Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rafael van der Vaart schrikt van interview: ‘Nederland speelt zoals hij praat’

Laatste update:

Het interview dat Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk na afloop van de nederlaag tegen Oostenrijk (2-3) heeft gegeven kan analist Rafael van der Vaart niet bekoren. De voormalig international, werkzaam voor de NOS, mist pit in zowel het spel van Nederland als de interviews van Van Dijk.

Van Dijk werd direct na afloop geïnterviewd op het veld. “Een heel slechte wedstrijd, in alle opzichten”, concludeerde de verdediger van Liverpool. “We begonnen slap, in balbezit maar ook in duels. Dan loop je achter de feiten aan.”

“Als je momenten van druk kiest en de bal verovert, moet je die wat langer vasthouden”, gaat Van Dijk verder. “Dan kom je in het spel. Maar het begon met de duels, de energie die we daarin steken was niet voldoende.”

Van Dijk weet niet waar de slappe inzet vandaan komt. “Ik heb daar op dit moment geen verklaring voor. Dit kan gewoon niet. We moeten het veel beter doen, dat is duidelijk. We zijn hier allemaal verantwoordelijk voor. Als we iets willen bereiken dit toernooi, moeten we heel snel iets veranderen.”

Van der Vaart


Vanuit zijn analistenstoel reageert Van der Vaart vol ongeloof op het interview van Van Dijk. “Nederland heeft gespeeld zoals hij praat. Er moet wat gif in komen, want het was een schande vandaag. Dat wil ik wel van een aanvoerder terughoren in zijn interviews. Ik wil een beetje passie zien! Zoals ik nu praat.”

Collega Pierre van Hooijdonk is een stuk milder voor Van Dijk. “Ik geef het hem te doen, elke keer maar weer dat verhaaltje doen als je zo’n slechte wedstrijd hebt afgeleverd als eftal. Je wil ook niemand afvallen en moet politiek correct blijven. Wat wij gezien hebben vandaag... Ik vond het echt vreselijk. Deze tegenstander heeft ons alle hoeken van het veld laten zien.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Van der Vaart verwoordt het inderdaad goed: Van Dijk praatte in dat interview op dezelfde manier als hoe hij speelde. Het is allemaal zo gezapig bij die man, alsof hij er eigenlijk helemaal geen zin in heeft en met de handrem erop speelt.

Geen wonder dat je zulk voetbal op de mat legt wanneer dat je aanvoerder is. Slap gedoe allemaal.

Ik moet dan gelijk aan Robben denken, hoe die daar had gestaan na zo'n pot. Die zou compleet overkoken. Dat soort spelers met die mentaliteit mis je zo ongelooflijk in dit team. De enige die het wel heeft zit voor een groot gedeelte van de wedstrijd de bank warm te houden.

25 juni 2024 om 20:47

De tussen ruimte waren te groot achter in. Daar wist Oostenrijk wel raad mee

25 juni 2024 om 21:04

Die ruimtes zijn zo groot omdat de nederlandse defensie niet door stapt. Ze spelen bij hun clubs allemaal met ruimte in hun rug, afgezien van de vrij (die was trouwens ook echt matig). Maar stuw het team naar voren als van dijk zijnde. Maak je het voor het hele team makkelijker. Dan moet oostenrijk veel meer afstanden overbruggen.

Maar ook de tactische wanorde (schouten vertelde dat sabitzer hoger ging spelen. Lekker los laten, druk op de bal en centrale door laten stappen, backs wat naar binnen. Maar je kan je toch aanpassen als speler, deze spelers zijn veel te braaf en vanuit de opgelegde tactiek spelen. Totaal geen herstellend vermogen in het veld zelf. Dat is echt bizar als je ziet bij welke clubs al die gasten spelen.

25 juni 2024 om 21:58

Slappe zakken. Allemaal mooie schoentjes en een gevulde Insta paginas. Heb werkelijk geen een speler kunnen betrappen op het mes tussen de tanden en vechten voor elke meter. Wout komt nog het meest in de buurt. Memphis is een ramp van een spits en achterin hebben we een overload aan spelers die de beuk erin kunnen gooien (zie v Dijk tegen Argentinië), maar ze spelen allemaal op halve kracht. Ook zie je niemand elkaar eens even goed tot de orde roepen. Ik heb mij kapot zitten schamen als Nederlander dat dit soort instelling het land vertegenwoordigd.

25 juni 2024 om 20:53

Over Robben gesproken, ik had wel een kleine back-to-memory-lane bij die 3e van Oostenrijk

25 juni 2024 om 21:05

2008. Meteen na de treffer van de Fransen en daarna Henry hoofdschuddend in beeld. Waar blijft de tijd.

25 juni 2024 om 21:28

Gold ook voor het interview met de ideale schoonzoon Schouten. Verantwoordelijk voor twee tegendoelpunten, en dan vertellen dat het vandaag slecht weer was. Maar misschien morgen het zonnetje er bij. Onze selectie heeft als enige een overacting Weghorst als breekijzer, maar verder alleen maar spelers die in het dameselftal van Oranje, of de senioren van Word Kwiek, niet zouden misstaan!

25 juni 2024 om 22:00

Echt helemaal eens Pinko! Al waren we er 6-0 vanaf gegaan. Liever dat met passie dan deze balletvoorstelling

Populaire comment van hem, maar van Dijk was niet het grootste probleem vandaag. Ga er maar staan en uitleggen dat het compleet ruk was. Dat zei hij in principe ook, alleen een stuk rustiger dan van der Vaart. Maakt ook geen reet uit, geen enkele verklaring is logisch na deze wanvertoning.

25 juni 2024 om 20:47

Het is gewoon tekenend voor de mentaliteit in dit team. Niks populair gedoe. Dit is je aanvoerder, degene die het team op sleeptouw moet nemen op moeilijke momenten.

25 juni 2024 om 20:49

Het was gaten kaas vandaag 🤣 wat zwak vandaag gewoon slecht.

25 juni 2024 om 20:53

Van Dijk is niet meer dan een meer dan behoorlijke clubspeler. Bij het Nederlands elftal is hij in feite maar een laffe herder. Hij loopt met die band om maar bij hem gaan alle ballen breed of achteruit. Daarnaast is het zelf oplossend vermogen ook maar zeer beperkt. Moet je als speler(s) echt wachten op wat de bondscoach te zeggen heeft in de rust? Terwijl die man zijn huiswerk duidelijk niet had gedaan? Nee, we hebben iemand nodig die voor de groep durft te staan maar ook recht voor zijn raap is.

25 juni 2024 om 21:00

Deels eens met de kritiek op Van Dijk, maar die ballen breed en terug is toch puur tactiek. Dat heeft hij zelf ook als een gezegd en mensen die 10 minuten Liverpool kijken, weten ook wel beter. Al snap ik niet wat het idee erachter is dat hij zo behoudend speelt in balbezit.

25 juni 2024 om 21:06

Ben het met je eens. Maar ik vind het juist behoudend als ze de bal niet hebben. Geen energie op druk naar voren te zetten, laten elke tegenstander comfortabel lijken aan de bal (terwijl het echt geen hoogvliegers zijn, afgezien van frankrijk). Maar als je hogere druk zet, dan kan je met snelheid nog veel herstellen.

Er is totaal geen urgentie, pressing, 2de bal willen winnen of overlevingsdrang.

25 juni 2024 om 21:13

Zo speelt hij toch heel zijn carrière al en dat pakt vaak goed uit, mits zijn medespelers complementair eraan zijn. Is dat niet het geval, dan valt het tegen. Met al zijn ervaring zou hij in dat opzicht zeker wel een keer moeten aanvoelen en zien dat hij meer de duels moet opzoeken of doortastender moet zijn. Helemaal mee eens.

Van Dijk zakt hier volledig door het ijs als aanvoerder. Kan niemand op scherp stellen en ook de verdediging leiden kan die niet. En als de verdediging is een keer goed staat dan gaat meneertje zelf 3 meter erachter staan en krijg je die knullige 2-3 tegen. Helemaal eens met Van der Vaart deze keer. Het was echt bizar zwak.

25 juni 2024 om 20:50

Met zon middenveld valt er weinig goed neer te zetten achterin..

25 juni 2024 om 20:59

Hij kon op zijn minst zichzelf goed neerzetten als die even meeliep met de andere. Dan had je die 2-3 niet om de oren gekregen.

25 juni 2024 om 21:33

Als schouten niet als een juffrouw achter zn man aanliep bedoel je.

26 juni 2024 om 00:35

Ja en wie moet Schouten daarin coachen? Juist Van Dijk. Diegene die de buitenspelval ophief en daarnaast aanvoerder is. Een Frank de Boer had Schouten precies laten weten waar zijn mannetje liep.

25 juni 2024 om 20:55

Onze verdediging, wat zogenaamd de beste verdediging is ter wereld, is verschrikkelijk overschat. Wat je zegt inderdaad, van Dijk die buitenspelval met 3 meter opheft! Totaal geen leiderschap achterin. Stuk voor stuk overschat. Oostenrijk hoefde maar 2 of 3x aan te zetten en ze sneden door de verdediging als een warm mes door boter.

Middenveld is ook non-existant, Schouten? Veerman? Allemaal eredivisie meuk, Reijnders die niet eens fatsoenlijk op goal kan schieten.

Voorin was Malen de enige die nog voor dreiging zorgde en zijn man voorbij kwam. Wat moet ik nog zeggen over Depay, naast dat hij er niks van bakt. Oh ja, die jongen helpt letterlijk elke vrije trap en corner om zeep. Hij kan gewoon niet de bal fatsoenlijk omhoog krijgen.

Mocht je Spanje loten in de volgende ronde, dan hoop ik dat Nederland gewoon niet komt opdagen.

De Ligt hep vier jaar geleden twee handsballen gemaakt! Geweldenaren De Vrij en Van Dijk bennen veel beter, dynamisch jong energiek duo! Weten jullie wie ik ook niet mis? Frenkie! Piet Veerman en Dennis Schouten zijn veel beter dan die postbode!

25 juni 2024 om 21:29

In een 433 is de Ligt de beste verdediger van Oranje

Met genoeg Vaart over de Dijk.

Dit is precies het probleem bij dit Nederland, de absolute wil om ten koste van alles te willen winnen ontbreekt gewoon. De 3 tegen goals geven dat perfect weer

25 juni 2024 om 21:12

Helemaal mee eens en dit is al jaren een probleem. Er 110 procent voor gaan is er al heel lang niet meer bij, bij Oranje. Van de huidige selectie heeft eigenlijk alleen Weghorst die juiste mentaliteit. Het vervelende in ons landje is echter dat zo een jongen dan meteen als raar wordt weggezet, maar ik zou willen dat we nog 20 gasten hadden met diezelfde mentaliteit.

25 juni 2024 om 22:05

Hij wordt niet als 'raar' weggezet vanwege zijn mentaliteit in het veld, maar omdat hij een COVID-complotwappie is. Zijn posts werden ook in het buitenland met verbazing ontvangen.

Tja moet dan de grote leider achterin zijn, verdedigend is Ake toch met afstand de belangrijkste man en qua aanwijzingen en de verdediging neerzetten zie ik Van Dijk nooit meer doen dan wijzen naar anderen bij tegengoals.

Prachtig toch, een potje verliezen en geen enkele speler kan er ook maar iets van.

Hoor niemand over Verbruggen maar die zag er ook echt niet lekker uit bij de 2 goals in de korte hoek.

25 juni 2024 om 22:39

Kom niet aan Verbruggen! Die is bijna heilig hier op voetbalzone, maar zag er inderdaad niet heel lekker uit daar. Geen blunders, maar had toch meer mogen doen.

Zei het al na de goal van Polen; de meest overrated verdediger momenteel. Mensen vonden het vreemd dat ik zei dat hij zich niet mag meten met o.a. Ramos en Pepe, vandaag weer gezien dat hij hun veters niet mag strikken.

De 2-3 was typerend voor de speelstijl van van Dijk. Lekker achteruit spelen en proberen geen fout te maken en je verder nergens mee bemoeien? Je heft met 3 meter buitenspel op? Tsjah. Je laat een speler in scoringspositie vrij om je eigen man te dekken? Tsjah, het zij zo.

Vond het al lachen toen mensen hem ophemelden omdat hij niet in een duel "uitgespeeld" kon worden. Tsjah, niet zo gek als je alleen maar achteruit rent en duels uit de weg gaat. Echte topverdedigers spelen niet achteruit maar juist vooruit, gaan geen duels uit de weg en winnen ze vaak ook. Als ik de koekebakkers van tegenwoordig zie en zie dat Ruben Dias, van Dijk etc. als wereldverdedigers worden gezien denk ik met veel gemis terug aan de tijd met Cannavaro, Nesta, Ferdinand, Stam etc.

Dit is toch hét gevolg van een bondscoach die alleen maar op krediet werkt? Depay, van Dijk ze weten toch wel dat ze weer de volgende interland meepakken? Koeman heeft 14 spelers meegenomen die hij kent en de rest mag partijtje spelen

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren