Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hans Kraay junior kijkt in de camera en deelt sneer uit na EK-duel: ‘Je hebt er een klerezooi van gemaakt bij Ajax’

Laatste update:

Sven Mislintat begint steeds meer te geloven in het aankoopbeleid dat hij bij Ajax heeft gevoerd. Dat heeft Hans Kraay junior vernomen, zo vertelt de spraakmakende televisiepersoonlijkheid in EK-praat van ESPN. De analist zelf wil daar echter niets van weten en wijst Mislintat op zijn miskopen namens Ajax.

Georges Mikautadze was dinsdag trefzeker namens Georgië in het EK duel met Turkije (3-1 nederlaag). Volgens Kraay is Mislintat steeds meer in de veronderstelling dat hij goed werk heeft verricht bij Ajax. “Ik hoor net dat Mislintat er steeds meer in begint te geloven, in zijn aankoopbeleid.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Vervolgens pakt Kraay de camera. “Meneer Mislintat, mocht u kijken, wij zijn Ávila niet vergeten. Wij zijn Sosa en Sutalo niet vergeten. Wij zijn Gaaei niet vergeten. En Mannsverk, Forbs en Tahirovic zijn we ook niet vergeten.”

Kraay heeft dan ook een duidelijke boodschap voor Mislintat. “Kortom: je hebt er een klerezooi van gemaakt bij Ajax.” Kraay denkt te weten waarom Mikautadze niet is geslaagd bij Ajax. “Hij paste niet zo goed bij Ajax. Nu speelde hij in een tweespitsensysteem en ik denk niet dat dit een alleenstaande nummer 9 is. Dit is geen kapstok.”

Van der Vaart


Mikautadze was dinsdagavond ook onderwerp van gesprek in Studio Fußball. Analist Rafael van der Vaart is nog altijd niet onder de indruk van de Georgische spits. “Volgens mij zei de commentator dat Sven Mislintat het tóch goed gezien had, maar dit is gewoon een toevalstreffer.”

"En het was geen Ajax-speler", verwijst Van der Vaart naar het tegenvallende halfjaar van Mikautadze in Amsterdamse dienst. De Georgische spits wist in negen duels namens Ajax geen enkele keer te scoren. Al snel volgde een terugkeer bij FC Metz, dat hem inmiddels dus aan Monaco heeft verkocht.

Pierre van Hooijdonk was een stuk milder voor de trefzekere Mikautadze. "Hij was elke keer bij het gevaar van Georgië betrokken. Hij is misschien toch niet zo slecht als we allemaal denken. Want hij was vanavond echt nadrukkelijk aanwezig. En dat is toch knap op dit niveau?"

Van der Vaart beaamt dat Mikautadze een ruime voldoende scoorde met zijn optreden tegen Turkije. "Maar bij Ajax liet hij het niet zien", zo klinkt het tot slot in de analyse over de Georgische doelpuntenmaker.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

'' Het is geen alleenstaande nummer 9. ''Intussen maakt hij als alleenstaande nummer 9 bij Metz 11 doelpunten in 17 potjes. Hij stond daar letterlijk op een eiland en was vooral op zichzelf aangewezen. Dat hij niet bij Ajax past lijkt te kloppen, maar hij heeft ook amper de kans gekregen. Mikautadze is veel beter dan de credits die hij krijgt en kreeg.

19 juni 2024 om 11:47

Mikautadze heeft veel talent, en hij had misschien prima bij Ajax kunnen werken.

Ware het niet dat er al 2 spitsen van meer dan 10 miljoen gekocht waren. Hoe je dan zo dom kan zijn om nog een 3e te kopen, terwijl sommige posities wel onderbezet zijn weet geen mens, en waarom niemand binnen de club daarvoor is gaan liggen is ook een mysterie.

19 juni 2024 om 11:52

Mikautadze is bij Georgie goed omdat alle aandacht gaat naar Kvaratschelia die is wel goed, heeft ook snelheid en een passeerbeweziging iets wat Mikautadze niet heeft. Keuze voor Mikautadze is niet gemaakt omdat Brobbey het gewoon goed deed, mikautadze kwam bij AJax te kort voor de vleugels en als supersub ook niet interessant genoeg dan was er wel Akpom die is wat impossanter. Ajax heeft alleen 1 fou gemaakt die terugkoopoptie had gewoon gesteld moeten worden op de aankoopsom en niet lager. Mikautadze is niet een erg goede spits en zie de potentie ook echt niet. Ja hij staat regelmatig op de goede plek dat is best handig voor een spits maar bij Ajax niet nodig als je Brobbey en Akpom hebt en hopelijk binnenkort Weghorst.

19 juni 2024 om 11:59

Mislintat heeft mijns inziens de fout gemaakt door Akpom als nummer tien te zien en daardoor nog een extra spits te halen. Mikautadze was overbodig maar die is door en bij Ajax echt misbruikt. Hij heeft niks van een vleugelspeler.

19 juni 2024 om 11:52

Maar wacht eens effe...alleen op een eilenad is niet wat je bij ajax staat. Daar sta je juist ingeklemd tussen je buitenspelers en een numemer tien met heel weinig ruimte van de tegenstander... Ik kan me voorstellen dat Mikautadze niet zo'n spits i. al hebben we dat niet kunnen testen want hij heeft niet echt de kans gehad (3 wedstridjen + in de basis bijv).
Er is naar mijn mening echter nog een grotere reden waarom het een slechte aankoop was. Je had al Brobbey en je had al Akpom. Waarom een derde nummer 9?
En waar ik al helemaal niet bij kan wat betreft wanbeleid bij Sjax. Je wil af van Kikautadze en Coneicaop van wie je niet zekr weet of ze echt slechte spelers zijn. Je weet dat deze jongens een goed siezoen kunnen draaien ergens anders met ook nog een EK aan het eind.
En dan ga je ze verhuren met een gelimiteerde overnamensom??? Wat is dat voor debiele gedachte. NU gaan zowel Metz als Porto tientallen miljoenen verdienen ipv Ajax. Aan dit soort dingen zie je pas wat een zooi het betsuurlijk is bij Ajax.

19 juni 2024 om 12:02

Ik denk inderdaad dat Mikautadze uiteindelijk gewoon niet bij Ajax paste. Het is geen spits voor de kleine ruimtes en hij heeft ook niet echt een bijzondere paasseeractie. En dat hij dan ook nog als derde spits wordt gehaald is helemaal kwalijk. Dat heeft Mislintat absoluut verkeerd gezien. Maar ik word in dit artikel nogal moe van Hans Kraaij. Die kraamt echt onzin uit. Als Mikautadze nou een ding juist wel is, is het een alleenstaande spits. Dat laat hij al een lange tijd bij Metz zien. Ook in het jaar daarvoor.

Verder volledig eens. Ik had nog wel geloof in Mikautadze en Conceicao. Net als dat ik nog steeds geloof heb in Forbs, Sutalo, en Mannsverk. In Avila zie ik het dan weer totaal niet zitten.

19 juni 2024 om 11:59

Je gelooft toch niet dat als hij op de training dagelijks zou hebben laten zien bij Ajax dat hij de vereiste kwaliteiten zou hebben dat ze hem niet zouden hebben laten spelen. Hij heeft in 6 wedstrijden niks laten zien. Zelfs de amateurs van USV Hercules kon hij het niet lastig maken. Wat in ieder geval blijft staan is dat hij een type aanvaller is dat totaal niet bij de speelwijze van Ajax past. Misschien dat hij in een twee spitsen systeem kan spelen bij een team dat op de counter speelt. Maar ook dat mag je een technisch directeur natuurlijk keihard aanrekenen dat je spelers haalt die totaal niet bij een club passen.

19 juni 2024 om 12:04

Daar zijn we het ook absoluut over eens. Hij heeft het niet laten zien en dat is hem aan te rekenen. Sprak alleen Frans, deed naar verluidt moeilijk en wilde niet aarden. Absoluut dat hij niet schuldvrij is. Verrevan zelfs. Maar als analist roepen dat hij geen alleenstaande spits is, is vrij bijzonder. Dan heb je hem nog nooit zien spelen.

19 juni 2024 om 12:06

En toch heeft die Duitser bij Ajax een hoop schade aangericht. Dan had Mikautadze uiteindelijk geslaagd, hadden we nog met een karrenvracht aan waardeloze spelers in onze mik gezeten. Het is prima dat mensen dit blijven benoemen, ook op televisie. Charlatans zoals deze Duitser zouden niet meer in de voetballerij aan de bak mogen komen.

19 juni 2024 om 12:13

Ik durf wel te zeggen dat een groot deel van die spelers gewoon prima terecht komt. Ook jongens als Gaaei en Tahirovic. Alleen in Avila geloof ik niet. De opbouw van de selectie was enkel een absolute puinhoop. Dat kunnen we hem absoluut aanrekenen.

19 juni 2024 om 12:16

Mikautadze had er net zoveel gemaakt als Brobbey nu gemaakt heeft.

19 juni 2024 om 15:02

Hij kreeg de kans, maar liet duidelijk zien dat hij zich niet wilde inzetten. Gewoon een mismatch met Ajax.

Ik heb het gevoel dat een groot aantal aankopen van Mislintat best wel een bepaalde waarde hebben. Voor sommige heeft hij te veel betaald maar anderen zullen hun geld echt wel opbrengen.

Maar of dit de spelers waren die ajax nodig had blijft de grootste vraag. Waarom bijvoorbeeld 3 centrum spitsen ? Waarom 3 linksbuitens in de selectie en geen enkele rechtsbuiten. Waarom zo weinig ervaring?

19 juni 2024 om 11:49

Je slaat de spijker op zijn kop superfarmers. Een aantal spelers beschikken best wel over kwaliteit, maar niet de kwaliteit die Ajax nodig had en er kon ook geen team van gemaakt worden. Grootste misser van de die Mislintat zijn niet de spelers die hij gehaald heeft maar de spelers die hij niet gehaald heeft terwijl dat wel kon: Dest, Lang en Schouten. Dus dat zou de vraag aan Mislintat moeten zijn.

19 juni 2024 om 11:55

Ik denk ook dat er van alle uitgaven van Mislintat nog een groot deel terugkomt. Akpom gaat winst opleveren zoals het er nu uit ziet en ik verwacht ook dat sutalo bij een goed EK met winst verkocht kan worden al wil ik hem eigenlijk wel eens zien spelen onder de Farioli hij heeft echt wel potentie. Mansverk en Tahirovic kunnen voor het zelfde geld weg en Forbs kan denk ik ook wel voor een redelijk bedrag weg omdat hij homegrown player voor premierleague is... Al denk ik dat forbs onder Farioli wel eens een andere speler kan worden.

Mikautadze had bij Ajax heus wel kunnen slagen. Hij heeft nooit 5 potjes achter elkaar als spits kunnen spelen. Zo valt er uiteindelijk voor meerdere aankopen wel wat te zeggen, het was heus niet zo slecht als menigeen doet vermoeden. Het collectief faalde gewoon. Hans Kraay krijgt het voor elkaar om zichzelf telkens te overtreffen wat irritant zijn betreft. Wat is die man vervelend en vol van zichzelf.

Je kunt een aankoop ook beoordelen over een langere periode en dus ook het functioneren van een Td.
Op basis van afgelopen seizoen zijn de tussenstanden voor zowat alle aankopen negatief te noemen,
Maar er zijn ook steeds aanknopingspunten waardoor je zou kunnen denken, zit er misschien toch iets in deze speler dat er uit kan komen?

Stel dat het er bij 4-5 van de aankopen van Mislintat toch uit komt dat het goede aankopen bleken, dan mag je ook best concluderen dat er te snel, in alle paniek, in de behoefte een zondebok aan te wijzen, toch weer verkeerde keuzes zijn gemaakt.

Bij elke TD zijn er wel aankopen aan te wijzen die niet brengen wat je ervan hoopte, maar die conclusie wil je toch ook niet te snel nemen lijkt me, er is immers geld in gestoken.

19 juni 2024 om 11:57

Yoda.... Mislintat had de opdracht om vorig seizoen een eredivisie waardige selectie te hebben, niet op de lange termijn. Daarnaast heeft hij dubieus gehandeld met bepaalde spelers en heeft hij alle scoutingsrapporten genegeerd.... dan is het toch duidelijk waarom hij weg moest?

19 juni 2024 om 16:08

Oftewel, hij deed hetzelfde als overmars, maar de resultaten van het team waren slechter.

19 juni 2024 om 20:53

Dat dubieuze is hooguit dubieus gebleven toch?

In een superkorte termijn denken zoals jij dat beschrijft moet hij inderdaad weg. Maar als het zo korte termijn (lees 1 competitie helft) moest, dan kon je evengoed geen TD aanstellen, maar gewoon de scoutrapprten pakken en je aankopen doen. Er is simpelweg heel veel besloten op de waan van de dag. In mijn optiek. Een TD afrekenen op een paar maanden…terwijl ik me kan voorstellen dat er nog muziek zit in Sutalo, Mannsverk, van de Boomen en dat een Akpom gewoon al waarde heeft bewezen. Mikautadze best kan ballen.

19 juni 2024 om 14:42

De aankopen waren ook waardeloos. Er komt meer kijken bij een aankoop dan alleen z'n potentie of kwaliteit. Zelfs als iedere speler na Ajax slaagt, is Mislintat afgegaan als een gieter. Het enige wat hij dan bewijst, is dat hij kwaliteit kan vinden. Echter is Mislintat funest voor het technische beleid en visie van een club als je hem die macht geeft. De man heeft simpelweg geen tactische kwaliteiten. Niet weinig of gemiddeld, maar gewoon niet. Dan ben je bij voorbaat niet geschikt als TD.

19 juni 2024 om 20:58

Sirius dat stuk van macht aan een man geven is idd slechte zaak. Maar hij heeft zichzelf dan ook niet aangesteld. Daar zat een idee achter. Een slecht idee. Maar als hij er goed in is kwaliteit te vinden..,nou ja. Wel lekker lijkt me

20 juni 2024 om 20:23

Klopt, maar dan hadden ze hem hoofd-scouting moeten maken.

Oprechte vraag: wat typeert nu een echte ajax speler dan?
Natuurlijk spelen omstandigheden een rol en het systeem waarin je speelt maar die gozer kan best ballen. Hem vervolgens "afschrijven" omdat het geen ajax speler is dat is toch te makkelijk?

19 juni 2024 om 14:08

Speler moet zo ie zo in een 4-3-3 systeem kunnen spelen. Een aanvaller moet goed in de kleine ruimte zijn en een verdediger moet goed kunnen opbouwen en met veel ruimte in de rug kunnen spelen. Daarnaast moet er omgegaan kunnen worden met een bepaalde druk.

Fijn voor al die andere spelers die hij noemt als ze volgend jaar weer een interview moeten doen met deze lapzwans. Ik mis de tijd dat journalisten hun eigen mening gewoon voor zich hielden. Vooral als die mening afkomstig was van zulke simpele aandachtstrekkers als Hans Kraay.

Mikautadze had een Suarez type kunnen zijn voor Ajax en die heeft het toch niet onaardig gedaan. Uiteindelijk is het geen match omdat die jongen louter Frans praat en Ajax hem aan zijn lot heeft overgelaten (wat ze wel vaker doen met spelers). Je kunt Mislintat verwijten dat hij alleen naar de kwaliteiten van Mikau gekeken heeft maar niet mens achter de speler heeft bekeken .

Op zich zou je dat ook wel zo kunnen stellen, een aantal aankopen zijn te duur geweest, maar de meeste spelers hebben potentie en transferwaarde.
Echter vergeet hij even dat sommige spelers totaal niet bij Ajax paste en niet de spelers waren die de trainer wilde hebben. Mikautadze is daar het perfecte voorbeeld van, op zichzelf een goede speler die het niveau heeft voor Ajax. Echter had Ajax Brobbey al en haalde ook nog eens Akpom. Dan zou Mikautadze vanaf rechts kunnen komen, maar daar heeft hij amper de kans gekregen.

Tevens zijn veel spelers slachtoffer geworden van de machtsstrijd tussen trainer en technisch directeur, waardoor er nooit een goed beeld zal komen of de spelers oprecht een meerwaarde hadden kunnen worden voor ajax.

Mikautadze is echt wel een goeie voetballer. Maar geen vleugel aanvaller en ook geen spits als aanspeelpunt. Hij is veel bruikbaarder in de ruimte met mensen die hem diep kunnen sturen. Paste daarom totaal niet bij Ajax. Je zag dat hij zelfs tegen de amateurs daardoor geen potten kon breken. Daarnaast vermoed ik dat zijn houding ook niet echt mee hielp. Maar misschien kwam die houding wel omdat hij totaal ongelukkig was op het veld.

Als een amateurtrainer van Hercules een team kan smeden dat Ajax kan verslaan, dan zou een beetje coach van Ajax een team moeten kunnen smeden van de Mislintatverzameling aan spelers. In mijn beleving heeft Maduro dat precies 1 helft voor elkaar gekregen uit bij PSV. Er voor en er na was het het hele seizoen een elftal aan spelers maar was er geen team. Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat Ajax 5e is geëindigd met nog steeds zo veel kwaliteiten aan boord, ook al zijn Hato en Brobbey de besten en daarmee lange na niet het nivo van de Kluiverts, Van Bastens, Seedorfs en Davidsen. Een vaderfiguur a la Ron Jans was zeker 3e geworden dit seizoen, (oosting ook) en dat was ook het hoogst haalbare geweest.

Krijg plaatsvervangende schaamte als ik Kraay zo hoor blèren, waarom en voor wie? Hij werkt niet voor Ajax, Mislinrat kijkt niet en we weten het nu toch allemaal wel? Overigens denk ik dat de nieuwe trainer Mikau er graag bij had gehad.

Zelfs als de aankopen het elders slagen, kan Mislintat maar beter z'n mond dichthouden. Als TD heb je niet alleen de verantwoordelijkheid op kwaliteit binnen te halen, maar nog meer om een goed team te smeden. Je hebt Brobbey en haalt twee spitsen voor veel geld, je hebt alleen maar voetballende middenvelders en haalt daar doodleuk nog drie voetballende middenvelders bij, je hebt geen rechtsbuiten en besluit er ook geen te halen en als klap op de vuurpijl haal je ook nog eens twee backs die alleen maar kunnen aanvallen en totaal geen verdedigende kwaliteiten hebben.

Er was werkelijk sprake van een technisch-tactische overweging van 0. Zelfs bij incapabele Td's zie je vaak nog wel een lijn in het aankoopbeleid, maar bij Mislintat was daar geen enkele sprake van. Dat heb ik nog maar heel weinig voor zien komen. Mislintat is gewoon een scout. Dat zal hij ook vast goed kunnen, maar hij is in niets een TD die het beleid uit kan stippelen. Hij weet niet welke trainer bij welke ploeg hoort en hij weet niet hoe hij een selectie samenstelt op basis van een visie. De man heeft buiten het vinden van kwaliteit niets wat een TD hoort te hebben.

En Steijn dan, Hans. Wij zijn Steijn ook niet vergeten.

Ik vind Georges Mikautadze wel een type Suarez . Jammer dat hij geen vertrouwen en tijd heeft gekregen en toen hij in de basis stond het niet liet zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren