Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord betaalt transfersom voor Devin Haen en stalt hem direct bij FC Dordrecht

Laatste update:

Feyenoord neemt spits Devin Haen (20) over van De Graafschap, zo meldt De Gelderlander dinsdagavond. De Rotterdammers maken zo’n 150.000 euro over aan de Superboeren. Haen, die ooit te boek stond als een groot talent, speelt komend seizoen op huurbasis voor FC Dordrecht.

Haen lag in Doetinchem nog tot medio 2025 vast, maar gaat zijn contract in De Vijverberg dus niet uitdienen. De jonge aanvalsleider uit Winterswijk gold bij De Graafschap als een groot talent uit de eigen gelederen.

Zo was Haen als speler van De Graafschap jeugdinternational van Oranje, een gegeven dat niet vaak voorkomt. De rechtspoot vertegenwoordigde Nederland van de Onder 18 tot 20. Na zijn doorbraak in de hoofdmacht van De Graafschap stagneerde de ontwikkeling van Haen, mede door blessureleed.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

In totaal kwam Haen in 83 officiële wedstrijden in actie namens De Graafschap. Daarin was de spits goed voor 14 doelpunten en 3 assists. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op 400.000 euro, maar Feyenoord maakt slechts 150.000 over naar Doetinchem.

Haen moet zijn dromen van De Kuip nog even uitstellen, daar Feyenoord hem direct doorverhuurt aan alliantie-club Dordrecht. De spits is komend seizoen een van de vijf Feyenoord-huurlingen aan de Krommedijk.

De verwachting is dat ook aanvallers Korede Osundina (20) en Jayson Ezeb (17) snel worden gepresenteerd bij Dordrecht, terwijl linksback Jayden Candelaria (20) eveneens op de nominatie staat voor een verhuur.

Na dit viertal wil Feyenoord nog een laatste speler stallen in Dordrecht. In dat geval komt het op hetzelfde aantal uit als vorig seizoen, toen Guus Baars, Antef Tsoungui, Shiloh 't Zand, Osundina en Ilias Sebaoui naar Dordrecht werden gestuurd.

Baars zette vlak na zijn verhuur een punt achter zijn carrière, terwijl Osundina vanwege treurige privéomstandigheden pas later op gang kwam bij Dordrecht. De verhuur van Tsoungui, ’T Zand en Sebaoui bleek een schot in de roos te zijn. Aan de hand van deze sterkhouders eindigde Dordrecht op een verrassende vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Feyenoord-nieuws? Word nu lid van het Feyenoord Zone WhatsApp-kanaal!

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is hier het nut van? Een versterken voor Dordrecht halen, of hopen dat zijn talent er alsnog uitkomt?

25 juni 2024 om 22:12

Beide, Feyenoord ziet vermoedelijk iets in hem, wellicht op basis van zijn statistieken. Dordrecht heeft ook wat aan hem. Afgelopen jaar werkte het ook goed, drie aankopen voor Dort, twee sluiten aan bij Feyenoord 1 deze voorbereiding, andere wordt nog jaar gehuurd.

25 juni 2024 om 22:36

Doet Feyenoord nou dan gewoon een transfer voor Dordrecht? Want deze speler gaat Feyenoord echt nooit iets mee kunnen..

25 juni 2024 om 23:06

Dat werd ook wel over Ilias Sebaoui en Antef Tsoungui gedacht, maar die krijgen ook een kans deze voorbereiding. Je weet niet hoe het gaat he. Feyenoord scout op een andere manier tegenwoordig, ongetwijfeld zien ze nog iets in hem of achten ze de kans aanwezig dat hij zijn potentie wel inlost.

25 juni 2024 om 23:46

En je ziet vaak dat een speler alleen al meer waard wordt met een topclub op het CV. Dus grote kans wanneer hij mislukt dat ze nog een lichte winst maken. Nog groter is die kans aangezien zijn marktwaarde reeds boven het aankoopbedrag ligt.

Goed onderhandeld weer zeg. 150.000 euro. Onbegrijpelijk. De Graafschap kennende een doorverkooppercentage van 2,5% erbij en ze hebben weer een prachtdeal gesloten. Nou ja hopelijk een hoger percentage. Ben benieuwd.

Dus als ik het goed heb is Feyenoord volop bezig met talenten ontwikkelen en van buitenaf kopen. Een gedeelte word gekocht en komt (nog) niet in de buurt bij het niveau van Feyenoord en het ander gedeelte is wat jonger en heeft vlieguren nodig. En in Dordrecht hebben ze een dochterclub ontwikkeld waar ze jaarlijks spelers kunnen stallen om te groeien.

Dat geeft mij als buitenstaander dubbele gedachtes hierbij. Aan de ene kant kijk ik met een jaloerse blik vanuit mijn PSV bril want het is een slimme businessmodel waarmee je onderaan de streep nooit verlies zal lijden. Aan de andere kant geeft het mij soort van Chelsea-Vitesse vibes. Vanuit Feyenoord oogpunt wel zeer slim en toekomstgericht! Wat niet aansluit bij het eerste kan altijd nog met winst doorverkocht worden. Met Dordrecht hebben ze alsnog een soort van Jong team in de KKD lopen en die kunnen nog promoveren ook. Straks verhuur je je spelers dus misschien aan een club dat ook in de Eredivisie speelt.

25 juni 2024 om 22:51

Zoiets hadden psv toch ook met Eindhoven? Maar dat is toch gestopt toen ze met jong psv in de kkk gingen spelen??

Interessante aankoop. Die lichting bij de Graafschap is echt geniaal Schoppema, Britlijn, Önal, Hean, Wevers, Yadir en Raterink.

Neem dan van der Logt en van Driel (beide vertrokken) en allemaal al gedebuteerd in het 1ste en Hean, Britlijn en Önal echte toppers.
Deze lichting speelde altijd mee voor het kampioenschap van Nederland. Zeker in het corona jaar waren ze ongelofelijk goed. Onder trainer Siers speelde ze Feyenoord en Ajax van de mat. Zonde dat corona roet in het eten gooide. Hean is echt interessant was jarenlang de goaltjes dief van dit team en doet mij altijd denken aan Huntelaar. Voor €150.000 een hele interessante aankoop snap de Graafschap niet dat hij voor dit bedrag mag vertrekken.

26 juni 2024 om 23:14

Haen had nog maar een contract voor een jaar en draaide geen goed seizoen eigenlijk. Eerste paar maanden geblesseerd en zich dit seizoen ook niet echt kunnen herpakken naar mijn idee. Dan snap ik wel dat ze die 150k pakken. Overigens vind ik het wel jammer dat Van Driel ook vertrokken is, vind ik echt een goede linksback en voor die positie eigenlijk echt wel meer potentie hebben dan Schoppema. Ik vind het zelf onbegrijpelijk dat hij zo de voorkeur gekregen heeft afgelopen seizoen.

Benieuwd wat er gaat gebeuren met Önal en Brittijn. Dat zijn jongens waarin veel interesse zou zijn, bij Önal zelfs van grote clubs in Turkije. Mochten zij beiden nog gaan dan ontstaat er wel echt een groot gat wat opgevuld moet worden.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren