Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Geld op bankrekening Vitesse raakt op; aanvraag faillissement dreigt

Laatste update:

Vitesse heeft nog voor ongeveer anderhalve week geld op de bankrekening. Daarna kunnen alle salarissen en andere rekeningen niet meer worden betaald, zo melden De Telegraaf en het Algemeen Dagblad.

Algemeen directeur Edwin Reijntjes is voor een snelle oplossing druk in overleg met de beoogde nieuwe eigenaar Guus Franke, maar houdt er ook rekening mee dat de club een faillissement moet aanvragen.

De club dient woensdag of donderdag het beroep in tegen het intrekken van de proflicentie. Vervolgens moeten de Arnhemmers zorgen dat ze binnen enkele weken de vergunning voor betaald voetbal weer terugkrijgen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“We staan nog altijd voor grote problemen”, zegt interim-directeur Edwin Reijntjes van Vitesse op een persconferentie. “Onze proflicentie is ingetrokken op meerdere gronden. Maar er zijn ontwikkelingen, die de goede kant opgaan. Er is met Guus Franke een partij die de club wil overnemen."

"Daarbij ligt er een akkoord tussen hem en Coley Parry, die echt weg moet bij Vitesse. Maar we moeten nog stappen zetten. Het is de vraag of we alles binnen de gestelde termijnen kunnen regelen. Daar wordt hard aan gewerkt.”

Reijntjes geeft aan dat de bankrekening van Vitesse bijna leeg is. "We hebben de salarissen voor deze maand nog kunnen betalen. Maar de druk op onze financiën neemt nu wel heel erg toe. Het is heel zorgelijk. We hebben ook betalingsverplichtingen aan andere partijen, zoals de belastingdienst. Er is bijna geen geld meer."

Alles lijkt erop te wijzen dat Franke bij zal moeten springen om de club nu op korte termijn te laten redden. "Maar als het geld er niet is, dan wacht uiteindelijk een faillissementsaanvraag. Echt, we staan onder immense druk", aldus Reijntjes.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Oei, als zelfs de directeur zo openlijk zijn twijfels uit over de situatie bij de club, dan moet het er echt slecht voor staan. Zonde, ik had de hoop dat ze er wel uit zouden komen. Een club als Vitesse mis je echt in de ED.

26 juni 2024 om 11:46

Waarom mis je die echt in de Eredivisie? Voegt Vitesse dan zoveel meer toe dan een Groningen of NAC die er nu weer bij komen?

26 juni 2024 om 11:52

Dat denk ik niet, maar die werden ook door veel voetbalfans gemist.

26 juni 2024 om 12:05

Vitesse is een club die het al jaren financieel moeilijk had totdat men in zee ging met de russen maar gezond is de club natuurlijk niet. Vraag me ook af of het voor Vitesse en Franken niet beter is om de boel failliet te laten gaan en gewoon opnieuw te beginnen. In de eredivisie mis je er niets aan altijd halfvol stadion en weinig sfeer. maar ja in de Eredivisie zouden ze toch al niet spelen komend seizoen

26 juni 2024 om 12:10

Ik vind Vitesse een prachtige club. Hebben vaak leuke spelers gehad, prima historie, gaaf logo en unieke clubkleuren. Heb daar meer mee dan de meeste Eredivisie clubs. Natuurlijk bijzonder jammer hoe de club de laatste jaren gerund is. Maar het zou een zwarte dag in het Nederlands voetbal zijn als we die verliezen.

26 juni 2024 om 12:12

Maar Vitesse had het jaren financieel zwaar omdat het een te grote broek had aangetrokken. Financieel en qua achterland was ze echt niet kleiner dan Telstar en zij spelen jaren betaald voetbal. Maar Vitesse accepteerde hun status niet en wilde meer dan op verantwoorde manier haalbaar was.

26 juni 2024 om 12:43

Als je het laat klappen kun je opnieuw beginnen in de 5e klasse. Dan moet je al 7 keer promoveren voordat je op het hoogste amateurniveau zet.

26 juni 2024 om 14:09

Serieus 5e klasse? Wellicht dat oude Vitesse-helden zoals Janssen, Hofs, Van Ginkel, Van Hooijdonk, Makaay daar een vriendenteam kunnen starten en Vitesse 1 of 2 maal kunnen laten promoveren.

26 juni 2024 om 14:10

Da's eigenlijk een raar verhaal - ik zie niet in waarom de KNVB een nieuwe profclub niet gewoon in de 1e divisie laat instromen, dat is maar een kleine regelwijziging.

26 juni 2024 om 14:43

De KNVB heeft genoeg meegeholpen, lijkt mij @Hangover96. Dus laat Vitesse maar gewoon instromen waar het hoort. Als FC Arnhem verder gaan en dan maar weer kijken hoe ver je komt!

26 juni 2024 om 17:25

Sowieso zou het zeer bijzonder zijn als ze failliet gaan en dan 2 weken later ineens wel een stabiele profclub kunnen oprichten die dan aan alle eisen voldoet.

26 juni 2024 om 19:05

Ik mis AGOVV veel meer dan dat Vitesse gemist zou worden!
Vitesse heeft ongeveer een kwart miljard euro schuld opgebouwd en enkel een bekertje gewonnen.
Het Nederlandse voetbal en investeerders zijn dus vele malen beter af zonder Vitesse dan met Vitesse!
Stekker er rap uit en een ander team op de plaats van Vitesse zetten.
Iedereen verlost van FC- Geen eigen ziel!

26 juni 2024 om 19:30

Leuk dat je Groningen en NAC noemt, wat historisch gezien gewoon grotere clubs zijn in de eredivisie die even weggevallen zijn. Maar Vitesse (maar ook Roda) zijn graag geziene tegenstanders in de middenmoot, subtop van de eredivisie. Heb daar meer mee dan met de clubs van de nieuwe generatie, de Zwolle, Heracles, Eagles, Volendam etc etc. Niks persoonlijks hoor, gun die clubs ook hun successen. Maar voor mij ademt Vitesse eredivisie. De verbeelding van een te grote stadion geeft het wellicht een vreemde uitstraling, maar met 15/16.000 gemiddelde bezoekers met een potentieel van 20.000, vind ik personlijk interessanter dan die clubs onder de 10.000 en die gewoon amper tot niet doorgroeien. Vooral een RKC, Heracles en Fortuna lijken gewoon geen potentieel te hebben.

26 juni 2024 om 12:01

Ik moet zeggen dat ik (als buitenstaander) een club als Vitesse op basis van de periode dat het in buitenlandse handen is gevallen niet ga missen in de Eredivisie of in het profvoetbal. Aalbers was natuurlijk ook een redelijke luchtfietser, maar daar zaten nog Nederlandse namen van niveau in de selectie bij. Voor de supporters vind ik het echt sneu. Je groeit op en gaat een band aan met jouw kluppie die misschien verandert in de loop van de jaren, maar nooit helemaal verdwijnt. En doordat mensen het voor het zeggen krijgen die niet op de juiste manier op de winkel passen, sodemietert de hele boel in elkaar en bestaat jouw club niet meer. Sowieso word ik een oude lul want ik denk (vooral nu ik zelf kleine kids heb) vaker met weemoed terug aan mijn jeugd. Als ik dan aan Vitesse begin/half jaren 90 denk, denk ik aan Monnikenhuize, Makaay, Bos, Sturing, vdbrom en nog meer. Dat was ook een periode dat spelers langer dan 1 goed seizoen bij een club bleven. Vooral dat laatste mis ik nu behoorlijk, evenals de Nederlandse identiteit.

26 juni 2024 om 13:11

Klopt idem! Raymond van der Gouw, Glenn Helder etc. Zie ze nog voor me in m’n panini album 😁. Vitesse had zelfs een tijd een goed jeugdafdeling in de tijd van Janssen, Hofs, ja en van den Beukering, van Wolfswinkel. Nostalgisch enorm zonde als Vitesse er niet meer is, ook de Derby tegen NEC. Gebeurd altijd wat in die potjes.

26 juni 2024 om 19:35

Ik vind dat altijd heel erg hypocriet. Een Utrecht was ook gewoon allang kapot zonder van Seumeren, hoor je niemand over. AZ heeft met DSB een gigantische basis gelegd terwijl je achteraf gezien kan vragen of dat wel verantwoord was. AZ heeft uiteindelijk wel volop geprofiteerd hiervan. Een FC Twente geldt exact het zelfde voor, door Munsterman dingen gerealiseerd die op dat moment niet mogelijk waren. Miljoenen mee geint en nog belangrijker, ook voor hun werd er gigantisch aan het basisfundering gewerkt waar ze nu dus van profiteren. Zonder deze praktijken was Twente dus niet zo groot als het nu is. NEC zou nog altijd in de KKD spelen en niet jongens als Schone kunnen betalen wanneer Boekhoorn er niet zat. Er zijn maar echt weinig pure echte clubs zonder infuus. En je raad het al. Die clubs worden over het algemeen afgezeken. Achja, way of life denk ik dan.

27 juni 2024 om 00:20

Wat is er hypocriet aan mijn betoog dan? Ik ageer tegen buitenlandse invloeden. Zowel in de bestuurskamer als op het veld. Kom jij aanzetten met 4 voorbeelden die zo Nederlands zijn als het maar kan.

26 juni 2024 om 12:04

In de ED ga je ze dus niet missen want gedegradeerd. Wat ik me wel afvraag: ik neem aan dat de speelprogramma voor de KKD al klaar was. Stel: Vitesse valt om; dan moet er ook weer een heel nieuw programma gemaakt worden neem ik aan?

26 juni 2024 om 12:07

Denk het wel of je haald alle wedstrijden tegen Vitesse er uit heb je gelijk wat ruimte in de agenda voor inhaalwedstrijden

26 juni 2024 om 13:13

Of de best presterende -21 van de tweede divisie stroomt door.

26 juni 2024 om 13:41

denk niet dat er dan iets gedaan wordt, dan kom je gewoon met 19 ploegen in de kkd en heeft een team per week gewoon een vrij weekend, ook wel eens lekker voor de mannen toch!

26 juni 2024 om 19:39

Voor dit seizoen gaat er sowieso niks meer gebeuren, wedstrijden zouden er dan uitgehaald worden. Voor lange termijn gaat het gewoon RBC Roosendaal worden die dat plek gaat innemen. Zal nog wel paar jaren gaan duren. Een belofte ploeg gaan ze hopelijk niet doen. Dat zijn namelijk Almere en Sparta. Beide overigens spelend op een sportpark zonder uitvak, dus of zij echt kunnen voldoen betwijfel ik.

26 juni 2024 om 12:16

Je schrijft KKD verkeerd

26 juni 2024 om 12:41

Die directeur moet ook wel een beetje laten doorschemeren dat het een fantastische prestatie van hem is als ze het overleven natuurlijk.

26 juni 2024 om 13:51

Tja, mensen onderschatten nogal hoeveel geld er moet komen om de club te redden. Je hebt die schuld, de tekorten moeten worden aangevuld en dan zit je ook nog met de maandelijkse- en eventueel wekelijkse en dagelijkse kosten die gewoon betaald dienen te worden. Het is ook niet een eenmalig bedrag. De komende twee jaren zal er continu geld bij moeten om alles te kunnen betalen. Dan ga je wel richting een totaal van 30 miljoen euro.

Wat een beerput. Stel Vitesse vraagt faillisement aan, js het doek dan definitief gevallen of hebben ze dan nog steeds een optie om het te doorstaan? Dat mis ik een beetje in dit artikel

26 juni 2024 om 11:39

Ben geen kenner op dat gebied, maar lijkt mij dat als er faillissement wordt aangevraagd dat het dan definitief is. Eerlijk gezegd hebben ze echt wel genoeg kansen gehad eigenlijk om naar een oplossing te zoeken. Elke keer hoor je we hebben bijna een oplossing/investeerder en vervolgens loopt het op niks uit.

26 juni 2024 om 12:03

Bij FC Wageningen vroeg uiteindelijk de belastingdienst faillissement aan omdat de FC door een boete van 2 ton opgelegd door de KNVB de laatste. 150.000 gulden niet kon afdragen van de betalingsregeling, terwijl de begroting voor het komende seizoen al wel rond was..

26 juni 2024 om 15:52

@4fredondo kan je na gaan dat wageningen door 3.5 ton schuld faillit gaat en vitesse heeft er nog veel en veel meer. Niet alleen die 14mil die bij parry open staat maar nog wel meer dan dat. En dat kan dan wel allemaal? Vind het maar een rare gewaarwording. En er zullen nu wel weer zat roepen dat vitesse er niks aan kan die maar dat kunnen ze zeker wel. Er word ook met 2 maten gemeten helaas.

26 juni 2024 om 11:39

Zal je wel de weg a la Rangers krijgen, dan starten ze een club onder een nieuwe naam en beginnen ze in een bepaalde klasse en moeten ze keer op keer promoveren om weer in de KKD en ED te komen.

26 juni 2024 om 11:46

Rangers is nooit van naam veranderd. Ze hebben altijd als naam "Rangers F.C." gehad, "Glasgow Rangers" is gewoon een naam die buitenlanders gebruikten om die club aan te duiden. Het was ook de holding company achter Rangers die failliet ging, niet per se de club zelf; daarom geeft bijvoorbeeld de UEFA aan dat Rangers een 152-jarige club is, "in continue operatie" sinds 1872. Rangers en Vitesse zijn daarom moeilijk met elkaar te vergelijken.

26 juni 2024 om 11:47

Denk dat het dan een RBC Roosendaal verhaal wordt. Onderaan de ladder beginnen en werken om omhoog te komen. Na faillissement krijg je niet zomaar de status dat je wel eventjes bovenaan de ladder weer mag beginnen.

26 juni 2024 om 11:50

De vraag is alleen mocht het zover komen, hoe kom je in de KKD ?
Dasr kan he momenteel toch niet nasr promoveren ondanks dat dit wel paar keer de intentie zou zijn.

26 juni 2024 om 12:25

Als je kampioen van de Tweede divisie wordt mag je volgens mij wel promoveren, maar dat willen de clubs daar niet. Dat is ook hie volgens mij Jong AZ erin is gekomen, ze hadden de Tweede Divisie gewonnen. Het is een vrijwillige keuze dus als je niet wil dan hoeft het niet.

26 juni 2024 om 12:59

Nee ook dan mag je niet zomaar promoveren. Spakenburg die dit jaar kampioen werd heeft geen proflicentie. Oftewel, die mogen niet in de KKD uitkomen. Daarom zijn er ook geen degradanten uit de KKD. Na het geval Achilles'28 geeft de KNVB niet zomaar meer een proflicentie uit aan amateurploegen.

26 juni 2024 om 15:34

Ze zijn zeker wel van naam veranderd: Rangers Football Club PLC werd Rangers Football Club Ltd (sevco). Uiteraard noemen de supporters, en iedereen, het gewoon rangers. Slechts een kleine wijziging, wel een nieuwe start waarbij het uitermate knap is hoe het is terug gekomen.

26 juni 2024 om 16:00

Ik bedoelde dat de naam van de voetbalclub altijd "rangers F.c." geweest is en nooit "glasgow Rangers" zoals velen denken. Die verandering van PLC naar Ltd betrof inderdaad de holding company.

26 juni 2024 om 11:46

Na faillissement kunnen voetbalclubs onder een andere naam (dus technisch gesproken als andere organisatie) een doorstart maken. Op het allerlaagste niveau beginnen uiteraard.

26 juni 2024 om 12:15

Voor Vitesse wel, maar dan kan je natuurlijk een doorstart maken met de nieuwe eigenaar. Noem je het Velocidad en probeer je het opnieuw. In het buitenland zie je dat wel meer.

26 juni 2024 om 13:09

Als het fallisement word aangevraagd is het definitief. Dat zou namelijk betekenen dat het niet is gelukt met die investeerder om welke reden dan ook. Vitesse staat nu echt letterlijk op de rand van de afgrond. Als er ook maar 1 klein foutje, 1 kleine kink in de kabel zit waardoor het proces word vertraagd dan is vitesse failliet, tijd is er dan niet meer.

26 juni 2024 om 13:52

Bij faillissement is het doek definitief gevallen en kunnen ze nog kiezen om een doorstart te maken bij de amateurs als daar middelen voor zijn (vast wel).

Dan zag het er gister toch rooskleuriger uit dan dat ze voordeden of zie ik dat verkeerd?

26 juni 2024 om 11:59

Dat zie je verkeerd. De licentie is altijd bijzaak geweest. Het gaat altijd al over de schulden.

Probleem is nu dat er maar nieuwe schulden bij blijven komen.

Iedereen kan makkelijk praten over intenties, akkoorden maar daadwerkelijk de schulden saneren is andere koek.

26 juni 2024 om 13:13

Nee de licentie is waar het allemaal om draait en zal gewoon het vonnis zijn of vrijspraak. De financiele problemen zijn de oorzaak van het afnemen licentie, vitesse is gewoon keer op keer gematst tot dat niet meer kan.

26 juni 2024 om 13:38

Maar gisteren werd er een artikel geplaatst dat het er allemaal erg rooskleurig uit ziet. En nu dit bericht staat haaks op dat van gisteren.

26 juni 2024 om 13:44

De problemen omtrent de licentie waren ook niet perse financieel van aard, Parry had de financiã«n gedekt. De problemen ontstonden doordat Parry van de KNVB geen eigenaar mocht worden omdat de herkomst van zijn geld onduidelijk was. Die daarna contractueel recht had om al zijn geld inclusief rente en boetes terug te ontvangen.

ING heeft de bankrelatie opgezegd omdat ook de ING onduidelijk is wie er al die jaren nu achter Vitesse stonden. Die willen ook duidelijkheid over het eigenaarschap.

Ze kunnen zonder geld helemaal niet door, hoe kom je daar nu bij?

Zelfs als er geen faillissement aangevraagd wordt en iedereen de andere kant om kijkt om Vitesse extra tijd te gunnen

Over goed zes weken begint de competitie. Ze moeten met een profelftal spelen, is verplicht in de KKD. Geen geld betekend geen prof spelers.

Zonder verzekering, club arts, fysio's, overeenkomst met ziekenhuis kunnen de spelers überhaupt niet spelen, onverantwoord zou het zijn.

Verder moet over een paar maanden de stadion huur betaald worden. Zonder stadion kan Vitesse niet voetballen.

Al die tijd heeft Vitesse wellicht de licentie nog kunnen rekken, het beroep is over een aantal weken, daarna de gang naar de rechter. Maar onderweg kunnen ze al omvallen, want er is geen geld.

26 juni 2024 om 13:53

@ptt80

Het was al bekend dat er direct vers geld naar Vitesse moet. Er moet een suikeroompje binnen gehengeld worden die op korte termijn geld wil storten.

Dus krijg je zeer positieve verhalen, alles is bijna in kannen en kruiken. De redding van Vitesse is nabij.

Nu is het afwachten, lukt het Vitesse om alvast veel geld van Guus Franke binnen te hengelen voordat alles juridisch is geregeld, zoals het ze destijds bij Parry gelukt is?

Parry stortte alvast miljoenen omdat ie eigenaar zou worden. Zelfde trucje kan je nu dus bij Guus Franke doen. en als er dan later een kink in de kabel komt, zoals met Parry, dat regel je dan later. Vitesse kan dan nu voorlopig nog even door.

26 juni 2024 om 13:53

Nee hoor. Er zijn alleen meerdere hordes te overbruggen, waarvan de schuld bij Parry er 1 van was. Vitesse heeft nog altijd geen bank en het heeft ook nog organisatorische kosten die ook gewoon betaald moeten gaan worden.

Zwaai zwaai….
Jammer voor het Nederlandse voetbal, maar wanbeleid past helaas niet binnen het Nederlandse voetbal. Misschien kunnen ze een doorstart maken met Wageningen of een Agovv?

26 juni 2024 om 11:57

Ten eerste, voor de supporters een uitermate nare kwestie.
Maar voor het Nederlands voetbal is het denk ik niet zo verkeerd. Een perfect voorbeeld wat er allemaal fout kan gaan als je je ziel verkoopt aan allerhande miljardairs

26 juni 2024 om 12:27

Zo een kille reactie, met je zwaai zwaai.

26 juni 2024 om 12:49

Ook zeer knap dat een Blubblub zwaait.

Toch apart dat je in Nederland als profclub word opgedoekt zodra je financieel slecht voorstaat en andere landen gewoon weer een nieuwe schijnlening krijgt op een miljarden schuld.
En dan zeggen sommige dat die clubs zwarte cijfers draaien en nog steeds de schuld groeit.

26 juni 2024 om 11:42

Geen club staat er financieel zo slecht voor dat ze na 1,5 week de salarissen en andere korte termijn kosten niet meer kunnen betalen. Je kan prima een schuld hebben zolang je gewoon de middelen hebt om korte termijn kosten zoals salarissen te betalen. Vitesse heeft er gewoon een enorme puinhoop van gemaakt. Enige waarvoor je medelijden moet hebben zijn de supporters.

26 juni 2024 om 12:45

En zeker niet in deze tijd. De meeste clubs hebben nu miljoenen op de bank omdat de seizoenkaarten betaald worden.

26 juni 2024 om 13:56

Het enorme verschil is dat een Barcelona nog altijd meer waard is dan de totale schuldensom en gewoon kan aflossen. Die club heeft zoveel bezittingen dat iedere bank ze een lening zal verschaffen. De kans dat je als bank je geld niet terugziet, is miniem.

Bij Vitesse is dat totaal anders. Vitesse heeft nauwelijks relevante bezittingen die ze kunnen verkopen en de omzet-kosten-balans is veel minder gunstig. Barcelona kan nog heel veel bezuinigen, Vitesse niet. Die vergelijking gaat dus totaal niet op. Barcelona is zeker niet gezond, maar nog lang niet op sterven na dood en dat gaat ook niet gebeuren.

26 juni 2024 om 13:59

Iemand moet de schulden saneren. Als je een partij vind die heel veel geld wil lenen dan wel doneren, dan kan je weer een tijdje door.

Nederland doekt geen profclubs op. De profclub doet dat zelf door failliet te gaan, de rekeningen niet langer te betalen. Voor de bühne trekt de licentie commissie dan op het allerlaatste moment nog even de licentie in.

Let wel, als Vitesse geen geld gedoneerd krijgt, dan zeggen ze eigenlijk in minder dan twee weken tijd na het intrekken van de licentie om te vallen.

26 juni 2024 om 16:28

@leipek: op 1 punt vind ik dat je wel gelijk hebt. Namelijk de leningen die aan Spaanse clubs in het verleden verstrekt zijn tegen zulke gunstige voorwaarden, hebben ervoor gezorgd dat die clubs een financiële voorsprong kregen en betere spelers konden aantrekken. Dat is inmiddels wel anders, kijk maar naar de voorwaarden waaronder Barcelona nu leent.

Mocht er nou duidelijkheid komen, dan kunnen de supporters de seizoenskaarten gaan bestellen. Dat scheelt natuurlijk ook al een kleine 2 miljoen. En bij een licentie komt het geld van de growdfunding ook vrij. Maar eerst moet die licentie komen.

26 juni 2024 om 11:45

Die 2 miljoen gaat natuurlijk niet het grote verschil maken en is slechts een van de belangrijke pijlers van het budget en (meerjaren-)plannen. Andere omzetstromen zijn net zo cruciaal net als ontwikkeling van de kosten.

Ik snap dat je als supporter baalt, maar zolang er geen duidelijk toekomstbeeld is en hoe ze het de komende jaren willen gaan redden met de nieuwe investeerder zie ik het echt somber in.

26 juni 2024 om 11:57

Is in totaal 4,7 miljoen toegezegd 2 miljoen crowdfunding en 2,7 miljoen door het bedrijfsleven

26 juni 2024 om 12:01

Te kort door de bocht. Wil het bedrijfsleven er iets voor terug? Aandelen, aflossingsplan, vinger in de pap?

Zo ja, is de beoogde nieuwe eigenaar daar akkoord mee?

26 juni 2024 om 12:25

Korte termijn prima. Maar je wilt toch juist niet weer afhankelijk zijn van eenmalige inkomstenbronnen. Volgend jaar zou je dan weer 4,7 miljoen minder aan inkomsten hebben die je moet zien te compenseren.

26 juni 2024 om 12:32

En vergeet niet, in een paar jaar vervalt de parachute regeling en worden de inkosten ook alweer lager. Dus bij het maken van een lagere termijn planning moet ook daar rekening mee gehouden worden.

Men moet echt kijken naar de structurele inkomsten uit de KKD over meerdere jaren. Dan is het de vraag, kan Vitesse met haar huidige stadion dan een realistisch plan presenteren zodat ze niet alsnog in de financiële problemen komen.

26 juni 2024 om 13:16

@tirona,

Je geeft aan dat 2 miljoen niet het verschil maakt.
Vitesse maakt net bekend dat ze in juli 2024 één miljoen euro nodig hebben.

26 juni 2024 om 14:02

@nemert

Je haalt de lange termijn door elkaar met de korte termijn.

Op dit moment heeft Vitesse een donatie dan wel lening nodig van een miljoen om niet deze maand failliet te gaan. Dat is de korte termijn.

Op de langere termijn bekeken gaat Vitesse voorlopig niet promoveren naar de eredivisie. Volgend jaar zomer is het niet te verwachten dat de supporters weer massaal gaan storten. Dus de eenmalige baten dit jaar betekenen weinig op de langere termijn.

29 juni 2024 om 16:01

Is niet te kort door de bocht. Als Vitesse wat geld op de bankrekening heeft kunnen ze rekeningen betalen. Als de overname rond is, is er immers weer geld door de nieuwe eigenaar. Zo moeilijk is het niet. Wellicht doen ze hetzelfde als met Parry, al wat geld storten.

26 juni 2024 om 14:01

In de situatie van Vitesse is die 2 miljoen euro een druppel op een gloeiende plaat. Bovendien zijn schulden absolute cijfers. Inkomende bedragen zijn dat niet. Daar gaat ook nog belasting vanaf.

Ook is de kans heel groot dat die bedragen allang gereserveerd zijn binnen het overlevingsplan. Ik denk niet dat je ervan uit moet gaan dat dat geld zomaar vrijkomt voor de eerstvolgende kostenpost. Die bedragen zijn waarschijnlijk al ingecalculeerd.

Nog een probleem is dat dit niet een probleem voor de korte termijn is. Minimaal de komende 2 jaar zal er een continue stroom aan extra geld moeten komen om salarissen en overige maandelijkse kosten te kunnen betalen.

Nou Michael van der Kuit kom er maar in, ze zijn bijna dood en dat is jou moment om in te stappen.

26 juni 2024 om 11:42

Ja hij heeft het weekend nog overleg gevoerd met Vitesse, maar kennelijk had Vitesse informatie over de andere potentiële koper achter gehouden. Kuit was hier niet blij mee, maar ik weet niet of hij alsnog geïnteresseerd is.

26 juni 2024 om 12:12

Typisch voor een club als vitesse waar jarenlang wanbeleid is uitgevoerd om informatie achter te houden. Je moet nu juist gewoon transparant zijn en open kaart spelen. Hoe verzin je het echt om zo om te gaan met één vd laatste mensen die je nog kunnen en willen helpen.

26 juni 2024 om 12:38

Ja lijkt mij ook...

26 juni 2024 om 13:25

Kuit is altijd boos. Waarom zou Vitesse informatie geven over andere potentiële kopers. Als Kuit Vitesse wil overnemen dan moet hij een voorstel doen. Meneer heeft er een hobby van gemaakt om dingen te vinden waar hij boos om kan worden. Vreselijk vent.

26 juni 2024 om 16:03

Klopt niet helemaal. Hij heeft al vaker bij willen springen en willen overnemen maar vitesse wilde zelf ook niet te veel in de kosten em dergelijke snijden omdat ze na 1 jaar al weer terug naar de ed willen. Maar je kan zoveel willen, moet wel haal baar zijn. En ze zijn zelf ook zo lekker snugger geweest om het huurcontract voor stadion toen op te zeggen in de hoop lagere huur te kunnen betalen ook beetje dom he. Maar t ligt met niks aan vitesse zelf alleen aan anderen merk je wel

26 juni 2024 om 16:16

Manutd36 - Dat is nogal kort door de bocht. Je mag de man best beoordelen op zijn starre houding betreft de huur van het stadion, maar verder heeft hij volledig gelijk. Ik heb het idee dat sommigen nog niet helemaal beseffen wat voor puinhoop het bij Vitesse is. Het gaat wel wat verder dan enkel een begrotingstekort.

Een partij (en dus ook Van Der Kuit) zal geld in die club moeten pompen. Dan wil je toch wel bijna zeker weten dat je in ieder geval dat bedrag terugkrijgt op den duur. Dan mag je best bepaalde eisen stellen. Wil een club daar niet aan? Prima, zoek dan maar een andere gek. Op dat specifieke vlak kan ik Van Der Kuit goed begrijpen.

Wat wel irritant is, is dat de man telkens weer een balletje opgooit, terwijl hij nooit doorzet en met eisen komt waarvan hij weet dat Vitesse daar niet aan kan en/of wil voldoen.

Ik moet wel zeggen: Hulde voor de huidige directie en hun manier van communiceren. Gewoon eerlijk, open en straight to the point. Dat zie je vaak toch anders, waarbij de kop in het zand wordt gestoken tot het te laat is.

Ik zou het ook enorm jammer vinden voor het Nederlands voetbal en de regio Arnhem als Vitesse kopje onder gaat. Ze hebben het zelf zo ver laten komen met die Russen en Parry, maar ik hoop dat Franke op tijd kan instappen en dan schoon schip kan maken zodat Vitesse met goed beleid weer die leuke subtopper kan worden die het zo lang is geweest.

26 juni 2024 om 16:17

Ze hebben ook geen andere keuze natuurlijk. Er valt niets geheim te houden, want die luxe hebben ze ook helemaal niet. Bovendien hebben zij geen enkele reden om zich stil te houden, aangezien deze mensen de puinhoop niet hebben veroorzaakt.

Een idee; als de spelers van het NL elftal hun ek premies doneren maken ze wat goed voor het volk.

26 juni 2024 om 12:21

Voor het volk? Je bedoelt voor de Vitesse supporter.

26 juni 2024 om 14:21

Ik ben geen Vitesse supporter maar zou dat kunnen waarderen. Dus alle Vitesse supporters +1

"we staan nog altijd voor grote problemen" aldus Reijntjes. De beste man steekt zijn kop in het zand want de problemen zijn enkel groter geworden en faillissement is al tijden onafwendbaar. Ook bijzonder te lezen dat de bankrekening bijna leeg is terwijl ik eerder las dat de Arnhemmers niet over een bankrekening konden beschikken, of is dat issue (met ING) opgelost na vertrek van de Russische eigenaar? Hoe dan ook, deze soap heeft nu wel lang genoeg geduurd, trek de stekker er maar uit voordat er nog meer personen, schuldeisers en organisaties nog zwaarder gedupeerd worden. Ik leef wel een beetje mee met nieuwe trainer John van den Brom maar anderzijds wist ook hij waar hij aan begon. Trouwens, over John van den Brom gesproken, of over Michel Valke die 33 jaar geleden namens Oranje een eigen doelpunt scoorde in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Oostenrijk, middenvelders van dat kaliber heeft het huidige Oranje simpelweg niet meer. John en Michel waren niet eens absolute top in hun tijd bij Oranje maar waren wel kwalitatief beter dan het huidige materiaal op het middenveld, gecorrigeerd voor de tijd dan.

26 juni 2024 om 12:03

Volgens mij zou de ING nog 3 maanden blijven om Vitesse de kans te geven om uit de problemen te komen, dacht een tijd terug na de rechtszaak dat gelezen te hebben. Heb meer te doen met Nicky Kuipers, die ging op verzoek van vd Kraan van FC Twente naar Vitesse, vd Brom was al werkeloos, dus daar veranderd niet veel mochten ze failliet gaan

26 juni 2024 om 12:24

Dat begint nu wel een issue te worden, er komen nog altijd nieuwe schulden bij. Simpelweg gezegd, een ieder die nu iets levert aan Vitesse op krediet weet dat er een heel groot risico is dat er nooit betaald zal gaan worden.

Ben ook benieuwd hoe za dat de komende tijd doen met al die nieuwe uren die advocaten, contract en faillissement specialisten zullen gaan declareren. Al vermoed ik dat Vitesse die alvast vooruit betaald heeft om te voorkomen dat ze zonder hen komen te zitten als het laatste geld op is.

Is er niet een club die speler wil overnemen en iets voor wil schieten? Heeft Heerenveen s gedaan met een speler en club, weet niet exact meer wie.
Ben je meteen uit liquiditeitsprobleem. Als je dan toch solidair wil zijn.

26 juni 2024 om 12:27

Welke speler zou dat dan moeten zijn? Bijna alle spelers lopen uit contract en verlaten Vitesse.

Afgelopen seizoen kwamen er 11 huurspelers en 4 transfervrije spelers naar Vitesse. Verder verkochten ze al Manhoef en Wittek.

26 juni 2024 om 16:20

Waarom zou een club dat nu doen? De kans dat je dat geld niet terugziet, is gigantisch. Bovendien; welke club die dat soort bedragen uit kan geven wil nu nog een contractspeler van Vitesse? Iedere relevante speler loopt over 4 of 5 dagen uit z'n contract en niemand gaat meerdere tonnen tot een miljoen betalen voor een speler uit de beloften.

Mensen doen hier net alsof Voetbal in Nederland is begonnen in de 21e eeuw. Vitesse is een van de oudste profclubs in Nederland met dus ook een rijke geschiedenis. Toen ik een ongemakkelijke puber was die weinig anders deed dan voetbal kijken (rond 1990) was Vitesse altijd een van de vaste clubs die ter sprake kwam als het ging om Europees voetbal en een stabiele subtopper. Dat is natuurlijk ook maar een momentopname, maar het is wel één van de redenen dat ik Vitesse wel zou missen ondanks dat ik persoonlijk verder niet heel veel heb met Vitesse. Ik vind het jammer mochten ze verdwijnen en ik vind het jammer dat er hier mensen zijn die ze graag zijn verdwijnen op basis van de laatste één of twee decennia en erop gebrand lijken ze failliet te verklaren. En voordat mensen gaan roepen "en (andere club) dan?". Ja, dat was ook jammer, maar daar kunnen we inmiddels niets meer aan veranderen.

26 juni 2024 om 14:03

Wel met de kanttekening dat Vitesse ook toen afhankelijk was van geldschieters en extern geld. Verder ben ik het op zich wel met je eens.

Indien Vitesse verdwijnt, komt er dan een plek vrij voor Jong Feyenoord of blijft de plek leeg omdat er geen "jong" elftal degradeert en dus geen extra jong elftal erbij komt.

26 juni 2024 om 12:34

Dat ligt eraan wat de clubs in de KKD willen. Er is momenteel al aardig wat weerstand tegen de jong teams dus als de clubs geen extra jong team willen hebben en er zijn geen clubs uit de tweede divisie die zouden willen promoveren, verwacht ik een kleinere Kkd.

Persoonlijk zou ik een jong Feyenoord verwelkomen, genereert toch weer extra aandacht voor de KKD want je hebt altijd die-hard fans die ook het jong elftal gaan volgen.

26 juni 2024 om 12:49

Hebben de clubs toch niets over te zeggen maar de Knvb? Een amateurclub zal de stap niet maken. Daar kost het hun te veel geld voor en zijn de eisen voor hun niet haalbaar. Een oneven aantal willen ze denk ik ook niet?

26 juni 2024 om 13:05

Het zal in samenspraak met de clubs moeten gaan. De KNVB kan het niet zelfstandig beslissen en doordrukken. Dus op de bondsvergadering zal het besloten moeten worden indien Feyenoord het echt zou willen.

26 juni 2024 om 19:41

Ik zei het hier al vaker maar nog een Jong Team in de KKD tegenover een club als Vitesse is voor de eerste divisie als geheel een groot verlies. De wedstrijden op maandagavond op sfeerloze jeugdcomplexen, totaal verschillende jongteams per wedstrijd, lege uitvakken. Het gemis van een promotie/degradatieregeling vanuit de 2e divisie naar de 1e divisie begint steeds duidelijker te worden. Hoe gaat RBC Roosendaal, nu vierde divisie (oude hoofdklasse) als de tijd daar is in 2027(?) promoveren naar de 1e divisie?

Ik ken de hele geschiedenis niet maar vind het echt verbazingwekkend hoe hard mensen gefaald hebben en deze grote club volledig de vernieling in hebben geholpen. Echt een schande!

26 juni 2024 om 13:09

Nou dat valt wel mee, dit proces is al tientallen jaren aan de gang. Het begon in de vroege jaren tachtig van vorige eeuw. Sindsdien gaat het van redding naar redding om Vitesse maar te behouden.

26 juni 2024 om 14:07

Het is gewoon een hele moeilijke club om te runnen. Dat stadion is een groot probleem en Vitesse heeft een subtop-status nodig om het publiek en sponsoren van een bepaald niveau te behouden. Echter heeft Vitesse bij lange na niet het draagvlak van een subtopper. Daarvoor zijn de kosten te hoog en is de omzet te laag. Als bestuur moet je dus continu afwegingen maken en dat blijkt (kijkend naar de afgelopen pakweg 40 jaar) heel erg lastig.

Het zegt eigenlijk wel genoeg dat Vitesse in de afgelopen 14 jaar gepresteerd heeft wat het presteerde met een totale injectie van 155(!) miljoen euro en een positieve transferbalans van zo'n 45 miljoen euro. Dan praat je over zo'n 200 miljoen euro bovenop de omzet-kosten. Da's echt heel veel geld voor een Nederlandse subtopper.

26 juni 2024 om 14:35

Dat geldt voor alle middenmoters. Ze dromen allemaal van de subtop of zelfs de top te halen, maar het gaat altijd mis. Ze vallen om en moeten gered worden.

Soms komt er een sub topper voort uit de redding, zoals we zagen met AZ en Twente die uiteindelijk toch wel profijt van hun nieuwe stadion blijken te hebben waardoor je ze nu wel als structurele subtopper kan rekenen.

26 juni 2024 om 16:23

Tja, dat geldt ook voor subtoppers die richting de top willen. Clubs nemen nou eenmaal risico. Het wordt wel een groot probleem als dit een chronisch dingetje wordt en daar kun je bij Vitesse toch wel van spreken. Bijna 40 jaar boven je stand leven, meerdere malen op de afgrond gebalanceerd en geld verdampt van externe partijen, gemeenten en zelfs provincie. Vindt dan op een gegeven moment nog maar mensen die zo gek zijn er geld in te steken. Dat punt is momenteel wel kritiek. Dit is ook de laatste keer dat Vitesse nog gered kan worden (mits er nog iemand met een zak geld komt), al vraag ik me af of Vitesse dit nog te boven komt.

26 juni 2024 om 17:17

Ik ben het wel met je eens, ik vraag het me ook af. Die Parry was bijna het schip in gegaan (al kan dat nog steeds zolang er geen garantstellingen op papier staan), een nieuwe weldoener is toch niet gek en snapt heus wel dat hem dat ook heel snel kan overkomen?

Laten we wel wezen, hoeveel geld kan een club nou nog verdienen in de KKD, zwarte cijfers schrijven is al een kunst maar dikke winst maken in de KKD, dat gaat toch niet? De miljoenen die je erin pompt, die kan je al vrij snel gaan afschrijven.

Blijf het maar een vaag verhaal vinden wat dan de overeenkomst gaat zijn dat de schuld van Parry weg is.
Volgens mij wordt het gewoon schuiven, behoud Vitesse een schuld maar dan aan een ander poppetje. Snap sowieso niet wat de nieuwe man moet met Vitesse want ze kunnen de toekomst niet eens garanderen. Wie stapt er nou in voor zoveel miljoenen en kan dat over 2 weken kwijt zijn?

De club is gewoon dood, de historie zal blijven leven maar stop met hierin tijd van allerlei instanties te stoppen. Het is gewoon klaar, dit gezeik stopt niet.

26 juni 2024 om 14:05

De schuld van Parry is niet weg, de schuld van Parry gaat afgelost worden inclusief de rente en de boetes. Parry krijgt daar garantstellingen op. In ruil daarvoor mag er in termijnen betaald worden.

Vorige keer met Parry lukte het Vitesse ook. De beste man stortte miljoenen maar kreeg toen de aandelen alsnog niet. Waarom zou dat niet nogmaals lukken nu met Guus Franke?

Voetbalclubs zijn magneten. Rijke mensen willen er zo graag mee geassocieerd worden.

26 juni 2024 om 14:15

Dat neemt niet weg dat er dermate veel losse eindjes aan zitten, dat het heel onwaarschijnlijk is dat dit op relatief korte termijn goed blijft gaan. Dan zal er echt iemand miljoenen in moeten pompen. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Dat wordt alleen maar erger als Vitesse niet weet te promoveren (iets dat voor komend seizoen sowieso onwaarschijnlijk is).

Alleen al op de begroting heeft Vitesse een totaal van 12-15 miljoen (lening) 6 miljoen voor de begroting van nu en minimaal 6 miljoen voor de begroting hierna nodig. Dan zit je nog met de dagelijkse-, wekelijkse- en maandelijkse kosten, er moeten nog spelers komen, er zal belasting betaald moeten worden, de relatie met de bank is nog steeds verre van ideaal en geen bank gaat deze club een lening verschaffen. Ook zit je met teruglopende sponsorinkomsten en een flinke daling in TV-gelden. Die daling zet door zolang ze in de KKD spelen. Ik denk dat er voor de komende twee jaar wel 40 miljoen euro nodig is en daarvan heeft het pas oplossingen voor zo'n 25 miljoen euro. Op korte termijn mag er misschien hooguit 1-5 miljoen euro nodig zijn, maar op de lange termijn ligt dat bedrag wel wat hoger.

26 juni 2024 om 14:26

Daar heb je helemaal gelijk in. Vergeet ook niet dat de parachute regeling ook maar relatief kort van aard is dus ook daar moet Vitesse op de langere termijn rekening mee houden.

Maar op de korte termijn moeten ze eerst een suikeroompje binnen hengelen en als de eerste miljoenen eenmaal gestort en uitgegeven zijn, dan is het lastig voor zo'n figuur om zijn verlies te nemen. Dus later dan extra miljoenen lospeuteren is dan eenvoudiger.

Dan wordt het spannend voor de gewezen bestuurders en voor Parry. Ik neem aan dat de Belastingdienst met betrekking tot de LH en OB gaat kijken naar de WBA (art 36 Invorderingswet). En anders de curator wel in het kader van de WBF. En dan zou Parry mogelijk als feitelijk bestuurder aansprakelijk gesteld kunnen worden. Want buiten discussie staat m.i. dat er door diverse bestuurders onverantwoord beleid is gevoerd.

It’s all in the game. Hoort hij het spel dat gespeeld wordt. Licentiecommissie moest de prof licentie van Vitesse wel intrekken om nog enigszins geloofwaardig te blijven, en terecht. Vitesse is in beroep gegaan om tijd te kopen en kan daarna nog een keer in beroep gaan, mocht dat nodig zijn (lang leve de rechtsstaat). Het persbericht dat Vitesse vanochtend heeft uitgestuurd is natuurlijk in overleg gegaan met de nieuwe beoogde eigenaar om zo de buitenwacht (schuldeisers, bank, knvb, etc.) te laten weten dat Vitesse de urgentie voelt. Dit is puur voor de bühne, de echt belangrijke zaken die nu spelen worden natuurlijk niet besproken met de pers. Ik heb nog steeds alle vertrouwen in een goede afloop, die hoop haal ik overigens niet uit persberichten, maar uit mensen die ik ken die dicht op de club zitten. Er zijn nog plooien die glad gestreken moeten worden, maar de moeilijkste hobbels zijn genomen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren