Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Santiago Gimenez mist grote kans, krijgt geel en gaat na een uur gefrustreerd naar de kant bij dure nederlaag Mexico

Laatste update:

Mexico heeft donderdagochtend (Nederlandse tijd) een dure nederlaag geleden op de Copa América. De Mexicanen misten meerdere opgelegde mogelijkheden tegen Venezuela en ook Santiago Gimenez deelde in de malaise. Het was niet de avond voor de Feyenoord-spits, die bovendien (onterecht) geel kreeg en na een uur gefrustreerd plaatsnam op de bank. Venezuela boekte uiteindelijk zijn eerste zege op Mexico ooit, dankzij een benutte strafschop van Salomón Rondón: 1-0.

Aan de kant van Mexico begon naast Gimenez ook Ajax-rechtsback Jorge Sánchez, die naar Cruz Azul lijkt te verkassen, in de basis. Uriel Antuna (ex-FC Groningen) moest Gimenez in de voorhoede van bruikbare ballen voorzien, net als de andere vleugelspeler: Julián Quiñones. Edson Álvarez ontbrak wegens een hamstringblessure die hij in het eerste groepsduel met Jamaica (1-0 winst) opliep.

De wedstrijd was nog geen halve minuut oud toen Mexico voor het eerst gevaarlijk werd. Carlos Rodríguez verlengde de bal tot bij Antuna, wiens scherpe voorzet net niet kon worden binnengegleden door Gimenez. Carlos Rodríguez was even later zelf dicht bij de openingstreffer, maar goalie Rafael Romo reageerde alert en had daarna het geluk dat Quiñones net niet bij de rebound kon.

Romo moest na een kleine twintig minuten opnieuw handelend optreden, toen Gimenez plots voor zijn neus opdook na een fraaie pass van achteruit. Gimenez nam de bal fraai aan met zijn borst, maar schoot vervolgens allesbehalve overtuigend met links, waardoor Romo oog in oog met de Feyenoord-spits redding wist te brengen.

Venezuela, dat tot dat moment aanvallend weinig had laten zien, kwam tien minuten voor rust plots dicht bij de openingstreffer. Rondón zag zijn harde uithaal vanaf randje zestien echter tegen de paal belanden. Het was nog niet de avond voor Mexico, waar Gimenez vijf minuten voor rust geel kreeg.

Gimenez deed daarbij weinig verkeerd, zette zijn voet tussen José Martínez en de bal, waarna laatstgenoemde tegen het been van Gimenez trapte. Gimenez zette enkele minuten later een imposante rush in vanaf de middenlijn. Eenmaal aangekomen in de zestien wist hij net niet tot een schot te komen, door uitstekend ingrijpen van de Venezolaanse verdediging.

De openingsfase na rust was zonder twijfel voor Venezuela, dat beter in de wedstrijd kwam en tot enkele goede mogelijkheden kwam. Allereerst was het Yeferson Soteldo die in vrijstaande positie stuitte op de Mexicaanse goalie Julio González, die luttele ogenblikken tot zijn opluchting zag dat een verraderlijk schot van Rondón net naast het doel belandde.

Venezuela slaagde er alsnog in om zijn uitstekende fase om te zetten in een treffer. De mee opgekomen Jon Aramburu werd in de zestien neergehaald door Quiñones, die liet zien geen verdediger te zijn en dat moest bekopen met een strafschop. Rondón pakte zijn verantwoordelijkheid en schoot onberispelijk raak: 1-0.

Gimenez zat, net als veel van zijn ploeggenoten, niet in de wedstrijd en werd na een uur spelen naar de kant gehaald voor Guillermo Ayala. De Eredivisie-ster was duidelijk gefrustreerd toen hij eenmaal bij de bank aangekomen was. De invallers brachten een nieuwe impuls in het elftal, maar Luis Chávez wist tien minuten voor tijd net niet raak te schieten bij de tweede paal.

Mexico kreeg in de absolute slotfase alsnog de kans op de gelijkmaker, toen Jorge Sánchez op de uitgestoken arm van Miguel Navarro schoot. Orbelín Pineda hoopte het buitenkansje uit te pakken, maar Romo redde uitstekend. Omdat ook César Huerta in blessuretijd niet wist te scoren door uitstekend uitkomen van Romo, verscheen Mexico niet op het scorebord en moest de ploeg een nederlaag incasseren.

Venezuela is met zes punten uit twee duels geplaatst voor de kwartfinale, terwijl Ecuador en Mexico, die allebei op 3 punten staan, een allesbeslissende laatste wedstrijd gaan spelen. Ecuador heeft op basis van doelsaldo aan een gelijkspel genoeg om zich als tweede en laatste ploeg voor de kwartfinale te plaatsen.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk. Denk je als Feyenoord zijnde eindelijk te kunnen cashen op een speler, en dan krijg je de situatie waarbij Gimenez plotseling komt te overlijden waarna hij wordt vervangen door zijn tweelingbroer die er niks van bakt.

27 juni 2024 om 08:30
0

'eindelijk te kunnen cashen op een speler'? er komt genoeg geld binnen deze zomer op Zuid, daar maakt niemand zich zorgen over. ook helemaal prima als Gimenez nog een jaartje blijft. en als Gimenez 30 ipv 40 miljoen prima oplevert, prima, er gaat sowieso 120+ miljoen binnenkomen gok ik

27 juni 2024 om 10:27
0

Ik denk dat het nogal tegen gaat vallen. Tenzij je 7 basisspelers wil verkopen zie ik niet hoe er 120 miljoen binnen gaat komen.

27 juni 2024 om 11:02
0

Er gaat sowieso 120 mil+ binnenkomen ja? Dan mag Feyenoord eerst wel 3x de staatsloterij winnen, anders gaat dat natuurlijk nooit gebeuren.

Giminez ga je natuurlijk geen 30 miljoen meer voor vangen, laat staan 40. Geertruida is je grootste cashcow momenteel, maar waar mensen nu massaal Joey Veerman afbranden op 2 mindere potten hoop ik dat dat overmatige loven van Geertruida ook eens stopt, want die was natuurlijk ook echt brandhout tegen Oostenrijk. Die kan wel naar Liverpool of Madrid gaan, maar als je daar weinig tot niks toevoegt dan houdt het ook snel op en eindig je alsnog bij een club als Aston Villa.

Dumfries deed het volgens velen niet goed. Ik hoop dat diezelfde mensen nu ook realistisch zijn en zich realiseren dat Geertruida ook niet het antwoord op al onze vragen is.

27 juni 2024 om 11:25
0

Als je er niets van snapt ga dan lekker naar andere sport kijken.
Praten over real Madrid en dan eindigen bij Aston villa.. net alsof dat zo slecht is lol.

27 juni 2024 om 11:40
0

" er komt genoeg geld binnen deze zomer op Zuid"
Misschien, maar Gimenez heeft door zijn vorm echt 50% van zijn marktwaarde eraf geknald afgelopen seizoen.

27 juni 2024 om 08:38
0

Eindelijk cashen... Wieffer staat op het punt te vertrekken voor 30 miljoen. Hancko wordt 40 miljoen voor gevraagd, Geertruida gaat voor 25 - 30 miljoen weg, Beelen staat in de belangstelling en vragen ze 20 miljoen voor. Dus bij elkaar opgeteld zonder Gimenez komt er 100 miljoen binnen. Gimenez gaat er overigens zelf ook al vanuit dat hij bij Feyenoord blijft omdat de vraagprijs hoog is. Maar ja, dan mag hij het zelf gaan waarmaken.

27 juni 2024 om 08:52
0

Beelen 20 miljoen? Dat gaat toch geen club ervoor betalen.

27 juni 2024 om 08:59
0

@Twente, misschien niet, maar we willen hem ook niet kwijt. Ontwikkelt zich enorm goed

27 juni 2024 om 09:09
0

Wat is er grootheidswaanzin aan een vraagprijs?
Lijkt eerder dat jij er wat moeite mee hebt dat het goed gaat bij Feyenoord

27 juni 2024 om 09:57
0

Vragen is heel wat anders dan dat je krijgt. Hancko gaat echt niet voor 40 miljoen weg. Niemand haalt een bijna 27 jarige speler uit de Eredivsie voor zoveel geld.

Cashen vind ik een groot woord voor 20 tot 30 miljoen. Altijd nog extra kosten die er van af gaan zoals voor zaakwaarnemers of eventuele factormaatschappijen als je het geld meteen wilt. Dan moet je nog een waardige vervanger binnenhalen. Daar ben je ook wel 10 tot 15 miljoen voor kwijt, wie weet nog meer aan salaris/bonussen. Blijft niet heel veel over.

27 juni 2024 om 10:26
0

Voor wat hoort wat, dat weten we. Aan een zaakwaarnemer betaal je alleen als kopende club, niet als verkopende club. Zaakwaarnemer die commissie vraagt ontvangt hij / zij namelijk van de nieuwe club. Je hebt wel te maken met clausules in het geval van Wieffer die 15% naar Excelsior gaat. Vragen mag altijd en Hancko is op de top van zijn kunnen qua leeftijd, maar nog lang niet qua voetbal. Er zijn zeker wel mensen die voor 40 miljoen deze multifunctionele verdediger willen halen. Beelen 20 miljoen betaalt niemand, maar goed ook. We willen hem houden en voor meervoud wegdoen over één of twee jaar.

27 juni 2024 om 08:41
0

Prima, dan bllijft hij nog maar een jaar. Heb er vertrouwen in dat hij dan weer opbloeit.

27 juni 2024 om 11:41
0

Hopelijk. Vind het een fijne spits, makkelijk om fan van te worden.

Maakt ook hier geen reclame voor zichzelf zo te lezen. Misschien is dit goed voor Feyenoord, Mexico snel naar huis zodat ie een langere zomervakantie heeft en mocht hij blijven wat fitter bij Feyenoord verschijnt voor het nieuwe seizoen. Aan de andere kant, mocht je hem willen verkopen heeft het laatste half jaar / driekwart jaar hem niet goed gedaan

27 juni 2024 om 08:35
0

Of je moet ijzer smeden wanneer het heet is en is Gimenez schijnbaar niet zo goed als iedereen dacht. Hoop natuurlijk voor de Feyenoorders (niet voor ons) dat hij zijn vorm terug weet te vinden, die periode dat het klikte was oprecht iedere halve kans een goal. Zó scherp voor de goal en in zijn afronding, hebben we in tijden niet gezien in de Eredivisie.

27 juni 2024 om 08:45
0

@deechteajaxied, dat was hier niet echt van toepassing.
Eerste half jaar was hij matig, tweede goed, toen een half jaar enorm scherp en goed.
Een dergelijke speler doe je in de winterstop niet weg, maar na de winterstop leek hij leeg/op.
Dus het ijzer is heet geweest op het verkeerde moment

Maar ik denk echt dat hij zijn vorm nog wel terug kan vinden. Hopelijk blijft hij nog een jaar. We moeten toch al veel posities vervangen.

Gimenez wordt al een paar weken gelinkt aan Spurs, maar om al deze redenen zit ik niet op hem te wachten. Zo lang hij blijft scoren heb je er iets aan, maar scoort hij niet dan zijn zijn kwaliteiten simpelweg niet goed genoeg en gaat hij zitten jammeren.

Voor Feyenoord zou het geen drama zijn als Gimenez nog een jaar blijft, alleen heb je altijd nog een dure Ueda als back-up.

Wedstrijd niet gezien, maar zo te lezen gaat ie vrolijk verder waar hij bij Feyenoord mee bezig was. Het is te hopen dat er nog een club serieus voor hem is en geld wil betalen. Nog een seizoen in de Kuip lijkt me voor hem niet ideaal.

Nou lekker dan. Weer 10 miljoen minder waard als hij zo doorgaat blijft er niks meer over

Ja misschien hetzelfde verhaal als Jorgensen

27 juni 2024 om 11:54
0

Andere leeftijd, blessures, slechts 1 club interesse VS meerdere.. totaal niet vergelijkbaar

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren