Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Real Betis wil dure en overbodige reservespeler overnemen van Ajax’

Laatste update:

Real Betis wil het keepersgilde uitbreiden met Ajax-doelman Gerónimo Rulli, zo meldt journalist Uriel Iugt, werkzaam voor het Argentijnse Mercado de Pases. De kans is groot dat de 32-jarige doelman komende zomer vertrekt uit Amsterdam, waar hij is voorbijgestreefd door Diant Ramaj.

Ajax is bereid mee te werken aan een vertrek van Rulli, daar de routinier een vorstelijk salaris opstrijkt. De Argentijn zelf heeft geen zin om nog een seizoen tweede viool te spelen in de Johan Cruijff ArenA.

Real Betis kan een uitweg bieden, indien de Spaanse subtopper de belangstelling in de komende weken concretiseert. In Argentinië denkt men dat Rulli nog steeds goed in de markt ligt in Spanje, waar hij jaren keepte bij Real Sociedad en Villarreal.

De nummer zeven van LaLiga kan wel een extra doelman gebruiken, daar Claudio Bravo (41) komende zomer uit zijn contract loopt. De veertiger bevestigde onlangs zijn vertrek bij Real Betis, maar hangt zijn handschoenen nog niet aan de wilgen. Na de uittocht van Bravo is Portugees Rui Silva (30) de enige overgebleven doelman in de selectie van Real Betis.

Rulli zou met Silva moeten concurreren voor een plek onder de lat. Bij Ajax heeft hij de strijd reeds verloren van Ramaj. Rulli ligt in Amsterdam nog tot medio 2026 vast, met de optie voor nog een jaar. De kans lijkt echter klein dat de ervaren doelman zijn contract in Nederland gaat uitdienen. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op zo’n 5 miljoen euro.

Het huwelijk tussen Ajax en Rulli is tot dusver zeer ongelukkig te noemen. De recordkampioen nam de rechtspoot in januari 2023 voor 8 miljoen euro over van Villarreal. Inmiddels staat de teller op 32 officiële duels in Amsterdamse dienst, waarin Rulli 37 tegentreffers moest incasseren. Twaalf keer hield hij de nul.

Begin april keepte Rulli veruit zijn pijnlijkste wedstrijd in het shirt van Ajax. Door een blessure van Ramaj stond hij onder de lat in de Klassieker tegen Feyenoord (6-0). Rulli moest liefst zes keer vissen, tijdens een historische nederlaag voor Ajax.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben vrij! Ik ben zo bij de Arena en rij hem er wel naartoe!

1 juni 2024 om 10:00

Dan mis je de CL finale wellicht ;-)

1 juni 2024 om 11:28

Le_Prof, ik denk dat hij kan thuisblijven, en heb het bericht ook gelezen, vanuit 2 journalisten / transferspecialisten die allebei een zeer onbetrouwbaar imago hebben. Dus zolang er geen betrouwbare bron komt, denk ik dat het onzin is helaas. Zou idd fijne deal zijn, helemaal zo vroeg in het window.

1 juni 2024 om 10:11

Zo slecht was die ook weer niet, maar snap dat die geen wissel gaat zitten.

1 juni 2024 om 10:15

Veel houdbare ballen in zijn eerste seizoen vlogen er toch in. Kon niet overtuigen. Voor veel geld gehaald met hoog salaris. Heeft de verwachtingen niet waar kunnen maken.

1 juni 2024 om 10:39

Sommige spelers blijven op de een of andere manier behoorlijk buiten schot, wanneer het gaat om de pers/het publiek. Vaak omdat ze het geluk hebben dat een andere speler nog slechter presteert of nog harder blundert. Rulli zou in het Ajax van EtH enorm onder vuur hebben gelegen met z'n rare fratsen. Tegen Feyenoord had ie ook zo'n achterlijke bal, waarbij hij de mazzel had dat Gimenez weer eens stond te slapen. Maar toch heerst dan de indruk achteraf dat Rulli als een van de weinigen z'n niveau haalde, terwijl dat gewoon een enorme blunder was. Andere spelers kunnen dan weer vrijwel niks goed doen (zoals Rensch), terwijl die mijns inziens nog niet eens zo slecht zijn.

1 juni 2024 om 10:45

Dan adviseer ik je voortaan wat beter te kijken, als jij denkt dat Rensch niet zo slecht is. En als je denkt dat hij buiten schot blijft. Het zijn juist de aankopen zoals Sutalo die iedere week worden bekritiseerd ,terwijl types als Rensch ermee wegkomen.

1 juni 2024 om 11:19

Rensch is per definitie de speler die al 3 jaar niets laat zien maar om onduidelijke redenen door veel supporters, waaronder jij de hand boven het hoofd wordt gehouden

1 juni 2024 om 11:34

@reinaldinhoo, hij kwam in een fase dat het zeer onrustig was met Pasveer in de goal. Die was daarvoor zeer stabiel met oa die CL campagne met de save op Haaland, maar in het najaar van 2022 heel veel onrust achterin.

Rulli was en is geen topper, maar bracht wel rust in de goal en coachte de verdediging goed. Ja hij had hier en daar fratsen, maar overal stabiele keeper voor top ED. Beetje vergelijkbaar met Benitez bij PSV, in heel goed jaar gaan dergelijke spelers mee in het niveau, in slechtere jaren hebben ze wat fratsen maar wel altijd nog een ondergrens die hoger ligt dan gemiddelde van het team. Blijft ook altijd rust uitstralen achterin. Dit zijn gewoon stabiele, ervaren profs imo.

1 juni 2024 om 11:35

Veel houdbare ballen? Klopt totaal niet. Alleen 1/2 voorbeelden worden altijd genoemd.

1 juni 2024 om 13:33

Breng rulli en gorter allebei die kant op dan hebben ze gelijk weer 3 keepers

Kan me voorstellen dat Rulli hier wel voor open staat. En voor Ajax ook een prima oplossing. Is er ruimte om de selectie aan te sterken. Moet dan nog wel een reservekeeper komen, maar die hoeft niet zoveel te kosten als Rulli.

1 juni 2024 om 10:14

Welnee, Ramaj eerste keeper, Pasveer verlengen en 2de keeper en een talent als derde keeper (eerste keeper van jong). Kan prima. Andere posities hebben veel meer prioriteit.

1 juni 2024 om 10:18

Setford idd door laten stromen naar het eerste.

1 juni 2024 om 12:13

Volgensmij hebben we gorter ook nog dus ik denk dat setford nog in Jong blijft

1 juni 2024 om 13:27

Gorter mag net als Rulli vertrekken, begreep ik. Gorter wellicht via huur oid. Maar ik zou hem nooit als derde keeper erbij houden

1 juni 2024 om 14:13

Nou ja, afgelopen seizoen hebben Pasveer, Rulli, Ramaj en Gorter allemaal een duel of 15 gemist met blessures.

Ik vraag me af of Ramaj, Pasveer en Setford wel voldoende bezetting is.

Kijken of je er nog iets van 5 miljoen of meer uit kan halen. Er verdwijnt dan een hoop salaris en je kan weer door. Reserve keeper kan de huidige derde keeper goed zijn (ben even zijn naam kwijt). En een jong talent erbij halen dan zit je goed. Ramaj is niet geweldig maar vind ik wel iets beter dan Rulli want dat is het ook niet helemaal. En bij Ramaj kan je nog weer waarde uit halen.

En zo krijgen wij beetje bij beetje ons door Mislintat uitgegeven kapitaal weer terug.

1 juni 2024 om 10:24

Rulli is niet gehaald door Mislintat. Die kwam juist in de periode met o.a. van der Sar, Hamstra, Huntelaar en Schreuder in januari 2023.

1 juni 2024 om 10:29

Dat zegt hij toch ook helemaal niet? Het gaat over het uitgegeven kapitaal.

1 juni 2024 om 10:39

Verkeerd geïnterpreteerd, dacht dat hij bedoelde dat Mislintat ook miljoenen uitgaf aan Rulli.

Overigens hebben ze natuurlijk onder Hamstra en Huntelaar miljoenen uitgegeven, dus ergens blijft je balans dan toch negatief als je dat van Mislintat erbij optelt.

Laten gaan bij een goed bod. Heb het idee dat Rulli nog steeds niet kan aarden in Nederland, en om eerlijk te zijn vind ik hem vaak ook onrustig als hij speelt. Aankomend seizoen zal hij waarschijnlijk tweede keeper bij Ajax zijn, en hij is ook te duur om te behouden als tweede keeper vanuit financieel perspectief. Schijnt dat hij 2,1 miljoen per jaar verdiend bij Ajax en destijds betaalde Ajax 8 miljoen voor hem, maar zal nu waarschijnlijk de helft kosten en als ik mij niet vergis woont het gezin van Rulli nog in Spanje. Dus zou mooi zijn als Real Betis concreet wordt.

Dan moet er wel een nieuwe reservekeeper komen. Ramaj zou ik als eerste doelman gebruiken, Pasveer hadden ze een tijdje terug een aanbod gedaan om te verlengen maar sindsdien niks meer over gehoord. Hoop wel dat Pasveer blijft, en dan als 3de doelman en een soort mentor voor de andere keepers bij Ajax 1 en Jong Ajax. Ook Jay Gorter zou ik verkopen, dat vind ik echt een bron van onrust en hij speelt nu al 3-jaar bij Ajax en is onder Steijn een tijdje eerste doelman geweest maar overtuigde niet en het is nu ook tijd om door te selecteren.

Misschien dat je dan een goedkope optie als tweede doelman kan halen. Iemand die transfervrij is, zoals Hein (22-jarige doelman uit Estland, contract loopt over paar weken af bij Arsenal) of Nardi (30-jarige doelman uit Frankrijk, contract loopt over paar weken af bij AA Gent).

Lekker verkopen en ruimte maken in het salarishuis. Ramaj is onbetwist eerste keeper, Pasveer kun je best nog een jaar verlengen en met Gorter erbij heb je drie keepers. Setford als vierde erbij voor op de trainingen ook prima. Als Gorter per sé weg wil kun je hem verkopen voor drie of vier miljoen en voor dat geld Noppert binnen hengelen.

1 juni 2024 om 12:14

Noppert is geen schim meer van keeper van vorig jaar en met Ramaj Pasveer en Setford zit je ook wel goed genoeg. Als gorter en Ruli verkoopt

1 juni 2024 om 13:58

Ik weet het niet. Zowel Rulli als Ramaj hebben een zware blessure gehad dit jaar. Als je volgend Ramaj kwijtraakt met een blessure en je hebt enkel nog een 41-jarige Pasveer en een jonkie die eigenlijk amper goed genoeg is voor Jong Ajax dan gaat het weer een lastig seizoen worden. Ik denk dat je wel een tweede keeper achter Ramaj nodig hebt. Bij voorkeur Gorter maar als die weg wil zul je een tweede of derde keuze nodig hebben (afhankelijk van of je Pasveer als 2e of 3e keuze ziet) Noppert, Room, Casteels, Ryan, Schmeichel, Vaessen, Karius, Scherpen...

1 juni 2024 om 14:16

Ik sluit me hierbij volledig aan. Vier keepers bij Ajax hebben allemaal zeker een duel of 15 aan de kant gestaan. Twee keepers laten vertrekken is 1 halen wat mij betreft.

Als je hier nog 5-7m voor kan vangen gelijk doen, top persoonlijkheid maar tot nu toe in het Ajax shirt gewoon een matige keeper gebleken. Bij Villareal was hij al wisselvallig maar had in ieder geval nog wel periodes dat hij echt goed was.

Meteen verkopen hij is duur en voegt niet heel veel toe, dan kunnen ze een betere 1e keeper halen die ook nog een stuk jonger is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren