Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Francesco Farioli laat zich in interview uit over door Ajax begeerde Pablo Rosario

Laatste update:

Ajax wacht ongetwijfeld een drukke transferzomer. De nieuwe trainer Francesco Farioli mocht op de eerste training nog geen kersverse aankopen verwelkomen, maar mogelijk komt daar snel verandering in. ESPN bracht woensdag naar buiten dat Ajax dicht bij een akkoord met OGC Nice is over de komst van Pablo Rosario. Tegenover de sportzender laat Farioli zich uit over zijn voormalig pupil.

Voetbal International wist woensdag als eerste te melden dat Ajax vol voor de komst van Rosario gaat, waarna ESPN berichtte dat de Amsterdammers zelfs al een akkoord met zijn club Nice naderen. Ajax is naar verluidt ook dicht bij overeenstemming met Rosario zelf.

ESPN vraagt Farioli naar de 27-jarige Nederlander, met wie hij het afgelopen seizoen bij Nice samenwerkte. “Rosario? Ik weet niet of hij terugkomt naar Nederland. Het gaat niet om de spelers die hier nu niet zijn.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Maar ik ben fan van de speler en hij was erg belangrijk voor mij bij Nice. Maar het is niet netjes om over spelers van andere clubs te praten”, geeft de Italiaanse oefenmeester aan.

Bronnen melden aan de Nederlandse sportzender dat er 'zo'n zeven miljoen euro' betaald wordt om Rosario los te weken. Dat is hoger dan de 'vier à vijf miljoen euro' die Nice volgens Mike Verweij zou verlangen, maar lager dan Rosario's marktwaarde volgens Transfermarkt. Die bedraagt namelijk acht miljoen euro.

Eerder deze maand werd ook duidelijk dat Ajax werk maakt van de komst van Wout Weghorst. Op de geruchten over een transfer van de Oranje-international naar Amsterdam weigert Farioli in te gaan. “Ik wil alleen over spelers van Ajax praten.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Achja, felbegeerd. Weet je wat niet heel erg is: dat Ajax spelers (terug)haalt van de leeftijd van Rosario. Ajax kwam afgelopen seizoen ernstig deze leeftijdscategorie tekort daar waar het juist in het successeizoen 18/19 in iedere linie zulke spelers had staan. Op je 27e kom je op je fysieke hoogtepunt en heb je ook al een portie ervaring. En op een Donny van de Beek van dezelfde leeftijd na, zou ik niet heel veel spelers weten die met Ajaxverleden echt haalbaar zijn.

20 juni 2024 om 15:06

Moet zeggen dat ik nooit Nice heb gekeken dus geen idee hoe hij zich heeft ontwikkeld. Maar als middenvelder zou ik het wel een gekke keuze vinden. Als hij het daar als rechtsback goed gedaan heeft, is het een welkome versterking.

20 juni 2024 om 15:10

Ajax heeft de norm verpest door spelers als Klaassen(tempo), Blind(tactiek)en Tadic(intensiteit)weg te sturen. Vervolgens willen ze weer de norm vaststellen door de dubbele voor Henderson te betalen. Nu halen ze de afdankertjes van PSV. Het niveau zal vast omhoog gaan maar ze zullen niet PSV of Feyenoord overtreffen de komende jaren. Ik twijvel over Feyenoord eigenlijk want als Hancko, Geertruida en Wieffer weg zijn dan blijft er eigenlijk niet veel meer over. Ik verwacht de opkomst van AZ komende jaren. Die hebben echt een geweldige scouting en jeugd. Bologna heeft gwn CL gehaald door bij AZ te winkelen.

20 juni 2024 om 15:24

Wat het mooiste is ajax koop 2 spelers uit een 2e leuague zoals bvb mikautadze uit de ligue 2 medic 2e bundesliga werd er over gezeken en gedaan. Feyenoord haalt er 2 uit een lagere competitie en dat zijn wereld transfers zonder dat ze al gespeeld hebben. En zoals je weet moet ajax op salaris huis besparen en dergelijke dusja en feyenoord en psv gaan niet zo veel betalen aan salaris als ajax deed dus kan zo maar zijn dat ze snel weer terug keren je weet het nooit

20 juni 2024 om 15:50

Letterlijk niemand zegt dat het wereldtransfers zijn. Goedkoop scoren!

20 juni 2024 om 15:54

Feyenoord krijgt een gigantische bak geld binnen als de toppers vertrekken, en heeft al laten zien een minstens net zo goede scouting als AZ te hebben (ik durf zelfs te stellen betere). Het is niet alsof Feyenoord niet kan doorinvesteren bij het vertrek van belangrijke spelers. Overigens is de hoop dat Hancko blijft (itt tot inderdaad Geertruida en Wieffer, die zullen vertrekken).

20 juni 2024 om 16:05

Daarentegen riep iedereen wel dat de aankopen van Ajax niets zouden toevoegen voor ze een wedstrijd gespeeld hadden en die geluiden hoor je nu uit dezelfde hoek een stuk minder.
Ik doe er niet aan mij overigens, voor mij geldt geef iedereen een kans en schiet pas iemand af als je het allemaal zelf hebt kunnen bekijken.

20 juni 2024 om 15:40

Moet iemand dan per se een Ajaxverleden hebben? En het Ajaxverleden van Rosario is toch onwijs beperkt geweest... zeker als je een speler wil met toegevoegde waarde in de basis vanuit het ajax verleden...
Of bedoel je dat niet met de link naar 27-jarige spelers terughalen?

20 juni 2024 om 15:53

Ik vind dat zo’n onzin. Leeftijd zegt niks over hoe goed je bent.
Haal dan ook een speler van tegen de 40, want die ontbreekt in de selectie.

Deze hele transfer is momenteel onzinnig. Je hebt 3 rechtbanken in je elftal en nog meer middenvelders van hetzelfde en misschien wel beter kaliber. Ajax had geld voor een rechtsbuiten zonder eerst te hoeven verkopen en dat geven ze nu uit aan deze 13 in een dozijn voetballer. Het zou mij een worst wezen, maar snappen doe ik het niet. Een Ajacied zou toch wel enigszins vraagtekens mogen zetten. Of wordt alles weer met zoete koek deze zomer naar binnengewerkt om vervolgens begin oktober voor het 3e jaar op rij te gaan klagen.

20 juni 2024 om 16:01

‘Haal dan ook een speler van tegen de 40, want die ontbreekt in de selectie.’

Euh, Pasveer…

21 juni 2024 om 08:20

Pasveer is 4e keeper en zit mijn inziens niet bij de wedstrijdselectie.

Ja ik snap hier echt geen zak van.

Wat heb ik mij vaak geiriteerd aan hem, toen hij nog elk weekend in een psv shirt te bewonderen was.
Trage speler met nul creativiteit, tikkie terug, tikken breed. Geen karakter, lome speler.

Dan lees ik nu, dat veel ajax supporters aangeven dat hij wellicht wel gegroeid is. Dat kan natuurlijk, maar in Frankrijk moest hij het ook regelmatig doen met een reserve rol.

Maar goed, ik juich het toe dat dit de soort spelers zijn die ajax erbij haalt, want dan duurt het nog wel even voordat ze weer op het oude niveau zitten.

20 juni 2024 om 15:36

Enige goede aan zijn periode bij PSV was die heerlijke goal tegen Milan... Wat kan je blij zijn met Schouten - Veerman ivm Rosario - Hendrix

20 juni 2024 om 15:47

Geregeld met een reserverol is dus niet helemaal waar. Sinds Oktober had hij zich in de basis gevochten onder Farioli. Kan helaas niet over oordelen hoe hij dat gedaan heeft, maar kennelijk was de trainer dus wel onder de indruk.

20 juni 2024 om 15:57

Ik heb het even opgezocht en moet je daarin inderdaad gelijk geven. Ongeveer 30 wedstrijden per seizoen.

20 juni 2024 om 16:47

Je hebt gelijk, Ajax gaat hier weinig aan hebben. Heb beelden gezien van zijn periode bij Nice.

20 juni 2024 om 17:00

Gap zoveel Ajax supporters hier die echt chagrijnig worden van deze transfer. Precies vanwege de redenen die jij noemt. Volgens mij heb je helemaal gelijk dat dit een slechte keuze is van Ajax. Verschrikkelijke transfer en ook nog eens veel te duur. Overigens wel een netjes antwoord van Farioli.

20 juni 2024 om 19:49

Denk dat de meeste Ajacieden met mij hier helemaal niet blij mee zijn. Ik heb de psv'ers bij ons in de buurt zo vaak uitgelachen om hun drama middenveld destijds. Kijk nu eens met Veerman en Schouten...dan snap je pas dat je toen echt tekort kwam. Weggegooid geld tenzij hij voor rechtsback komt....want op die positie kan het niet slechter dan wat er nu staat. Met een centrale middenvelder krijg je dan wel veel voetbal van achteruit. Maar verdedigend is Rosario wel te traag voor een back imo (al was blind dat ook).

Als je dan toch een centrale middenvelder wil halen ga dan voor een Vanhoutte van Union in België. Altijd maar kijken naar wat in Nederland heeft gespeeld.. Rosario gaat je echt niet verder helpen. Die was bij PSV al vrij matig en kon bij Nice ook niet genoeg potten breken om daar onomstreden te zijn.

20 juni 2024 om 18:47

Niet waar. Rosario is onder Farioli gewoon vaste basisspeler geweest.

Zoals we al zeiden toen ie nog bij ons PSV speelde: subtop Nederland is eigenlijk zijn niveau!

(ja, dit is grappig bedoeld, nee ik heb geen idee wat Pablo's niveau tegenwoordig is)

Ik snap niet waarom Ajax niet voor Patrick Berg gaat. Stabiele factor bij Bodø. Persoonlijk vind ik hem 10x beter dan Rosario of wat er nu loopt bij Ajax. Hij zou waarschijnlijk rond de 10mil kosten.

Haal alsjeblieft Rosario Ajax. Kunnen we ook komend seizoen weer lachen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren