Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

KNVB heeft prominente rol voor arbiters tijdens en na checks van de VAR

Laatste update:

De KNVB voert met ingang van het seizoen 2024/25 drie nieuwe regels in voor de wedstrijden in het betaald voetbal. De meest in het oog springende regel is de on-field announcements van scheidsrechters. In dat geval krijgen de toeschouwers en televisiekijkers van de betreffende arbiter te horen waarom een bepaalde beslissing is genomen.

De scheidsrechter van dienst zal tekst en uitleg geven tijdens of na een VAR-check. Voorlopig zal dat nog niet gebeuren in de Eredivisie. De KNVB verklaart namelijk dat hiermee zal worden getest in de achtste finale van de TOTO KNVB Beker.

Na afloop van het seizoen 2024/25 worden de bevindingen geanalyseerd door de voetbalbond. Daarna zal worden besloten of er voldoende draagvlak is om on-field announcements permanent in te voeren in Nederland.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

De FIFA gebruikte dit hulpmiddel reeds op het WK voor vrouwen in 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland en het WK voor clubteams in 2023 in Saudi-Arabië. De MLS experimenteert hiermee en diverse topcompetities willen dit na de zomerstop introduceren.

Andere regels


De KNVB wil ook dat de stadionklok voortaan blijft doorlopen. Op die manier is het publiek beter op de hoogte van het verloop van de toegevoegde tijd. Tot nu toe werd de stadionklok stilgezet na 45 en 90 minuten, maar daar moet dus verandering in komen. In de Premier League zien de toeschouwers sinds afgelopen seizoen hoeveel tijd er wordt bijgetrokken.

De voetbalbond maakt het tevens mogelijk dat er een extra wissel komt in het geval van een hoofdblessure. Afgelopen seizoen stond een dergelijke wissel bekend als een 'witte wissel', al was het niet in elke wedstrijd mogelijk om hiervan gebruik te maken.

Met ingang van komend seizoen kan de 'witte wissel' permanent worden gebruikt. De clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie kunnen hier een keer per wedstrijd gebruik van maken.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Allemaal leuk lief en aardig. Maar wanneer komt er een VAR voor de KKD? Het niveau van scheidsrechters in de KKD is echt om van te huilen. Dramatische beslissingen, soms meters buitenspel waargenomen op de tribune maar de man met de vlag mist alles.

25 juni 2024 om 17:03

Het probleem is dat VAR een vrij kostbare aangelegenheid is als je het fair wilt doen. Dan moet je namelijk bij elke wedstrijd precies dezelfde hoeveelheid camera's gebruiken en overal dezelfde camerastandpunten hanteren. Op dit moment gebruikt de VAR de camera's van de ESPN televisieregistratie. Met andere woorden: dan zou de KNVB of ESPN enorm veel geld moeten lappen voor extra camera's bij een wedstrijd waar geen hond naar kijkt. Clubs zelf kunnen die kosten ook niet dragen en ik denk niet dat er veel draagvlak onder de eredivisieclubs is km een gedeelte van hun tv-inkomsten af te staan om dit mogelijk te maken.

25 juni 2024 om 17:25

Alsjeblieft niet. Heerlijk op vrijdagavond schakelkanaal kijken, dan hoef ik niet op al die velden VAR ingrepen te zien. Al begrijp ik het best als je een clubvoorkeur in de KKD hebt, dan zou ik het ook wel toejuichen. Maar als neutrale kijken hoeft het van mij niet zo nodig.

Gaan we ook weer eens terug naar de tijd van 3 wissels? Die uitbreiding naar 5 werd gepresenteerd als een tijdelijke, wegens de coronapandemie, maar inmiddels lijkt ie redelijk permanent te worden. Iemand die hier meer over weet?

25 juni 2024 om 17:16

Dat was toch ook al na een jaar duidelijk dat dit een blijvertje zou worden want alle clubs waren positief erover

25 juni 2024 om 17:17

En waarom dan wel? Meer speeltijd voor jeugd, spelers vertrekken minder snel bij clubs, minder fysieke problemen. Alleen maar voordelen toch?

25 juni 2024 om 17:45

Als topclub heb je natuurlijk wel een voordeel. Je kan meer spelers inbrengen die het verschil kunnen maken.

25 juni 2024 om 23:38

Als kleine club heb je ook meer verse spelers om in te brengen om een resultaat uit het vuur te slepen of juist te jagen

Excact 6 jaar geleden sprak een voetballer na afloop van de wedstrijd de profetische woorden: 'the VAR is b*llshit'. Zat er niet veel naast in retrospectief.

We moeten af van die regels mbt de blessures aan het hoofd. Men grijpt continu naar het hoofd, zodat de scheids het spel stop zet. En Waarom onderscheid tussen bijvoorbeeld een gebroken been en een tikkie tegen het hoofd. in beide gevallen kan de speler niet verder spelen.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren