Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Late wintertransfer lijkt op handen: ‘Feyenoord bereikt principeakkoord’

Laatste update:

De komst van Luciano Rodríguez naar Feyenoord is maandagavond laat een stap dichterbij gekomen. De Rotterdammers hebben een principeakkoord bereikt met de twintigjarige vleugelspits over zijn persoonlijke voorwaarden, zo meldt 1908.nl. De onderhandelingen met zijn club Liverpool Montevideo bevinden zich ondertussen in 'een vergevorderd stadium'.

Rutger Vinke schrijft op 1908.nl dat de transfer 'nog geen ABC'tje' is, maar de status 'vergevorderde onderhandelingen' zal de supporters van Feyenoord moed geven. De Rotterdammers staan na het persoonlijk akkoord met Rodríguez op 'pole position' om de transfer af te ronden.

Volgens Vinke heeft Feyenoord daarmee duidelijk een streepje voor op het Argentijnse River Plate, dat eveneens jaagt op de handtekening van Rodríguez. Het is de bedoeling dat de rechtsbuiten zo snel mogelijk naar Rotterdam komt, om nog dit seizoen een rol van betekenis te gaan spelen bij Feyenoord.

Het zou nu vooral nog gaan om welk percentage van de transferrechten van Rodríguez Feyenoord in handen zal krijgen. Fabrizio Romano meldde maandag dat de vraagprijs liefst vijftien miljoen euro bedraagt voor zeventig procent van de rechten. De werkelijke transfersom zal vermoedelijk een stuk lager liggen, mocht een deal tot stand komen. Feyenoord betaalde immers nog nooit veel meer dan acht miljoen euro voor een speler.

Rodríguez is momenteel met Uruguay Onder 23 onderweg voor een kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen. Het jeugdelftal van Uruguay komt dinsdag om 21:00 uur Nederlandse tijd in actie tegen Peru. Het duel wordt gespeeld in Venezuela.

De wedstrijdverplichtingen van Rodríguez vormen een obstakel, omdat de tijd om de wintertransfer naar Feyenoord af te ronden dringt. Vinke verwacht dat Feyenoord die horde zal kunnen nemen. De club kan op tijd in Zuid-Amerika aanwezig zijn om de formaliteiten, waaronder de medische keuring, af te ronden.

Arne Slot bevestigde zondag na de wedstrijd tegen FC Twente (0-0) voor de camera van ESPN dat Rodriguez concreet in beeld is. "Hij is een rechtsbuiten die in de spits kan", aldus de coach. Rodríguez is overigens 1,79 meter groot en rechtsbenig.

Rodríguez kwam vorig seizoen tot 9 doelpunten en 6 assists in 34 wedstrijden namens Liverpool. De Uruguayaan kwam in 25 van die 34 duels uit als rechtsbuiten. De aanvaller ligt tot eind 2027 vast.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Ben benieuwd. Alle signalen zijn positief over deze jongen maar dat waren ze bij Ivanusec ook. Ik ben echter allang verkocht. All aboard the hype train!

29 januari 2024 om 23:10

Die Ivanusec vind ik tot nu toe inderdaad tegenvallen al is dat geen schande. Zoveel huidige topspelers hadden een eerste moeilijke jaar. Ben benieuwd of het er nog uit gaat komen bij Feyenoord

29 januari 2024 om 23:29

Tja heeft ook nog niet echt 5 a 10 wedstrijden de kans gekregen. Is dan onmogelijk om te oordelen.

30 januari 2024 om 01:03

Onmogelijk natuurlijk niet, maar wel een stuk genuanceerder. Neem Kudus bij Ajax. daarvan zag je direct dat hij wel wat kon, maar had niet echt een vaste positie en regelmatig geblesseerd. Dat lichtpuntje heb ik nog niet echt bij Ivanusec gezien.

Vind het overigens allemaal veel geld voor niet eens alle rechten. Ook niet echt de statistieken om dit wel te gaan betalen, maar we gaan het zien.

30 januari 2024 om 06:28

Wat bij Ivanusec een beetje apart is, is dat hij voor zn blessure in de minuten die die maakte echt goed speelde.

Het lijkt nu allemaal zo voorzichtig wanneer die speelt.
Misschien toch vrees om het EK te missen ofzo?

30 januari 2024 om 08:56

Precies. Voor zijn blessure was hij echt in vorm. Ook bij zijn vorige club en zette dat voort bij Feyenoord. Na zijn blessure is hij zo matig. We hebben dit eerder gezien bij Jörgensen. Kudus had ook lange tijd nodig om weer in wedstrijdvorm te geraken, laten we hopen dat Ivanusec dat ook weer gaat lukken.

29 januari 2024 om 23:12

Die ivanusec komt er ook wel. Slot moet gewoon een keer zn buitenspelers een paar wedstrijden laten staan. Ivanusec speelde meer dan prima bij zowel Kroatië als zagreb, en ook zn eerste wedstrijden bij feyenoord zagen er volgens mij prima uit. Paixao heeft ook niet echt een rendement waar je u tegen zegt. Gewoon opstellen die ivanusec!

29 januari 2024 om 23:36

Ivanusec doet me denken aan vele voorgangers (aan de flanken) met kuipvrees

Feyenoord wel erg veel buitenspelers dan straks lijkt me. Benieuwd wat de uiteindelijke transfersom dan zal zijn. Wel leuk, ken hem totaal niet dus laat me graag verrassen

29 januari 2024 om 23:17

Minteh is huur. Stengs kan prima op 10 dus ik vind het nog meevallen. Dan kan hij eerst wennen zonder dat hij er direct moet staan.

29 januari 2024 om 23:23

Zelfs zonder die 2 hebben we nog Ivanusec, Paixao, Sauer, Dilrosun, Jahanbakhsh en vanuit de jeugd nog Slory. Daar mogen er dan toch zeker wel 2 van vertrekken als Rodriguez komt.

29 januari 2024 om 23:59

Dilrosun lijkt nog deze transferperiode weg te gaan.
Jahanbakhsh is einde seizoen exit.

29 januari 2024 om 23:22

Minteh huur, Ali’s contract loopt af deze zomer en Dilrosun wordt of deze week of in de zomer verkocht. Hou je dus Ivanusec, Sauer, Paixao en deze jongen over als hij daadwerkelijk komt, valt best mee dus.

Wel vind ik het jammer dat het er steeds meer op lijkt dat Slory niet gaat verlengen.

29 januari 2024 om 23:30

Maar vooralsnog heb je dus 7 buitenspelers, als deze jongen komt. Waarvan er 5 vrij duur zijn.

29 januari 2024 om 23:33

Hebben we in ieder geval genoeg spelers om in te brengen voor Slot’s Plan B.

29 januari 2024 om 23:32

Misschien veel buitenspelers maar hoeveel goede buitenspelers heeft Feyenoord precies? Ik zou zeggen precies 1, zegge en schrijve één. Ivanusec komt nog zeker niet uit de verf en dus is enkel Paixao een redelijke buitenspeler. Jahanbakhsh en Dilrosun zijn het niet helemaal naar mijn idee en dus is een kwaliteitsinjectie op de flanken geen overbodige luxe. Misschien zie ik het te negatief maar ik ben PSV supporter en schrijf hier dus niet met een Feyenoord-bril op. De laatste goede buitenspelers van Feyenoord waren Sinistera en vooral Berghuis.

30 januari 2024 om 09:02

Dat is ook het grote verschil tussen Feyenoord en PSV dit jaar. PSV heeft uitstekende vleugelspelers en Feyenoord niet. PSV kan over de flanken voetballen en Feyenoord moet door het drukke centrum en is afhankelijk van de creativiteit van Stengs en het wegdraaien van Timber.

Ben heel benieuwd naar deze speler. Er was hier laatst iemand die vrij goed onderbouwd aangaf dat het echt een groot talent is en dat vrijwel heel zuid Amerika al een paar jaar achter hem aan zat.

Valt me trouwens wel op dat Feyenoord van de NL clubs eigenlijk de enige is die vaker met die % van de transferrechten constructies werkt. Of zit ik er hier naast? Wel interessante ontwikkeling

29 januari 2024 om 23:31

Third-party ownership is al jaren verboden sinds de hele heisa om de Neymar naar Barca transfer. Alleen clubs mogen nog transferrechten bezitten.

29 januari 2024 om 23:29

Ik heb geen antwoord op de vraag, maar ik vraag me af hoe het in weze verschilt met een doorverkooppercentage. Of is dat hetzelfde?

29 januari 2024 om 23:31

Doorverkooppercentage is vaak over de winst. Maar goed.....ook wel eens niet....en dan weet ik het precieze verschil ook niet

29 januari 2024 om 23:54

Het verschil is (het gedeeltelijke) eigendom. Als het aandeel van het doorverkoop percentage gaat over de gehele transfersom is het economisch gelijk aan een aandeel in de speler.

30 januari 2024 om 02:18

Bijna elke talent volle speler heeft wel een doorverkoop percentage van een paar procent, meestal rond de 10 volgens mij.

River.... afgelopen jaren hebben we zoveel winst genaakt met de verkoop van Enzo, Julian en recentelijk Diablito Echeverri aan City maar toch is het transferbeleid zo matig. Luciano is een topspeler dus ik baal ervan maar wel leuk dat hij in NL te bewonderen is. Hier heeft Feyenoord een goede aan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren