Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Niemand snapt wat hij in het spelershotel van Ajax kwam doen’

Laatste update:

Mike Verweij haalt in zijn column hard uit naar Sven Mislintat. De journalist schrijft in De Telegraaf over de vermeende onrust binnen Ajax en de onvrede over het gebrek aan aankopen in de huidige transferzomer. Volgens Verweij neemt de onrust binnen de club toe: meerdere Ajacieden blijven benadrukken dat het spoedig aantrekken van spelers noodzakelijk is.

Verweij vindt het onder meer opvallend dat Ajax al in januari wist dat Jurriën Timber de wens had uitgesproken om een grote transfer te maken als die kans zich voordeed, maar dat onlangs pas de zoektocht naar versterkingen in de defensie is gestart. “Ajax wist dat Jurriën Timber zou vertrekken. Daar waren zelfs afspraken over gemaakt. Vanaf januari had Ajax dus potentiële opvolgers in beeld kunnen hebben, waardoor er direct na Timbers transfer naar Arsenal een klap op een deal kon worden gegeven. Het is niet gebeurd.”

“De Duitser vertrouwt volledig op zijn eigen, louter buitenlandse relaties in de voetballerij én op data”, vervolgt Verweij. “Dat Ajax geen enkele scout afvaardigde naar het WK Onder 20, afgelopen mei en juni in Argentinië, was wat dat betreft een teken aan de wand. In het verleden zorgde Ajax er altijd voor dat het bij WK’s op de voorste rij zat voor de grote talenten. Voor de adviezen van Nederlandse makelaars staat hij zelden open. De nieuwe spits van Feyenoord, Ayase Ueda (24), werd net als een rits aan rechter centrale verdedigers ook in Amsterdam aangeboden, maar er volgde vaak niet eens een antwoord.”

Tot slot spreekt de Ajax-watcher over vreemde ‘trekjes’ bij Mislintat, die naar verluidt weinig communiceert. “De bal ligt bij Mislintat, die nu de kans krijgt iedereen positief te verrassen en alsnog het vertrouwen te winnen van de spelers. Die hebben het als vreemd ervaren dat hij tijdens het trainingskamp een week lang heeft rondgelopen in het spelershotel en met geen enkele Ajacied een gesprek heeft gevoerd.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ik vind columns prima, maar als Verwij zijn taak had uitgevoerd als clubwatcher dan weet hij wat er financieel is afgesproken bij Ajax.

Nou komt hij vooral onwetend en dom over.

30 juli 2023 om 19:34

Het gaat om de kliks. Hier ook. Als hij op deze manier kliks genereert is zijn werkgever blij met hem

30 juli 2023 om 19:48

Als de telegraaf alleen nog maar draait om kliks via rare hetzes en roddels is het dan nog echt een nieuwsmedium te noemen? Misschien kunnen Mike & Valentijn een ‘RTL Boulevard Voetbal editie’ beginnen.

30 juli 2023 om 22:44

@jtjevtt: de Telegraaf is al tientallen jaren een riool krant. Het is voor alle kranten in Nederland een schande als ze samen met de Telegraaf genoemd worden als grootste kranten van Nederland,want de Telegraaf heeft de journalistieke waarden al lang geleden overboord gegooid

30 juli 2023 om 23:41

Haha, en dan wel Voetbalzone lezen. Je hebt rare normen.

31 juli 2023 om 13:26

Lol.....heb jij De Telegraaf ooit als een serieus nieuws medium gezien dan? Is toch altijd al een soort veredeld roddelblad geweest.

Overigens ben ik wel met Verweij eens dat het, als het klopt, heel vreemd is dat een TD de hele week bij het trainingskamp rond loopt, maar met niemand ook maar een gesprek voert en er geen scouts van Ajax aanwezig zijn bij jeugd toernooien. Dat is helemaal een flinke misser.

31 juli 2023 om 21:35

Financiële afspraken zullen er zijn; echter zal niemand bij Ajax ontkennen dat er minimaal 1 CV bij moet. Men kan uit clubliefde de organisatie bij Ajax lang de hand boven het hoofd houden maar feit is gewoon dat slagvaardigheid ver te zoeken is en dat er vreemde processen plaatshebben. Over ruim 2 (!) weken begint de competitie… en we hebben alleen een middenveld en een halve aanval..

Het is al een hele domme keuze om een Duitser aan te stellen in zo'n belangrijke positie. Kent de Hollandse cultuur niet en weet niet wat er komt kijken in de Eredivisie. Data is leuk maar er gaat niets boven het oog. Een echte technische man kan door te kijken al een goede inschatting maken.

30 juli 2023 om 19:32

En dat heeft dan analiste in zijn naam staan. Alles baseren op een subjectieve mening en onderbuikgevoel is juist iets dat veelvuldig een slechte inschatting geeft

30 juli 2023 om 19:58

Klaas is een professionele troll. Die komt altijd met gekke/bizarre posts. Zou me niet verbazen als dezelfde persoon van dit account ook achter Prem zit.

30 juli 2023 om 20:43

Haha echt he dit figuur schrijft zo veel onzin

30 juli 2023 om 20:45

4ever, Prem is alleen geen troll. Ik geloof oprecht dat alles wat hij zegt gewoon “Prem” is.

30 juli 2023 om 21:51

Zou mij niet verbazen als je gelijkhebt.

30 juli 2023 om 22:45

Prem is absoluut geen troll

31 juli 2023 om 13:29

Ben het deels wel eens met Klaas hoor. Data is goed en belangrijk, maar kan niet opzichzelfstaand beoordeeld worden. Data moet je altijd koppelen aan andere factoren voor je er conclusies aan kunt verbinden. Daarvoor is o.a. het blote oog en meer achtergrond informatie absoluut cruciaal.

1 augustus 2023 om 07:16

Ik dacht ook een hele tijd dat prem geen troll was maar oprecht een zacht eitje met beperkte rigide visie. Laatst heeft hij zich echter overduidelijk verraden met een post die hij ook nog heeft gewijzigd.
Prem is een troll.

On: Verweij zal vast wat dom en onwetend zijn. Echter het loopt niet bij Ajax, het klopt niet. Daar heeft hij toch een punt?

30 juli 2023 om 19:34

Data wordt een steeds belangrijker punt, echter is dat slechts een onderdeel van het hele gebeuren. Als dit zijn sterkste punt is dan kun je je afvragen of je de juiste persoon als TD hebt.

30 juli 2023 om 19:38

Mislintat heeft bij beide transfers al uitgelegd hoe hij te werk gaat.

Spelers vallen op door data of door een scout. Als het op data gaat dan gaan ze beelden bekijken, daarna gaan ze hem live bekijken, daarna gaan ze met hem in gesprek en als de 360 graden view goed is dan halen ze hem.

Valt een speler op door de scout dan is het hetzelfde alleen kijken ze daarna ook naar data.

Het is niet dat ze alleen wat statistieken bekijken en een bod uit brengen.
En al was dat wel zo, komend seizoen gaat blijken hoe goed de aankopen zijn. Als je bijvoorbeeld Simons haalt maakt het niet uit of het door data of door het oog komt. Enige belangrijke is hoe goed hij gaat spelen bij Ajax.

30 juli 2023 om 20:02

Ja, maar als het zo werkt is het echt niet leuk meer! Waar moeten we dan over zeiken? Ik geloof er niks van! Denk je nou echt dat Verweij en Driessen niet de waarheid spreken?

31 juli 2023 om 13:30

Dit lijkt mij een hele verstandige en cvorrecte werkzwijze.

Maar dan is het wel vreemd dat er geen Ajax scouts aanwezig zijn bij een jeugd toernooi. De Jeugd is toch gewoon de levens ader van Ajax.

31 juli 2023 om 17:40

Dat is inderdaad vreemd als dat zo is. Dat lijkt me dan een mooi iets om als Ajax watcher uit te zoeken. Een telefoontje naar Mislintat of naar iemand uit het scoutingsteam en vragen zou ik zeggen. Als die geen antwoord willen geven op de volgende persconferentie vragen aan Steijn.

1 augustus 2023 om 00:31

Dat is hoe Nederlands media werkt is: ze verzinnen iets en daarna gaan ze daar heel verontwaardigd over doen. Uit nergens blijkt dat Mislintat alleen maar naar data kijkt, maar iemand heeft ooit de term "Data-Duitser" verzonnen en nu wordt hij daar constant op afgerekend.

30 juli 2023 om 20:02

@Klaas, toch gek dat die Duitser precies dezelfde mening is toegedaan. Data is leuk, maar dit moet bevestigd worden in hetgeen je ziet als je naar de speler gaat kijken. Dat is letterlijk hoe Mislintat bij zijn presentatie zijn visie op gebruik van data toelichte.

30 juli 2023 om 20:46

En daarom komt hij ook bij trainingen en dergelijke kijken om zelf te kunnne zien hoe en wat ze nodig hebben. Afgelopen zomer heeft schreuder mogen kopen wat die wilde, hebben ze daar wel uberhaupt naar data en live gekeken vraag ik me dan af

30 juli 2023 om 20:14

Klaas, analyseren is niet je sterkste punt

30 juli 2023 om 20:44

Kijk dan moeten ze jou misschien td maken bij jou cluppie kijken of jij het zo goed kan. En waarom een domme keuze? Omdat het een duitser is?
Domme keuze van jou baas om jou aan te nemen had beter een duitser kunnen nemen. Gewoon gelul. Welke td had je er neer moeten zetten dan?

30 juli 2023 om 22:03

Gelukkig heeft Sven dit meerdere keren uitgelegd. Data is een klein gedeelte

31 juli 2023 om 01:45

Wat maakt het uit waar iemand vandaan komt. Zo bijzonder is de eredivisie nou ook weer niet dat je daar alleen aan de slag kan wanneer je 100 keer voor Oranje uit bent gekomen.

De data duitser is een denigrerende term voor Mislintat die door de Telegraaf de wereld in is geholpen. Mislintat kijkt echt niet alleen naar data. Zoals hij zelf meermaals heeft aangegeven maakt hij er wel gebruik van, maar is de data ondersteunend. Maar de diamantaugen zal hij niet gekregen hebben door naar excel sheets te kijken.

Hij zal ook niet regelmatig langs het trainingsveld staan om te zien hoe goed of slecht de data van de spelers is lijkt me.

Als een echte technische man door te kijken al een goede inschatting maken, waarom hebben dan ook de beste Td's nog miskopen. De meeste zelfs heel veel....ik ben net als de meeste leden hier fan van het TD werk wat Overmars bij Ajax heeft gedaan. Daar zaten behoorlijk wat pareltjes tussen. Maar ook de helft van de spelers die hij haalde waren miskopen.

De ordinaire hetze vanuit de STelegraaf begint enge vormen aan te nemen. Ik volg Ajax niet per se op de voet, maar deze TD was er toch helemaal nog niet in januari? Als je deze quotes leest, lijkt het alsof het gebeuren met Timber ook hem in de voeten geschoven wordt. Moet je dan niet gewoon een Huntelaar of die man uit Groningen aanpakken. Het begint een beetje op iets persoonlijks te lijken. Heel sneu.

30 juli 2023 om 21:48

In januari was hij nog niet begonnen nee, maar halverwege de tweede seizoenhelft aangesteld. Tijdens die gesprekken, zeker in de afrondende fase, zal je gemaakte afspraken die dusdanig relevant zijn toch wel met elkaar doornemen? Zo'n Mislintat wil toch ook weten waar hij in stapt, welke afspraken er zijn gemaakt, welke middelen er zijn etc.? En als club vertel je zoiets anders toch minimaal direct na het tekenen, zodat hij meteen kan starten met het maken van lijstjes?

31 juli 2023 om 13:25

Dat is allemaal leuk en aardig en behoorlijk kinderachtig met je STelegraaf.., maar Mislintat heeft zelf aangegeven al vanaf januari of in ieder geval al maanden voor z’n officiële start met Ajax bezig te zijn gegaan. Dan ben je ook op de hoogte van deze afspraken en dan sorteer je voor. Dat is niet gebeurd. Ajax niet op het WK Onder 20 is schandalig. En zo zijn er meer (genoemde) voorbeelden. Mislintat is niet de enige of de hoofdschuldige maar het is een puinhoop en de hele bende mag van mij weer vertrekken. En dat gaat ook wel gebeuren. Maar eerst moet de gifbeker leeg. En lekker schieten op deze krant en deze journalist/clubwatcher is leuk en populair maar vooral heel simpel wanneer hij zaken noemt die kloppen.

Verweij denkt dus dat als je iemand in januari op je lijst zet en je verkoopt Timber in juli dat je dan alleen die speler van je lijst hoeft te bellen en dat ie dan binnen is?

Sutalo staat gewoon al heel lang op de lijst maar er komt meer bij een transfer kijken dan alleen je die speler op je lijst zetten. Op een of andere manier lijkt Verweij en veel VZ reageerders dat niet te beseffen.

En leuk dat Ueda is aangeboden maar als die niet uitgebreid gescout is dan kun je beter de speler halen die jij wil. Daarvoor maak je dat lijstje in januari dus.

30 juli 2023 om 19:38

Ik denk dat er inderdaad heel wat komt kijken bij een transfer, maar bij Overmars had je niet het idee dat hij daardoor gehinderd werd.

30 juli 2023 om 19:44

Overmars had ook meer te besteden he. Dat ging een stuk makkelijker. Door vorig seizoen kan dat nu niet.

30 juli 2023 om 19:46

De eerste paar jaar onder Overmars werd ook ieder dubbeltje omgedraaid en ging het moeizaam. Daarna was er geld en momentum en ging het allemaal sneller.

Nu duurt het wat langer en dat is vervelend maar als de juiste spelers uiteindelijk gekocht worden (moet natuurlijk wel nog blijken) dan moet je dat maar op de koop toenemen.

Ziyech kwam ook pas de laatste dag. Liever Ziyech op 31 augustus dan Bandé op 1 juni.

30 juli 2023 om 19:47

Nadat Timber is verkocht (40+) kwamen de fondsen vrij en dat is inmiddels 2 weken geleden. Daarna is Bassey ook nog eens verkocht (20+) dus geld kan het probleem niet meer zijn.

30 juli 2023 om 19:55

Zoals gezegd er komt meer bij kijken. Je kunt het gewenste bedrag op de bank hebben en uit kunnen geven maar als of Zagreb of Sutalo wil wachten op iets beters kun je óf doorschakelen naar de nummer 2 of je best doen om de nummer 1 alsnog binnen te halen.

Ajax kiest voor de nummer 1 van de lijst. Of dat slim is kunnen we aan het einde van de transfermarkt bepalen. Of eigenlijk zelfs pas aan het einde van het jaar.

30 juli 2023 om 20:21

@njfromvol
Of de verkoop van Bassey extra cash oplevert en hoeveel is maar de vraag. Spelers worden vaak in termijnen betaald. Het is de vraag welk bedrag ajax nog voor hem moest betalen

30 juli 2023 om 20:35

Maar dat geldt ook voor je aankopen (feyenoord betaalt Ueda ook in termijnen); dat mag je wel tegen elkaar wegstrepen.

30 juli 2023 om 22:50

Natuurlijk wil ik een normale discussie voeren. Alleen die heilig-verklaring van Overmars snap ik niet altijd! Ik geef alleen maar aan dat die ook genoeg fouten heeft gemaakt. En die vergelijk je met iemand die nog geen twee maanden in dienst is….

31 juli 2023 om 13:28

@njfromvol

Geld is dan ook geen enkel probleem bij Ajax. Alleen wil Ajax spelers halen waarmee ze op termijn weer kunnen meedraaien bij de Europese subtop. Spelers met veel potentie. Alleen zijn die lastig te halen, dus is Ajax geduldig.

Is geduld een probleem? Ja voor de Telegraaf wel want de krant moet vol dus gaan die maar bashen, ze moeten toch iets schrijven. Sommige supporters hebben ook weinig geduld, het lijkt wel een wedstrijdje, er moeten grote namen komen om Feyenoord en PSV af te troeven.

In werkelijkheid is er geen enkel probleem. Pas over 7 weken moet er een elftal staan dat kan winnen van FC Twente. Ajax heeft daar nog 7 weken de tijd voor!

31 juli 2023 om 16:57

7 weken ... Wanneer sluit de transfermarkt, denk je?

31 juli 2023 om 17:36

Uiteindelijk moet je zorgen dat je minimaal tweede wordt en na de winterstop ook nog in de Europa League zit. Daarnaast moet je spelers halen waar je 5 jaar mee vooruit kan of voor die tijd winst op maakt.

Als dat lukt ben ik tevreden. Als er dan in de eerste weken wat punten worden verspeelt of het voetbal niet goed is dan is dat maar zo.

31 juli 2023 om 18:42

Een speler die je op 31 augustus aantrekt, zal niet het weekend erop al spelen? Of denk je van wel?

31 juli 2023 om 18:50

Ik vind je redenaties fantastisch. Ben jij in een vorig leven minister van informatie geweest in Irak?

31 juli 2023 om 20:05

Denk je echt dat de huidige selectie van Ajax niet kan winnen van Heracles, Excelsior en Fortuna?
Dus realistisch gezien is de eerste zware wedstrijd voor Ajax die er toe doet pas op 17 september.
Dus heeft Ajax nog zeven weken om te bouwen aan een elftal dat kan winnen van FC Twente.
Dat zijn gewoon de feiten.

31 juli 2023 om 20:16

Dat noem ik verwachtingen; begin september zouden het eventueel feiten kunnen zijn.

Je haalt wat dingen door elkaar ...

31 juli 2023 om 20:38

Nee hoor, ik heb het over de huidige selectie. Dat zijn de spelers die nu bij Ajax spelen. Als ik die vergelijk met de spelers die nu bij Heracles, Excelsior en Cambuur spelen, dan heeft Ajax momenteel een surplus aan kwaliteit vergeleken met die clubs.

De eerste zware tegenstander komend seizoen in de eredivisie is FC Twente. Is ook gewoon een feit. Die wedstrijd is op 17 september. Alweer een feit.

31 juli 2023 om 20:49

Je hebt een groyte mond en vooralsnog 0 punten ... ook een feit.

31 juli 2023 om 22:31

Inderdaad nul punten, precies evenveel punten als Feyenoord en PSV hebben. Het seizoen moet namelijk nog beginnen. Niks aan de hand dus.

31 juli 2023 om 22:54

Zo is het ... Ik hoop dat Ome Sven dezelfde mindset heeft ...

30 juli 2023 om 19:43

Zo denken heel veel mensen. Ff bellen en de speler is binnen. Of het is..je hebt 60 miljoen binnen gehaald dus hup uitgeven. Niet door hebbende dat er niet 60 miljoen in 1 keer binnen komt maar ook veel in termijnen verspreid over een paar jaar. Mensen begrijpen niet dat er zoveel meer achter de schermen speelt rond een transfer dan alleen ff bellen en contract tekenen.

31 juli 2023 om 13:24

Dat is nou net een van de zaken die Verweij toch wel benoemd? De transfer van Timber is geen verrassende, dus veel van het voorwerk (informeren naar vraagprijs, interesse van de speler etc) kun je al lang gedaan hebben. Zou je al gedaan moeten hebben. Ik zou overigens nu bij psv hetzelfde kunnen stellen hoor, daar is na het vertrek van Gakpo en Madueke gevoelsmatig ook veel te laat gestart met contact leggen. En de potentiële smoes die ik steeds hoor is dat je met een nieuwe TD en trainer ook niet zomaar even kunt doorpakken, maar waar zijn al die scouts dan voor? Hebben psv en Ajax dan echt zitten wachten op een nieuwe trainer (en TD) en liggen ze nu dan zo ver achter op schema dat potentiële versterkingen uit de privé netwerken van Mislintat en Bosz moeten komen? Ik vind dat bizar. En ik weet het; wat ik schrijf zit vol aannames, maar de realiteit is dat beide selecties nog alles behalve compleet zijn.

30 juli 2023 om 20:13

@Scummy, ik vind het eigenlijk een hekel verademing als dat deel van zijn betoog waar is. Spelers aanbieden is dus zinloos geworden bij Ajax. Zo kwamen we namelijk aan al die niets toevoegende spelers van afgelopen seizoen. Wat veel belangrijker is we weten nu de naam van een nummer één target. Maar volgens Mislintat zijn het er toch echt minimaal 3 en over die andere twee hoor je geen piep. Echt helemaal niets. Dat moet dan echt een ver gevorderd stadium zijn zoals Steijn en van de Boomen en die worden in de komende dagen gepresenteerd of daar is echt nog geen eenduidige keuze gemaakt (bv spertuyan).

We kunnen weer telegraaf hatertje spelen maar volgens mij heeft de man een punt. Sven doet het op zijn manier en tempo (naar mijn mening extreem sloom maar soit) maar dan moeten er zo wel een keer contracten worden getekend. Dat heen en weer vliegen betalen we hem geen 500k-miljoen voor bovendien is de selectie nu ondermaats om ook maar een kans te maken op plek 1 en 2

30 juli 2023 om 19:41

Nee ajax heeft met elkaar afspraken gemaakt. Dat heeft niets met sloomheid te maken. Dat hebben mislintat en Steijn beide afgelopen week al tig keer heel duidelijk uit lopen leggen maar mensen verzinnen er elke keer hun eigen verhaal bij. Het is niet alleen mislintat die alles beslist maar een heel team bij elkaar samen met Steijn. Die zijn duidelijk geweest maar blijkbaar wil dat maar niet door dringen.

30 juli 2023 om 20:22

Misschien moeiten ze het Berghuis dan ook nog een keer uitleggen want die was toch ook kritisch over het beleid.

30 juli 2023 om 21:31

Misschien moet jij de artikelen beter lezen. Berghuis heeft niet meer of minder gezegd dan waar iedereen bij Ajax het al over eens was. Er moet kwaliteit bij. En daar zijn ze ook volop mee bezig. Dat is geen kwestie van beleid maar van tijd. En zoals Steijn en Mislintat ook eerder al aangegeven hebben, nu ze geen CL spelen is het lastiger om goede spelers te overtuigen toch voor Ajax te kiezen.

31 juli 2023 om 11:36

@Janssen het onbegrip en de kritiek is volkomen logisch er zijn er hier een aantal ziende blind

30 juli 2023 om 20:49

Jij wil dat ze er weer 100mil tegen aan klappen met flut aankopen? En dam eind van het seizoen weer lopen schreeuwen als er niks bereikt is.

"De Duitser vertrouwt volledig op zijn eigen, louter buitenlandse relaties in de voetballerij én op data"

De arrogantie van Verweij om hem niet bij zijn naam te noemen!

30 juli 2023 om 19:40

Het wordt steeds triester met Mike Verweij. Een soort wanhoopskreet voor aandacht omdat hij niet meer mee op vakantie gaat met de trainers. Denk dat we na het seizoen pas goed kunnen oordelen of Sven het goed of slecht heeft gedaan. Ben erg benieuwd ergens hoop ik dat hij vriend en vijand verrast.

Verweij wordt steeds gefrustreerder, hij heeft geen lijntjes meer binnen Ajax, laat
Mislintat gewoon zijn werk doen, we hebben nog iets meer dan 1 maand en ajax moet eerst verkopen eer ze kopen.
Dat is telkens gecommuniceerd en leuk dat PSV en Feyenoord verder zijn maar het zegt nog helemaal niks.
Ajax gaat heus nog wel spelers halen maar gaan geen geld meer over de balk gooien,
Ze hebben geleerd van afgelopen jaar en er staat een elftal dat met de top 3 mee kan.

30 juli 2023 om 19:40

Het probleem is volgens mij dat Mislintat zijn werk niet lijkt te doen.

Over twee weken zit de eerste competitie ronde er al weer op. Je zou toch je aankopen dan nu toch al binnen willen hebben?

30 juli 2023 om 20:15

Dat zou je willen ja maar de realiteit is vaak anders. Geen van de topclubs hebben hun selectie rond op dit moment. Zowel Feyenoord, PSV als dus Ajax zijn nog bezig. Bij de een lijkt het iets dichterbij (feyenoord) dan de ander (ajax) maar iedereen is nog op zoek en aan het bouwen.

30 juli 2023 om 20:25

Maar wij kunnen als buitenstanders toch helemaal niet weten of Mislintat zijn werk wel/niet doet, al helemaal nu het lekken vanuit Ajax een stuk minder lijkt dan voorheen (wat ook de reden is waarom Verweij constant op de man speelt).

Ajax schijnt als je de media mag geloven bezig te zijn met die Sutalo van Zagreb, maar net zoals Feyenoord ondervindt bij Ivanusec houdt Zagreb waarschijnlijk de boot af voor hun sterspelers tot ze een bepaald punt in de CL voorrondes hebben bereikt (of je moet bereid zijn om direct de originele vraagprijs neer te leggen).
Er was ook een verhaal over een spits die Mislintat zelf naar Stuttgart had gehaald, maar die schijnt liever naar de PL te willen dan naar de Eredivisie.

Wanneer de leiding van Ajax zelf hebben aangegeven het niet erg vinden om te wachten op hun eerste keuze, dan kan het inderdaad overkomen alsof ze niets doen als er nauwelijks wat richting de media lekt. PSV is net zo slagvaardig (of een gebrek daaraan, afhankelijk van hoe je ernaar kijkt) als Ajax, maar je hoort bij lange na niet dezelfde kritiek op Stewart vergeleken met wat Mislintat te verduren krijgt.

30 juli 2023 om 20:38

@joshua, daarom schrijf ik ook "lijkt". En inderdaad, je hebt niet alles in de hand (er zijn 3 partijen bij een deal), Wij weten niet at er speelt en daarom beoordeel je hem om zijn prestaties tot nu toe en Ajax staat er gewoon nog niet lekker bij.
Mooi verhaal om voor je nr1 te gaan, maar als dat te lang duurt (of helemaal niet rond komt) is je nummer 2 en 3 straks ook niet meer beschikbaar.

30 juli 2023 om 20:51

Hoe weet jij nou of mislintat zijn werk niet lijkt te doen? Zin jij elke dag naast hem op zijn kantoor? Of wil je weer graag van die bassy types voor 23 mil zodat je dan kan schreeuwen dat is niks maarja sven moest kopen nee laat hem zijn werk doen

30 juli 2023 om 20:56

Jeffrey, dat leg ik hierboven uit en leg me geen woorden in de mond (typisch VZ kwaaltje).

30 juli 2023 om 21:14

@NJ: Jammer genoeg ben ik bang dat je gelijk zult hebben. Positie van Ajax is momenteel alles behalve best. Er is gelukkig geld binnengekomen en ook aardig gesneden in het salarishuis, maar verder is er vrij weinig beweging. We missen een leiderstype, ervaring, aanvallende krachten (spits en buitenspeler) en verdedigers. Zelfs al zou Mislintat het geduldig willen spelen, dan alsnog zal Ajax pas aan een team kunnen bouwen op het moment dat de competitie gestart is. Dit gaat Ajax pijn doen.

Sinds vorig seizoen missen we eigenlijk al een extra spits en een echte rechtsbuiten. Dan begin ik niet eens over de spelers die we op de backposities hebben. Tot nu toe is er alleen voorgesorteerd op het vertrek van Alvarez, die ironisch genoeg misschien zelfs zal blijven. Voor zijn we veel goals verloren, geen idee hoe Mislintat denkt dat op te vangen. Ik zie het echt niet zo rooskleurig in.

Ik snap dat Ajacieden Mislintat een kans willen geven. Dat is goed ook. We mogen toch alleen wel eerlijk zijn dat dit op z'n zachtst gezegd een hele stroeve start is?

30 juli 2023 om 21:20

@reg,
Ik brand hem niet af of zo (althans niet de intentie), maar ben kritisch op zijn prestaties tot nu toe. De man komt goed uit zijn woorden en vertelt een redelijk helder verhaal, maar tot op heden zijn zijn resultaten beperkt, zeker in relatie tot de omvang van de renovatie die moet worden uitgevoerd. De tijd tikt door, maar bij een aantal fans lijkt de ernst van de situatie niet echt door te dringen en lijkt er een gevoel te heersen dat ze Mislintat "moeten verdedigen".

30 juli 2023 om 20:03

Jij denkt dat Verweij geen transfernieuws meldt omdat er geen lijntjes zijn, zou het ook kunnen dat hij geen transfernieuws heeft omdat we gewoon al de hele window geen meter opschieten behalve dat Sven er wat KLM huisjes bij heeft? En leuk dat we een top 3 selectie hebben maar we hebben geen selectie die een eerste of tweede plek kan afdwingen terwijl we gezien het verschil in hoe kapitaalkrachtig we zijn dat wel had gemoeten. Nog een jaar geen CL en het sloopwerk dat is ingezet na het wegsturen van Overmars bereikt zijn laatste fase

Daar gaat hij weer. Wat een hetze tegen Mislintat zeg. Niemand? Daar bedoel je jezelf zeker mee Mike. Kap hier nou eens mee man.

30 juli 2023 om 20:23

Gelukkig heeft sven jou dan nog. Jij verdedigd alles van hem.

30 juli 2023 om 20:52

Soccerfan is eigenlijk Svenfan;-)))

31 juli 2023 om 13:30

Hij heeft mij ook nog. Wordt doodmoe van dat geleuter in de Telegraaf.

De feiten zijn heel simpel, pas over zeven weken speelt Ajax haar eerste (sub)top wedstrijd. Dan moet het elftal er staan. De rest is drie vingers in de neus en komt puur en alleen aan op de instelling van de spelers want er is die wedstrijden een surplus aan kwaliteit waar je u tegen zegt.

31 juli 2023 om 16:48

Op basis waarvan vind jij dat een je surplus aan kwaliteiten hebt ? Ik heb het zowel vorig seizoen als in de voorbereiding niet gezien.

31 juli 2023 om 18:44

Kijk eens naar de selecties van Heracles, Excelsior en Fortuna.
Vergelijk die eens met die van Ajax.
Als je dan echt niet ziet dat Ajax de betere spelers heeft, tja wellicht is korfbal dan een leukere sport om te volgen?

1 augustus 2023 om 08:29

Maar als ik naar de selecties van afgelopen seizoen keek was het verschil ook heel groot en had Ajax misschien alleen van PSV en Feyenoord mogen verliezen. Volgens mij verloren ze heel veel meer wedstrijden en vertrok ook nog eens de belangrijkste speler van Ajax.

30 juli 2023 om 21:53

Ik vind het dubbel. De telegraaf is duidelijk bezig met een hetze richting Mislintat die het vanaf dag 1 al niet goed kon doen omdat er geen lijntjes meer zijn met de krant en ze toch iets moeten schrijven. Die man moet natuurlijk wel een kans krijgen. Aan de andere ben ik wel met Verweij eens dat Ajax rijkelijk laat is met het vinden van vervangers van spelers van wie het duidelijk is dat ze weg gaan of niet voldoen (Timber, wijndal, Bassey, Lucca, Stekelenburg Sanchez). Ook voor de vacature van Tadic wat je MVP en aanvoerder is is nog geen vervanger. Daarnaast bestaat de kans dat er nog meer (belangrijke) spelers vertrekken zoals Kudus en Alvarez. Het kan niet zo zijn dat je voor zoveel spelers zo weinig vervangers haalt. Dan ben je gewoon (te) laat. Dat mag je hem wel kwalijk nemen twee weken voor het begin van de competitie. Steijn kan zo geen goede voorbereiding draaien. Dat is een slechte zaak. Je ziet aan clubs als Feyenoord en PSV dat het wel kan.

31 juli 2023 om 01:56

PSV heeft tot nu toe net zo veel spelers aangetrokken als Ajax...
En ik denk oprecht dat wanner Mislintat met Stengs, Zerrouki, Beelen en vd Belt aan was gekomen er nog meer kritiek was geweest dan nu.
Het zou inderdaad sneller mogen, maar uiteindelijk heb je er meer aan wanneer er eind augustus een goede selectie staat dan dat je nu als spelers binnen had waar je niet veel mee op schiet.
Mocht het Mislintat niet lukken om eind augustus een goede selectie samen te stellen dan mogen we hem daar best op afrekenen, maar voorlopig heeft hij nog even.

31 juli 2023 om 08:57

Het gaat wel om de kwaliteit en niet om de kwantiteit. Verschil is bovendien dat 1) de lat bij Ajax de afgelopen jaren hoger lag dan bij Feyenoord en PSV en 2) Dat PSV en Feyenoord een goed tot zeer goed seizoen hebben gedraaid en Ajax een desastreus seizoen. Bij Ajax waren zelfs met het intact houden van de selectie versterkingen nodig. Bovendien zijn er met Tadic en Timber twee absolute steunpilaren vertrokken. Dat was Xavi voor PSV ook maar die is met Noa Lang redelijk adequaat vervangen.

Na de wedstrijd tegen Augsburg is er al uitleg gegeven door Steijn over de lange wachttijd van inkomende transfers bij ajax.

''daar hebben we het al over gehad. Sven is het daarmee eens, maar hij bepaalt het niet alleen. Er zit een heel apparaat achter waar hij afspraken mee heeft gemaakt (de clubleiding, red.). Hetgeen vorig jaar fout is gegaan, er is toen ongelofelijk veel geld uitgegeven, moet nu gerepareerd worden. Dus: éã©n eruit, dan éã©n erin. Voor een coach is dat natuurlijk niet prettig, je loopt achter de feiten aan. Maar het is wel zoals het is op dit moment is.''

Ook het feit dat Sven volgens Verweij alles in zijn eentje bepaalt is simpelweg niet waar

'' Sven Mislintat en ik werken echt samen. We kijken op welke posities spelers zijn vertrokken en het is geen geheim dat we nu eerst een rechter centrale verdediger en een linker centrale verdediger willen. Vervolgens komen de scouting en Sven per opengevallen positie met namen met rijtjes aan. En dan kijken wij als staf voor welke speler we willen gaan.''



Sinds overmars weg is bij Ajax, is er verval ingezet. Dat is nu echt te merken hoe belangrijk hij is geweest voor Ajax

30 juli 2023 om 20:04

Overmars heeft het verval ingezet. De technisch piemelaar creëerde een structuur die onhoudbaar werd bij het uitblijven van successen. De salarissen en premies werden torenhoog en vorig jaar bleek dat bakken met geld uitgeven allerminst een garantie voor succes is.

je kan natuurlijk heel heftig reageren op het artikel van verweij, maar wat gebeurt er dan... ? nog 2 weken en de comp. begint.... ik
zie niets gebeuren! je zou toch zeggen; ga als de bliksem spelers aankopen?

30 juli 2023 om 21:46

Ja man, ga gewoon kopen! Maakt niet uit wat, maar geef euro's uit! Geld moet rollen, stel het grote publiek tevreden en laat zien dat je werkt voor je eigen euro's. Schijt aan kwaliteit!

31 juli 2023 om 13:32

Want? Je kan met de huidige selectie niet tegen Heracles spelen?

Waar is dat op gebaseerd? Jong Ajax won verleden jaar nog met 4-0 thuis van Heracles!

Ajax heeft nog 7 weken de tijd om een elftal samen te stellen, ingespeeld te krijgen voordat er ene zware wedstrijd op het programma staat. Tijd genoeg dus.

Praten die 2 van de telegraaf ook nog wel eens over andere clubs?

30 juli 2023 om 23:31

Helaas wel en dan komt er ook alleen maar onzin uit

Jullie kunnen wel weer afreageren op de Telegraaf of Verweij maar hij zegt hier toch niets verkeerd... Er gaat van alles mis bij Ajax en als je dat niet wil zien omdat je liever k***t op de Telegraaf en zijn verslaggevers, gaat er toch iets ernstig mis bij jullie...

Over 2 weken begint de competitie en met dit materiaal mag Ajax blij zijn als ze aan het einde van het seizoen play-offs voor de conference league halen

31 juli 2023 om 13:34

Echt kolder allemaal. De huidige selectie heeft echt een enorme surplus aan kwaliteit om van Heracles, Excelsior en Fortuna te winnen.

Pas over 7 weken staat FC Twente op het programma. pas dan moet alles in orde zijn. Pas dan hoeven de nieuwe verdedigers die nog moeten komen, ingespeeld te zijn. Tijd genoeg dus.

Als ajax in januari al wist dat timber wegging hoe kan die sukkel van een verweij dit aan mitsilan toeschrijven kut krant gewoon kut

Bekijk het positief met die Duitser. Hij heb ook nog geen slechte euro uitgegeven, dat bleek vorig seizoen wel anders.

30 juli 2023 om 20:51

Gaf hij maar wat uit....

Waar gaat dit toch weer over.. is er inhoudelijk niks over zijn werk te vertellen, dan maar schrijven over zijn fysieke activiteiten.

Ik voorspel paniek aankopen in de laatste week die in verhouding duurder zijn dan de namen die nu genoemd worden. Vervolgens is Steijn het kind van de rekening en Ajax is terug bij af en in de zelfde situatie als 7 jaar geleden.

Overmars maakte van geld, geld. Nu investeren is straks een 2de CL plek. PSV en Feyenoord snappen dat. Ajax niet.

Probleem bij Ajax is dat (aanstaande) top spelers twijfelen omdat er naast de sportieve uitdaging ook niemand op dit moment bij Ajax de autoriteit en uitstraling heeft om spelers met een sterk verhaal te overtuigen dat Ajax de beste keuze is. Met een Marc Overmars kwam er wel een echte Ajacied met status binnen ipv onbekende passanten als een Sven en Steijn. Spelers zullen hun verhaal toch op een extra weegschaal leggen. Naast het gemis van CL spelen. Vertrouwen in de toekomst is bij de keuze belangrijk en helaas is er niemand bij Ajax op dit moment die op technisch gebied deze toppers kan overtuigen. Dan kom je automatisch in een andere categorie spelers

Misschien dringt het niet door in Amsterdam, maar dit is een cruciale transferperiode. Je had al lang een vervanger voor Timber binnen moeten halen - geen excuses en bla bla we hebben niks te besteden, want dan hebben PSV en Feijenoord helemaal niks te besteden. En wil je op veilig spelen en sowieso eerste of tweede eindigen, wat recht geeft op directe CL deelname, moet je juist nu investeren in kwaliteit. Zeer waarschijnlijk gaan Kudus en Alvarez nog weg deze zomer, dus ook daarvoor ontvangt Ajax flinke transfersommen. Maar de kost gaat nu eenmaal voor de baat. Dat snapte Overmars wel als geen ander. Niet dat ik al zijn inkomende transfers goed vindt, aan daadkracht ontbrak het hem niet. En ook Mislintat onderschreef met zijn woorden dat je de selectie eigenlijk in mei al klaar moet hebben, de werkwijze van zijn voorganger. Maar zo langzamerhand mag de leiding in Amsterdam onze Sven wel eens een schop onder de kont geven en tot actie manen. Want dat is niet alleen broodnodig, zo slaat het eerste positieve briesje snel om in verkeerd sentiment. Het vorige seizoen dreunt nog flink na, dus ben je als club ook verplicht om positieve daadkracht uit te stralen. Naarmate goede aankopen uitblijven, en nog meer spelers willen vertrekken, is Ajax ook helemaal niet meer interessant voor de gewenste A categorie spelers. Kortom, wie nu nog in die praatjes van Mislintat blijft trappen, kan straks wel eens van een koude kermis thuiskomen. Mits hij deze week met een viertal toppers ons gaat verrassen.

30 juli 2023 om 21:09

De pestbende die nu opgeruimd moet worden is ingezet door Overmars. De volledige begroting is helemaal scheefgegroeid en totaal uit verhouding. Het is toch krankzinnig dat een Tadic 6,5m verdiende bij Ajax en een Ake nu met zijn nieuwe contract 8,5 bij City. Hoe kan dat verschil zo klein zijn? Ieder seizoen moet er voor 75m verkocht worden en 50m aan Europese inkomsten om break even te draaien. Absolute en complete waanzin!! Overmars heeft genoeg goed gedaan maar qua organisatie en kosten is het een drama. Als je een jaar geen kampioen wordt stort alles als een kaartenhuis in elkaar. Nu moet er gesneden worden en krijgt Mislintat en directie de zwarte Piet.

30 juli 2023 om 21:50

Als er goed was geïnvesteerd speelde Ajax nu CL. Dat is niet de schuld van Overmars, maar van van der Sar. Die heeft na het vertrek van Overmars voor Ajax uitgemaakt dat hij de (vorige) transferzomer wel even zou doen. Met 2 lichtgewichten en de zaakwaarnemer van Schreuder. Dat is desastreus verlopen. Niet dat ik in alles een fan ben van Overmars, maar die had in al de jaren na de stap naar de Europese (sub)top, de selectie voor het seizoen op orde. En kampioenswaardig. Hoewel AZ en PSV nog behoorlijk lastig waren. En door de directe CL plaatsing kon er ook weer geïnvesteerd worden. Ajax stond er financieel zo goed voor dat er vanuit de club werd gesteld dat zelfs een jaar EL geen probleem hoefde te zijn. Daar was namelijk rekening mee gehouden. En nu speelt Ajax voorronde EL - straks eventueel cl - en is het opeens alle hens aan dek. Ajax is schraalhans in de keuken. Wie dat gelooft heeft boter op het hoofd. Er is intern gewoon besloten dat Ajax het nu weer over een andere boeg gaat gooien. De veilige en zuinige weg. Dat mag, maar leidt niet tot grote sportieve successen. Niet investeren is namelijk geen risico lopen. En risico lopen hoort nu eenmaal bij ondernemen. Dat begreep Overmars, en nog een paar anderen. We weten allemaal wat voor schitterende - en natuurlijk ook wat sneue - Europese campagnes we hebben meegemaakt. En dat smaakt naar meer. Daarbij, Ajax heeft ook het nationale niveau mee omhoog gekrikt. Zie onze plaats op de Europese coefficientenlijst. Gelukkig neemt Feijenoord die rol nu over, dus in dat opzicht is het de een in plaats van de ander. Maar wie denkt dat op dit moment een treuzelaar Ajax, met de verkeerde intenties, van de juiste impulsen voorziet, is aan het verkeerde adres. Er is goed en daadkrachtig bestuur nodig bij Ajax. En dat is nu met een zaklampje zoeken....

30 juli 2023 om 22:01

Je hebt zeker een punt. Het is wachten op het najaar als de nieuwe ledenraad vorm krijgt. Die kunnen een tegen offensief inzetten. Het is wachten op een opstand en verzet uit de spelersgroep, leden en aandeelhouders.

30 juli 2023 om 22:42

Maar Pinko, ALS er goed geïnvesteerd was... daar hebben we nu niks meer aan. Dat is niet gebeurd, althans misschien ook wel maar het heeft in ieder geval niet geleid tot de gewenste resultaten. Alleen maar terug kijken heeft geen zin. Er moet nu even orde op zaken gesteld worden. Ajax presteerde steeds beter, kon steeds meer kwaliteit halen en steeds meer uitgeven. Nu spelen ze een keer geen CL en zitten nog steeds met dure spelers en hoge salarissen. Ik begrijp dat jij graag ziet dat ze nog eens dezelfde miljoenen als vorig jaar uitgeven, maar als het dit seizoen weer misgaat ben je snel door je reserves heen. Vorig jaar had je nog een Antony die geld opleverde, maar wie moet nu eventuele verliezen dekken? Een jaartje EL is zeker ingecalculeerd, maar 2 jaar achter elkaar 100mln aan spelers uitgeven en het risico lopen geen CL te spelen, das ff wat anders. Leuk dat psv zich versterkt met Pepi en Lang, Feyenoord pakt Zerrouki en Stengs, allemaal leuke spelers en talentvol, maar had jij vorig jaar gehoopt dat Ajax in dezelfde vijver zou vissen als Feyenoord en PSV? Ik niet, en ook nu het liefst niet. Helaas is de realiteit wel dat je spelers van een hoger niveau minder makkelijk naar je club haalt aangezien je geen CL te bieden hebt. Dat kost nu wat meer tijd en moeite. Daarnaast schat ik een Daramy en Bergwijn nog steeds niet lager in dan een Jahanbaksh en Peixao. Feyenoord heeft vorig jaar een bijzondere teamprestatie geleverd, hopelijk gaat Ajax ook weer als team presteren. Individueel moet dit Ajax gewoon mee kunnen doen om de titel/2e plek en dus CL voetbal. Verdedigend zal er nog iets bij moeten, maar daar zijn ze ook volop mee bezig. Liefst op meer posities maar dan zullen het echt buitenkansjes moeten zijn.

Ik ken letterlijk een scout die naar dat wk onder 20 is geweest voor Ajax, wat een gelul weer. Neemt niet weg dat mijn vertrouwen in Mislintat ook niet heel groot is, ik mis echt slagvaardigheid.

Ajax is druk bezig, maar de spelers die ze op het oog hebben kiezen voor andere opties helaas....

Ajax glijd steeds verder af .Wat is er nog over van het Bayern van Nederland? 1.5 jaar geleden was er nog niets aan de hand.!Dat gedoe met Overmars heeft alles kapot gemaakt. DieMislukkelingtat gaat hem ook niet worden. Van Frenkie de Jong naar Kenneth Taylor. Van Haller naar Brobbey. Van Ten Hag naar steijn. Ajax gedraagt en is nu een subtopper in Nederland.

31 juli 2023 om 13:38

Ajax glijdt verder af? Omdat Timber vertrokken is?

Timber gaat nog vervangen worden. Dat komt komende maand.

Klagen over Frenkie heeft geen zin. een dergelijke speler heb je maar heel af en toe. Dat zijn de periodes dat Ajax in de Europese subtop meedraait. Maar dat is niet de jaarlijkse realiteit. Het gaat met golven en nu zit je in een opbouw fase. Nu moeten de talenten aangetrokken worden die over een paar jaar toppers zijn. Daarom kocht Ajax een speler als Benjamin Tahirovic.

Een subtopper in Nederland? Dat is een kwestie van definities. Op dit moment is alleen Feyenoord echt beter.

Dit zooitje bestuursleden helpt heel Ajax om zeep
Opnieuw opbouwen zal heel erg moeilijk worden
Feijenoord en Psv lachen in hun vuistje
Ajax Ajax Ajax
Hoe dom kan men zijn !!!

Kortom, de bijna heilig verklaarde Overmars heeft VEEL te veel geld uitgegeven en Ajax heeft grote bedrijfsriciso's genomen onder leiding van van der Sar. Nu moeten de trainer van Sparta en een Duitse scout de troep opruimen. Lekker gewerkt boys.

31 juli 2023 om 15:25

Teveel geld uitgegeven? Hoe kom je daar nou weer bij? Ajax heeft een eigen vermogen van honderden miljoenen euro's.

Ajax is nog nooit zo rijk geweest als heden ten dagen.

31 juli 2023 om 16:22

Dat blijkt niet uit de transferactiviteit

31 juli 2023 om 16:32

En waarom zou het daaruit moeten blijken? Na verleden jaar weer met geld smijten, dik overbetalen omdat er nou eenmaal centjes op de bank staan?

Of is het beter goed met je geld om te gaan en alleen uitgeven als je er ook, daadwerkelijk iemand voor kan krijgen die je wilt hebben?

Altijd makkelijk van de zijlijn achteraf commentaar geven. Altijd de journalistjes en leraartjes die denken het allemaal te weten zonder zelf verantwoordelijkheid te nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren