Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ronald Koeman lijkt te hinten op opstellen omstreden speler in Nederlands elftal voor duel tegen Frankrijk

Laatste update:

Bondscoach Ronald Koeman blijft nog steeds alle vertrouwen houden in Xavi Simons, zo laat hij weten op de persconferentie donderdagavond. De talentvolle aanvaller annex aanvallende middenvelder maakt nog geen gelukkige indruk in het Nederlands elftal, maar Koeman lijkt er voorlopig niet aan te denken om hem uit zijn elftal te halen.

Simons is in Oranje allesbehalve onomstreden. Onder meer Guus Hiddink, Valentijn Driessen en Wim Kieft lieten al weten graag Jeremie Frimpong of Donyell Malen op zijn positie te zien tegen Frankrijk.

In de oefeninterland tegen Canada maakte Simons eindelijk zijn eerste doelpunt in het shirt van Oranje, maar het vertrouwen dat hij daaruit tankte kon hij niet echt meenemen naar het duel met Polen van afgelopen zondag. Simons legde veel ijver in zijn spel, maar was ongelukkig in zijn acties. Het 21-jarige talent van Paris Saint-Germain, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan RB Leizpig, werd na ruim een uur vervangen door Donyell Malen.

Koeman krijgt van een Duitse journalist van Bild de vraag hoe het kan dat Simons in Duitsland als een superster gezien wordt, maar het in het Nederlands elftal nog niet echt wil vlotten.

“In Nederland is er inderdaad wat meer kritiek op hem”, reageert de bondscoach. “Ik denk dat dat een logisch gevolg is van het feit dat hij nog niet zijn niveau haalt van bij RB Leipzig.”

Het lijkt er niet op dat Koeman zijn pupil zomaar gaat laten vallen in het restant van het EK. “We hebben nog steeds alle vertrouwen in hem. Hij is een groot talent. Talenten hebben goede dagen en slechte dagen.”

“Maar hij zal zichzelf blijven ontwikkelen om een betere speler te worden”, houdt Koeman vertrouwen in zijn speler. “Als coach heb ik honderd procent vertrouwen in de kwaliteiten van Simons.”

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Omstreden? Heeft hij Promes toegevoegd aan de selectie dan?

20 juni 2024 om 20:42

Oef ik was bang dat hij Wijnaldum bedoelde

20 juni 2024 om 20:50

Exact wat ik dacht…

Probeer Xavi Simons een keer maar als nummer 10. Kan geen kwaad omdat hij niet uit de voeten komt als rechtsbuiten en voor Reijnders is dat het geval als aanvallende middenvelder. Dan kan je Malen of Frimpong lekker als rechtsbuiten zetten. Kan je Reijnders een linie terug zetten. Veerman op de bank omdat hij het tempo niet kan bijbenen tegen de Fransen. En dan heb je een prima middenveld zou je zeggen met Schouten, Reijnders en Xavi Simons.

20 juni 2024 om 20:42

Wij willen allemaal dit zien. Alleen we weten eigenlijk wel dat de opstelling gewoon hetzelfde zal zijn als vorige wedstrijd. En dat Wijnaldum als een van de eerste in zal vallen. Zo voorspelbaar is Koeman wel.

20 juni 2024 om 21:31

Eens. En dan zou ik niet voor Malen kiezen maar Frimpong. Om Hernandez af te stoppen.

20 juni 2024 om 23:08

Dit dus. Maar wij zijn helaas geen bondscoach 😎

21 juni 2024 om 07:35

Dit zou, potentieel, echt heeelijk kunnen werken qua aanvallend spel

Xavi kan absoluut voetballen. Nu allen nog een opstelling verzinnen waarin hij dat kan etaleren

21 juni 2024 om 01:10

Bij Leipzig had hij een vrije rol. Daar rendeert Simons goed in. Maar eigenwijze Koeman vind dat spelers naar het systeem aan moeten passen. Dat is heilig bij Koeman. Daardoor komt Simons niet uit de verf. Hij wordt eigenlijk door Koeman vernield.

21 juni 2024 om 03:52

Scheelt wel of je Openda voor je hebt lopen of een Memphis die continu in de weg loopt.

Ik vind Memphis+simons een vrij ongelukkige combo om heel eerlijk te zijn.

Het kan zo simpel zijn.
Modricmagic.
Volledig eens.

Maar Koeman stelt nooit de beste opstelling op.

Alsof dit een verassing is. Koeman houdt altijd vast aan zijn elftal. Wisselt altijd heel laat en dat gaat hem opbreken dit toernooi. Je moet andere spelers ook minuten geven.

Tja, als je hem niet op de goede positie zet…..

21 juni 2024 om 01:12

Inderdaad, maar Koeman is van de systeempjes en van eenheidsworst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren