Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Spanje plaatst zich na galavoorstelling tegen Italië voor achtste finales op het EK

Laatste update:

Spanje heeft donderdagavond grote indruk gemaakt op het EK. La Roja speelde Italië bijna de hele wedstrijd zoek, al is dat niet helemaal terug te zien aan de magere 1-0 overwinning. De Spanjaarden, waar met name Lamine Yamal en Nico Williams voor constante dreiging zorgden, wonnen uiteindelijk dankzij een eigen doelpunt van Riccardo Calafiori. Spanje is dankzij de zege zeker van de achtste finales, terwijl Italië een zenuwslopende pot tegen de Kroaten wacht.

Bondscoach Luis de la Fuente van Spanje voerde één wijziging door ten opzichte van de 3-0 zege op Kroatië. Aymeric Laporte verscheen in de basiself, wat ten koste ging van Nacho Fernández. Bij Italië zag keuzeheer Luciano Spalletti geen reden om zijn opstelling aan te passen.

Spanje was vanaf het begin heer en meester en daar zou tot een kwartier voor tijd geen verandering in komen. De Italianen zouden vaak goed wegkomen in de wedstrijd en dat begon al in de openingsfase, toen de ongrijpbare Williams directe tegenstander Giovanni Di Lorenzo meermaals dronken speelde aan de linkerkant en zijn flitsende acties net geen grote kansen zag opleveren. De ster van Athletic Club probeerde het maar zelf, maar wist een voorzet van Álvaro Morata net niet binnen te werken.

Het was aan Gianluigi Donnarumma en ook aan centrumverdedigers Calafiori en Alessandro Bastoni te danken dat Spanje de voorsprong maar niet greep. Zo redde de goalie van Paris Saint-Germain knap op een schot van Morata, die de bal kreeg na een onnavolgbare actie van Yamal. Ook Fabián Ruiz stuitte, van afstand, op Donnarumma, die ook meermaals geholpen werd door uiterste ingrepen van Calafiori en Bastoni. Het eerste Italiaanse schot, niet tussen de palen, volgde in de blessuretijd van de eerste helft via Federico Chiesa.

Ook na rust was Spanje veel dominanter dan Italië, waar Bryan Cristante amper twintig seconden na zijn entree al een gele kaart pakte voor een harde overtreding op Rodri. De middenvelder leek even gewisseld te moeten worden, maar kon toch verder. De spelbepaler zag Williams even later goed meegeven aan Marc Cucurella, die teruglegde op Pedri en de creatieveling van FC Barcelona van dichtbij naast zag schieten.

Een kleine tien minuten na rust viel de treffer voor Spanje alsnog. Williams gaf voor op Morata, die doorkopte richting de tweede paal. Donnarumma kreeg er nog een licht handje tegenaan, wat Calafiori niet aan zag komen en de bal met zijn knie in eigen doel werkte: 1-0. Een verwoestende uithaal van Morata leverde bijna razendsnel de 2-0 op, ware het niet dat Donnarumma er nog net een handje tegenaan kon krijgen.

Spanje speelde hogeschoolvoetbal, terwijl regerend Europees kampioen Italië slechts kon proberen om de schade niet erger te laten worden. Dat het geen 2-0 werd, mocht een klein wonder genoemd worden. Chiesa was de reddende engel voor Italië door een kopbal vlak voor de lijn weg te halen, even later schoot Yamal vanaf randje zestien centimeters naast.

Spalletti probeerde wat te forceren met de entree van Mateo Retegui en dat sorteerde bijna effect. Cristante gaf scherp voor op de Genoa-spits, die net tekortkwam om binnen te tikken. Het bleek een korte opleving van de Italië, dat ook na rust geen grip had op Williams. De aanvaller met Ghanese roots sneed naar binnen en vuurde een raket af, die keihard op de kruising belandde achter de kansloze Donnarumma.

In het laatste kwartier verloor Spanje zijn grip een beetje, wat Italië hoop gaf om toch nog gelijk te maken. Zo leverde een gevaarlijke hoekschop van Giacomo Raspadori net niets op en kwam Calafiori even later wel tot een poging uit een indraaiende corner, maar van dichtbij wist hij Unai Simón niet te verrassen. Diep in blessuretijd kreeg Italië nog maar eens een hoekschop, die niets opleverde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik had tijd over, dus vooraf alvast wat uitgetypt.

Zeer indrukwekkende wedstrijd van Spanje. Ik zag bij het live meepraten een aantal mensen zeggen dat Italië zwak is, maar dit Italië is echt zo slecht nog niet. Ik vond ze defensief gewoon echt sterk staan, maar je ziet wel dat ze in aanvallend opzicht echt kwaliteit tekort komen. De aanval en het middenveld van Spanje is echt ongelofelijk sterk en Italië kon gewoon weinig tegenstand bieden. Ook daar gaan nog echt veel landen het uitermate lastig mee krijgen. Spanje is dan ook wat mij betreft de topfavoriet op basis van gespeelde wedstrijden dit EK. 6 punten pakken in de eerste twee wedstrijden in deze poule is echt indrukwekkend.

Toch wel een kleine kanttekening. Spanje is uitermate sterk en indrukwekkend in de aanval, in de omschakeling en in hun pressie zetten. Maar als de bal in de buurt komt van hun defensieve linie dan zie je wel dat daar mogelijkheden liggen. Ik vind de achterhoede van Spanje defensief echt niet heel sterk. Het is gewoon zo dat die tot nu toe nog niet echt getest is geworden omdat Spanje het gewoon echt goed doet om als team zo snel mogelijk de bal terug te krijgen voor die het middenveld voorbij gaat.

Spanje eindigt nu als eerste en Duitsland hoogstwaarschijnlijk ook, dus die kunnen elkaar treffen in de kwartfinale als ze beiden hun wedstrijden blijven winnen. Hopelijk komt dat uit, want dat is echt een wedstrijd wat ik heel graag zou willen zien.

20 juni 2024 om 23:10

Stond Italië defensief echt zo goed? Die waren toch 4/5 keer aan het kloten achterin met kut inspeelballen. Dat vond ik echt des Italië. Verder wel sterk gedaan door Spanje door het enorme druk zetten. Italië moest zelfs op de middenlijn uit halen naar de keeper omdat ze geen ruimte kregen om de bal er in te pompen

20 juni 2024 om 23:22

@hafcahaas
Dat ze het zo lastig aan de bal hadden achterin kwam door de pressie van Spanje die Italië gelijk onder druk zette. Italië heeft gewoon geen spelers die balvast zijn voorin, waardoor het lastiger wordt voor verdedigers om de bal snel kwijt te kunnen. Het middenveld van Spanje stond daarbij echt ongelofelijk goed.

Dat Italië van ver moest schieten komt omdat Scamacca op een eiland stond, maar ook omdat Spanje organisatorisch gewoon echt heel goed stond. Italië kreeg op zich niet veel tijd en ruimte en hebben niet echt de spelers om in de combinatie te voetballen. Dus dan gaat het automatisch heel lastig worden.

20 juni 2024 om 23:10

Italië toch wel gewoon zwak hoor. Weten aanvallend totaal geen vuist te maken en gokken dan op wat dode spelmomenten en een countertje hier en daar. Matige ploeg.

20 juni 2024 om 23:18

Je geef dus eigenlijk aan dat Italië zwak is. Verdedigend staat het redelijk, ondanks de vele kansen die Spanje heeft gecreëerd, maar voetballend is Italië gewoon erg zwak. Het zal deels met de druk van Spanje te maken hebben maar de hoeveelheid simpele passes die verkeerd gingen was echt schrijnend om te zien. Ze stellen me tot nu toe erg teleur in ieder geval.

Spanje is leuk om naar te kijken, snel spel, leuke frivole buitenspelers maar ik blijf toch sceptisch en ga niet mee in de hosanna stemming van vele. Ik moet het nog maar zien tegen toplanden, die verdedigend goed staan en daarnaast in staat zijn om voetballend onder de druk uit te komen. Zoals je zegt, de laatste lijn oogt niet heel zeker.

Tot slot, het was wel weer een wedstrijd vol theater en duiken, met een scheidsrechter die overal voor floot. Ontzettend storend vind ik en maakt de wedstrijd bij tijden minder leuk om naar te kijken. Maar goed, zijn we anders gewend van deze twee landen?

20 juni 2024 om 23:25

Spanje voetballend zeer sterk en ook een aantal grote kansen bij elkaar gespeeld, maar ze missen imo nog wel een echte spits en als je geen goals maakt, dan kan het een keer misgaan.

21 juni 2024 om 00:07

Italie was echt heel slecht, daardoor leek Spanje wel prima. Net als Nederland tegen een zwak Canada....daar hecht ik niet al te veel waarde aan.

Spanje met afstand de best voetballende ploeg op dit EK en nu het al nagenoeg zeker is dat ze allebei groepswinnaar worden krijgen we al in de kwartfinale als ze allebei de achtste finale doorkomen Duitsland tegen Spanje.

20 juni 2024 om 22:57

Vind Duitsland beter voetballen hoor. Spanje kan pielen maar de trekker halen ze niet over. Kunnen vandaag gewoon gelijk spelen tegen een onthutsend Italië. Met afstand vind ik in ieder geval wat overdreven.

20 juni 2024 om 23:04

Toch 4 gemaakt en 0 tegen is niet slecht in 2 wedstrijden beetje ongelukkig vandaag maar ze speelde echt heerlijk, en dat tegen 2 sterke landen, met alles respect maar Duitsland heeft tegen 2 zwakke broeders gespeeld

20 juni 2024 om 23:04

Duitsland heeft daarentegen geen echte test nog gehad zoals Italië. Het 'pielen' argument kon je 2 jaar geleden geven, maar dit Spanje is met Williams en Lamine zo direct en dreigend gaan spelen ipv dat 'pielen'.

20 juni 2024 om 23:06

Ik vind Spanje beter spelen dan Duitsland hoor. Spel is veel vloeiender en creã«ren veel meer kansen. Het is alleen dat Duitsland wel afmakers heeft. Dat is wat Spanje kan opbreken als je je kansen niet afmaakt. Daarnaast heeft Spanje toch wel tegen betere tegenstanders gespeeld met Kroatiã« en Italiã« dan Duitsland met Schotland en Hongarije.

Ik heb Spalletti nooit hoog hebben zitten, door zijn waardeloze tijd bij Inter. Maar wat hij bij Italië heeft laten zien tot nu toe is echt een wanvertoning. Met het schaamrood op de kaken deze wedstrijd zitten kijken. Op alle fronten overklast door Spanje. Ja; ook door een gebrek aan kwaliteit, zeker voorin, en de dragende spelers die niet thuis geven. Maar ook door een totaal gebrek aan identiteit, filosofie en grinta. Spalletti is er niet in geslaagd er een team van de maken, nog een tactiek te vinden die past bij deze groep spelers. Het toernooi zal snel voorbij zijn, en de tijd van Spalletti als bondscoach dan hopelijk ook. Grazie Donna, we waren er met 5-0 af gegaan als jij er niet had gestaan. Di Lorenzo niveautje kelderklasse, nooit meer opstellen.

Overigens heeft Spanje wel een fantastische wedstrijd gespeeld. Alle lof voor hen! Zijn een hele mooie ploeg aan het bouwen.

20 juni 2024 om 23:00

Het is voorin gewoon erg slecht bij Italiã«. Als je Pellegrini als vleugelspeler moet gebruiken zegt dat heel veel. Scamacca is gewoon middelmaat en Chiesa is natuurlijk niet de speler die hij 3 jaar geleden wel was. Daarachter heb je dus alleen Raspadori, een wisselspeler bij Napoli en Retegui die met alle respect bij Genoa speelt. Buiten Chiesa is er geen fatsoenlijke vleugelspeler. Dit Italiã« is aanvallend gewoon te onmachtig om iets te kunnen op dit EK.

20 juni 2024 om 23:15

Eens hoor. Zeker wanneer je beperkt materiaal tot je beschikking hebt, moet je die spelers wel inzetten op hun kwaliteiten. Scamacca is inderdaad geen wereldspits, maar wanneer hij in zijn kracht wordt gebruikt echt wel bruikbaar. Wie verzint het om hem constant in de diepte weg te willen sturen? Pellegrini op de vleugel? Bastoni en Calafiori die beiden héél sterk spelen in een 3-5-2, en nog nooit in clubverband in een 2-mans defensie hebben gespeeld, nu wel in zo’n systeem laten spelen. En dan Bastoni nog aan zijn ‘verkeerde’ kant ook. Dimarco die een wingaback is, evenals Cambiaso of Darmian, maar dan een Di Lorenzo die het hele seizoen als een natte krant speelt opstellen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

20 juni 2024 om 23:03

Klopt deels wat je zegt denk ik. Ik vind Spalletti geen bijzondere trainer.
Echter ze hebben geen verdediging meer met Chiellini, Bonucci en aanval met immobile vergeleken met drie jaar geleden. Scamacca vind ik echt geen goede spits maar ja bij gebrek aan beter denk ik?
Ik vraag me af vond je Mancini wel goed of niet.
Ik zou een type De Zerbi wel wat voor Italië vinden als hij daar zin in heeft.

20 juni 2024 om 23:04

Ik vind het persoonlijk helemaal niet de schuld van Spalletti. Dit Spanje is gewoon echt heel sterk en Italië heeft gewoon niet de kwaliteit om onder de druk van Spanje uit de voetballen. Daarbij hebben ze ook niet echt de stootkracht voorin of spelers op die posities die de bal bij zich kunnen houden, om zo wat meer tijd te geven aan de resterende spelers om aan te sluiten. Ik zie veel mensen klagen over Spalletti, maar die man heeft gewoon echt niet heel veel kwalitatief sterke spelers tot zijn beschikking. Elk land gaat vaak door een soort van transitie met een mindere lichting. Dat is nu bij Italië zo. Nederland heeft dat ook een tijd lang gehad zo'n 10 jaar geleden.

20 juni 2024 om 23:07

Met eenzelfde lichting werd er een EK gewonnen 3 jaar geleden.

20 juni 2024 om 23:17

Dat is niet waar. Je vergeet dat er spelers ontbreken in de huidige selectie die er toen wel bij waren. Daarbij waren er gewoon veel spelers veel beter in vorm. Dat maakt echt wel een verschil. Hoe dan ook, wat ik boven al eerder gezegd heb; Tegen dit Spanje zullen echt veel landen het lastig hebben. Die pressie van Spanje bij balverlies en als de tegenstander opbouwt is zodanig dat je daar heel lastig onderuit kan voetballen. De lange bal spelen was voor Italië niet echt een optie, want daar hebben ze de spelers niet voor. Scamacca is niet echt een spits die een sterk kopper is, dus geen type Luuk de Jong. Dus dan wist je op voorhand al dat Italië het lastig zou hebben tegen dit Spanje.

20 juni 2024 om 23:27

Het is toch echt aan een trainer om een tactiek te verzinnen. Als je het niet op kwaliteit kan dan moet je het over een andere boeg gooien.

De gehele aanloop naar het EK was zonder logica. Ik heb meermaals 343, 433 en 352 voorbij zien komen. Veel wedstrijden met verschillende spelers.

En dan begin je het EK met een formatie die niet eerder is geprobeerd. En zie je ze samen spelen zonder een idee. Hij heeft er niks in geslepen. Laat zijn spelers niet op een bepaalde manier spelen. Het is wachten op een individuele actie. Waarmee je nooit ver gaat komen.

Het is een gatenkaas waar gemakkelijk doorheen gevoetbald wordt. Het is echt aan Donnarumma dat het hier niet 6-0 wordt. Chiesa staat helemaal alleen op de flank zonder hulp. Fratessi en Pellegrini lopen elkaar in de weg op 10. Jorghino staat erbij en kijkt er naar. Scamacca krijgt in totaal 0 bruikbare ballen in de wedstrijd.

Je gaat mij dan niet vertellen dat dit enkel komt door Spanje. Spaletti heeft het gewoon slecht voorbereidt. Dat zie je aan alles. Dit wordt een vroege exit. Met wat geluk speel je gelijk tegen Kroatië en ga je door. Maar daarna vlieg je er gewoon uit.

21 juni 2024 om 07:22

Er ontbreken inderdaad spelers maar die zijn niet door slechtere vervangen vind ik. Het enige echt grote gemis is iemand als Chiellini. Voor de rest wordt er niet zoveel gemist.

20 juni 2024 om 23:04

Helemaal eens. Mamma mia wat een ongeïnspireerd zooitje was het. Lijkt wel alsof we weer terug gaan naar catenaccio. Ik had Spalletti voor zijn tijd bij Napoli ook niet hoog zitten en na vandaag weet ik weer waarom.

20 juni 2024 om 23:19

Misschien dat Montella een goede opvolger is voor Spaletti. Doet het leuk met Turkije en zie hem geen gekke dingen doen.

Verwacht ook een snelle exit onder Spaletti. Dacht dat Mancini erg was met zijn formaties. Maar Spaletti heeft in de voorbereiding letterlijk niks opgebouwd. Elke wedstrijd speelde er iemand anders. En elke wedstrijd een andere tactiek. Dit gaat niks worden. En zelfs tegen een zwak Kroatië vlieg je er gewoon uit.

Italiã« verslaat Italiã«
Excuses, Italiã« verslaat Donnarumma.

Niet in de score te zien maar dit Spanje heeft Italiã« helemaal overklast zeg. Donnarumma met 8 reddingen zegt al genoeg. Spanje voetbalt zo makkelijk en hebben geweldige vleugelspelers met Williams en Yamal aan de zijkanten. Toch een verademing zeg vergeleken met de tijden dat ze Oyarzabal en Olmo aan de zijkanten hadden. Enige minpunt is dat Spanje zo slecht met hun kansen omgaat. Ze hadden hier makkelijk met 4 doelpunten of meer kunnen winnen. Italiã« heeft aanvallend niks kunnen laten zien.

Di Lorenzo heeft werkelijk alles fout gedaan vandaag, die zal wel slecht slapen vannacht

20 juni 2024 om 23:01

Ja zelfs Ayoze Perez heeft hem in die tien minuten volledig aan gort gespeeld. Echt bizar.

Denk dat geen wedstrijd in de groepsfase dit nog gaat overtreffen. Heerlijk voetbal van hoog niveau.

21 juni 2024 om 00:54

Wat? Dit vond ik geen leuke wedstrijd. Te eenzijdig en Italië liet niets zien. Al het entertainment moest van Spanje komen. Heb toch al leukere wedstrijden gezien. Of je bedoelt het niveau van Spanje dat kan. Die vind ik sowieso samen met Duitsland als favorieten naar voren komen.

Spanje momenteel de beste ploeg van dit EK, hoe zij relatief grote tegenstanders zo makkelijk aan de kant zetten is bewonderenswaardig. Fabian Ruiz absoluut grootmeester wat een voetballend gogme en gemak. Absoluut de beste speler dit EK

Spanje superieur, alleen ja… Donnaruma vandaag ook. Tot nu heeft Spanje wmb het beste voetbal laten zien dit toernooi tot dusver.

Wat is die Cristante slecht zeg, allemachtig

20 juni 2024 om 23:00

@Sitostick, sinds hij in de ploeg kwam behielden ze wel meer rust. Kan ook toeval zijn maar vond hem niet erg slecht. Wel paar keer slordig met bijv. die aanname die volledig de mist in gaat waarna hij een overtreding moet inzetten om de counter eruit te halen en zodoende Spanje tijdwinst geeft in minuut 87.

20 juni 2024 om 23:24

Ik zat klaar om me aan hem te gaan ergeren, maar die speelde inderdaad juist goed. En Italië speelde daardoor beter. Speelde veel ballen strak vooruit naar de goede kleur. Matige speler, maar niet vandaag

20 juni 2024 om 23:28

Hij was misschien wel de minst slechte op het middenveld. Paar goede rushes nog naar voren. Behield meer de rust. Jorghino was pas slecht. Wie het een goed idee vond om hem mee te nemen en op te stellen is mij een raadsel.

21 juni 2024 om 09:39

Jorginho was matig ja, maar had ook amper afspeelmogelijkheden als hij rust aan de bal had hé.

Verder slaat je laatste zin nergens op. Jorgi heeft een prima jaar bij Arsenal gehad en daarnaast ook gewoon een zeer ervaren en goede kracht. Dat hij misschien niet in de basis hoeft, klopt. Maar hem niet meenemen en hem hier neerzetten alsof hij er niks van kan slaat nergens op.

21 juni 2024 om 18:32

Ik kan zijn goede wedstrijden in het Italiaans elftal op 1 hand tellen. Hij heeft nooit echt iets toegevoegd in zijn wedstrijden. Veels te langzaam en ziet amper mogelijkheden om het spel te verdelen. Dat een Cristante ook vaker beter speelt als hem in het Italiaans elftal zegt ook genoeg. Had dan nog meer jonge gasten meegenomen van U21. Zodat zij zich kunnen ontwikkelen.

Hoe hij in Engeland speelt geloof ik je op je woord. Want hier kijk ik niet naar. Beoordel hem enkel op zijn prestaties in het Italiaans elftal.

O Wat is dit Spanje genieten zeg zeker in vergelijking met de laatste jaren ze hadden vanavond alleen veel meer moeten scoren, Fabian Ruiz vind ik echt verrassen wat speelt dat mannetje geweldig zeg had ik voor het ek niet verwacht maar de beste op het veld vanavond vond ik toch echt Nico Williams die heeft Di Lorenzo volledig dronken gespeeld

20 juni 2024 om 23:11

Als veldspeler wel maar in het algemeen was Donnarumma MOTM hoor. Die kerel had een paar hele goeie reddingen zeg. Niet voor niets 8 reddingen met een paar hele mooie die hij eruit heeft gehaald. Zonder hem kon het wel is 4,5-0 zijn.

Ze spelen geweldig, maar wat kost het toch moeite om enig sympathie voor ze te voelen. Het wangedrag, aanstellerij en theater voert de boventoon. Eeuwig zonde

20 juni 2024 om 23:02

Haal je het niet door de war met Italië? Spanje toch niet vervelend dit toernooi en eigenlijk al jaren niet?

20 juni 2024 om 23:06

Ook de spelers van Spanje lieten zich vaak met veel theater vallen. Met name Carvajal en Cucurella

20 juni 2024 om 23:13

Cucurella is over het algemeen een enorme kwast maar vandaag toch helemaal niet?

20 juni 2024 om 23:21

Jawel, vandaag ook. Verschrikkelijke speler.

20 juni 2024 om 23:29

Die zijn er toch helemaal nooit mee gestopt? Van Alba en Busquets zo door naar Cucca en Carva. Zijn echt al 20 jaar de grootste jankerds. Maar Italië is inderdaad ook schrijnend

20 juni 2024 om 23:08

Carvajal net op het einde, maar verder lagen die Italianen veel meer op de grond. Ergerde ik me meer aan. En dan vooral dat de scheids er nog iedere keer intrapt.

20 juni 2024 om 23:20

Beide teams zijn walgelijk wat dat betreft, maar die backs van Spanje spanden de kroon wmb

De paella smaakte vanavond beter dan de pizza.

On: Wat een buitenspelers heeft Spanje zeg, Robbery in optima forma. Laat maar weer eens zien wat het doet met een team als je 2 uitzonderlijke buitenspelers hebt. Het elftal is natuurlijk wel jong, maar voetballend tot nu toe wat mij betreft het beste. Moet nog zien wat er gebeurt als ze op achterstand komen of een sterker team treffen, want het Italiaanse clubvoetbal doet het dan weliswaar goed echter het nationale team valt erg tegen. Vond ook dat de trainer van Spanje slecht wisselde en alle goede spelers naar de kant haalde voor de 70e minuut. Dat kostte ze bijna nog de kop.

20 juni 2024 om 23:07

Voor de goede orde: paella is van origine Valenciaans en geen Spaans gerecht. Dat hebben ze me hier in Valencia enorm duidelijk gemaakt toen ik hier kwam wonen, haha.

20 juni 2024 om 23:18

Valencia is toch Spaans? Pizza komt uit Napoli, maar is toch een Italiaans gerecht.

21 juni 2024 om 08:16

Het is maar net hoe je het bekijkt. Vlaai komt uit Limburg, Limburg ligt in Nederland, dus vlaai is een Nederlands gebak?

21 juni 2024 om 09:13

Ja Dekaar dat is hoe dat werkt, of spelen we in het Nederlands elftal met nul Nederlanders? De Vrij en Geertruida komen uit Rotterdam dus zijn geen Nederlanders maar Rotterdammers.

De kwartfinales zouden een topprestatie zijn van dit Italië, want het is toch wel redelijk bar en boos tegen tegenstanders van dit kaliber. Je hebt gewoon mazzel dat je niet met 4 goals naar huis gaat.. Wat jammer zeg, ik had op meer gehoopt.



Een zeer sterk en imponerend Spanje! Van wat we tot nu toe gezien hebben echt het best spelende land die ik een grote kans toedicht om de finale te halen.

Overigens moet die Carvajal wel een van de meest onsympathieke voetballers van dit moment zijn. Wat een vervelende gozer is dat elke keer weer. Bah

Pfff wat een groot verschil tussen deze 2 .
Spanje was misschien wel 12x beter. Donnaruma de man of the match. Die mogen ze Enorm bedanken. Zonder hem was het wel 6 of 7-0 geworden.

Saaie wedstrijd. Spanje is heel stabiel, maar ze missen een goeie afmaker. Italië.. Tja wat kan je daarvan zeggen, die waren helemaal nergens. Volgens mij hadden die maar 1 schot op goal. Schandalige vertoning

Alle blessurebehandelingen, al het 'gedoe' met theater, een corner waar de scheids ruim 1,5 minuut bij wil kletsen, enkele wissels.. en dan bedenk je dat 4 minuutjes extra tijd genoeg zijn. Hoe dan? Ik mis de Qatar-tijdregels..

20 juni 2024 om 23:10

Ik dacht al dat ik de enige was die zich hier aan irriteerde. Hoe kan het dat de scheidsrechters echt allemaal! slecht zijn? Ongelofelijk zo weinig blessuretijd, gewoon schandalig.

20 juni 2024 om 23:13

Scheids was prima, maar ik snap niet waarom hij telkens zo lang in gesprek moest. Geef gewoon een waarschuwing, maar ga niet telkens je halve levensverhaal delen. Daar leek het op.

Ik heb niet kunnen genieten van deze wedstrijd. Ja, Spanje voetbalde erg makkelijk en vermakelijk en creëerde ook best wat kansen. Ik ergerde mij echt dood aan elke speler die na een overtreding met het gezicht naar de grond of met de handen voor het gezicht bleven liggen. Als de scheidsrechter niet floot, dan was er al snel sprake van een wonderbaarlijke genezing. Italië was hier het meest bedreven in, maar een aantal Spaanse spelers probeerden het ook. Hoe mannelijk ik ook wil vinden, dit doet zo'n afbreuk aan dit beeld. Jammer, want van het voetbal van Spanje kan ik wel genieten.

20 juni 2024 om 23:08

En juist dit wangedrag moet aangepakt worden. Dat acteerwerk heeft niets met het spelletje te maken. Maar de Uefa heeft andere prioriteiten.

20 juni 2024 om 23:34

He le maal mee eens. Wat een toneel. Ik beeld me wel eens in dat ik scheids ben. Dan zou ik meteen de verzorging in het veld laten. Ga daarna naar ffkes naar de kant vriend. En dan na 4 minuten of zo laat.ik.hem er weer in. Kijken hoe snel dat afgelopen is.

Fabian Ruiz, heerlijk spelertje hoor. Italië had heel weinig in te brengen. Spanje had meer moeten scoren.

Spanje speelde erg goed tot ze bij de 16 kwamen. Ondanks de grote hoeveelheid schoten waren het eerder mogelijkheden dan echt grote kansen. Wel geschrokken van Italie in balbezit. Vond ik erg matig. Ook het niet zien van ruimtes waar een medespeler indook werd bij de spaarzame momenten gemist. Spanje aan de bal was erg goed. Spelen een stuk directer dan het tikki-takka tijdperk. Erg leuk om naar te kijken.

Spanje goed, Italië slecht. Commentator heb ik één helft volgehouden. Dat gebeurt dit toernooi te vaak dat ik naar de Belg moet. En die scheids! Man, ik hoop niet dat wij hem nog krijgen. Vind de scheidsrechters ook te vaak storend dit (verder hele leuke) toernooi.

Spalletti heeft stof tot nadenken. Volgens mij kan hij meer uit deze selectie halen. Deze basis werkt niet. En waarom laat hij Di Lorenzo 90 minuten lijden?

Wat een rattenteam is dat Italië. Zat werkelijks niks in, enkel schoppen en slaan. Jammer dat het geen 6-0 is geworden was gezien het kwaliteitsverschil niet eens geflatteerd geweest zijn. Spanje 10 klasses beter dan Italië. Jammer dat die scheids ook niet durfde te fluiten.

Valt het jullie ook op dat Spanje van dat Barcelona voetbal is afgestapt en veel directer naar het doel spelen? Lijkt nu juist meer op Real Madrid voetbal en dan doe ik Spanje nog tekort gezien Real Madrid zelden 90 minuten presst zoals dit team van Luis de la Fuentes doet.

20 juni 2024 om 23:22

@SteveStifler

Goede opmerking! Eerder naar het Barcelona van Luis Enrique dan Real Madrid hoor. Real speelt niet met zo’n hoge lijn naar voor. Het Barcelona van LE dat de treble won speelde gelijkaardig. Hoog druk zetten en snel uitkomen in balbezit, soms temporiseren waar nodig. Met Pedri(Iniesta) , Fabian Ruiz (Rakitic) en Rodri(Busquets) heb je ook een soort gelijk profiel op het middenveld.

20 juni 2024 om 23:50

Ik begrijp de vergelijking met dat Barcelona op zich wel, al moet ik zeggen dat ik in 2015 nog wel het oude tiki taka terug zag. Weliswaar in een wat andere vorm, maar het was er nog wel.

20 juni 2024 om 23:25

Real Madrid en pressen? Real staat juist bekend om het hangen achterin en er snel uitkomen in de counter. Maar goed dat breien van Barca heeft Spanje wel 2 EK’s en een WK opgeleverd.

20 juni 2024 om 23:51

Dan heb je dit seizoen denk ik een ander team verward met Real Madrid. Of denk jij dat Real altijd speelt zoals hoe ze tegen City speelden in Etihad? Vaak genoeg voorgekomen dat ze de tegenstander gewoon pressen. Alleen laat Ancelotti zelden toe om dat 90 minuten lang te doen.

21 juni 2024 om 00:27

Je scoort niet de meeste goals in La Liga omdat je achterin blijft hangen en alleen maar zit te counteren. Het druk zetten was zeker in de eerste seizoenshelft uitstekend toen Jude erbij kwam. En dan had je met hem en Valverde echt spelers die enorm goed druk konden zetten. Dus nee Real heeft zeker wel prima gespeeld. Dat het tegen City een keer anders moest geeft zo'n vertekend beeld.

Fenomenale wedstrijd gezien. Spanje speelt echt weer heerlijk als vanouds, de dreiging die van hun flanken komt is toch wel om te billenknijpen als tegenstander.

6/6 met Kroatië en Italië over de knie gelegd, zij behoren wat mij betreft bij de topfavorieten.

We kunnen urenlang praten over Yamal en Williams, maar vandaag wil ik Fabian Ruiz uitlichten. Speelde een heel sterke wedstrijd en is exact wat Spanje de afgelopen jaren miste. Fysieke kracht, loopvermogen en infiltraties waardoor Pedri ook kan excelleren en zich vaker vrij kan spelen. Daarnaast heeft Fabian wel goede voetjes ook!

21 juni 2024 om 00:19

Een betere box to box middenvelder (en ook nog eens sterk aan de bal/in de kleine ruimte) dan Merino toch? hij is welkom hoor… si ds Betis al fanaat van die jongen.

Dit Spanje zie ik liever spelen dan dit Italie. Fris en frivool, vooral de jonge garde voorin. En Spanje zie ik als een van de favorieten voor de titel.

Zoals ze beiden vandaag speelden gaan ze alletwee geen hoge ogen gooien dit toernooi. Bij Italië is het bijna gênant wat ze laten zien. Spanje is zelfs zonder Alba, Busquets, Ramos e.d. een team gebaseerd op theater. Ik heb geen hoge pet op van "ons" oranje maar deze twee teams zouden we met twee vingers in de neus moeten kunnen pakken.

21 juni 2024 om 00:10

Dit Spanje rolt Oranje met speels gemak op, zoveel beweging en creativiteit.

21 juni 2024 om 07:15

Haha dat moet ik nog maar zien zelfs een veel beter Spanje werd ooit met 5-1 afgemaakt.

21 juni 2024 om 07:26

Mensen vergeten wel eens dat oranje volledig werd weggespeeld in die eerste helft. Het is dat Spanje daar wat kansen mist (onder andere een penalty), maar een 3-0 bij rust had zomaar gekund.

Zo goed was dat Spanje ook niet, getuige de nederlaag tegen Chili later.

Gala voorstelling? Vind ik persoonlijk wel een beetje overdreven. Spanje was goed, maar kwam dat omdat italie zo slecht is? Want in mijn optiek vond ik italie echt niet best..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren