Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Michael Valkanis noemt speler die John van 't Schip naar Ajax wilde halen: 'Directie koos helaas iets anders'

Laatste update:

De technische staf van Ajax voelde zich in het afgelopen seizoen niet altijd gesteund door de clubleiding, zo vertelt voormalig assistent-trainer Michael Valkanis in een uitgebreid interview met Voetbal International. Daarbij onthult de 49-jarige Australiër onder meer dat voormalig interim-trainer John van ’t Schip graag gebruik had gemaakt van de diensten van Dimitris Giannoulis (Norwich City)

Valkanis steekt de hand in eerste instantie in eigen boezem. “Op sommige momenten hebben we ondermaats gepresteerd, dat is een feit. De wedstrijden in Europa hebben ook veel van ons gevraagd, anders hadden we wellicht wat hoger kunnen eindigen. In iedere wedstrijd na een Europees duel lieten we punten liggen, omdat de spelers moeite hadden met de belasting.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Toch had Valkanis gehoopt op meer steun vanuit de clubleiding, bijvoorbeeld door middel van versterkingen. “Daarom wilden we de selectie ook versterken, maar vanuit de clubleiding werd ons verteld dat er weinig mogelijk was.”

Valkanis denkt dat nieuwe krachten zeker hadden bijgedragen aan betere resultaten. “Als we meer versterking hadden gehad, waren de resultaten waarschijnlijk beter geweest en hadden we in Europa meer tegenstand kunnen bieden. Waarschijnlijk hadden we dan ook derde kunnen worden.”

De rechterhand van Van ’t Schip noemt een van de spelers die de technische staf graag bij Ajax had gezien bij naam. “We wilden bijvoorbeeld graag Dimitris Giannoulis van Norwich City hebben, iemand waarvan we vonden dat hij kwaliteit en ervaring met zich mee zou kunnen brengen. Hij is eerder al eens getipt bij de leiding van Ajax, in de tijd van Marc Overmars. Helaas koos de directie voor iets anders, dat gebeurt soms”, aldus Valkanis.

Giannoulis (28) werd door het Griekse Sport24 eind januari aan Ajax gelinkt. De linkervleugelverdediger zit sinds maandag zonder club, daar zijn contract bij Norwich City ten einde is gekomen. Transfermarkt schat de huidige marktwaarde van Giannoulis op 2,8 miljoen euro. Naar verluidt mikte Norwich City op 5 miljoen euro gedurende de winterse transferperiode.

Giannoulis, Van ’t Schip en Valkanis kenden elkaar nog vanuit een gezamenlijke periode bij de nationale ploeg van Griekenland, tussen 2019 en 2021. De linkspoot zag een transfer naar Amsterdam zitten, maar maakte uiteindelijk het seizoen af op het tweede niveau van Engeland.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Alsof hij de reddende engel was geweest… apart van hem om dit het nieuws in te gooien trouwens.

2 juli 2024 om 12:39
0

Wat een gezwets van deze man zeg. Alsof ze met een paar aankopen opeens wel een werkend systeem, normale veldbezetting, verdedigende organisatie en tactisch plan uit de mouw hadden weten te schudden. Ook met dit materiaal had je makkelijk vierde, misschien zelfs nog wel derde kunnen worden. Zowel Valkanis als JvtS zijn gewoon tactische lichtgewichten die het bij Zwolle al niet aankonden. En dan achteraf wel lekker makkelijk weer naar anderen wijzen.

Misschien een idee om wat meer spiegels in de Arena op te hangen. Als ik deze man hoor praten snap ik ook wel wat meer wat er allemaal mis is gegaan het afgelopen halfjaar. We zijn van een ego mannetje die de druk niet aan kon (steijn) naar een stel zeurkousen die alles en iedereen de schuld geven behalve zichzelf gegaan. Geen wonder dat er zo'n gelaten sfeer hing in de selectie, de uitstraling is maandenlang geweest van "ja we kunnen er niks aan doen, de spelers zijn niet goed genoeg." Zelfs de spelers begonnen het te zeggen en geloven.

Hoop echt dat Farioili er weer even wat gif en ambitie in krijgt. Wat een slap, apathish zootje is het geworden vorig seizoen onder JvtS en Valkanis.

2 juli 2024 om 15:13
0

Ik geloof niet dat deze speler het verschil had gemaakt, maar je ziet vaak wel dat een paar, soms zelfs maar 1 of 2 andere spelers die voor een kwaliteitsinjectie zorgen een enorm verschil kunnen maken.

Om kampioen te worden moet je misschien wel de halve basis van dit team vervangen (zeker zo lang er geen leegloop plaats vind bij Psv). Maar voor de 2e of 3e plaats en normaal - aanvallend voetbal tegen de meeste teams in de eredivisie kom je met 2 of 3 gerichte versterkingen al een heel eind.

2 juli 2024 om 15:24
0

Als zelfs Henderson totaal gedeprimeerd over het veld begon te sjokken, dan had deze linksback van Norwich (de vijfde linksback in de selectie) totaal geen verschil kunnen maken. Gewoon kansloos verhaal van de slechtste assistent die we ooit gehad hebben.

2 juli 2024 om 16:30
0

@jtjevtt
Precies er hing een hele foute energie in de selectie. En buiten dat waren ze conditioneel ook zwaar ondermaats waren de trainingen veel te licht. Iets wat in de jaren van ten hag totaal niet zo was. Vindt je t gek dat ze dan helemaal kapot zijn na een europese wedstrijd en veel geblesseerd raken ze zijn dat niet gewent. En dan al die vrije dagen en spelers die zelf extra trainen dan maar. Als ik dan nu onze nieuwe trainer hoor praten en hoe de spelers over hem praten en dat zijn trainingen een stuk zwaarder zijn. Een verademing !!

2 juli 2024 om 17:01
0

@jamie_1 het probleem zat niet bij die vrije dagen. Dat is vooral iets waar de fans over vielen maar als je naar de staat van de selectie keek prima uit te leggen was.

Het probleem ontstond veel eerder. Deels bij Steijn en deels bij de late aankopen van Mislintat. Inhoud bouw je op in de voorbereiding. Daarna is het een kwestie van onderhouden, pappen en nathouden. Pak je trainingsschemas van om het even welke prof sport er bij dan heb je die fase waarin inhoud wordt opgebouwd, maar in een seizoen, of in de periode voordat ze een prestatie moeten leveren wordt er juist veel gas terug genomen. Wanneer het daar al fout gaat is dat bijna niet meer te corrigeren. Als je vervolgens tijdens het seizoen heel hard gaat trainen om dat in te halen kom je fysiek juist in de problemen. En doordat het daar al fout was gegaan en de spelers die inhoud niet hadden kon van't schip niet veel anders dan flink deel van de selectie vrij geven na een zware reeks.

Wat spelers nu zeggen over Farioli zegt mij niet zo veel. De eerste geluiden vanuit de spelersgroep onder Scheuder waren prima (en ook onder de analisten, er werd de eerste weken ook nog gesproken over next level voetbal en zo tot het als een kaartenhuis in elkaar stortte), de eerste geluiden onder Heitinga ook, Tadic was zelfs het liefst gewoon door gegaan met Heitinga, en de eerste verhalen over van't Schip waren ook prima.

Is het de week van Valkanis met al zijn berichten?

2 juli 2024 om 08:52
0

Waarschijnlijk 1 interview die vervolgens in 20 vergelijkbare artikelen wordt gepubliceerd.

2 juli 2024 om 12:55
0

Net als die persconferenties van Slot waar ze altijd 15 artikelen uit wisten te persen.

Ja, als het aan hun had gelegen waren er behoorlijk wat middelmatige Grieken naar Amsterdam gekomen. Gelukkig besloot de directie anders toen zeg.

Een linkervleugel verdediger van Norwich City dat op Championship niveau uitkomt was toch ook niet de oplossing geweest. Ik ben blij dat de directie van Ajax dit niet heeft doorgezet.

2 juli 2024 om 09:29
0

Ik zou het niveau van het Chpionship niet uitvlakken. De top daar draait mee bovenin in de ED.

2 juli 2024 om 11:22
0

Norwich werd zesde.

Om alles in perspectief te zetten, het jaar ervoor was Akpom de grote ster van de Championship divisie.

Blijft leuk dat geklaag over ervaring vanuit die 2, Henderson verzoop ook omdat er gespeeld werd zonder enige vorm van tactiek en met het wisselen van formatie na 2 trainingen of de wekelijkse 4 veranderingen in de opstelling maar het zal vast allemaal beter zijn geweest met een Griekse linksback uit de middenmoot van het 2e niveau.

Zelf reflectie is echt wat dit soort mannen missen. Even goed in de spiegel kijken en zeg eens dat je gewoon gefaald hebt, dat het niet om aan te gluren was. Maar nee, het ligt altijd aan een ander.

2 juli 2024 om 15:28
0

Dit is ook gewoon een figuur dat nooit verder is gekomen dan assistent-trainer van Eupen, Adelaide en PEC Zwolle. In de verste verte niet geschikt voor een functie bij een topclub.

Na Europese wedstrijden was de belasting te zwaar? las dat spelers alles behalve fit waren, vergeleken met de concurrentie. Dus hoop dat die nieuwe trainer wel gaat zorgen dat spelers topfit zijn.

Wat ik nog steeds niet begrijp is waarom valkanis bij Ajax terecht is gekomen en waarom daar nooit kamervragen over zijn gesteld. Dat van t schip hiermee is weggekomen is best bijzonder toch?

2 juli 2024 om 12:57
0

Kamervragen lijkt me een beetje overdreven maar het schijnt wel dat een aantal mensen zich er actief tegen ging verzetten op het moment dat het aan de orde kwam, maar dat John alleen maar in wilde stappen met Valkanis naast zich dus dat er een compromis meost worden gesloten.

2 juli 2024 om 13:08
0

Okay, maar op basis waarvan dan? Hij heeft geen geweldige voetbalachtergrond of iets bewezen op het trainersvak dus ik ben wel benieuwd naar zijn argumenten

2 juli 2024 om 13:11
0

De enige die leek te begrijpen waarom Valkanis moest komen was John van 't Schip, en aangezien Ajax heel graag in zee wilde gaan met Schippie (lol) moest Valkanis er dus ook bij. Het was of beide heren, of geen van beiden. Maar het feit dat er al veel twijfel was over Valkanis zegt natuurlijk genoeg.

2 juli 2024 om 14:48
0

Hij is in het verleden assistent geweest van van't Schip, in Melbourne, Zwolle en in Griekendland.

Dat een nieuwe manager een eigen assistent mee neemt is toch niet heel vreemd? Als je naar het huidige voetbal kijkt is het eerder vreemd dat het er maar 1 was. Farioli neemt er bijvoorbeeld 3 mee (inclusief zijn analist), Priske en Bosz bij Feyenoord PSV en Feyenoord beiden 2. Op een ander niveau, maar Guardiola nam zelfs 4 assistenten mee, en bij top teams is het sowieso niet ongebruikelijk dat er ook een rits andere specialisten met een coach mee komen.

Dat een coach dan 1 vertrouwde assistent mee neemt lijkt me niet meer dan normaal.

Het blijft toch bijzonder hoe er serieus gedacht werd over het behalen van de 3e plaats afgelopen seizoen. Met alle geluk van de wereld 5e geworden. Buiten PSV, Feyenoord, Twente en AZ waren NEC en Go Ahead bijna complementair aan Ajax.

2 juli 2024 om 11:25
0

Elke club eindigd waar ie hoort. Komt geen geluk bij kijken omdat het over 34 wedstrijden gaat.

De Ajax aanval was qua prestatie de 3e van de eredivisie. Dat maakt het verschil met NEC en GAE.

2 juli 2024 om 11:50
0

Tjsa als je 3 spitsen aankoopt van 50 miljoen en 2 linksbuitens van 50 miljoen mag je dat ook wel op zijn minst verwachten lijkt me?

5 aanvallende spelers van in totaal 100 miljoen die je aankoopt. En dan met pijn en moeite boven NEC en GAE eindigen.

2 juli 2024 om 12:29
0

Ah daar is die onzin van de transfersommen weer. Had hem al een dagje van je gemist

Ajax speelt met een spits, dat er dan twee anderen op de bank zitten en eentje zelfs gewoon wekelijks in jong Ajax speelt, maakt geen verschil op het veld.

Zelfde laken een pak voor de twee linksbuitens, er speelt er maar eentje.

Maar ja argument was toch dat NEC en GEA bijna complementair waren aan Ajax? Je bent nu overtuigd dat dat niet zo is?

2 juli 2024 om 12:39
0

En wat is dat voor precieze onzin dan die transfersommen? Dit zijn keiharde cifers die betaald zijn door een Eredivisieclub en met zulke uitgaves bne je bijna verplicht om kampioen te worden. Dit zijn bedragen waarvan je de onderkant en middenmoot van de Eredivisie ongeveer de hele begroting samen hebt.

NEc en GAE waren toch ook bijna complenmentair aan Ajax of zit ik er naast? Ze hebben allebiei minder goals tegen gehad maar hebben niet de bedragen om aanvallers te kopen zoals Ajax doet om om ook maar in de buurt te kunne komen.

2 juli 2024 om 12:56
0

Dat geleuter over je bent verplicht kampioen te worden. Alsof andere clubs geen goede aankopen doen.

Bij Ajax moest de portemonnee getrokken worden om eigen jeugd terug te kopen omdat die in een eerder stadium niet bij wilde tekenen. Bij Feyenoord tekende de eigen jeugd wel bij.

Moet Ajax daarom nu ineens kampioen worden en Feyenoord niet? Slaat werkelijk nergens op.

Bij Ajax is voor veel meer geld verkocht dan aangekocht. Moet het elftal dan beter gaan presteren omdat er ook veel is aangekocht? Natuurlijk niet, er is meer verkocht, dus het elftal is minder geworden.

Dat is het geleuter waar ik het over heb.

2 juli 2024 om 13:05
0

Speedyafc: dit dus. Men denkt hier soms dat je maar even met een 100 miljoen een succesvol team bij elkaar koopt. Het heeft Pep ook een paar jaar bij City gekost voordat die investeringen zich echt ging terugbetalen in de bizarre dominantie die we nu zien. Aan het begin van het City project ging het juist telkens mis, weet nog dat Ajax City overhoop speelde met een selectie die qua waarde nog geen fractie was van de bank van City op dat moment. Je ziet het ook bij Chelsea, dat tientallen miljoenen in de selectie heeft gepompt en dra-ma-tisch bezig is.

Ajax, maar ook PSV en Feyenoord hebben veel meer te besteden dan NEC, GAE, maar uiteindelijk hebben NEC en GAE weer het voordeel dat je veel makkelijker een selectie bij elkaar weet te houden en dat een top 3 team het grote risico loopt om helemaal leeg gekocht te worden (zoals je bij Ajax de afgelopen jaren zag, maar vermoedelijk ook bij Feyenoord gaat gebeuren nu).

Je investeert dat geld niet zomaar even in een 'vergelijkbaar' of 'beter' team. Chemie tussen het team en onderlinge klik is net zo belangrijk als kwaliteit, in sommige gevallen zelfs belangrijker. Ook heb je nog de wisselwerking met de coach, in hoeverre de scouts hun werk hebben gedaan qua type speler / speelwijze. In hoeverre de TD rekening heeft gehouden met balans in persoonlijkheden (iets waar Mislintat dramatisch in is gefaald bij Ajax).

Om de discussie plat te slaan tot: Ajax heeft meer geld dus zou kampioen moeten worden slaat dus nergens op.

2 juli 2024 om 16:37
0

@weszol Natuurlijk had Ajax het beter moeten doen, misschien ook met de spelers die kwamen.

Over een langere periode (meerdere seizoenen) denk ik dat geld op een gegeven moment de doorslag gaat geven. Maar op korte termijn geeft meer geld niet alleen de doorslag. Anders zou er nooit een rijke-grote club een slecht jaar kunnen hebben. Daarnaast moet je altijd maar zien hoe nieuwe spelers het doen. Dat is niet alleen bij Ajax zo, maar bij elke club. Er is geen enkele club die altijd alleen maar voltreffers binnen haalt, alleen is de balans tussen missers en voltreffers bij Ajax de afgelopen 2 seizoenen wel erg slecht.

De verplichting om kampioen te worden zie ik niet. Daarvoor zitten PSV en Feyenoord qua budget te dicht achter Ajax. Natuurlijk heeft Ajax veel uitgegeven, maar ten opzichte van die 2 zou ik toch ook de blik die ze hier in Engeland op transfer inkomsten en uitgaven hebben willen toepassen. Als je voor 200 miljoen verkoopt en je koopt voor 100 miljoen wordt je per saldo 100 miljoen zwakker en vorig jaar gebeurde exact het zelfde.
Die logica werkt ongetwijfeld beter in de PL waar alle clubs met hoge budgetten werken en deze veel dichter bij elkaar liggen, dus dat je dit niet kan toepassen op de verhouding tussen Ajax en NEC-GAE ben ik direct met iedereen eens. Maar op de verhouding tussen Ajax en Psv/feyenoord kun je dit wel toepassen.

Hahaha tuurlijk het ligt altijd aan iedereen behalve jezelf. Je kon na de Europese uitschakeling niet winnen van Eagles, excelsior en vitesse, maar het lag aan de belasting.
De domste opmerking is 3e worden, wat een grap. Je eindigd 16 punten achter nummer 3, je had al ongelooflijk veel tegendoelpunten dus op doelsaldo ging je het nooit redden, je had dus 17 extra nodig. Na de winterstop hebben ze er 23 laten liggen. Dat betekend dat je als je wel van psv en feyenoord verloor, dan moest je voor de rest alles winnen, dat was nooit gelukt

Alsof een Griekse linksback uit De Championship wel ging helpen. Gelukkig was de directie juist zo slim deze keer om niet gelijk aankopen voor de nieuwe trainer te doen laat staan een interim. Wel moeite gedaan helaas voor Henderson want die kerel was ook niet heel denderend en geef je ook nog is een salaris van 4,5 miljoen euro. Achteraf had je beter dat geld gewoon kunnen behouden. Want uiteindelijk heeft Ajax toch zowat zonder hem gespeeld.

Nou zijn we er dankzij valkanis achter gekomen dat de directie van Ajax toch nog iets goeds gedaan heeft het afgelopen jaar.

Over respect gesproken , meneer loopt al 2 of 3 dagen alleen maar zijn gal uit te spugen.
Bakte er zelf geen moer van , toen vh Schip in Australië zat .

2 juli 2024 om 13:46
0

1 interview, 3 dagen citeren.
Maar verder geen inhoud idd

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren