Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Van der Vaart snapt één besluit Koeman niet: ‘Ik vind dit een hele rare keuze’

Laatste update:

Rafael van der Vaart begrijpt niet waarom Denzel Dumfries geen basisplek krijgt tegen Oostenrijk. Ronald Koeman kiest ervoor om Lutsharel Geertruida als rechtsachter op te stellen voor het derde groepsduel van Oranje, waardoor Dumfries op de bank plaatsneemt. De bondscoach legt uit dat hij geen risico wil nemen met de gevoelige lies van de rechtsback van Inter.

“Ik ben heel benieuwd naar hoe de bondscoach dat uitlegt”, geeft Van der Vaart aan bij de NOS wanneer hij de opstelling van Nederland bekijkt. “Persoonlijk vind ik Dumfries al jaren een van de beste spelers. Hij staat er altijd, hij levert altijd en hij geeft veel energie. Met hem wil je naar het front.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

“Ik vind het een vreemde actie. Ik denk en hoop dat het te maken heeft met een kleine blessure, misschien is hij niet helemaal fit”, aldus Van der Vaart.

Pierre van Hooijdonk sluit zich niet aan bij zijn collega. “Als je verwacht dat Oostenrijk je vol onder druk gaat zetten en als hij op voorhand zegt dat hij zijn elftal van wedstrijd tot wedstrijd bekijkt, dan is dat geen hele rare keuze.”

“Aan de bal heeft Geertruida iets meer te bieden dan Dumfries. Maar Dumfries heeft op andere vlakken weer iets meer te bieden”, stelt Van Hooijdonk.

Van der Vaart kan zich niet voorstellen dat Koeman Dumfries eruit haalt vanwege de vermeende druk van Oostenrijk. “En hij gaat de opstelling zeker niet aanpassen op de rechtbackpositie.”

Koeman legt vervolgens uit dat Dumfries kampt met lichte liesklachten en dat hij geen risico wil nemen als dat niet nodig is. “Natuurlijk had hij normaal gewoon kunnen spelen, maar ik neem dat wel mee. Als je goede wissels hebt, dan kun je dat ook doen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben er zeer tevreden over. Dumfries staat veelal uit positie en is een houten Klaas in de opbouw. Als ze hem onder druk zetten is het 9 van de 10 keer balverlies. Geertruida is heel comfortabel aan de bal en is verdedigend veel meer in positie. Alle kansen van Polen kwamen uit die linker kant van Dumfries. Daarnaast heeft Dumfries geen goed seizoen achter de rug en is Geertruida in de vorm van zijn leven.

25 juni 2024 om 22:04

Ik ben benieuwd na deze draak van een wedstrijd van Geertruida: sta je nog steeds achter je woorden?

Uitleg is helder om onder de druk uit te voetballen. Dan heb je meer aan Geertruida dan Dumfries. Dit in combinatie met de liesklachten is niet meer logisch.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren