Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax en OGC Nice naderen akkoord over transfer Pablo Rosario; afkoopsom bekend’

Laatste update:

Een akkoord tussen Ajax en OGC Nice over de transfer van Pablo Rosario is in aantocht, zo meldt ESPN woensdag. De Amsterdammers naderen daarnaast ook een overeenkomst met de speler zelf. En dat terwijl De Telegraaf een dag eerder nog schreef dat Rosario en Ajax een 'behoorlijk' verschil moesten overbruggen.

"De transfer van Pablo Rosario naar Ajax is weer een stap dichterbij gekomen", zo schrijft de zender. "De onderhandelingen tussen alle partijen verlopen voorspoedig en Ajax nadert inmiddels een akkoord met zowel Rosario als OGC Nice."

Bronnen melden aan ESPN dat er 'zo'n zeven miljoen euro' betaald wordt om de 27-jarige middenvelder los te weken. Dat is hoger dan de 'vier à vijf miljoen euro' die Nice volgens Mike Verweij zou verlangen, maar lager dan Rosario's marktwaarde volgens Transfermarkt. Die bedraagt namelijk acht miljoen euro.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Mocht de voormalig PSV'er daadwerkelijk de overstap naar Amsterdam maken, dan komt hij naar verluidt op voorspraak van Francesco Farioli. De nieuwbakken Ajax-trainer werkte bij Nice al samen met Rosario en waardeert hem om zijn veelzijdigheid.

In Nederland kennen we Rosario voornamelijk als controleur op het middenveld. In Frankrijk werd hij door Farioli, al dan niet noodgedwongen, ook als rechtsachter en zelfs een enkele keer als centrumverdediger gebruikt.

Belang PSV


Rik Elfrink merkt woensdagavond daarnaast op dat ook PSV mogelijk iets zou overhouden aan een transfer van Rosario, die bij Nice nog een contract heeft tot medio 2025. "PSV krijgt minimaal 2,5 procent van iedere transfersom voor Pablo Rosario en Almere City FC precies één procent", aldus de PSV-watcher op X.

"Dat zijn geen megabedragen, maar toch leuk meegenomen. Een doorverkooppercentage geldt doorgaans - als dit er al is - over winst op een transfersom en daar lijkt niet of nauwelijks sprake van."

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nuttige speler, ik ben alleen benieuwd voor welke positie.

19 juni 2024 om 21:07

2e van links op de bank.

19 juni 2024 om 21:29

Ik ben erg blij, mocht dit doorgaan, met deze aankoop. Kan niet wachten om hem in de arena te mogen bewonderen. Dan moet die wel fit zijn als PSV op bezoek komt.

7 miljoen voor een eenjarig contract, die tot afgelopen seizoen nog steeds op de bank zat. De Messias status van Kroes is ook gelijk om zeep geholpen met deze transfer.

19 juni 2024 om 20:57

Zal wel op aanraden van Farioli komen. Rosario kent de speelwijze van Farioli en kan daarbij ook nog eens NL spreken. Ik ben ook geen voorstander van deze transfer, maar goed.. Misschien draait hij straks gewoon een dijk van een seizoen, al betwijfel ik dat ten zeerste. Ik laat me in ieder geval graag verrassen.

19 juni 2024 om 22:14

Dan nog, 7 miljoen voor een speler op een positie waar de nood niet hoog is, is echt belachelijk. Ik vond de lange en Beuker al slechte onderhandelaars met hun Mikautadze deal. Maar nu begin ik ook te twijfelen aan hun visie. Hoogste prioriteit rechtsbuiten en vervolgens geef je 7 van je 10 gereserveerde miljoenen uit aan een verdedigende middenvelder.......

19 juni 2024 om 22:17

Neem aan dat het budget wel wat hoger is dan eerder in de media gemeld. Anders is deze transfer niet te begrijpen.

19 juni 2024 om 22:21

Precies Ninja, ik verwacht dat Henderson blijft en na een half jaar wennen in Nederland zou hij een belangrijke speler moeten zijn dit seizoen. Met achter Henderson voor de “6” positie Tahirovic, Mannsverk en Vos. Waarbij ik Vos graag veel meer minuten zie maken dan de andere twee mannen. Ajax heeft helemaal geen geld om zomaar iedere speler te halen voor de trainer. Ik heb ook weinig vertrouwen in de trainer maar dat is een andere discussie. Rosario is niet van een veel hoger niveau dan de spelers die we hebben. Ik vind dit echt een waardeloze transfer. En dan kost hij ook nog 7 miljoen. Ajax met haar nieuwe directie gaat vrolijk verder waar we gebleven zijn.

19 juni 2024 om 22:25

AFC het budget van Ajax was 10,15 miljoen zonder zelf spelers te verkopen. Nu zijn er geloof ik wat spelers vertrokken en zullen er nog wat vertrekken. Maar niemand vertrekt voor de hoofdprijs dus zelfs 3 miljoen was zonde geweest van het geld voor z’n middelmaat als Rosario.De mannen die veel geld zouden kunnen opleveren zijn voor een prikkie van de hand gedaan. Dat is makkelijk praten na de eerste wedstrijd van Mikautatdze maar ik heb voor het EK al gelezen dat Monaco hem direct wou overnemen voor 20 miljoen. Ik had vertrouwen in Kroes en z’n mannetjes op kantoor maar dat word nu al steeds minder.

19 juni 2024 om 21:00

Ho ho, geen kritiek op Kroes. Alleen op Mislintat.

Of Ajax hier blij moet zijn weet ik niet. Was bij PSV niet bijzonder.

19 juni 2024 om 21:30

Nou dat weet ik wel. Als je de Ajacieden moest geloven toen Rosario nog voor psv speelde, was elke speler met 1 oog en 1 teen al beter. Wat is die man hier kapot geschreven zeg. Dus als ze hem nu wel goed genoeg vinden dan vind ik daar wel wat van...

19 juni 2024 om 21:37

@Bram,

Maar we zijn jaren verder. Dit is toch niet meer de Rosario die bij PSV speelde?

19 juni 2024 om 21:48

Sorry maar volgens de mening van velen toen: je kunt een hoop stront voetbalschoenen geven, maar het blijft een hoop stront. Hij is niet ineens 5x beter geworden dat weet jij ook. Ik heb hem altijd wel nuttig gevonden maar was hier een van de weinigen.

19 juni 2024 om 22:00

Tja Mido was beter dan Ibra bij Ajax. Paar jaar later wisten we wel beter.

De Rosario van PSV vond ik niets bijzonders. Maar heb hem jaren lang niet zien spelen dus geen idee hoe hij nu is.

20 juni 2024 om 07:34

Als ik de Psvers moet geloven toen hij voor Psv speelde was het juist een hele nuttige speler.

19 juni 2024 om 21:27

Kroes is niet eens een TD, maar een AD. Zit op de verkeerde plek.

Met Lang die Forbs aanraadde, en Henderson mede haalde, heb je ook geen goede Hoofd Scouting. Beuker heeft geen enkele trackrecord wat betreft aankopen en samenstellen selectie.

Dus wat kan je ook verwachten?

19 juni 2024 om 21:29

Het lijstje van Kroeslintat straalt niet bepaald 'terug naar de top uit'. Woutje, vd Berg eerder en nu Rosario. Tsja, waren ze transfervrij dan kon je ze nog bepleiten als gokje maar nu worden er meerdere miljoenen voor betaald. Dat lijkt mij als andere critici verre van wenselijk. Zo'n Vos kun je beter het vertrouwen geven of verhuren gezien ook Mannsverk er ook nog speelt. Ajax dient gas te geven op posities die nog geheel openstaan zoals de rechtsbuiten positie. Nu ga je 7 a 8 miljoen voor een 1 jarig contract van Rosario betalen.

19 juni 2024 om 23:08

Wout snap ik persoonlijk wel als we Akpom verkopen. Die is gewoon prima als back up en speelt de Eredivisie wel kapot. Rosario is een ander verhaal en nog te duur ook. 4 miljoen max was al veel geweest. Ik word hier niet vrolijk van. Je zegt het zelf al, Vos Mannsverk Henderson Boomen etc etc we hebben al zoveel middelmaat op het middenveld. Waarom Rosario erbij? Heeft Farioli 1 wedstrijd gezien van Ajax?

19 juni 2024 om 21:54

Dat is dus onduidelijk, via meldt steeds dat hij nog 2 jaar heeft. TG zegt weer 1 jaar. Merkwaardig.

19 juni 2024 om 23:05

Is toch fkn absurd man. 7 miljoen voor iemand die absoluut niks liet zien bij PSV, die niet op een positie speelt waar we absoluut versterking nodig hebben, die een 1 jarig contract heeft (neem ik van je aan)... Oke, hij kent de trainer. Dat is het. Wtf is dit, echt waar man sodemieter op met dit soort transfers. 7 miljoen. Mislintat achtig bedrag voor een speler zonder potentie of restwaarde.

Zeer verstandige keuze van ajax om weer nederlandse spelers te kopen en niet opnieuw een duur vreemdelingenlegioen aan te trekken....
Nederlandse jongens aangevuld met jeugd is de sleutel om komend seizoen weer om de europese plekken te spelen....
Ga in de leer bij clubs als feyenoord, psv en twente... mooie elftallen met veelal nederlandse jongens....

19 juni 2024 om 21:26

Kwaliteit is belangrijker dan nationaliteit en Rosario gaat helemaal niks toevoegen aan Ajax

19 juni 2024 om 21:30

Ach, hij zal het vast goed doen tegen NAC en Groningen.
Krijgen ze toch weer hun gelijk

Nou Rosario had het afgelopen seizoen, hoe mooi ze het ook schrijven, maar in de helft van de wedstrijden een basisplek. Ja hij gaf hem na 19 rondes niet meer weg, maar dat hij in eerste instantie niet overtuigde laat zijn wisselvalligheid zien wat bij Psv ook het geval was.Prima speler met goede koppie erop, maar om nou te zeggen dat hij het midveld van Ajax gaat leiden lijkt me sterk. Kan hij mooi met Henderson stuivertje wisselen over wie in de basis begint

Ik weet het niet. Was bij psv niet heel bijzonder, degelijke speler, maar kan zich natuurlijk ontwikkeld hebben.Het feit dat hij onder de huidige trainer heeft gewerkt zegt iets, maar ook weer niet veel. Labyad en Klaiber hadden ook onder Ten Hag gewerkt. Alireza ook onder Slot geloof ik. En zo zijn er veel voorbeelden waar dit juist niet werkt. Vaak schatten trainers dat toch verkeerd in

19 juni 2024 om 21:02

Er zit wel een aantal jaren tussen inmiddels dus als hij wat beter is geworden dan kan hij in de eredivisie wel slagen denk ik.

Met vallen en opstaan was ik enthousiast van de Rosario in psv tijd, gevoelsmatig lijkt hij echter nogal op types Henderson, boomen, en mannsverk, dus dan gaat hij toch niet middenveld spelen?

Wat wel funny is om te lezen is dat veel Ajax fans Rosario verdedigen als aankoop, dit was toch zeker altijd een speler van de categorie - naar dit niveau moet Ajax niet streven - wellicht keert dat label terug als blijkt dat de transfer er toch niet komt

19 juni 2024 om 21:13

Als Feyenoord een paar jaar terug zo'n categorie haalde zou er behoorlijk wat kritiek op de creativiteit van de scouting zijn gekomen, maar misschien zijn ze na de behoorlijk creatieve zomer van vorig jaar toch blij dat er wat bekends wordt binnen gehaald.

19 juni 2024 om 22:05

Her gaat er maar om dat het elftal verbeterd. Komend seizoen weer spelen voor plek 2 of 3. Jaar erop weer voor de titel spelen.

19 juni 2024 om 22:59

Zo veel tijd kreeg Mislintat ook niet ;p

20 juni 2024 om 07:37

Bij Ajax toch ook of heb je de reacties niet gelezen?

19 juni 2024 om 21:11

Alireza was bij ons gewoon prima hoor. Ajax mag blij zijn als Rosario een soortgelijke bijdrage kan leveren aan de wederopstanding.

19 juni 2024 om 21:15

Voor wat hij gekost heeft aan salaris en voor wat er van verwacht werd was hij helemaal niet prima, maar mensen vinden hard werken en 3 belangrijke goals al genoeg blijkbaar. Dat had iedere andere speler op die positie ook kunnen doen.

19 juni 2024 om 22:17

Je vergeet het allerbeste voorbeeld eigenlijk nog....ten Hag en Antony 😅

Ben niet tegen zijn komst, maar 7 miljoen vind ik wel serieus veel geld voor Rosario. Heeft het goed gedaan bij OGC Nice de afgelopen seizoenen en is ook wel een andere soort speler geworden dan hij was destijds bij PSV, kan in mijn ogen zeker nuttig zijn voor Ajax. Maar de prijs zit mij dan dwars, want 7 miljoen voor een contract van 1-jaar vind ik echt veel.

Weghorst komt misschien ook wel rond, maar over Weghorst ben ik wel veel meer te spreken. Zeker als je Akpom verkoopt en voor hem kan je, door de home-grown regel waar Akpom onder valt en hij ook zeker prima statistieken heeft neergezet bij Ajax, denk ik ook wel 15 tot 20 miljoen eruit halen en dan doe je prima zaken met het aantrekken van Weghorst. Brobbey moet en zal dan wel eerste spits blijven, maar ik ben wel bang dat Brobbey helaas niet iedere wedstrijd of elke week 90 minuten kan spelen en dus voortijdig naar de kant moet en dat hij ook altijd wel last zal blijven hebben van pijntjes waardoor hij niet kan spelen.

En daarachter heb je Rijkhoff, maar Brobbey zal niet nog 3-jaar bij Ajax spelen en tegen die tijd is Weghorst ook al 35 en is Rijkhoff misschien verder in zijn ontwikkeling en kan Weghorst een soort mentor zijn. Beetje de Huntelaar-rol vervullen.

19 juni 2024 om 21:20

Eens dit Ajax heeft ook wat karakter jongens nodig en dat is Weghorst zeker. Rosario kwam mij in z’n interviews altijd timide over, maar toen was hij ook nog heel jong. Door deze jongens toe toevoegen haal je meer ervaring naar je club en dat kan Ajax gebruiken.Ik zou zelfs misschien een lijntje uitleggen naar Klaassen als het transferbudget onvoldoende is.Ben ook vooral benieuwd hoe groot de schoonmaak wordt en welke spelers bij Ajax worden opgehaald..

Ik ben geen voorstander van deze transfer. Maar daarnaast kan hij mij alleen maar verrassen. Daarnaast ook wel handig dat Ajax nu volop bezig is met transfers om zo snel mogelijk een elftal te hebben staan waar de coach mee aan de slag kan.

19 juni 2024 om 23:10

Ja dan kunnen ze mij ook wel kopen. Ik kan ook alleen maar verrassen. Voor 7 miljoen moet je toch niet verrast willen worden? Ik moet nog bijkomen van Mislintats "verrassingen" en nu krijgen we deze scheisse.

Nice verlangt 4 a 5 miljien maar ajax betaalt 7.
Mislintat is toch weg bij ajax? 🧐

19 juni 2024 om 21:08

Of misschien niet naar alles van Mike Verweij luisteren?🧐

19 juni 2024 om 23:00

Inderdaad, ik denk dat Nice gewoon 7 miljoen verlangt

Absolute top level player als we Roger Schmidt mogen geloven. Gefeliciteerd Ajacieden

20 juni 2024 om 07:38

Niet alleen Schmidt. Veel Psvers vonden het ook een prima nuttige speler maar nu hij naar Ajax lijkt te gaan is het maar een prutser. Lachwekkend

20 juni 2024 om 09:06

Dramatisch gebracht wel hoor. Andersom precies hetzelfde toch, genoeg Ajacieden vonden hem super matig toen hij nog bij PsV speelde. Nu zie je opeens veel andere meningen. Dat is gewoon de wereld van voetbal en clubliefde (clubhaat?)

20 juni 2024 om 10:53

Geen idee ik ben niet zo met Psv bezig eerlijk gezegd, ik reageer zelden op een Psv artikel. Een club haten vind ik ook voor simpele zielen.

Met deze aankopen blijven en gaan ze absoluut geen champignons league spelen , rosario kon nog niet mee met psv , heeft mislintat nog steeds de touwtjes in handen

19 juni 2024 om 22:07

Onzin. AZ en Twente doen ook een jasje uit. Plek 3 is zeker haalbaar. Misschien wel plek 2 als er veel Feyenoorders vertrekken.

20 juni 2024 om 07:41

Nou misschien wel de Champignons league. Is dat nieuw trouwens? Je weet het verschil tussen champions en Champignons? Rosario was een hele nuttige kracht volgens veel Psvers.

Heel blij mee!Hij is onwijs veelzijdig en heeft een goede leeftijd. Was ook bij PSV kort aanvoerder (niet perse succesvol), maar dat geeft toch aan dat dit een jongen is die zijn verantwoordelijkheid pakt. Op rechtsback hebben we problemen en ook op 6 en centraal dus past perfect. 7 miljoen is ook nog te overbruggen en hopelijk is er nog wat ruimte voor een rechtsbuiten met diepgang.Natuurlijk zou ik liever een kanon hebben, maar moeten ook realistisch zijn en kijken naar de mogelijkheden. Hij kent de trainer en zijn spel opvattingen dus dat zal ook helpen!

Geen speler die je beter maakt, heb beelden van hem bekeken bij Nice. Hoop dat hij dan maar op de bank terecht komt. Verdedigend goed, maar voetballend matig. Zowel op het middenveld en rechtsback niet het niveau dat je moet nastreven. Jammer weer zo’n aankoop. Hopen dat hij zijn waarde gaat hebben dan maar..

Ajax gaat gewoon weer door waarmee het 2 jaar geleden is mee begonnen! Zolang Ajax met spelers zoals Rosario gaat aankomen en een trainer zoals Farioli niet kan inzien dat hij met een club als Ajax veel hoger moet gaan inzetten op alle vlaktes! Dan zal Farioli heel snel naar de uitgang worden verwezen! Dit is met alle respect Ajax ! En geen Nice!

Deze speler heeft sind psv gewoon 3 jaar bij Nice gespeeld en is dus hellemaal niet dezelfde speler als bij PSV en het is trainer die al jaren met hem werkt dus dan is niet zo gek dat hij gehaald word.

Maar hier op voetbalzone heeft hem natuurlijk de afgelopen 3 jaar gevolgd en is ineens de expert hier.

19 juni 2024 om 21:30

Heeft deze trainer al jaren met hem gewerkt? Jij zegt dat iedereen een expert is maar jij weet niet eens dat ze maar een jaar samen gewerkt hebben

19 juni 2024 om 21:34

Zou jij mij kunnen vertellen waar hij in die 3 jaar progressie heeft gemaakt?

Ik vraag dit serieus, heb hem niet gevolgd.

19 juni 2024 om 23:55

Bekijk eens beelden van hem bij Nice en zeg dit nog een keer. Is in precies niks Ajax niveau.

Rosario was bij PSV al een hele eenvoudige speler en ik denk echt niet dat hij Ajax op wat voor manier dan ook beter maakt

Ik had altijd plaatsvervangende schaamte voor psv supporters als hij in het veld stond. En nu gaat mijn club hem aantrekken voor een positie die we al gevuld hebben op dit moment.
Ben sprakeloos

Prima speler voor de eredivisie en EL. Heeft ervaring en een drive, kan de nieuwe 'schone' worden.

7m uitgeven aan een positie die al vol gepropt is terwijl je in financieel zwaar weer zit, laten we eerst is een rechtsbuiten halen aub, prioriteiten.. En Rosario is echt nauwelijks een toevoeging te noemen kwalitatief gezien.

Man man man. Gaan we dit soort middelmaat weer binnenhalen op advies van een passant. Ik heb hem weinig gezien in Frankrijk hoor, maar die is echt niet ineens tig keer beter geworden dan de lamlendige dertien-in-een -dozijnmiddenvelder die bij gebrek aan beter in de basis mocht bij PSV.

Hebben we nog scouts of is het gewoon weer geïmproviseer van individuen? En kunnen we dit soort spelers niet eens meer zelf opleiden? De nieuwe (technische) leiding zet de rampzalige lijn van de afgelopen jaren moeiteloos door, zo valt te vrezen. Echt een heel slecht signaal in alle opzichten als dit doorgaat.

We zijn al 2 jaar topclub af en daar horen dit soort aankopen bij helaas. Netflix zou serieus een documentaire moeten maken van de vakkundige ontmanteling van de voormalig topclub Ajax. Foute keuzes op werkelijk ieder vlak..

19 juni 2024 om 22:49

Dat zou oprecht interessant zijn, een kijkje in de keuken en hoe er met bepaalde zaken word om gegaan.
Het is toch onbegrijpelijk dat je binnen een paar jaar van het Bayern van Nederland naar een puinzooi kan gaan?

19 juni 2024 om 23:16

Absurd inderdaad. Alles begon met de eerste dominosteen, Marc Overmars die zijn eigen geilheid niet helemaal in bedwang had. Ziek kaartenhuis daarna. Rosario is ook weer zo'n kaart of dominosteen die omvalt, met name omdat hij 7 miljoen kost. Als hij gratis was, oke, leuk voor de breedte. Nu moet je ook weer andere spelers verkopen op het middenveld.

20 juni 2024 om 09:12

Het Bayern van Nederland? Volgens mij moet je dan ongeveer elk jaar de landstitel binnen slepen. Daar doe je PSV en Feyenoord te kort mee. Het verval is wel groot bij Ajax, ongekend. Maar zoals altijd zal de factor tijd Ajax wel weer op de rit krijgen.

20 juni 2024 om 11:56

De factor tijd misschien wel. De factor Kroes voorlopig nog niet. En de factor Farioli ook niet als hij met spelers als Rosario aankomt (die mijn autocorrect de hele tijd verbetert naar Romario omdat zelfs de autocorrect een hoger niveau nastreeft).

Niet de aankoop waarop we zitten te wachten. Geef Silvano Vos maar eens de kans en daarbij hebben we ook nog steeds Tahirovic en Mannsverk.

Ajax heeft behoefte aan een goede rechtsbuiten en 2 goede backs. Daar horen de prioriteiten te liggen. Buiten dat moeten we eerst van de onnodige ballast af: Bergwijn - Berghuis -Gorter- Rulli - Medic - Sutalo - Sosa - Gaaei - Henderson - Akpom

20 juni 2024 om 11:30

Nou kan Rosario ook op de back dus je zou kunnen denken dat hij voor de RB positie wordt gehaald.

Voor de status momenteel van Ajax, een topaankoop! Enkele seizoenen geleden was deze speler of zo een soort speler never nooit ad orde geweest. Maar wees welkom namens de directie.

20 juni 2024 om 12:44

Topaankoop..? Niet eens beter dan de huidige middenvelders.

Ah ja, Pablo "tikkie breed" Rosario, ik word er als PSV supporter nog wel eens ooit badend in het zweet en krijsend van wakker.

20 juni 2024 om 11:57

Haha ja bedankt voor dit zonnige toekomstbeeld.

Wat een aanfluiting. Kleurloze voetballer.

Mooi multifunctioneel, onze nieuwe rechtsbuiten eindelijk binnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren