Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Liefst vier spelers van Nederlands elftal missen bij gele kaart halve finale EK

Laatste update:

Drie spelers van het Nederlands elftal staan op scherp en kunnen zich in de kwartfinale tegen Oostenrijk of Turkije geen nieuwe gele kaart veroorloven. Zo kreeg Denzel Dumfries geel in het gewonnen duel met Roemenië (0-3), terwijl Joey Veerman en Jerdy Schouten in de groepsfase al geel pakten.

Het Nederlands elftal staat in de kwartfinales van het EK. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelde een overtuigende wedstrijd en was veel sterker dan Roemenië: 0-3. Cody Gakpo was met een doelpunt en assist de absolute smaakmaker, invaller Donyell Malen was met twee goals tevens belangrijk.

In de kwartfinales (zaterdag, om 21:00) treft Oranje de winnaar van het duel tussen Oostenrijk en Turkije, dat later op dinsdagavond gespeeld wordt. Malen, Dumfries, Veerman en Schouten mogen dan zeker geen gele kaart pakken, want voor een eventuele halve finale zouden zij geschorst zijn.

Spelers krijgen op het EK bij twee gele kaarten een schorsing van één duel. De kaarten worden pas kwijtgescholden na de kwartfinale.

Zeker Dumfries zal balen van zijn gele kaart, die hij kreeg vanwege tijdrekken in de 78ste speelminuut van het duel met Roemenië. De rechtervleugelverdediger hield de bal te lang in de hand voor het ingooien.

Mocht Nederland erin slagen ook de kwartfinale te overleven, dan volgt er in de halve eindstrijd een confrontatie met Engelang of Zwitserland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Schouten missen zou wel echt dramatisch zijn. Niet alleen op basis van deze wedstrijd, maar ook vooral op basis van zijn vervangers.

2 juli 2024 om 20:31
0

Door die verschrikkelijke beslissing van de scheidsrechter tegen Frankrijk moet hij nu 3 wedstrijden inhouden. Lekker is dat.

2 juli 2024 om 20:37
0

Tja, aan de andere kant had je Dumfries bij voorbaat al weg kunnen strepen door zijn schwalbe zonet. Fouten worden helaas gemaakt door scheidsrechters. Blijft bizar dat een var niks kan doen aan gele kaarten.

Schouten de enige die we niet kunnen missen.

Dumfries pakt wel een enorm oliedomme gele kaart zeg. Wat dacht hij? Dat hij 10 minuten de tijd kreeg om in te gooien?

Ik ben een voorstander van Dumfries in de basis maar ik vind dit zo dom van hem, vreselijk…

2 juli 2024 om 20:37
0

Naja, niemand liep in op de bal. Dumfries kon nergens naartoe ingooien omdat iedereen lekker achter een Roemeen ging staan in plaats van zichzelf aan te bieden. Dumfries had best wel mogen roepen, maar niemand hielp echt mee.

2 juli 2024 om 20:50
0

Dumfries doet dit altijd, zo irritant. Zijn ingooi is sinds PSV al ontzettend traag. Deze gele kaart zag je ook al aankomen.

2 juli 2024 om 21:47
0

Wat mij betreft had hij z'n tweede gekregen nadat hij zo kansloos naar de grond ging en die Roemeen een gele kaart aansmeerde. Wat een ongelofelijk domme gast is hij ook soms.

3 juli 2024 om 13:35
0

Ik vind het eigenlijk bizar dat hier een gele kaart voor wordt gegeven. Scheids, kijk gewoon op je klok en trek er een minuut bij. Een gele kaart is in de basis een laatste waarschuwing, want nog eentje en je moet van het veld. En is een beetje lang doen over een inworp nu zo'n vergrijp dat het een gele kaart waard is? Ik zeg: te lang treuzelen: ingooi naar de tegenstander.

Ik vind het eerlijk gezegd wel een strenge regel. 1x geel in de groepsfase en dat neem je mee tot aan de kwartfinale?

2 juli 2024 om 20:51
0

Inderdaad. 2 keer geel krijgen in 5 wedstrijden en je bent geschorst. Neem daar ook nog is in mee dat er soms gewoon echt (slim) op de rem getrapt moet worden.

2 juli 2024 om 20:54
0

Vind ik ook, na de poule gewoon weer met een schone lei beginnen mits een directe rode kaart. Zie net bij Turkije en Oostenrijk, 10 en 8 spelers op scherp!

Belachelijke regel. 2x geel pakken in 5 wedstrijden is een schorsing??

2 juli 2024 om 21:38
0

Is het ook. Zeker gezien de clowns die ze een fluit hebben gegeven. Pure loterij.

Misschien is het jullie ongaan, maar Malen heeft kennelijk ook geel gepakt laatste minuut en staat zodoende ook op scherp

2 juli 2024 om 21:40
0

Ahhh dan klopt het toch dat hij wel geel had.

De conclusies uit dit artikel kloppen niet.. Er staat zelfs letterlijk dat alle kaarten worden kwijtgescholden na de kwartfinales. Dus ook al staat een speler op scherp, de kaarten worden kwijtgescholden waardoor ze dus 'gewoon' aan de halve finale kunnen starten.

2 juli 2024 om 21:56
0

Ja of als je in de kwartfinale een tweede gele kaart kaart ben je voor de halve finale geschorst. Na de kwartfinale wordt alles kwijtgescholden dus begin je in de halve finale met 0 kaarten zodat je geen tweede geel kan pakken en de finale moet missen… Zo lees ik het iig

2 juli 2024 om 22:02
0

Dit is dus niet waar. Twee kaarten in poule, 1/8 en 1/4 is geen schorsing voor 1/2. Na de 1/4 wordt alles op 0 gesteld.

3 juli 2024 om 06:15
0

Jij snapt er helemaaaal niks van hè Raffie.

5 juli 2024 om 18:32
0

Hoe kan Le Normand dan geschorst zijn voor de halve finale nu hij in de kwartfinale een gele kaart heeft gepakt…. Betweter

Schouten zou echt zuur zijn. Veerman is op te vangen. Dumfries > Frimpong. Maken speelde nu een keer een goede wedstrijd maar dat is altijd maar af en toe. Had Depay maar al een gele kaart en zou hij er nog een pakken tegen Turkije.. Helaas..

Schouten mag geen geel pakken.
Veerman is op te vangen en wissel.
Malen is vervangbaar. Bergwijn speelde goed gister. Verder heb je nog Frimpong.
Hopelijk wel Simons nu vast op 10 en het middenveld sowieso vast.

Dumfries zou heel jammer zijn, maar ook vervangbaar.

Geert - Frimpong op rechts zou ideaal kunnen. Zeker tegen een back als Ferdi. Die is snel en fel, maar defensief nog wel erg kwetsbaar en nonchalant in de passing

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren