedstrijden leek dat niet veel te zijn, leek weinig vanuit Steyn te komen en Sutalo zal op het moment ook meer met zichzelf bezig zijn dan jonge spelers te helpen. Het heltp in zijn ontwikkeling natuurlijk ook niet als hij de ene wedstrijd weer centraal staat en dan weer op de back positie wordt gebruikt.
Lijkt me dat hij en zijn zaakwaarnemer dan vooral even afwachten wat de volgende stappen van ajax zijn op het gebied van technische staf en selectie samenstellen.

Hoe kan dat nu weer? Er zal heus heel wat mis gaan, maar een contract verlengen kan toch niet zo moeilijk zijn denk ik dan?

24 oktober 2023 om 12:12

Vind de (mogelijk) genoemde reden van Jan van Halst ook apart. Als je je niet wilt branden aan dit soort belangrijke zaken omdat je maar tot maart bij de club rondloopt, wat verwacht je wel nog te doen in de tussentijd? Je wordt toch verdomme betaald dan lever ook gewoon arbeid, zo kan je alles onder het tapijt vegen omdat je binnenkort toch weggaat.

24 oktober 2023 om 13:20

Ja, als dat inderdaad de reden van Van Halst is, kan hij beter vandaag nog z'n kantoor leegruimen. Het hele punt van zijn aanstelling als interim-algemeen directeur is dat hij dit soort zaken waarneemt in de periode tussen Van der Sars vertrek en de start van Kroes. Daar hoort dus ook het overnemen van de taken van Huntelaar bij diens afwezigheid bij. Als hij niet bereid is om dit werk te doen, is hij compleet ongeschikt en kan Ajax net zo goed zonder algemeen directeur door tot Kroes kan beginnen.

En sowieso, is het nou teveel gevraagd om gewoon even te overleggen met Kroes? Van wat we eerder in de media hebben gelezen is er off-the-record genoeg contact tussen Kroes en de directie van Ajax. Een paar minuten sparren over wat een acceptabel salaris voor Hato en Misehouy is kan dan toch de moeite niet zijn?

24 oktober 2023 om 13:36

Maar wat geef je zo'n jongen? Die kan in het buitenland absoluut al 2,5 tot 3 miljoen euro per jaar verdienen waarschijnlijk. Wil je die gok wagen voor een pas 17-jarige speler, wetende dat je waarschijnlijk met flinke tekorten gaat kampen? Ik kan me best voorstellen dat het een lastige kwestie is, vooral omdat z'n zaakwaarnemer z'n oren ook ongetwijfeld open houdt.

Mijn god, Kroes wil 10% van de medewerkers kwijt omdat er te veel rondlopen, maar er is dus niemand die in staat is het belangrijke werk op te pakken ?
Van het Schip zou Huntelaar gaan assisteren dacht ik, dan weet je al waar dit fout gaat nu hij opeens als trainer wordt voorgesorteerd. Dan is er dus gewoon niemand meer die zich op deze taken richt.

Zal Te Kloese een lijntje uit gaan gooien? Hato lijkt mij een prima vervanger van Hancko volgend jaar. Niet geschoten is altijd mis en aangezien Hato in zijn jeugd fan was van Feyenoord is er misschien wel echt een kans..

24 oktober 2023 om 12:41

Als het gratis is prima.
Maar Hato is echt pas op 20% van wat Hancko kan.
Slaapt veel te veel achterin, laat zijn man vaak lopen, verliest veel duels.

24 oktober 2023 om 13:39

Hato is nog niet klaar voor een basisplaats bij een topclub. Ik denk sowieso niet dat Ajax hem naar Feyenoord laat gaan.

24 oktober 2023 om 14:51

Als back up prima

24 oktober 2023 om 15:39

Voor? Wie is dan de beoogde basisspeler nadat Hancko vertrekt, dus dusdanig goed is dat een talent als Hato daarvoor bij Feyenoord zou banken?

24 oktober 2023 om 15:42

Als Hancko vertrekt wordt er een basiswaardige speler gehaald. Hato is dat (nog) niet.

24 oktober 2023 om 16:06

Hahaha men slaat wel heel erg snel door hoor... xD Hato kan als back-up naar Feyenoord komen als Hancko vertrekt en dan haalt Feyenoord daarnaast even nog een basiswaardige speler op, vind je dat zelf nou niet wat ongeloofwaardig klinken? Nog even los van het feit dat Feyenoord uberhaupt niet meer dan tien miljoen euro voor een back-up CV gaat betalen, wat Hato uiteraard minimaal zal moeten kosten, toch zeker bij een binnenlandse transfer.

24 oktober 2023 om 16:26

Als Hato zijn contract niet verlengd is hij transfervrij hè. Daar doelde ik ook op.

Daarnaast is Hato een talent ja. Maar hij heeft zichzelf nog alles behalve laten zien op een positieve manier. Gaat gewoon vrolijk mee in het foutenfestijn achterin. Als Hancko weggaat hoop ik dat er weer een type Hancko komt. Speler met wat ervaring, die er meteen staat. Dat is een paar niveaus af van Hato.

24 oktober 2023 om 16:35

Hato is toch nog niet goed genoeg om bij een topteam uit de Eredivisie mee te draaien?

24 oktober 2023 om 16:37

Ik denk dat je overschat hoeveel type Hancko's er te vinden zijn voor de prijs die Feyenoord voor Hancko heeft betaald zijn. Feyenoord mag zich in z'n handjes knijpen als Hato transfervrij de overstap wil maken. Ja hij draait ook niet heel lekker dit seizoen, maar was vorig seizoen op 16jarige leeftijd één van de beteren aan Amsterdamse kant. Die gaat sowieso ook helemaal niet naar Rotterdam om daar op de bank te zitten.

24 oktober 2023 om 15:21

Lekker 40/50 miljoen betalen pik succes

24 oktober 2023 om 16:26

Overschat jij Feyenoord niet enorm nu? Alsof we over het Bayern Munchen van Nederland hebben ....

24 oktober 2023 om 20:54

Als Te Kloese een zak geld met ongeveer 15 tot 20 mil minimaal meeneemt

Ik snap best dat van Halst niet de salarissen wil bepalen. Maar de rest kan hij regelen. Dan delegeert hij de salarissen nara iemand anders. Klaar.

24 oktober 2023 om 12:32

Naar wie moet hij dat dan delegeren ? Naar de TD ?

24 oktober 2023 om 13:36

Geen idee. Iemand die er wel voor langere tijd blijft zitten.
Ik volg die hele saga niet bij Ajax hoor, maar snap van Halst zijn opmerking wel.

24 oktober 2023 om 13:47

Maar als je geen beslissingen wil nemen dat had hij de baan niet moeten accepteren. Je kunt toch kijken wat anderen verdienen en op deze voet een vergelijkbaar salaris aanbieden ?

Dit is echt weer zo'n raar verhaal, dus er is maar 1 iemand in staat om dit te doen binnen de organisatie? En natuurlijk wil van Halst weer niets doen, daar is hij toch wel in een ster in geworden ondertussen. Misehouy ben je sowieso kwijt verwacht ik maar Hato wil graag blijven.

24 oktober 2023 om 13:41

Zo simpel is het toch niet? Zaakwaarnemers willen geld zien en hoever wil je gaan voor hem? Het is knap dat hij op 17-jarige leeftijd al goede wedstrijden gespeeld heeft, maar die jongen is op dit moment een dissonant. Geen schande hoor, maar wil je daar al 2,5 tot 3 miljoen euro per jaar aan spenderen (+ de rest)?

Verstandig om hiermee te wachten. Misschien ziet de volgende coach het totaal niet in ze zitten, dan kan je beter nu geen overhaaste beslissingen nemen.

Misschien geen populaire gedachte, maar ik zou als Feyenoord zijnde een poging wagen om Hato naar De Kuip te halen. Deze jongen moet CL spelen en dat zit er in Amsterdam de komende jaren vrees ik niet in.

24 oktober 2023 om 13:54

PSV moet toch ook ooit eens beginnen met het kopen van verdedigers?

Als ik een Hato was, dan zou ik het lekker allemaal nog even aanzien. Kijken of er een stijgende lijn in dit team/deze club zit en anders elders gaan kijken. Die jongen moet de komende jaren toch zeker op het Europese toneel (el/cl) gaan acteren.

24 oktober 2023 om 13:43

Die jongen kan zich nog helemaal niet onderscheiden bij Ajax. Mensen letten op wat hij goed doet en nauwelijks nog op wat hij fout doet. Die stond tegen Utrecht wederom enorm te schutteren. Da's geen schande op die leeftijd, maar dergelijke talenten worden al snel groter gemaakt dan ze zijn. Er is geen relevante club in een top competitie die die jongen nu al in de basis zou posteren.

Slechte zaak, dit biedt concurrenten de mogelijkheid ze weg te kapen. Ik zou als Feyenoord zijnde zeker een poging wagen om Hato over te halen daarmee voor te sorteren op een vertrek van Hancko. Die jongen is Rotterdammer en van kinds af aan al Feyenoordfan, dus hij zal wellicht niet onwelwillend tegenover een overstap staan.

In het belang van Hato is het beter voor die jongen als hij vertrekt naar een club in de top van de Eredivisie waar hij kan leren van een ervaren trainer, ervaren spelers en zijn talent tot zijn recht komt. Onder Bosz, Slot en Pascal wordt dit de toekomstige verdediger van Oranje. Misschien niet leuk om te lezen maar ik verwacht dat Ajax nog jaren een zooitje zal blijven zoals het nu is. En is dat goed voor Hato? Nee. Waarom moet hij de dupe zijn? Ajax zal nog wel eeuwen bestaan zonder hem. Hato heeft nog maar een carrière van 15 jaar als hij geluk heeft. Het is dan ook belangrijk voor hem om de juiste keuze te maken. En ajax is dat onder deze omstandigheden en de komende jaren overduidelijk niet. Ja dit komt door vd sar, mislintat, steijn en de zeer zwakke selectie. Nogmaals Hato, als je dit leest, kies voor jezelf. Loyaliteit in voetbal is een utopie en jij bent absoluut niet de uitzondering.

24 oktober 2023 om 12:42

Zeer zwakke selectie ben in ook wel een beetje klaar mee. Met deze selectie hoor je nog steeds gewoon top-5 te spelen. Ondermaats voor Ajax, dat wel, maar echt niet slechter dan Twente/Sparta etc.

Hato, Misehouy en in mindere mate Idumbo Muvampo zsm verlengen!

Frappant om te zien dat Feyenoorders hem graag naar hun club zien gaan, maar een Berghuis stijf vervloeken omdat hij de omgekeerde stap gemaakt heeft. Hypocrisie?

Deze jongen heeft onlangs nog uitgesproken te gaan verlengen, dus dat gaat wel goed komen. Misehouy en Idumbo Muzambo hebben nog wel 'maar' 6 maanden over in januari, dus dat gaat nog tricky worden.

24 oktober 2023 om 12:43

Niet is hypocrieter dan dat ene woord hé! (Ik heb het uiteraard over het woord 'voetbalsupporters' voor als mensen me verkeerd begrijpen)

24 oktober 2023 om 12:54

Riddle is het wel eens in je opgekomen dat die supporters misschien niet dezelfde mensen zijn. Er zijn zat feyenoord supporters die berghuis stijf scholden inderdaad, maar ook zat die zich minder druk maakten. Misschien zijn de mensen die geen moeite zouden hebben met de komst van een ajax speler meer van die tweede groep.

24 oktober 2023 om 13:15

Ik denk dat de meeste hier simpelweg zitten te stangen (ik iig wel) en het niet serieus bedoelen. Iedereen met twee hersencellen snapt dat Ajax hem in geen miljoen jaar naar Feyenoord laat gaan.

Daarnaast, diezelfde supporters die Berghuis vervloekten zullen deze jongen waarschijnlijk ook niet verwelkomen maar hem eerder uitjoelen.

24 oktober 2023 om 13:39

Een supporter, toen vd Boomen naar PSV zou gaan, was dolenthousiast. 24 uur later tekent hij bij Ajax en was hij toch niet nodig. Nu gaat het niet om de club of speler, maar meer een voorbeeld dat er niets zo veranderlijk is als het weer en als de mening van een voetbalsupporter.

Omdat speler X een beslissing neemt om jouw club te verlaten, is hij de boosdoener. Of in situatie Steijn: het ligt aan Steijn en nu is hij weg, nu ligt het ineens niet aan Steijn. De hypocrisie van de voetbalwereld. Soms vermakelijk, veelal triest.

Vermeer en Danilo werden overigens ook geaccepteerd. Inkomend mag wel, uitgaand niet. Behalve Charisteas.

24 oktober 2023 om 13:45

Tja, ik heb Ajax-supporters ook jarenlang sterkhouders van Feyenoord naar Ajax zien schrijven met reacties als de jouwe tot gevolg. Nu is het gewoon even andersom. Onderaan de streep maakt het ook niets uit. Ik vind het wel grappig hoe snel supporters bepaalde dingen vergeten als het allemaal even niet goed gaat.

24 oktober 2023 om 14:01

Berghuis kwam uit het niets en van Ajax-kant werd dat meer komisch gezien. Berghuis was de sterkhouder van Feyenoord en voor weinig met zelfs een beetje fooi gehaald. Verder heb ik nooit geruchten van Feyenoorders die naar Ajax zouden kunnen gaan gehoord. Welke spelers bedoel je dan, Sirius?

De Ajacieden in mijn vriendengroep zagen Berghuis ook liever niet komen, omdat hij als stoorzender werd gezien. Achteraf lijkt hij toch wel geaccepteerd en heeft zijn waarde gehad in het eerste seizoen.

Maar goed, uiteraard heb je de hypocrisie in elke supportersgroep. Zie de F-side m.b.t. Sneijder.

24 oktober 2023 om 16:13

@sirius, verschil is wel dat Ajax op een gegeven moment het 3 dubbele aan salaris kon geven. We weten allemaal dat 99 procent van de voetballers gevoelig is voor geld. Feyenoord spelers die weggaan, die gaan vaak ook niet clubs waar het salaris echt hoger is dan bij Ajax. Alleen Malacia verdient echt meer dan een Ajax zou kunnen bieden

Feyenoord kan Hato niet meer geld bieden dan Ajax

Je zet de stap van commissaris naar CEO niet om vervolgens uit je neus te gaan zitten vreten toch?
Je bent interim en hebt net zo veel bevoegdheid als verantwoordelijkheid.
Ajax van de beurs halen? Neen
De Arena kopen? Neen
Contracten? Ja.
Je opvolger inwerken? Ja
Jan van halst kennen we straks niet meer. Hoe was ook al weer.........

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren