Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maduro werd niet gehoord door Steijn: ‘Ik heb heel vaak tegen hem gezegd...’

Laatste update:

Hedwiges Maduro had als assistent-coach al onenigheid met de ontslagen Maurice Steijn over de tactiek bij Ajax. Maduro reageerde vrijdag op de persconferentie op de kritiek van Dick Advocaat dat hij zijn kritiek intern aan Steijn had moeten uiten. "Dat heb ik ook gedaan", zegt de interim-coach van Ajax in aanloop naar de Eredivisie-topper tegen PSV.

Ajax kwam er donderdag in de Europa League tegen Brighton & Hove Albion (2-0 verlies) niet aan te pas, maar gaf in de eerste wedstrijd onder Maduro in elk geval veel minder ruimte en kansen weg dan onder Steijn.

Steijn wilde volgens Maduro de speelwijze niet aanpassen. "Als assistent heb ik heel vaak aangegeven dat het compacter moest", aldus Maduro. "Maar niet alleen ik, ook de rest van het team. Ik denk dat het logisch is dat je compact wil spelen, dat is altijd wel een thema geweest."

De Telegraaf kwam woensdag met het nieuws dat Steijn het gevoel had dat Maduro hem 'een mes in de rug' stak. De trainer zou naar de clubleiding zijn gestapt met het verzoek om Maduro en ook reserve-aanvoerder Steven Berghuis te elimineren, anders zou hij niet verder hebben gewild. Maandag brak Ajax 'in goed overleg' met Steijn.

Maduro werd vervolgens gevraagd om het in ieder geval deze week als interim-hoofdcoach over te nemen. "Ik heb geen contact met Steijn gehad", aldus Maduro. "En voor zover ik weet de rest van de staf ook niet, maar dat weet ik niet zeker. Maar ik denk wel dat we in de toekomst nog contact met elkaar gaan opnemen."

Ajax speelde tegen Brighton duidelijk compacter. "Verdedigend stond het al een stuk beter." Maduro voert als bewijs daarvoor de statistiek expected goals aan: Brighton kwam tegen Ajax tot 1,35 te verwachten doelpunt. "Brighton heeft dit seizoen alleen tegen Manchester City een lager getal voor expected goals gehaald. Daaraan kun je wel zien dat dat deel goed was."

Waar het bij Ajax vooral aan schortte was het aanvallende spel, vindt ook Maduro. "We veroverden de bal goed, maar verloren hem daarna ook weer heel snel. Dat was natuurlijk niet het plan."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik wil hier even wat van mijn hart, wellicht voor mijn mede Ajacieden. Supporters van andere clubs mogen rustig doorscrollen want die zullen hier vast niks mee kunnen, of worden er (snap ik ook) heel cynisch van.

Mijn herinneringen aan Ajax begonnen denk ik rond mijn negende in 2006. Mijn vader droeg dit aan mij over. Het was niet altijd glorie. 4x kampioen met de boer weliswaar maar niet met voetbal waar je perse trots op was. Ik denk dat ik sinds 2008 praktisch geen wedstrijd van Ajax gemist heb. En geloof me dan bedoel ik ook in Thailand om 3 uur s nachts, wanneer ik eigenlijk ingepland was voor werk of wanneer mijn vriendin jarig is (sorry schat, maar dat wist ze al vanaf het begin, dat Ajax mijn eerste liefde was; dus dat is nooit écht een issue).

Zo was 2018/2019 bijvoorbeeld fantastisch. Core memories for life, in het stadion, samen met mijn vader. Hoe treurig dan misschien ook; naast Ajax deelde ik weinig met mijn vader, dat maakte de emotionele waarde misschien nog wat groter.

Mijn vader overleed vorig voorjaar. Het succes van ajax glipte toen ook ongeveer uit de vingers. Hoewel ik geloof dat je supporter bent in goede en slechte tijden heb ik begin dit seizoen gemerkt dat ik het soms bijna niet kan opbrengen. Afgelopen weekend dacht ik zelfs: We hebben een huis gekocht, ga toch lekker klussen, want de energie die je in Ajax stopt, stoppen de spelers er ook niet in.. Dit resulteerde er in dat ik van half 3 tot half 5 vloekend met mijn telefoon in m’n hand op een keukentrapje op de zolder van ons nieuwe huis zat; ik kon het toch niet laten.

Waar moet je de moed uit putten? Alles lijkt wel stuk. Maar goed. De knop gaat om, berusting. Elke progressie die we vanaf hier maken is weer vooruit. Hoe lekker moet het voelen als we over een paar jaar wél die schaal weer mogen liften? En tot die tijd genieten van de sentimenten uit het verleden. Ik weet het, hoe zielig dat klinkt.

Maar als ik mijn mede Ajacieden dan een raad mag geven: waardeer de kleine successen van de nabije toekomst, en haal wat sentimenten op. Zo heb ik gisteravond de docu: Hakim Ziyech - Wizard of AMS nog eens terug gekeken. Schitterend. Wat een voetballer, wat een mens, en wat een herinneringen. Als ik Hakim dan hoor over alle aspecten nu het huidige Ajax misschien wel ontbeert, dan moet ik opeens denken aan Winnie The Poo (nooit gedacht dat ik dat ooit zou typen) :

“We didn’t know we were making memories, we were just having fun”

Enfin, nu dan maar even blijven zitten terwijl we geschoren worden, de successen van onze aartsrivaal erkennen en waarderen ten behoeve van de uiteindelijke dans: Successen die uit de modder gerapen zijn en zoeter zullen zijn dan de kampioenschappen van de afgelopen jaren. It all serves it’s purpose (sprak ik hoopvol).

27 oktober 2023 om 17:44

Ben zelf Feyenoord fan, maar mooi gezegd. Gecondoleerd met het verlies van je vader.

27 oktober 2023 om 17:46

Ik snap je wel hoor als Fenerbahçe fan. Weinig prijzen gewonnen laatste 10 jaar, maar ik moet dan ook zeggen dat ik ook weer niet zo betrokken ben met wedstrijden kijken. Daarnaast ben ik thuis de enige die fan is van Fener. Ik wilde alleen aangeven dat ik je snap, Fener had ook zo'n soort seizoen olv Cocu. Onderaan staan en ternauwernood iets bereikt in de EL dat seizoen. En daarop 2 seizoenen geen Europees, dus het kan slechter

Edit: gecondoleerd met je vader

27 oktober 2023 om 17:49

Mooie woorden, denk dat vele Feyenoorders zich hierin zullen herkennen gek genoeg. De berusting, het terugdenken aan better times, elke progressie hoopvol (te?) aanpakken. In The Office zeiden ze het mooi: “I wish there was a way to know you’re in the good old days before you’ve actually left them”.

Gecondoleerd met het verlies van je pa en succes met het afmaken van je nieuwe huis! 🙏

27 oktober 2023 om 17:50

Even ingelogd om te melden dat het laatste deel van je eerste alinea wat mij betreft niet had gehoeven. Ik denk juist dat wij fans van andere ploegen snappen wat je later in je stuk bedoelt.

Die diepe dalen zijn pijnlijk, maar zoals je zelf al zegt en ik als gepassioneerd Feyenoord supporter kan verzekeren: Het moment dat Ajax de schaal pakt na lastige fases als dit, zijn dat de mooiste. Dat maakt het spelletje zo verdomde mooi, niet het constante winnen of verliezen, maar de pieken na de dalen.

Goede tijden zijn er geweest en voor Ajax zullen er ongetwijfeld weer hele goede tijden aankomen!

27 oktober 2023 om 17:53

Wat een mooi verhaal dat je dit ook deelt met ons, dat maakt voetbal niet zo belangrijk.
Gecondoleerd met het verlies van je vader, heel veel sterkte daarmee.

27 oktober 2023 om 18:00

Mooie woorden. Gecondoleerd met je pa ten eerste. En ik voel je berusting als mede ajacied. Tegelijkertijd 'gun' ik het Feyenoord en PSV nu ook wel, omdat die gewoon goed beleid voeren en leuk voetballen. Enige wat ik zelf nog voel naast die berusting is ook wel boosheid over het beleid de afgelopen twee jaren. Dat spelers uit vorm zijn, dat we wedstrijden verliezen, dat we 3e 4e 5e worden etc etc dat kan gebeuren. Maar zo veel verkeerde keuzes op bestuurlijk niveau, slecht beleid, daar berust ik niet in. Wat Steijn met Ajax heeft gedaan en hoe hij een media oorlog heeft uitgevochten, daar berust ik ook niet in.

27 oktober 2023 om 18:03

Gecondoleerd met het verlies van je vader. Verder kan ik me volledig vinden in je verhaal. Ik ben zelf 28, ook vanaf ongeveer 2005 Ajax gaan volgen en naast mooie tijden ook enorm slechte tijden meegemaakt. Waar Ajax nu doorheen gaat is voor ons bijna niet voor te stellen. Ik identificeer me totaal niet met de huidige spelers, de laatste trainers, het enorme gebrek aan daadkracht en ambitie. Ik weet zeker dat er wel weer mooie tijden gaan komen. Maar deze situatie is zeker niet zomaar opgelost. Dit seizoen is verloren en ik verwacht zelfs van het volgende nog niet veel. Als PSV en zeker Feyenoord hun inkomsten itt Ajax wel goed gaan besteden kan het wel eens een flinke klus worden om hun weer in te halen. Ook ik zit momenteel in een fase waarin er zo veel belangrijkers is dan een stel ongemotiveerde klaplopers die miljoenen verdienen te aanschouwen en ook ik kan het niet laten om toch altijd weer mijn dag te laten verzieken ;p. Zondag gaat heel pijnlijk worden. Ik denk dat ik spontaan maar wat ga eten bij de schoonfamilie haha

27 oktober 2023 om 18:06

Mooi gezegd! Gecondoleerd met je grote verlies.

Dit is allemaal groter dan voetbal. Het waren mooie tijden voor jullie. Koester idd dit, na zware tijden kan het nu alleen beter gaan.

27 oktober 2023 om 18:07

Mooi verhaal en gecondoleerd. Het gevoel wat je omschrijft ten opzichte van je club heb ik als Feyenoorder wellicht al 20 jaar gehad. Tegen beter weten in geef je alles weer voor je club. Ik lees dan ook echte clubliefde terug in je comment. Gelukkig ben je voor Ajax viel genoeg te genieten en dat zal weer terugkomen. Hopelijk geen jaren zonder kampioenschap. Dat lijkt me niet.

27 oktober 2023 om 18:09

Mooi gesproken! Ajax zal als een feniks uit de as herrijzen.

27 oktober 2023 om 18:09

Heel erg mooi stukje en veel sterkte gewenst met het verlies van je vader. Mooi hoe voetbal iets was wat jullie samen met veel plezier konden beleven. Als Feyenoord fan zijn onze situaties op voetbal gebied precies omgedraaid, dus het enige wat ik kan vertellen is dat het verschil tussen uitzichtloos zijn en drie jaar later succes niet zo groot is. Nogmaals veel sterkte en bedankt voor deze mooie reactie!

27 oktober 2023 om 18:18

Gecondoleerd met je pa.En inderdaad, het blijven mooie herinneringen..En ik kan beamen dat zo'n kampioenschap in 2017, na zoveel jaren van pijn, het mooiste is. Ik heb ooit naar mijn broertje geappt dat we "nooit meer kampioen worden". Was er echt helemaal klaar mee

27 oktober 2023 om 18:22

Weet je het is team zonder leiders, dus je kan over tactiek praten wat je wil, gaat niet werken.🤷🏾‍♂️

27 oktober 2023 om 18:44

Ik ben zelf ajax fanatiek gaan volgen vanaf 96. Ik heb finales, bekers en vele schalen meegemaakt. Seizoenen gezien waarbij ik het normaal vond dat we kampioen werden. Maar mijn mooiste Ajax herinnering is niet de finale van 96, real uit of 2002 onder koeman, maar het kampioenschap van 15 mei. Het moet soms slecht gaan om meer van het goede te genieten.

27 oktober 2023 om 18:49

Tlr

27 oktober 2023 om 18:53

Iedereen kan zich wel vinden in jouw verhaal. Ook ik ga komende zondag met frisse tegenzin in een brabantse voetbalkantine de wedstrijd aanschouwen. Ik laat alle psv’ers lekker mijn zure gezicht zien zodat hopelijk een keer de rollen omgedraaid zullen zijn. Ik ga er iig niet voor weglopen.

27 oktober 2023 om 19:01

Ten eerste gecondoleerd. En gelezen en bergrijp je verhaal. En mooi dat je dat hier verteld. Ik heb 3 lieve kleinkinderen.2 kleindochters 1 kleinzoon .Die is helemaal voetbal gek. ik hoop ook op mooie momenten met hun te krijgen.

27 oktober 2023 om 19:26

Mooi geschreven man, diepe credits voor jou hoe je jou emotie weet te verwoorden letters.
Pleister als edit; dit alles heeft ook te maken met ouder worden en de verandering van prioriteiten in het leven.
Je geeft zelf al aan dat je een huis hebt gekocht waaraan je ook graag wil klussen uiteraard, waarschijnlijk samen met je vrouw/vriendin.
Ikzelf heb al ruim 35 jaar een seizoenkaart bij Az en Az heeft logischerwijs een grote plek in mijn leven veroverd.
Werk, gezin, huis etc...zijn echter zaken waar ik direct wat aan kan doen en veranderen en zijn dus veel bepalender voor mijn levensgeluk.
Ondanks dat ik de laatste jaren ivm Europacup duels veel meer duels van Az bezoek is mijn aandacht voor overige zaken dus veel groter geworden.
Blijf vooral je club steunen en aanhangen, vooral nu, en betere tijden zullen verschijnen, neem dat aan van de kenner die ik ben, maar weet dat aandacht en prio's veranderen naarmate je ouder word.
Als laatste wil ik je nog condoleren met het verlies van je vader en koester de mooie momenten die jullie vroeger deelden, ikzelf heb de kans om deze mooie momenten nu te kunnen delen met mijn zoons, iets wat mijn vader vroeger met mij deed, helaas niet op voetbal gebied, want mijn vader was onbegrijpelijk een Psv supporter

27 oktober 2023 om 19:27

Mooi reactie (je zou een CE moeten schrijven) en succes is idd mooier na een periode van verliezen. Geloof me, dat weten we in De Kuip

27 oktober 2023 om 19:28

Gecondoleerd met het verlies van je vader vorig jaar. Ik ben jaloers op je dat jullie dit zo mooi samen hebben kunnen beleven.

Ik volg voetbal sinds het WK van 1990 in Italië en Ajax in het bijzonder vanaf 1992. Het begon dus meteen goed, zeker met het glorieuze 1995, waarvan ik me geen hele specifieke details herinner, maar wel het gevoel.

Op twee schrale jaren na richting het einde van de vorige eeuw, zijn we ontzettend verwend geraakt met doorgaans plaats 1 of 2. Hoewel we nog veel wedstrijden te gaan hebben (parijs is nog ver), maak ik me enorme zorgen over de huidige klassering. Ik kan me niet heugen, sinds ik Ajax volg (ok, op 1998 en 1999 na heeeeeel misschien), dat ik sterk rekening houd met een verliespartij, dit jaar zelfs ieder weekend.

Af en toe kijk ik op Youtube de compilatie terug van de CL-campagne van 2018-2019, die uitgebreide van bijna een uur (volgens mij van het account Netherlandssoccer), en dan voel ik weer trots en hoop. Ook de Ajax Doc 1995 We are the Champions is heerlijk om terug te kijken.

Laten we hoop houden, want zonder hoop is alles verloren. Forza Afca!

27 oktober 2023 om 19:31

Mooi gesproken! Gecondoleerd met je pa. Ajax gaat wel weer terugkomen. Om de club nu te zien doet pijn. Maar de successen uit het verleden moet je sowieso blijven koesteren. Als ik Kluivert tegen Milan die winnende goal zie maken in de CL finale krijg ik nog steeds kippenvel.

27 oktober 2023 om 19:31

Wat een mooi stuk, recht uit het hart. Als Spartaan herken ik dit: onze eerste degradatie van het hoogste niveau en de hele enge woorden: mogelijk faillissement. De tweede en derde degradatie waren er niets bij qua pijn.

Het zegt genoeg dat er juist veel Feyenoorders iets onder je bericht neerzetten. Die kennen de ups en downs als geen ander. Zelf is de liefde van mijn leven voor Feyenoord. Hoe emotioneel en blij ze wordt als ze over 2002 praat, waar ze in de skybox op haar verjaardag Feyenoord de UEFA Cup zag winnen. Maar ook hoe verdrietig ze werd, toen Klaassen die aansteker op z'n kop kreeg. Met tranen in haar ogen: "het gaat eindelijk weer goed met ons, waarom doet iemand dit?".

Van de 10-0 tegen PSV naar het kampioenschap onder Gio, van jaren geen kampioen tot "die 3E STER (pannenkoek)" tot aan Real wegtikken tot aan Lucas Moura, de teen van Casillas... enfin, zo kan je eeuwig doorgaan. Uiteindelijk komt er na regen altijd zonneschijn, maar je weet niet hoe lang de periode van regen gaat duren.

Voetbal is vaak meer dan een spelletje, je geeft het al zelf aan. Een band of herinnering met iemand, een uitlaatklep voor de zware werkweek of je "voetbalfamilie" zien naast een verder eenzaam bestaan. Daarom is het belangrijk elkaar met respect te blijven behandelen. Gezonde discussies, maar laat elkaar in elkaars waarde. Je weet niet wie de persoon is aan de andere kant en hoe die persoon in het leven staat.

Gecondoleerd met het verlies van je vader en bedankt voor je post.

27 oktober 2023 om 20:40

Een goed geschreven verhaal wat leuk is om te lezen hoor, ook voor een Feyenoorder.
Gecondoleerd met het verlies van je vader!
Succes wordt pas echt mooi als je de andere kant van de medaille ook hebt gehad.
Het leven bestaat uit contrasten zullen we maar zeggen.

27 oktober 2023 om 21:03

Mooie samenvatting van de gevoelens als Ajacied momenteel. De liefde voor Ajax is groot maar zelf merk ik dat ik niks heb met de huidige selectie: een stelletje overbetaalde zelfingenomen gasten, die denken dat ze geen strijd moeten leveren. Ik mis de strijders zoals Martinez, Alvarez en Tagliafico. Er zit geen nuchterheid, kwaliteit en Ajax DNA in de selectie zoals bij De Ligt, Frenkie, Timber, Donny en Daley het geval was. Om nog maar over het gemis van de leider van de afgelopen jaren te zwijgen, Tadic die zorgde dat de jonge garde hun plek wist, voorop ging in de strijd, jaar in, jaar uit MVP was. Hij was het, samen met Ten Hag die zorgde voor de echte topsport mentaliteit in de selectie, extra trainingsarbeid verrichtte en waar iedereen een voorbeeld aan nam. Ik heb er vertrouwen in dat we er volgend seizoen weer gaan staan, Louis gaat daar voor zorgen, samen met een nieuwe RvC en Alex Kroes. Dit Seizoen wordt overleven, ik ga er geen eens van uit dat we de top 8 gaan halen laat staan Europees voetbal vorig jaar. We moeten weer van vooraf aan beginnen maar de successen zullen weer komen vanuit een stabiele organisatie met spelers die elke wedstrijd 200% willen geven

27 oktober 2023 om 21:35

Mooi stukje man. Niemand hier die cynisch is of die je niet zal begrijpen. Tof dat je zulke verhalen deelt en ik zag het helemaal voor me. Dat is ook mijn liefde met Feyenoord. Heb jarenlang vloekend naar de tv zitten te kijken. Jarenlang huilen met de spreekwoordelijke pet op. Nu is het bij ons eens omgekeerd en bij Ajax ook. Is dat toeval? Denk het wel. Ajax komt altijd terug en deze reset is voor nu even nodig. Leren ze ook weer van. Zo zie je maar wat voor een catastrofe 1 persoon kan aanrichten als je hem alle macht geeft. Better times will come! Volgend jaar spelen jullie minimaal top 3 en maken jullie het PSV en Feyenoord weer moeilijk.

27 oktober 2023 om 23:36

❤️❤️

28 oktober 2023 om 00:33

Wat mooi gesproken man

28 oktober 2023 om 07:36

Denk dat juist veel Feyenoord fans zichzelf herkennen in je verhaal haha.

Maar kop op pik, Ajax komt er wel weer bovenop, het blijft de club met de meeste naam en mogelijkheden binnen NL.

Dit soort jaren heb je er altijd tussen, dat gebeurt in ieder bedrijf.

Dan mag hij ook wel de beschamende expected goals van ajax benoemen: 0.2. Leuk dat je de bus parkeert en nu probeert punten te scoren over de rug van Steijn. Maar met deze strategie gaat ajax dit seizoen nooit meer meedoen om de europese plaatsen, wat het realistische doel zou moeten zijn voor dit jaar. Dikke vinger naar alle seizoenkaarthouders.

27 oktober 2023 om 17:50

PSV en vooral Bosz werd met de grond gelijk gemaakt toen het opportunistisch speelde tegen Arsenal en er met 4-0 afging.

Gisteren zijn AZ en Ajax er echter ook hard afgegaan, AZ met 4-1 tegen een Britse middenmoter en Ajax met park-de-bus met 2-0, wat op zichzelf geen harde uitslag is maar wel gezien de kans loosheid die is af te lezen uit de statistieken en het kijken van de wedstrijd.

Geen oude koeien uit de sloot, maar die 4-0 tegen Arsenal is dus helemaal geen schande en ik heb liever dat Bosz van Psv's kracht uitgaat en dan een keer op z'n snufferd gaat, dan 90 minuten anti-voetbal en dan hoogstwaarschijnlijk alsnog met 2-0 of meer verliezen.

27 oktober 2023 om 17:58

Haha ga je nu psv vergelijken met een ajax wat 17e staat. Dat gaat toch helemaal nergens over. Psv is niet voor niets ongeslagen in de competitie. Dit ajax is niet meer dan een 1e divisie ploeg, daar moet je je niet eens mee willen vergelijken.
Psv wil toch stappen maken, dan moet je kijken naar wat je zelf laat zien en tegen arsenal was dat gewoon slecht. Kan gebeuren, maar leer er van en zeg niet: ja maar het slechtste ajax ooit deed het ook niet goed tegen brighton... dan kom je nergens als dat je standaard is

27 oktober 2023 om 18:01

PSV is een ploeg in vorm dat tegen een van de duurste selecties ter wereld open huis hield achterin

Ajax is een team in vrije val met spelers die geen chemie hebben en met 0,0 zelfvertrouwen op het veld staan. Tegen het allerslechtste FC Utrecht in hele lange tijd krijg je er 4 om de oren. En speelt na 2 dagen trainen met een interim trainer op safe tegen een aanvallend sterk Brighton om de schade beperkt te houden.

Hele rare vergelijking dit, appels met peren. En dat alleen maar om je gram te halen.

27 oktober 2023 om 18:43

Jij doet alsof er maar 2 opties zijn.
Aanpassen en minimaal verliezen of niet aanpassen en dik verliezen. Heb je niet liever dat Bosz zich deels aanpast en zorgt dat ze tactisch goed staan, zodat ze Arsenal partij hadden kunnen bieden? Die optie is er ook

27 oktober 2023 om 18:06

Hmm ja eens enerzijds, schandalig spel. Maar hij benoemt ook wel het belabberde spel aan de bal. En ten opzichte van Steijn zag ik in ieder geval een plan. Het klinkt heel cynisch maar ik ben blij met een trainer die zijn werk doet, die 'iets' doet.

27 oktober 2023 om 18:18

Leidsehood, het zou ook raar zijn als Maduro met een paar dagen de boel weer op de rails zou hebben. Steijn is dan wel een lichtgewicht maar niet een complete idioot.

27 oktober 2023 om 18:20

Ik irriteer mij vooral aan de halve sneren richting Steijn. Goedkoop scoren. Lijkt alsof het spel via de media nog steeds gespeeld wordt. Heb niks tegen de bus parkeren in deze situatie.

27 oktober 2023 om 18:51

Ja er wordt hem verweten dat ie Steijn een mes in de rug gestoken heeft en zijn visie had moeten delen toen Steijn er nog zat. Nogal logisch dat ie zich dan verdedigt toch?

27 oktober 2023 om 18:16

genieterr, niet dat ik zozeer achter Maduro sta. Maar in de huidige situatie van Ajax zou ik eerst zorgen dat je organisatie achterin weer klopt. Staat de verdediging goed dan kan je vandaar uit gaan bouwen. Wanneer je meer georganiseerd speelt en minder kansen weg geeft, geeft dat ook vertrouwen iets wat nu weg is.

Bij Steijn zat er geen lijn van verbetering in, tactisch werd er niks omgezet in een wedstrijd wanneer het slecht liep. Je zou denken dat je als coach en als team leert van gespeelde wedstrijden, maar dat zag je nergens aan terug.

Gevolg van slecht beleid, matige technisch directeur binnen gehaald die een licht gewicht coach aanstelt om vervolgens een batterij aan lichtgewichten aan de selectie toe te voegen. Als je dan bedenkt hoe het liep met de aanstelling van Schreuder en later het debacle tussen Heitinga en Reiziger. Met ook nog eens het hoofdstuk Overmars (te laat ingegrepen terwijl de signalen er waren, eerder ingrijpen had een vertrek misschien wel voorkomen) en Ten Hag waarvan je wist dat hij zou vertrekken. Dan kan de Ajax supporter zich afvragen wie de afgelopen 2 a 3 jaar aan het roer heeft gestaan en waarom die niet eerder is ontslagen. Nu heb je een Maduro op de bank met straks misschien van het Schip, dat is toch armoede?

27 oktober 2023 om 18:23

Ik snap wat je zegt, en wat ik hierboven ook aamgeef, niks mis met de bus parkeren in deze situatie. Je moet ergens beginnen en vervolgens verder bouwen. Maar laat het tijdperk Steijn achter je, en ga niet sneren uitdelen dat je dit ook al wou onder Steijn, is niet nodig.

27 oktober 2023 om 18:40

Dat doet hij toch ook. Je moet ergens beginnen als Ajax zijnde... een Fortuna of Rkc gaat ook geen open huizen dag houden tegen topclubs. Ajax zit nu ook gewoon in een fase dat ze het achterin eerst ff wat beter op orde moeten brengen.

27 oktober 2023 om 19:03

Hij heeft in de persconferentie ook gezegd dat het aanvallend niet goed genoeg was en dat er vaker naar voren ipv achteren gespeeld moet worden.

27 oktober 2023 om 19:42

Dit was tegen Brighton. Zelf met Ajax in goede vorm is dat geen makkelijke horde. Had jij meer verwacht dan? Ik had eigenlijk eerder 7-0 voor Brighton verwacht, qua resultaat viel het me reuze mee. Spel was natuurlijk niet aan te zien. Maar denk je echt dat Ajax tegen elke tegenstander zo gaat spelen? Lijkt me niet, dan zit je gewoon weer eens te provoceren in een Ajax topic…

28 oktober 2023 om 00:38

Hoezo stein heeft het hele seizoen iedereen een mes in de rug gestoken. Niemand was goed genoeg niemand had geluisterd, maar stein deed het perfect. Heeft vanaf moment 1 elke nieuwe speler voor de bus gegooid en er is geen 1 speler die ook maar iets beter is geworden.

Het is duidelijk dat het gisteren al een stuk beter stond dan in alle wedstrijden onder Steijn. Het was niet om aan te gluren en Ajax creëerde een schandalig aantal kansen, namelijk geen, maar er vielen geen gaten van tientallen meters, het veld was niet bij vlagen 80 meter lang. De lat lag voor Maduro met andere woorden ontzettend laag, maar het toont in ieder geval aan dat hij weet waar het misging en dat Ajax eerst eens moet beginnen met de basis.

Behoudens een wonder wordt het zondag ook een lelijke nederlaag, daarna is er wat ruimte om gewoon eens een normaal aan een plan te werken.

27 oktober 2023 om 18:06

Geen kans? Volgens mij heb ik berghuis op de paal zien schieten. De lat ligt ook niet zo hoog als je kansloos 17e staat. Dan moet eerst de gatenkaas dicht. Kun je hele grote ambities hebben maar het is nu vrouwen en kinderen eerst en de 0 houden.

Als je dat niet begrijpt snap je er weinig van.

27 oktober 2023 om 18:08

Mooi, je herhaalt nu precies wat ik zeg.

27 oktober 2023 om 18:08

1 kans! Bal op de palo van Berghuis, ook een van de weinigen die oké speelden. Verder volledig met je eens, we leggen de lat laag, maar goed, Maduro heeft nog niet eens papieren.

27 oktober 2023 om 19:54

Steijn stond bekend om zijn verdedigende voetbal met lange bal op spits en dan aansluiten voor of de 2e bal of voor het voortzetten van de aanval. Dat werd hem ook altijd verweten en men zich daarom hardop afvroeg of hij wel geschikt was voor Ajax. Deze taktiek moet je korte linies hebben achterin en staat haaks op wat Maduro nu zegt. Dit roept bij mij alleen maar vraagtekens op.

Gaat nu elke Ajax speler/trainer/werknemer nu een interview geven en modder gooien op Steijn?
Hoe wordt de situatie daar beter van?

Staat ontzettend onprofessioneel vind ik en doet de club nog meer schade aan dan dat al gedaan is.
Laat Steijn gewoon lekker voor wat het is en kijk naar de toekomst.

27 oktober 2023 om 18:11

Ik als ajacied zie juist graag zoveel mogelijk modder naar Steijn gegooid worden. Hij heeft zelf over de rug van Mislintat, de spelers, het team, en de club een media oorlog uitgevochten om zijn eigen hachje te redden. Dat voelde heel naar als fan. Nu ben ik blij dat hij wat tegengas krijgt en mensen duidelijk laten weten dat hij ook echt niet functioneerde. We staan 17e. Daar hoort modder bij, zeker naar zo iemand als Steijn, gerechtigheid. Maar misschien denken andere ajacieden daar anders over

27 oktober 2023 om 18:30

Bij NAC was Steijn al waardeloos. Geen plan, veldspel niet om aan te gluren en vreemde keuzes. Zoals op vakantie gaan de week voor de playoffs om promotie. Bij Ajax gaat hij in de voorbereiding op vakantie.. handig als je je spelers wil leren kennen.

Spelers persoonlijk afvallen en voor paal zetten door bijvoorbeeld de clubtopscorer dat seizoen (Sydney van Hooijdonk) in de 92e minuut laten invallen om een punt te maken.

Steijn is echt belabberd in zijn team managen en spelers gelukkig te houden en het team gevoel voorop te stellen. Bij Sparta viel het op z’n plek en wonnen ze veel. Dan blijft automatisch het gevoel ook goed. Zit het tegen, dan is Steijn de 1e die capituleert en met modder gaat gooien.

Bij zijn aanstelling heb ik dit ook gezegd. Niemand wilde mij geloven. Hierbij het resultaat.

27 oktober 2023 om 19:14

Ben het helemaal met je eens, er kan niet genoeg modder gegooid worden op die idioot. En doe dan ook wat modder naar z’n billenmaten Verweij, Driessen, van der Frikandel en Sneijder.

27 oktober 2023 om 18:12

In de basis ben ik het best met je eens hoor. Maar als je zoals Steijn na elke wedstrijd alleen maar hebt af lopen geven op je spelers. Oorlogjes speelde over de rug van de aankopen, en die begin oktober al onder de bus had gegooid.

Lijkt het mij logisch dat je nu ook even moet incasseren. Vond het altijd een goede trainer, vanaf Ado al. Maar hij heeft, buiten dat hij te ligt was voor dit niveau, zich natuurlijk ook echt als een hork gedragen in Amsterdam.

27 oktober 2023 om 18:31

Je weet dat maduro gewoon een verplichte persconferentie had? Kun je beter die media aanpakken die er vragen over blijven stellen.

Het kan aan mij liggen maar die Maduro is echt iemand die steyn een mes in zijn rug steekt.
Achteraf ineens steyn afkraken. Waarom?
Normaal is een staf een team en hoor je als team te functioneren. Maar als ik nu Maduro hoort is dat nooit een goed team geweest.

Laat Steyn met rust en probeer zolang je de kans krijgt Ajax weer op de rit te krijgen en laat al die negatieve woorden weg.

Steyn had denk ik gelijk toen hij aangaf dat Maduro een mes in zijkn rug stak.
Bah wat misselijk.

Maar goed dat is mijn mening

27 oktober 2023 om 17:55

Je weet natuurlijk niet wat er maandenlang achter de schermen heeft plaatsgevonden. Als, met de nadruk op als, Steijn echt zijn assistenten en spelers negeerde en niet naar de adviezen of wensen luisterde, mag je nu als Maduro zijnde echt wel je gram halen.

Volgens Maduro is er intern gesproken maar werd er niets met de kritiek gedaan. Dan is de kritiek of gewogen en te licht bevonden, of Steijn wilde van geen wijken weten.

Maduro mag er iets van zeggen, maar na deze week moet het hier niet meer over gaan.

27 oktober 2023 om 18:01

Ik weet natuurlijk niet wat er heeft afgespeeld maar vindt dat Maduro nu wel ineens veel negatief praat over Steyn.
Hou je mond en ga gewoon hard aan het werk om Ajax beter te maken.

En wat heeft het voor zin nu, jezelf buiten schot houden zodat je baan gered is?
Ik blijft het misselijk vinden maar dat is mijn mening.

27 oktober 2023 om 18:02

Daarnaast deed Stijen precies hetzelfde bij zijn technische directeur. Alles via de media spelen en lekker naar Andy tijdens het kopje koffie.

27 oktober 2023 om 19:01

Maduro krijgt tijdens een persconferentie letterlijk het verwijt dat ie Steijn een mes in de rug heeft gestoken omdat ie niks gezegd zou hebben toen Steijn er nog zat. Toch compleet logisch dat ie zich daar dan tegen verweert en zegt dat hij dat wel gedaan heeft, maar dat Steijn niet wilde luisteren.

27 oktober 2023 om 19:10

Klopt, behalve de laatste zin. Maduro heeft bij de persconferentie helemaal niet gezegd dat Steijn niet wilde luisteren. Hij heeft gezegd dat het HELE team (waarmee hij eerder impliceert de hele technische staf) heeft aangedrongen op compact spelen. Gewoon gelul van de schrijver.

27 oktober 2023 om 19:46

Daar heb je gelijk in ja

27 oktober 2023 om 18:08

Maduro heeft toch het recht om zichzelf te verdedigen nadat Steijn hem poogt kapot te maken in de media? Omgekeerde wereld dit. Niet voor het eerst.

Ajax speelde tegen Brighton duidelijk compacter. "verdedigend stond het al een stuk beter." Maduro voert als bewijs daarvoor de statistiek expected goals aan: Brighton kwam tegen Ajax tot 1,35 te verwachten doelpunt. "brighton heeft dit seizoen alleen tegen Manchester City een lager getal voor expected goals gehaald. Daaraan kun je wel zien dat dat deel goed was."

Het stond inderdaad compacter, maar daar is alles wel mee gezegd. Het was nog steeds niet om aan te gluren, het was verschrikkelijk. Leuk dat de 'expected goals' lager lag, maar dat is iets waar ik mij niets van aan trek en ik denk ook niet dat Maduro daar nu mee bezig moet zijn of er überhaupt naar moet wijzen.

Brighton heeft ons gisteren in leven gelaten en had meer moeten scoren. Dat het maar 2-0 bleef betekent niet dat Ajax het goed gedaan heeft, Ajax werd vanaf minuut een van het kastje naar de muur gestuurd en had geen enkele controle. Je ziet gewoon dat er angst in de ploeg zit, ze durven niet vooruit omdat ze bang zijn voor de counter.

Duidelijk wat zelfvertrouwen met je kan doen, laat staan als team. Deze jongens hebben het nog moeilijk tegen TOP Oss, terwijl ze individueel een stuk verder zijn. We hebben vaker gezien dat een goede teamspirit belangrijker is dan individuele klasse (feyenoord enkele seizoenen terug maar ook het Ajax onder Frank de Boer). Ajax had jarenlang zowel de teamspirit als de individuele klasse, maar als al je leiders vertrekken..............

27 oktober 2023 om 17:58

Waarom zou Maduro niet bezig moeten zijn met expected goals? Hij zou daar juist obsessief mee bezig moeten zijn. Het zegt namelijk iets over de hoeveelheid kansen die je weggeeft, en nog veel belangrijker zegt het iets over de kwaliteit van de kansen die je weggeeft (of zelf creëert). Onder Steijn was vrijwel iedere kans gecreëerd door de tegenstander gigantisch omdat spelers enorme gaten moesten dichtlopen en/of (als gevolg daarvan) in een ondertal situatie terecht kwamen. De tegenstander kon er zo doorheen wandelen alsof het Mozes weer even de Rode Zee had opengezet. De expected goals naar beneden brengen zou altijd prioriteit nummer 1, 2 en 3 moeten zijn, fijn dat hij daar direct aandacht aan heeft geschonken.

Wat een trieste vent die Maduro. "Ik heb al heel vaak gezegd dat het compacter moest". Wat is dit voor gelul? Alsof Steijn dan zegt " Nee, nee het moet verder uit elkaar, zodat ze makkelijker door onze defensie snijden." Kom op zeg. Het compact houden bij balverlies is iets dat standaard ieder team probeert. Dat is echt geen geniale tactische ingeving van Maduro. Ik ben absoluut geen voorstander van Steijn maar als ik dit zo lees kan ik me wel voorstellen dat Steijn het idee had dat Maduro een mes in zijn rug probeerde te steken. Daar lijkt dit wel op.

27 oktober 2023 om 19:02

Waarom deden de spelers dat onder Steijn dan niet ? en gisteren in 1 keer wel ? Heb je Steijn in de afgelopen 10 wedstrijden langs de lijn zien coachen ? zoals een Bosz of Slot dat doen ? ik in ieder geval niet

27 oktober 2023 om 19:13

Dat heeft Maduro helemaal niet zo gezegd. Kijk de persconferentie na. Het zal je niet verbazen dat VZ hier iets groters van maakt dan wat Maduro daadwerkelijk gezegd heeft. Levert weer leuke reacties en kliks op.

Hij zei wel dat hij en het hele team hebben aangedrongen op compact houden. Ik denk met ‘team’ dat hij de hele technische staf bedoeld. Maar hij heeft in elk geval NIET gezegd dat er door Steijn niet geluisterd werd.

Ze speelde gisteren zo compact, dat het maar tot 0,1 expected goals kwam. Ja ze gaven minder weg, maar met 11 spelers verdedigen geef je idd minder weg. Ik vond ajax gisteren zelfs slechter dan ajax onder steijn. Ze stonden zelfs met 2-0 achter en nog bleven ze met 11 verdedigen.

Geniaal. Spelers en Maduro schreeuwen om hulp: " het moet compacter! "

Maar Steijn wist beter:

" Nee! Ik noem dit de 'los zand tactiek' en jullie moeten maar luisteren. De linies moeten zo ver mogelijk uit elkaar! Sterker nog, jullie moeten allemaal zo ver mogelijk uit elkaar staan. Zo hoeven we nooit te kantelen. Beide backs moeten tegelijkertijd opkomen. En als één centrale verdediger instapt, moet de andere mee. Ook wil ik dat jullie bij balbezit je zoveel mogelijk achter de tegenstander verstoppen, zodat de man aan de bal geen afspeelmogelijkheid heeft. En als het dan even kan, héél hard breed door het midden spelen. In de loop, maar het liefst tegen de tegenstander aan. Als wij niet weten wat we doen, dan de tegenstander ook niet! "

Zo is het vast gegaan.

Maduro. Hard op weg om zich onmogelijk te maken binnen de voetbalwereld. Zo praat je toch niet over collegas? Ook al werk je niet meer mee samen?

27 oktober 2023 om 18:58

Ik heb de persconferentie gezien en Maduro heeft echt op geen enkel moment gezegd dat er niet naar hem geluisterd werd. Dat maakt de schrijver van dit stuk er zelf van.Hij heeft alleen aangegeven dat er natuurlijk altijd discussies zijn in de technische staf en dat Steijn als hoofdtrainer de eindverantwoordelijke was. Ook dat hij zelf nu geen behoefte heeft om hoofdtrainer te worden en juist bewust 3 jaar als assistent wil werken. Journalistiek is een vak, maar bij VZ gaat het om kliks, views en advertenties.

Gefeliciteerd VZ met deze sensationele verdraaiing van wat Maduro gezegd heeft. De schrijver van dit stuk heeft zelf toegevoegd dat Steijn niet naar Maduro zou luisteren. Dat heeft Maduro NIET zelf zo gezegd! Kijk de persconferentie maar na.

Pijnlijk om die statistiek aan te halen. Je haalt idd niet zoveel xG als de tegenstander je met een 2-0 voorsprong lekker laat rondtikken op hun eigen helft en rond de middenlijn. Brighton was allang blij hun 1e Europese overwinning ooit te kunnen voltooien.

Zou de journalist die dit gepubliceerd heeft hier op de site misschien ook zijn excuses kunnen maken voor het verkeerd citeren van Maduro?
Je geeft als journalist een heel verkeerd indruk van iemand terwijl dit niet terecht is.
In de intervieuw is nergens te horen wat de journalist beweerd.
Dit zou de VZ redactie eigenlijk niet moeten accepteren. Of....is FAKE nieuwa hier toegestaan????

Als die dan toch over xGoals gaat beginnen. De 0.20 xG van Ajax is denk nog nooit lager geweest in de historie van de club. Chapeau heb je toch meteen te pakken in je eerste wedstrijd
Gauw wegwezen met deze gast mocht Ajax ooit terugwillen naar waar het hoort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren