Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gudelj mikt op de lat: Manchester City verovert ook Europese Supercup

Laatste update:

Manchester City heeft woensdagavond ten koste van Sevilla en voor de eerste keer in de clubhistorie beslag gelegd op de Europese Supercup. Het scorebord in Piraeus gaf na negentig minuten 1-1 aan, waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden. De Champions League-winnaar bleek daarin de meest koelbloedige van de twee clubs te zijn (5-4), waardoor de Europese trofee mee gaat richting Engeland. Nemanja Gudelj was de schlemiel van Sevilla door de vijfde en laatste strafschop van Sevilla te missen.

Manager Josep Guardiola koos ervoor om miljoenenaankoop Josko Gvardiol centraal achterin te posteren, waardoor Nathan Aké doorschoof naar de linksbackpositie en Rico Lewis op de bank begon. Datzelfde lot was Julián Álvarez en Bernardo Silva beschoren, terwijl Kevin De Bruyne door een zware blessure maandenlang niet inzetbaar is. Het middenveld bestond nu uit Phil Foden, Rodri en Mateo Kovacic. Erling Braut Haaland werd voorin vanaf de flanken bediend door Cole Palmer en Jack Grealish. Bij Sevilla was er achterin een basisplaats voor Nemanja Gudelj en ook Ivan Rakitic en Lucas Ocampos hadden basisplaatsen.

Het tempo lag laag in de beginfase van de ontmoeting in het snikhete Georgios Karaiskákisstadion in het Griekse Piraeus. De eerste grote kans volgde na bijna tien minuten: uit een hoekschop kopte Aké hard richting goal en was het Bono die fabelachtig redde. Manchester City toonde daarna steeds meer aanvallende intenties, al was het Sevilla dat de score opende. En-Nesyri torende in minuut 24 bij een afgemeten voorzet vanaf links van Marcos Acuña boven Gvardiol en Aké uit, om Ederson vervolgens te kloppen met een keiharde kopbal in de hoek: 0-1. Manchester City probeerde de schade snel te herstellen, maar slaagde voor rust niet in die missie. Ocampos had in de slotfase overigens geluk dat hij geen geel kreeg na een forse charge op Grealish.

De steeds gevaarlijke En-Nesyri had Sevilla kort na rust een comfortabele 0-2 voorsprong kunnen geven. De Marokkaanse spits schoot na een vlotte counter en van dichtbij tegen Ederson aan. En-Nesyri faalde nadien nog een paar keer in kansrijke positie, wat Sevilla duur kwam te staan. Halverwege de tweede helft kopte Palmer de bal in de zestien en tegendraads over Bono heen in de verre hoek: 1-1. Kort daarna redde Ederson zeer bekwaam op een inzet van de ongelukkige En-Nesyri. Beide ploegen gingen in de slotfase voor de winst en Aké miste in de slotminuut van dichtbij en al koppend nog een dikke kans, maar een strafschoppenserie kon niet worden voorkomen. Daarin bleek Manchester City uiteindelijk de sterkste te zijn na de misser van Gudelj.

Strafschoppenserie Manchester City - Sevilla 5-4
1-0 Haaland
1-1 Ocampos
2-1 Álvarez
2-2 Rafa Mir
3-2 Kovacic
3-3 Rakitic
4-3 Grealish
4-4 Montiel
5-4 Walker
5-4 Gudelj mist

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je voelde aan alles dat Gudelj ging missen.

16 augustus 2023 om 23:13

En waarom voelde je dat aan alles?

16 augustus 2023 om 23:14

Hij heeft gelijk, dat zag je gewoon aankomen..

16 augustus 2023 om 23:18

Ik zag het ook aankomen! Waarom zag jij het niet aankomen?

16 augustus 2023 om 23:21

Sommige dingen zijn niet uit te leggen.

16 augustus 2023 om 23:27

Zijn afzwaaier tegen Feyenoord in de arena bijvoorbeeld.

16 augustus 2023 om 23:28

Dat is het stukje Nederlander in Gudelj. Het penalty mis virus heeft hij opgelopen in ons land (choken wanneer het erom gaat). Het land waarin het een soort van normaal is om een penalty te missen. Dat heeft hij meegenomen in zijn hoofd.

16 augustus 2023 om 23:19

Zoiets is altijd gelul achteraf

17 augustus 2023 om 10:42

Mwa niet echt, denk dat meerdere mensen oprecht het gevoel hadden dat Gudelj zou missen

16 augustus 2023 om 23:47

klopt had dat bij montiel maar die heeft van zijn les geleerd tegen as roma. denk dat manchester city de penalty’s van bounou heeft bestudeert en ook de manier van bewegen, zoals de schijnbeweging waardoor sommige de verkeerde hoek kiezen bij het nemen van strafschoppen.

17 augustus 2023 om 15:22

Wat? Montiel heeft in zijn carriere 11/11 penalties gescoord, hoe heeft ie dan zn lesje geleerd?

Ohhh, hij mikte echt op de lat. Dan is het lang zo lullig niet. Wat een titel.Zonde wel, had het Sevilla wel gegund. Blijft klote als je de enige bent van de 10 die mist.

16 augustus 2023 om 23:14

Nou nou.. valt wel mee toch, wordt altijd gezegd als iemand op de lat schiet

16 augustus 2023 om 23:36

Dit klinkt echt zo dom inderdaad"hij mikte op de lat". Je hoort deze uitspraak ook regelmatig gedaan worden door commentatoren. Maar inderdaad zuur voor Gudelj

Haaland onzichtbaar dat deed Sevilla goed. Jammer van gudelj had het Sevilla echt gegund .

16 augustus 2023 om 23:16

Zal altijd onzichtbaar blijven bij een compacte verdediging, hebben we vorig seizoen in de topwedstrijden goed kunnen zien.

16 augustus 2023 om 23:25

Bayern munchen, Dortmund, Arsenal, Manchester united, Leipzig zijn geen topwedstrijden blijkbaar

16 augustus 2023 om 23:29

Toen het er echt ging toedoen in de eindfase heb ik niet veel van hem vernomen. 2 wedstrijden tegen real niet en in de finale niet en met topwedstrijden bedoel ik hoge druk wedstrijden.

16 augustus 2023 om 23:55

Lulkoek van de bovenste plank dat altijd aangehaald wordt wanneer er een keer niet voldaan wordt aan een verwachting. Het doet er altijd toe. Tegen Bayern, tegen Dortmund, , tegen Leipzig, tegen Arsenal (vorig jaar titelkandidaat nota bene), tegen Manchester United. Iedere topper.

Zelfde lulkoek als knurften die ongeacht de knock-out fase zeuren over "chokers". Hebben nog geen vijf tellen nagedacht over hun uitspraak wanneer iemand er in de halve finale uitvliegt, negerend dat ze ook de 1/8 en 1/4 finales hebben doorstaan.

De penalty's gingen er goed in. Zou dat te maken hebben met dat het slechts om de supercup ging? (Minder druk om een relatief kleine prijs)

16 augustus 2023 om 23:20

Nah, ik denk dat beide clubs deze prijs heel graag wilde binnen slepen. Soms gaan ze er gewoon goed in.

Heel sneu voor Sevilla… vond ze echt heel goed spelen voor subtop kunnen. Normaal gesproken is deze wedstrijd al van te voren beslist, maar sevilla heeft het tegendeel bewezen door echt te knokken en er een wedstrijd van te maken in tegenstelling tot voorgaande edities. Had het ze gegund, maar city terechte winnaar.

Hey haaland bedankt he, even 0 keer op goal schieten. Overigens ook totaal niet in stellinf gebracht. Had gehoopt dat sevilla het zou beslissen, die spits veel kansen om zeep geholpen

16 augustus 2023 om 23:28

Hoeveelste finale is dit van Haaland waarin hij geen goals scoort? Weet iemand dat? Want hij is echt een dodelijke killer, maar lijkt in finales beetje zich te verstoppen momenteel. Zolang je teamgenoten de rest doen boeit het weinig, maar ik dacht dat hij vorig seizoen bijvoorbeeld in alle finales 0 keer had gescoord.

16 augustus 2023 om 23:43

HIj heeft penalty gescoord.

Julian Alvarez bijna alles al gewonnen wat er te winnen valt.

16 augustus 2023 om 23:57

Alleen de CWC en de Community Shield en dan heeft hij inderdaad alles gewonnen wat je bij City en het Argentijnse team kan winnen. Dat is wel indrukwekkend op 23-jarige leeftijd.

17 augustus 2023 om 00:11

Vergeet niet de felbegeerde Carabao Cup.

Jonges even een algemene vraag van achter de duine

Wat vinden jullie er nou van dat er direct penalties genomen worden? Ik vind het persoonlijk 3x niks

17 augustus 2023 om 02:11

Ik ook niet. Er zit toch iets moois aan die extra 30 minuten, waar 9 van de 10 keer niks in gebeurt. Toch verhoogt het de spanning en zet het nog extra druk op de penalties na zo een uitputtingsslag.

17 augustus 2023 om 09:58

Ik vond het bij deze wedstrijd wel prima. Deze wedstrijd is vergelijkbaar met de JC-schaal hier in Nederland. Zou wat mij betreft ook prima zijn als ze bij deze wedstrijd gelijk overgaan naar penalty's (als dat niet al gebeurt, dat weet ik even niet meer)

Bij bijvoorbeeld een CL, EK, WK wedstrijd zou ik het niks vinden en zorgt de verlening altijd wel voor extra spanning.

Sevilla speelde sterk tegen dit City hoor. Ze hadden ook echt grote kansen om die 2-0 te maken. Alleen die El-Nesyri heeft al 2 grote kansen omzeep geholpen. Hij kan als de beste koppen maar mist de makkelijkste kansen met zijn voeten haha. City vond ik niet heel denderend deze pot. Erg slordig ook. Haaland onzichtbaar deze pot net zoals de hele aanval eigenlijk totdat Palmer scoorde.

17 augustus 2023 om 09:38

@modricmagic

Waar ik meteen aan dacht tijdens de wedstrijd toen Sevilla inderdaad de genadeklap kon geven met die kans van En Nesyri. Volgens mij bleef Sevilla zolang in de wedstrijd omdat het ten eerste tactisch heel goed stond van Mendilibar en ten tweede omdat Sevilla deze temperaturen gewoon zijn. Soortgelijke temperaturen in Sevilla in de zomer waardoor ik het gevoel kreeg dat ze er makkelijker doorkwamen. City had er toch schijnbaar last van, ik zag Haaland al voor de wedstrijd al knalrood uitzien. Jongens als Grealish, Haaland, Walker, Kovacic zijn deze temperaturen niet gewoon.

lol ik heb dit echt helemaal gemist. Er wordt niet bepaald reclame gemaakt voor dit soort wedstrijden ofwel?

17 augustus 2023 om 10:01

Jazeker wel, ik wist er van juist omdat ik een reclame op TV langs zag komen.

17 augustus 2023 om 08:26

Niet heel bijzonder vandaag voor een Man City speler. Had nog wel een leuk moment aan de bal verwacht van hem. Volgens mij had hij wel 1 prima dribbel op het einde. Denk dat hij aanvallend meer gaat toevoegen dan Ake op LB

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren