Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Niet Cristiano Ronaldo, maar Arda Güler is nu jongste debutant met goal op EK

Laatste update:

Arda Güler kan niet meer stuk bij de supporters van Turkije. Het talent van Real Madrid tekende dinsdag tegen Georgië (3-1 winst) op fabelachtige wijze voor zijn eerste doelpunt op een eindtoernooi. Daarmee brak Güler een record dat sinds EURO 2004 in handen was van Cristiano Ronaldo.

Met 19 jaar en 114 dagen is Güler de jongste speler die weet te scoren tijdens zijn debuut op een EK. De inmiddels 39-jarige Ronaldo was op het EK van 2004 in Portugal 19 jaar en 128 dagen oud toen hij het bijzondere record in handen kreeg.

Halverwege de tweede helft tegen Georgië stond Güler op voor Turkije. De jonge spelmaker dacht niet na en krulde de bal op fabelachtige wijze in de linkerbovenhoek: 2-1. De Turkse fans op de tribune waren uitzinnig van vreugde. Turkije zou uiteindelijk met 3-1 winnen.

Güler kende een sterk optreden tegen Georgië, zo blijkt uit de statistieken. In de 79 minuten die hij speelde tekende de middenvelder voor 41 passes, waar er 38 van aankwamen. De Real Madrid-speler stond aan de basis van maar liefst zeven kansen voor Turkije. Daarnaast kwam Güler in vier gevallen als winnaar uit de strijd bij een individueel duel.

De maker van de prachtige 2-1 stond na afloop de Turkse pers te woord. "Mijn trainer Carlo Ancelotti stuurde me voor de wedstrijd een bericht om mij succes te wensen. Dat Real Madrid mij zo steunt, motiveert me enorm."

Voor Güler was het zijn tweede doelpunt in zijn achtste optreden in het shirt van Turkije. De ploeg van bondscoach Vincenzo Montella vervolgt het EK zaterdag tegen Portugal, de Europees kampioen van 2016. De groepsfase wordt op 26 juni afgesloten tegen Tsjechië.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En deze jongen wordt wel 10x zo goed als ik de berichten moet geloven.

18 juni 2024 om 20:48

Tsja als je alles gelooft wat de gemiddelde 16-jarige hier post misschien wel. Maar ja er zijn genoeg mensen die in Guidetti, Dolberg of Maxi Romero de nieuwe verlosser zagen en dat hier posten en wat dat betreft heeft Arda Guler al veel meer bereikt.

18 juni 2024 om 21:12

In potentie de beste Turkse speler ooit. Maar dat zegt verder niks. Tuurlijk gaat hij niet in de buurt komen van CR7.

19 juni 2024 om 06:11

Hoeft ook niet. Al komt hij half zo ver, dan nemen we daar al genoegen mee. Cristiano is een legend. Maar verder ook niet te vergelijken natuurlijk, ik zie Arda nooit een spits worden zoals Cristiano dat is geworden.

Geen perfecte pot gespeeld, maar wel meer dan prima en de goal, tja, woorden schieten tekort om het te beschrijven. Arda overschaduwt onze andere talent, namelijk Kenan Yildiz. Ik heb erg genoten van zijn dribbels, alhoewel hij een paar keer teveel probeerde.

Twee supertalenten van Turkije!

18 juni 2024 om 21:35

Komen er nog defensieve talenten aan bij Turkije?

18 juni 2024 om 21:59

Ahmetcan Kaplan. Speelt momenteel bij Ajax

18 juni 2024 om 22:17

Kaplan natuurlijk en Yasin Ozcan van Kasimpasa, een sterke linksback die ook centraal uit de voeten kan. Serdar Saatci van Braga verwachten we ook wat van maar deze jongens zijn natuurlijk niet zulke grote talenten als Guler.

Het is hem gegund! Real madrid zit nu ook te smullen zij transferwaarde gaat ook nu lekker omhoog haha

18 juni 2024 om 20:45

Het lijkt me sterk dat Real Madrid heel erg bezig is met zijn transferwaarde.

18 juni 2024 om 21:06

die gaat echt wel in de basis beginnen over een seizoen of twee hoor, gewoon veels te goed aan die rechterflank met zijn linkerbeen en precies iemand die Madrid nodig gaat hebben. Ik zit alvast te smullen.

Let op mijn woorden lamineyamal wordt de jongste doelpuntenmaker

18 juni 2024 om 20:50

Het gaat om scoren in zijn debuut en Yamal heeft al gedebuteerd. 😉

18 juni 2024 om 20:53

Ik wil heel graag op je woorden letten, maar kan datgene wat Arnavut1 zegt niet negeren 😜

18 juni 2024 om 21:14

Ja maar niet de jongste doelpuntenmaker dit ek want zoals ik al zei dat wordt yamal

Vond hem niet echt al te best spelen maar met zijn Goal maakt hij er echt een hoop goed. Wat een goal. Hoop dat hij de volgende wedstrijd meer zijn spel kan drukken op de wedstrijd.

Dat record gaat ie denk ik niet lang houden,want die Yamal van Spanje zie ik er ook nog wel 1 maken

18 juni 2024 om 21:24

Het gaat om scoren tijdens je debuut. 1 ding is zeker, Yamal doet het hem niet na ;-)

18 juni 2024 om 21:26

Yamal heeft zijn debut al gehad he

Wat een klein gebaar kan doen , even een berichtje sturen naar een speler uit je selectie. Ancelotti weet hoe het moet.

19 juni 2024 om 11:59

Die begrijpt het wel inderdaad. Een echte gentleman en een fantastische peoplemanager. Stiekem een beetje jaloers als je ziet dat Xavi de dug out kapot trapt bij een CL wedstrijd. 🤣

Geen zorgen, Ronaldo pakt dit record binnenkort wel weer terug

Mensen, er staat dat hij de jongste debutant is die scoort op een EK. Debutant, dus Yamal kan het al niet meer zijn. Zo moeilijk is dat toch niet om te begrijpen?

Zou wat zijn als Semih Kilicsoy als 18 jarige ook nog weet te scoren op zijn debuut. Turkije heeft in aanvallend opzicht echt behoorlijke talenten, maar centraal achterin moet het echt beter.

Güler, prima speler hoor en groot talent. Maar om hem nu uitblinker te noemen vandaag, vind ik wat ver gaan.
Verder vond ik die commentator bij de NOS ook aardig Güler geil zeg... HIj nam een uitdraaiende corner en er kwam al: de man met de beste trap.

Maar die commentator weet ook dat spelers als Kokcu & vooral Calhanoglu ook in het Turkse elftal spelen, hé?

Ja, het is een groot talent en hij speelde vrij aardig gisteren, maar ''uitblinkende'' Güler gaat mij te ver.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren