Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Journalist reageert zich via X af op Kevin De Bruyne nadat middenvelder hem dom noemt: ‘Verwend nest’

Laatste update:

De emoties liepen maandagavond hoog op nadat België werd uitgeschakeld door Frankrijk (1-0) op het Europees kampioenschap. Aanvoerder Kevin De Bruyne noemde de journalist Tancredi Palmeri tijdens het weglopen ‘dom’, nadat de Italiaan een vraag had gesteld over de Belgische ‘Gouden Generatie’.

De Bruyne kreeg na afloop van de nederlaag tegen Frankrijk de vraag of het pijn deed dat de ‘Gouden Generatie’ van de Rode Duivels niets heeft gewonnen. De middenvelder van Manchester City zat daar duidelijk niet op te wachten. “Wat is een Gouden Generatie?”

Palmeri antwoordde vluchtig. “Die van jullie.” Dat antwoord viel verkeerd bij De Bruyne. “En jij wil zeggen dat Engeland, Frankrijk, Duitsland en Spanje de afgelopen jaren geen Gouden Generatie hadden?”

Tijdens het weglopen snauwde De Bruyne in het Engels na: “Stupid!” Dat woord is bij Palmeri in het verkeerde keelschat geschoten. “Haha Kevin De Bruyne noemde mij zojuist dom. Hier is een boodschap voor jou!”

“De Gouden Generatie die je noemde, Engeland, Frankrijk Duitsland en Spanje, hebben allemaal een finale bereikt. Je bent een typische voetballer die alleen maar vragen wil over hoe goed je bent. Verwend nest”, aldus Palmeri.

De Milaanse journalist Palmeri werkt voor verschillende media. In zijn bio op X valt te lezen dat hij werkzaamheden verricht voor onder meer Sportitalia, CNN en Al Jazeera. In het verleden was Palmeri actief bij het vooraanstaande La Gazzetta dello Sport en beIN Sports.

De Bruyne liet tegenover Sporza weten nog geen besluit te hebben genomen over het voortzetten van zijn interlandcarrière. "Het is nog te vroeg om te beslissen of ik doorga bij de nationale ploeg. Het is een druk, speciaal seizoen geweest voor mij. Ik moet mijn lichaam nu laten rusten. We gaan over alles nadenken en na de zomer volgt een beslissing", aldus de 33-jarige sterspeler.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ach gut, een gefrustreerde journalist die zelf iets te veel supporter is en uit is op sensatie. Nederland is zo te zien niet de enige die ze heeft

2 juli 2024 om 09:59
0

Nou inderdaad zeg. Kan zo te zien ook wel eens een pizzaatje overslaan.

Aangaande de gouden generatie van België heeft de Belgische bond ook een groot aandeel gehad in het falen. Als je c-trainers als Wilmots, Martinez en Tedesco aanstelt dan flikker je alle ambities uit het raam.

2 juli 2024 om 10:13
0

Waarschijnlijk het zelfde probleem als bij Nederland dat een bondscoach een stuk minder verdienen dan bij een club. Dus dan krijg je niet de beste trainers.

2 juli 2024 om 10:49
0

En wij hebben Koeman. Zo krijgt ieder land wat haar toekomt;-))) B-garnituur!

2 juli 2024 om 11:07
0

Is Ten Hag wel een goede trainer? Staat lager aangeschreven dan Koeman.

Wat maakt een goede trainer. Deschamps van Frankrijk? Vind ik persoonlijk een waardeloze trainer die met zo'n sterrenensemble veels te behouden speelt. Pakt deze trainer prijzen door zijn behouden tactiek, of maakt het niet uit wie je bij Frankrijk voor de groep zet? Idem dito voor Spanje.

Portugal pakte ook eenmaal een prijs door pas in de finale een vooraf favoriete tegenstander voor de eindoverwinning te treffen. Dat geluk moet je ook hebben.

Van Marwijk staat bij mij hoog aangeschreven door de UEFA winst met Feyenoord en de WK-finale in 2010. Hij zette de juiste poppetjes op de juiste plek en de wissels pakte goed uit. Maar 2 jaar later was het huilen met de pet op. Zelfde groep, andere hierarchie.

Wie zou jij voor de groep zetten en staat die gene ook open voor het bondscoachschap? Een Slot wilt echt nog geen bondscoach worden. Mark van Bommel? En anders een buitenlandse coach, welke?

2 juli 2024 om 11:58
0

Peter Bosz

2 juli 2024 om 15:56
0

De Belgische bond heeft in tegenstelling tot bonden in sommige andere landen geen quasi onbeperkt budget. Dan moet je wel in die categorie gaan zoeken.

2 juli 2024 om 10:11
0

Uit op sensatie... dat lijkt inderdaad wel de kern van journalistiek dit EK. Praktisch elke journalist is uit op een smeuige uitspraak voor in de titel zodat mensen er op klikken, inclusief deze website overigens. Een sneue afslag die de journalistiek neemt. Maarja, money talks.....

Tja, niet slim van de Bruyne. Al moet ik zeggen dat de journalist hier ook wel heftig reageert, die heeft natuurlijk ook wat frustraties als Italiaan.

2 juli 2024 om 10:11
0

Nou ja, volgens mij wil hij gewoon zeggen dat er maar één team kan winnen en een gouden generatie dus niet zoveel zegt als er nog vier, vijf andere gouden generaties zijn.

2 juli 2024 om 11:02
0

Ik snap anders de journalist helemaal... natuurlijk kan er maar één winnen. Maar de Belgische 'gouden generatie' heeft geen enkele finale gehaald. Sterker nog slechts 1 keer een halve finale. De rest allemaal ervoor al uitgeschakeld.

Verder snap ik dat Gouden Generatie van België verhaal nooit helemaal... ja zitten paar (zeer) goede spelers tussen, maar het gros is toch gewoon middelmaat, misschien net wat bovengemiddeld? Maar dat zit er praktisch in elk land wel. Als je kijkt naar onze teams in 2010 of 2014 zaten er nog veel meer spelers in die beter waren... en dit noemde wij toch ook geen gouden generatie? Ikzelf denk bij Nederland dan eerder de teams uit de jaren 80 en 90... en misschien nog begin '00s.

2 juli 2024 om 11:22
0

Dat is dus wat De Bruyne ook zegt. De andere landen hadden/hebben ook een geweldige generatie die zelfs beter waren/zijn. De Gouden generatie van België is voornamelijk door journalisten en voetbalfans bedacht.

Gelul van een journalist weer. Als je je werk een beetje doet dan kom je met een andere vraag dan dat inmiddels al jaren geleden uitgemolken Gouden Generatie verhaal van België. KdB zei meermaals dat België met een plan te werk is gegaan dat volgens hem een goed plan was. Vraag hem dan wat dat plan was? Vraag hem wat de tactische insteek was om Thielemans op de bank te houden. Vraag hem of er niet meer voetballend vermogen in had gemoeten ipv het eeuwige Lukaku-met-de-rug-naar-de-goal.

KdB verwend nest? Ik denk eerder Tancredi onvoorbereide amateur.

2 juli 2024 om 10:00
0

Riooljournalistiek en als je dan ziet waar hij allemaal heeft gewerkt. Schande dat er geen echte vragen meer zijn

Belgie had wel een generatie die minstens een finale hadden moeten halen in al die jaren. Maar ik weet niet eens of je het de spelers moet aanrekenen. Ik heb mij altijd verbaast over de coaches die ervoor stonden en voetbal op een manier wilden spelen die nergens op leek. Dus ze kunnen beter de de organisatie en coaches blamen.

2 juli 2024 om 09:51
0

Ach, je kunt zelf een mooie generatie hebben en toch niets winnen. In 1998 en 2000 was Nederland misschien wel het sterkste landenteam van de wereld, maar haalden wij geen finale omdat we 2x op penalties in de halve finales eruit werden geknikkerd. Shit happens. Het is niet dat andere landen koekenbakkers zijn.

2 juli 2024 om 10:05
0

Vooral 2000 was enorm teleurstellend. Italië helemaal weggespeeld, 2 penals gemist in reguliere speeltijd en dan de penaltyserie verliezen. Terwijl we Frankrijk in de poule al eens hadden verslagen (die later wonnen van Italië)

2 juli 2024 om 10:06
0

Precies, haha. Ik wilde net beginnen over 98 en 2000. Wat waren wij enorm goed. Dat was het allerbeste Nederlands elftal ooit. Maar we hadden pech – heel veel pech.

2 juli 2024 om 10:23
0

Beter dan NL in de jaren '70?

2 juli 2024 om 10:29
0

Zoveel penalties missen, is geen pech.
Oranje was mentaal niet sterk genoeg.

Kunnen wij die journalisten niet gewoon bannen?
Als je niets fatsoenlijks weet te vragen, hou dan gewoon je mond dicht!
Dit zijn toch enorme respectloze vragen aan iemand die net op het nippertje uit het toernooi is geknikkerd.

En ik snap dat de adverteerders tegenwoordig allemaal op klikjes afrekenen (niet kijkend naar de kwaliteit van deze klikjes), maar doe daar dan wat aan!
Want volgens mij kun je als adverteerder beter minder vaak zichtbaar zijn, maar wel langer en in een juist Umfeld. Dat doet veel meer met je merk. Dan kunnen we ook weer fatsoenlijke journalisten loslaten met normale, inhoudelijke vragen.

2 juli 2024 om 10:38
0

Het jammerlijke van journalistiek vandaag de dag is dat alles snel-sneller-snelst moet. Wie leest nog een prachtig wedstrijdverslag in de krant op maandag? Of een achtergrondverhaal? Het is nu alleen maar clicks scoren en advertentiegelden binnenhalen. We leven met ‘het internet’, een medium waar uiteindelijk niemand om heeft gevraagd maar wel binnen een generatie ons hele leven beïnvloedt.

Top van Kevin. Mag wat mij betreft wat vaker van leer trekken a la Van Gaal.

Ik snap de reactie van de journalist, alleen vind ik dat je er ook oog voor kunt hebben dat de Bruyne net is uitgeschakeld op een toernooi en gefrustreerd is.

Als je echt praat over een gouden generatie is een finale halen in mijn ogen ook geen succes.
Een Frankrijk een Engeland hebben beide zoveel kwaliteit op papier dat ze met de wissels zelfs de finale kunnen halen, beetje een nare reactie vind ik.

Ach gut, weer zo'n journalist die zichzelf erg interessant vind. Is het opeens een trend geworden dat sportjournalisten zich allemaal op de voorgrond moeten gaan profileren. Doe gewoon je werk, namelijk verslageving van het voetbal. Je persoonlijke vetes daar zit niemand op te wachtne

Kevin doet hier toch het enige wat juist is? Natuurlijk is het teleurstellend dat België met zoveel kwaliteit uiteindelijk geen prijzen heeft weten te winnen. Er zal weer opnieuw gebouwd moeten worden. Maar laten we nu niet doen alsof er voor de Belgen geen concurrentie was. Deze journalist ontbeert het aan kennis en respect dat hij met dit soort vragen op de proppen komt nadat België strijdend ten onder is gegaan tegen een Frankrijk dat zomaar dit toernooi zou kunnen winnen.

Wel droog, de journalist is verbaal niet sterk genoeg om direct met een antwoord te komen, dus heeft hij 2 uur lang dedicated aan een response gewerkr, en nu voelt hij zich the man omdat hij Kevin de Bruyne op zijn plek heeft gezet lol.. in het vak journalisme is er geen ruimte voor ego.

Het is geen eens duidelijk of de Bruyne de vraag stom vond, of de journalist zelf. Toch weet de journalist zeker dat hij hem bedoelde. Het zou ook beide kunnen. Het is in ieder geval een domme vraag die gesteld wordt aan een teleurgestelde speler. Dat geleuter ook over de gouden generatie, die was misschien op zijn best in 2018...wat 6 jaar geleden is.

Zal eerder zeggen dat de gouden generaties verpest zijn door de bondscoaches.

Momenteel bij Engeland met Southgate.
Destijds bij Belgie met Martinez.
Momenteel Portugal met Martinez (want ook wat hij laat zien met deze selectie is waanzinnig matig)
Koeman met Oranje momenteel. Misschien geen gouden generatie, maar wel een aardig goed team (jammer van de blessures) waarmee echt meer kan dan dit.

België heeft nu geen gouden generatie. Ontbeert het aan kwaliteit achterin & creativiteit op het middenveld.

Lukaku voorin wil ook niet een geldige goal maken. Openda lijkt ook als basisspeler niet op een speler die hij was bij Leipzig...

Jongens als Bakayoko, Carrasco, Faes, Theate, Vertonghen, Castagne, kom op zeg. Dat zijn basisspelers (op Bakayoko na) die gewoon zeer pover zijn of beetje talentvol...

De enige topper is De Bruyne. En dan heb je nog aardige spelers als Trossard, Lukaku, Openda en Onana... En talentje als Bakayoko, maar that's it.

Ik zou als ik zo goed zou zijn als de bruyne, niet eens met journalisten praten, fuck heel die bullshit interviews. Spelers zoals de bruyne zijn zo goed er zijn toch wel clubs die ze zouden kopen, ondanks dat ze geen interviews geven. Gewoon mee stoppen. In Nederland ook wordt je zogenaamd verplicht om op types als valentijn driessen te reageren. Ik zou het weigeren.

Kdb was terecht gefrusteerd. Niks gepresteerd met Belgie. De journalist stelt overigens een prima vraag. Maar ik snap het wel als je moet werken met zo’n idioot van een bondscoach die het presteert om met een Croky cup opstelling elke keer te beginnen en de beste spelers op de bank houdt.

Voor zo’n kleine landje als België ( en Nederland overigens ook) doen ze het super goed. Je kan ze onmogelijk gaan vergelijken met Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland,.. zij hebben zo’n weelde en kunnen uit miljoenen spelers kiezen. Enige uitzondering is Kroatië, maar daar zie ik het vanaf nu ook somber in.

2 juli 2024 om 11:00
0

Ik vind dat wij als Nederland wel echt ver onderpresteren de afgelopen 10 jaar. Tuurlijk wij zijn een klein landje, maar wij zijn wel heel dichtbevolkt waar faciliteiten voor (bijna) iedereen wel toegankelijk is.

Wij kunnen echt wel eens minder zijn dan grotere landen, maar wij zijn wel echt door de ondergrens gezakt. Hebben genoeg animo en mogelijkheden in dit land om talentvolle voetballers op te leiden. Als kwaliteit echt gelijkstond aan inwonersaantal, dan had China allang een WK moeten pakken. Het gaat echt om veel meer dan alleen inwonersaantal.

Ik heb dus helemaal geen probleem met wat KDB hier zegt. Ook zijn interviews na de wedstrijd met de Belgische en Nederlandse media waren gewoon heel rustig en goed. Kevin geeft elke wedstrijd alles maar is wat mij betreft ook gewoon realistisch tegen de pers. Uiteindelijk was het balbezit houden in die laatste groepwedstrijd vervelend en bij die keuze heeft hij zelf ook zijn vraagtekens gezet tegenover de Belgische pers.

Dat gezeur altijd over de Gouden Generatie... Belgie had de afgelopen jaren een ijzersterke selectie, stonden nr 1. op de wereldranglijst. Maar dat wil toch niet meteen zeggen dat je finales kan gaan spelen. Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland, Italie, Brazilie en Argentinie gaan ook altijd voor de titel.
Een derde plek op een WK is een mooi resultaat voor Belgie. Nipt verliezen van Frankrijk kan gebeuren. En tegen een zeperd aanlopen zoals Wales kun je ook nooit uitsluiten. Uiteindelijk kan er maar 1 winnen en dat hoeft niet altijd de beste te zijn (griekenland, Denemarken). Het valt zelfs niet uit te sluiten dat Nederland op dit EK met een heel middelmatig team, de finale gaat halen.

Alleen toen ze een Hazard in topvorm hadden had België echt een wereldteam.

Nu hadden ze een ok team met de Bruyne als enige echte wereldtopper.

Tuurlijk mag je verwachten dat een aanvoerder zich fatsoenlijk gedraagt tijdens interviews, maar de vragen van journalisten zijn vaak zo tenenkrommend dat ik me de frustratie goed kan voorstellen. Neem Joep schreuder, die zegt vlak na de uitschakeling tegen KDB lekker vakantie hè!! Dan snap je de emotie van het moment ook gewoon niet.

Het wordt eens tijd dat journalisten weer hun plek kennen. Opeens willen ze allemaal op de voorgrond treden en laten zien hoe geweldig en belangrijk ze wel niet zijn. Wordt eens wakker: je bent gewoon een vieze rioolrat zoals ieder figuur in dat journalistieke kliekje.

2 juli 2024 om 11:21
0

Ben het met eens met het eerste gedeelte van je verhaal. Journalisten die er hun eigen show van maken kunnen we missen als kiespijn. Ik denk ook dat het gedeeltelijk komt door de generatiekloof die er is tussen wat oudere journalisten en de nieuwe generatie voetballers. Die oude tijd waarin je als Harry Vermeegen zijnde rustig een item van uur met R9 in z’n psv tijd kon maken die is niet meer. Voetballers zijn hun eigen merk en ze weten dat ook heel goed. Wat dat betreft zijn de interviews met YouTube kanalen ipv reguliere TV vaak veel interessanter omdat die jongere journalisten zich ook wat beter lijken te verplaatsen in de huidige spelers.

Tsja. De Bruyne heeft wel enigszins gelijk natuurlijk. Een Gouden Generatie van België is voor Spaanse en Franse begrippen een gemiddelde selectie.

Sinds die een nieuwe kapsel heeft is die wel arrogant geworden kijk naar zijn coach pep toen hij hem openlijk bekritiseerde omdat die niet gewisseld wilde worden en tegen de spelers zei dat die de supporters niet moeten groeten die je uitfluiten terwijl dit je nooit moet doen plus roepen tegen zijn eigen spelers tijdens de match vd rode duivels hij is idd een vervent nest naast dat hij een topvoetballer is jammer was altijd fan van hem omdat hij zo goede talent heeft lt en alles geeft voor het voetbal helaas zijn houding

Wat is dat toch met die journalisten? Als een ploeg wint lopen ze voorop alsof zij gewonnen hebben, bij verlies zeiken ze iedereen af. Stelletje gefrustreerde figuren zijn het.

Aleen Spanje 2008-2012 en Frankrijk 1998-2000, -2018, hebben echt prijzen gewonnen met een gouden generatie de rest van de landen was toch meer het moment

Zo te zien heeft die journalist de totale afgang van Europees Kampioen Italië nog niet helemaal verwerkt.

Ik heb mij wel geërgerd aan de Bruyne dit toernooi. Liep veel op zijn medespelers te zeiken en kwam zelf heel arrogant over. Het leek er af en toe ook op alsof hij met tegenzin op het veld stond. Het liep voor geen meter bij België, maar dan helpt zo’n negatieve houding niet. Dan zie ik liever een Ronaldo die zijn teamgenoten oppept en support terwijl die zelf geen pepernoot raakt.

2 juli 2024 om 20:12
0

Idd zoals ik zei😄

Kevin heeft het ook al door na 1 interactie. Palmeri is niet van de slimste.

Hij noemt jouw niet dom, hij noemt je vraag/opmerking dom. How can i make it about me

Zeikerige slapjanus die symbool staat voor deze mislukte generatie. Denk dat het ze goed doet als ze ervan af zijn. Gewoon lekker doorgaan met Tielemans en De Ketelaere die niet meteen gaan zeuren als het niet loopt zoals bij hun club.

"je bent een typische voetballer die alleen maar vragen wil over hoe goed je bent. Verwend nest.”

Klopt wel natuurlijk. Helpt ook niet wanneer iedereen De Bruyne wilt verdedigen om zijn uitbarsting.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren