Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-aanwinst kan Driessen niet bekoren: ‘Draaicirkel van een vrachtwagen’

Laatste update:

Valentijn Driessen is niet onder de indruk van Jakov Medic. De kersverse aanwinst van Ajax maakte zondag zijn officieuze debuut voor de Amsterdammers tijdens het verloren oefenduel met Borussia Dortmund (3-1). In de ogen van Driessen is de Kroatische mandekker ‘een kwetsbare houthakker’.

“Hij stond er een kwartier in, en toen lagen er al twee in het netje bij Ajax", vertelt Driessen, die doelt op de treffers van Lukas Nmecha, in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. Medic kon de journalist in zijn eerste minuten in Amsterdamse dienst niet bekoren. “Hij heeft een draaicirkel van een vrachtwagen. Hij is niet echt snel en wendbaar. Het is echt zo’n Duitse verdediger die je bij bijvoorbeeld bij Union Berlin ziet. Dat zijn jongens van de gestampte pot, kom daar maar eens langs.”

Ajax maakte de komst van de 1,93 meter lange verdediger, die voor twee miljoen euro overkwam van FC St. Pauli, zondagochtend wereldkundig. Volgens Driessen is de manier van spelen van Medic niet zo gek, omdat ze in Duitsland dol zijn op dit soort type verdedigers. “Bij Dortmund stond ook zo’n houthakker achterin, daar zijn ze daar helemaal weg van. Maar als je ziet hoe kwetsbaar ze zijn, ook Dortmund achterin. En Medic was ook heel kwetsbaar.”

Mike Verweij laat zich in de Kick-Off podcast eveneens kritisch uit over de transfer van Medic, die volgens hem niet langdurig gescout zou zijn. "Van Medic is op het laatste moment tegen de scouts gezegd: 'Bekijk de beelden van deze speler.' Het gaat bij Ajax naar mijn idee een beetje 'hapsnap'. Je merkt nu dat Ajax moet doorschakelen voor posities, dan komen er namen echt uit de koker van Mislintat en dan moeten mensen last minute nog beelden gaan bekijken. Dat is eigenlijk niet de scouting die je zou willen als Ajax."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Het begint wel een beetje triest te worden hoe negatief deze man over Ajax is. Ik vond Medic zeker niet tegenvallen voor zijn eerste wedstrijd bij Ajax, zonder getraind te hebben met de hoofdmacht. Daarbij zou die (hopelijk) ook gewoon een wisselspeler zijn dit seizoen. Wat mij betreft een prima aankoop.

8 augustus 2023 om 10:04

Voor 2 miljoen is het zeker een prima aankoop. Mocht hij niet bekoren is het handelswaar. Hierop lijdt Ajax zeker geen verlies. En inderdaad, die Valentijn wordt met de week negatiever. Net alsof elke andere speler met het fysiek van Medic en die 1 meter 93 is een snelle draaicirkel hebben..

8 augustus 2023 om 11:12

Volledig eens. Valentijn lijkt werkelijk niks te waarderen. Zelfs als Mislintat Kevin de Bruyne haalt zou het niet goed zijn, te oud waarschijnlijk

8 augustus 2023 om 11:39

Ja die heeft volgens Valentijn dan geen restwaarde meer. Daarnaast is een speler zoals Medic ook altijd handig als je een voorsprong moet vasthouden en de druk wordt hoog. Ajax heeft niet veel spelers met zijn lengte rondlopen. Als de tegenstander dan begint te pompen met voorzetten dan heb kan je hem er extra bij neerzetten. Puur voor de luchtmacht.

8 augustus 2023 om 14:34

tuurlijk 2miljoen is wisselgeld praat geen onzin

8 augustus 2023 om 10:09

Je moet er dit jaar gewoon een beetje vanuit gaan dat alle aankopen van Mislintat worden afgekraakt terwijl de jongens die er al waren met de mantel der liefde worden bedekt.

8 augustus 2023 om 10:12

Donaldplump, je kunt Medic niet op een halve wedstrijd beoordelen, maar ik vond hem zelfs goed spelen. Zit er kort op en is fysiek sterk. Bij maakt in de tweede helft zelfs bijna een goal. De wedstrijd tegen Dortmund gezien hebbende, is dan meer de vraag of Sutalo nog nodig is of dat je dit geld toch niet beter zou kunnen besteden aan een goede rechtsback en een goede linksback. Als dat echt goede spelers zijn, dan zal de opbouw ook niet door de midden via Medic gaan, maar meer over de buitenkanten. Ik vind die beide back posities nog steeds ver onder de maat voor wat Ajax zou moeten nastreven. Hopelijk gaat daar snel wat gebeuren.

8 augustus 2023 om 10:18

Petterson die Sutalo is zeker nog nodig, we hebben een broze achterhoede. En twee potentiële toppers zijn wel noodzakelijk. En ja over die enge Driessen kan je het beste maar zwijgen.

8 augustus 2023 om 10:20

En daarom is het jammer dat zo’n speler pas zo laat gehaald is. Naar mijn idee had hij ook in het begin van de transfermarkt gekocht kunnen worden, ook toen er nog niet verkocht was. Dit zijn toch de “simpele” aankopen, had hij meer wedstrijden kunnen spelen en hadden men dus een beter beeld gehad.

8 augustus 2023 om 10:31

Kingb ik denk dat Mislintat wel wilde, maar die RVC en die financiële directrice houden alles tegen man.

8 augustus 2023 om 10:53

Sulejmanii, hij kan wel nodig zijn maar ik krijg sterk de indruk dat de financiele uitgaven beperkt zijn. Indien dan gekozen moet worden tussen Sutalo of twee direct inzetbare back's, dan kies ik voor dat laatste. Zowel Rensch als Salah Edine werden in de eerste helft compleet voorbij gelopen. Dan kan ook een sterke verdediger als Sutalo niet repareren. Indien het financieel mogelijk is om je naast Sutalo ook nog te versterken op de back's posities, een 10 en een spits, dan mag Sutalo graag komen. Ik denk echter niet dat Mislintat die financiele ruimte gaat krijgen.

8 augustus 2023 om 11:15

Ik vind die Sutalo, met 25-30 miljoen als genoemd bedrag, wel erg duur. Dan ben je wel heel erg aan het voorsorteren. Bergwijn is al een dure strop, dan moet die Sutalo zich ook nog goed ontwikkelen...

8 augustus 2023 om 11:26

Petterson daar heb je ook een punt, het is ook een moeilijke kwestie. Ik denk dat met het verkoop van Kudus en Alvarez genoeg geld vrij komt.

8 augustus 2023 om 12:51

Ik denk ook dat Medic vooral gehaald is omdat hij het neefje is van de eigenaar van Dinamo Zagreb.

Als je alle berichtgeving moet geloven komt Satulo ook wel maar doet Dinamo er nu alles aan om eerst de CL binnen te slepen en zou hij daarna naar Ajax mogen.

Die deal van Medic is vast als voorwaarde gesteld door die kroatische eigenaar.

8 augustus 2023 om 13:18

"als je alle berichtgeving moet geloven komt Satulo ook wel maar doet Dinamo er nu alles aan om eerst de CL binnen te slepen en zou hij daarna naar Ajax mogen."

Welke berichtgeving is dat dan? Want ik lees vooral heel veel dat Ajax interesse heeft en hem graag wil binnenhalen....maar ook dat hij eigenlijk te duur is.
De constructie die je aanhaalt is niet vreemd, doen ze ook bij Feyenoord en Ivanusec. Echter is daar de berichtgeving veel duidelijker.

"die deal van Medic is vast als voorwaarde gesteld door die kroatische eigenaar."
Dit kan ik me bijna niet voorstellen. Zou schandalig zijn iig.

8 augustus 2023 om 17:22

Bizzlad dat Medic zijn oom in het bestuur zit kun je terug lezen op transfermarkt. Dat is niet een eigenaar, maar in iemand in het bestuur van Dinamo Zagreb. Dario Simic!

De info van Maurice klopt gedeeltelijk!

8 augustus 2023 om 10:20

Het is te sneu voor worden idd dat Valentijn deze gozer al afschrijft op basis van 1 oefen potje en terwijl die jongen net binnen is.

Tegelijkertijd vind ik dit ook wel een bij\zondere uitspraak.
"wat mij betreft een prima aankoop."
Ook op basis van 1 oefen potje.

Je kan toch gewoon nog geen zinnig woord zeggen over of dit wel of geen goeie aankoop is?

8 augustus 2023 om 10:28

Ik heb die wedstrijd niet gezien, maar ik vind dat hij zichzelf wel een beetje tegenspreekt. Bij Dortmund en overal in de Bundes Liga zijn dit zeer gewaardeerde verdedigers, maar bij Ajax is het een trage vrachtwagen. Zijn ze dan allemaal gek in Duisland? Je kunt best kritisch zijn maar dan wel met andere argumenten. Bv waarom willen clubs uit de BL hem niet, terwijl ze zo dol zijn op vrachtwagens? Diep dat eens uit. Of valt de combi BL en vrachtwagens eigenlijk wel mee?

8 augustus 2023 om 10:31

" Ik vond Medic zeker niet tegenvallen voor zijn eerste wedstrijd bij Ajax, zonder getraind te hebben "

Precies dit. Deed het meer dan prima.

Wel fijn gewoon zo een speler die alles geeft. Zich voor ieder schot gooit, nooit been terugtrekt en niet opgeeft.

Een Rensch met zoveel meer talent moet echt zich schamen als hij zo een strijder bezig ziet. Heb je potentie maar inzet onder de 100%.

8 augustus 2023 om 14:44

Donaldpump, Hij is voornamelijk gewoon negatief in het algemeen. Het is niet dat ajax wat dat betreft een voorkeurspositie heeft. Wellicht zijn de tenen alleen wat langer.
We gaan het zien met medic. Misschien een goeie, misschien niet. Wel een mooi prijsje in ieder geval. Kun je geen buil aan vallen lijkt me.

Wat lijkt het mij vermoeiend als je altijd maar negatief bent in je berichtgeving.. Ik snap ook niet dat dit gedeeld wordt, er wordt een heel artikel geweidt aan de mening van een man die op z'n teentjes is getrapt. Naar mijn mening viel Medic positief op, maar dat komt wellicht omdat het niet veel slechter kon de laatste tijd bij Ajax achterin.

8 augustus 2023 om 10:33

Driessen doet te veel zijn best om de nieuwe Derksen te worden. Die ziet dat die man erg oud wordt en wil zijn rol overnemen.
Alleen copy is natuurlijk vaak van slechter kwaliteit dan orgineel.

Op mij heeft deze speler ook weinig indruk gemaakt. Oogt inderdaad wat loch en traag, maar dit kan zeker verbeterd worden.
Maar is het ook niet zo dat deze speler meer voor de breedte is gehaald?

8 augustus 2023 om 10:02

Dan vraag ik mij toch af welke wedstrijd jij hebt gezien Prem. Hij speelde namelijk zeker niet zwak.

8 augustus 2023 om 10:38

Ik geloof niet eens dat hij heeft gekeken.

8 augustus 2023 om 10:47

Ik heb de wedstrijd anders ook gekeken en herken me wel in Prem z’n comment. Ook ik ga er vanuit dat dit een breedte versterking is want anders verbeterd het achterin niet ten opzichte van afgelopen jaar.

8 augustus 2023 om 11:00

Natuurlijk is hij voor de breedte gehaald, en in die zin gewoon een nuttige aankoop. Op Aertssen kan je (nog) niet aan. Als Sutalo straks inderdaad binnen wordt gehaald, heb je het achterin al een stuk beter voor elkaar. Komt zelfs Ito nog binnen, kan je zelfs overwegen om Hato op links te zetten.

8 augustus 2023 om 12:37

@DonaldPup Prem is meer bezig met reacties plaatsen dan daadwerkelijk de wedstrijden inhoudelijk kijken.

8 augustus 2023 om 10:04

Uiteraard is deze jongen gehaald voor de breedte en voor die momenten dat je achterin de boel dicht wil zetten om een resultaat over de streep te trekken.

Dat het niet de droom kandidaat is om Timber te vervangen, dat moge duidelijk zijn. Maar wat verwacht je ook van een aankoop van slecht 2 miljoen euro? Het is het welbekende zeuren om te zeuren van de heren bij de Telegraaf.

8 augustus 2023 om 10:05

Komt net over, was er een dag en speelt een helft tegen een goed Dortmund. Daarbij kent hij zijn ploeggenoten amper en is de taal niet machtig. Wat verwacht je precies?

8 augustus 2023 om 10:09

Het gaat om een backup van (hopelijk) Sutalo. Daarnaast had hij nog geen minuut met de groep getraind. Zijn optreden vond ik daarnaast prima, niet geweldig, maar prima. Hij scoorde daarnaast bijna met het hoofd. Aertsen is nog niet klaar om de vaste backup te zijn, daarom is het logisch dat er iemand wordt gehaald.

8 augustus 2023 om 10:24

"de meeste ajax supporters zijn positief."
Weet niet of dat nou een goeie graadmeter is. De Telegraaf werkt als een rode lap op een stier bij veel Ajacieden tegenwoordig. Dus zo negatief als Valentijn is over spelers, zo optimistisch zijn Ajacieden ineens over die spelers.

Beide nergens op gebasseerd...een half oefen potje zegt helemaal niks namelijk. Kijk het gewoon ff aan met z'n allen voor jee een waarde oordeel velt.

8 augustus 2023 om 10:10

Oogt log bedoel je? Ik vond hem verrassend soepel voor zo'n beer. Balletje onder de voet voordat hij een pass gaf. Beter aan de bal dan Bassey, en voor de rest valt er na deze weinige minuten nog te zeggen.

Hij heeft de kaaklijn van Vidic en kwam ook Can gelijk even wegdirigeren bij het opstootje van dhr. Bergwijn. Er staat wel een echte kerel en dat kunnen de vele jochies bij Ajax echt wel gebruiken.

8 augustus 2023 om 10:11

lekker provoceren weer, je hebt mazzel dat de VZ mods niet door je troll reacties kunnen prikken!

verder is medic een prima verdediger en er was van te voren al bekend dat hij niet de snelste is.
maarja, bassey was wel snel en kan niet voetballen.
en als je een lange, sterke, sneller gozer wil dan ben je snel veel geld kwijt.. want die spelen al bij de topclubs.

8 augustus 2023 om 10:39

Want als iemand niet lyrisch is over een aanwinst van Ajax is het meteen een troll?

8 augustus 2023 om 10:22

Prem, jij bent net zo zuur als die mannen van de Telegraaf. Ik weet zeker dat je hem niet eens in actie hebt gezien, want hij speelde een prima wedstrijd , zeker voor een aankoop van 2 miljoen!!

8 augustus 2023 om 10:25

Toch altijd bijzonder dat een mening die niet al te positief is over een speler van Ajax dat dit vaak direct de grond in wordt geboord door fans van deze club.
Ik ben toch gewoon eerlijk en gef mijn mening? Hij oogt nu eenmaal zo, dat heb ik zelf gezien. ook zeg ik dat dit verbeterd kan worden. Maar wat wl je ook, het is een back up speler.

Laten we gewoon elkaars meningen delen en op zoeken op dit forum!

Speelde een sterke wedstrijd en dat voor iemand die dezelfde ochtend uberhaupt pas getekend had. Dit geprovoceer begint wel een beetje zielig te worden. Ik snap Valentijn ook niet goed, zijn laatste beetje geloofwaardigheid brokkelt op deze manier wel af. Zou het hem dan zo dwars zitten dat ze geen officiele mediapartner meer zijn?

8 augustus 2023 om 10:05

Dat ze geen mediapartner meer zijn is zo'n misvatting. De constructie is veranderd, dat klopt, maar nu is het moederbedrijf Mediahuis de mediapartner. Wat alleen maar betekent dat alle onderdelen onder Mediahuis (dus ook de Telegraaf) nu mediapartner zijn ipv 1 onderdeel.

8 augustus 2023 om 10:16

Jouw verhaal is al vaak beschreven. Je krijgt toch het gevoel dat een (groot) aantal supporters dit niet willen begrijpen om zo maar uit te kunnen halen naar de Telegraaf.

8 augustus 2023 om 10:43

Janssen. Klopt. Komt ook wel omdat de eerste berichtgeving vanuit de media groots in de koppen was dat de Telegraaf geen mediapartner meer is (!1!01), om daarna in het artikel aan te geven dat Mediahuis het overneem en de Telegraaf onder Mediahuis valt. Veel lijken daarna niet meer van die stelling af te (willen) stappen.

8 augustus 2023 om 12:03

Hi Inke. Daar ben ik me van bewust hoor. Toch denk ik dat het Valentijn steekt dat de naam Telegraaf niet meer expliciet op de website pronkt. Ze zijn sowieso al langer onderdeel van Mediahuis toch?

8 augustus 2023 om 10:06

Toen ze officieel mediapartner waren was hij ook niet bepaald een zonnestraaltje natuurlijk. Negativiteit scoort gewoon vele malen makkelijker.

8 augustus 2023 om 10:27

Het is gewoon een heel vervelend zuur mannetje die nagenoeg nergens plezier aan lijkt te beleven. Dat is al jaren zo.
Maar Ajacieden schuiven het nu ineens massaal op het ontbreken van een lek en wrok tegen Ajax.

Ik zie weinig verschil met de Valentijn die ik al jaren azijn zie zeiken en alles zie afkraken wat er op z'n pad komt.....om een tijdje later 180 graden te draaien.

8 augustus 2023 om 11:45

Hij weet gewoon dat inspelen op onderbuikgevoelens beter scoort dan genuanceerd nieuws brengen. Door nu ook weer Overmars credits toe te kennen voor zaken die goed gaan, maar Mislintat alles in de schoenen te schuiven wat niet goed gaat, legt hij weer een prima fundering om de rest van het seizoen de 'data Duitser' af te zagen.

Als dit Ajax wonder boven wonder straks goed gaat lopen en mooi, attractief voetbal gaat spelen, komt dat door iedereen behalve Mislintat.

Ahh kijk. Toch nog een apart artikel van Dhr Driessen. Dit kwam uit dezelfde uitzending als Dhr. Verweij met al zijn aantijgingen over Mislinat en consorten. Mooi dat er kritiek is over het scouting apparaat van Ajax, maar Dhr. Driessen al binnen 3 kwartier kan bepalen dat dit niks is. Wat een journalistiek en wat en “artikel” van VZ weer om toch weer discussie aan te wakkeren.

Oh ja, een paar wedtrijden scouten is niet genoeg voor een aankoop van 2 miljoen, maar een kwartier zien spelen is wel voldoende om iemand tot onder de enkels af te zagen? Valentijn, leer nou van je fouten. Lucas Moura zou ook nooit scoren volgens jou. Kijk het nou eens een paar maandjes aan en vorm dan je mening. Je zet jezelf alleen maar voor schut zo.

Ik vind het wel interessant hoe je uit deze wedstrijd Medic eruit weet te pikken als zwakke schakel, die speelde nog een prima pot eigenlijk

8 augustus 2023 om 10:21

Aankoop van Mislintat, hè. Je kunt er donder op zeggen dat de namen uit de koker van Mislintat er heel weinig van kunnen, en namen die volgens de koppensnellers van de Telegraaf al lange tijd gevolgd worden, geweldig in het systeem passen.

Want ja, alles wat goed gaat komt omdat Overmars zo goed werk heeft geleverd, en alles wat minder gaat komt omdat er een man op de stoel van TD zit die niet direct bij Valentijn of Mike in de telefoon hangt als het gebeurt.

Dit is weer een here we go van onze Ajax hater Driessen. Zodra hij ook maar een flintertje negativiteit in een speler of de club zelf ziet, gaat de gifspuit er vol op. Het lijkt vooral op een ongenuanceerde wraakactie vanwege het niet meer hebben van rechtstreekse lijntjes, zoals b.v. Schreuder of - de zaakwaarnemer van - Heitinga. Ik kan anders niks bedenken, want van alles wat deze man beweert, klopt vaak heel weinig tot niets van. Voor wat betreft Medic, hij viel me zeker niet tegen. En om hem beter te kunnen beoordelen moet ik meer wedstrijden van hem zien. En ja, Driessen, deze speler beschikt over bepaalde capaciteiten waar ze niet alleen dol op zijn in Duitsland, maar waar ik ook dol op ben: fysiek- en kopsterk. En zag jij diezelfde kwaliteiten bij de rest van de Ajax verdedigers? Zou het dan ook logisch zijn om die er bij te halen? Het is maar een voorstel….

Die Driessen wekt bij mij ook wel eens irritaties op, maar blijf het ironisch vinden hoe men hier reageert op de Telegraaf. Zodra de Telegraaf (negatief) bericht over Ajax, schiet iedereen hier meteen in een kramp en struikelt men over elkaar heen om het als eerste te kunnen veroordelen. Waar komt die obsessie vandaan? Hij zegt hier toch ook niets verkeerds? Flinke draaicirkel, maar wel een prima blok achterin.

8 augustus 2023 om 11:04

Valt mij ook op. Er zijn twee zekerheidjes in het leven: Driessen en Verweij schrijven stukjes over Ajax en het Ajax-publiek reageert furieus.

8 augustus 2023 om 12:01

Herstel : Driessen en Verweij schrijven negatieve stukjes over Ajax;-)))

sinds ze niet meer officieel mediapartner zijn deugd er erg weinig bij Ajax. Zielig om je zo te laten kennen. De actie beschadig de nieuwe TD en Ajax word tlachwekkend

Ik volg wiesbaden al een aantal jaar en daar heeft medic ook gespeeld waar ik hem aardig stabiel vond. Zou voor de eredivisie goed genoeg moeten zijn



Ik snap de obsessie van VZ volgers met de Telegraaf niet. Ja Driessen en Verweij zijn zeikerds maar Driessen zeikt toch overal op? Het is gewoon een bende bij Ajax, zeker in vergelijking met de voorgaande jaren, en hij benoemt dat (zeker nogal vaak). Klaarblijkelijk is kritiek op Ajax altijd fout en zit het 'rioolkrantje' er altijd naast.

Zat zondag in het stadion en Medic kon mij ook totaal niet bekoren. Zwak aan de bal, traag en heel onwennig. Prima hoor dat ze die naar Amsterdam hebben gehaald. Nu al zin in het seizoen!





8 augustus 2023 om 10:13

Onwennig? De beste man tekent in de ochtend een contract, spreekt de taal niet, kent de ploeggenoten niet en speelt dan uit bij Dortmund. Laten we niet doen of het dan heel gek is dat hij wat '' onwennig '' oogt.

8 augustus 2023 om 10:17

Uiteraard niet maar kom op man jullie hebben jarenlang geweldige parels gehaald en nu komen dit soort spelers?

Ik heb met wat vrienden uit Duitsland gesproken die de 2. Bundesliga volgen en zij zijn ook verbaasd dat deze speler naar een club van het kaliber Ajax is vertrokken. Ik vind het een bijzondere transferzomer in Amsterdam. Enorm veel kwaliteit kwijtgeraakt en veel twijfels ervoor in de plaats

8 augustus 2023 om 10:20

Mee eens dat er het niet vreemd is dat hij onwennig zou spelen, echter kun je vaak al wel snel zien wat voor een type speler het is. Is het een lichtvoetige snelle verdediger of meer een lompe beer, die idd vaak een veel grotere draaicirkel hebben. Nu is de één niet per definitie beter dan de ander, echter zie je bij Ajax wel vaker dat spelers die wat statischer zijn het vaak wel lastig hebben.

8 augustus 2023 om 10:29



Idd Rikkiee het is meer kopen wat ze kunnen krijgen.. zit geen beleid in.. Ajax zou toch beter moeten kunnen halen..zou je denken..maar lijkt er meer op dat alleen spelers die Mislintat kent komen..

8 augustus 2023 om 10:35

Ik vind de kritiek wat simpel. Hij wordt gehaald als back-up. Is tweebenig, multifunctioneel en fysiek sterk. Dat hij vanuit BL2 komt zegt me niet zoveel. Kante speelde ook jarenlang in de Franse Ligue2. Sommige spelers zijn nou eenmaal laatbloeiers.

De betere spelers komen naar verluidt nog. Ik maak me weinig zorgen. Het geraamte staat, nu de toppers nog.

8 augustus 2023 om 10:54

@rikkkiee,

Maar waarom zijn het twijfels? Omdat jij ze niet kent?

Scouting heeft als taak spelers te volgen, denk je dat ze dat niet doen?

8 augustus 2023 om 12:57

Er is ook maar erg weinig geld voor betaald en lijkt me opzich duidelijk dat deze speler gehaald is om de eigenaar van Dinamo Zagreb te pleasen.

Medic is namelijk het neefje van de eigenaar van Dinamo en we willen nog altijd satulo halen.

Voor die 2 miljoen is het dan toch een prima deal om hem eens een zogenaamde kans te geven.

8 augustus 2023 om 10:13

Het is een bende bij Ajax vergeleken met verleden jaar? Heb je gemist wat er verleden jaar allemaal gebeurt is bij Ajax? TD die met spoed weg moest, trainer die vertrok, zijn opvolger die de kerst niet haalde. Haamstra & Hunterlaar die spelers aantrokken die nou niet bepaald een succes waren en waarvan de meeste alweer vertrokken zijn.

Het is bij Ajax inmiddels juist weer rustig en stabiel geworden.

8 augustus 2023 om 10:22

Het vertrek van Overmars is al anderhalf jaar terug. Sindsdien is er veel fout gegaan. Waaronder het te laat aanstellen van een nieuwe TD, veel verkeerde spelers gehaald en Schreuder te lang laten zitten wel de grootste fouten zijn.

8 augustus 2023 om 10:28

Juist, en dat is inmiddels allemaal herstelt. Drie van de verkeerd gehaalde zijn alweer vertrokken. Nieuwe TD is maanden geleden aangesteld. En na Schreuder kwam Heitinga die inmiddels vervangen is door Steijn.

Dus hoezo is het nu een bende vergeleken met verleden jaar?

Snelle oordeel weer. Bijzonder dat de positieve punten dan niet benoemt worden. Zoals het vooruit durven spelen.

Driessen, Verweij en de Telegraaf in het algemeen mogen echt niets negatiefs meer zeggen over ajax lijkt het wel, terwijl ze echt wel de vinger op de zere plek(ken) leggen. Wat een calimerogedrag van veel ajax-supporters; als door een adder gebeten!

Het is toch gewoon een zooitje bij ajax? Of denken jullie zelf wél dat een jeugdspeler van City, een aardige middenvelder van Toulouse en een paar houthakkers het verschil gaan maken?

Ik denk zelf ook dat er nog heel wat moet gebeuren, laat staan als Alvarez en Kudus nog weggaan.

Mislintat kan lekker lullen in de media en het valt me op dat daar niet doorheen wordt geprikt door velen...

8 augustus 2023 om 10:23

Ja negatief zijn is prima maar dan moet het wel ergens op gebaseerd zijn. Zij doen hun best om elke dag weer mislintat te pakken en de hetze van Valentijn richting alvarez is te triest voor woorden. Nu hebben ze al kritiek voordat ze ook maar een minuut van iemand hebben gezien. Ze roepen al van alles terwijl er achteraf niets van klopt en hoe zuurder hoe beter. Alsof het een sport is.
En jij moet eerst maar eens afwachten hoe het gaat lopen bij Ajax voordat je roept dat iemand het verschil niet gaat maken en dat het een zooitje is. En dat lekkere lullen van mislinat is gewoon duidelijke uitleg. En dat hadden we met overmars minder met z’n “dat zou best kunnen”

8 augustus 2023 om 10:50

Uiteraard moet dat nog blijken, misschien spelen ze de sterren van de hemel. Maar ik zou als ajax-supporter tot nu toe weinig aanknopingspunten kunnen ontdekken waarom het dit seizoen beter zou gaan dan afgelopen seizoen. Het beleid lijkt ver te zoeken.

Daarom snap ik dat de heren van de Telegraaf (en van alle andere media!) erg kritisch zijn. Ik denk niet dat ze de pik hebben op ajax. Ze doen gewoon hun werk en schrijven op wat ze zien en denken.

Als je het er niet mee eens bent omdat het toevallig je eigen club is, lees het dan niet. Ik ben als Feyenoorder wel wat gewend qua negativiteit in de media. Soms moet je gewoon even stilzitten als je geschoren wordt.

En als het dan voor jou de juiste kant op valt smaakt dat extra zoet!

8 augustus 2023 om 11:11

@Ronl,

Ik denk dat veel vallen over de selectieve verontwaardiging en de vriendjespolitiek van de twee. Op Schreuder was er nauwelijks kritiek, Heitinga idem. Maar die lekte naar de twee en dan krijg je blijkbaar een andere behandeling.

Nu wordt er niet meer gelekt en dan is Mislintat ineens de aardsvijand. Dat soort spelletjes zijn in-en-in triest.

Kritiek is prima. Die heb ik ook op mijn eigen club. Maar dit soort dingen zijn lachwekkend en triest tegelijk. En heel doorzichtig.

8 augustus 2023 om 11:19

Dat je dat vermoedt, daar kan ik enigszins inkomen. Maar goed, alle journalisten hebben nou eenmaal lijntjes met bepaalde mensen binnen clubs. Dat is van alle tijden.

Maar het slaat nu wel echt door. Wee je gebeente als er ook maar íets van kritiek is vanuit de heren van de Telegraaf!

Boeien, laat gaan.

8 augustus 2023 om 11:25

Misinlat kan er alleen maar blij om zijn volgens mij hoor. Want die kritiek vanuit de Telegraaf op zijn presteren wordt zo slecht getrokken door de Ajax supporters, dat werkelijk waar iedere vreemd ogende aankoop door de supporters bijzonder optimistisch ontvangen wordt.

8 augustus 2023 om 11:28

Dat ze lijntjes hebben is prima. Dat is nou eenmaal hoe het werkt. Maar je bent mijns inziens wel af als je de club afvalt en je bron beschermt door er niet kritisch op te zijn. Dan ben je naar mijn bescheiden mening je titel als journalist simpelweg niet waardig.

Kritiek is nogmaals prima. Moeten ze lekker doen. Maar het neemt wel vrij treurige vormen aan. Verweij komt doorgaans niet verder dan '' vermoed ik '', '' lijkt mij '', '' als ik me niet vergis '' en '' denk ik ''. Haha, dat is echt journalist onwaardig. Dat kan ik ook.

'' Het lijkt Tinus dat Gimenez wel naar Benfica wilt als die aankloppen, want volgens mij voelt hij zich daar prettiger door het klimaat. Dat heb ik niet gecheckt, maar dat vermoed ik zomaar ''. Zie je hoe simpel het is? Dat kan ik ook. Alleen krijgen zij er dik voor betaald.

8 augustus 2023 om 11:37

Maar.....als je weet dat je die gasten niet serieus kunt nemen...waarom maken jullie je er collectief zo druk over dan? Blijf je het maar lezen, blijf je maar reageren...

De Telegraaf is zolang als ik me kan herinneren al een soort veredeld roddelblad...als je het gewoon zo benadert kun je er toch alleen maar om lachen?

8 augustus 2023 om 11:39

Haha nogmaals, ik begrijp wat je bedoelt. Maar ik zou me er niet zo druk om maken. Of wil je elke dag in de krant lezen hoe goed je cluppie wel niet is?

Valentijn Driessen kan ons ook niet bekoren. Mooi hè. Medic deed het gewoon goed zonder enige training bij Ajax. Maar ja dat weigeren we toe te geven hè want 2e Bundesliga, hoe haalt Ajax het in z’n hoofd

8 augustus 2023 om 10:23

Is goed ook niet overdreven ? Of deed hij het goed onder de omstandigheden, want dat is iets totaal anders.

8 augustus 2023 om 10:26

Is niets overdreven aan, deze man had totaal nog niet mee getraind met de selectie en speelde gewoon naar behoren.
Ga er maar aan staan, koud uut het vliegtuig en gelijk moeten spelen in een team waar he nog nooit mee getraind hebt

8 augustus 2023 om 11:43

Maar speelde hij goed, zoals Soccerfan zegt of naar behoren (gezien de omstandigheden) zoals ik zeg. Want jij zegt eerst het een en dan het ander.

8 augustus 2023 om 11:51

Ik zeg niet eerst het een en daarna het ander.
Voor zijn debuut en totaal geen training meegemaakt en net uit het vliegtuig deed hij het gewoon goed, is totaal niet ingespeeld met de jongens en wat ik zag zaten er een paar goede ingrepen bij.

8 augustus 2023 om 12:06

Als je zegt naar omstandigheden goed is toch totaal iets anders dan ECHT goed spelen. Je geeft zelf namelijk ook allemaal redenen aan waarom hij goed speelde maar ik zie daarin alleen maar excuses waarin je zegt dat hij gezien de omstandigheden het goed deed.

8 augustus 2023 om 12:20

Wat verwacht jij dan, dat hij de pannen vh dak sleept, de 3 tegen goals met een sliding eruit had gegleden en het winnende doelpunt had gemaakt.
Hij had goede ingrepen en daar beoordeel ik hem op en was goed.

8 augustus 2023 om 12:28

Ik verwacht zeker nu nog geen wonderen. Maar dat schrijf ik ook in mijn eerste stuk. Maar ik val over het feit dat Soccerfan zegt dat hij gewoon goed speelde. Ik vind goed en naar omstandigheden goed wel totaal iets anders. Bij goed maak je geen fouten en bij naar omstandigheden besef je dat er dingen nog niet goed gaan omdat je nog ingespeeld moet raken. Ik denk dat wij wel op 1 lijn zitten echter is dit wel iets anders dan dat Soccerfan beweerd.

Eigenlijk is Soccerfan net zo kort door de bocht dan dat Verweij dat is. En daarbij verwijt Soccerfan dat Verweij dit gedrag vertoont.

Zelfs als dit waar is, is ajax er flink op vooruit gegaan. Een kwetsbare houthakker verkopen voor +20m en een kwetsbare houthakker terughalen voor 2m, en waarschijnlijk de helft salaris, is toch knap zaken doen.
Verder misschien even paar wedstrijdjes aankijken.

8 augustus 2023 om 10:47

Je vergeet er bij te melden dat Ajax Bassey vorig jaar ook voor 20 miljoen+ heeft gekocht.

8 augustus 2023 om 10:51

Master 1 dat ben ik niet vergeten. Is gewoon niet relevant bij wat ik zeg.

Driessen: hij is niet snel en wendig, hij is een typisch Duitse verdeliger kom daar maar is langs.🙄

8 augustus 2023 om 11:22

@wec79,

Geschiedenis heeft bewezen dat Duitser een goede verdediging hebben, maar zodra je eindelijk door die verdediging bent, valt alles uit elkaar.

Ach, dat het niet eens topper zal zijn is iedereen het wel over eens. Maar deze jongen heeft onderdelen die Ajax ontbeert. Wilskracht,mentaliteit,over mijn lijk, lengte en duellracht. Alleen daarin kan die veel spelers al meetrekken.

Het was wachten op deze opmerkingen van deze man.
Ik had ook mijn bedenkingen bij deze speler, maar na zijn eerste wedstrijd vond ik het hem helemaal niet zo slecht doen. Ik ben eigenlijk al een beetje fan van deze speler. Goede kop zit erop, probeert zijn fouten meteen weer goed te maken, gaf verschillende malen de bal goed naar voren. Natuurlijk maakte hij ook fouten, maar vor nu wijt ik dat aan het feit dat hij nog niet meegetraind had

Driessen heeft gewoon gelijk. Als je hier al tevreden over bent.... Van de Ligt, Martinez en Timber naar deze houthakker. Dat moet Ajax weer naar grote hoogtes tillen? Normaal gesproken waagt een Heerenveen of Vitesse zich aan dit soort spelers maar toch niet Ajax. Kom op. Halen om het halen

8 augustus 2023 om 11:29

@repelsteel76,

Dit is ook ongeveer het verhaaltje wat er geschreven werd toen Martinez werd binnengehaald.
Wat verwacht jij? Dat Ajax van de Ligt, Martinez en Timber naar van Dijk, Dias en Marquinhos gaat?

Je gaat bij verkoop van je basisspelers 9 van de 10 keer er op achteruit, en misschien als je deze jongen twee jaar de kans geeft, zit hij wel op hetzelfde niveau als Martinez.

8 augustus 2023 om 11:44

Dat verwacth ik niet maar wel van ongeveer gelijke sterkte. Dit is wel een enorme downgrade. Krijg zelfs heimwee naar Schuurs

8 augustus 2023 om 12:11

@repelsteel76,

Ja want jij weet nu na 1 wedstrijd al precies wat hij kan en waar zijn potentie ligt?
Of ga je nu mensen hier wijs proberen te maken dat je 2.bundesliga al jaren volgt, en specifiek hem?

Ik heb intussen echt medelijden gekregen met de vrouw van Valentijn.
Als je leven uit niets anders bestaat dan haat zaaien en negatieve dingen naar boven brengen, dan moet je dat toch een depressie opleveren.

Gelukkig, het had me verbaast als Driessen het een goed aankoop had gevonden. Laten we eerst eens kijken wat hij kan.

Ik vond Medic zeker niet slecht. Had wel een aantal goede passes vooruit en kopte er bijna een bal in. Als ik dan een minpunt moet benoemen is het zijn rol bij de 2e goal. Daar had hij toch echt wel moeten instappen in plaats van afwachten, dan had hij de bal wellicht afgepakt/schot geblokt.

Als driessen het zo goed weet moet hij naar ajax toe dan is het zeker einde verhaal voor onze club en eigenlijk moeten we geen aandacht geven aan zijn slap gelul wat een mismaakt mannetje is het toch

Ajax snapt het gewoon niet. Ze moeten Valentijn het aankoopbeleid laten uitvoeren. Geweldig hoe die man in het ene bericht roept dat het beoordelen van een speler niet met alleen wat videobeelden kan maar dat je een speler meerdere keren moet hebben gezien, en hoe hij in een ander bericht duidelijk maakt dat hij, de heilige Sint Valentijn al binnen een kwartier kan zien dat een speler Ajax onwaardig is. Die man moet toch zelf ook moe worden van de hele dag die negativiteit?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren