Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alex Ferguson is ook buiten het voetbal succesvol en strijkt 1,1 miljoen euro op

Laatste update:

Sir Alex Ferguson heeft afgelopen weekend ruim een miljoen euro mogen bijschrijven op zijn bankrekening. De oud-coach van Manchester United was in Saudi-Arabië succesvol met zijn eigen paard 'Spirit Dancer', dat met de hoofdprijs aan de haal ging.

Naast zijn successen in de voetballerij is Alex Ferguson ook actief in de paardensport. De 82-jarige Schot zag hoe zijn eigen gefokte 'Spirit Dancer' als eerste over de streep kwam tijdens de Neom Turf Cup.

Het is niet voor het eerst dat de succesvolle oud-coach een flink geldbedrag opstrijkt met zijn paard. Vorig jaar november bracht 'Spirit Dancer' ook al 585.000 euro in het laatje. Destijds brak Alex Ferguson na afloop een rib tijdens de festiviteiten.

Hoewel het paard van de voormalig toptrainer niet als favoriet werd bestempeld, kwam hij door een indrukwekkende eindsprint toch als eerste over de finishlijn. Het dier wordt gereden door jockey Oisin Orr.

In totaal lopen de verdiensten van 'Spirit Dancer' op naar ruim twee miljoen euro. Eerder boekte de Schot successen met ‘Rock of Gibraltar’ en ‘Clan Des Obeaux’. Met laatstgenoemde schreef hij twee keer de befaamde King George Chase op zijn naam.

“Het is geweldig, als in een droom”, sprak Ferguson na zijn winst in Saudi-Arabië. “Een vriend raadde me ooit aan om m’n eigen paardenfokkerij op te starten. We kochten vervolgens een merrie van de Duitse trainer Andreas Wohler en het resultaat is te zien met dit paard."

"Zijn trainer (Richard Fahey, red.) zei dat we een kans maakten, maar echt zeker kan je natuurlijk nooit zijn in een stevige bezette wedstrijd als deze. Al komt ‘Spirit Dancer’ van de tophengst Frankel. Dit kon eigenlijk niet misgaan."

Frankel is razend populair onder de paardenfokkers en staat te boek als het beste racepaard ooit. In zijn laatste paringsjaar was hij goed voor 78 miljoen euro. Om te paren met Frankel moet 410.000 euro worden neergeteld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bespottelijk weer, fokken om geld te verdienen.

27 februari 2024 om 12:35

Doet iedere veeboer dat niet? Of hondenfokkers bijvoorbeeld.

27 februari 2024 om 13:24

Klopt, dat is mijn punt juist. Het is niet normaal om het te doen voor extra veel geld(gewin).

27 februari 2024 om 13:55

Want? Deze "beesten" hebben misschien wel een fantastisch leven. Of vind jij dit erger dan fokken voor voedsel? Gebeurd al zolang de mens op de aarde is en ik denk dat het nooit weg zal gaan.

27 februari 2024 om 14:05

Voor mensen geldt toch hetzelfde? We worden ook geboren om vanaf 4 jaar naar school te gaan en vervolgens tot 69 jaar te werken ten dienste van de mensheid.

27 februari 2024 om 14:22

Wat is dan je punt? Veeboeren en hondenfokkers zijn ook bespottelijk? Mensen mogen geen dieren houden (als het ze geld oplevert)?

27 februari 2024 om 12:36

Die dieren hebben anders een forstelijk leven, beter dan het gemiddelde huisdier in Nederland.

27 februari 2024 om 13:26

De paarden die presteren wel. De andere worden vaak afgedankt. Het is alleen maar fokken om het fokken in de hoop dat je een top renpaard te pakken hebt. Het is allemaal voor geldgewin en prestige.

27 februari 2024 om 13:41

En wat is daar mis mee?

27 februari 2024 om 13:45

@zlatan: Proberen geld te verdienen met dieren- of mensenleed is natuurlijk altijd verkeerd. Het is sowieso een probleem van tegenwoordig: Men wil alleen maar geld verdienen en men deinst er dan niet voor terug om over lijken te gaan. Natuurlijk gaat dit godzijdank niet voor iedereen op, ik denk het gros van de mensheid natuurlijk niet, maar een (te) groot gedeelte ook wel.

Is het triest? Zeer zeker. Het is alleen wel van alle tijden. De hardste schreeuwers zonder enig moreel besef komen vaak het verst. Men zou dapper kunnen zeggen dat zij beslissingen durven te nemen, maar dit is deels waar. Zij durven beslissingen te nemen die hen het best uitkomt. Geen beslissingen waar anderen beter van worden. Of het nu mens of dier is.

27 februari 2024 om 13:59

Is dit persé dierenleed? Of weet jij 100% zeker dat deze dieren lijden? Ik kan het iig niet met 100% zekerheid zeggen. Is dus meer een aanname dan een feit. Daarnaast kost het (tientalle) jaren om paarden te fokken tot het gewenste resultaat. Dit houdt in dat elke generatie veel verzorging vereist. Ik durf bijna al mijn geld erop te zetten dat mensen zoals B-hol nog nooit voet hebben gezet in een stal waar renpaarden gefokt worden.

27 februari 2024 om 12:37

Dieren fokken om geld te verdienen, is dat niet de reden dat wij vlees in de supermarkt en slager kunnen kopen?

27 februari 2024 om 13:27



Is dat dan de reden om het hele fokprogramma wereldwijd maar goed te vinden? Als een ander het doet dan is het prima.

Je weet toch ook wel dat er in dit wereldje andere belangen zijn dan mensen voorzien van voedsel, of niet?

27 februari 2024 om 14:12

Alle paarden maar afschaffen dan? Op een "klein" deel na dienen de meeste paarden tegenwoordig voor sport en hobby. Ze hoeven niet meer zoals vroeger de kar te trekken oid. Of alle dieren als huisdier houden ook maar afschaffen? Is ook een ander belang dan mensen voorzien van voedsel. Anders ga je bij Greenpeace oid aan de slag in plaats van deze discussie aan te gaan bij een artikel dat Sir Alex een geldbedrag heeft gewonnen.

27 februari 2024 om 12:38

Beter dan afslachten, om geld te verdienen.

27 februari 2024 om 13:28

Ja en nee. We kunnen best minder consumeren. Echter voedsel is voor mens belangrijk. Fokken om het beste paard te krijgen is puur en alleen voor geldgewin en prestige. Bespottelijk wereldje daar...

27 februari 2024 om 14:03

Tsja dat is voornamelijk een invulling van je eigen normen en waarden. Topsport is niet goed voor mensen en waarschijnlijk ook niet voor dieren. Net zoals jouw leven, B__hol, hier ten koste gaat van het leven elders op aarde. Maar ja wat doe je eraan? Prima dat jij je daar druk over maakt, maar accepteer ook gewoon dat andere mensen daar anders over denken.

27 februari 2024 om 14:26

Maar aangezien vleesconsumptie niet strikt noodzakelijk is voor de mens, en we ook gewoon wilde dieren kunnen slachten voor die behoefte, zijn veeboeren toch ook alleen maar aan het uitbuiten?

27 februari 2024 om 18:49

Minder vlees en meer plant bedoelje? Haha nee echt niet en ook geen namaak of kweek vlees uit een of ander lab. Nee gewoon een lekker stuk echt vlees. En wat is daar slecht aan? Niks. En tegenwoordig krijg je van alles wel een ziekte. En die paarden die echt voor het hoogst haalbare gefokt worden bij een goede fokkerij kost ook zeer veel geld maar dat vergeten mensen dus als je dan een keer iets wint is het mooi anders kost het toch echt een hoop centjes.

27 februari 2024 om 18:52

@ajaxxxlove en dan? Wilde dieren laten uitsterven? En dat de boeren steeds mee vlees en dergelijke moeten produceren komt oom omdat er steeds meer mensen in de wereld zijn die moeten eten. Ook daar maar een voortplantings rem op zetten? Zoals meen ik china jaren had max 2 kinderen per gezin? De mensheid groeid dus ook het benodigde voedsel moet groeien voor alle mondjes. En nee ik ga niet plantaardig naar binnen zitten proppen bedankt.

27 februari 2024 om 12:40

Hahaha wat maakt dat nou uit? Als de dieren maar goed behandeld worden.
Wat zit de wereld voortaan toch vol met kleinzerige mensen zeg.

27 februari 2024 om 13:31

Dat weet je helemaal niet zeker. Een top renpaard wel, en de mindere goden van deze wereld?

Dit heeft niks met kleinzerig te maken, maar met gezond verstand. Weet je hoeveel dieren er al op straat leven in allerlei landen? In echt zeer slechte omstandigheden! En in dit wereldje gaan ze vrolijk erop los fokken en moet je betalen om te kruisen met een top renpaard in de hoop om wederom een top renpaard te kweken en zo geld te verdienen. Als je dat niet meer ziet dan helpt niks je meer.

27 februari 2024 om 18:54

Nou open je ogen dan maar eens goed want zo kan je over alles wel een probleem maken. Want achtet alles zit wel wat. Bvb je kleding gemaakt door mensen die worden uitgebuit en onderbetaald. Gemaakt door kinderen en dergelijke. Maarja word toch veel mee verdiend

27 februari 2024 om 12:59

Fokken om geld te verdienen is het oudste beroep ter wereld.

27 februari 2024 om 13:33

Zou het niet weten. Wel weet ik dat het in sommige gevallen misselijkmakend is.

27 februari 2024 om 14:27

Misschien niet het fokken van dieren, maar betaald een ander mogen fokken is dat wel B__hol.

78 miljoen in 1 jaar bij elkaar gefokt. Dan heb je wel iets goed gedaan. Zowel als paard als als eigenaar!

Niet fokken met Sir. Alex!

Wat ik mij kan herinneren is dat heel lang geleden er een onsmakelijk verhaal/rechtszaak was rond een merrie
Ferguson kreeg dacht ik een top merrie, maar nadat deze merrie drachtig werd eiste de schenker het veulen. Hoe het is afgelopen weet ik niet, maar paarden zijn dus altijd al een hobby van hem geweest
En als je nu kan winnen met je paard dan is dat mooi toch. Winnen gaat voorop. Althans zo lang het niet ten koste van het dier gaat

"i fok horses"
"pardon?"
"yes … paarden"

27 februari 2024 om 15:05

hahahaha lach me rot

Dit bericht is 1 op 1 gekopieerd van Paardenzone.
Goedkope journalistiek weer🤭

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren