Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Rulli brengt groot offer om Ajax deze zomer in te kunnen ruilen voor Villarreal’

Laatste update:

Gerónimo Rulli wil Ajax inruilen voor zijn oude liefde Villarreal, zo onthult Marca woensdag. De Argentijnse doelman heeft zichzelf naar verluidt aangeboden bij de Spaanse club en is zelfs bereid om als tweede doelman plaats te nemen achter eerste keus Filip Jørgensen.

Het is momenteel onbekend hoe Villarreal aankijkt tegen een eventuele terugkeer van Rulli, die de Europa League-winnaar van 2021 anderhalf jaar geleden inruilde voor Ajax. Rulli werd destijds voor acht miljoen euro verkocht door Villarreal en het lijkt onwaarschijnlijk dat de Amsterdamse club bereid is hem voor een lager bedrag te verkopen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Rulli veroverde vorig jaar een basisplek bij Ajax, maar vanwege zwaar blessureleed moest hij maandenlang revalideren. Diant Ramaj veroverde een plek onder de lat in Amsterdam, waardoor Rulli op het tweede plan terechtkwam. Aan het einde van afgelopen seizoen kwam hij nog wel diverse wedstrijden in actie.

Het is afwachten wat de nieuwe trainer Francesco Farioli van plan is met Rulli, die over een doorlopend contract tot medio 2026 beschikt. De Italiaanse coach beschikt naast Ramaj over Jay Gorter, Remko Pasveer en Charlie Setford wat betreft keepers voor het eerste elftal.

De 32-jarige doelman is momenteel met Argentinië actief op de Copa América, al is Rulli geen eerste keus bij de regerend wereldkampioen. Emiliano Martínez is al enige tijd de eerste doelman van de Argentijnse ploeg.

De eerder aan Real Betis gelinkt Rulli ondervindt overigens concurrentie van Diego Conde (Léganes) en Rubén Blanco (Olympique Marseille). Het is dus nog niet zeker of de Argentijn op korte termijn terugkeert bij Villarreal.

Rulli heeft in ieder geval een heldenstatus bij de aanhang van Villarreal. In de finale van de Europa League in 2021 stopte hij in de strafschoppenserie de inzet van Manchester United-collega David de Gea. Rulli schoot vervolgens raak, waardoor Villarreal de eerste prijs in de clubhistorie veroverde.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima, Heb dit altijd een beetje een vreemde keeper gevonden met her en der zijn ketsers. Denk niet dat Ajax hier veel aan verliest indien hij vertrekt.

26 juni 2024 om 16:41

Precies. Het is een prima keeper, maar ook niet meer dan dat. Vind het eigenlijk gewoon een Argentijnse Cillessen. Het is niet echt een somebody in de goal, waardoor het voor topclubs altijd direct de zwakke schakel of 2e keuze is. Hij heeft wel degelijk kwaliteiten en talent, maar van het kaliber Rulli vindt je er altijd wel een.

En wat is zijn offer?

26 juni 2024 om 16:55

Dat hij ook daar tweede keeper wil worden denk ik.

26 juni 2024 om 17:41

Dat hij zelf die afkoopsom aan Ajax betaalt.

Veel verhalen over spelers die willen of mogen vertrekken uit het eerste team. Ben benieuwd wanneer er gevestigde spelers gaan uitspreken dat ze willen blijven bij Ajax.

26 juni 2024 om 16:58

Hoeft niet hoor, zijn er niet veel waar ik rouwig om zou zijn mochten ze vertrekken.

26 juni 2024 om 17:39

Ja, ik ook niet. Maar er moet wel een uitgebalanceerde selectie staan over een paar weken. Dus je kunt moeilijk iedereen laten gaan.
Dat gezegd hebbende, met Ramaj en Pasveer, en wat mij betreft Setford daarachter, kan Rulli prima vertrekken.

Wilt hij dan alleen een offer doen in de zin dat hij tweede doelman wordt, of ook een financiële offer waar hij waarschijnlijk salaris in moet leveren?

Het is ook het beste als Rulli vertrekt. Ik was sowieso al niet volledig overtuigd van hem toen Ajax hem aantrok, en het is ook geen gelukkig huwelijk. Ik heb ook vaak het idee dat Rulli het bij Ajax en sowieso in Nederland niet naar zijn zin heeft, maar dat is uiteraard maar een aanname. Wel las ik een tijdje geleden dat Rulli graag terug wilt naar Spanje met zijn gezin.

Dan zou dit een prima mogelijkheid zijn. Bij Ajax is hij ook te duur om als tweede doelman te fungeren, want ik zou Ramaj laten staan die ik al beter vind. Ramaj maakt nog fouten, maar uiteindelijk ligt zijn piek waarschijnlijk hoger. Rulli verdiend daarbij volgens mij ook 2,5 miljoen per jaar bij Ajax, en het bedrag wat Ajax destijds voor Rulli betaalde gaan ze niet meer voor hem krijgen. Maar als ze bijvoorbeeld 3 of 4 miljoen voor hem kunnen krijgen, dan zou ik het accepteren en bespaar je ook nog zijn salaris.

Moet er wel een extra doelman komen, want zelf zou ik Gorter ook laten vertrekken. Die gaat nooit wat worden voor Ajax, en het is tijd om door te selecteren. Ook als tweede doelman heb ik liever iemand anders. Misschien dat je dan een poging kan wagen bij Gaetan Coucke? Een 25-jarige Belgische doelman die uit zijn contract is gelopen bij KV Mechelen en afgelopen seizoenen ook eerste doelman daar is geweest en prima heeft gepresteerd.

En als je toch voor een Nederlandse-doelman wilt gaan: Kelle Roos. Ook uit zijn contract gelopen bij Aberdeen FC, 32-jaar en ook basisspeler geweest. Jeroen Zoet kan eventueel ook nog, maar heb dan liever Coucke of Roos die mij prima lijken als tweede doelman. Hoop overigens ook dat het contract van Pasveer verlengd zal worden.

Paar maanden geleden werd er gezegd dat Ajax en Pasveer eruit waren wat betreft een nieuw contract, maar sindsdien geen officieel bericht meer en binnenkort loopt ook hij uit zijn contract. Zou hem houden als 3de doelman en van wat ik van hem heb gezien is hij iemand die sowieso al bezig is met coachen van teamgenoten, dat is ideaal.

Tja ik kan me niet voorstellen dat Villareal bereid is miljoenen te betalen om een tweede keeper te kopen.

Ik denk dat hij ook komend seizoen gewoon op de bank bij Ajax te bewonderen is. Voor Ajax is een goede tweede doelman ook belangrijk.

26 juni 2024 om 17:59

Rulli is veel te duur om te behouden als reservekeeper. Die gaat Ajax gewoon verkopen hoor. Tuurlijk is hij een enorme luxe als tweede keeper maar zijn salaris weerspiegelt dat dus niet. Ook omdat Ajax weer geen CL inkomsten heeft. Dus dat is de makkelijkste positie om te gaan besparen.

26 juni 2024 om 20:15

Die jongen zit bij de Argentijnse selectie. Als ie voor weinig weg mag zullen er echt wel aanbiedingen komen.

Gewoon van de hand doen inderdaad. Rulli is te duur om te behouden als reservekeeper. Ramaj moet je gewoon het vertrouwen geven de aankomende jaren. Dan Gorter en Pasveer maar dan als reservekeepers. Rulli heeft helaas niet gebracht wat hij zou moeten. Toch nooit overtuigend geweest en had altijd wel van die rare slippertjes. Maar ja persoonlijk vond ik het ook al raar waarom je zoveel miljoenen in de winter wou uitgeven aan een 30-jarige keeper. Ook omdat ik Rulli persoonlijk nooit zo overtuigend vond bij Villarreal.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren