Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Andrea Pirlo staat bij nieuwe trainersklus direct voor enorme uitdaging

Laatste update:

Andrea Pirlo heeft een nieuwe werkgever gevonden. De oefenmeester keert terug naar Italië en tekent een contract bij Sampdoria tot medio 2025. Pirlo was clubloos na zijn vertrek bij het Turkse Fatih Karagümrük eind vorig seizoen.

Pirlo staat direct een enorme klus te wachten bij Samp. De roemruchte club degradeerde het afgelopen seizoen kansloos als hekkensluiter naar de Serie B. De club wil zo snel mogelijk terugkeren naar het hoogste niveau en daar zal onder meer Pirlo voor moeten zorgen. Het wordt de derde club voor de wereldkampioen van 2006, die eerder onder contract stond bij Juventus en dus Fatih Karagümrük.

Pirlo begon zijn trainerscarrière bij de Onder 23 van Juventus, waarna hij in augustus 2020 werd aangesteld als trainer van het eerste. Na één seizoen kreeg de voormalig stilist zijn congé. Een jaar later werd hij aangesteld als trainer van Karagümrük. Die club eindigde het vorige seizoen in de Süper Lig op een knappe zevende plaats, al maakte Pirlo de laatste drie wedstrijden van het seizoen niet mee. De club gunde hem en zijn assistenten een voortijdig afscheid, toen bekend werd dat Pirlo zijn eenjarige verbintenis niet zou verlengen.

Sampdoria heeft aangekondigd dat het woensdag een persconferentie belegt. Een andere voormalig Italiaans international, Nicola Legrottaglie, wordt de 'head of performance' bij de club. Lorenzo Giani is aangesteld als hoofd scouting. Sampdoria, dat door een treffer van Ronald Koeman in 1992 de Europacup I-finale verloor van Barcelona, kent een voortvarende voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eind mei werd bekend dat eigenaar Massimo Ferrero was afgetreden, wat tot dolle vreugde leidde bij de supporters. Zij verweten hem dat hij te lang aanbleef als eigenaar, nadat hij vanwege financiële misdrijven, die niets met de club te maken hadden, al moest terugtreden als voorzitter.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij heeft hij het niet zo slecht gedaan in Turkije. Voor je carrière een gevaarlijke stap om dan naar een club te gaan waar men verwacht dat je promoveert terwijl er geen geld is. Hopelijk kan het net als Gilardino die Genoa direct weer naar het hoogste niveau bracht, Sampdoria de andere club uit Genua weer terug in de Serie A brengen. Forza Pirlo, deze historische club hoort in de Serie A.

27 juni 2023 om 20:43

Haha Gilardino, dat is een bekende naam zeg. Lang niks meer van gehoord maar hij is dus trainer geworden. Leuke voetballer was dat zeg.

27 juni 2023 om 21:15

Zeker niet slecht gedaan in Turkije en voor mij als volger van de Turkse competitie was het ook een schock dat ze hem ontslagen hebben. Liet echt leuk voetbal zien met Borini als grote man.

Mooie maar moeilijke klus help het hem hopen heerlijke voetballer ooit. Alleen als trainer wil het niet echt lukken helaas.

Beetje off-topic Leuk geruchtje, al weet ik niet hoe betrouwbaar het is,maar Maldini wilde Pioli inruilen voor Pirlo als trainer. Had mooi geweest, Pirlo weer bij Milan, waar hij hoort, maar aan de andere kant heeft hij nergens nog echt wat gepresenteerd

27 juni 2023 om 20:34

Nergens wat gepresenteerd? Die man heeft het onmogelijke gepresteerd in Turkije afgelopen seizoen niet te geloven! Door hem is zijn oude club een bepaalde weg ingeslagen.

27 juni 2023 om 20:41

Oke Turkije niet echt gevolgd, maar zag dat ze ongeveer net zo hoog stonden als het seizoen voor Pirlo, dus nou niet echt het gevoel dat er zoveel was veranderd

27 juni 2023 om 21:40

Ben geen fan van pirlo. Maar deed het goed tegen grote clubs. Heeft spelers naar een hoger niveau gebracht. En dit allemaal met leuke voetbal

Jammer dat Pirlo zijn carrière niet op deze manier is gestart. Het beste wat je kan doen is beginnen in de serie B of C. Waar je op een lager niveau kan wennen aan de druk van coach zijn. En je waar meer fouten kan maken. Hoop dat hij de goede weg weer in kan zetten. In Turkije niet heel slecht gedaan. Al wordt het wel lastig met Sampdoria. Gezien het financieel niet goed gaat met de club.

Hopelijk kan Pirlo mijn favoriete club in Italië terugbrengen naar de Serie A! Forza Sampdoria!

Mooi man! Leuk om hem te zien bij een prachtige club als Sampdoria. Ik ben heel beneiuwd hoe ze gaan presteren, Iemand als Pirlo als coach hebben brengt toch een beetje extra aantrekkingskracht.

Een jaar mogen experimenteren met hyper-offensief voetbal: veel doelpunten maar ook veel tegendoelpunten in Turkije. Vraag me af of hij van plan is dat bij Samp ook te doen, en of dat ook werkt. In de Serie B wordt toch vaak te veel tactisch en verdedigend gespeeld naar mijn mening. Aan de andere: opnieuw een mooie leerschool om daarmee ook te kunnen omgaan.
Wens de Maestro het beste komend jaar!

Pirlo zijn tacktiek, strategie is veel scoren en veel tegendoelpunten krijgen
Denk dat Samp wel een goede trainer in huis heeft gehaald en nu een goede selectie kan geven aan Pirlo die bovenin mee kan draaien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren