Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Jorrel Hato vraagt Ajax oude bekende te halen; club geeft vooralsnog geen gehoor

Laatste update:

Toen Jorrel Hato in maart van dit jaar zijn contract bij Ajax verlengde, heeft hij zijn werkgever gevraagd Winston Bogarde opnieuw aan te stellen. Dat meldt De Telegraaf woensdagavond. "Daar is (vooralsnog) geen gehoor aan gegeven", zo klinkt het.

Om optimaal voorbereid te beginnen aan het komende seizoen, trainde Hato de afgelopen weken samen FC Utrecht-speler Ryan Flamingo. Dat deed het tweetal onder leiding van Bogarde, zo weet de Amsterdamse ochtendkrant.

"Bij diens contractverlenging tot de zomer van 2028 heeft Hato aangegeven Bogarde graag bij de club te zien terugkeren als specialistentrainer voor de verdedigers. Daar is (vooralsnog) geen gehoor aan gegeven", zo schrijft Jeroen Kapteijns.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Bogarde vertrok aan het einde van het seizoen 2021/22 bij Ajax, ondanks dat zijn contract nog een jaar doorliep. Naar eigen zeggen heeft hij nooit van de club te horen gekregen wat de reden voor zijn vertrek was.

"Ik heb alleen een mededeling gekregen, dat er geen plek meer voor me was", zo vertelde Bogarde april 2023 bij het Ziggo Sport-programma Rondo. "En het was ook niet zo dat ze wilden kijken naar een andere positie voor mij, nee: ik moest helemaal weg. Uit het niets ben ik bij het grofvuil gezet. Dat steekt me wel heel erg."

Hato wil de coach dus alsnog zien terugkeren bij Ajax, maar zover lijkt het niet te komen. Bogarde's laatste klus was in Turkije.

Tussen juli en september 2023 was de geboren Rotterdammer negen wedstrijden lang de assistent van Patrick Kluivert bij Adana Demirspor. Bogarde liet daar zijn contract na 66 dagen ontbinden, want de samenwerking 'was het niet wat hij gehoopt had'.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk met hem vele andere die Winston graag zien terug komen. Wel benieuwd wat de reden was waarom hij weg moest?

19 juni 2024 om 21:57

Destijds ging het verhaal dat hij geen specialisten trainer meer wilde zijn maar assistant van de hoofdcoach.

Hij wilde toen een gesprek met de directeur. Dat gesprek ontspoorde nogal waarna hij de bons kreeg.

19 juni 2024 om 22:34

Vlak na Overmars kwamen er ook geluiden over bepaald gedrag richting een vrouw, dat kom Ajax er waarschijnlijk niet bij hebben, ook al had men geoordeeld dat het in de privesfeer was.

19 juni 2024 om 22:55

Ach, beetje hang naar goede tijden. Eerst was ten Hag de grote architect, toen Schreuder, en nu denkt menigeen dat het Bogarde was. Ongetwijfeld prima werk verricht, maar vast niet dusdanig beter dan een Reiziger, en toen ging t achterin ook niet geweldig. Zonder kwaliteit op het veld is het simpelweg lastig.

19 juni 2024 om 23:58

Bogarde had wel de verdediging dicht. Kunnen we afgelopen seizoen niet echt zeggen.

20 juni 2024 om 07:33

Verschil is wel dat het bij Bogarde veelal de spelers zelf die aangeven dat hij een belangrijke rol speelde en wij vooral de resultaten op het veld zagen.
Heb toch het idee dat de beste man iets kan brengen waar veel (jonge) spelers iets aan hebben. Zie dan ook totaal geen reden waarom je als Ajax daar niet nog eens over na moet gaan denken na de gatenkaas van de periode na Bogarde.

20 juni 2024 om 07:40

Het scheelt nogal als je De Ligt, Blind, Tagliafico en Mazraoui er hebt staan of als je het met Gaaei, Sutalo, Hato en Martha moet doen…

20 juni 2024 om 11:17

Nee dat scheelt helemaal niets. Ook als assistent van jong Ajax zette hij een Dijk van een verdediging neer, met mindere namen.

Van soeverein bij standaard situaties naar uiterst kwetsbaar bij standaard situaties. We moeten de inbreng van Bogarde niet overdrijven, maar zeker ook niet bagatelliseren. Onder hem werden verdedigers gewoon echt beter, harder en slimmer. Inmiddels zien we verdedigers wekelijks dezelfde fouten maken, Sutalo die dagelijks gecoached wordt door Bogarde die slappe instelling kwijt zijn. Een Gaaei zou een immense ontwikkeling doormaken waarbij hij de omslag maakt van aanvallend verdedigen en denken als een aanvaller naar denken als een verdediger en ook op die wijze verdedigen. Helemaal omdat Bogarde zelf een soortgelijke transitie heeft doorgemaakt.

19 juni 2024 om 23:41

Het verhaal gaat dat hij niet persé weg moest, maar alleen mocht blijven als jeugdtrainer. Hij wilde Jong of bij het 1e blijven.

20 juni 2024 om 10:08

"ik denk met hem vele andere die Winston graag zien terug komen. Wel benieuwd wat de reden was waarom hij weg moest? ".

Bogarde heeft zich in de privésfeer schuldig gemaakt aan ernstig grensoverschrijdend gedrag met als gevolg dat het slachtoffer professionele hulp nodig had. Dat kon Ajax er na het wangedrag van Overmars natuurlijk niet ook nog eens bij hebben en daarom heeft men afscheid van hem moeten nemen. Dat had niets met zijn functioneren als trainer te maken, daar was men zeer tevreden over. Ajax zit nog steeds in een traject om het veiliger te maken op de werkvloer en er loopt volgens mij ook nog steeds een onderzoek. En dus is het zo goed als uitgesloten dat de club Bogarde zal gaan terug halen, ik verwacht eerlijk gezegd niet dat we die ooit nog terug gaan zien bij Ajax.

Een mannetje van net 18 vraagt dit soort dingen. Op die leeftijd werkte ik in een supermarkt en durfde ik de baas 0,0 tegen te spreken, Hij weet het beter punt.

Deze generatie gaat gewoon bij een contract bespreking dit soort dingen benoemen. Wauw.

19 juni 2024 om 21:53

Verschil met Hato is dat er voor jou 1000 anderen waren. Ik vind het vooral heel sterk van Hato om dit aan te geven. Feit is dat de verdediging niet al te best staat.

19 juni 2024 om 22:47

Dat is zeker waar. Misschien is de vergelijking niet heel goed met mijzelf. Blijf wel bij het punt dat ik het nog steeds bijzonder vind dit te doen bij een contract bespreking.

20 juni 2024 om 02:40

Zo lang het mag moet hij dit vooral doen en anders lekker een overstap maken naar een ander club binnen Nederland of er buiten.

20 juni 2024 om 10:31

Zie dat heel veel mensen het niet met mij eens zijn. Als er zoveel zijn dan moet je iig je mening is bekijken en evt. herzien.

Denk dat ik er iets genuanceerder in moet staan, Iemand die aan zich zelf wil werken top. Ook als die dit zelf aangeeft.

Zolang die dit niet als contract eis heeft gebruikt neem ik mijn woorden terug.

20 juni 2024 om 11:25

@karimbu,

Chapeau en goede nuancering. Het is inderdaad juist heel sterk om als 18 jarige te weten dat je nog veel te leren hebt en daar de juiste mensen voor weet te vinden.
In plaats van gaan zweven over hoe goed hij wel niet is, is meneer duidelijk gefocust op zijn ontwikkeling om nog beter te worden. Dit doet mij meer denken aan een Cristinano Ronaldo en een de Vrij dan aan een Neymar of Misehouy die met hele rare eisen komen tijdens contract onderhandelingen.

20 juni 2024 om 11:52

Goed te zien dat mensen bereid zijn hun ongelijk toe te geven en/of hun mening bij te stellen. Dat siert hem. Kunnen velen - ik zal geen namen noemen - nog wat van leren.

En inderdaad, erg goed van Hato dat hij dit heeft aangegeven. Zeker voor een knul van 18, dat vergt toch zelfkennis en durf.

Ik snap dat de privé-kwestie van Bogarde voor Ajax lastig is, zeker gelet op het tumult van de recente jaren, maar de deur lijkt me niet definitief gesloten. Ik weet niet wat Bogarde sindsdien heeft gedaan met de situatie, maar met een goede onderbouwing zou zijn terugkeer te verdedigen moeten zijn.

19 juni 2024 om 21:56

Een jonge veelbelovende verdediger vraagt om begeleiding van een specialisten trainer om z'n belofte waar te maken. Wow echt shocking inderdaad.

19 juni 2024 om 22:19

Ja, super knap hoe mensen echt van ieder bericht een heerlijk negatief sausje erover te gooien... ik denk zoals vaak dat de reactie van karimbu meer over hem zegt dan over Hato

19 juni 2024 om 22:28

Die instelling is juist te prijzen vind ik. Waren er maar meerdere spelers bij Ajax die zichzelf op die manier graag verder ontwikkelen. Ik zie een Rensch dit bijvoorbeeld nooit doen. Mooi dat Hato dat initiatief neemt en dat op die leeftijd.

19 juni 2024 om 22:46

Vertel mini lens, Wat zegt dat over mij?

Ik volg Ajax al sinds 1996 en heb nog nooit zo.n verwende selectie gezien als dit jaar. Met mannetjes die denken de wereld te zijn. Dit volgt gewoon totaal in de lijn van dit jaar.

Je mag best aangeven dat je extra training wilt. Maar bij je contractonderhandelingen vind ik dit wel behoorlijk apart.

19 juni 2024 om 22:59

Je hebt absoluut gelijk dat de selectie dit seizoen enorm zwak was, mentaal. Zo'n Wijndal manier van denken, jezelf wel goed vinden of doen alsof, maar weinig presteren en weinig echt doorzettingsvermogen tonen. Echter kregen ze ook wel weinig begeleiding of slechte begeleiding en moesten ze presteren onder moeilijke omstandigheden, bij een club in crisis waar zo ongeveer alles fout ging.

19 juni 2024 om 23:02

Dit verwende mannetje ging tot voor kort en misschien nog steeds wel , gewoon iedere dag met de trein op en neer. Dat er veel voetballers en voetballertjes verwende mannetjes zijn ben ik met je eens, over Hato heb ik echter een andere mening.

19 juni 2024 om 23:02

Jep. En ik ben echt voor extra trainingen hoor. Alleen als knaapje van 18 dit bij je contract onderhandelingen bespreken vind ik gwn niet helemaal oke.

19 juni 2024 om 23:05

Dat mag Niels. Ik vond hem aan t einde van t jaar ook echt heel laks en matig. Maar tis gwn de algehele malaise die ik niet meer trek.

19 juni 2024 om 23:36

Karimbu ik denk toch dat we kunnen stellen dat je de plank compleet mis slaat.

19 juni 2024 om 23:38

Maar karimbu, uiteindelijk heeft Hato zijn contract verlengd en is Bogarde niet gekomen. Je maakt er een punt van dat hij iets vraagt. Vragen staat vrij toch? Het is geen harde eis van hem geweest. Wat is er mis met een verzoek voor een andere vorm van persoonlijke training?

20 juni 2024 om 00:16

Die jongen wilt zich graag verder ontwikkelen en toen met bogarde leerde die misschien meer van dan een schreuder stein en schip. En idd misseva88 hij heeft het gewoon netjes gevraagd in plaats van te eisen. Om zon mishouy als voorbeeld te nemen die eiste speelminuten in het 1e dan is dit toch heel anders idd. Ik denk persoonlijk dat bogarde er zeker wel mee voor gezorgd heeft dat toen de verdedigers stapje voor stapje vooruit zette

20 juni 2024 om 02:46

Vraagje aan Karimbu, vind jij Bogarde een waardevolle "specialisten trainer"?

19 juni 2024 om 21:57

Wat voor een rare uitspraak is dit nou weer? Ten eerste vind ik het juist klasse en volwassen dat hij eerlijk aangeeft wat er beter kan, niet alleen voor zijn eigen ontwikkeling maar ook voor de rest van de verdedigers. Ten tweede ga je een talentvolle profvoetballer die x-miljoenen waard is voor een club vergelijken met een 18 jarige in de supermarkt?

19 juni 2024 om 22:03

Vind het juist sterk van Hato, tekent hem dus echt dat hij zijn talent wil laten floreren en keihard wil werken met mensen die verstand van het vak hebben (want Bogarde is toch wel top als het gaat om een verdeding te schaven en op te poetsen).

19 juni 2024 om 22:14

Dit is juist top van Hato en geeft aan dat hij beter wil worden. In plaats van een grof buiten proportioneel salaris vraagt Hato om een trainer die hem beter maakt. Sterker nog een trainer die heeft laten zien de hele defensie beter te maken. Ik heb geprobeerd je te begrijpen , maar hoe je dit als iets negatiefs kan neerzetten is mij een raadsel.Als Ajax dit beloofd heeft moeten ze dat nakomen. Maar die gladde Italiaan zal liever zijn eigen staf meenemen. Ben benieuwd!

19 juni 2024 om 22:31

Wanneer hijdit heeft gevraagd zie ik hier weinig problemen ik, wanneer hij dit eist dan zou het vreemd worden. Bij vragen geeft hij aan waar volgens hem verbetering mogelijk is, is juist alleen maar goed ...

19 juni 2024 om 22:56

je weet helemaal niet hoe dit in details is gegaan, hij wil gewoon zichzelf ontwikkelen en daarbij heeft hij een punt gewoon, en hij is de toekomst van dit ajax

19 juni 2024 om 23:09

Of deze generatie snapt 'nee heb je, ja kun je krijgen' wat beter.
Maar vooral:hij vraagt niet om een bizar salaris of om privileges, hij vraagt om een trainer waar hij denkt beter van te kunnen worden. Goede mentaliteit zou ik zeggen.

19 juni 2024 om 23:24

Hij heb wel gelijk, met bogarde staat het verdedigend wel beter , goeie coach

20 juni 2024 om 07:34

andre14 ja maar kwam dat door bogarde of door de verdedigers? Dat weten we natuurlijk niet.

20 juni 2024 om 07:33

karimbu hij is bezig topsporter te worden/zijn. Dan is je omgeving en begeleiding heel belangrijk. Dat hij dit aangeeft vind ik juist heel volwassen.
Aannemen dat mensen het beter weten omdat ze ouder zijn of meer ervaring hebben is trouwens oliedom. Want zo gaan we misschien wel voor meerdere generaties dingen verkeerd doen. Dat lijkt me juist iets positiefs van deze nieuwe generatie.

20 juni 2024 om 09:45

Lekker belangrijk wat voor pussy jij was toen je 18 was, hij is een man in tegenstelling tot jou

21 juni 2024 om 10:06

Ik snap helemaal wat je bedoeld en ik zit er ook wat dubbel in. Aan de ene kant heel mooi dat deze generatie beter voor zichzelf op durft te komen.

Maar aan de andere kant zijn waarden als gewoon je mond houden, je concentreren op jezelf en doen wat er van je verwacht wordt naar mijn mening ook veel waard.

Jammer dat Bogarde nog steeds niet terug is gehaald.

19 juni 2024 om 22:10

Denk zelfs dat zijn vertrek symbool staat voor het in storten van Ajax na Schreuder en Steijn. Verdedigend niets meer van over gebleven.

Dat Bogarde niet is teruggehaald blijft wel bizar hoor. Zeker na dat hele Kaltenbach debacle had je hem allang terug moeten halen. Dan daarna 600k te betalen om Maduro los te weken bij Almere met die Bakkati. En hem een jaar later weer gratis naar diezelfde Almere te laten vertrekken. Blijft bizar omdat Bogarde toch wel zijn aandeel had en iedere verdediger lovend over hem was. En laat het nou net zo zijn dat de verdediging van Ajax de laatste twee jaar zo lek is als een mandje.

19 juni 2024 om 22:07

Hij was toch ook betrokken bij een zaak met grens overschrijden gedrag? Volgens mij is dat de reden. Anders is het vrij bijzonder inderdaad.

19 juni 2024 om 22:35

Oh dat heb ik niet meegekregen. Ja dan is het wel logisch.

20 juni 2024 om 00:12

Zelf zei hij een gesprek met Van der Sar te hebben aangevraagd en dat het daar mis ging. Weet even niet meer of het bij Rondo of Tussen de Palen was, maar je hoort vaker dat Edwins people managing skills niet echt je van het waren. Hij voelde zich zo in zijn eer aangetast dat hij niet terug naar Ajax wil. Weet even niet meer of het per se kwam doordat zijn ambities hoger lagen dan Ajax hem kon geven, daar begon het mee. Maar Van der Sar heeft hem, voor zijn gevoel, als een stuk stront behandeld, dat was duidelijk.

Was bogarde ook niet helemaal schoon mbt grensoverschrijdend gedrag?!

Veel spelers waren in ieder geval lovend over zijn training skills.

19 juni 2024 om 22:15

Klopt, dat is ook de reden dat hij niet meer terug zal komen. Terecht ook. Genoeg specialisten die Hato ook kunnen helpen.

19 juni 2024 om 23:02

Terecht ook zeg je, maar dat weten we niet. Het speelde in de privé sfeer dus niet op werk en er is voor zover ik weet nooit een publiekelijke veroordeling geweest oid. Correct me if I'm wrong, maar dan kan je nooit zeggen of het terecht is dat Bogarde weg moest.

19 juni 2024 om 23:06

Aannames.. nooit veroordeeld of iets over bekend gemaakt.. dus puur suggesties.

20 juni 2024 om 12:32

Rado55 voor mijn gevoel heb ik er hier een uitgebreid artikel over gelezen met ook quotes van bogarde zelf. Maar was al poosje geleden, dus kan het mis hebben.

hier hoop ik al een tijdje op.

Ik kwam hier na de titel eigenlijk om een verhaal af te steken van "hoe duft dit overschatte talent dat iedere wedstrijd een doelpunt weggeeft zich met het aankoopbeleid bezig te houden." Maar nee, hij heeft volkomen gelijk. De technische staf en begeleiding klopt al jaren niet meer bij Ajax. Laten we aub zo snel mogelijk die Bogarde terughalen om de defensie zo goed als mogelijk te repareren. Want het leek werkelijk nergens op dit seizoen. Niet qua organisatie, maar ook persoonlijk lijkt niemand zich te ontwikkelen.

Hato heeft dit goed gezien. Belachelijk dat Ajax wel figuren als Kaltenbach en Valkanis aanstelt maar een daadwerkelijke specialist als Bogarde links laat liggen. Zo'n beetje iedere centrale verdediger van de laatste jaren was positief over Bogarde, van Alderweireld tot aan Timber. Haal hem gewoon terug.

Nou elke huidige verdediger bij Ajax is gebaat bij de wijze lessen van Bogarde. Jammer dat de club hem vorig jaar geloosd heeft, want we ook terug zagen in het verdedigingswerk.

En nog eens een keer jammer dat de club zulke belangrijke signalen van hun spelers niet oppakken... Hun trots zit blijkbaar in de weg...

Sinds het vertrek van Bogarde is de verdediging van Ajax los zand. Nu hoeft er geen causaal verband te zijn, maar het is wel opvallend. Hij heeft vrij resoluut gezegd niet terug naar Ajax te willen. Kan zijn dat door de mutaties in de top hij daar op terugkomt. Maar als het zo'n vakman is snap ik niet dat een andere club hem niet oppikt. Ajax stond echt als een huis achterin toen hij er was. En heeft verdedigers aan Juve, Arsenal, en United geleverd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren